Dikter & Tankar

Denna artikel gör mig lätt irriterad.

Dels för insändaren inte vågar stå för vem hon/han är. Men även för att personen aner att det är fel med skräck. För det är synd om andra människor som lever i någon form av krig. Okej vi kan ju börja med att zombies och krig inte har något gemensamt. Du tycker att det är fel att skrämmas. Jag håller med att detta mer clowner har gått över gränsen. Saken är att vi INTE skrämmer någon utanför våra event. För alla gillar inte att bli skrämda. Vilket vi respekterar.

Men du klagar på detta, men du kanske ser på film med någon form av krig i. Vilket gör att du har lite dubbel moral. För det finns många filmer med krig och det är ju med osmakligt då att göra filmer när det finns människor som lever i det. Eller att leksaksaffärer ska sälja ''vapen'' till barn så dom kan leka krig hemma.

Är det inte mer fel att normalisera att det är okej för barn att leka krig och springa runt med vapen, och leka att dom skjuter varandra. När det finns barn som måste döda, som tvingas skjuta sin familj. Det tycker jag är värre, än någon som har fått tillstånd att göra ett lopp eller har en egen anläggning där vi enbart håller oss. Men då måste ju även Grönalunds och Lisebergs spökhus med vara fel? Vilket det är inte är. För ingen tvinnar någon att gå detta, det är frivilligt och vill man inte så tvingas man inte gå detta. Men som sagt jag håller med att clown hysterin har gått övergränsen och det är inte okej.http://nouw.com/diamondinthedark/vapen-ar-det-bra-som-leksaker-16380405 ( Mitt inlägg för något år sen ang leksaksvapen )

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dikter & Tankar

Förkortningar:

SSB: Självskadebetede

äs: Ätstörning


Detta är till dig som håller på såhär, inte till er som inte gör dessa misstag.

Du och ditt gäng som sitter och pekar och skrattar åt tjejen/killen som sitter framför er som har ärr på armarna. Som skriker emo efter. Som Gör narr av de, som frågar om det är kul eller sjunger cut cut jag mår så dåligt. Vad är erat problem? Vad är det som inte är rätt i eran hjärna. Vad är det som är kul i detta? Emo är inte att skada sig. Det är en stil INGE mer. Åter till saken där ni skrattar åt ett SSB. Vad är det roliga med att personen bara ser att hen måste straffa sig genom att skada sig? Vad är det roliga i det? Kan någon förklara det för mig. SSB är ett allvarligt problem, det finns inge kul.

Att personen på olika sätt skadar sig själv för hen inte ser någon annan lösning än att skada sig. Ett SSB är inte bara skära sig, det finns många typer av SSB. Äs är även ett SSB, Snäll tänk innan du öppnar din mun. Det skadar mer än du tror och det är inte kul


Likes

Comments

Dikter & Tankar
HBTQ

Jag blir så ledsen hur personer som ingår i HBTQ behandlas. Hur många får höra elaka och kränkande kommentarer varje dag in och ut. Hur dom dödas i vissa länder för dom inte är heterosexuella, utan kanske bisexuella eller homosexuella. Hur dom torteras och blir hånade. Hur transsexuella får höra, det är bara en fas.

Jag läste idag på facebook hur ett barn blir retad och hånad för h*ns föräldrar är homosexuella. Att hör du kommer med bli det. Vad är det för fel med att ha eller att bli homosexuell? Barn kan vara så elaka. Men det gäller i tidig ålder att uppfostra rätt. För det är lag på att man ska RESPEKTERA dom tre läggningarna vi har. Vi är alla människor, vi har alla olika läggningar, historier och hemligheter. Men vi är alla värdefulla som vi är. Åh vi måste verkligen acceptera och respektera andra. Även om du har en annan läggning än den du möter. Om han, hon eller hen är de och de. Så låt den få vara det. Du har ingen rätt att kränka eller hoppa på den personen. Du har ingen rätt att försöka andra den persons läggning. För det viktigaste i allt är att man får den parten man vill ha och känner kärlek till. Samma eller motsatta könet. Det spelar inge roll. Kärlek är ändå kärlek, och man är verkligen INTE en dålig förälder om man är homosexuell. Man är lika bra som mamma och mamma eller pappa och pappa.

Till dig som är transsexuell var den DU vill vara inte den mamma/pappa/syster/bror eller en släkting. Du måste få leva ut den du är inom dig. För bara för du föds som tjej behöver du inte vara det eller tvärt om. Om du inte vill indifferenta som något kön så gör inte det. Var sann mot dig själv. För det spelar ingen roll vad andra säger, utan det viktigaste är att du tycker om dig själv och är ditt sanna jag. För du är inte ensam, det finns personer som tycker som du känner som du.

Oavsett vad man har för kön så älskar man sitt barn och gör allt för det. Åh det är det som definierar en bra förälder. Så stå upp för den du är och låt INGEN ändra på dig. Den ända som får ändra på dig är du och det är för att DU vill det och INGEN annan!


OBS den är sorlig och stark

Likes

Comments

Dikter & Tankar, Min resa genom psykisk ohälsa, Om mig

Såg ett inlägg jag inspärrades av, där en man skrivit ett inlägg till sig själv. Han är vuxen idag men skrev det åt sitt 6/7 åriga jag. Så blev inspirerade att göra detsamma. Fast till mig såklart. Så detta skulle jag villa ha skrivit till mig när jag var sex år gammal och skulle börja förskolan.


Kära Ida-Charlotte, du börjar nu i skolan. Du kommer ha 14 år av skola nu. Det du inte vet nu är att du kommer gå om två år i skolan. Men det kommer inte beror på dig. Det kommer inte vara för du skolkar eller har en sen utveckling. Utan det kommer bero på ditt mående och idioterna som mobbade dig. Jag vill bara säga att det inte är ditt fel att du är mobbad. Det är inte ditt fel, tro inte det. För du duger som du är. Det är inte ditt fel att du är så smal. Utan du har bara en intolerans. Tyvärr kommer det dröja många år innan du äntligen får svaret glutenintolernas.

När du märker att dina ''vänner'' börjar bli elak, säg till direkt. Vänta inte, utan säg direkt till. För att tysta ner det, må så dåligt. Är inte värt det, för du har inte gjort något för att förtjäna detta. Du ska inte ta emot slagen, hånen eller utfrysningen.

För du är en så underbar individ. Var inte ledsen för din diagnos ADHD, för den kommer plockas bort. Du hade aldrig ADHD utan du har Aspbergers. När du får den diagnosen kommer du förstå varför du funkar som du gör. Du kommer förstå saker bättre.

Skydda dina systrar mer, det kommer finnas massor som vill förstöra och krossa dom. Börja aldrig strunta i att äta, anorexin kommer bara skada dig, Börja aldrig heller skada dig, för det kommer bli svårt att ta sig ut. Du har inte gjort fel och behöver inte straffa dig själv. Även om du har skyhög ångest så gör inget. Försök inte avsluta ditt liv eller liknade. För du vet ju att livet är underbart. Bli aldrig tillsammans med han, utan leta vidare tills du känner dig säker och riktigt kär, och inte bara för du är rädd eller vill passa in.

Bli inte ledsen för dom comm lämnar dig, för du kommer möta så fantastiska människor som kommer älska dig för den du är. Du kommer få en egen katt och en perfekt lägenhet för dig. Du kommer få fanatiska vänner och livet kommer vända för dig. Men det tar tid. Du kommer få motgångar men ge aldrig upp. När du snart är 21 så har mycket hänt dig. Som gjort dig starke du kommer ta studenten även om vissa i din släkt tvivla och sa att du skulle sluta som en knarkade prosituterad alkoholist.

Men du kommer vara nykter, du kommer aldrig bli full eller göra något sånt. Din mamma, syster och många fler kommer alltid stå vid din sida.

Du kommer få dom finaste vännerna som står vid din sida även om det kommer motgångar. Du kommer hitta ditt intresse SFX du kommer få jobba som zombie. Vara med i Nyköpings Gästabud och vara huvudrollen i Hyenor.

Älskade lilla Ida-Charlotte du kommer ha en tuff resa framför dig och en tuff resa efter du fyllt 21 med. Men vet du, jag kommer aldrig ge upp.

Likes

Comments

Min resa genom psykisk ohälsa

Jag går på vägen, jag gått på dag in och dag ut. År in och år ut. Jag går med såriga fötter efter allt grus jag tvingas gått på. Mina armbågar har skrapsår efter ha klättrat upp från.

Jag stannar upp och drar ett djupt andetag. Vänder mig om och ser på vägen bakom mig. Jag ser alla motgångar och allt som har skadat mig. Jag ser vägen med tårar i ögonen, och vänder mig bort. Blickar ut över den vägen jag inte gått på. Tar ett till djupt andetag, tänker på det som varit och format mig till den jag är idag. Ler och inser hur mycket jag har framför mig. Borstar bort det gamla men behåller det i minnet för att minnas att jag klarat det. Jag tar dom första stegen in mot framtiden och tänker att nu kan det bara bli bättre.

Jag vet att det kommer komma nya hinder men jag är beredd på den utmaningen. För jag vet att det kommer inte krossa mig bara göra mig starkare. Det är jobbigt då, men jag överlever. För jag kommer aldrig mer låta något förstöra eller få mig att falla tillbaka. Jag är starkare nu och inget ska få mig att misslyckas med mina drömmar. Jag ska börja leva och inte bara överleva.

Likes

Comments

Dikter & Tankar, Min resa genom psykisk ohälsa

Jag var inne på HM förra veckan för att köpa en tröja I normala fall så har jag storlek M. Men när jag provade tröjan så var den för liten, jag fick ta en XXL. Samma sak när jag köpte en byxdress brukar ha 38 men fick ta 46. Det är helt sjukt.

Då tänkte jag med på hur det kan påverka en ung människa till att få ätstörning. Eftersom kläderna är mindre så måste man ju med bli mindre. Att en 2o åring måste köpa 46 för det ska passa. Det är skärmade. Jag fick tankar direkt om jag var tjock eller om jag skulle banta. Saken är jag har rätt vikt för min längd. Jag tänkte då, nej det är inte jag som är stor utan kläderna som är extremt små.

Varför ska det vara så? Varför ska klädkedjor och media ge dom unga tankar om att dom måste vara så smala? Att såna som söker modeller står utanför ätstörningskliniker och tar dessa unga tjejer och killar.

Varför gör samhället och media detta? Varför median förstöra våra tankar och självbilder. Media förstör självbilder, sen när klädbutiker gör kläderna mindre så måste vi gå ner och vi måste bli smala för att kunna ha. För vilken 18 åring vill ha XL? Man känner sig större än vad man är för att kläderna är mindre.

Jag tycker verkligen att kläderna ska vara normalstora, för det är som media vill framkalla ätstörningar för att man är smal nog då.

För alla kroppsformer är vackra, vi är alla vackra. Våra kroppar är unika som vi är. Spelar ingen roll vad för kroppstyp du har. Du är ändå vacker!


Likes

Comments