Loppet närmar sig och på något sätt ska vi ta oss över/genom Alperna.

I snitt är det 37 km per dag. Rätt många höjdmeter. 3 av sträckorna räknas som ultra... Om inte detta är en utmaning så vet jag inte vad det är. Med diabetes så blir det ju inte direkt lättare heller. Ständig koll på blodsockret och regelbundet intag av energi så hoppas jag att det funkar. Sen har vi förstås den mentala biten som kan bli nog så jobbig.

Det var långt över 200 dagar när vi anmälde oss. Ynka 67 dagar kvar till start. All utrustning är inte inköpt än. Stavar fattas, allvädersjacka fattas, nya trailskor fattas.... Dags att gå och shoppa lite....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jaha, då fick man domen. Var till Idrottsskadespecialisten och de konstaterade att vaderna är överansträngda. Speciellt höger vad är nästan konstant spänd. Musklerna är lite svullna och ömma. Hemläxan till nästa besök är att stretcha vaderna och använda foamrollern varje dag. Ingen löpning under närmaste veckan. Alternativ träning som cykel, simning, allmän styrketräning är det som gäller.

Under dagens besök så körde han först värmebehandling innan det blev massage. När han tryckte in tummen på muskeln uppe strax vid knävecket så gjorde det jävligt ont. Efteråt så var muskeln lite mjukare. vilket var skönt men innan jag är klar där så ska han använda mer massage, värmebehandling och kanske akupunktur. Nästa vecka kan jag börja småjogga en km kanske och se hur det känns. Om 3-4 veckor bör jag kunna köra för fullt igen.

74 dagar kvar till start....

Likes

Comments

Insåg snabbt att detta skulle bli varmt och att jag troligen skulle få ont i vaderna. Starten gick i gassande sol och jag flöt med i ganska makligt tempo. Redan efter 5 km så kom de första antydningarna till problem vaderna. När vi svängde in till Ursvik så kändes det helt plötsligt bättre och tanken kom att det kanske kommer gå vägen ändå. Men det sket sig efter ett tag.

Efter 20km skulle man upp på den höga backen i Haga. Kan meddela att det gör rätt ont i vaderna då... sen väntade Fiskartorpsbacken.....inte heller bra... Eftersom solen gassade nästan hela tiden så blev det jobbigt. Men det känns trist att inte kunna springa så fort som man kan och vill. Blev mycket promenerande och stretch. Och att det fanns så mycket skog på Djurgården visste jag inte. Sprang fel två gånger så det blev lite längre och ännu mer onda vader.
Längs Strandvägen och hela vägen in i mål var det som var behagligast. Mycket folk och helt platt.
Precis när jag skulle lämna målområdet kom Jocke i mål som sprang galna 80km.
Summering: Mycket jobbig bana, mycket varmt och jävligt onda vader. Sockret höll sig bra hela tiden. Men nu måste jag vila från löpningen ett tag. Måste få ordning på vad problemen.

Likes

Comments

Solig och fin morgon. Runt fjärden med Jocke. Hade laddat på ordentligt med energi och sockret höll sig bra under hela rundan. Efter ca 9km så kom känningarna i vaderna igen. Kom småplågad fram till trappan innan Västerbron där det blev energipåfyllnad och stretch av vaderna. Masade oss sen vidare mot Marievik.

På lördag väntar 45km EcoTrail. Får se hur vaderna klarar den utmaningen...

Likes

Comments

Första gången på länge som jag sprang den här vändan. Det är en salig blandning av asfaltsvägar, grusvägar mellan åkrar och skogsstigar. Första milen gick bra men sen kom krampkänningarna i vaderna. Måste bli kvitt det snabbt. Tvungen att stanna otaliga gånger för att stretcha och vila vaderna. Konditionsmässigt är det jättelätt. Får jag bara ordning på vaderna så blir det här bra. Sockret höll sig inom rimliga nivåer och det är ju bra.

Likes

Comments

Perfekt kväll för backträning. Slalombacken var lagom sval när solen inte lyste direkt på. 3 varv a´4 km gav 12 upp och ner vändor. Kändes riktigt bra. Sockret sjönk snabbt under första vändan men sen blev det bättre. 86 dagar kvar till start. Bara att slita på.

Likes

Comments

Klart att Nationaldagen ska firas med en löprunda. Soligt och varmt redan kl 07.00 när man klev utanför dörren. En behaglig runda i makligt tempo.

Likes

Comments

Backträning idag. Allt kändes toppen. Tröttheten i vaderna dök aldrig upp. Kände mig riktigt stark idag. Härligt!

Likes

Comments

Så har man passerat 100 mil löpta mil i år. Det är jag rätt nöjd med efter omständigheterna. Dock blev denna runda avkortad då sockernivån var alldeles för låg. Under 4 nästan hela tiden. Drog ner på tempot och kollade nivån oftare. Nere på 3.2 som lägst. Men ingen fara. Allt kändes ändå kontrollerat.

Likes

Comments

Riktigt varmt i morse. Ca 23 grader strax efter kl 9. Ännu varmare där solen låg på. Såklart så gjorde den det där det var som jobbigast. Sockret höll sig bra mellan 6 -9 hela tiden.

Likes

Comments