Header

Hej!

Idag var den sista dagen innan ett efterlängtat höstlov. Jag hade matteprov kl. 8 vilket kändes bra. Får se i framtiden hur det egentligen gick.

Jag mår faktiskt inte jättebra. Jag är förkyld och hostig. Har varit det i drygt 2veckor nu, så ska köpas nässpray idag. Blodsockret har inte påverkats så mycket av det trotsallt. Brukar alltid ligga högt när jag är sjuk. SÅ det är skönt. Dock är det tråkigt att jag inte kan träna. Jag är ju pigg och så. Känner mig inte sjuk, men det sitter där ändå.

Idag kom jag som sagt hem runt 11. Så vid 12 fick jag slänga ihop en spontan lunch.

En risifrutti. Vanlig faktiskt. Vet inte om det finns utan socker. Det gjorde de förut iallafall. Tycker inte det verkar vara så stor skillnad, så kör på vanlig där det också finns fler smaker. Till det gjorde jag en dubbelmacka i grillen med ost skinka och paprika + lite pizzakrydda. En tomatsallad gjorde jag även till mackan. Det är sååå gott. Jag älskar ju fetaost. Salladen består av tomater, fetaost, basilika, olivolja, rödlös och svartpeppar. SÅ gott. det måste ni prova!

Skulle sätta mig och kolla på Teen Wolf när jag kom hem. (besatt) Men varken dreamfilm eller tvids fungerade, så nu har jag smått panik. Någon som vet en annan "säker" sida som man kan kolla serier på?

Får väl försöka igen...

Nu under lovet måste jag läsa i engelskaboken också. Ush för det. :(

Vad ska ni göra på lovet?​

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hopp.

Nu tänker jag inte skriva att de var länge sen, för det låter så fjantigt. Nu blev det så ändå, men det var för att kunna förklara mig. haha.

Idag slutade jag skolan 14,30, så jag och en kompis passade på att gymma lite när vi slutade lite tidigare. Bussen hem gick 16,30 så det blev inte så länge, men bättre än inget! Innan tog jag stick, jag låg på 4,3 och åt då en halv banan och efter åt jag andra halvan. Värmde upp typ 5min på löparbandet och körde sedan mest armar och mage. På onsdag har jag gympa, och vet i förväg att det kommer bli styrketräning med fokus på ben och rumpa, så jag kände att jag inte ville köra de så mycket idag så jag får träningsvärk :D

Tillslut hemma efter en lång busstur hoppade jag in i bussen och åt sedan en hemgjord hamburgare och lite sallad. Tog 9eh actrapid till det. I efterhand kan det ha blivit för lite, men hoppas på att träningen trycker ner lite.

btw har jag sagt (antagligen inte) att det är en i min klass som har diabetes. Det känns så konstigt för mig att andra så nära inpå mig har diabetes. Förut har det varit typ 1person två klasser under mig som man aldrig ser eller märker att hen har diabetes. Men nu. Vi ser varandra på varje lektion, men det märks ändå inte mycket. Nu förstår jag hur ickediabetiker lätt glömmer bort att man är sjuk och säger saker då och då, för de få gånger ja ser honom med sprutväskan blir jag jätteförvånad och tänker: ajuste, han har ju faktiskt också diabetes.

Det verkar dock lite konstigt. På FM idag åt han en hel vitlöksbaguette och på EM köpte han 3 coca cola zero. Jag vet att man klarar att äta allt och att man bestämmer själv. Men ibland kan jag inte förstå diabetiker som väljer att äta massa onyttiga saker och vara tvungna att ta spruta. En annan gång köpte han 2 chokladbollar och en bulle och vad jag kunde se delade han inte med sig. Känns bara riktigt onödigt. Jag skulle aldrig (klart jag gör det ibland) ta spruta till onödiga godsaker när jag lika gärna kan ta en frukt osv. Men det kanske bara är jag. Innan jag fick diabetes åt jag rätt så nyttigt och fredagsmyset bestod inte av en chipspåse och en Marabou var.

Hur tänker ni? Är det värt att ta spruta för godsaker och hur ofta då?

Har inga flächiga bilder då detta blev ett väldigt spontant inlägg. Ni kan däremot få se tre träningsplagg jag hittade på sportamore som jag funderar på att beställa. Har ju lite rabatt med studentkortet också ;)

Likes

Comments

HEJ! Det är helg! jippie!

Idag har vädret inte varit särskilt bra, men jag har ju ändå bara varit inne i skolan så det gör inte så mycket. Idag hade jag matte-test. Det allra första på gymnasiet. Det var hyfsat svårt, men jag fick en del rätt iallafall även fast jag inte räknade som man skulle så kom jag fram till rätt svar. Efter det fick vi fortsätta med vårt projekt som vi håller på med. Vi ska inreda en lägenhet genom att "bygga" möbler i ett 3D program. Det är askul

Slutade 11,15 så fick sitta och vänta på mamma till typ 13,00. Vi köpte med fika bröd hem. Jag tog en chokladmuffins. Låg på 6,4 innan så jag tog 3eh novorapid. Sedan till middagen, jag åt revbenspjäll potatissallad och baguette, så tog jag 11eh actrapid. Tog inget stick innan då. Vi får se hur det blir. Om jag klarar min lilla godisskål ikväll sen. 

Tränade ju förra veckan och höll på att komma igång. Tränade med en kompis. Jag blir lite trött tillslut när det typ alltid är jag som hör av mig om träningen. Hen kan väl också ta initiativ ibland. Så på måndag ska jag nog träna med mamma.

Ni får ha en bra helg och hoppas att erat blodsocker ligger bra!

Hejdåå! 

Likes

Comments

God dag Diabetesvänner och övriga läsare.

Tänkte skriva om en sak som jag ofta tänker på ochirriterar mig över.

På tv:n ser vi galor till förmån av cancersjuka och barni andra länder. Vi ser program likt fångarna på fortet där vinnarna självaväljer vart de vill skänka sina pengar. Jag tror att ni med diabetes eller somhar någon nära med diabetes vet vad jag menar.

Varför syns och hörs aldrig diabetes i tv:n?

Varför är galorna endast till för de cancersjuka ochbarnen i andra länder. Visst tycker jag att cancer är en fruktansvärd sjukdomsom drabbar oerhört många och det är klart att det ska finnas insamlingar. Menvarför kan inte sjukdomar likt diabetes någon gång få stå i centrum?

Varför måste det alltid handla om de jobbigastesjukdomarna? Hör inte diabetes till en av de jobbigaste sjukdommarna?

När en kändis får cancer står det i tidningarna och deberättar om sina upplevelser. Det tycker jag är väldigt starkt gjort och jaguppskattar att de gör det.

Vart har alla kändisar med diabetes tagit vägen?

Molly Sandén? Du väljer att inte prata om det för att dutycker att det funkar enkelt och bra. Okej. Det ger icke diabetiker en bra synpå diabetes. Det kanske är det som gör att alla tror att sjukdomen är så lätt. ”Baradu inte äter socker mår du bra” ”Ta sprutan så blir allt bra”

En kille som gick i min förra klass, från sjuan tillnian, visste inte ens att jag tog sprutor.

Jag har alltid varit väldigt öppen med att jag är sjukoch under hela nian tog jag sprutan ute vid skåpet innan maten vilket hansäkerligen måste ha sett.

Jag pratade med honom för några dagar sedan och hanfrågade lite, för han hade nämligen två diabetiker i hans nya klass pågymnasiet. Han tyckte det var konstigt att han aldrig såg de ta sprutor och deåt godis hela tiden.

Då jag nämde att jag måste ta 5sprutor om dagen hoppadehan till och sa ”Fast du tar väl bara i fingrarna?”

Det är så få i samhället som har en aning om vad ett livlikt mitt innebär.

Det jobbiga är inte alla de stick jag tar utan allt däremellan.

VAD ska jag äta?

HUR mycket ska jag äta?

SKA jag göra något aktivt senare?

HUR mår jag? Kan min förkylning göra att jag behöver merinsulin?

HUR MYCKET INSULIN BEHÖVER JAG DÅ?

Vi har inte fått någon lapp på hur mycket insulin vi skata. Man måste lösa matteproblemet själv. Ta reda på vad man vet för att lättarelösa problemet. Om man får fel svar kan hela eftermiddagen bli förstörd.

Känner mig riktigt pigg idag. Ska nog ta en joggingtur påeftermiddagen. Kanske runt två. Då har jag hunnit äta och jag kommer lagom hemtill mellanmålet. Bra, då har jag det planerat.

14:00

Mätaren visar 2,2. Tar fram Dextrosol-paketet och gårefter en bit banan. Nu kan jag inte springa. Jag kommer få håll direkt medbanan i magen. Får vänta ett tag.

15:00

Alla andra fikar, såklart vill jag ha en liten bit jagockså.

15:30

Juste, jag tänkte ju springa. Asså nae. Har ingen lust.

Så är det ALLTID för mig. Och så var det även idag. Jagkänner ingen motivation. Det är bra att röra på sig när man har diabetes, mensjukdomen tillåter dig inte att göra det. Puh. TACK.

Givetvis går det alldeles utmärkt att träna med diabetes,det är inte det jag menar. Jag menar mer att när man har ställt in sig på sakerså ska alltid diabetes komma i vägen.

Diabetes är inte en sjukdom med tider och sprutor.

Diabetes är en sjukdom som handlar om kontroll ochmatteproblem som måste lösas.

Likes

Comments

Hej alla fina kämpar.

Nu var de ju lääänge sen. Jag började på gymnasiet och är inne på 4:e veckan. Shit va fort de går. Kollade in på bloggen i appen och kände att jag måste uppdatera. Går ju som sagt gymnasiet, Teknik. Har fått en skoldator som jag är så glad över. Innehåller både photoshop och videoredigeringsprogram. Dock tycker jag photoshop är så väldigt svårt och krångligt. Men man lär sig väl med tiden. Övade därför på bilden nedan. haha. Den var svartvit från början...

Livet som diabetiker rullar på som vanligt. Upp och ner, ner och opp. Vet inte riktigt vad ni vill se. Vill ni ha uppdatering varje gång jag äter mat? Blodsockerkurvor som jag diskuterar? Eller färre inlägg som är desto längre. Ni får tycka till! Kommentera hur just du tycker jag ska blogga på bästa sett! Kommer försöka göra som ni vill. Det är ju ändå meningen att ni ska vilja läsa och lära er saker och se att det finns fler med sjukdomar.

Nu är det dags för lunch. Rotfruktsplättar och bacon tror jag. 8eh actrapid till det, check.

Vi ses inom en snar framtid!Likes

Comments

Dagen igår fortsatte ju väldigt bra. Som jag skrev så somnade jag när ja var låg och gissa vad som hönde till middagen? Det har aldrig hänt fullt ut under mina 7år som diabetiker.
Jag glömde ta sprutan! Det vart inte direkt bättre av att det var fredag och vi åt hamburgetallrik. Efter drygt en timme kom jag på det och låg på 20,3. Fort fram med sprutan och tog insulin. Kommer dock inte ihåg hur mycket. Typ 9-10eh eftersom jag skulle äta mina godisar 😁 men sedan sjönk blodsockret sakta men säkert, jag höjde även nattsprutan med 2eh. Så på morgonen var det på plats igen och jag kunde börja den nya dagen på ett bra sätt.

Igår var jag ute med Zigge och fota han lite i nya selen. Så söt han ör 😍 imorgon får jag min skoldator som innehåller photoshop, så tänkte att jag skulle lära mig så ja kan redigera bort snöret på selen.

Likes

Comments

Hej!
Nu har skolan dragit igång och det känns bra att börja gymnasiet. fortfarande mycket nytt, men jag har varit där några gånger på elevens val plus att min bror går där.

Idag slutade vi tolv vilket betyder att det inte går någon buss ända hem till mig. Men som tur var körde pappa bort min cykel till stället bussen närmast åker förbi. 4km från hemmet. Så ja var hemma 13.20

I skolan hade vi lära känna dag med 2or och 3orna. Hade femkamp osv. till lunch blev det tacobuffe som jag tog 7eh till. Innan jag cyklade iväg tog jag några dextrosol sedan när jag kom hem låg jag på 3,8 så då tog jag ett glas mjölk eftersom det var för tidigt för mellanmål. När jag senare skulle läsa lite kände jag mig förvirrad så ja gick in och tog fler dextrosol som låg på soffan. Sedan på något skumt sett kände ja mig trött så jag la mig ner lite på soffan. klockan var då ca. 13.40, sedan vaknade jag när bror kom hem 15.00! Ja låg där på soffan i hallen med öppen ytterdörr över en timme? WTF? Shit va läskigt de va. Någon annan som varit med om något sånt konstigt läge? kommentera!

Likes

Comments

Halloj!
Nu sitter jag på rummet och tittar ut genom fönstret där solen skiner in, idag blir det nog en varm dag. Jo nu vill jag berätta om igårkväll för er, för blodsockret hoppade hit och dit. Nu kommer jag inte ihåg vad jag låg på innan middagen, men det var iallfall ett bra värde. Jag åt två grillade enkelmackor och en risifrutti, till det tog jag 9eh som blev aldeles för mycket.
Kl. 20:00 låg jag på 12.3 så jag gjorde iordning en macka och ett glas mjölk och tog 5eh novorapid till det. Sedan när jag skulle borsta tog jag ett stick och då låg jag på 3.6 så då tog jag lite mer än en halv banan. Sen gick jag och lade mig och försökte läsa, men jag kunde inte koncentrera mig, så jag tog ett stick och jag låg på 2.8. Upp ur sängen och ner för att dricka ett glas mjölk och nötter. Det blev bra, för vid 01.30 låg jag på 6.3
Det var min kväll, va gjorde ni? 😂

Jag läste också sjukt mycket igår. Jag är en sån som älskar att läsa, men bara om boken är riktigt bra. Men jag läser ändå ganska sakta för jag funderar och reflekterar, går tillbaka och tittar på framsidan ofta. Men igår läste jag drygt 80sidor, det bara flöt på. Jag vill läsa ut den innan skolan börjar för då kanske man får en bok där. Så nu har jag ca 80 sidor att läsa idag igen om jag ska bli klar idag, då har jag läst den på sex dagar. Helt klart rekord för mig 😆

Ni får ha en bra fredag och glöm inte fredagsmyset!

PS. jag var ju och träffade min nya mentor i nya skolan för att prata om diabetesen. Vi bestämde att första dagen ska han och jag berätta lite. Fy va jobbigt det kommer bli, jag är så blyg runt nytt folk.

Likes

Comments

Goddagens!
Idag är vädret bättre, solen lyser fast det blåser lite. Efter lunchen idag lade pappa och jag i fiskenätet, så nu hoppas vi på firrar i nätet när vi tar upp det imorgon bitti.
Till lunch åt jag chicken nuggets och potatismos. Jag låg på 13 innan lunch vilket var rätt så högt, med det var nog en engångshändelse. Jag tog 9eh till lunchen för jag visste att jag skulle röra på mig på EM.
Vid halv två bytte jag om för en cykeltur, egentligen hatar jag att cykla men jag kände att jag hellre ville göra det än att springa som jag inte gjort på 100 år. Det blev 2.1mil på drygt en timme, o fy vilken motvind jag hade.
Sen när jag kom hem gjorde jag en färsk smoothie. 3msk färskplockade, fil och mjölk. Väldigt uppfriskande. Innan cykelturen låg jag på 7.4 och efter 4.9 då blir man glad när man får ner det med hjälp av träningen. Jag fick stanna en gång för att peta i mig 3st dextrosol.
Likes

Comments

Hejsan!
Idag har det varit deppigt väder. Jag har suttit inne hela dagen och tittat på Teen Wolf hela tiden typ, har faktiskt läst en del också. Jomen Teen Wolf blev jag besatt av i Lördags. Efter jag såg The maze runner för några veckor sen, så blev jag besatt av Dylan O'brien 😂 så nu vill jag se allt han medverkat i. samtidigt som jag väntar o väntar på nästa maze runner som kommer i september.

Utanför det ämnet så fick jag hem Zigges nya sele idag som jag beställde för drygt en månad sen. Och den va super fin! Det är batman mönster på och ett svartgult band plus två stycken smycken. Jag fick en klubba oxå!😄 Dock inge bra för diabetiker men eftersom jag inte ätit nån klubba under hela min diabetestid så va jag tvungen att smaka lite. Men innan jag ätit upp mindre än hälften lades den åt sidan.

En vecka typ kvar till skolstart. och jag som ska börja på gymnasium. På torsdag ska jag och mamma på "möte" med min nya mentor för att berätta om diabetesen. Det tycker jag nästan är jobbigast med att byta skola. man måste stå inför en helt ny klass och berätta, inte för att ja skäms över det eller nåt sånt utan för att jag är blyg av mig när det gäller nya människor. Så det blir lite jobbigt. Och även innan dom i klassen förstår och så. Som tur är vet jag att en kompis från min gamla klass kom i samma som jag, dock inte min andra kompis 😕 Men i 2an väljer man inriktning och klasserna görs om ändå så..

Hade bra!♡

Likes

Comments