Detta året har gått så otroligt fort den senaste tiden och har hänt så fasligt mycket. Har upptäckt nya saker med min korsallergi och lärt mig nya saker om både mina allergier och min diabetes. Har rest utomlands själv för första gången, det har varit upp och nerförsbackar och har vuxit som person men har fortfarande mycket mycket kvar att lära. Nu när året nästan är helt slut, det är snart julafton och det lider mot årets sista dag nyår, avslutar och påbörjar jag min personliga resa på egen hand. Har många erfarenheter att ha med mig i bagaget på min resa som person. Har fått i insikt att träning måste komma in mer i mitt liv, så har därför börjat med att träna på gym. Har bokat mitt första Bodypump träningspass imorgon och längtar så mycket och är redo att avsluta detta året och inta det nya året med storm men med lugna och jämna steg.

Har så mycket känslor inombords som vill slå sig fria och så mycket nya drömmar vill jag förverkliga och mål som jag vill sträva efter under de kommande åren. Jag vill och eventuellt skall:

1. Börja träna på gym, inom bodypump med skivstång (träna olympiska lyft) och även bodybalance (yoga). Bra för både min diabetes och för resten av min hälsa så jag kan få bättre rutiner, bättre sömn och en bra livsstil.

2. Komma på fler hälsosamma recept (för korsallergi+diabetes) och antagligen få ihop en egen kokbok.

3. Spara pengar och få ihop en bra inkomst inför framtiden (körkort, första flytten hemifrån, resor m.m.)

4. Börja plugga på körkortet och ha tagit de till vintern 2018 eller våren 2019.

5. Antagligen skaffa mig en egen hund och träna den till diabeteshund.

Är otroligt mycket mer jag antagligen har i tankarna och som jag vill göra men det får komma när det kommer. Just nu är det dessa punkter jag vill få förverkligade och starta med framförallt för att kunna påbygga min resas framtid. Är väldigt bra och sätta ett par mål för sig själv så man har något att sträva efter. Senare får man vänta och genomföra de punkter man har så att man kan bygga på sina drömmar efter vad man har påbörjat, men man måste börja någonstans :) Vet inte när jag kommer skriva igen men om detta är sista inlägget för detta året så säger jag GOD JUL och GOTT NYTT ÅR på er allihopa så ses vi när det nya året kommit!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varför namngav du bloggen DIABETESGIRL, och vad betyder det egentligen?
Jag har forskat inom så många olika namn att namnge min blogg och kände för den här titeln. Diabetesgirl valde jag arr dlöpa bloggen till eftersom jag själv har typ 1 diabetes sedan 2001 och själv minns jag inget av mina första tre levnadsår innan jag fick min diabetes så för mig har min sjukdom varit en del av mig hela mitt liv.

Vad kommer du skriva om här?
Jag kommer skriva om allt från hur det är att leva som diabetiker sedan barnsben, leva med giftstruma, ADD och korsallergi. Fokuset kommer ligga mer på diabetes och korsallergi. Kommer skriva om mina äventyr och resor jag gör, ge tips och råd, lägga ut recept på LCLH kost för korsallergiker och lite smått och gott.

Vad jobbar du med?
Tog studenten förra sommaren 2016 och för nuvarande är jag nyblivande barista och jobbar som cafebiträde på en liten hemtrevlig cafekedja i Göteborgs stad, där jag plockar disk, träffar gäster, serverar mat och dryck, bakverk och kaffe. I grunden är jag utbildad musikalartist och har tänkt studera vidare till hösten 2018.

Hur länge har du haft dina sjukdomar/diagnoser?
Diabetesen fick jag för femton år sedan, oktober 2001 då jag bara var 4,5 år gammal  fick min giftstruma tätt inpå där också. Min ADD diagnos fick jag i februari 2012 men den upptäcktes redan under hösten 2011 då jag var på utredning och min korsallergi uppkom i början av förra året i februari 2016 och fastställdes under sommaren samma år. Så jag har inte haft mina korsallergi så länge. Hade redan pollen/pälsdjur/nötter och ägg allergier som barn samt gråboallergi som minskat under de senaste två åren så har bara björkpollen/gräspollen/vissa pälsdjur/nötter och äggallergier.

Vad är korsallergi?
Korsallergi kallas det när två pollensorter korsreagerar med varandra. Exempelvis, jag har både björkpollen och gräspollen allergier vilket gör att jag kan korsreagera på olika födoämnen som är besläktade med någon utav dessa pollenfamiljer. Jag tål inte morot, potatis (alla rotgrönsaker i princip), jordgubbar, stenfrukter som är kopplade till björkpollen och det är den höga halt histamin dessa födoämnen innehåller och utsöndrar som påverkar kroppens immunförsvar.

Går du på någon specifik diet för korsallergin?
Jag har provat många olika knept och dieter för att försöka hitta en balans. Har provat AIP kost (autoimmun paleo kost), har prövat LCHF som verkade funka lite men alla dieter har några råvaror som jag inte kan använda mig av och därför är det svårt att hitta en balans för att få kosten att fungera i vardagen och kopplad till min diabetes. Har kommit på en egen diet där jag avskalar mindre kolhydrater från kosten (för min diabetes skull) och jag tar även bort födoämnen med mindre histaminhalt som heter LCLH. Är en kombination av dieterna LCHF och AIP fast med mindre socker och kolhydrater och mer fett och mindre histamin.

Likes

Comments