Hej!

Snart är det tid for oss i England att gå tillbaka till skolan, Men därför jag har diabetes så måste jag verkligen se till att jag har allting med mig som jag behöver för skoldagen. Det ar svårt for personer att bara komma ihåg att ta med sig sina skol böcker. eller hur? Så tank hur svårt det är att komma ihåg alla skolbocker plus en massa diabetes prylar. Här är en lista utav vilka diabetes grejor jag ska ha med mig på första dagen utav skolan.

1) Fingerprickare - detta är nog det viktigaste jag tar med mig till skolan därför om jag glömmer den här hemma måste jag gissa vad mitt blodsockervärde är hela dagen tills jag kommer hem eller använda min gamla fingerprickare som jag använde innan jag fick en insulin pump (min nya fingerprickare skickar mitt blodsockervärde direkt till pumpen, den gamla gör inte det). Gröna skalet till fingerprickan fick jag gratis på en hemsida.

2) Carbs & Cals - Detta är en bok som hjälper mig super mycket. Du kan se en utav sidorna utav boken i andra bilden. Så säg att jag skulle ha muesli för frukost, fast jag inte visste hur många kolhydrater eller kalorier som va i det. Då skulle jag kunna leta upp muesli i boken och sen skulle det finnas 6 olika bilder på muesli i olika portioner och hur mycket kolhydrater det finns i t.ex. 100g muesli. Det hjälper att ha bilderna för att när jag är i skolan då kommer jag inte kunna väga min mat.

3) Ketostix - jag vet inte om ni har lika sånna här i Sverige, men dom här är keton-sticker. Om man har ketoner så betyder det att nått har gått fel med sin diabetes (men man kan få bort det!) och med Ketostix så kissar man bara på en liten sticka och sen beroende på vilken färg stickan blir så vissas det om man har ketoner eller inte.

4) Dextrosol/nått annat med socker i - Det här är super viktigt att ha med sig till skolan. Om du inte har med dig nåt som har socker i finns det stor chans att du kan svimma om du får lågt blodsocker. När man har lågt blodsocker betyder det att det inte finns så mycket socker i mitt blod så då måste man äta nått med socker i, snabbt, annars blir det bara mindre och mindre socker i blodet och om man inte gör nånting alls kan man svimma.
Likes

Comments

Hej! Jag heter Elsa och jag är 15 och bor i London med min mamma, styvpappa och mina 2 systrar, fast jag var född i Spånga. Ni måste ursäkta men därför jag har bott i England i 9 år så pratar jag super mycket "Svengelska" (när man inte kommer ihåg vad ett ord heter på svenska så man säger det pa engelska i mitten utav meningen t.ex. Hej jag älskar din dress!) så om jag skriver nånting som inte är rätt på svenska då lämna gärna en kommentar och skriv vad jag skulle ha skrivit! På denna blogg kommer jag skriva mest om min diabetes, mitt liv som diabetiker och ibland andra grejor som jag tycker om eller har intresse för. Jag ska försöka skriva ett nytt blogg inlägg varje vecka på söndag. Det skulle betyda allt för mig om ni skulle gilla eller kommentera på det här blogg inlägget, det kan handla om vad som helst, vad du skulle vilja se ett blogg inlägg handla om, vilken hårfärg du har, vad din hund heter, vad som helst! 

Vi hörs snart! Kram,

Elsa Likes

Comments