View tracker

Ikväll blir det pleppo två på Wasa teater med gubben och våra goa vänner Sofia och Hencka!
Sååå peppad och taggad, skall bli så kul! Och jaa min sjuka humor så jag kommer garanterat skratta så jag pissar på mig :)

Sedan efter att vi varit på pleppo åker vi hem till S och H för lite mys, god mat och några glas gott kanske..

Att umgås med er två är ja PERFEKT! Jag och Sofia har så kul tillsammans och jaa samma sjuka humor, haha.. såå glad att jag fått lära känna dig Sofia, you are my sister from another mother ;)

Kommer garanterat ha sjukt i min mage och min mun efter ikväll med mycket mycket mycket skratt. En underbar lördag kväll med:
Pleppo, vänner och umgås!

Ett gott och
mycket skratt förlänger livet!!


Hoppas ni får en bra lördag!
Adios amigos

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alltså vilken dag!
Först trodde jag att det var måndag sedan torsdag och sedan slog det mig att HEY det är ju onsdag för tusan.
Onsdag 7 december, 17 dagar kvar till julafton, ojojoj!!

Idag har det varit en riktigt "slö" dag, hela gårdagen råddade bort mig och gjorde så min hjärta och kropp trodde det var "slö måndag" haha. Ja okej det var skönt att man var ledig igår. Men samtidigt gör det en så förvirrad att vara ledig mitt i en arbetsvecka. Men imorgon är det torsdag så snart helg igen.

Här har det varit fullt upp. Hämtat/fört lånekorgar, hämtat paket, handlat, haft besök osv listan är lång. Men nu börjar jag äntligen känna att jag småningom är på benen.
Jag längtar till mitt jullov, 2 veckor ledig! Fy sjutton vad skönt!!

Efter jul och nyår blir det mycket järn i elden så att säga. Skall få ordning på mitt liv och mitt mående, måste fixa så att vi slipper till lokalen där vi skall ha bröllopsfesten, fixa i ordning med inbjudningskorten, fixa inbjudningslista så att vi har alla som skall bjudas, hmm ja börja fundera på lite saker som vi vill dekorera lokalen med osv.. För dagen närmar sig med stormsteg. Januari och februari går alltid "för" snabbt! Och i mars skall inbjudningskorten utskickas..

Som jag sa, blir mycket på agenda nästa år!! Mycket som skall göras och fixas.

Nu blir det nog snart natta natta, skall bara titta lite roliga klipp så jag får skratta lite innan läggdags.

Hoppas ni haft en bra dag, kände bara att jag ville skriva av mig lite. Min inspiration har inte varit på den bästa sidan nu, men jag kan lova er, den kommer snart, PANG säger det och då mina kära vänner och läsare då jäklar! ;)

Adios amigos, ha de gött!

Likes

Comments

View tracker

Den 18 juli hade Disa sitt första epilepsianfall. Usch när jag tänker tillbaka på den dagen, usch alltså vilken dag/kväll det var. Som tur var kom vi till en grymt bra veterinär!

Nu idag för ca 15 min sedan. Jag och Andreas tittar på film, hör konstigt ljud uppifrån där disa är. Jag springer upp för trappan och ser Disa ligger halft under sängen. Jag drar ut henne tittar på henne och ser att nu kommer krampen igen :/ ropar på Andreas att han skall komma upp. Han tar henne i famnen, Disa tittar konstigt och "krampar" så jag springer efter medicinen stesolid och ger henne. Denna gång var det inte lika kraftigt anfall som den första. Men obehagligt iallafall. Min lilla bebis!
Och jag då nervös och skakar ger stesolid och sedan ser jag att det kommit en liten liten mängd medicin, men Disa lugnar ner sig och hennes hjärta dunkar "bättre" och i normal takt..

Jag ringer genast dejorerande veterinär men hon svarar inte, kommer svararen att hon har ett brådskande/akut fall.
Andreas sitter och håller om Disa och pajar henne. Nää usch alltså :'(
Jag är ännu skakis.
Tur att Andreas är hemma imorgon, så då får han ringa veterinären och fråga om vi skall komma och visa upp henne osv?!

Min älskade bebis.
Det är så himla obehagligt. Att se sin lilla lilla älskling helt borta och krampar! Nää usch! Nu kommer tårarna också...
Jo jag vet det finns värre saker i livet, men mina djur är mina bebisar, mina älsklingar!
Dessutom får jag lätt panik när någonting sånt händer, kan inte hjälpa det.

Nu ligger lilla gumman här nere och sover, riktigt trött är hon :/
Det är såklart ansträngande att ha kramp anfall. Hela kroppen blir såklart upp o ner.
Men NU är hon lugn och ligger och sover här nere som jag sa, och hon måste ju fått lite medicin i sig iallafall.
Men nu vet jag inte skall jag fortsätta ringa veterinären tills hon/han svarar eller är det ok att vänta tills imorgon? Hon mår ju nu iallafall relativt bra..

Nu är det ju så att vi vet inte om hon har haft fler anfall, eller om det bara varit domhär 2 ?!

Ååå min lilla älskling!
Waldo kom upp sedan också och tittade läget, lilla Walle. Stackaren. Han satt bara i sängen och tittade på. Och hans ögon :/ stora och han såg så "lessen" ut :(

Likes

Comments

På fredag när jag kom hem så gjorde jag i ordning, plockade fram lite gott och släckte lamporna och på med mys lamporna. Gick i duschen och sedan fixade jag mig.

Sedan kom dom mina kära vänner, som jag längtat efter denna kväll! Tjejkväll & mys!
Andreas for hem till Hencka och var där så det var verkligen tjejkväll.

Ojoj det var så himla kul att sjunga, börjar vara så länge sedan. Vi sjöng såklart inte hela kvällen. Vi disskuterade ganska mycket också. Vi disskuterade om ganska känsliga grejer. Vänskap, bröllop, kärlek osv..
Sedan kom jag till en punkt när jag insåg att jäklar jag skall faktiskt gifta mig! Och då i den stunden när vi disskuterade kom tårarna. Alltså såå pinsamt, jag skrattade och jag grät, haha.

Okej det var ju absolut
inte farligt, jag är en person som gråter lätt, som t.ex: move tha't buss och jag gråter glädjetårar.
Jag är så glad jag har dessa vänner, dom betyder så otroligt mycket för mig.
Dom gör mina dagar till en bättre dag, flickor jag är så glad och tacksam jag har er i mitt liv. Det känns som att jag alltid har haft er i mitt liv!

Igår på lördag kom mamma och pappa hit. Vi åkte in till stan (stenhaga) och shoppade och tittade runt lite. Vi var till burger king och åt, sedan via prisma och hem till oss på kaffe med dopp och vips var klockan 17 och mamma o pappa for hem.

Men när mamma och pappa kom så gav jag en present till mamma. Ett smycke. Ett smycke som jag tycker att just min mamma behöver/behövde!
Min mamma är min ängel och jag älskar henne.
Därför gav jag henne ett smycke som så ut såhär

Fast in i smycket fanns ett träd och 4 stenar, stenarna var månadsstenar april, maj, juli och september. Och sedan är det en text:
" mamma, Love you always and Forever "

Tyvärr glömde jag att ta bild på smycket för jag blev så ivrig när jag såg att mamma blev glad och varm i hela kroppen, dock tog det en stund innan hon hade läst vad som stog inuti smycket, haha..


På kvällen hade jag och Andreas det mysigt. Låg i soffan höll om varandra och tittade Tv och vi tittade färdigt en serie som heter svartsjön och sedan fortsatte vi med senaste avsnittet av syrror! Så denna helg har det bara varit mys mys mys. Underbart.
Kan lugnt säga att stress nivån är relativt bortblåst nu. Det var nog just detta jag behövde just nu.

Tack för att ni finns!
Love you
❤️


Hoppas ni haft en bra helg,
Adios Amigoos, ha de gött!

Likes

Comments

Gick bra på jobbet idag, lite sjukt i ryggen, lite trött och slö och aningen kort stubin hade jag väl. Men annars hur bra som hellst efter min flunssa och 2 dagarsfeber.

Så idag blev det Batman

Ja alltså jag och Batman. Batman är bäst! Ända sedan jag var liten har han funnits i mitt liv, kommer han alltid göra.
Alltså denna tröja är så skön och varm, goströja, precis som Batman själv ;)


Besöket hos min diabetessjukskötare gick bra men tyvärr så var inte mitt hba1c lika bra. Eller bra och bra men det hade inte gått ner, vilket jag hoppats på. Men tyvärr har oktober och november ställt till med många många problem.
Stress, flunssor m.m...
Men nu är det bara så att jag, jag Josefine Anna-Erika ger inte upp!
Nope..

Jag har under många år mått psykiskt dåligt, haft problem med min diabetes och kämpat med mycket!
Så nu har jag kommit till en punkt där jag inte ger upp, jag kämpar, fast det är motigt och uppförs och nedförsbackar så kämpar jag vidare. Under snart ett år har hag kämpat med jobb, diabetes, psykiskohälsa osv. Och jag ger INTE upp. Är det så att jag har en "skit" dag så gräver jag inte ner mig, har jag dåligt blodsocker så trycker jag inte ner mig!
Jag tänker aldrig må då dåligt som jag gjorde sist! Never!!
Det är klart det tar sjukt i mig om jag t.ex har en skitdag med mitt blodsocker men istället för att älta det så focuserar jag framåt och kämpar vidare.

Tyvärr gott folk så är det så här i livet, vi måste tänka positivt, inte tänka att jag skall jag hoppas utan istället JAG vill och jag kommer.
Så mycket här i livet funkar på detta vis eller att man måsta tänka på detta vis. För mig är det bäst att säga till mig själv:
Okej Josefine idag var det högt blodsocker, men skärp dig fortsätt i samma takt, you can do it!! T.ex..


Som jag sade tidigare oktober och november har varit två pissiga månader för att vara ärlig! Men jag har kämpat och kämpat varenda dag nu i snart 1 år. Då menar jag inte bara med min sjukdom utan allt..
Diabetes, psykiskohälsa, jobb, privatliv, min rygg och ja allt.
Jag ger inte upp för jag tänker inte släppa det lika långt som förra gången.
Livet är inte en dans på rosor, men ge för tusan inte upp, gräv inte ner dig, gräv absolut inte ner dig!! Man får ha dåliga dagar men absolut inte att dom fortsätter och gör så att du börjar må psykiskt dåligt, det är fan inte värt det.

Det har tagit länge för mig och jag har kämpat många år, det är ett jobb kan man lugnt säga 24/7, alla dagar en ständig kamp, ge aldrig upp!!Men att ha kämpat nu i snart 1år har jag lärt mig mycket.. Och bästa känslan är att jag är stolt, jag är stolt över mig själv! Stolt att jag äntligen är på benen och känner att jag för någonting bra för mig själv.. Detta är någonting jag kommer att kämpa med resten av mitt liv, så är det bara!

Så mina kära vänner, ge inte upp! Det är inte värt att gräva ner sig, du kommer känna stor skillnad, du mår bättre och du blir stolt över dig själv!

Detta var kvällens lilla ord..
Detta ämne är någonting jag skulle kunna skriva huuur mycket som helst om, trust me det kommer garanterat mera!!

Jag hoppas detta inte blev en soppa :/ för jag blev såå ivrig av vad jag skrev, oops :)
Ha en underbar torsdagkväll!

Adios amigos!!

Likes

Comments

Alltså nu börjar jag nästan bli lite rädd?!
Hur sjutton kan jag vara "sjuk" hela tiden? Eller sjuk och sjuk, men det är ju inte länge sen jag hade feber :/ okej den febern kom av stress. Det var nämligen senast när jag var så sjuk i ryggen och då bröt feber/stegring ut också.

Jag kände faktiskt i lördags att jag var lite stockad och sjuk i halsen, men inte för mycket. Sedan igår när jag vaknade hade jag ännu mera sjukt i halsen. Mot kvällen igår blev det värre och värre, så då mätte jag feber och då var det 36,9. Inatt har jag yrat och tänt lampan flera gånger, drömt konstigt och varit orolig, mätte inatt och vips feber. Samma sak nu från morgonen, inte så hög feber men ändå så pass slut i kroppen så att det inte känns okej..
Varför? Hur? Virus? Vad är detta?

Och jo vi har barnen på dagis som är snoriga och har feber. Men jag har snart jobbat där 2 år? Hur sjutton blir det såhär? Jag tycker man måste ju bygga ett immunförsvar för bakterier? Eller är jag för nära barnen? Gosar jag för mycket trots att de är flunssiga? Och jo jag är noga med hand hygienen, så den är det inte fel på?!

Kan det stämma att jag blir mera sjuk nu för att jag inte var så mycket sjuk som barn? Ja fattar inte?! Jag blir bara så trött på detta!!
Kan jag inte bara få grymt hög feber och så är det över? Nope det går inte..
Jag hade faktiskt för ca 1-2 år sedan lite högre feber och då gick det en längre tid innan jag var in i detta spår med lite feber och ofta.
Kan stress påverka så mycket att det tar på immunförsvaret? Det bryter aldrig ordentligt ut heller, som nu.. Halv snorig och stockad men inte så som när man är ordentligt flunssig, känns i kroppen som 38 graders feber men är där runt 37-37,5 ..
Alltså jag blir galen!!
Finns det någon som vet svaret och varför det är såhär, så säg till, måste jag börja undersöka mig själv? Ta blodprover? Scanna kroppen från topp till tå? Ojoj..

____________________________________________

Nu till någonting helt annat!
Min första hund, min lilla skatt, min älskade lilla fyrbenta vän fyller idag
13 år, tänk att denna lilla varelse har fått leva i 13 år, jag har haft henne vid min sida så länge. Tyvärr flyttade jag hemifrån när jag var 16 år och då var det grymt, att bo någon annanstans, bort från min lilla bebis Kia. Men hon har det bra med mamma och pappa. Hon har hittat sin nya "ägare" och Kia skulle aldrig klarat av att flytta hem till oss! Alltså innan vi tog våra hundar. Hon är så pappas hund nu..
tack Kia för att du funnits vid min sida och alla våra minnen och minnen som jag har tillsammans med mina vänner, speciellt Andrea och jag har mycket bra/roliga minnen med denna hund.

Grattis Kia, gammla Bettan!

Likes

Comments

Heeej mitt vinterland!

Alltså nu har jag riktigt julkänsla.
Julpynt, mysigt och snö.
Fast det bara vräker ner snö idag så är det ändå mysigt. Alltså mycket snö, julbelysning och pynt, ojoj blir alldeles varm i kroppen.
Det är så
mysigt dessutom är det roligare att vara ut och gå när det bokstavligen är VITT på marken.

Som jag nämnde tidigare julpyntade jag lite igår men också idag. Så nu idag är jag nöjdare än nöjd. Så välkommen snö och julen. Bara granen som saknas men tyvärr så blir det väl ingen gran i detta hushåll iår :/ Andreas ville helst 
inte ha någon julgran så vi bestämde oss att då får det vara så. Men vi har en jättestor gran ute på gården som vi kommer att lägga lite julpynt i eller en ljusslinga heter det väl. Så det får lov och vara våran "julgran" haha.

Nämen jag är nöjd, inte för mycket krimskrams heller, bara lite..
Så här kommer lite bilder!

Tyvärr kommer väl all snö att försvinna redan på tisdag eller onsdag, suck! Så nu får vi njuta så länge det varar. Jag hoppas innerligt att snön får lämna lite längre. Jag hatar slask väder, usch! Tror de flesta vill ha snö nu och inte grått, trist och mörkt?!

Nu skall vi mysa ner oss i soffan och titta lite film och sedan ut på en liten promenad med hundarna, som
älskar att det äntligen kommit snö. Imorgon inleder vi en ny vecka och närmar oss julen med stormsteg, ojoj mysigt! Så nu får man på riktigt kanske börja lyssna på julmusik :)

Adios!

Likes

Comments

Varför måste dessa helger gå så otroligt fort? Jag som just igår började slappna av lite och vips nu är det söndag. SUCK!!!
Nåja det är bara 4 veckor kvar till julen nu, förhoppningsvis har jag lite längre ledigt då!


Men nu till någonting helt annat. Igår på morgonen flög/dansade dammsugaren här i huset, sedan började jag pyntta med det lilla pynt jag har :) Sedan tog jag det bara lugnt och väntade att klockan skulle gå fortare.

19 tiden var jag och Andreas hemma hos Jessica och Andreas. Andreas bror och hans flickvän var också där. Vi satt och hade det jättemysigt. Drack gott, disskuterade och hade det allmänt mysigt, och nu till det roliga.. (enligt mig)

Jessica: kommer du till köket och hjälper mig med korven?
Jag: öööö alltså RIKTI korv? Alltså ska vi lag riktig korv, alltså ja du vet från början?
Jessica: *skrattar* jaa riktig korv ska vi lag, nää vi ska lag lite snacks och där i finns korv!

Sedan när jag tänker på vårat korv skämt så okej i verkligheten alltså just DÅ, då var det roligt! Det pinsamma såhär i efterhand var att Andreas brors flickvän tycker inte om korv!
Där satt vi och skämtade om korv!!
Fatta vad pinsamt :/

Men kan ju säga det blev riktigt gott!

Sedan rullade man ihop dem och vips in i ugnen, jättegott! Skall absolut testa hemma detta också fast kanske med annan fyllning.

När vi bestämde oss för att fara ut (krogen) så traskade vi iväg till O'mallys (mällis). Men alltså hjälp vad mycket folk. Luften var så äcklig och ja nää usch! Trångt och eländigt, haha.
Jag har annars problem med att t.ex sitta i bastun, kan inte andas. Så på vissa ställen på mällis fick jag samma panik och svårt att andas. Men kul att man såg så mycket bekanta iallafall. Men vi for hem tidigare, blev tyvärr inte så mycket skaka rumpaa och shejka denna gång.

Men roligt hade vi :) det är väl huvudsaken.

Min underbara fina vän Jessica!
❤️


Nu idag kommer väl mamma och pappa hit, hoppas jag. Själv har jag sjukt i halsen så får se nu, hoppas det bara är tillfälligt..
Hoppas ni haft en bra helg.

Adios amigos, ha de gött!

Likes

Comments

Vaknade egentligen redan kl 7.10 ! Så himla typiskt när man har möjlighet att sova längre. Så nu har jag tittat på youtube, instagram, Facebook, Pinterest och olika hemsidor.

Men att få vakna till detta resultat

Alltså ojojoj. Tror inte det finns bättre känsla än när man vaknar och man ser heela natten har varit jaa perfekt! Exakt såhär skall det se ut. Okej kanske lite för lågt men njää egentligen inte, två sidor med detta. Inte bra att ha för lågt och inte bra att ha högt. Men väljer hellre "för" lågt än högt. För nu kommer hela förmiddagen, eftermiddagen och kvällen vara perfekt. Startar jag med ett bra morgonvärde och natt så brukar det oftast hålla i sig hela dagen lång.

Tycker hela denna vecka har varit toppen på blodsocker fronten. Så jag är nöjd. 1 december har jag besök hos min diabetessjuksköterska. Så det blir spännande. Tyvärr var det inte det bästa hba1c värdet förra gången men inte heller för högt. Tyvärr var det flunssa och spysjukan som räddade bort mitt hba1c värde då!

Men bara det skulle vara under 8,0 denna gång så då gråter jag lyckotårar, för det är inte långt borta från det. Och visar det sig att det bara gått ner lite så fortsätter jag i samma spår!

Jag har inte haft den bästa perioden nu i oktober och november men jag har heller inte "fuskat" med min diabetes! För då blir det bara värre, men tyvärr drabbas min diabetes när jag stressar, mår dåligt, nerstämd och ja har det jobbigt! Men då lägger jag bara en högre växel. Det är f*n inte lätt att ha diabetes skall jag säga er, men någonting bra är att det blir bättre och lättare att sköta sig, om man tänker på alla hjälpmedel som man har.

Jag älskar min freestyle libre den har bokstavligen räddat mig och min sjukdom. Jag är äckligt stolt över att jag har den och är 100% nöjd med den.

Nu måste jag också säga att JA jag har fuskat med dunken. Jag har nog tagit av den men inte alla dagar! Det var egentligen förra veckan som jag sa till mig själv: nu skärper du dig, nu jäklar tänker du positivt, nu tar du av dunken, nu gör du allt som du tycker e roligt å bra fö dig!
Ja alltså ett litet pepptalk till mig själv helt enkelt. Och helt oskojat det syns tydligt på mina blodsockervärden och på mitt mående att det blir bättre och bättre. Så vad lärde jag mig av detta då? Jo ge aldrig upp! Klättra upp igen på egna ben, u can do it!!

Denna lilla dunk gör så otroligt mycket för mig. Jag mår bra på insidan och utsidan och det bästa är att min diabetes mår mycket mycket bättre av den. Har länge haft mitt hba1c värde runt 9-10 innan jag började med dunken. Och nu hoppar det mellan 7-8. Ja såklart det är inte bra att det hoppar, men som ja sade tidigare diabetes är inte lätt att leva med och tyvärr så finns det mycket olika faktorer som påverkar!

I januari kommer det att ske en stor förändring, jag skall få tillbaka mitt JAG, komma igång med träningen, få rutin på den. Så då kommer jag ge en extra spark i baken med C9 och sedan fortsätta med en ny fitnessbox som heter F15 alltså jag längtar för jag vet med c9 hur pass mycket energi den ger till mig, jaa en spark i rumppan helt enkelt.


Nu blir det frukost, städa och lite julpynt.

Hoppas ni får en bra lördag!
Adios amigos, ha de gött!

Likes

Comments

Alltså hjälp vad tiden går fort, timmarna bara rusar iväg och veckorna.. Tyckte just att det var helg och nu är det Fredag och helgen har man framför sig..

Förra helgen var jag på blogg galan, första gången för mig och min kompis Fanny! Så nu till att börja med tänkte jag lägga upp lite bilder från galan, hade egentligen tänkt lägga upp tidigare men som jag sa tiden rusar iväg och denna vecka har det varit mycket på agendan, så har tyvärr inte hunnit varken "vila" eller blogga!

Tyvärr är inte bilderna kanske dom bästa men det är tanken som räknas. Så TACK för blogg galan 2016 vi ses nästa år igen! :)

Nu i helgen har vi såklart planer. Inte nu redan ikväll men imorgon skall vi till våra vänner Jessica och Andreas. Dricka gott och bara mysa och sedan blir det högst troligen O'mallys och skaka rumpaa.. Jag bokstavligen längtar, det är så länge sedan jag fått dansa och koppla av lite. Så imorgon blir det toppen. Jag nästa känner ett behov av att slippa ut och lufta mig lite och ha kul.

Sedan på söndag kommer kanske mamma och pappa hit, jag bjöd hit dem eftersom jag har en liten överraskning till mamma, en liten lilla-julspresent. Och tyvärr kan inte avslöja NU eftersom mamma läser min blogg. Men på söndag blir det nog ett inlägg, bild och hur mamma reagerade över presenten.

Jag älskar att överraska mina nära o kära. Att se deras miner och hur de reagerar. Fast egentligen tycker jag om att överraska ALLA! Det är dendär lilla speciella fjärilen och glädjen som väcks i kroppen..

Nu ikväll skall jag o gubben bara ta det lugnt och kanske titta en film?! :)
Vi har dessutom hunnit vara in till stan på lite Black Friday spaning. Hittade faktiskt både en jacka och nya strumpor, wohooo! Kanske det blir att titta runt lite på nätet också..

Jag kan ju redan nu tipsa om att jag har också black friday erbjudande, så in och titta på min webbshopp och hör av dig till mig för att få veta vilket/hurdant erbjudande jag har!
OBS! Endast idag!!
Myaloevera.se/josefineasplund

Ha en toppen helg allihopa!

Adios amigos, ha de gött!

Likes

Comments