View tracker

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för damerna att spela match igen... den här gången bar det söderut mot Västmanland för att ta sig an VIK Västerås HK i den trettonde matchen för denna säsong. Dessutom får de inlånade spelarna Ida Helmersson, back Troja/Ljungby och Hilda Törner testa på att spela i Färjestadströjan.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Västerås står Lotta Blylod.

Period 1

Inledningen på första perioden så hände det inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom när man närmade sig halva perioden och då var det Västerås som drog på sig en utvisning (09:16 2 min hooking-Julia Öhrberg Nyberg). I den efterkommande power play så kan Färjestad gör matchens första mål (11:13 0-1 PP mål-Emelie Johansson, assist Therese Strömstad). Bara några sekunder senare så drar Västerås på sig en ny utvisning (11:38 2 min kneeing-Sarah Linna) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare så kan Färjestad göra mål (0-2 EQ mål-Emelie Johansson, assist-Hanna Johansson & Julia Pettersson). Som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (20:00 2 min tripping-Therese Strömstad).

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-2.

Period 2

Västerås började den andra perioden i power play men det gav ingen utdelning. Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning till (04:00 2 min tripping-Julia Pettersson) men även denna utvisning reder de ut. Nästa noterbara händelse sker efter halva perioden och då är det Färjestad som gör mål (09:52 0-3 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Hilda Törner). Knapp ett par minuter senare så gjorde Färjestad mål igen (10:34 0-4 EQ mål-Emelie Johansson, assist Therese Strömstad). Sen dröjde det bara några sekunder innan Färjestad kan göra ännu ett mål (10:48 0-5 EQ mål-Johanna Blomkvist). Ett par minuter senare så väljer Västerås att ta en time out (13:55 time out-Västerås) och sen byta målvakt (13:55 byte av målvakt ut-Lotta Blylod, in-Maja Oskarsson). Strax efter så drar Västerås på sig en utvisning (15:12 2 min too many players-team penalty) men den utvisningen reder de ut. I slutminuten så lyckas ändå Färjestad göra mål igen (18:29 0-6 EQ mål-Jenna Smith, assist Emelie Johansson).

Perioden slutar 0-4. Resultat 0-6.

Period 3

Det tog några minuter in i perioden innan det hände nått noterbart och då är det Färjestad som gör mål (06:05 0-7 EQ mål-Emelie Johansson, assist Jenna Smith). Några minuter senare så var Färjestad framme igen och gjorde ytterligare ett mål (10:16 0-8 EQ mål-Emma Thomann, assist-Lisa Östman & Malin Wong). Strax efter så drar Västerås på sig en utvisning (14:15 2 min crosschecking-Emelie Fridström) men den utvisningen reder de ut.

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-8.

Avslutningsvis...

Så har Färjestad vunnit sin trettonde match på raken... därmed så är det klart att man nu tagit sig till kval till SDHL. Så nu utan press är det bara att köra på de tre sista matcherna för att vinna säsongen rakt igenom.

Dessutom fick Julia Markevich göra debut och kunde enkelt hålla nollan (fick bara 7 skott emot sig). Emelie Johansson gjorde ett hat-trick... även Jenna Smith gjorde mål nu i sin tredje match på raken. Det tar henne från en tjugoandra plats upp till en nittonde plats i poängligan. Johanna Blomkvist fick äran att göra sitt första mål i Färjestadströjan. Bra jobbat!

Spelarna Ida Helmersson och Hilda Törner gav ett bra intryck i sin debut där Törner också fick till en assist. Så nu återstår det att se om det blir någon fortsättning.

Nästa match spelas den 28 januari när man tar sig an SHK Hockey borta...

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Veckans spelare

Så var det dags för veckans spelare igen... Färjestad har som sagt varit i farten och värvat hela 3 nya spelare som jag nu tycker bör presenteras. Först ut är kanadensiskan Jenna Smith.

En spelare som jag sätter stora förväntningar till och som ska vara en spetsspelare i damlaget. Kanske vara en bidragande spelare till att ta sig till kval och kanske till och med ända upp till högsta serien SDHL. Så här kommer min presentation och jag hoppas att jag fått ordning på informationen.


Jenna Smith föddes 1992 och är uppvuxen i Swift Current, Kanada och hon är en forward... hon gick och spelade hockey på University of Calgary mellan 2011 till 2015. Men innan hon kom till University of Calgary spelade hon i Swift Current Wildcats.

I sin sista säsong i Swift Current Wildcats gjorde hon 29 poäng på 26 spelade matcher vilket belönade henne med en elfte plats i Saskatchewan female AAA league. Dessutom vann hon 2008 års Mac’s Midget female title.

Efter universitetet så skrev hon på för HV71där hon fick sällskap av universitetsvännen Chelsea Peterson. Men det blev bara en säsong för Smith i HV71... då gjorde hon 9 mål och 5 assist på 15 matcher. Tyvärr satte en fotskada stopp för fortsatt spel. En skada som hon är helt återställd ifrån.

Men så slutet på förra året blev det alltså klart att Smith hade skrivit på för Färjestad... där hon nu ska spela säsongen ut. Ja till att börja med i alla fall. Det återstår att se vart vägarna bär nästa säsong. Men får jag bestämma, så blir hon kvar.

Smith är en stor, tuff spelare som är bra med pucken och har ett vasst skott. En målgörare! En spelare som kan bli mycket viktig för Färjestad nu när man närmar sig kval.

Här kan ni läsa mer om Jenna Smith på Eliteprospect och här kan ni läsa mer på Färjestad BK Dams officiella hemsida. Och här en intervju (video) på SVT Värmland.

Avslutningsvis...

Det tog bara 29 sekunder för Jenna Smith att presentera sig för Färjestad... sen dess har hon spelat endast två matcher men har ändå hunnit med 3 mål och 2 assist. Bra jobbat!

Nästa match spelas bort mot Västerås på lördag och det blir Smith tredje match. Men då passar också Färjestad på att testa två nya spelar i Ida Helmersson från Troja/Ljungby samt Hilda Törner från Linköping HC. De sistnämnda ansluter till laget till fredagens träning. Vad som händer sen efter matchen återstår att se.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för damerna att ta sig mot Dalarna för att ta sig an Leksands IF 2... som kan bjuda på bra motstånd när de har en bra dag.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Leksand står Lina Eriksson.

Period 1

Första perioden händer det inte så mycket statistiskt sett... men det tog mindre än en minut innan Färjestad kunde göra matchens första mål (00:42 0-1 EQ mål-Emelie Johansson).

Nästa noterbara händelse kom inte förrän när man närmade sig halva perioden och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (09:19 2 min interference-Emma Lindgren) men den utvisningen kunde man reda ut. Med två och en halv minut kvar av perioden så kunde Leksand göra mål (17:27 1-1 EQ mål-Julia Lundqvist).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Leksand börjar den andra perioden med att göra mål (01:18 2-1 EQ mål-Josefin Söderberg, assist-Julia Lundqvist).

Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (08:02 2 min tripping-Julia Pettersson) men den utvisningen reder man ut. Men bara nån sekund efter de blivit fulltaliga så kan Färjestad göra mål (10:08 2-2 EQ mål-Emelie Johansson). Så var matchen kvitterad!

Några minuter senare så är det Leksands tur att dra på sig en utvisning (14:59 2 min slashing-Alva Karlsson). Men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål igen (15:41 2-3 PP mål-Therese Strömstad, assist-Cecilia Östberg & Jenna Smith).

Perioden slutar 1-2. Resultat 2-3.

Period 3

Den tredje perioden började bra för Färjestad... Det tog bara sekunder för Färjestad att göra mål (00:13 2-4 EQ mål-Jenna Smith, assist-Cecilia Östberg). Några minuter senare så gör Färjestad mål igen (06:03 2-5 EQ mål-Emma Thomann, assist-Julia Pettersson & Emma Lindgren).

Strax efter så drog Färjestad på sig en utvisning (09:18 2 min charging-Emma Lindgren) men den utvisningen reder de ut. Resten av perioden spelades sen av utan att något noterbart händer.

Perioden slutar 0-2. Resultat 2-5.

Avslutningsvis...

Så har man bärgat sin tolfte vinst på raken... Inga konstigheter att Emelie Johansson gör mål. Men det betyder att hon nu gjort 24 mål och 7 assist vilket leder till att hon leder skytteligan överlägset. Men nu har hon fått konkurrens i Jenna Smith som nu gör mål även i sin andra spelade match. Därmed seglar hon in på en tjugoandra plats med 3 mål och 2 assist. Bra jobbat!

Fortsätter det så här så är det dags att de får möta lite större motstånd... För nu skulle det vara intressant att se hur de kommer att hantera kvalserien med detta lag. Givetvis vore det en stor bonus om de tog sig hela vägen upp. Dessutom känns de mer redo för det klivet nu än någonsin.

Nästa match spelas den 21 januari när man tar sig an VIK Västerås HK Ung

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för en match igen... senaste matchen spelades för nästan en månad sedan. Den här gången handlade det dessutom om ett toppmöte när man tog emot tvåan Sandviken i Löfbergs Arena.

Dessutom var det dags för nyförvärven att göra sin debut. för forwardena Jenna Smith och Cecilia Östberg och målvakten Julia Markevich som backup.

I mål för Färjestad så står i vanlig ordning Linda Glädt och för Sandviken står Paulina Bergstrand.

Period 1

Det tog inte många sekunder förrän Färjestad kunde göra matchens första mål (00:27 1-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Veronica Nilsson). Några minuter senare så var Färjestad frame igen och gjorde ett mål till (05:29 2-0 EQ mål-Jenna Smith) Strax efter så drar Sandviken på sig en utvisning (09:05 2 min tripping-Judith Lundbäck) men den utvisningen kan de reda ut. Men bara sekunder efter att Sandviken blivit fulltaliga så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (11:05 2 min kneeing-Jenna Smith) men den utvisningen reder man ut. So avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning till (17:14 2 min illegal hit-Julia Pettersson) men även den utvisningen reder man ut.

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Tog bara nån minut in i perioden när Sandviken drog på sig en utvisning (03:40 2 min holding-Sigrid Jason) men den utvisningen kunde de reda ut. Men strax efter att de blivit fulltaliga så gjorde Färjestad mål (06:39 3-0 EQ mål-Emelie Johansson, assist-Jenna Smith). Sen var det dags för Färjestad att dra på sig en utvisning (08:39 2 min hooking-Jenna Smith) men istället för att bevaka sitt boxplay så passade Färjestad på att göra mål (09:51 4-0 SH mål-Cecilia Östberg, assist-Julia Pettersson). Utvisningarna fortsatte för Färjestad (10:15 2 min 2 min tripping-Malin Wong) men den utvisningen redde man ut. Som avslutning av perioden så drog Färjestad på sig en till utvisning (19:31 2 min hooking-Jenna Smith).

Perioden slutar 2-0. Resultat 4-0.

Period 3

Det hände inget statistiskt sett inledningsvis i den andra perioden förutom att Färjestad spelade redde ut sin utvisning. Så den första noterbara händelse kom när man närmade sig halva perioden och då var det Sandviken som drog på sig en utvisning (09:42 2 min tripping-Louise Laki). Men Sandviken han inte bli fulltaliga förrän Färjestad drog på sig en utvisning i sin tur (10:59 2 min crosschecking-Julia Pettersson). Men Färjestad hann inte bli fulltaliga förrän Sandviken drog på sig en till utvisning (11:57 2 min crosschecking-Ottilia Wigert) Strax efter att Färjestad blev fulltaliga kunde de göra mål igen (13:23 5-0 PP mål-Malin Wong, assist-Hanna Johansson). Sandviken avslutade matchen med en utvisning (18:07 2 min Ottilia Wigert).

Perioden slutar 1-0. Resultat 5-0.

Här kan ni läsa mer om matchen på VF...

Avslutningsvis...

Det här var en bra match av Färjestad... elfte raka segern och Linda Glädt fick hålla sin sjunde nolla. Dessutom visade Jenna Smith framfötterna med två mål. Cecilia Östberg debuterade också med ett mål. Bra jobbat!!

Fortsätter Färjestad så här så är de definitivt reda att kvala upp sig. Så hårt som dessa tjejer har jobbat på nu så är de dessutom värda en plats i högsta serien SDHL.

Nästa match spelas den 14 januari bort mot Leksand.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam


Nu så är det dags att ta upp bloggandet igen... men nu ska det handla endast om det som ligger mig närmast hjärtat, damhockey och då i synnerhet Färjestad BK Dam.

Men med nytt år så kommer också nya utmaningar för våra damer... och det är nästan en månad sen de spelade sin senaste match. Hittills har spelat 10 matcher och vunnit dem alla.

Sen den senaste matchen så har det hänt ändå hänt en del... Man har värvat in tre nya spelare i målvakten Julia Markevich, forwarden Jenna Smith och i forwarden Cecilia Östberg.

Så välkomna till Färjestad Julia Markevich, Jenna Smith och Cecilia Östberg... hoppas ni ska trivas.

Här kan ni läsa lite mer om Julia Markevich, här kan ni läsa mer om Jenna Smith och här kan ni läsa mer om Cecilia Östberg. Givetvis kommer det personliga presentationer om dessa tjejer i en varsin blogg senare.


Så var det dags för match igen... var ju ett tag sedan men på söndag drar det igång igen. På söndag den 8 januari möter Färjestad BK Dam Sandviken i ett så kallat toppmöte. Matchen spelas 16:00 i Löfbergs Arena. Här kommer också nyförvärven göra debut.

Just nu i damettan västra så leder Färjestad gruppen med 30 poäng där Sandviken ligger tvåa med 23 poäng.

Så om du ska se en damhockeymatch så rekommenderar jag att du går och ser denna match. Den kan bli riktigt bra. Och spännande. Brukar hända mycket när dessa två lag möts.

Avslutningsvis...

Så var man igång igen med bloggandet... Uppehållet var verkligen behövligt för mig, som nu börjar kunna känna glädje inför hockey igen. Och nu när jag dessutom bara har damerna att koncentrera mig på så hoppas jag kunna komma med mer om dem.

Välkomna tillbaka och tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

View tracker

Igår så drog man igång SHL igen efter landslagsuppehållet för en match innan juluppehållet... och Färjestad tog emot Örebro på hemmaplan.

Förresten är det bara jag som tycker att årets schema är under all kritik?

Hur som helst denna match tänker jag inte blogga om... för så här under uppehållet har jag tagit ett mycket jobbigt beslut.

Det har varit långt ifrån ett lätt beslut att ta, men efter att jag gått och funderat på det i månader har jag nu kommit fram till att dra ner på bloggandet med mer än hälften, ungefär. Så fortsättningsvis kommer jag bara blogga om det som ligger mig närmast hjärtat (och orken hänger med) om våra fina damer.

Varför kanske ni undrar?

Jag tänker inte gå in på detaljer men jag har en sjukdom som periodvis gör mig sjukt trött och den här hösten har varit en sån period. Jag har kämpat på med bloggandet vilket i sin tur lett till att jag inte haft ork till något annat. Jag har försummat hemmet, min familj, mina vänner men framförallt mig själv. Njuta av hockeyn har övergått till en plågsamt måste...

Därför har jag nu tagit beslutet att sluta blogga om killarna och fokusera på damerna. Jag hoppas alla förstår varför. Men det betyder inte att jag inte tar upp det igen nån gång i framtiden. I alla fall juniorhockeyn. Så jag vill passa på att tacka alla ni som läser och önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Avslutningsvis...

Hur som helst så vann Färjestad igår... en skön vinst på hela 6-4. Men efter att ha läst ute på nätet var det många som var missnöjda på domarinsatsen. Men gott folk ni var inte ensamma, även Håkan Loob reagerade negativt på deras insats.

Hur som helst så vann Färjestad vilket är det enda som räknas i slutändan.

Tak för att ni tog er tid... Vi är Färjestad! alltid oavsett!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags för J18 att ta sig ut på isen en sista gång i grundserien... denna gång behövde man inte ta sig så långt för att spela match då man mötte Grums borta.

I mål för Färjestad står Eric Forsberg och i mål för Grums så står Oscar Malmberg.

Period 1

I den första perioden händer det inte så mycket statistiskt sett... klockan hinner passera sju minuter när Grums drar på sig en utvisning (07:52 2 min slashing-Daniel Hjelm) men den utvisningen reder de ut. Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (12:25 2 min tripping-Carl Berglund) men även de kan reda ut sin utvisning.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Färjestad inledde perioden med att göra mål (01:02 0-1 EQ mål-Mikael Hedlund, assist-Johan Nordling & Carl Berglund). Strax efter så drog Färjestad på sig en utvisning (01:46 2 min elbowing-André Lee) och i det efterkommande power play så kan Grums göra mål (02:19 1-1 PP mål-Erik Johansson, assist-Oliver Nähr Winkel & Daniel Hjelm). Men Färjestad ville inte vara sämre utan gjorde mål efter några minuter (06:30 1-2 EQ mål-Daniel Kyrk, assist-Carl Berglund & Daniel Andersson). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning igen (07:05 2 min tripping-Johan Nordling) och även i detta power play så kan Grums göra mål (08:45 2-2 PP mål-Andreas Jansson Kling, assist-Simon Bergsagel & William Swärd). Med knappa sex minuter kvar av perioden så gör Grums ännu ett mål (14:22 3-2 EQ mål-Daniel Hjelm, assist-Filip Olsson). Men Färjestad kämpade på och ett par minuter senare så kan de göra mål (16:47 3-3 EQ mål-Daniel Andersson, assist-Lukas Rhodin). Strax efter så var det dags för en utvisning igen som Färjestad drog på sig (17:34 2 min roughing-Jacob Sandberg) men även Grums fick lov att sätta en kille på utvisningsbänken (17:34 2 min roughing-Oliver Nähr Winkel). Strax efter att de båda lagen blev fulltaliga så gjorde Grums mål (19:54 4-3 EQ mål-Oliver Nähr Winkel, assist-Andreas Jansson Kling).

Perioden slutar 4-3. Resultat 4-3.

Period 3

Inledningsvis händer det inget statistiskt sett... första noterbara händelse kommer när man närmar sig halva perioden och då tar Grums time out (09:15 time out-Grums). Strax efter så kan Färjestad göra mål (10:44 4-4 EQ mål-Daniel Kyrk, assist-Daniel Andersson). Så var matchen kvitterad! Det börjar bli frustrerat ute på isen... Grums drar på sig en straff (12:25 straff miss-Mikael Hedlund). Minuten efter straffen så brakar det lös och Färjestad drar genast på sig en utvisning (13:25 2+2 fighting-André Lee) men även Grums fick vackert sätta en kille på bänken i samma veva (13:25 2+2 fighting-William Swärd). Strax efter så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (14:28 2 min crosschecking-Anton Klint). Alla utvisningar reddes tillslut ut och strax efter det så tar Färjestad en time out (18:01 time out-Färjestad). Då matchen slutade oavgjord fick man ta till en förlängning.

Perioden slutar 0-1. Resultat 4-4.

Övertid

Med spel tre mot tre så kan det antingen avgöras direkt eller så händer det ingenting. I det här fallet så hände det inte mycket statistiskt sett... men efter nästan två minuter så drar Färjestad på sig en utvisning (01:47 2 min tripping-Rasmus Nilsson) men den utvisningen reddes ut. När ingen fick utdelning så fick man ta till straffar för att skilja lagen åt.

Övertiden slutar 0-0. Resultat 4-4.

Straffar

Straffarna behövdes bara i de tre standardomgångarna... Färjestad satte den enda straffen i den andra omgången (straff 4-5 GW mål-Wilson Johansson) och därmed vann de den här bataljen.

Straffarna slutar 0-1. Resultat 4-5.

Avslutningsvis...

Tillslut så kunde man vinna denna batlaj... ett ställningskrig där två lag kämpade hårt för att vinna. I det här fallet var det Färjestad som drog det längsta strået. Därmed så har man spelat sin sista match i grundserien och nästa anhalt blir i J18 Allsvenskan södra då man slutade på en tredjeplats. Så bra jobbat killar!

När de matcherna startar vet jag inte just nu...

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Så var det dags för killarna att ta sig ifrån Blekinge och upp till Småland för den sista matchen i grundserien... och sista motståndet består av Växjö Lakers HC.

I mål för Färjestad så står Olle Eriksson Ek och i mål för Växjö så står Rupert Swärd.

Period 1

Inledningsvis hände det inget statistiskt sett... Men när man passerat halva perioden så var det Växjö som gjorde mål (12:09 1-0 EQ mål-Frej McLoughlin, assist-Gabriel Altberg & Robert Lis). Strax efter så drar Växjö på sig en utvisning (12:34 2 min holding-Jonathan Augustin) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (15:31 2 min holding-Martin Nilsson) och även Färjestad kan reda ut sin utvisning. När man närmade sig sista minuten av perioden kan Växjö göra mål igen (18:48 2-0 EQ mål- Nils Carnbäck, assist- David Madsen & Jonathan Augustin). När det är en sekund kvar så drar Växjö på sig en utvisning (19:59 2 min roughing-Jonas Röndbjerg) men även Färjestad drog på sig en utvisning i samma veva (19:59 2 min roughing-Jonas Nyman).

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Några minuter in i den andra perioden så drog Färjestad på sig en utvisning (07:26 2 min tripping-Fabian Zetterlund) men innan Färjestad hinner bli fulltaliga så drar de på sig en utvisning till (09:23 2 min high sticking-Jonathan Widén). Än en gång hann inte Färjestad bli fulltaliga innan nästa utvisning kommer (10:41 2 min too many players-team penalty). Strax därpå så drog Växjö på sig en utvisning (11:59 2 min tripping-Christoffer Anren) men samma sak gällde för Växjö som drog på sig en utvisning innan de blivit fulltaliga (13:26 2 min kneeing-Philip Motéus) men i samma veva så får Växjö sätta en kille till på utvisningsbänken (13:26 2 min abuse of officials-Ludwig Wistén). För en gångs skull han man reda ut sin utvisning innan man drog på sig nästa (16:36 2 min crosschecking-Christoffer Anren) och i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (16:44 2-1 PP mål-Henrik Neubauer, assist-Anton Brandhammar & Lukas Enqvist). Men strax efter så drar Färjestad på sig en straff (19:32 straff mål-Ludvig Wistén)

Perioden slutar 1-1. Resultat 3-1.

Period 3

Några minuter in i den tredje perioden så drog Växjö på sig en utvisning (04:08 2 min goalie interference-Albin Storm) men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (04:18 3-2 PP mål-Pelle Hedlund,assist-Henrik Neubauer & Anton Brandhammar). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (05:38 2 min hooking-André Fredriksson) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare så är det Växjös tur att dra på sig en utvisning (11:18 2 min interference-Nils Carnbäck) men Växjö han inte bli fulltaliga innan de drog på sig nästa utvisning (12:50 2 min crosschecking-Christoffer Anren). Men i samma veva så drar även Färjestad på sig en utvisning (12:50 2 min crosschecking-Anton Brandhammar). Utvisningarna kunde redas ut men strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning till (17:57 2 min slashing-Oskar Skärberg). Men det var inte nog där utan som avslutning av matchen så drog Växjö på sig en utvisning (20:00 10 min unsportsmanlike conduct-Albin Storm) men även Färjestad åkte på en lika utvisning (20:00 2 min unsportsmanlike conduct-Herman Johansson).

Perioden slutar 0-1. Resultat 3-2.

Avslutningsvis...

En tråkig förlust som nu fått avsluta grundserien. En tråkig förlust som kantades av väldigt många utvisningar. Men nu så är alltså grundserien färdigspelad och tyvärr räckte det inte för att kunna gå vidare till top 10. Efter att ha hamnat på en sjätte plats, precis under sträcket, så väntar nu istället en fortsättningsserie.

Hur som helst så bra jobbat killar... tråkigt att det inte räckte till topp 10 och slutspel.

När nästa match spelas vet jag inte i dagsläget.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för tjejerna att dra på sig utrustningen för att ta sig ut på isen för att ta sig an SHK Hockey.

I mål för Färjestad står givetvis Linda Glädt och i mål för SHK står Hanna Zetterberg.

Period 1

Det tog inte många sekunder in i matchen innan Färjestad kunde göra mål (00:13 0-1 EQ mål-Emelie Johansson, assist-Emma Thomann) Strax efter så drar SHK på sig en utvisning (01:41 2 min tripping-Emma Norling) och i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (02:54 0-2 PP mål-Emelie Johansson, assist-Emma Thomann & Malin Wong). Sen dröjde det inte länge förrän Färjestad kunde göra mål igen (03:15 0-3 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Lisa Östman). Några minuter senare så är Färjestad framme igen och gör mål (06:11 0-4 EQ mål-Emelie Johansson, assist-Lisa Östman & Julia Pettersson). Färjestad trummade på ordentligt och några minuter senare så gjorde de mål igen (13:58 0-5 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Lisa Östman & Fia Larsson). Som avslutning så drog KHK på sig en utvisning (17:26 2 min hooking-Alice Sikberg) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 0-5. Resultat 0-5.

Period 2

I den här perioden så händer det inte så mycket statistiskt sett... men några minuter in så drar Färjestad på sig en utvisning (03.14 2 min interference-Nora Erevik) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter de blivit fulltaliga så kunde Färjestad göra ett mål (05:43 0-6 EQ mål-Malin Wong, assist-Hanna Johansson). När man närmar sig halva perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (09:20 2 min illegal hit-Malin Wong) men den utvisningen kan de reda ut. Resten av perioden händer det inget noterbart.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-6.

Period 3

SHK börjar med att dra på sig en utvisning några minuter in i perioden (03:33 2 min elbowing-Josefine Wiklund) men istället för att spela sitt power play så drar Färjestad på sig en utvisning (04:37 2 min slashing-Emelie Johansson). Men minuten efter att SHK blivit fulltaliga så gör Färjestad ett mål (06:21 0-7 SH mål-Lisa Östman, assist-Hanns Johansson). När man passerat halva perioden blev det lite grinig som resulterade i en utvisning För Färjestad (11:55 2 min roughing-Julia Pettersson) men även SHK fick sätta en tjej på utvisningsbänken i samma veva (11:55 2 min roughing-Moa Öhberg). Några minuter senare så drar SHK på sig en utvisning till (14:33 2 min hooking-Moa Öhberg) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-7.

Avslutningsvis...

Detta var en skön seger för tjejerna som verkligen trummar på med den ena vinsten efter den andra. I den här matchen var det fyra olika målskyttar. Emelie Johansson drar iväg än mer i poänglistan med ett hat trick. Julia Pettersson gjorde två mål och en assist och Lisa Östman gjorde ett mål och tre assist för att nämna några. Sen får man inte glömma att Linda Glädt höll ännu en nolla (totalt 6 nollor av 10 spelade matcher) varav den andra på raken. Så bra jobbat!

Nästa match kommer inte spelas förrän 8 januari när man tar emot Sandviken i Löfbergs Arena... har ni vägarna förbi så, gå och stötta!

Men tills dess ha en god jul och gott nytt år... och sen lyckönskar vi Fia Larsson som snart ska åka till Finland och representera juniordamkronorna.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Så var det dags för J20 att sätta sig på bussen för ta sig söderut mot Blekinge för att ta sig an Karlskrona HK.

I mål för Färjestad så står Olle Eriksson Ek och i mål för Karlskrona så står Viktor Andersson.

Period 1

I den första perioden hände det inte mycket statistiskt sett... det tog över halva perioden innan nått noterbart händer och då är det Karlskrona som drar på sig en straff (12:27 straff miss-Carl Jakobsson). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (13:50 2 min crosschecking-Jake Stella) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Denna period blev motsatsen till den första... Karlskrona börjar med att dra på sig en straff (00:22 straff miss-Fabian Zetterlund). Men strax efter så kan Färjestad ändå göra mål (01:56 0-1 EQ mål-Axel Lundqvist, assist-Fabian Zetterlund & Jake Stella). Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (05:01 2 min holding-Ludvig Hultgren) men den utvisningen kan de reda ut. Men strax efter så kan de göra ett till mål (09:21 0-2 EQ mål-Jonas Nyman, assist-Pelle Hedlund & Fabian Zetterlund). Nästa händelse som kommer är att Karlskrona drar på sig en utvisning (11:54 2 min puck out-Joakim Wallin) men den utvisningen reder de ut. Några minuter senare så gör Färjestad mål igen (16:41 0-3 EQ mål-Fabian Zetterlund, assist-Elsan Mujezinovic & Pelle Hedlund). Men Färjestad trummade på och bara sekunder senare gör de ännu ett mål (16:55 0-4 EQ mål-André Fredriksson, assist-Henrik Neubauer & Pelle Hedlund).

Perioden slutar 0-4. Resultat 0-4.

Period 3

Färjestad börjar perioden med att dra på sig en utvisning (01:07 2 min holding-Ludvig Hultgren) men den utvisningen kan de reda ut. Sen tog det tio minuter innan något noterbart händer och då är det Färjestad som lyckas göra ett mål till (11:01 0-5 EQ mål-André Fredriksson, assist-Fabian Zetterlund & Jake Stella). Strax efter så drar Karlskrona på sig en utvisning (12:46 2 min slashing Joakim Wallin) den utvisningen reder de ut. Men strax efter de blivit fulltaliga så drar Karlskrona på sig ännu en utvisning (14:54 2 min slashing-Melker Persson) och även den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-5.

Avslutningsvis...

Det här var en skön vinst som behövlig... Säsongen har inte varit lika rak som den var förra säsongen. En som stack ut lite den här matchen var Fabian Zetterlund som lyckades med att göra ett mål och tre assist. André Fredriksson visade också fram framfötterna med två gjorda mål. Bra jobbat!

Nästa match spelades idag mot Växjö Lakers... blogg om den matchen kommer i morgon.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments