Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för damernas premiärmatch... och första mötet för denna säsong består av Leksands IF 2. Och mötet spelas förstås i Löfbergs Arena då herrarna hade sin match tidigare på dan.

Leksands IF har nämligen 2 damlag, ett som spelar i SDHL och ett som spelar i damettan... det betyder att Leksands IF 2 inte kan kvala upp oavsett hur bra de är.

I mål för Färjestad så står Ellen Wilhelmsson och i mål för Leksand så står Sandra Gustavsson.

Period 1

Det dröjer inte många minuter förrän Färjestad kan göra mål (02:24 1-0 EQ mål-Malin Wong, assist-Emelie Johansson). Lite drygt en halvminut senare så är Färjestad framme igen och gör mål (03:17 2-0 EQ mål-Jenna Smith).

Sekunder senare så drar Leksand på sig en utvisning (03:17 2 min hooking-Karolin Malmqvist) men den utvisningen kan de reda ut. Men inte ens 2 minuter senare så kan Färjestad göra mål (07:12 3-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Emelie Johansson).

Sekunder senare så drar Färjestad på sig en utvisning (07:18 2 min crosschecking-Felicia Meyer) men den utvisningen reder man ut. Några minuter senare så dra Färjestad på sig ytterligare utvisningar (11:18 2 min illegal hit-Emma Lindgren & 2 min boarding-Fia Larsson). Trots spel 3 mot 5 så kan de reda ut den utvisningen för att dra på sig ännu en utvisning strax efter de blev fulltaliga (13:38 2 min illegal hit-Therese Strömstad). Även denna utvisning reder man ut.

Men Färjestad har svårt att hålla sig från utvisningsbåset och dra på sig ytterligare en utvisning (17:51 2 min tripping-Saga Thynell Nissas) men Leksand får ingen utdelning den här gången heller. Som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning till (19:16 2 min hooking-Felicia Meyer).

Perioden slutar 3-0. Resultat 3-0.

Period 2

Leksand startar den andra perioden i power play men utdelningen vill inte komma. Några minuter senare så kan Färjestad göra mål (04:07 4-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Malin Wong). Ett par minuter senare så kan Färjestad göra mål igen (06:28 5-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Malin Wong & Therese Strömstad). Några minuter senare var det dags igen med ett mål från Färjestad (10:34 6-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström).

Knappa minuten senare så drar Färjestad på sig en utvisning (11:18 2 min hooking-Emma Lindgren) och även denna utvisning kan de reda ut.

Men Färjestad de trummar på och strax efter de blivit fulltaliga gör de mål igen (16:36 7-0 EQ mål-Therese Strömstad, assist Saga Thynell Nissas). Som avslutning av den andra perioden gör Färjestad ännu ett mål (19:14 8-0 EQ mål-Therese Strömstad).

Perioden slutat 5-0. Resultat 8-0.

Period 3

Den sista perioden startar med utvisningar. Först ut är det Leksand som drar på sig en utvisning (05:43 2 min slashing-Tuva Kandell) men de hinner inte bli fulltaliga förrän de dra på sig ännu en utvisning (06:49 2 min tripping-Josefin Söderberg). Sekunder innan Leksand bli fulltaliga på sin första utvisning så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (07:35 2 min roughing-Emma Lindgren).

Sen i spel 4 mot 4 så kan Färjestad göra mål (08:46 9-0 EQ mål-Delaney Middlebrook). Färjestad mattas inte av utan några minuter senare gör de mål igen (10:10 10-0 EQ mål-Amanda Helgöstam, assist-Jenna Smith & Josefin Lindström). Inte ens minuten senare gör Färjestad ännu ett mål (10:59 11-0 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Felicia Meyer). Några minuter senare så gör Färjestad ytterligare ett mål (13:49 12-0 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Josefin Lindström).

Strax efter så drar Leksand på sig en utvisning (15:24 2 min elbowing-Karolin Malmqvist) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (17:07 2 min charging-Emma Lindgren) men i det efterkommande power play så kan Leksand göra mål (17:42 12-1 PP mål-Karolin Malmqvist, assist-Josefin Söderberg & Elinor Hermansson). Därmed så spräcktes Wilhelmssons nolla.

Perioden slutar 4-1. Resultat 12-1.

Men vilken start på säsongen... vem hade kunnat ana att det skulle bli hela 12 mål av Färjestad. Denna match hade dessutom hela 7 olika målskyttar. Saga Thynell Nissas gjorde dessutom ett hat trick. Så med sina 3 mål och en assist leder hon just nu poängligan med 4 poäng.

Andra som var framme och visade sig var bland annat Jenna Smith och Therese Strömstad med 2 mål vardera. Men också Delaney Middlebrook och Amanda Helgöstam som gjorde debutmål i Färjestadströjan.

Ellen Wilhelmsson fick tyvärr inte hålla nollan men gjorde ändå en mycket godkänd insats när hon motade 19 av 20 skott. Måste också ge en stor eloge till Leksands målvakt Sandra Gustavsson som motade 49 av 61 skott. Och vilket styrka att dessutom orka stå hela matchen.

Som sagt nu är säsongen igång och den hade inte kunnat börja på bättre sätt. Nästa match spelas den 23 september när man tar sig an VIK Västerås HK Ung borta. Matchen spelas i ABB Arena Nord klockan 13:20.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Hoppas verkligen att ni vill hänga med mig och min blogg även denna säsong. Jag fortsätter att skriva om speciella händelser, veckans spelare och matchfakta kring damerna.

Och nu så i morgon lördag så drar säsongen äntligen igång... och givetvis hoppas vi att vi tar oss till kval även denna säsong. Ja, kanske hela vägen upp till SDHL.

Nedan ser ni hur årets laguppställning men också spelschemat för denna säsong.

Målvakter
1 Ellen Wilhelmsson
35 Linda Glädt
50 Lina Eriksson

Backar
3 Fia Larsson
7 Sara Kask
11 Silje Holøs
16 Johanna Blomkvist
19 Therese Strømstad
22 Julie Øiseth
25 Hanna Johnsson
28 Delaney Middlebrook

Forwards
6 Henriette Behn
10 Malin Wong
13 Jenna Smith
15 Josefine Lindström
18 Amanda Helgöstam
23 Denize Skaret-Grönholm
26 Felicia Meyer
27 Julia Pettersson
31 Madelene Sundström
32 Camilla Nilsson
33 Emma Lindgren
34 Saga Tynell-Nissas

Juniorer
Johanna Kallionpää
Hilda Södergren
Tindra Persson
Elin Södergren
Johanna Brink

Avslutningsvis...

Spelschemat finns att få för den som vill ha... bara säga till så skickar jag det. Hur som helst kom nu ihåg att skriva upp i almanackan när damerna ska spela så att ni kan gå att stötta dem. De är precis som a-laget och juniorerna en viktig del i teamet, familjen, i Färjestad.

Nu kör hockeysäsongen äntligen igång. Heja FBK!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Först vill jag be om ursäkt att jag inte bloggat mer än jag gjort... men är så gott som mitt i en flytt som tar mycket tid just nu. Hur som helst så kommer det en liten uppdatering här.

Sen sist så har Färjestad Dam gjort klart med ett par spelare... och det är målvakten Lina Eriksson samt forwarden Denize Skaret. Dessa två spelare har valt att studera i Karlstad och kombinera det med att spela hockey.

Eriksson kommer senast från spel i Leksand där hon i fyra säsonger kombinerat spel i både division 1 och SDHL. Här kan ni läsa mer om Eriksson på Eliteprospect. Skaret kommer senast från spel i Hällefors IK men har även representerat Nora HC som Leksand. Här kan ni läsa mer om Skaret på Eliteprospect. Nu ser de båda fram emot att få spela i Färjestad och få chansen att utveckla sig. Här kan ni läsa mer om dem båda på Färjestad dams officiella hemsida.

Nu när allvaret närmar sig så är det dags att dra igång en rad med träningsmatcher. En del av dessa matcher kommer att spelas mot pojklag. Den första matchen spelades redan igår mot Forshaga U16 i Kobbs Arena. och nästa match spelas redan idag när man möter Munkfors U16/15. Nedan här ser ni även vilka andra matcher som ska spelas.


Lördag 12/8, 17:00, Kobbs Arena FBK – Forshaga U16

Söndag 13/8, 11:00, Kobbs Arena FBK – Munkfors U16/15

Lördag 19/8, 17:15, Kobbs Arena FBK – Hammarö U16

Söndag 20/8, 11:15, Kobbs Arena FBK – Hammarö U16

Tisdag 22/8, 19:00, Ängevi (Forshaga) Forshaga U15 – FBK

Torsdag 24/8, 19:00, Sannerudshallen (Kil) Team Norway - FBK

Söndag 27/8, 12:00, Sannerudshallen (Kil) Team Norway – FBK

Lördag 2/9, 16:00, Kinnarps Arena HV71 - FBK

Söndag 3/9, 12:00, Kinnarps Arena HV71 - FBK


Men nu så är säsongen igång och satsningen på att kvala uppåt är givetvis målet... inga konstigheter där. Men för att förbered sig på bästa sätt så dök tanken upp att man skulle spela mot pojklag i en regional U16-serie. Tyvärr så gick inte att kombinera damseren med pojkserien.

Däremot kommer damerna spela 16 matcher i grundserien men ha cirka 15 träningsmatcher mot just pojklag. Allt för att möta ett lite tuffare motstånd så att man sen är redo att ta sig an kvalet och rent av ta sig hela vägen upp till SDHL.

Här kan ni läsa mer om förberedelserna i VF av Johan Ekberg. .

För varje säsong som går blir jag mer och mer fast för just damhockeyn... en sportgenre som är i en mycket intressant utveckling. Och Färjestads damlag är inget undantag. Därför ska jag (utan att lova för mycket) ägna allt mer tid åt damerna. Det känns som om de är i en spännande utvecklingsfas just nu, en utvecklingsfas som jag känner att jag vill vara en del av.

Tyvärr så bor jag lite för långt ifrån Karlstad för att kunna gå på hemma matcher... men ska försöka gå på de få matcher de kommer att spela i Sandviken. Sen hoppas jag de tar sig upp till SDHL för då blir det matcher i Gavlerinken vilket jag kommer ha nära till.

Hur som helst - nu är resan mot SDHL igång. Hoppas ni är många därute som kommer stötta vara fina grön-vita damer.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam, Hockey

Färjestad Dam börjar ta form... även om jag förväntar mig att det ska in några forwards till. Men Färjestad jobbar alltjämt vidare med att förlänga med spelare men också för att få in lite nytt. Sen jag sist bloggade så har man fått in två nya spelare och förlängt med en.

Först ut är Camilla Nilsson som är en skridskosnabb back, som inte är helt främmande att ta på sig rollen som forward.. De senaste tre säsongerna så har hon spelat i HV71. Ny är också Madelene Sundström som är en stark forward och med åldern bakom sig, så hon kommer givetvis in med erfarenhet. Även hon spelade sina tre senaste säsonger i HV71. Både Nilsson och Sundström var med och tog upp HV71 till SDHL och har därefter två års erfarenhet av spel just där.

Här kan ni läsa mer om Camilla Nilsson på Eliteprospect och här kan ni läsa mer om Madelene Sundström på Eliteprospect. Här kan ni läsa om dem båda på Färjestad dams officiella hemsida.

Dessutom har Färjestad förlängt med en viktig lagkugge, Malin Wong... Känns riktigt bra att hon väljer att stanna i laget ännu en säsong. Hon var en av de spelare som jag ville ha kvar och nu har hon alltså förlängt. Bra jobbat Färjestad! Här kan ni läsa mer om förlängningen på Färjestad dams officiella hemsida.

Uppdatering: Färjastad har värvat in ytterligare en back till den redan starka backuppsättningen. Och det är den amerikanska spelaren Delaney Middlebrook. Hon spelade senast i Djurgården som senast stod som Svenska mästare. Så här får Färjestad in ytterligare rutin i laget. Här kan ni läsa mer om Middlebrook på Eliteprospect och här på Färjestad dams officiella

Målvakter:
Linda Glädt
Ellen Wilhelmsson *Ny

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas
Julie Øiseth *Ny
Silje Holøs *Ny
Johanna Blomkvist
Camilla Nilsson *Ny
Delaney Middlebrook

Forwards:
Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny
Henriette Behn
Josefin Lindström *Ny
Felicia Meyer *Ny
Emma Lindgren
Madelene Sundström *Ny
Malin Wong

Avslutningsvis...

Kampen om att ta sig upp till SDHL kommer inte bli lättare den kommande säsongen... men det känns som om Färjestad håller på att forma ett lag som ändå har chansen att slå sig hela vägen upp.

SDHL kommer dock att se lite annorlunda ut kommande säsong mot hur tabellen slutade. IF Sundsvall Hockey fick på grund av ekonomiska problem att avsäga sig sin plats i SDHL för spel i Division 1. Då gick frågan till Göteborg HC, som genast tackade ja. De fick frågan för att de var det Division 1 lag som kom bäst till i kvalet.

Men för att satsa i SDHL känns det tryggt att ha en stabil förening som uppbackning... det har Färjestad i och med att de tillhör just Färjestad. Men Göteborg hade inte det. Men i sin satsning att komma upp till SDHL sträckte de ut en hand till Frölunda. De är ju ändå två etablerade lag i samma stad. Men Frölunda nobbade! Då hörde Brynäs av sig. De var imponerade av hur de fått fart på deras flickverksamhet och deras satsning på integration. Stort av Brynäs som redan har ett damlag på högsta nivån. Inte lika bra av Frölunda som trots allt påstår sig vara jämställda och satsar på flickhockey att inte vilja samarbeta.

Hur som helst...

Så ska det bli intressant att se hur utvecklingen kommer att bli på damsidan nästa säsong... både i Division 1 som i SDHL. Kommer Färjestad att ta sig upp redan denna säsong, eller? Kommer Sundsvall ta revansch eller kommer Göteborg hålla sig kvar uppe? Och vilka kommer att samarbeta med vilka? Och vart kommer media stå i frågan om damhockeyn? Men framförallt, kommer fler att upptäcka hur kul damhockeyn är?

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Personligt

För ett tag sedan kom nyheten att Emelie Johansson lägger skridskorna på hyllan. För mig var det oerhört tråkiga nyheter... men hon insåg att hon inte orkade bolla livet mellan familj, jobb, utbildning och hockeyn. Då fick tyvärr hockeyn stryka på foten.

Här kan ni läsa mer om Johansson avsked på Färjestad dams officiella hemsida.

Men det här är ingen isolerad incident. Önskade att det vore så men det är mycket mera vanligare än man tror. Och allt beror på att damerna får sån liten lön (om de ens får betalt) att de omöjligt kan leva på det. Så ska det naturligtvis inte behöva vara kan man tycka.

Många tjejer får leva som om de har två heltidsjob. Först studerar/jobbar de för att sen på sin lediga tid träna och spela matcher. Och vem som helst kan ju se att det håller inte i längden att ha det så. Men hur lönerna ser ut idag var för mig omöjligt att hitta. Kan nog gissa att de inte blivit några stora förändringar de senaste åren.

2008 så startade man Riksserien för att spetsa till damhockeyn... 2010 gjordes det en satsning på svensk damhockey men fortfarande kunde ingen av spelarna leva på sina löner. Villkoren då var att spelarna fick med sin minimala lön betala sin utrustning själv som då fick lov att räcka i flera säsonger.

2011 hade hela Brynäs damlag en omsättning på 215,000:-... (samma år hade hela Brynäs herrlag 73 miljoner.) Segeltorp som varit ett svenskt topplag inom svens damhockey hade 2013 en omsättning på runt 500,000:-. Samma år när herrarna i högsta ligan vann fick de 1 miljon av hockeyförbundet medan damerna inte fick ett enda öre.

Här finns det mycket att jobba på... men visst händer det saker!

2016 skapades intresseorganisationen Svenska Damhockeyligan, det vill säga SDHL för att höja ambitionen och bredda elitsatsningen inom svensk damhockey. Meningen är att det ska ge bättre förutsättningar både sportsligt och ekonomiskt.. Och förhoppningsvis med draghjälp av SHL ska förhållande med tiden bli bättre för damerna.

En av satsningarna är på ungdomshockeyn där flickorna i större utsträckning ska kunna både plugga och spela hockey i större uträckning. Färjestad har nu en hockeyfemma som ska gå på hockeygymnasiet och som sen kan träna och spela med Färjestads damlag.

Men än så länge är det en lång väg till att spelarna ska behandlas som jämlika med herrarna. Tills de kan leva på enbart att spela hockey. Nu ska man inte jämföra dam och herrhockey då reglerna är olika men det betyder inte att man kan ge alla den respekt som de alla förtjänar. Ja de lägger ju ner lika mycket hjärta, själ och energi på något de älskar, i det här fallet hockey. Då kan man i alla fall begära att de få en skälig lön som de kan leva på.

Med tanke på att Färjestad gjorde en rekordvinst i år så skulle det vara intressant hur mycket av det som satsas just på damerna.

Avslutningsvis...

Jag sitter inte med några svar på hur man ska lösa så att damhockeyn ska generera mera pengar... det ligger givetvis på hockeyförbundet men också på de enskilda klubbarna. De måste börja arbetet med att förändra synen på damhockeyn. Få folk att bli intresserade. Men en som verkligen kan bidra till att förbättra synen är media. Bara att de skriver om det och visar matcher på tv skulle vara ett stort bidrag.

Men vad kan den enskilda människan göra då? Vad kan du göra?

Först och främst gå på matcherna, visa att ni stöttar. (Att gå på Färjestad Dam kostar inget mer än energin) Ju fler som går på matcherna desto mer vill nog laget satsa på damhockeylaget. Vem vet hockeyförbundet kanske får upp ögonen med. Sen om det blir tillräckligt med folk så kanske det även lockar sponsorer vilket i sin tur genererar pengar. Och apropå pengar så kan man (om man har möjlighet) ge dem en slant i bidrag. Många bäckar små brukar det heta....

Ja nu har jag varit stor i orden med vad ni kan göra... Mitt bidrag just nu är att blogga om det. Få er läsare att bli nyfikna och förhoppningsvis gå på någon match. Då jag är arbetslös just nu har jag inga pengar att ta mig på några matcher, så det blir bara ett par matcher (då FBK kommer upp och spelar mot Sandviken) som jag kan gå på per säsong. Men jag lovar er alla här och nu att den dagen jag får ett jobb så ska jag spara en liten slant varje månad för att årligen kunna ge ett litet bidrag till Färjestad dam så länge det behövs. Ja och givetvis försöka ta mig iväg på fler matcher.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Jag är ledsen att jag inte bloggat så ofta den sista tiden trots att det rört på sig hos Färjestads Dam-lag... men min energi har fått gå till att ordna studentfest och firande av min dotter.

Hur som helst så har det hänt en del under denna silly season och Färjestad Dam jobbar alltjämt vidare med att förlänga och få in nya spelare. Så vad har hänt sen sist?

Om vi ska börja med forwards så har man för snart en månad sedan värvat in en målskytt i Johanna Lindström. Lindström spelade senast I Björklöven där hon gjort 20 mål och 20 assist de senaste två säsongerna. Här kan ni läsa om Lindström på Eliteprospect. Dena andra forwarden man värvat är Felica Meyer. En spelar med mycket erfarenhet av spel i SDHL där hon senast spelade i Brynäs. Här kan ni läsa mer om Meyer på Eliteprospect.

Man har också fått in en välmeriterad back i Silje Holøs... Holøs kommer senast från spel i Djurgården som vann SDHL. Hon var också en del i att ta upp det samma lag upp i SDHL för ett par år sedan. Här kan ni läsa mer om Holøs på Eliteprospect.

Inte nog med det... man har också förlängt med trotjänaren och assisterande kaptenen Emma Lindgren, men också med tvåvägsbacken Johanna Blomkvist. Känns bra att båda valt att stanna kvar Känns bra!

Glöm nu inte att gå in och läs om senaste nytt på Färjestad Dams officiella hemsida.

Målvakter:
Linda Glädt
Ellen Wilhelmsson *Ny

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas
Julie Øiseth *Ny
Silje Holøs *Ny
Johanna Blomkvist

Forwards:
Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny
Henriette Behn
Josefin Lindström *Ny
Felicia Meyer *Ny
Emma Lindgren

Avslutningsvis...

En tråkig nyhet är att Emelie Johansson nu valt att lägga skridskorna på hyllan för att hon inte har möjlighet att jobba, plugga och spela hockey samtidigt. Mer om det i en egen blogg där jag kommer vädra mina tankar om möjligheterna som finns för damhockeyspelare idag.

Men som sagt allt eftersom så formas ett lag som nu ska kunna ta sig så långt som upp till SDHL. Men det är en del hinder på vägen som ska passeras först. Och hu det ska gå återstår att se även om jag har goda förhoppningar att kunna gå hela vägen den kommande säsongen.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Färjestad Dam kämpar på för att få ihop ett lag så man än en gång kommer till kval... operation SDHL har startat! Och allteftersom som silly season framskrider så jobbar man febrilt med att förlänga med gamla spelare och nyförvärv.

Som sagt arbetet går vidare och nu i dagarna så har man värvat in en målvakt... det betyder att målvaktssidan nu är klar. Så tillsammans med Linda Glädt och juniormålvakten Johanna Kallionpää så får nu också Ellen Wilhelmsson dra på sig Färjestadströjan. Trots sing unga ålder så har hon ändå flera års erfarenhet, varav ett par år i SDHL. Med Wilhelmsson så får Färjestad in en tjej som spelar stabilt och följsamt.

Här kan ni läsa mer om Ellen Wilhelmsson på Färjestad Dams officiella hemsida och här på Eliteprospect...

Och så här ser laget ut just nu.. och allt eftersom laget byggs på med förlängningar och nyförvärv så får jag lov att återkomma med uppdateringar.

Målvakter:
Linda Glädt
Ellen Wilhelmsson *Ny

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas
​Julie Øiseth *Ny

Forwards:

Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny
Henriette Behn

Avslutningsvis...

Nu ska det bli riktigt intressant att se vad Ellen Wilhelmsson ska kunna bidra med till Färjestad... senast agerade hon vägg mot just Färjestad då hon senast spelade med Göteborg i kvalserien. Hon var också den målvakten som landade etta i målvaktsligan i DamEttan Södra. Precis som Linda var bäst i DamEttan Västra. Men i kvalserien var det just Wilhelmsson som spelade sig till en första plats.

Så tillsammans med Linda Glädt kommer nu Ellen Wilhelmsson bilda ett mycket stabilt målvaktspar som även ska stå sig i SDHL mått mätt.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Som sagt silly season fortsätter och Färjestad dam ligger inte på latsidan... jobbet med att förlänga och få in nya spelare fortgår. Tidigare så har man förlängt med Henriette Behn och nu har man signat den norska landslagsspelaren Julie Øiseth.

Julie Øiseth är trots sin unga ålder en erfaren spelare och har inte bara erfarenhet av att spela i landslag utan har även en del matcher i SDHL bakom sig. Hon är en rutinerad defensiv back och det ska nu bli intressant att se vad hon nu kan tillföra Färjestad.

Här kan ni läsa mer om Julie Øiseth på Färjestad Dams officiella hemsida.

Utöver detta har vi en sk" juniorfemma" med spelare som kommer att gå gymnasium med hockeyprofil i Karlstad och som kommer att ha sin klubbtillhörighet i Färjestad. De kommer utöver passen i skolan att träna med damlaget kvällstid.


Och så här ser laget ut just nu.. och allt eftersom laget byggs på med förlängningar och nyförvärv så får jag lov att återkomma med uppdateringar.

Målvakter:
Linda Glädt

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas
Julie Øiseth *Ny

Forwards:

Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny
Henriette Behn

Avslutningsvis...

Kan det inte bli hockeysäsong snart? Jag ser verkligen fram emot att få se detta lag som nu håller på att byggas på in action. Ser onekligen mycket intressant ut. Hittills har man förlängt med viktiga spelare men också fått in två mycket intressanta spelare med bra erfarenhet av att spela hockey på högsta nivån.

Någon som jag skulle vilja se förlänga är givetvis Emelie Johansson som varit en otrolig målskytt i grundserien de säsonger hon spelat. Överlägset bäst utan tvekan. Men jag skulle också vilja att Malin Wong och Emma Thomann förlänger. Men som målvaktsnörd som jag är skulle jag jubla om man fick chansen att behålla Julia Markevich. Men som sagt det återstår att se vad som händer.

Hur som helst litar jag på att Färjestad gör vad de kan och vad som är bäst för laget.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Silly season fortsätter... För det jobbas febrilt med att få ihop ett vasst damlag till säsongen 2017/2018. Först och främst så jobbar man med att förlänga med spelare från den gångna säsongen samtidigt som man jobbar med spännande nyförvärv som ska komma in och förstärka.

Nu i veckan gick man ut med att Jenna Smith blir kvar, men att man också värvat in Amanda Lindberg. (Enskild blogg lär dyka upp längre fram.)

Här kan ni läsa mer om Jenna Smith på Färjestad Dams officiella hemsida. Och här kan ni läsa mer om nyförvärvet Amanda Lindberg på Färjestad Dams officiella hemsida.

Så här ser laget ut så här långt i alla fall... och allt eftersom laget byggs på så får jag lov att återkomma med uppdateringar.

Målvakter:
Linda Glädt

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas

Forwards:


Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny

Avslutningsvis...

Trots att lagbygget är långt ifrån klart så känns det lovande redan nu. Först och främst känns riktigt bra att Linda Glädt blir kvar. Det ger kontinuitet och trygghet för laget. Dessutom oerhört viktigt att man förlänger med Jenna Smith som visade vara en viktig spelare i avslutningen av grundserien som i kvalet.

Sen ska det bli intressant vad Amanda Lindberg kan bidra med som har över 100 matchers erfarenhet i den högsta serien.

Sen om jag fick önska så finns det några spelare som jag hoppas också väljer att fortsätta... tex: Emelie Johansson, Malin Wong, Emma Thomann men också Julia Markevich. Men det återstår att se såklart. I övrigt tycker jag redan nu att lagbygget ser intressant ut och spännande ut... med många viktiga spelare som blir kvar.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

För en vecka sedan så avslutades säsongen för Färjestad BK Dam. En säsong som kanske inte riktigt slutade så som man hade hoppats på. Men här är det ingen rast och ingen ro för nu börjar silly season...

Spännande värre! eller hur? Hur som helst...

Färjestad avslutande kvalet på samma vis som de startade, förlust mot Sundsvall och en vinst mot Björklöven. Vilket inte räckte till för att avancera, tyvärr. Men nu så laddar man om för en ännu starkare nästa säsong. Ett arbete som påbörjats i skrivande stund i och med att man förlängt med ett par intressanta namn.

Det står nu klart att Henrik Rehnberg har tackat ja till en förlängning i Färjestad som huvudcoach. Dessutom så har även Anders Eliasson har tackat ja till en förlängning i Färjestad som assisterande coach.

Det här är riktigt bra nyheter då tränarduon har skapat en bra trygghet i båset för tjejerna i laget. Ett vass tränarduo som sitter på mycket matnyttig erfarenhet som kan komma väl till pass nu när man har som mål att kvala upp till SDHL nästa säsong.

Dessutom ska det nu också pågå samtal med spelare... mer om det får jag nog återkomma till när jag vet mer.

Här kan ni läsa mer på Färjestad Dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Nu börjar det bli intressanta tider i damlaget... silly season. Det ska bli mycket spännande att se vilka spelare som väljer att stanna. Några av de nyförvärv som kom in under säsongen är givetvis spännande spelare som man hoppas ska stanna kvar. Själv har jag flera favoriter som jag mer än gärna vill ha kvar i laget ett tag till. Men det återstår att se vad som händer...

Men nu är i alla fall grundstommen i laget klart, tränarna, vilket är en mycket bra start.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments