Postad i: Färjestad Dam

Silly season fortsätter... För det jobbas febrilt med att få ihop ett vasst damlag till säsongen 2017/2018. Först och främst så jobbar man med att förlänga med spelare från den gångna säsongen samtidigt som man jobbar med spännande nyförvärv som ska komma in och förstärka.

Nu i veckan gick man ut med att Jenna Smith blir kvar, men att man också värvat in Amanda Lindberg. (Enskild blogg lär dyka upp längre fram.)

Här kan ni läsa mer om Jenna Smith på Färjestad Dams officiella hemsida. Och här kan ni läsa mer om nyförvärvet Amanda Lindberg på Färjestad Dams officiella hemsida.

Så här ser laget ut så här långt i alla fall... och allt eftersom laget byggs på så får jag lov att återkomma med uppdateringar.

Målvakter:
Linda Glädt

Backar:
Therese Strømstadt
Fia Larsson
Sara Kask
Hanna Johnsson
Saga Tynell Nissas

Forwards:


Julia Pettersson
Jenna Smith
Amanda Lindberg *Ny

Avslutningsvis...

Trots att lagbygget är långt ifrån klart så känns det lovande redan nu. Först och främst känns riktigt bra att Linda Glädt blir kvar. Det ger kontinuitet och trygghet för laget. Dessutom oerhört viktigt att man förlänger med Jenna Smith som visade vara en viktig spelare i avslutningen av grundserien som i kvalet.

Sen ska det bli intressant vad Amanda Lindberg kan bidra med som har över 100 matchers erfarenhet i den högsta serien.

Sen om jag fick önska så finns det några spelare som jag hoppas också väljer att fortsätta... tex: Emelie Johansson, Malin Wong, Emma Thomann men också Julia Markevich. Men det återstår att se såklart. I övrigt tycker jag redan nu att lagbygget ser intressant ut och spännande ut... med många viktiga spelare som blir kvar.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

För en vecka sedan så avslutades säsongen för Färjestad BK Dam. En säsong som kanske inte riktigt slutade så som man hade hoppats på. Men här är det ingen rast och ingen ro för nu börjar silly season...

Spännande värre! eller hur? Hur som helst...

Färjestad avslutande kvalet på samma vis som de startade, förlust mot Sundsvall och en vinst mot Björklöven. Vilket inte räckte till för att avancera, tyvärr. Men nu så laddar man om för en ännu starkare nästa säsong. Ett arbete som påbörjats i skrivande stund i och med att man förlängt med ett par intressanta namn.

Det står nu klart att Henrik Rehnberg har tackat ja till en förlängning i Färjestad som huvudcoach. Dessutom så har även Anders Eliasson har tackat ja till en förlängning i Färjestad som assisterande coach.

Det här är riktigt bra nyheter då tränarduon har skapat en bra trygghet i båset för tjejerna i laget. Ett vass tränarduo som sitter på mycket matnyttig erfarenhet som kan komma väl till pass nu när man har som mål att kvala upp till SDHL nästa säsong.

Dessutom ska det nu också pågå samtal med spelare... mer om det får jag nog återkomma till när jag vet mer.

Här kan ni läsa mer på Färjestad Dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Nu börjar det bli intressanta tider i damlaget... silly season. Det ska bli mycket spännande att se vilka spelare som väljer att stanna. Några av de nyförvärv som kom in under säsongen är givetvis spännande spelare som man hoppas ska stanna kvar. Själv har jag flera favoriter som jag mer än gärna vill ha kvar i laget ett tag till. Men det återstår att se vad som händer...

Men nu är i alla fall grundstommen i laget klart, tränarna, vilket är en mycket bra start.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var säsongen över för Färjestad dam.. ja det var några dagar sen nu men ändå. Hur som helst så har inte detta lag funnits i så många säsongen i denna skepnad. Därför trots att de inte tog sig hela vägen (denna gång heller) så har det ändå gjort ett bra jobb.

Dessa tjejer har verkligen jobbat hårt för laget och varandra men det har varit några stycken som har stuckit ut lite extra i statistiken. Några stycken som jag mer än gärna skulle vilja ha kvar. Nu är inte statistik allt men det kan ge en liten fingervisning till vilka som ger laget poäng. Men man får inte glömma att dessa som syns i statistiken inte skulle vara där om de inte hade hårdjobbande spelare omkring sig som stöd.

Men efter tre säsonger så har man vunnit grundserien tre gånger och fått kvala i samtliga fall.... och för varje gång så har man tagit små steg i rätt riktning.

Första året så hamnade man på en femte placering med hela 15 poäng... det året så spelade det 8 lag där de 4 översta avancerade. Men poängglappet mellan fjärde och femte plats var stor. Säsongen efter (förra säsongen) hamnade man på en fjärde placering med 11 inspelade poäng och i år hamnade man på en fjärde plats men med 15 inspelade poäng.

Dessutom var man i denna grundserie bäst i power play men också bäst i penalty kill. Dessutom var Färjestad det lag som gjorde flest shorthanded mål. Man var näst bäst i sin effektivitet att göra mål och bästa effektivitet på målvaktsspel.

För varje säsong så har man tagit små viktiga kliv att ta sig upp till SDHL. Något som ingår i Färjestads plan att förbättra sig varje säsong tills man kan avancera upp SDHL inom ett par säsonger. Planen just nu är att man 2020 vara ett etablerat lag i SDHL vilket i mina öron låter rimligt.

Så vilka spelare stack ut i statistiken då...

Grundserien - topp fem interna lista:

1) Emelie Johansson - 34 mål, 14 assist på 16 matcher (vann poängligan i DamEttat västra) - 48 poäng
2) Julia Pettersson - 8 mål, 12 assist på 16 matcher - 20 poäng
3) Malin Wong - 7 mål, 13 assist på 11 matcher - 20 poäng
4) Emma Thomann - 10 mål, 5 assist på 15 matcher - 15 poäng
5) Therese Strömstad - 4 mål, 11 assist på 13 matcher - 15 poäng

Bubblare: Jenna Smith - 10 mål, 4 assist på 6 matcher - 14 poäng

Kvalserien - topp fem interna listan:

1) Jenna Smith - 7 mål, 6 assist på 10 matcher - 13 poäng
2) Emelie Johansson - 5 mål, 5 assist på 10 matcher - 10 poäng
3) Lina Wester - 3 mål, 5 assist på 9 matcher - 8 poäng
4) Saga Tynell Nissas - 5 mål, 2 assist på 10 matcher - 7 poäng
5) Malin Wong - 3 mål, 4 assist, på 10 spelade matcher - 7 poäng

Linda Glädt 94,71 i räddningsprocent på 13 spelade matcher och 0,77 i GAA (bästa målvakten i DamEttan Västra) i grundserien. I kvalserien gick det lite tyngre då hon hade 89,84 i räddningsprocent på 6 spelade matcher och 2,77 i GAA.

Julia Markevich började säsongen i Leksand men avslutade den i Färjestad hade då i grundserien en räddningsprocent på 96,67 på 6 spelade matcher och 0,67 i GAA. Däremot i kvalet hade hon 91,38 i räddningsprocent på 6 spelade matcher och 2,74 GAA.

Avslutningsvis...

Så tackar jag för mig denna säsong... det betyder inte nödvändigtvis att det inte kan dyka upp nån enstaka blogg innan nästa säsong drar igång igen. Men som sagt, nu är säsongen över för denna gång för våra underbara tjejer. Kommer kännas tomt att inte ha dem att skriva om på ett tag. Men innan man vet ordet av det så är nästa säsong igång.

Jag hoppas innerligt att många väljer att stanna kvar. Inte bara ni som synts i statistiken... vilka krigare ni alla varit! Så stort tack till er för denna säsong... ni gjorde det spännande ända in i in i det sista. Och som ni slet för att oturligt snubbla på mållinjen. Marginalerna att gå upp var inte riktigt på er sida denna gång. Men var ändå stolta för ni gjorde ett grymt bra jobb ändå. Jag är en stolt supporter.

Tack för visat intresse och tack till alla er som läst min blogg under säsongen och tack alla ni som gillat och delat mitt blogginlägg... tack för den här gången, vi ses snart igen.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags att ta sig an den andra matchen på två dagar men också den sista matchen för denna säsong... sista motståndet består denna gång av IF Björklöven där matchen spelades i T3 Center.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Björklöven står Hanna Olofsson.

Period 1

I den första perioden hände det nästan inget statistiskt sett... Känns lite som om man började matchen med att känna av varandra lite. Första noterbara händelse kom efter att man passerat halva perioden med ett par minuter och då var det Björklöven som drog på sig en utvisning (12:47 2 min too many players-team penalty). Den utvisningen kunde man dock reda ut för att sen spela av perioden utan nått noterades i protokollet.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Det tog lite drygt ett par minuter in i perioden när Färjestad drar på sig en utvisning (02:36 2 min hooking-Emma Thomann) men den utvisningen redde man ut. Strax efter så kunde Färjestad göra matchens första mål (05:58 0-1 EQ mål-Jenna Smith).

Men bara sekunder senare så kan Färjestad göra mål igen (06:34 0-2 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist- Jenna Smith.

När man passerat halva perioden så drar Björklöven på sig en utvisning (13:39 2 min tripping-Ida Sannsell) men den utvisningen hinner man inte reda ut förrän man drar på sig en till utvisning (15:19 2 min hooking-Selina Aho). men tillslut så kan Björklöven reda ut båda sina utvisningar.

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-2.

Period 3

Den tredje perioden började med att inget statistiskt händer... det första noterbara händer efter man passerat halva perioden och då är det Björklöven som kan göra mål (11:36 1-2 EQ mål-Ida Sannsell, assist-Josefin Lindström & Karin Markeby)

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (15:24 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas) men den utvisningen kan de reda ut.

Med knappa två minuter kvar av perioden väljer Björklöven att gå igenom sin taktik (18:12 time out-Björklöven). Några sekunder senare tar Björklöven ut sin målvakt i hopp om att kunna kvittera, men istället så kan Färjestad göra mål i tom bur (19:08 1-3 EQ mål-Emelie Johansson, assist Therese Strömstad).

Perioden slutat 1-1. Resultat 1-3.

Avslutningsvis...

Så var sista matchen avklarad och den avslutade man med flaggan i topp, med en vinst. Tyvärr så räckte det inte för att kunna avancera till SDHL... eftersom man hamnade på en fjärde plats där bara de två översta går vidare. Inget förvånande var det att båda SDHL-lagena fick stanna kvar.

Nåja, bara att hoppa på avancemangståget nästa säsong igen. Men för varje säsong som gått har man tagit kliv i att närma sig så vem vet, nästa säsong kanske är den säsongen som de går upp. Hur som helst bra jobbat tjejer... stolt över er oavsett, för ni har verkligen jobbat hårt. Hoppas också att många av er som nu spelar i laget också finns med oss nästa säsong.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för Färjestad att ta sig iväg på en tvåmatcherns miniturne norröver... första stoppet var när man skulle ta sig an SDHL-laget IF Sundsvall hockey.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Sundsvall så står Anna Engström.

Period 1

Tog inte ens en minut in i matchen förrän Sundsvall drog på sig en utvisning (00:47 2 min highstickong-Stacey Scott) men den utvisningen reder de ut. Strax efter är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (03:28 2 min goaltender interference-Lisa Östman) men även de kan reda ut sin utvisning.

Fyra och en halv minut senare så drar Sundsvall på sig en utvisning (07:58 2 min slashing-Elinor Sörensson) men istället för att reda ut sitt box play så gör de mål (09:41 1-0 SH mål-Erica Udén Johansson, assist-Jennica Haikarainen).

Knappa minuten senare drar Färjestad på sig en utvisning (10:28 2 min slashing-Emma Thomann) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare är det Sundsvalls tur att dra på sig en utvisning (16:06 2 min kneeing-Stacey Scott) men bara minuten senare så drar Sundsvall på sig en till utvisning (17;04 2 min highsticking-Erica Udén Johansson) och i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (17:25 1-1 PP mål-Emelie Johansson, assist Malin Wong).

Som avslutning på perioden så drar Sundsvall på sig en utvisning (19:40 2 min too many players-team penalty).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Det tog några minuters spel innan nått noterbart händer men då är det Sundsvall som gör mål (06:59 2-1 EQ mål-Jennica Haikarainen, assist-Brittany Dougherty & Erica Udén Johansson).

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (07:45 2 min roughing-Therese Strömstad) men i det efterkommande power play så kan Sundsvall göra mål (08:44 3-1 PP mål-Stacey Scott, assist-Erica Udén Johansson & Michele Nielsen).

När man passerat halva perioden så drar Sundsvall på sig en utvisning (12:54 2 min slashing-Jennica Haikarainen) men strax innan de blir fulltaliga så drar Sundsvall på sig en till utvisning (13:44 2 min tripping (Erica Undén Johansson). men de båda utvisningarna reds ut.

Strax efter så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (14:28 2 min holding-Jenna Smith) men den utvisningen kan man reda ut. Några minuter enare så drar Färjestad på sig en utvisning till (19:19 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas).

Perioden slutar 2-0. Resultat 3-1.

Period 3

Sundsvall börjar den tredje perioden i power play och bara halvminuten senare kan de göra mål (00:29 4-1 PP mål-Erica Udén Johansson, assist-Jennica Haikarainen). Minuten senare så är Sundsvall framme igen och gör mål (01:29 5-1 EQ mål-Lindsey West, assist-Michele Neilsen & Julia Kaldensjö).

I samma sekvens som det senaste målet så valde Färjestad att byta målvakt (01:29 byte av målvakt ut-Julia Markevich in Linda Glädt).

Sen dröjer det tills man passerat halva perioden innan nått statistiskt sett händer och då är det Sundsvall som drar på sig en utvisning (10:51 2 min charging-Lucie Manhartova). men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (11:49 5-2 PP mål-Jenna Smith, assist-Saga Tynell Nissas).

Men strax efter så kan Sundsvall göra mål igen (12:36 6-2 EQ mål-Michele Neilsen). Efter det så hände det inget mera noterbart denna match.

Perioden slutar 3-1. Resultat 6-2.

Avslutningsvis...

Ja det är aldrig roligt att förlora oavsett hur förlusten ser ut... och den här förlusten måste ha känts riktigt tung för nu är chansen helt borta att kunna avancera i år upp till SDHL. Men måste säga att ni har gjort ett enastående jobb ändå. Nu var inte marginalerna på Färjestads sida detta kval men skam den som ger sig.

Men nu är det dags att ge sig än mera norrut för att ta sig an sista matchen för denna säsong. Hoppas man får sluta den med flaggan i topp.

Nästa match spelas den 19 mars (idag) klockan 12:00 (just nu) när man tar sig an Björklöven.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den sista hemmamatchen i detta kval innan man drar iväg för en miniturne för de resterande två matcherna... men denna gång så stod mötet för för SDHL laget SDE HF och matchen spelades i Löfbergs Arena.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för SDE står Klara Peslarova.

Period 1

Färjestad började matchen piggt men inledningsvis så hände det ändå inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom efter att man passerat halva perioden och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (12:13 2 min tripping-Jenna Smith) men den kan de reda ut. Strax efter så är det SDEs tur att dra på sig en utvisning (16:34 2 min holding-Kayleigh Hamers) men även de kan reda ut sin utvisning.

Med knappa en och en halv minut kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:36 2 min hooking Emma Thomann) men med tio sekunder kvar av perioden så drar Färjestad på sig en till utvisning (19:10 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Färjestad började perioden med att reda ut sina utvisningar. Men några minuter senare så kan SDE ändå göra mål (07:18 0-1 EQ mål-Jule Zwarthoed, assist-Hanna Blomqvist & Alva Johnsson). Men bara sekunder senare så drar SDE på sig en utvisning (07:30 2 min hooking-Helmi Teivaala) men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (09:26 1-1 PP mål-Emma Thomann, assist-Malin Wong & Emma Lindgren).

Ett par minuter senare så dra SDE på sig en utvisning (12:05 2 min slashing-Lina Hedlund) men istället för att förvalta sitt power play så drar Färjestad på sig en utvisning (13:39 2 min tripping-Saga Thynell Nissas) men sekunder efter att SDE blir fulltaliga så kan de göra mål (14:18 1-2 PP mål-Hanna Åström, assist-Line Hedlund).

Med knappa fem minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning igen (15:06 2 min slashing-Julia Pettersson) men den utvisningen kan de reda ut. Men sekunder senare så drar de på sig en till utvisning (17:39 2 min slashing-Jenna Smith) men istället för att förvalta sitt power play så drar SDE på sig en utvisning med knappa minuten kvar (18:10 2 min hooking-Mieneke De Jong).

Perioden slutar 1-2. Resultat 1-2.

Period 3

SDE började i numerärt underläge men det kunde de förstås reda ut. Men några minuter senare så drar SDE på sig en utvisning igen (06:29 2 min interference-Klara Peslarova) men trots med en man kort så kunde de ändå göra mål (07:05 1-3 SH mål-Kayleigh Hamers).

Strax efter så drar SDE på sig ännu en utvisning (07:21 2 min hooking-Frida Setzman) men den kan de reda ut. Därefter så händer det inget noterbart förrän det är knappt en minut kvar. Då bestämmer sig Färjestad att gå igenom lite taktik (19:12 time out-Färjestad) men inget mer ville hända den matchen.

Perioden slutar 0-1. Resultat 1-3.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestad Dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Detta var en riktigt tråkig förlust... för chanserna att avancera blev ännu mindre. Om chansen ska finnas bör både Sundsvall och Göteborg förlora resterande matcher medan Färjestad vinner sina två sista matcher. Att det skulle ske är så minimalt att om det hände skulle det nog kunna klassas som ett mirakel.

Hur det är är så siktar man ändå på att vinna de sista matcherna och en tredje plats i tabellen. Bra jobbat ändå tjejer! Och fortsätt att kämpa på, för det är inte över förrän den berömda damen tar ton.

Nästa match spelas den 18 mars när man tar sig an SDHL-laget Sundsvall på bortaplan.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för Färjestad att ta sig an den andra och sista matchen mot Göteborg HC nu i Löfbergs Arena. Förra gången de möttes så blev det en förlust på borta is.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Göteborg står Nicole Jackson.

Period 1

Matchen började med att det inte händer så mycket statistiskt sett... första noterbara händelse kom efter lite drygt sex minuter och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (06:22 2 min too many players-team penalty) men den utvisningen kunde de reda ut. Några minuter senare så drog Färjestad på sig en utvisning igen (12:01 2 min hooking-Jenna Smith) men även denna utvisning reddes ut.

Som avslutning på perioden så drar Göteborg på sig en utvisning (18:55 2 min slashing-Hanna Rutström).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Färjestad startar period 2 med power play men knappa halvminuten in så drar Göteborg på sig en till utvisning (00:27 2 min tripping) men Göteborg kan reda ut sina utvisningar.

Några minuter senare så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (07:27 2 min tripping-Saga Thynell Nissas) men den utvisningen reder man ut. Men bara sekunder efter att Färjestad blivit fulltaliga så kan Göteborg göra mål (09:22 0-1 EQ mål-Therése Allgulin, assist-Anna Borgfeldt).

Utvisningarna fortsätter och Färjestad dra på sig en till när man passerat halva perioden (10:47 2 min interference-Sara Kask) men Göteborg förvaltade inte sitt power play utan dra själva på sig en utvisning (11:57 2 min too many players-team penalty). Båda utvisningarna reddes ut.

Med fem minuter kvar av perioden så fick Färjestad en chans som de tog vara på och så gjorde de mål (15:00 1-1 EQ mål-Jenna Smith).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 3

Bara några minuter in i den tredje perioden så kan Färjestad göra mål (04:13 2-1 EQ mål-Saga Thynell Nissas). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (05:07 2 min interference-Sara Kask) men den utvisningen kan man reda ut.

Men bara sekunder efter att Färjestad blivit fulltaliga så kan Göteborg göra mål igen (07:18 2-2 EQ mål-Hanna Rutström, assist-Jennifer Carlsson).

Några minuter senare känner Färjestad för att gå igenom lite spelupplägg (10:36 time out-Färjestad). I slutminutrarna så drar Göteborg på sig en utvisning (16:34 2 min tripping-Alison Campbell) men den utvisningen reder de ut.

Och så fick man ta denna match till förlängning.

Perioden slutar 1-1. Resultat 2-2.

Övertid

I förlängningen hände det inget statistiskt sett... man spelade i stort sett bara av den utan något noterbart alls. Därför så fick man ta till straffar för att kunna avgöra vem som skulle stå som vinnare.

Övertiden slutade 0-0. Resultat 2-2.

Straffar

Straffrundan uppgick till fem gånger innan man kunde avgöra matchen. I den första rundan gjorde båda lagen mål, det tog till sista rundan innan Färjestad kunde sätta det vinnande målet.

Straffarna slutar 2-1. Resultat 3-2.

Avslutningsvis...

Skönt ändå att man tillslut kunde vinna mot Göteborg som har varit så bra genom kvalet. En viktig seger för självförtroendet. Färjestad ligger fortfarande på en fjärde plats (med fem poäng upp till strecket och nio poäng att spela om) medan Göteborg har rasat ner från sin förta plats till en tredje. Just nu känns det som om allt är möjligt.

Bra jobbat tjejer! Jag tror på er alltid oavsett.

Nästa match spelas redan den 14 mars när man tar emot SDE i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 19:00 så har ni möjlighet så ta er dit och stötta bästa damerna.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den andra matchen på raken mot Haninge Anchors HC... Denna gång möttes de på Haninges hemmais.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Haninge står Ida Winkler.

Period 1

Det tog några minuten in i matchen innan något noterbart händer och då är det Färjestad som drar på sig en utvisning (05:47 2 min too many players-Team penalty) men minuter senare så var det Haninges tur att dra på sig en utvisning (06:52 2 min holding-Tami Jacobs) men den utvisningen reder man ut.

Några minuter senare så är Färjestad framme och gör matchens första mål (14:47 0-1 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Lisa Östman & Emelie Johansson). Dryga minuten senare så drar Färjestad på sig en utvisning (16:07 2 min hooking-Emelie Johansson) men den utvisningen kan man reda ut.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-1.

Period 2

Detta kom att bli en händelselös period statistiskt sett.... Den enda noterbara händelse kom efter när man nästan spelat i fem minuter. Då var det Haninge som drog på sig en utvisning (04:38 2 min hooking-Amanda Rosengren) men den utvisningen kunde man reda ut.

Resterande av perioden spelades av att inget noterbart händer.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-1.

Period 3

Det tog lite drygt två minuter in i den tredje perioden när Färjestad kan göra mål (02:13 0-2 EQ mål-Hanna Johnsson, assist-Emma Thomann). Strax efter så drar Haninge på sig en utvisning (03:22 2 min slashing-Izabella Malinowska), men i samma sekund så drar även Färjestad på sig en utvisning (03:22 2 min roughing-Therese Strömstad).

Men strax innan de båda lagen blev fulltaliga så kunde Färjestad göra mål (05:56 0-3 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Sara Kask & Jenna Smith).

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning till (05:21 2 min illegal hit-Malin Wong) men Färjestad hann inte bli fulltaliga innan Haninge drog på sig en utvisning (06:37 2 min holding-Sandra Sundén) men i samma sekvens som Färjestad blir fulltaliga så kan de göra mål (07:38 0-4 PP mål-Lina Wester, assist-Malin Wong & Jenna Smith).

Resterande av matchen spelades av att inget hände statistiskt sett.

Perioden slutar 0-3. Resultat 0-4.

Avslutningsvis...

Så har man spelat av drygt halva kvalet (endast fyra matchen kvarstår).. och nu kan man föra in ännu en vinst i protokollet. Fick ändå en känsla av att denna match kanske var lite tätare än den innan. Trots detta så vann Färjestad. Men efter två raka vinster är det bara att blicka framåt... för nästa match kommer att bli tuffare.

Nästa match spelas den 12 mars när man tar emot Göteborg hemma. Matchen spelas 13:00 i Löfbergs Arena. Hoppas du som kan och har vägarna förbi också går och stöttar damerna.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!.

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för en match i kvalserien igen för tjejerna i Färjestad... den här gången väntade motståndet av Haninge Anchors HC hemma i Löfbergs Arena.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Haninge står Ida Winkler.

Period 1

Det dröjde inte länge förrän Färjestad drog på sig en utvisning (01:10 2 min holding-Jenna smith) men Haninge förvaltade inte riktigt sitt power play då man själva drog på sig en utvisning (02:56 2 min hooking-Izabela Malinowska) men den utvisningen kan de sen reda ut.

När man passerat halva perioden så drar Haninge på sig en utvisning igen (12:47 2 min hooking-Ann-Charlotte Sandberg) men i det efterkommande powr play så kan Färjestad göra mål (13:03 1-0 PP mål-Emelie Johansson, assist-Jenna Smith & Lina Wester).

Strax efter så dra Haninge på sig en utvisning till (13:20 2 min crosschecking-Amanda Rosengren) men några sekunder senare så drar även Färjestad på sig en utvisning (13:57 2 min kneeing-Jenna Smith). Precis när Färjestad blev fulltaliga så drar Haninge på sig ännu en utvisning (15:52 2 min kneeing-Sandra Sundén) men i det efterkommande power play så gör Färjestad mål (16:02 2-0 PP mål-Emelie Johansson, assist-Malin Wong & Lina Wester).

Med knappa två minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (17:09 2 min interference-Lisa Östman) men istället för att spela av sitt box play så drar man på sig en till utvisning (18:41 2 min illegal hit-Johanna Blomqvist).

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Haninge fick inleda andra perioden med power play (Färjestad hade 9 sekunder respektive 41 sekunder kvar av sina utvisningar) men de utvisningarna redde Färjestad ut för att strax efter göra mål (01:23 3-0 EQ mål-Jenna Smith).

Dryga minuten senare så drar Haninge på sig en utvisning (02:39 2 min tripping-Amanda Rosengren) men den utvisningen kunde de reda ut. Men strax efter att man passerat halva perioden så drar Haninge på sig en utvisning till (11:29 2 min interference-Tami Jacobs) men i det efterkommande powerplay så kan Färjestad göra mål (11:47 4-0 PP mål-Saga Thynell Nissas, assist-Emelie Johansson & Lina Wester).

Men några minuter senare så är det Haninge som är framme och gör mål (16:31 4-1 EQ mål-Emilia Gustavsson Eriksson, assist-Izabela Malinowska). Men som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:05 2 min illegal hit-Emelie Johansson).

Perioden slutar 2-1. Resultat 4-1.

Period 3

Haninge fick starta tredje perioden med fem sekunders power play men den utvisningen kunde Färjestad reda ut för att strax efter drar på sig en till utvisning (01:22 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas) men än en gång fick inte Haninge förvalta sitt power play utan drog på sig en utvisning (04:28 hooking-Evelina Samuelsson) men den utvisningen kunde de sen reda ut.

Knappa ett par minuter senare så drar Haninge på sig ännu en utvisning (08:21 2 min hooking-Tami Jacobs) men knappa minuten senare dra de på sig ytterligare en utvisning (09:11 2 min hooking-Izabela Malinowska). Men knappa halvminuten från att Haninge skulle bli fulltaliga så drar Färjestad på sig en utvisning (09:45 2 min interference-Julia Pettersson) och i det efterkommande power play så kan Haninge göra mål (10:55 4-2 PP mål-Eveline Kjetselberg, assist-Evelina Samuelsson).

Några minuter senare så dra Färjestad på sig en utvisning (09:45 2 min illegal hit-Julia Pettersson) men istället för att förvalta sitt power play så drar Haninge på sig en utvisning (17:36 2 min kneeing-Amanda Rosengren).

Perioden slutar 0-1. Resultat. 4-2.

Avslutningsvis...

Så skönt att få till en seger... Nu var Färjestad det bättre laget så vinsten var rättvis i en match som annars kantades av många utvisningar (sammanlagt 36 min). Fast nu återstår frågan, har Färjestad en chans till att gå upp i SDHL. Just nu ser det riktigt tufft ut men chansen finns, om än minimal.

Om Färjestad lyckas vinna sina de resterande 5 matcherna och Göteborg vinner alla sina (undantag mot Färjestad) så finns den en chans att vi kan klara av en andra plats. Men som sagt det är nog svårt.

Men hur som helst nu är det bara att ta en match i taget... nu blev det vinst och det hoppas vi givetvis på även i nästa match. Kämpa på tjejer, jag tror på er!

Nästa match spelas den 9 mars när åter möter Haninge denna gång på bortaplan.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Hockey, Målvakt

Igår kom det till min kännedom att ett fåtal FBK-supportrar hade stått kvar på ståplats efter matchens slut och skrikit "Stefan Liv finns inte mer" mot HV-supportrarna.

Först ville jag inte tro på det som hänt... att denna person som gick ut med det på twitter kanske hade hört fel. Att det kanske handlade om Stefan Steen... Men efter ett tag kom det bekräftelser från andra FBK-supportrar som varit på plats att, jo då, ett tiotal personer hade minsann så respektlöst stått och skrikit detta.

Men innan jag kommer till vad som skett vill jag passa på att förklara vad Stefan liv har betytt för mig...

Trots att Stefan Liv spelade i de "värsta konkurrenterna" HV71 hade man en oerhörd respekt för han. Inte nog med att han var en mycket skicklig målvakt så var han en underbar människa vid sidan om. Större hjärta får man leta efter. Han kom bli min absoluta favoritmålvakt. Så stor favorit att jag har låtit tatuera in hans namn på min underarm.

Under sin karriär van han 3 SM-guld, 2 VM-bron, 1 VM-silver, 1 VM guld och 1 OS guld. Respekt!

Han saknas oss alla så därför blir jag extra arg när jag får reda på att några FBK-supportrar stått och vanärat hans namn bara för att kunna håna motståndarsupportrarna efter en vinst.

Men det de inte tänker på att de vanärar inte bara en död person utan även hans familj och nära vänner som hockeysupportrar runt om i världen. Dessa personer skämmer ut sig fullständigt på bekostnad av alla FBK-supportar. Det är mycket illa! Jag tar långt avstånd från detta.

Igår så kom det alltså ut att FBK-klacken stått och skrikit detta vilket snabbt fick reaktioner på nätet där många spydde ur sig sin avsky och det med all rätta. Dessa personer är inget annat är idioter. Men vissa supportrar tog det givetvis ett steg för lång. För att dra ett par exempel:

Idioter - Bönderna från Karlstad - Vidriga as - Slakta hela Karlstad - Inavel i hela Värmland... osv Jag hade inte stört mig om dessa tweetare hade vänt sig till de som utförde hånet, men istället väljer de att dra alla FBK-supportrar över en kam. För klacken ställer sig inte bakom detta. Om jag förstått rätt var det flera som sa ifrån. Bra jobbat! Färjestad står heller inte bakom detta, såklart. Tror ingen står upp för dessa individer. För deras agerande var respektlöst...

Så vad vill jag ska ske nu... Det bästa vore om dessa individer faktiskt står för sina handlingar och att de personligen ber HV71 om ursäkt. Så var du en av dem som hånade, kontakta Färjestad och erkänn att du faktiskt gjorde fel. Säg att du ångrar dig och att du vill be om ursäkt...

Om inte nån vill ge sig till känna så hoppas jag att Färjestad hittar på dessa och portar dem (åtminstone för resten av säsongen). Så ni som såg och hörde någon om detta, även den minsta sak, vänd er till Färjestad. Det kanske kan verka obetydligt för dig men i slutändan kan det vara avgörande bevis på vilka de är. Ni vet många bäckar små.....


Avslutningsvis...

Jag tänker inte be om ursäkt för vad någon annan gjort. Jag tänker inte skämmas å deras vägnar. Jag är en stolt FBK-supporter och det kommer jag alltid vara. Jag respekterar varje motståndare och skulle aldrig få för mig att hata ett annat lag när jag kan älska mitt eget.

Självklart... att retas mellan supportrar med glimten i ögat är en rolig del i den så kallade rivaliteten. Men håna är inte nått jag ställer mig bakom. Och i synnerhet inte detta.

Tack för att ni alla tog er tid att läsa mina tankar kring detta...!! Alltid saknad - Aldrig glömd - Stefan Liv

Likes

Comments