Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags att ta sig an den andra matchen på två dagar men också den sista matchen för denna säsong... sista motståndet består denna gång av IF Björklöven där matchen spelades i T3 Center.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Björklöven står Hanna Olofsson.

Period 1

I den första perioden hände det nästan inget statistiskt sett... Känns lite som om man började matchen med att känna av varandra lite. Första noterbara händelse kom efter att man passerat halva perioden med ett par minuter och då var det Björklöven som drog på sig en utvisning (12:47 2 min too many players-team penalty). Den utvisningen kunde man dock reda ut för att sen spela av perioden utan nått noterades i protokollet.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Det tog lite drygt ett par minuter in i perioden när Färjestad drar på sig en utvisning (02:36 2 min hooking-Emma Thomann) men den utvisningen redde man ut. Strax efter så kunde Färjestad göra matchens första mål (05:58 0-1 EQ mål-Jenna Smith).

Men bara sekunder senare så kan Färjestad göra mål igen (06:34 0-2 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist- Jenna Smith.

När man passerat halva perioden så drar Björklöven på sig en utvisning (13:39 2 min tripping-Ida Sannsell) men den utvisningen hinner man inte reda ut förrän man drar på sig en till utvisning (15:19 2 min hooking-Selina Aho). men tillslut så kan Björklöven reda ut båda sina utvisningar.

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-2.

Period 3

Den tredje perioden började med att inget statistiskt händer... det första noterbara händer efter man passerat halva perioden och då är det Björklöven som kan göra mål (11:36 1-2 EQ mål-Ida Sannsell, assist-Josefin Lindström & Karin Markeby)

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (15:24 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas) men den utvisningen kan de reda ut.

Med knappa två minuter kvar av perioden väljer Björklöven att gå igenom sin taktik (18:12 time out-Björklöven). Några sekunder senare tar Björklöven ut sin målvakt i hopp om att kunna kvittera, men istället så kan Färjestad göra mål i tom bur (19:08 1-3 EQ mål-Emelie Johansson, assist Therese Strömstad).

Perioden slutat 1-1. Resultat 1-3.

Avslutningsvis...

Så var sista matchen avklarad och den avslutade man med flaggan i topp, med en vinst. Tyvärr så räckte det inte för att kunna avancera till SDHL... eftersom man hamnade på en fjärde plats där bara de två översta går vidare. Inget förvånande var det att båda SDHL-lagena fick stanna kvar.

Nåja, bara att hoppa på avancemangståget nästa säsong igen. Men för varje säsong som gått har man tagit kliv i att närma sig så vem vet, nästa säsong kanske är den säsongen som de går upp. Hur som helst bra jobbat tjejer... stolt över er oavsett, för ni har verkligen jobbat hårt. Hoppas också att många av er som nu spelar i laget också finns med oss nästa säsong.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för Färjestad att ta sig iväg på en tvåmatcherns miniturne norröver... första stoppet var när man skulle ta sig an SDHL-laget IF Sundsvall hockey.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Sundsvall så står Anna Engström.

Period 1

Tog inte ens en minut in i matchen förrän Sundsvall drog på sig en utvisning (00:47 2 min highstickong-Stacey Scott) men den utvisningen reder de ut. Strax efter är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (03:28 2 min goaltender interference-Lisa Östman) men även de kan reda ut sin utvisning.

Fyra och en halv minut senare så drar Sundsvall på sig en utvisning (07:58 2 min slashing-Elinor Sörensson) men istället för att reda ut sitt box play så gör de mål (09:41 1-0 SH mål-Erica Udén Johansson, assist-Jennica Haikarainen).

Knappa minuten senare drar Färjestad på sig en utvisning (10:28 2 min slashing-Emma Thomann) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare är det Sundsvalls tur att dra på sig en utvisning (16:06 2 min kneeing-Stacey Scott) men bara minuten senare så drar Sundsvall på sig en till utvisning (17;04 2 min highsticking-Erica Udén Johansson) och i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (17:25 1-1 PP mål-Emelie Johansson, assist Malin Wong).

Som avslutning på perioden så drar Sundsvall på sig en utvisning (19:40 2 min too many players-team penalty).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Det tog några minuters spel innan nått noterbart händer men då är det Sundsvall som gör mål (06:59 2-1 EQ mål-Jennica Haikarainen, assist-Brittany Dougherty & Erica Udén Johansson).

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (07:45 2 min roughing-Therese Strömstad) men i det efterkommande power play så kan Sundsvall göra mål (08:44 3-1 PP mål-Stacey Scott, assist-Erica Udén Johansson & Michele Nielsen).

När man passerat halva perioden så drar Sundsvall på sig en utvisning (12:54 2 min slashing-Jennica Haikarainen) men strax innan de blir fulltaliga så drar Sundsvall på sig en till utvisning (13:44 2 min tripping (Erica Undén Johansson). men de båda utvisningarna reds ut.

Strax efter så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (14:28 2 min holding-Jenna Smith) men den utvisningen kan man reda ut. Några minuter enare så drar Färjestad på sig en utvisning till (19:19 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas).

Perioden slutar 2-0. Resultat 3-1.

Period 3

Sundsvall börjar den tredje perioden i power play och bara halvminuten senare kan de göra mål (00:29 4-1 PP mål-Erica Udén Johansson, assist-Jennica Haikarainen). Minuten senare så är Sundsvall framme igen och gör mål (01:29 5-1 EQ mål-Lindsey West, assist-Michele Neilsen & Julia Kaldensjö).

I samma sekvens som det senaste målet så valde Färjestad att byta målvakt (01:29 byte av målvakt ut-Julia Markevich in Linda Glädt).

Sen dröjer det tills man passerat halva perioden innan nått statistiskt sett händer och då är det Sundsvall som drar på sig en utvisning (10:51 2 min charging-Lucie Manhartova). men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (11:49 5-2 PP mål-Jenna Smith, assist-Saga Tynell Nissas).

Men strax efter så kan Sundsvall göra mål igen (12:36 6-2 EQ mål-Michele Neilsen). Efter det så hände det inget mera noterbart denna match.

Perioden slutar 3-1. Resultat 6-2.

Avslutningsvis...

Ja det är aldrig roligt att förlora oavsett hur förlusten ser ut... och den här förlusten måste ha känts riktigt tung för nu är chansen helt borta att kunna avancera i år upp till SDHL. Men måste säga att ni har gjort ett enastående jobb ändå. Nu var inte marginalerna på Färjestads sida detta kval men skam den som ger sig.

Men nu är det dags att ge sig än mera norrut för att ta sig an sista matchen för denna säsong. Hoppas man får sluta den med flaggan i topp.

Nästa match spelas den 19 mars (idag) klockan 12:00 (just nu) när man tar sig an Björklöven.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den sista hemmamatchen i detta kval innan man drar iväg för en miniturne för de resterande två matcherna... men denna gång så stod mötet för för SDHL laget SDE HF och matchen spelades i Löfbergs Arena.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för SDE står Klara Peslarova.

Period 1

Färjestad började matchen piggt men inledningsvis så hände det ändå inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom efter att man passerat halva perioden och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (12:13 2 min tripping-Jenna Smith) men den kan de reda ut. Strax efter så är det SDEs tur att dra på sig en utvisning (16:34 2 min holding-Kayleigh Hamers) men även de kan reda ut sin utvisning.

Med knappa en och en halv minut kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:36 2 min hooking Emma Thomann) men med tio sekunder kvar av perioden så drar Färjestad på sig en till utvisning (19:10 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Färjestad började perioden med att reda ut sina utvisningar. Men några minuter senare så kan SDE ändå göra mål (07:18 0-1 EQ mål-Jule Zwarthoed, assist-Hanna Blomqvist & Alva Johnsson). Men bara sekunder senare så drar SDE på sig en utvisning (07:30 2 min hooking-Helmi Teivaala) men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (09:26 1-1 PP mål-Emma Thomann, assist-Malin Wong & Emma Lindgren).

Ett par minuter senare så dra SDE på sig en utvisning (12:05 2 min slashing-Lina Hedlund) men istället för att förvalta sitt power play så drar Färjestad på sig en utvisning (13:39 2 min tripping-Saga Thynell Nissas) men sekunder efter att SDE blir fulltaliga så kan de göra mål (14:18 1-2 PP mål-Hanna Åström, assist-Line Hedlund).

Med knappa fem minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning igen (15:06 2 min slashing-Julia Pettersson) men den utvisningen kan de reda ut. Men sekunder senare så drar de på sig en till utvisning (17:39 2 min slashing-Jenna Smith) men istället för att förvalta sitt power play så drar SDE på sig en utvisning med knappa minuten kvar (18:10 2 min hooking-Mieneke De Jong).

Perioden slutar 1-2. Resultat 1-2.

Period 3

SDE började i numerärt underläge men det kunde de förstås reda ut. Men några minuter senare så drar SDE på sig en utvisning igen (06:29 2 min interference-Klara Peslarova) men trots med en man kort så kunde de ändå göra mål (07:05 1-3 SH mål-Kayleigh Hamers).

Strax efter så drar SDE på sig ännu en utvisning (07:21 2 min hooking-Frida Setzman) men den kan de reda ut. Därefter så händer det inget noterbart förrän det är knappt en minut kvar. Då bestämmer sig Färjestad att gå igenom lite taktik (19:12 time out-Färjestad) men inget mer ville hända den matchen.

Perioden slutar 0-1. Resultat 1-3.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestad Dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Detta var en riktigt tråkig förlust... för chanserna att avancera blev ännu mindre. Om chansen ska finnas bör både Sundsvall och Göteborg förlora resterande matcher medan Färjestad vinner sina två sista matcher. Att det skulle ske är så minimalt att om det hände skulle det nog kunna klassas som ett mirakel.

Hur det är är så siktar man ändå på att vinna de sista matcherna och en tredje plats i tabellen. Bra jobbat ändå tjejer! Och fortsätt att kämpa på, för det är inte över förrän den berömda damen tar ton.

Nästa match spelas den 18 mars när man tar sig an SDHL-laget Sundsvall på bortaplan.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för Färjestad att ta sig an den andra och sista matchen mot Göteborg HC nu i Löfbergs Arena. Förra gången de möttes så blev det en förlust på borta is.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Göteborg står Nicole Jackson.

Period 1

Matchen började med att det inte händer så mycket statistiskt sett... första noterbara händelse kom efter lite drygt sex minuter och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (06:22 2 min too many players-team penalty) men den utvisningen kunde de reda ut. Några minuter senare så drog Färjestad på sig en utvisning igen (12:01 2 min hooking-Jenna Smith) men även denna utvisning reddes ut.

Som avslutning på perioden så drar Göteborg på sig en utvisning (18:55 2 min slashing-Hanna Rutström).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Färjestad startar period 2 med power play men knappa halvminuten in så drar Göteborg på sig en till utvisning (00:27 2 min tripping) men Göteborg kan reda ut sina utvisningar.

Några minuter senare så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (07:27 2 min tripping-Saga Thynell Nissas) men den utvisningen reder man ut. Men bara sekunder efter att Färjestad blivit fulltaliga så kan Göteborg göra mål (09:22 0-1 EQ mål-Therése Allgulin, assist-Anna Borgfeldt).

Utvisningarna fortsätter och Färjestad dra på sig en till när man passerat halva perioden (10:47 2 min interference-Sara Kask) men Göteborg förvaltade inte sitt power play utan dra själva på sig en utvisning (11:57 2 min too many players-team penalty). Båda utvisningarna reddes ut.

Med fem minuter kvar av perioden så fick Färjestad en chans som de tog vara på och så gjorde de mål (15:00 1-1 EQ mål-Jenna Smith).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 3

Bara några minuter in i den tredje perioden så kan Färjestad göra mål (04:13 2-1 EQ mål-Saga Thynell Nissas). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (05:07 2 min interference-Sara Kask) men den utvisningen kan man reda ut.

Men bara sekunder efter att Färjestad blivit fulltaliga så kan Göteborg göra mål igen (07:18 2-2 EQ mål-Hanna Rutström, assist-Jennifer Carlsson).

Några minuter senare känner Färjestad för att gå igenom lite spelupplägg (10:36 time out-Färjestad). I slutminutrarna så drar Göteborg på sig en utvisning (16:34 2 min tripping-Alison Campbell) men den utvisningen reder de ut.

Och så fick man ta denna match till förlängning.

Perioden slutar 1-1. Resultat 2-2.

Övertid

I förlängningen hände det inget statistiskt sett... man spelade i stort sett bara av den utan något noterbart alls. Därför så fick man ta till straffar för att kunna avgöra vem som skulle stå som vinnare.

Övertiden slutade 0-0. Resultat 2-2.

Straffar

Straffrundan uppgick till fem gånger innan man kunde avgöra matchen. I den första rundan gjorde båda lagen mål, det tog till sista rundan innan Färjestad kunde sätta det vinnande målet.

Straffarna slutar 2-1. Resultat 3-2.

Avslutningsvis...

Skönt ändå att man tillslut kunde vinna mot Göteborg som har varit så bra genom kvalet. En viktig seger för självförtroendet. Färjestad ligger fortfarande på en fjärde plats (med fem poäng upp till strecket och nio poäng att spela om) medan Göteborg har rasat ner från sin förta plats till en tredje. Just nu känns det som om allt är möjligt.

Bra jobbat tjejer! Jag tror på er alltid oavsett.

Nästa match spelas redan den 14 mars när man tar emot SDE i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 19:00 så har ni möjlighet så ta er dit och stötta bästa damerna.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den andra matchen på raken mot Haninge Anchors HC... Denna gång möttes de på Haninges hemmais.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Haninge står Ida Winkler.

Period 1

Det tog några minuten in i matchen innan något noterbart händer och då är det Färjestad som drar på sig en utvisning (05:47 2 min too many players-Team penalty) men minuter senare så var det Haninges tur att dra på sig en utvisning (06:52 2 min holding-Tami Jacobs) men den utvisningen reder man ut.

Några minuter senare så är Färjestad framme och gör matchens första mål (14:47 0-1 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Lisa Östman & Emelie Johansson). Dryga minuten senare så drar Färjestad på sig en utvisning (16:07 2 min hooking-Emelie Johansson) men den utvisningen kan man reda ut.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-1.

Period 2

Detta kom att bli en händelselös period statistiskt sett.... Den enda noterbara händelse kom efter när man nästan spelat i fem minuter. Då var det Haninge som drog på sig en utvisning (04:38 2 min hooking-Amanda Rosengren) men den utvisningen kunde man reda ut.

Resterande av perioden spelades av att inget noterbart händer.

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-1.

Period 3

Det tog lite drygt två minuter in i den tredje perioden när Färjestad kan göra mål (02:13 0-2 EQ mål-Hanna Johnsson, assist-Emma Thomann). Strax efter så drar Haninge på sig en utvisning (03:22 2 min slashing-Izabella Malinowska), men i samma sekund så drar även Färjestad på sig en utvisning (03:22 2 min roughing-Therese Strömstad).

Men strax innan de båda lagen blev fulltaliga så kunde Färjestad göra mål (05:56 0-3 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Sara Kask & Jenna Smith).

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning till (05:21 2 min illegal hit-Malin Wong) men Färjestad hann inte bli fulltaliga innan Haninge drog på sig en utvisning (06:37 2 min holding-Sandra Sundén) men i samma sekvens som Färjestad blir fulltaliga så kan de göra mål (07:38 0-4 PP mål-Lina Wester, assist-Malin Wong & Jenna Smith).

Resterande av matchen spelades av att inget hände statistiskt sett.

Perioden slutar 0-3. Resultat 0-4.

Avslutningsvis...

Så har man spelat av drygt halva kvalet (endast fyra matchen kvarstår).. och nu kan man föra in ännu en vinst i protokollet. Fick ändå en känsla av att denna match kanske var lite tätare än den innan. Trots detta så vann Färjestad. Men efter två raka vinster är det bara att blicka framåt... för nästa match kommer att bli tuffare.

Nästa match spelas den 12 mars när man tar emot Göteborg hemma. Matchen spelas 13:00 i Löfbergs Arena. Hoppas du som kan och har vägarna förbi också går och stöttar damerna.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!.

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för en match i kvalserien igen för tjejerna i Färjestad... den här gången väntade motståndet av Haninge Anchors HC hemma i Löfbergs Arena.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Haninge står Ida Winkler.

Period 1

Det dröjde inte länge förrän Färjestad drog på sig en utvisning (01:10 2 min holding-Jenna smith) men Haninge förvaltade inte riktigt sitt power play då man själva drog på sig en utvisning (02:56 2 min hooking-Izabela Malinowska) men den utvisningen kan de sen reda ut.

När man passerat halva perioden så drar Haninge på sig en utvisning igen (12:47 2 min hooking-Ann-Charlotte Sandberg) men i det efterkommande powr play så kan Färjestad göra mål (13:03 1-0 PP mål-Emelie Johansson, assist-Jenna Smith & Lina Wester).

Strax efter så dra Haninge på sig en utvisning till (13:20 2 min crosschecking-Amanda Rosengren) men några sekunder senare så drar även Färjestad på sig en utvisning (13:57 2 min kneeing-Jenna Smith). Precis när Färjestad blev fulltaliga så drar Haninge på sig ännu en utvisning (15:52 2 min kneeing-Sandra Sundén) men i det efterkommande power play så gör Färjestad mål (16:02 2-0 PP mål-Emelie Johansson, assist-Malin Wong & Lina Wester).

Med knappa två minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (17:09 2 min interference-Lisa Östman) men istället för att spela av sitt box play så drar man på sig en till utvisning (18:41 2 min illegal hit-Johanna Blomqvist).

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Haninge fick inleda andra perioden med power play (Färjestad hade 9 sekunder respektive 41 sekunder kvar av sina utvisningar) men de utvisningarna redde Färjestad ut för att strax efter göra mål (01:23 3-0 EQ mål-Jenna Smith).

Dryga minuten senare så drar Haninge på sig en utvisning (02:39 2 min tripping-Amanda Rosengren) men den utvisningen kunde de reda ut. Men strax efter att man passerat halva perioden så drar Haninge på sig en utvisning till (11:29 2 min interference-Tami Jacobs) men i det efterkommande powerplay så kan Färjestad göra mål (11:47 4-0 PP mål-Saga Thynell Nissas, assist-Emelie Johansson & Lina Wester).

Men några minuter senare så är det Haninge som är framme och gör mål (16:31 4-1 EQ mål-Emilia Gustavsson Eriksson, assist-Izabela Malinowska). Men som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:05 2 min illegal hit-Emelie Johansson).

Perioden slutar 2-1. Resultat 4-1.

Period 3

Haninge fick starta tredje perioden med fem sekunders power play men den utvisningen kunde Färjestad reda ut för att strax efter drar på sig en till utvisning (01:22 2 min illegal hit-Saga Thynell Nissas) men än en gång fick inte Haninge förvalta sitt power play utan drog på sig en utvisning (04:28 hooking-Evelina Samuelsson) men den utvisningen kunde de sen reda ut.

Knappa ett par minuter senare så drar Haninge på sig ännu en utvisning (08:21 2 min hooking-Tami Jacobs) men knappa minuten senare dra de på sig ytterligare en utvisning (09:11 2 min hooking-Izabela Malinowska). Men knappa halvminuten från att Haninge skulle bli fulltaliga så drar Färjestad på sig en utvisning (09:45 2 min interference-Julia Pettersson) och i det efterkommande power play så kan Haninge göra mål (10:55 4-2 PP mål-Eveline Kjetselberg, assist-Evelina Samuelsson).

Några minuter senare så dra Färjestad på sig en utvisning (09:45 2 min illegal hit-Julia Pettersson) men istället för att förvalta sitt power play så drar Haninge på sig en utvisning (17:36 2 min kneeing-Amanda Rosengren).

Perioden slutar 0-1. Resultat. 4-2.

Avslutningsvis...

Så skönt att få till en seger... Nu var Färjestad det bättre laget så vinsten var rättvis i en match som annars kantades av många utvisningar (sammanlagt 36 min). Fast nu återstår frågan, har Färjestad en chans till att gå upp i SDHL. Just nu ser det riktigt tufft ut men chansen finns, om än minimal.

Om Färjestad lyckas vinna sina de resterande 5 matcherna och Göteborg vinner alla sina (undantag mot Färjestad) så finns den en chans att vi kan klara av en andra plats. Men som sagt det är nog svårt.

Men hur som helst nu är det bara att ta en match i taget... nu blev det vinst och det hoppas vi givetvis på även i nästa match. Kämpa på tjejer, jag tror på er!

Nästa match spelas den 9 mars när åter möter Haninge denna gång på bortaplan.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Hockey, Målvakt

Igår kom det till min kännedom att ett fåtal FBK-supportrar hade stått kvar på ståplats efter matchens slut och skrikit "Stefan Liv finns inte mer" mot HV-supportrarna.

Först ville jag inte tro på det som hänt... att denna person som gick ut med det på twitter kanske hade hört fel. Att det kanske handlade om Stefan Steen... Men efter ett tag kom det bekräftelser från andra FBK-supportrar som varit på plats att, jo då, ett tiotal personer hade minsann så respektlöst stått och skrikit detta.

Men innan jag kommer till vad som skett vill jag passa på att förklara vad Stefan liv har betytt för mig...

Trots att Stefan Liv spelade i de "värsta konkurrenterna" HV71 hade man en oerhörd respekt för han. Inte nog med att han var en mycket skicklig målvakt så var han en underbar människa vid sidan om. Större hjärta får man leta efter. Han kom bli min absoluta favoritmålvakt. Så stor favorit att jag har låtit tatuera in hans namn på min underarm.

Under sin karriär van han 3 SM-guld, 2 VM-bron, 1 VM-silver, 1 VM guld och 1 OS guld. Respekt!

Han saknas oss alla så därför blir jag extra arg när jag får reda på att några FBK-supportrar stått och vanärat hans namn bara för att kunna håna motståndarsupportrarna efter en vinst.

Men det de inte tänker på att de vanärar inte bara en död person utan även hans familj och nära vänner som hockeysupportrar runt om i världen. Dessa personer skämmer ut sig fullständigt på bekostnad av alla FBK-supportar. Det är mycket illa! Jag tar långt avstånd från detta.

Igår så kom det alltså ut att FBK-klacken stått och skrikit detta vilket snabbt fick reaktioner på nätet där många spydde ur sig sin avsky och det med all rätta. Dessa personer är inget annat är idioter. Men vissa supportrar tog det givetvis ett steg för lång. För att dra ett par exempel:

Idioter - Bönderna från Karlstad - Vidriga as - Slakta hela Karlstad - Inavel i hela Värmland... osv Jag hade inte stört mig om dessa tweetare hade vänt sig till de som utförde hånet, men istället väljer de att dra alla FBK-supportrar över en kam. För klacken ställer sig inte bakom detta. Om jag förstått rätt var det flera som sa ifrån. Bra jobbat! Färjestad står heller inte bakom detta, såklart. Tror ingen står upp för dessa individer. För deras agerande var respektlöst...

Så vad vill jag ska ske nu... Det bästa vore om dessa individer faktiskt står för sina handlingar och att de personligen ber HV71 om ursäkt. Så var du en av dem som hånade, kontakta Färjestad och erkänn att du faktiskt gjorde fel. Säg att du ångrar dig och att du vill be om ursäkt...

Om inte nån vill ge sig till känna så hoppas jag att Färjestad hittar på dessa och portar dem (åtminstone för resten av säsongen). Så ni som såg och hörde någon om detta, även den minsta sak, vänd er till Färjestad. Det kanske kan verka obetydligt för dig men i slutändan kan det vara avgörande bevis på vilka de är. Ni vet många bäckar små.....


Avslutningsvis...

Jag tänker inte be om ursäkt för vad någon annan gjort. Jag tänker inte skämmas å deras vägnar. Jag är en stolt FBK-supporter och det kommer jag alltid vara. Jag respekterar varje motståndare och skulle aldrig få för mig att hata ett annat lag när jag kan älska mitt eget.

Självklart... att retas mellan supportrar med glimten i ögat är en rolig del i den så kallade rivaliteten. Men håna är inte nått jag ställer mig bakom. Och i synnerhet inte detta.

Tack för att ni alla tog er tid att läsa mina tankar kring detta...!! Alltid saknad - Aldrig glömd - Stefan Liv

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för damerna att sätta sig på bussen för en bortamatch... och denna gång var det Göteborg HC som stod för motståndet. Göteborg som inför denna match dessutom vunnit alla sina.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för Göteborg står Ellen Wilhelmsson.

Period 1

Det tog inte många sekunder förrän Göteborg kan göra matchens första mål (00:24 1-0 EQ mål-Anna Borgfelt, assist-Matilda Carlsson).

När man spelat åtta minuter in i matchen så drar Färjestad på sig en utvisning (08:06 2 min too many players-team penalty) och i det efterkommande power play så kan Göteborg göra mål (08:31 2-0 PP mål-Layla Marvin, assist-Lindsey Cunningham & Victoria Dawn Williams). Ett par minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning igen (10:37 2 min illigal hit-Johanna Blomqvist) men den utvisningen kan de reda ut.

Som avslutning på perioden så drog Färjestad på sig en till utvisning (17:33 2 min roughing-Jenna Smith) men Göteborg ville inte vara sämre utan drog på sig en utvisning i samma sekvens (17:33 2 min roughing-Therese Allgulin).

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Perioden började med spel fyra mot fyra... men strax efter att båda lagen blev fulltaliga så drar Göteborg på sig en utvisning (02:02 2 min slashing-Laura Vilén) men den utvisningen reds ut.

Några minuter senare så är det Färjestad som drar på sig en utvisning (13:15 2 min tripping-Fia Larsson) och i det efterkommande power play gör Göteborg mål (14:02 3-0 PP mål-Lindsey Cunningham, assist-Layla Marvin & Alison Campbell).

Lite drygt ett par minuter senare är det Göteborgs tur att dra på sig en utvisning (16:21 2 min hooking-Cictoria Dawn Williams) men den utvisningen reder de ut.

Perioden slutar 1-0. Resultat 3-0.

Period 3

Inledningen av den tredje perioden hände det inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom efter när man närmade sig halva perioden och då var det Göteborg som drog på sig en utvisning (09:39 2 min illegal hit-Lindsey Cunningham) men den utvisningen kan man reda ut.

Med dryga sju minuter kvara av perioden passar Färjestad på att gå igenom sitt spel (12:27 time out-Färjestad). Men tyvärr så är det ändå Göteborg som gör mål strax efter (16:23 4-0 EQ mål-Wilma Wäng Germundsson).

.Med minuten kvar drar Färjestad på sig en till utvisning (18:56 2 min slashing-Therese Strömstad). I samma veva bestämmer sig Göteborg att de behöver gå igenom sin taktik (18:56 time out-Göteborg) och det gav förstås utdelning då de gjorde mål i sitt power play (19:47 5-0 PP mål-Alison Campbell, assist-Lindsey Cunningham & Ellen Selvén).

Perioden slutar 2-0. Resultat 5-0.

Avslutningsvis...

Det här var givetvis en jobbig förlust för tjejerna som slitit på hårt... men Göteborg verka vara hel överlägsna i denna kvalomgång. Men det här är inget att hänga upp sig på utan bara att bryta ihop och komma igen. Det kanske ser mörk ut just nu för avancemang men än så länge så finns det ändå ett litet hopp kvar. Kämpa på tjejer... det är inte över förrän den berömda damen sjunger. Jag tror på er! alltid oavsett!

Nästa match spelas den 7 mars när Färjestad tar emot Haninge hemma i Löfbergs Arena... matchen spelas klockan 19:00 så kom igen nu alla trogna, underbara, fantastiska supportrar gå dit och stötta laget till en vinst. Nu viktigare än någonsin.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad! Stort hjärta, hårt arbete!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den första bortamatchen i detta kval för Färjestad... denna gång tar man sig mot Uppland för att ta sig an SDHL-laget SDE HF.

I mål för Färjestad så står Julia Markevich och i mål för SDE står Sofia Reiderborn.

Period 1

Första halvan av perioden så hände det inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom när man passerat halva perioden och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (10:54 2 min interference-Saga Thynell Nissas) men den utvisningen kunde de reda ut.

Strax efter så drar SDE på sig en utvisning (14:18 2 min crosschecking-Hanna Blomqvist) men den utvisningen reds ut. Men precis när SDE bli fulltaliga så drar Färjestad på sig en utvisning i sin tur (16:18 2 min boarding-Emma Lindgren) men även denna utvisning kan redas ut.

Med elva sekunder kvar av perioden så drar SDE på sig en till utvisning (19:49 2 min tripping-Lili Printer).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Den andra perioden fortsatte i samma anda som den första. Färjestad började att spela i numerärt underläge. Men lite drygt en minut innan Färjestad drar på sig en utvisning (01:11 2 min hooking-Therese Strömstad) men de båda utvisningarna reder man ut.

Minuten senare efter att de blivit fulltaliga så fick Färjestad sätta ännu en tjej på utvisningsbänken (04:14 2 min hooking-Sara Kask) men bara sekunder senare så drar SDE på sig en utvisning (04:33 2 min slashing-Cornelia Lundberg). Men de båda utvisningarna gav ingen utdelning.

Nästa utvisning kom efter man passerat halva perioden och den här gången fick SDE sätta en tjej på utvisningsbänken (11:24 2 min illegal hit-Alva Johnsson) men även denna utvisning reder de ut. Men knappa minuten kvar så drar SDE på sig ännu en utvisning (19:03 2 min slashing-Alva Johnsson).

Perioden slutar 0-0. Resultat 0-0.

Period 3

Färjestad började perioden i power play men utdelningen uteblev. Men några minuter senare så lyckas SDE göra mål (08:22 1-0 EQ mål-Maggie Litchfeild Medd, assist-Hanna Åström & Frida Zetzman).

Men Färjestad ville inte vara sämre utan lyckades kvittera ett par minuter senare (10:20 1-1 EQ mål-Malin Wong, assist-Therese Strömstad). Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (18:28 2 min hooking-Fia Larsson).

Men några sekunder kvar så passar SDE på att gå igenom matchbilden (19:54 time out-SDE). Men inget mer hände denna period så övertid väntade.

Perioden slutar 1-1. resultat 1-1.

Övertid

Färjestad fick starta övertiden med att spela en halv minut i underläge. Men den utvisning kunde man reda ut. I övrigt så hände det inget statistiskt sett så man fick ta till straffar för att kunna skilja lagen åt.

Övertiden slutade 0-0. Resultat 1-1.

Straffar

Straffar gick till den tredje rundan och där vara det SDE som satta sina chanser och vann därmed straffarna som matchen (straff GW mål-Maggie Litchfeild Medd).

Straffarna slutar 2-1. Resultat 2-1.


Avslutningsvis...

Tråkigt att det skulle bli en förlust efter straffar... men bra jobbat ändå. Men nog gör de lite för spännande nu. Och nästa match kommer att bli svår, känns som om Göteborg har minst lika stor chans till avancemang. Men skam den som ger sig! Just nu ligger Färjestad på en tredje plats med en mer match spelad än Sundsvall som ligger fyra. Bara att kämpa vidare...

Nästa match spelas alltså den 4 mars när man tar sig an Göteborg borta.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den andra matchen i kvalet för Färjestad... andra matchen på lika många dagar. Denna gång består motståndet av IF Björklöven.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Björklöven står Therese Järnkrok.

Period 1

Det tog nästan fem minuer innan nått noterbart händer och så var det Färjestad som gjorde mål (04:54 1-0 EQ mål-Linda Wester, assist- Emelie Johansson).

När man passerat halva perioden så drar Björklöven på sig en utvisning (10:30 2 min illegal hit-Ida Sannsell) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare var det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (14:26 2 min tripping-Emma Lindgren) men även Färjestad kunde reda ut sin utvisning.

Med fyra minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning igen (16:04 2 min crosschecking-Fia Larsson) men den utvisningen reder de ut.

Perioden slutar 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

Färjestad börjar med att dra på sig en utvisning knappa ett par minuter in i perioden (01:39 2 min Emma Lindgren). Sen hann Färjestad knappt bli fulltaliga förrän Björklöven drog på sig en egen utvisning (03:33 2 min tripping-Josefin Lindström) och i det efterkommande powerplay så kan Färjestad göra mål (05:24 2-0 PP mål-Jenna Smith)

Sen tog det bara några sekunder innan Färjestad kunde göra nästa mål (05:34 3-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Emma Thomann).

Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (11:01 2 min holding-Lisa Östman) men Björklöven vill inte vara sämre utan drar på sig en utvisning de med i samma veva (11:01 2 min roughing-Victoria Olofsson).

Knappa två minuter efter att båda lagen blivit fulltaliga så gör Färjestad mål igen (14::56 4-0 EQ mål-Lina Wester, assist Jenna Smith & Emelie Johansson). Strax efter så drar Björklöven på sig en utvisning (16:57 2 min illegal hit-Jennifer Backman) men i det efterkommande power play så gör Färjestad ännu ett mål (18:47 5-0 PP mål-Malin Wong, assist-Saga Thynell Nissas).

Perioden slutar 4-0. Resultat 5-0.

Period 3

Dryga minuten in i perioden så gör Färjestad mål (01:18 6-0 EQ mål-Lisa Östman, assist-Emma Lindgren & Johanna Blomqvist). Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (07:16 2 min hooking-Lina Wester) men den utvisningen kan de reda ut. Men sekunder senare så kan Björklöven göra mål (09:23 6-1 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Victoria Olofsson).

När man passerat halva perioden så drar Björklöven på sig en utvisning (11:19 2 min boarding-Ottilia Classon) men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (13:04 7-1 PP mål-Emelie Johansson, assist-Jenna smith & Lina Wester). Men Björklöven ville inta vara sämre utan gjorde ett mål till strax efter (14:43 7-2 EQ mål-Ida Sannsell, assist-Karin Markeby).

Knappa minuten senare så drar Björklöven på sig en utvisning (15:33 2 min boardin-Jennefen Backman) men den utvisningen reder de ut. Men som avslutning på matchen så drar Björklöven på sig en utvisning till (19: 54 2 min too many players-team penalty).

Perioden slutar 2-2. Resultat 7-2.

Här kan ni läsa mer om de inledande matcherna på Färjestad dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Så var de första matcherna spelade... en jobbig förlust och en skönare vinst. Men nu är det bara att jobba vidare för det kommer inte bli lättare ju längre in i kvalet man kommer. Ska de ha en chans bör de vinna de resterande matcherna. Ja allt beror även på hur de andra lagen spelar, men man kan aldrig luta sig mot andras förluster utan man måste själv ta tag i sin situation och kämpa för bästa resultat.

Men kämpa på nu tjejer, jag tror på er! Nästa match spelas redan 28 februari och då möter man SDE borta...

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments