View tracker

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags att dra på sig grillorna och ta sig ut på isen i Löfbergs Arena... så med en vinst i ryggsäcken så tog man emot VIK Västerås HK denna gång.

I mål för Färjestad så står Eric Forsberg och i mål för Västerås står Ludwig Westerberg.

Period 1

Det tog inte ens en minut innan Färjestad kunde göra matchens första mål (00:47 1-0 EQ mål-Carl Jakobsson, assist-Jakob Ringsby). Några minuter senare så drar dock Färjestad på sig en utvisning (06:33 2 min tripping-Wilson Johansson) men den utvisningen kan de reda ut. Men en och en halv minuter efter det att Färjestad blev fulltaliga så lyckas Västerås göra mål (10:07 1-1 EQ mål-Hugo Ollila, assist-Wilmer Skoog & Daniel Eriksson). Men Färjestad ville inte vara sämre och några minuter senare gör de mål igen (13:16 2-1 EQ mål-Carl Jakobsson, assist-Wilson Johansson). Men Västerås gav inte upp utan minuten senare så även de mål igen (14:15 2-2 EQ mål-Simon Falk, assist-Edvin Beccau). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (16:42 2 min tripping-Jonathan Widén) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 2-2. Resultat 2-2.

Period 2

Några minuter in i den andra perioden så kan Västerås göra mål (06:41 2-3 EQ mål-Filip Cederqvist, assist-Hugo Ollila & Wilmer Skoog). Men Färjestad kämpade på och efter dryga fem minuter lyckas de göra mål (12:04 3-3 EQ mål-Anton Klint, assist-André Lee). Så var matchen kvitterad! Men Färjestad hamnade i ett positivt flow, för efter bara några sekunder gjorde de mål igen (12:12 4-3 EQ mål-Anton Klint, assist- Carl Jakobsson & Wilson Johansson). Några minuter senare så var det dags igen när Färjestad gjorde ännu ett mål (17:53 5-3 EQ mål-Carl Berglund, assist-Erik Lindskog).

Perioden slutar 3-1. Resultat 5-3.

Period 3

Men Västerås hade inte gett upp utan jagade på... men inledningen av den tredje perioden hände det inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kom efter nästan tretton minuter och då var Västerås som gjorde mål (12:55 5-4 EQ mål-Daniel Eriksson, assist-Hugo Ollila & Wilmer Skoog). I samma veva så tar Västerås en time out (12:55 time out-Västerås). Men bara några sekunder senare så kunde Färjestad göra mål (13:05 6-4 EQ mål-Wilsson Johansson, assist-Anton Klint). Sekvensen efter så drar Västerås på sig en utvisning (13:46 2 min hooking-Anton Forsell) men den utvisningen kan de reda ut. Som en sista möjlighet att komma ifatt så tog Västerås ut sin målvakt, men strax efter så är det Färjestad som kan göra mål i tom kasse (18:47 7-4 EQ mål-Jonathan Widén). Det målet blev för mycket för Västerås som plockade in sin målvakt igen för att spela av matchen.

Perioden slutar 2-1. Resultat 7-4.

Avslutningsvis...

En riktig härlig kampmatch där tillslut Färjestad visade sig vara det bättre laget. Men Västerås kämpade på bra ändå. Dessutom så närmar sig Carl Jakobsson poängtoppen när han i denna match gjorde två mål och en assist... så nu ligger han tvåa med en poäng upp till förstaplatsen. Bra jobbat!!

Nästa match, som är den sista i grundserien, spelas den 11 december när man tar sig till Billerudshallen för en match mot Grums. Matchen spelas klockan 13:00 så skulle nån råka ha vägarna förbi, gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Veckans spelare

Så var det dags igen för veckans spelare... har inte blivit så många sånna inlägg denna säsong på grund av tidsbrist, men nu är det i alla fall dags igen.

Men först vill jag passa på att ge glädjande nyheter om det skulle vara någon därute som missat det... och det är att Färjestad har förlängt men Joakim Nygård och OK Tollefsen. Båda med två år. Här kan ni läsa mer om det på Färjestads officiella hemsida.

Men nu så ska jag göra ett försöka att presentera Anton Gustavsson som precis skrivit på för Färjestad.


Anton Gustavsson föddes 1990 i Karlskoga men hans moderklubb är VEU Feldkirch... som är ett hockeylag i Feldkirch i Österrike där även hans far, Bengt-Åke Gustavsson har spelat men även varit coach i. Han draftades i första rundan som 21 av Washington Capitals. Samma klubb som hans far spelade hela nio säsonger med.

Väl tillbaka i Sverige igen så spelade han en säsong med Karlskoga HC. Han har också medverkat i TV-pucken vid vid två tillfällen då han representerade Värmland.

Säsongen 2006/2007 tog han pick och pack och drog till Göteborg för att spela med Frölunda. Där blev han kvar i tre säsonger med mestadels spel i J18 och J20. Sista säsongen blev han dessutom utlånad till Bofors IK.

Säsongen efter bar lyckan av till Nordamerika... där han skrivit på ett tre-års kontrakt med Washington Capitals. Men lyckan blev kortvarig då han bara fick en match i AHL-laget Hersey Bears. Han fick genast återvända hem till Sverige igen där han blev utlånad till Borås HC.

Säsongen 2010/2011 så packade han sina väskor och drog till Schweiz där han spelade två säsonger med SCL Tigers. Efter det återvände han för en säsong i Asplöven för att sen återvända och spela för SCL Tigers i ytterligare tre säsonger.

Inför den här säsongen så spelade han för HC Fribourg-Gottéron som han valde att lämna då han fick chansen att skriva på för Färjestad.

Gustavsson ska ha en spelstil som påminner om hans fars, en tvåvägscenter med bra hockeykänsla och han är inte främmande för fysiskt spel. Ingen bra acceleration men när han får upp farten är han svår att komma ikapp. Han är ingen naturlig målskytt men har god passningsförmåga. Han har dock en del att jobba med för att bli en helt komplett spelare.

Intervju med (text) Anton Gustavsson och här kan ni läsa mer på Eliteprospect .

Avslutningsvis...

Det ska bli intressant att få se han i Färjestadströjan och vad han kan tillföra... men framförallt hur han kommer att utvecklas. Ska jag vara ärlig så var det kanske inte denna typ av spelare jag förväntade mig att Färjestad skulle signa, men nu är det bara att gilla läget och lita på att de i vanlig ordning vet vad de håller på med.

Hur som helst!

Välkommen Anton Gustavsson till Sveriges finaste klubb, Färjestad... Hoppas du ska trivas.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Landslaget

Så var det dags för lite landslagsspel... och Färjestad har givetvis spelare uttagna till båda Tre kronor, juniorkronorna som U18-landslaget. Alltid lika kul att se att våra spelare blir uppmärksammade för sina insatser i sina respektive lag.

Först ut är Channel One Cup som är en del av Euro Hockey Tour... som spelas mellan 15-18 december i VTB Ice Palace i Moskva och i Helsinki Ice Hall i Helsinki.

Här har vi för ovanlighetens skull hela två stycken spelare uttagna, nämligen Magnus Nygren och Johan Ryno. Välförtjänt helt klart! Så lycka till nu grabbar...

Spelschema:

15 december

Sverige–Ryssland

TV12 och CMore klockan 16.30-19.30

17 december

Finland–Sverige

TV12 och CMore klockan 09.30-12.30

18 december

Tjeckien–Sverige

TV12 och CMore klockan 10.30-13.30

Sen är det dags för junior VM... som i år ska spelas i Kanada mellan den 26 till 31 december (slutspelet spelas i januari). Och här har vi ännu flera spelare som är uttagna.

Och våra representanter i JVM är inga konstigheter... det är Joel Eriksson Ek, Rasmus Asplund och Adam Werner. Så välförtjänt! Lycka till nu killar!

Spelschema:

26 december

19.00 Sverige–Danmark

TV12 19:00

28 december

Schweiz–Sverige

SVT2 23:00

29 december

Finland–Sverige

SVT2 23:30

31 december

Sverige–Tjeckien

TV12 19:00

Slutspel schema:

Kvartsfinal 2/1 & 3/1 (19.00, 21.00, 23.30 och 02.00).
Semifinal 4/1 & 5/1 (21.00 och 01.30).
Bronsmatch 5/1 (21.30).
Final 6/1 (02.00).

De kommer att sändas i SVT och TV4...

Men även damernas U18 landslag ska ut på turné... nämligen till Finland där de ska spela en landslagsturnering mellan den 15 till 17 december. Det kan ses som en generalrepetition till U18 vm som spelas den 7 till 14 januari i Tjeckien. Det laget presenteras den 20 december.

Och även här så är Färjestad representerad i form av Fia Larsson. Mycket välförtjänt! Stort lycka till nu tjejen!

Nu sänds inte det här på tv vad jag kan se... Tyvärr. Men skulle ni ha vägarna förbi Finland så vet ni vad ni kan hitta på att göra. ;)

Spelschema:

15 december

Finland-Sverige

17.00 Karstula, Finland

16 december

Finland-Sverige

17.00 Kauhava, Finland

17 december

Finland-Sverige

12.00 Alavus, Finland

OBS! Med reservation för eventuella ändringar

Avslutningsvis...

Alltid lika kul när spelarna från Färjestad får den bekräftelsen på att de gör ett bra jobb med att få representera landslaget. Tyvärr kan det bli tråkiga konsekvenser med skador och så vidare... men samtidigt är det en ära att få dra på sig landslagströjan och få chansen att representera Sverige. Så lycka till nu Magnus Nygren, Johan Ryno, Joel Eriksson EK, Rasmus Asplund, Adam Werner och Fia Larsson... Lycka till!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad! en del av Sveriges landslag.

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags för killarna i J18 att skrinna ut på isen i Löfbergs Arena igen... denna gång så tog de emot gästande Valbo HC.

I mål för Färjestad så står Filip Lindblad och i mål för Valbo så står Tobias Forsgren.

Period 1

Tog inte ens två minuter förrän Färjestad drog på sig en utvisning (01:57 2 min holding-André Fredriksson) men den utvisningen redde de ut. Sen hände det inte så mycket statistiskt sett förrän det var fem minuter kvar av perioden. Då var det Valbo som drog på sig en utvisning (15:11 2 min slashing-Robin Leffier), men strax innan Valbo blev fulltaliga så drog de på sig en utvisning till (16:56 2 min throwing stick-Filip Lindberg). I det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (17:12 1-0 PP mål-Carl Jakobsson, assist-Willhelm Wassberg). Men minuten kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:56 2 min crosschecking-André Fredriksson).

Perioden slutar 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

Den andra perioden kom att handla om utvisningar... men först spelade Valbo power play i knappa en minuten men utdelningen uteblev. Den första utvisningen kom efter sex minuter och det var Färjestad som drog på sig den (06:07 2 min slashing-Wilson Johansson) men Färjestad hann inte bli fulltaliga innan de drog på sig ännu utvisning till (07:21 2 min puck out-Rasmus Nilsson) men de båda utvisningarna kan de reda ut. Några minuter senare så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (15:48 2 min slashing-Carl Berglund) men även denna utvisning reda ut. Strax efter så är det Valbos tur att dra på sig en utvisning (18:03 2 min slashing-Fabian Zimmerhofer) men bara sekunder efter det så drar även Färjestad på sig en utvisning (18:27 2 min slashing-Anton Klint). Men inge av lagen hann bli fulltaliga från sina utvisningar när Färjestad drog på sig ännu en till utvisning (19:40 2 min tripping-Johan Nordling).

Perioden slutar 0-0. Resultat 1-0.

Period 3

Perioden startade med power play för Valbo... De spelade först fyra mot tre i endast tre sekunder innan de gick till fem mot tre i ytterligare tjugofyra sekunder för att avsluta det med fem mot fyra, men utdelningen uteblev trots det. Strax efter så är det istället Färjestad som gör mål (03:41 2-0 EQ mål-Anton Klint, assist-Daniel Kyrk). Sen strax efter var det dags för Färjestad att sätta en kille på utvisningsbänken igen (04:08 2 min tripping-Wilson Johansson) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare så kan Färjestad göra mål igen (11:00 3-0 EQ mål-Daniel Andersson, assist-André Lee). Några minuter senare så drar Valbo på sig en utvisning (13:15 2 min slashing-Adam Lindström) men även de kan reda ut sin utvisning.

Perioden slutar 2-0. Resultat 3-0.

Avslutningsvis...

Det var en bra kämparinsats av Färjestad... Det brukar heta att på utvisningsbänken vinner man inga matcher, men ingen regel utan undantag. Och den här matchen är ett undantag med tanke på att Färjestad spenderade nästan en hel period (16 min) sittandes på utvisningsbänken. Dessutom så höll Filip Lindblad nollan som dessutom var hans första för säsongen. Bra jobbat!

Nästa match spelas den 8 december när man tar emot Västerås i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 19:00 så har ni vägarna förbi, gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för våra kära damer att äntra isen igen... Denna gång så tog man emot gästande VIK Västerås HK ung i KobbsArena.

I mål för Färjestad så står som vanligt Linda Glädt och i mål för Västerås stod Lotta Blulod.

Period 1

Det tog över åtta minuter innan nåt noterbart händer i den första perioden och då är det Färjestad som drar på sig en utvisning (08:12 2 min too many players-team penalty) men istället för att försvara sitt box play passade de på att göra mål (08:54 1-0 SH mål-Malin Wong, assist-Fia Larsson). Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning till (13:06 2 min hooking-Jonna Andersson) men även denna utvisning kan de reda ut.

Perioden slutar 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

I den andra perioden så hände det inte så mycket statistiskt sett... Man skulle passera halva perioden innan nåt noterbart händer och då är det Färjestad som gör mål (11:42 2-0 EQ mål-Emelie Johansson). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (12:02 2 min illegal hit-Emma Lindgren) men innan Färjestad han bli fulltaliga så drar Västerås på sig en utvisning (13:47 2 min hooking-Grace-Källstrand). Båda utvisningarna reds ut.

Perioden slutar 1-0. Resultat 2-0.

Period 3

Bara några minuter in i perioden så drog Färjestad på sig en utvisning (04:28 2 min tripping-Sara Kask) men den utvisningen reder man ut. Sen hände det inte så mycket noterbart förrän man passerat halva perioden. Då är det Västerås som väljer att ta en time out (11:21 time out-Västerås) men det hjälpe föga då deras utdelning uteblev. Färjestad spelade av matchen...

Perioden slutar 0-0. Resultat 2-0.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestad Dams officiella hemsida...

Avslutningsvis...

Ännu en seger för damerna... de sliter verkligen på och är i skrivande stund det enda laget i damettan västra som inte har förlorat en enda match. Dessutom drog Emelie Johansson ifrån i poängtoppen med ytterligare ett mål (18 mål, 7 assist). Linda Glädt höll nollan igen och är med det den målvakt som hållit flest nollor (5 SO). Bra jobbat!

Nästa match spelas den 10 december när man tar sig till Uppland för att ta sig an SHK Hockey...

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad BK

Så var det dags för hockey igen då... denna gång på hemmaplan. Med en sur förlust mot Karlskrona i ryggsäcken så var man ute efter en revansch när man denna gång tog emot gästande Djurgården.

Tyvärr är det många borta inför denna match såsom Per Åslund, Linus Persson, Björn Svensson, Tomas Skogs men även Hugo Enock. Däremot är Rasmus Asplund och Sebastian Erixon tillbaka.

Här kan ni höra Sebastian Erixons egna ord på sin jobbiga höst...

I mål för Färjestad så står Lars Haugen och i mål för Djurgården står Mikael Tellqvist.


Period 1

Färjestad inledde perioden med fart och satte genast press på Djurgården. När man spelat 4 och en halvminut så drog Djurgården på sig en utvisning (04:32 2 min slashing-Daniel Brodin) men i den efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (04:55 1-0 PP mål-Magnus Nygren, assist-Johan Ryno & Alexander Johansson). När man sen passerat halva perioden så var det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (10:25 2 min slashing-Alexander Johansson) och i det efterkommande power play så gör Djurgården mål (12:10 1-1 PP mål-Daniel Brodin, assist-Markus Ljungh & David Bernhardt). Men i samband med målet blev det grinigt så Färjestad fick vackert sätta en gubbe på utvisningsbänken (12:10 2 min roughing-OK Tollefsen) men Djurgården kom inte undan utan även de drog på sig en utvisning i samma veva (12:10 2+2 min roughing-Daniel Brodin). Men de han knappt bli fulltaliga när Djurgården drar på sig en till utvisning (14:02 2 min hooking-Alexander Urbom) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

De båda lagen fortsatte med att spela intensivt men nu var det dock inte lika grinigt... Men allteftersom som perioden gick så tog Färjestad över allt mer. Man skapade målchanser men utdelningen uteblev. I övrigt händer det inget statistiskt sett förrän det var lite drygt sex minuter kvar av perioden och då var det Djurgården som drog på sig en utvisning (13:24 2 min tripping-Emil Johansson) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter så kom känslorna tillbaka när Färjestad drog på sig en utvisning (16:33 2 min charging-Rasmus Asplund). Det resulterade också att även Djurgården drog på sig en utvisning (16:33 2 min roughing-Alexander Falk) men i samma veva så fick Färjestad sätt ytterligare en gubbe på utvisningsbänken (16:33 2 min roughing-OK Tollefsen). men den utvisningen kan Färjestad reda ut. Som avslutning på perioden så drog Färjestad på sig en utvisning till (20:00 2 min roughing-Andreas Jämtin).

Perioden slutade 0-0. Resultat 1-1.

Period 3

Djurgården inledde den tredje perioden med power play men utdelningen uteblev. Sen fortsatte spelet i högt tempo där Färjestad satte press på Djurgården. Men känslorna var väldigt närvarande och när man spelat halva perioden så rann det över för Färjestad som då fick sätta en gubbe på utvisningsbänken (09:58 2 min abuse of officials-team penalty) men den utvisningen kan de reda ut. Efter det började Färjestad att pressa Djurgården ordentligt. Trotts att man jobbade på hårt och skapade en del målchanser så uteblev utdelningen. När det var lite drygt fyra minuter kvar valde Djurgården att ta en time out (15:37 time out-Djurgården). men det hjälpte föga så då fickman ta till en förlängning...

Perioden slutade 0-0. Resultat 1-1.

Övertid

Båda lagen kom ut med hög fart där målchanserna chanserna avlöste varandra... men båda målvakterna höll pucken kvar ute på isen. Men när man passerat tre minuter på klockan så var det ändå Färjestad som kunde sätta det vinnande målet (03:20 2-1 EQ mål-Johan Ryno, assist-Joakim Nygård & Jonas Holös).

Övertiden slutar 1-0. Resultat 2-1.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida och här kan ni se highlights.
Intervju med Joakim Nygård, Sebastian Erixon och Leffe Carlsson (video) i Eftersnack.
Intervju med (text) Johan Ryno och (text) OK Tollefsen.


Avslutningsvis...

Det här var en match som Färjestad förtjänade att vinna... och tillslut så gjorde man också det på övertid. Det blev en match med mycket känslor. Dessutom kom disciplinnämnden fram till att Ville Varakas döms till 3 matchers avstängning plus böter för huvudtacklingen på Andreas Jämtin. Känns ändå som ett bra beslut! Men nu så kommer det dröja ända till fredag innan det bli match igen. Så man får hoppas att de tar väl vara på det uppehållet till att komma ihop sig än mer.

Hur som helst...

Nästa match spelad den 9 december när man tar emot Brynäs hemma i Löfbergs Arena klockan 19:00. Så har ni möjlighet och vägarna förbi, gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad BK

Så efter att man tagit sig ner till Småland där man vann över Växjö efter straffar så var det dags att ta sig ännu längre söderut... ner mot Blekinge för att ta sig an Karlskrona.

Laguppställningen är typ densamma som i Växjö. Så Tomas Skogs, Rasmus Asplund och Hugo Enock saknas fortfarande.

Här kan ni läsa mer inför matchen på Färjestads officiella hemsida.

I mål för Färjestad så står Stefan Steen och i mål för Karlskrona så står Johan Holmqvist.


Period 1

Perioden började med jämt spel mellan lagen... men allt eftersom började Karlskrona ta över och spela mera med puck. Dessutom så började Karlskrona skapa en del målchanser. I övrigt hände det inte mycket statistiskt sett. Första noterbara händelse kom efter att man passerat sexton på klockan och då var det Karlskrona som gjorde mål (16:21 1-0 EQ mål-Alexander Bergström, assist-Joel Kellman & John Henrion).

Perioden slutar 1.0. Resultat 1-0.

Period 2

I den andra perioden kom ett mera bestämt Färjestad ut på isen... De var det bättre laget. Men efter dryga fem minuter så överraskar Karlskrona med att göra mål (05:07 2-0 EQ mål-Marcus Paulsson, assist-Alexander Bergström). Färjestad fortsatte att jobba på och när man passerat halva perioden så lyckas man göra mål (10:13 2-1 EQ mål-Magnus Nygren, assist-Andreas Jämtin). Resterande av perioden blev ett ställningskrig där båda lagen var nära att göra mål.

Perioden slutar 1-1. Resultat 2-1.

Period 3

Den tredje perioden började mad att Färjestad drog på sig en utvisning (01:00 2 min hooking-Linus Persson) och strax efter kunde Karlskrona gör mål i sitt power play (01:20 3-1 PP mål-Emil Larsson, assist-Mattias Guter & Daniel Gunnarsson). Det dröjde inte länge förrän Färjestad drar på sig en utvisning till (01:53 2 min too many players-team penalty) och bara sekunder efter så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (02:14 2 min tripping-Joel Eriksson Ek). Men strax innan Färjestad ska bli fulltaliga så drar de på sig ytterligare en utvisning (04:10 2 min too many players-team penalty) men alla dessa utvisningar kan Färjestad tillslut reda ut. Men några minuter senare var Färjestad på väg att dra på sig en utvisning till men då lyckas Karlskrona göra mål igen (07:24 4-1 EQ mål-Emil Larsson, assist-Jimmy Andersson & Henrik Nilsson). Trots det så kämpade Färjestad på men utdelningen uteblev. När det var lite drygt tre minuter kvar av perioden så drog Karlskrona på sig en utvisning (16:44 2 min tripping-Emil Larsson) men den utvisningen kunde de reda ut.

Perioden slutar 2-0. Resultat 4-1.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida.
Intervju med (text) Magnus Nygren.


Avslutningsvis...

Det här var en riktigt jobbig förlust där den tredje perioden och alla dessa utvisningar sänkte laget. Hur det än är så funkar det inte just nu... är verkligen Leffe Carlsson rätt person att ha som huvudcoach? Ja säger en del, nej säger andra. Jag känner mig tveksam. Med tanke på att Färjestad drog på sig två stycken utvisningar med för många spelare på isen betyder betyder att information inte gått fram från coach till spelare. Om det är spelarna som inte lyssnar ordentligt eller om coachen inte är tydlig nog kan jag inte svara på. Bara att det tydligen brister i kommunikationen. Men nu är det bara skaka av sig denna förlust, bryta ihop och komma igen.

Nästa match spelas den 3 december när man tar emot Djurgården hemma i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 16:00 så har ni möjlighet, gå och stötta för nu är det viktigare än någonsin.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Så var det dags för J20 att ta sig ut på isen i Löfbergs Arena... Denna gång var det gästande Frölunda som stod för motståndet.

I mål för Färjestad står Andreas Kåberg och i mål för Frölunda så står Arvid Söderblom.

Period 1

Knappa fyra minuter in i perioden så drog Färjestad på sig matchens första utvisning (03:46 2 min boarding-Oscar Olsson) men den utvisningen kan de reda ut. Några minuter senare så kan Frölunda göra mål (09:02 0-1 EQ mål-Johan Lindholm, assist-Philip Ekberg). Sen händer det inte mycket noterbart förrän det var fyra minuter kvar. Då började det med att Färjestad drog på sig en utvisning (16:03 2 min holding-Oskar Skärberg) men lite drygt en minut senare så drar Färjestad på sig en utvisning till (17:18 2 min crosschecking-Jake Stella) och de båda utvisningarna kan man reda ut. Men strax efter så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (19:34 2 min holding-André Fredriksson) men i det efterkommande power play kan Frölunda göra mål (19:45 0-2 PP mål-Oliwer Fjellström. assist-Joni Ikonen & Rasmus Dahlin).

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-2.

Period 2

Färjestad började den andra perioden med att dra på sig en utvisning (01:39 2 min hooking-Jakob Ringsby) och den utvisningen kunde de reda ut. Men strax efter att Färjestad blivit fulltaliga drar de på sig ytterligare en utvisning (02:44 2 min hooking-Oscar Olsson) men i det efterkommande power play kan Frölunda göra mål (03:01 0-3 PP mål-Jacob Olbing, assist-Måns Carlsson & Filip Westerlund). Några minuter senare så var det Frölundas tur att dra på sig en utvisning (08:42 2 min too many players-team penalty) och i den efterkommande power play så var det Färjestads tur att göra mål (08:57 1-3 PP mål-Pelle Hedlund, assist-Henrik Neubauer & Oskar Bäck). Ett antal minuter senare så drar Frölunda på sig en till utvisning (14:55 2 min tripping-Jacob Olsson) men den utvisningen kan de reda ut. Men sekunder innan Frölunda blev fulltaliga så drog Färjestad på sig en utvisning (16:47 2 min interference-Fabian Zetterlund) men den utvisningen kan de reda ut. Frölunda avslutade perioden men att dra på sig en utvisning (19:38 2 min tripping-Jacob Olbing).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-3.

Period 3

I inledningen av den tredje perioden händer det inget statistiskt sett. Första noterbara händelse kommer efter nio minuter när Frölunda drar på sig en utvisning (08:59 2 min holding-Rasmus Dahlin) men den utvisningen kan de reda ut. Men än en gång så drar Färjestad på sig en utvisning innan Frölunda blivit fulltaliga (09:45 2 min interference-Henrik Neubauer) men även Färjestad kan reda ut sin utvisning. Men dryga minuten senare så kan Frölunda göra mål igen (13:01 1-4 EQ mål-Joni Ikonen, assist-Oliwer Aldén). Det målet blev det sista noterbara i den här matchen.

Perioden slutar 0-1. Resultat 1-4.

Avslutningsvis...

En frustrerande förlust... Det finns ett ordspråk som säger "att på utvisningsbänken vinner man inga matcher" och den här matchen bevisade det. Men bara skaka av sig och fokusera på nästa match, som är en av två måstematcher.

För just nu ser det mörkt ut att komma till top 10. Med bara två matcher i själva grundserien kvar så måste de vinna en match mer än laget som ligger ovanför i tabellen. En tuff uppgift, men det är helt klart genomförbart...

Nästa match spelas den 10 december och då tar man sig ner till Blekingen för en match mot Karlskrona.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad BK

Så var det dags för Färjestad att ta sig ner till Småland för en match mot Växjö... den sista för i grundserien. Senast de möttes så vann Växjö så det var ett revanschsuget Färjestad som äntrade isen i Vida Arena.

Saknas gör Tomas Skogs och Rasmus Asplund. Det gör även Hugo Enock men Mikael Wikstrand är tillbaka i laguppställningen. Dessutom är Anton Brandhammar och Lukas Enqvist med som extraspelare...

Här kan ni läsa mer om inför matchen på Färjestads officiella hemsida.

I mål för Färjestad så står Stefan Steen och i mål för Växjö står Joacim Eriksson.


Period 1

Färjestad började bra men tyvärr tog det inte lång stund för Växjö att få till ett bra anfall som avslutades med ett mål (02:56 1-0 EQ mål-Joakim Hilding, assist-Pontus Netterberg & Adam Brodecki). Färjestad kämpade på men Växjö hade fått energi av målet och satte Steen i hårt arbete. Det kom att bli en del känslor ute på isen som tillslut resulterade i att Färjestad drog på sig en utvisning (09:38 2 min slashing-Magnus Nygren) och i det efterkommande kunde Växjö göra mål (11:02 2-0 PP mål-Geoff Platt, assist-Calle Rosén & Robert Rosén). Färjestad jagade på men hade svårt att skapa målchanser. Men med dryga fyra minuter kvar av perioden så drar Växjö på sig en utvisning (15:45 2 min hooking-Eric Martinsson). Men bara sekunder efter så drar även Färjestad på sig en utvisning (15:55 2 min hooking-John Persson). De båda utvisningarna reddes ut...

Perioden slutade 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Efter den dåliga inledningen så börjar Färjestad den andra perioden med bättre spel... men målchanserna blev få, från båda lagen. Men några minuter in i perioden så drar Växjö på sig en utvisning (04:15 2 min too many players-team penalty) men den utvisningen kan Växjö reda ut. När man närmade sig halva perioden så fick Växjö till en vass målchans. Men när Steen räddade så kunde Färjestad snabbt ställa om och själva lyckas göra mål (09:56 2-1 EQ mål-ANDREAS JÄMTIN, assist-Milan Gulas & Sebastian Erixon). Sekunder efter så drar Växjö på sig en utvisning 09:58 2 min tripping-Joakim Hilding) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (13:01 2 min high sticking-Alexander Johansson) men även Färjestad kan reda ut sin utvisning. Som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en till utvisning (19:34 2 min charging-Per Åslund).

Perioden slutade 0-1. Resultat 2-1.

Period 3

I den tredje perioden kom Färjestad ut för att jaga en kvittering... men började med att reda ut sin utvisning. Men i övrigt var det här en period då det inte så mycket statistiskt sett. Inledningsvis var det jämt mellan lagen men allt eftersom så började Färjestad ta över. Växjö började slå ifrån sig och spela på den lilla ledning de hade. Första noterbara händelse när det bara var tre minuter kvar av matchen och då var Färjestad som bröt igenom Växjös försvar och kunde göra mål (16:54 2-2 EQ mål-BJÖRN SVENSSON, assist-John Persson). Så var matchen kvitterad! Men den här gången var det Växjö som avslutade perioden med att dra på sig en utvisning (18:31 2 min too many players-team penalty). Då det stod lika när perioden tog slut så fick man ta den här matchen till förlängning.

Perioden slutar 0-1. Resultat 2-2.

Övertid

Färjestad inleder förlängningen med en halv minut power play men utdelningen uteblev. Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (00:55 2 min tripping-Milan Gulas) men den utvisningen reder man ut. Växjö fortsatte att pressa Färjestad som i sin tur fick till ett par vassa målchanser. Men utdelningen uteblev för båda lagen, så då fick man ta till straffar för att skilja de båda lagen åt.

Övertiden slutar 0-0. Resultat 2-2.

Straffar

Straffarna gick till hela fem omgångar innan man kunde skilja agnarna från vetet... från den tredje till femte omgången så satte Per Åslund alla sina försök och var han som avgjorde det för Färjestad (Straff 2-3 GW mål-Per Åslund).

Straffarna slutar 2-3. Resultat 2-3.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida.
Intervju med (text) Björn Svensson och (text) Per Åslund.


Avslutningsvis...

Det här var en riktigt skön vinst... men den satt hårt inne. Men samtisigt känns det som om Färjestad sakta men säker börjar komma tillbaka. Så nu är det bara fortsätta att jobba hårt så ska vinsterna förhoppningsvis komma, även i fulltid. Men det bästa med denna match var ändå att både Andreas Jämtin och Björn Svensson fick göra sina första mål i Färjestadströjan. Så grattis till Andreas och Björn. Bra jobbat!

Dessutom så är det sista dagen för Movember idag då december står och knackar på dörren. Men samtidigt så är det skönt att "mörka" november är över. Nu kan man bara hoppas och be till hockeygudarna att december blir en betydligt ljusare månad.

Nästa match spelas den 1 december när man tar sig till Karlskrona för en match.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags för J18 att kliva ut på isen igen för en match på hemmaplan... denna gång tar man emot Mora IK i Kobbs Arena.

I mål för Färjestad står Eric Forsberg och i mål för Mora står Jakob Bälter.

Period 1

Det tog lite drygt ett par minuter innan Mora drar på sig en utvisning (02:11 2 min hooking-Erik Jones) och i det efterkommande power play så kan Färjestad gör mål (03:52 1-0 PP mål-Carl Jakobsson, assist-Wilson Johansson). Men Mora kämpade på och efter några minuter så lyckades de göra mål (13:22 1-1 EQ mål-Alex Nilsson, assist-Adam Edström). Några minuter senare så drar Färjestad på sig en utvisning (17:20 2 min interference-Wilson Johansson) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Färjestad började den andra perioden med att dra på sig en utvisning (00:30 2 min holding-André Fredriksson) men i det efterkommande power play så kan Mora göra mål (01:06 1-2 PP mål-Erik Jones, assist-Fredrik Svennas & Sebastian Tellström Jovicic). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning till (05:36 2 min roughing-André Lee) samtidigt så fick även Mora sätta en kille på utvisningsbänken (05:36 2 min roughing-Gustav Ytfeldt). Några minuter senare så kan Färjestad kvittera (08:58 2-2 EQ mål-Wilson Johansson, assist-Anton Klint & Carl Jakobsson). Men Mora ville inte vara sämre utan kan göra mål igen några minuter senare (12:56 2-3 EQ mål-Erik Jones, assist-Hugh Levenius Qvinn). Med fyra minuter kvar av perioden så drar Mora på sig en utvisning (15:56 2 min tripping-Alex Nilsson) men den utvisningen reder de ut.

Perioden slutar 1-2. Resultat 2-3.

Period 3

Färjestad började jakten på kvittering direkt och knappa tre minuter in i perioden så gav det utdelning i ett mål (02:51 3-3 EQ mål-Daniel Andersson, assist-Daniel Kyrk & Jacob Sandberg). Så var matchen kvitterad! Några minuter senare så drog Färjestad på sig en utvisning (08:14 2 min interference-Rasmus Nilsson) men den utvisningen reder de ut. Men inte ens en minut efter att Färjestad blivit fulltaliga är det Moras tur att dra på sig en utvisning (11:02 2 min too many players-team penalty) men i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (12:51 4-3 PP mål-Wilson Johansson, assist-Carl Jakobsson). Bara några sekunder senare så kan Färjestad göra ett mål igen (13:01 5-3 EQ mål-Anton Klint, assist-Wilson Johansson & Filip Norberg). Sekvensen efter så drar Färjestad på sig en utvisning (13:40 2 min freezing puck-Rasmus Nilsson) och i det efterkommande power play så kan Mora göra mål (14:30 5-4 PP mål-Erik Jones, assist-Fredrik Svennas & Sebastian Tellström Jovicic). Det gav Mora vittring på kvittering men tiden rann iväg så med lite drygt minuten kvar av perioden så tog de time out (18:52 time out-Mora). I samma veva så väljer Mora att också ta ut målvakten vilket resulterar i att Färjestad kan göra mål i tom bur (19:16 6-4 EQ mål-André Fredriksson, assist André Lee).

Perioden slutar 4-2. Resultat 6-4.

Avslutningsvis...

Vilken skön vinst av J18-grabbarna... en match som blev allt mer händelserik allteftersom matchen pågick. Men stark att komma tillbaka och kvittera ett par gången innan man tillslut kunde sätta det vinnande och avgörande målet. Bra jobbat! Men nu så är det bara att passa på att njuta av denna match för snart är det ny match att fokusera på.

Nästa match spelas den 4 december när man tar emot Valbo i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 13:30 så har ni vägarna förbi, gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments