Postad i: Färjestad BK

Så var det dags för Färjestad att en dag efter match mot Växjö Lakers borta välkomna dem till Löfbergs Arena i den andra matchen i back-to-back.

Färjestad ställer upp med samma lag som i matchen innan... det vill säga att både Sebastian Erixon och Anton Grundel saknas även den här gången.

I mål för Färjestad står Lars Haugen och i mål för Växjö står Joacim Eriksson.


Period 1

Färjestad inledde matchen som det bättre laget... dessutom tar det inte ens tre minuter innan Färjestad kunde göra matchens första mål (02:45 1-0 EQ mål-Jonas Holös, assist-John Persson & Andreas Jämtin). Några minuter senare så var Färjestad framme igen och gjorde mål (05:09 2-0 EQ mål-Marcus Nilsson, assist-Alexander Johansson & Tomas Skogs). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (06:31 2 min tripping-Milan Gulas) men den utvisningen kan Färjestad reda ut. Efter den utvisningen så kunde Växjö komma in i matchen och skapa ett par riktigt vassa målchanser. Men Färjestad kämpade emot och såg till att hålla pucken ute på isen. Så något mera noterbart hände inte denna period.

Perioden slutade 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Växjö fortsatte att spela bra inledningsvis i den andra perioden. Det tog inte många sekunder förrän Växjö kunde göra mål (00:47 2-1 EQ mål-Calle Rosén). Målet gav Växjö energi som gav sig ut på jakt på kvittering. Det blev kamp om pucken och allt grinigare stämning. Men allt eftersom så kom Färjestad in i matchen igen. När man sen passerat halva perioden så kunde Färjestad göra göra mål (11:31 3-1 EQ mål-Joakim Nygård, assist-Tomas Skogs & Jonas Holös). Trotts hakningar av två spelare så blir det ändå mål, bra jobbat! Resterande av perioden var spelet intensivt från båda lagen utan att egentligen skapa några vassa målchanser. Inget noterbart händer förrän i slutminuten då Färjestad drar på sig en utvisning (18:52 2 min crosschecking-Alexander Johansson) men det gjorde även Växjö (18:52 2 min crosschecking-Philip Holm).

Perioden slutar 1-1. Resultat 3-1.

Period 3

Växjö fortsatte sin jakt på mål inledningsvis i den tredje perioden. Frustrationen började tillslut krypa ut ur tröjorna vilket ledde till att Växjö drog på sig en utvisning (04:58 2 min roughing- Geoff Platt) men även Färjestad fick sätta en gubbe i utvisningsbåset ( 04:58 2 min roughing-Magnus Nygren). Växjö fortsatte att pressa Färjestad men det ledde till att de några minter senare drog på sig en till utvisning till (08:22 2 min high sticking-Joakim Hilding) men den utvisningen kan Växjö reda ut. Växjö fortsätter sen kämpa och stöka på men Färjestad står upp bra och lyckas hålla pucken ute på isen trots ett par vassa målchanser från Växjö. Med lite drygt tre minuter kvar av perioden så tar Växjö ut sin målvakt. Sekunden efter så drar Färjestad på sig en utvisning (16:32 2 min holding-Alexander Johansson) som då i samma veva väljer Växjö att ta time out (16:32 time out-Växjö). Växjö pressar på för mål men istället så är det Färjestad som kan göra mål i tom kasse (18:31 4-1 SH mål-OK Tollefsen). Växjö kämpade på men helt utan resultat.

Perioden slutade 1-0. Resultat 4-1.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida och här kan ni gotta er i highlights.
Intervju med (text) OK Tollefsen.


Avslutningsvis...

Nu har alltså inte Färjestad bara vunnit två av två matcher i back-to-back utan även vunnit den sjätte matchen på raken. Det är starkt jobbat det. Men för varje vinst man tar desto närmre kommer man en förlust heter det, men nu håller vi alla tummar och tår att den förlusten lär vänta på sig in i det längsta. Men en spelare som jag inte trodde på när Färjestad värvade honom var Alexander Johansson. Men jag måste erkänna att han har imponerat på mig. Han har dessutom på 11 matcher gjort 2 mål och 6 assist och ligger just nu trea i Färjestads interna poängliga. Bra jobbat!

Hur som helst snart är det ny match igen och då är det bara att skaka av sig denna vinst och börja om i jakten på en ny.

Nästa match spelas den 25 oktober när Färjestad välkomnar Brynäs i Löfbergs Arena... matchen spelas klockan 19:00. Så ni som kan och har möjlighet gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för våra damer att ta sig upp till Dalarna för att där kunna möta Leksands IF 2... Tvåan står för att Leksand nämligen 2 stycken damlag. Ett som spelar i SDHL och ett i Damettan. Vilket betyder att laget i damettan aldrig kan kvalificera sig för att gå upp.

Hur som helst...

Färjestad har inför denna match lånat in två spelare från HV71 i Sandra Hedberg och Madeleine Sporrstedt.

I mål för Färjestad står Linda Glädt och i mål för Leksand står Lina Eriksson.

Period 1

Det tog nästan tre minuter innan någon noterbart händer, men då är det Färjestad som gör mål (02:48 0-1 EQ mål-Emma Thomann, assist-Sandra Hedberg). Strax efter så drar Leksand på sig en utvisning (04:10 2 min slashing-Josefine Berlin) men den utvisningen reder de ut.Resten av perioden spelas av utan att inget mer händer statistiskt sett.

Perioden slutar 0-1. Resultat 0-1.

Period 2

Inledningsvis händer inget statistiskt sett. Det tog dryga nio minuter innan nått noterbart händer och då är det Färjestad som drar på sig en utvisning (09:08 2 min too many players-team penalty) men istället för att bevaka sitt box play så passar Färjestad på att göra mål (10:54 0-2 SH mål-Emelie Johansson, assist-Veronica Nilsson). Några minuter senare så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (14:19 2 min abuse of officials-team penalty). men än en gång så passar Färjestad på att göra mål fast man är en man mindre (16:16 0-3 SH mål-Madeleine Sporrstedt). Resten av perioden spelades av.

Perioden slutade 0-2. Resultat 0-3.

Period 3

Om den första perioden var händelsefattig statistiskt sett så var den tredje än värre. Det hände inget noterbart förrän man spelat nästan halva perioden och då tar Leksand time out (09:11 time out-Leksand). Men det hjälpte inte då Färjestad håll Leksand ute från deras mål. När det var dryga två minuter kvar av perioden så drog Färjestad på sig en utvisning (17:46 2 interference-Felicia Carlsvärd) men den utvisningen reder Färjestad ut.

Perioden slutade 0-0. Resultat 0-3.

Avslutningsvis...

Det var en härlig vinst av tjejerna som nu ligger etta i tabellen före Sandviken fast man har en mindre match spelad. Målen i kvällen match gjordes av Emma Thomann och Emelie Johansson men också av inlånade Madeleine Sporrstedt. Dessutom fick Linda Glädt hålla nollan. Bra jobbat!

Nästa match spelas den 29 oktober när man tar sig ner till Västmanland för att ta sig an Västerås.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad BK

Så var det dags för Färjestad att ta sig ner till Småland för att ta sig an Växjö Lakers i den första av två matcher i back-to.back.

I den här matchen så saknas fortfarande Sebastian Erixon... som inte spelat på sex matcher nu. Även Anton Grundel saknas till den här matchen.

I mål för Färjestad så står Stefan Steen och i mål för Växjö står Viktor Andrén.


Period 1

Matchen började lite försiktigt från båda av lagen. Efter hand började Färjestad att ta över men de vassa målchanserna uteblev. Förutom ett par men då stod Växjömålvakten i vägen för utdelning. I övrigt hände det inte mycket statistiskt sett den första perioden. Första och enda noterbara händelse kom när det var ett par minuter kvar av perioden. Då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (18:03 2 min high sticking-Magnus Nygren) men den utvisningen kunde Färjestad reda ut.

Perioden slutade 0-0. Resultat 0-0.

Period 2

Om det inte hände mycket i den första perioden så hände det något mer i denna period. I synnerhet inledningsvis där Färjestad startade starkast. Det tog inte ens en minut förrän Färjestad gjorde matchens första mål (00:39 0-1 EQ mål-Joakim Nygård, assist-Johan Ryno & Alexander Johansson). Och några sekunder senare så var Färjestad framme igen och gjorde mål (00:56 0-2 EQ mål-Linus Persson, assist-Marcus Nilsson & Tim Stapelton). Sen hände det inte mycket noterbart på en stund. Däremot fick Färjestad till ett par bra målchanser men målen uteblev. Men när man började närma sig halva perioden så lyckades Växjö göra mål (09:14 1-2 EQ mål-Erik Josefsson, assist-Josh Hennessy & Cory Murphy). Målet gav energi till Växjö som piggnade på sitt spel. Då drog dessutom Färjestad på sig en utvisning (10:26 2 min charging-John Persson) men den utvisningen kunde de reda ut. Några minuter senare så drog Färjestad på sig en utvisning igen (13:26 2 min puxk out-Hugo Enock) men även denna utvisningen kunde redas ut. I de sista minutrarna kom Färjestad tillbaka men hindrades från utdelning av Växjömålvakten.

Perioden slutade 1-2. Resultat 1-2.

Period 3

Här kom hemmalaget ut i jakt på ett kvitteringsmål och de började också att för matchen. Men de vassaste målchanserna kom från Färjestad. Men denna period fick Steen jobba lite och rädda en del puckar från ett måljagande Växjö. Statistiskt sett hände det inget förrän man passerat halva perioden. Då var det Växjö som drog på sig en utvisning (11:15 2 min interference-Cory Murphy) men den utvisningen kunde de reda ut. Men strax efter så lyckas Färjestad att göra mål (14:01 1-3 EQ mål-Joakim Nygård, assist-Milan Gulas & Tomas Skogs). Det målet drog ur all energi ut Växjö så de resterande sex minutrarna kunde Färjestad spela av relativt enkelt.

Perioden slutade 0-1. Resultat 1-3.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida och här kan ni se highlights...
Intervju med (text) Joakim Nygård.


​Avslutningsvis...

Femte raka segern för Färjestad känns riktigt bra efter att starten inte riktigt såg lika bra ut. Men man får hoppas att detta håller i sig nu. Men visst kommer det komma förluster. Men i slutändan handlar det om att ta sig till slutspel och när man väl är där ta det hela vägen.

Sen till alla er som inte tycker att Tim Stapelton inge bidrar med något... jag vet inte, ni kanske hade skyhöga förväntningar på honom. Nu hade inte jag det då transatlanter sällan passar in i Färjestad. Men Stapelton har alltså i nuläget efter 10 spelade matchen blyga 1 mål och 2 assist (1 assit i denna match) . Fast det är mer än Björns Svensson som bara har 1 assist och Anton Grundel som inte har någon poäng än. Det jag vill ha sagt är, statistik i alla ära, men det betyder inte allt. Även spel utan puck har betydelse precis som vilken attityd du har i omklädningsrum som på bänken. Stapelton kanske inte uppfyller era förväntningar, det är tråkigt, men ge han chansen. Ha lite tålamod. 

Hur som helst...

Nästa match spelas reda idag den 22 oktober mot Växjö igen, men nu drabbas man samman i Löfbergs Arena. Matchen spelas 18:30 så ni som kan åk dit och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags för J18 att spela match igen... den här gång tog man sig ner till Västmanland för att ta sig an Västerås.

I mål för Färjestad står Filip Lindblad och i mål för Västerås står Hampus Löfgren.

Period 1

Det tog dryga 2 minuter för Färjestad att göra matchens första mål (02:22 0-1 EQ mål-Daniel Kyrk, assist-Daniel Andersson). Strax därpå så drar Västerås på sig en utvisning (04:11 2 min charging-Filip Cederqvist) men den utvisningen kan de reda ut. Ett antal minuter senare så drar Västerås på sig en utvisning igen (10:35 2 min holding-Elias Rosén). I det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (12:05 0-2 PP mål-Anton Klint, assist-Wilson Johansson). Men Västerås ville inte vara sämre utan gjorde mål strax efter (13:53 1-2 EQ mål-Gustav Lindberg, assist-Viktor Lundberg). Sen hände det inte mycket noterbart förrän i slutet av perioden och då blev det lite stökigt. Västerås drog på sig en utvisning (20:00 2+2 min roughing-Gustav Lindberg) även Färjestad drog på sig en utvisning (20:00 2+2 min roughing-Ludvig Hultgren).

Perioden slutar 1-2. Resultat 1-2.

Period 2

Den andra perioden börjar med spel fyra mot fyra men det spelades bara av. Sen händer det nästan inget statistiskt sett i den här perioden... känns lite som det blev en en jämn och tight period där ingen riktigt fick chansen till utdelning. Enda noterbara kom efter nästan nio minuter när Färjestad drag på sig en utvisning (08:42 2 min slashing-Daniel Andersson) men den utvisningen kan Färjestad reda ut.

Perioden slutar 0-0. Resultat 1-2.

Period 3

Om det inte hände något i period två så hände desto mer i den tredje. Det tog inte lång tid förrän Västerås kan göra mål (01:18 2-2 EQ mål-Viktor Lundberg, assist-Pontus Holmberg). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (03:36 2 min hooking-Wilson Johansson) men den utvisningen reds ut. Strax efter att Färjestad blivit fulltaliga så drar man på sig nästa utvisning (08:04 2 min interference-André Fredriksson) men i det efterkommande power play så kan Västerås göra mål (08:48 3-2 PP mål-Viktor Lundberg, assist-Pontus Holmberg & Elias Rosén). Sen var det Västerås tur att dra på sig en utvisning (09:11 2 min slashing-Anton Forsell) och i sitt power play så kunde Färjestad göra mål (09:51 3-3 PP mål-Carl Berglund, assist-André Fredriksson & Carl Jacobsson). Några minuter senare så väljer Färjestad att ta en time out (12:42 time out-Färjestad) men det kanske inte gick som det var tänkt då Västerås gör mål strax efter (13:47 4-3 EQ mål-Pontus Holmberg, assist-Viktor Lundberg &Anton Forsell). Men Färjestad ville inte vara sämre utan gjorde mål strax efter (16:38 4-4 EQ mål-Mikael Hedlund, assist-Oskar Bäck & Rasmus Nilsson). Och för tredje gången denna match så är det kvitterat! Med ett par minuter kvar av perioden så drar Västerås på sig en utvisning (17:58 2 min too many players). Och Färjestad förvaltade sitt power play väl då man gjorde mål (18:43 4-5 PP mål-Carl Berglund, assist-Carl Jacobsson). I samma veva väljer Västerås att ta time out (18:43 time out-Västerås) men närmre än så kom de inte.

Perioden slutade 3-3. Resultat 4-5.

Avslutningsvis...

Det var en match som svängde fram och tillbaka... Färjestad tog ledningen men Västerås kom tillbaka och toga över, men Färjestad var ändå de som vann tillslut. Bra kämpat! Dessutom var det fyra olika målskyttar där endast Carl Berglund gjorde två mål. Bra jobbat!

Nästa match spelas den 23 oktober när man tar sig an Grums... Matchen spelas 13:30 i Löfbergs Arena så har du vägarna förbi gå och stötta!

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Efter att man varit i de mörka skogarna i Småland så var det dags att ta sig ner mot Skåne för att ta sig an Malmö.

I mål för Färjestad står Olle Eriksson Ek och i mål för Malmö står Tim Hulstrand.

Period 1

I den första perioden så hände det inte så mycket statistiskt sett. Det tog nästan till halva perioden innan nått noterbart händer. Och då är det Malmö som gör mål (09:26 1-0 EQ mål-Freddy Roslund, assist-Marcus Sylvegård). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (10:16 2 min tripping-Oskar Bäck) men den utvisningen kan de reda ut. Resten av perioden spelades utan någon mer utdelning.

Perioden slutar 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

Denna period blev utvisningarnas period... men det tog sju minuter innan något noterbart händer och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (07:03 2+10 checking from behind-Jake Stella) men även denna utvisning kan de reda ut. När man sen passerat hala perioden så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (10:24 2 min diving-Oscar Olsson) men då Malmö startade incidenten så fick även de sätta en kille i utvisningsbåset (10:24 2 min slashing-Magnus Molge). Men Malmö han inte bli fulltaliga förrän de drog på sig nästa utvisning (12:28 2 min slashing-Oscar Onsmar) men den utvisningen reddes ut. Några minuter senare var det dags för nästa utvisning för Malmö (17:56 2 min interference-Oscar Onsmar) men även denna utvisning kunde redas ut.

Perioden slutar 0-0. Resultat 1-0.

Period 3

Efter att man spelat i nästan sju minuter så kom periodens första utvisning och ännu en gång drabbade det Malmö (06:52 2 min elbowing-Marcus Sylvegård) men den utvisningen kunde de reda ut. Färjestad kämpade på men utdelningen uteblev. Men när man spelat av nästan hela perioden så kom nästa mål och det var Malmö som gjorde det (17:44 2-0 EQ mål-Lukas Haudum, assist-Mattias Elfström). Strax efter så drog Malmö på sig en utvisning igen (18:09 2 min boarding-Dominic Volejnicek) men även denna utvisning kan man reda ut.

Perioden slutar 1-0. Resultat 2-0.

​Avslutningsvis...

Det måste känns tung att förlora med så lite... i synnerhet när motståndarna drog på sig så många utvisningar. Hur som helst så är det bara att försöka skaka av sig denna förlust och blicka framåt. Bara bryta ihop och gå vidare för än så länge är det många matcher kvar på säsongen. 

Nästa match spelas den 23 oktober när man tar sig norr ut igen för att denna gång ta sig an Södertälje.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad BK

Så efter Norrlandsturnén så var det dags för en match på hemmaplan igen... den här gången var det dags för klassikermötet med Djurgården.

Färjestad ställer upp med samma lag som senast vilket betyder att Sebastian Erixon fortfarande är borta på grund av skada.

I mål för Färjestad står Lars Haugen och i mål för Djurgården står Mikael Tellqvist.


Period 1

Djurgården kom ut starkast och skapade en målchans nästan omgående. Men Haugen stod i vägen. Men Djurgården fortsatte med att spela aggressivt mot Färjestad som hade en förmåga att spela fast sig. Tillslut så gav Djurgårdens press utdelning i ett mål (04:54 0-1 EQ mål-Albin Lundin, assist-David Bernhardt & Henrik Eriksson). Det målet gav Djurgården Energi som fortsatte att styra spelet. Men allt eftersom började Färjestad komma in i spelet men då drog man på sig en utvisning (9:54 2 min holding-Tomas Skogs). Trots ett bra power play från Djurgården så uteblev utdelningen. Djurgården fortsatte dock att sätta hård press på Färjestad, men Färjestad kämpade på vilket i sin tur ledde till en spelvändning som avslutades med ett mål (13:38 1-1 EQ mål-Joakim Nygård, assist-Alexander Johansson & Johan Ryno). Men Djurgården gav inte upp utan fortsatte pressa på vilket tillslut ledde till en utvisning för Färjestad (14:23 2 min puck out-Lars Haugen) men den utvisning kan Färjestad reda ut. Strax efter så är det Djurgårdens tur att dra på sig en utvisning (17:10 2 min slashing-Jonathan Davidsson).

Perioden slutade 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Djurgården avslutar sitt power play men Färjestad kan reda ut den utvisningen. Strax därefter så drar Djurgården på sig en utvisning (00:52 2 min tripping-Markus Ljung) men den utvisningen kan de reda ut. Bara några minuter senare så var det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (03:07 2 min tripping-Tim Stapleton). I det efterkommande power play så kunde Djurgården gör mål nästan direkt (03:13 1-2 PP mål-Juuso Ikonen, assist-Linus Hultström & Calle Ridderwall). Men Färjestad gav inte upp utan kämpade på om än i motvind. Strax efter så var det dock Färjestads tur att dra på sig en utvisning (05:39 2 min cross checking-Milan Gulas). Djurgården fortsatte att sätta press på Färjestad som i sitt tur höll pucken ute från sin egen målbur. Det hände inget noterbart förrän det var med dryga fem minuter kvar av perioden och då var det Djirgården som drog på sig en utvisning (14:35 2 min cross checking-Alexander Urbom). I det efterkommande power play så lyckas Färjestad göra mål (14:51 2-2 PP mål-Per Åslund, assist-Milan Gulas & Marcus Nilsson). Djurgården jagar vidare men utdelningen uteblir.

Perioden slutar 1-1. Resultat 2-2.

Period 3

I den tredje perioden hände det inte mycket statistiskt sett. Djurgården jagade vidare men Färjestad stod upp bra vilket ledde till betydligt tightare spel. Första och enda noterbara händelse kom efter fyra minuter och då var det Färjestad som drog på sig en utvisning (04:01 2 min cross checking-Jonas Holös). Trots bra power play av Djurgården så uteblir utdelningen. Färjestad jagar vidare och börjar sätta press på Djurgården som tillslut börjar kannas lite trötta. Men pucken ville inte in i mål för Färjestad trots ett par bra målchanser. Så när perioden tar sluta står det fortfarande lika så övertid väntade.

Perioden slutar 0-0. Resultat 2-2.

Övertid

Så var det dags för spel tre mot tre... och ett bestämt Färjestad kom ut på isen och började föra spelet i jakt på två poäng. Efter knappa minuten så drar Djurgården på sig en utvisning (00:59 2 min hooking-Jonathan Davidsson). Så med en utvisning blir det spel fyra mot tre för Färjestad men utdelningen uteblir då man inte riktigt lyckas utnyttja överläget. Nästa utvisning kommer sen när det är 21 sekunder kvar av övertiden och även denna gång är det Djurgården som får sätta en kille på utvisningsbänksen (04:39 2 min boarding-Jeff Tambellini) men utdelningen uteblir för Färjestad och man får skilja de båda lagen av med straffar.

Övertiden slutar 0-0. Resultat 2-2.

Straffar

Första omgången missar från båda lagen. I den andra omgången missar Djurgården medan Färjestad gör mål (PS mål-Per Åslund). I den tredje omgången så missar Djurgården igen vilket gör att Färjestad vinner när Haugen stänger igen.

Straffarna slutar 1-0. Resultat 3-2.

Här kan ni läsa mer om matchen på Färjestads officiella hemsida och här kan ni se highlights.
Intervju med (text) Joakim Nygård och dessutom intervju med Johan Ryno och Rasmus Asplund (video) i eftersnack frän Löfbergs Arena.
Här kan ni spana in lite bilder från matchen i Bildbloggen.


​Avslutningsvis...

Det här var kanske inte en av Färjestads bästa matcher... någon liknade Färjestads spel med en hönsgård. Men ändå så lyckades man kämpa på och tillslut också vinna matchen, om än efter straffar. Bra jobbat ändå! Men nu är det bara att gå vidare mot nästa äventyr som är en back-to-back mot Växjö.

Nästa match spelas den 21 oktober borta mot Växjö för att följas upp den 22 med en match på hemmaplan. 

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Igår förlorade man snöpligt mot Brynäs... Den här dagen tog man sig några kilometer österut för att ta sig an Valbo. Förresten, kan ni nämna en NHL-spelare som spelat både i Valbo och i Brynäs?

Hur som helst...

I mål för Färjestad står Eric Forsberg och i mål för Valbo står Tobias Forsgren.

Period 1

Det tog bara sekunder innan Färjestad drog på sig en utvisning (00:16 2 min tripping-Wilson Johansson) men istället för att försvara sig så passade Färjestad på att göra mål (00:28 0-1 SH mål-Carl Jakobsson). Men Färjestad nöjde sig inte med det utan gjorde mål igen strax efter (02:11 0-2 SH mål-Anton Klint, assist-André Lee). Strax efter så var Färjestad framme igen och gjorde ännu ett mål (05:11 0-3 EQ mål-Jonathan Widén, assist-Wilson Johansson). Det blev en start Valbo inte ville ha så då valde man att ta en time out (05:11 time out-Valbo). Men det hjälpte inte som man hoppats på. Däremot några minuter senare så drog Valbo på sig en utvisning (09:53 2 min too many players) men den utvisningen lyckas de reda ut. Med ett par sekunder kvar av perioden drog Valbo på sig en utvisning till (19:58 2 min holding-Gustav Grankvist).

Perioden slutar 0-3. Resultat 0-3.

Period 2

Så Färjestad startade andra perioden i power play där man också lyckas göra mål (01:17 0-4 PP mål-Carl Berglund, assist-Carl Jacobsson & Albert Johansson). Några minuter senare så drar Valbo på sig en utvisning (07:25 2 min interference-information felaktig) och då passar Färjestad på att göra mål (07:47 0-5 PP mål-Jonathan Widén, assist-Oskar Lawner). I slutminutrarna så drar Färjestad på sig en utvisning (18:21 2 min holding-Victor Sandberg). Men Valbo hänger inte riktigt med då Färjestad gör mål igen (18:38 0-6 SH mål-André Lee).

Perioden slutar 0-3. Resultal 0-6.

Period 3

Inför det tredje perioden så valde Valbo att byta målvakt (00:00 byte av målvakt ut-Tobias Forsgren, in-Olle Brygt). Men Färjestad körde på och började perioden med ännu ett mål (01:40 0-7 EQ mål-Carl Jakobsson, assist-Ludvig Hultgren & Carl Berglund). Några minuter senare så är Färjestad framme igen med ytterligare ett mål (09:29 0-8 EQ mål-Carl Berglund, assist-André Fredriksson). Färjestad ångade på och när man passerat halva perioden kom ännu ett mål från Färjestad (10:24 0-9 EQ mål-Jonathan Widén, assist-Anton Klint). Som avslutning på matchen drog Färjestad på sig en utvisning (17:38 2 min tripping-Filip Norberg).

Perioden slutar 0-3. Resultat 0-9.

Avslutningsvis...

Det blev inte en match som Valbo hoppats på (inte så svårt att räkna ut) men desto större vinst för Färjestad. Bästa spelarna statistiskt sett var Jonathan Widén som gjorde ett hat trick. Andra spelare som stack ut var Carl Jakobsson och Carl Berglund med två mål och en assist var. Bra jobbat!

Förresten, kunde ni nämna en NHL-spelare? Här kommer svaret... och det är Nicklas Bäckström som just nu spelar för Washington Capitals. Bäckström är dessutom lagkamrat och i början på denna säsong även kedjekamrat med Marcus Johansson.

Nästa match spelas den 20 oktober när man tar sig till Västerås. 

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Så efter att man varit nere i de mörka skogarna i Småland så var det dags att ta sig upp mot staden Göteborg för att ta sig an Frölunda...

I mål för Färjestad står Andreas Kåberg och i mål för Frölunda står Arvid Söderblom.

Period 1 

Första händelsen i matchen var ett mål och det var Frölunda som gjorde det (03:31 1-0 EQ mål-Joni Ikonen, assist-Rasmus Dahlin & Oliver Aldén). Några minuter senare så drar Frölunda på sig en utvisning (07:23 2 min too many players) men den utvisningen reder man ut. Några minuter senare så drar Frölunda på sig en till utvisning (12:33 2 min tripping-Arvid Aronsson) och även denna utvisning reder man ut. Ett par minuter senare var det Färjestad tur att dra på sig en utvisning (14:22 2 min kneeing-Anton brandhammar). I det efterkommande power play så gör Frölunda mål (14:29 2-0 PP mål-Johan Lindholm, assist-Rasmus Dahlin).

Perioden slutar 2-0. Resultat 2-0.

Period 2

Det tog några minuter in i perioden innan något noterbart händer och då är det Färjestad som gör mål (05:43 2-1 EQ mål-Fabian Zetterlund, assist-Oskar Bäck). Sen var det lugnt en stund från noteringar tills Färjestad drog på sig en utvisning (14:33 2 min hooking-Mikael Hedlund). I samma veva åkte Färjestad på ytterligare en utvisning (14:33 2 min unsportsmanlike conduct-Fabian Zetterlund). Givetvis så gör Frölunda mål i sitt power play (06:10 3-1 PP mål-Kalle Miketinac, assist-Måns Carlsson). Återstående av perioden hände inget statistiskt sett.

Perioden slutade 1-1. Resultat 3-1.

Period 3

Det tog nästan fem minuter innan det hände nått noterbart och då var det Färjestad som drar på sig en utvisning (04:50 2 min slashing-Jakob Ringsby) men den utvisningen reder de ut. Strax efter så lyckas Färjestad att göra mål (07:55 3-2 EQ mål-Oskar Skärberg, assit-Fabian Zetterlund & Pelle Hedberg). Så var jakten på kvittering igång för Färjestad som kämpade på. Nästa händelse var att Frölunda drog på sig en utvisning (13:11 2 min tripping-Kalle Miketinac) men den utvisningen kan de reda ut. Med minuten kvar av matchen väljer Färjestad att ta en time out (19:02 time out-Färjestad). I samma veva så tar man ut målvakten i jakten på kvittering men utdelningen uteblir.

Perioden slutar 0-1. Resultat 3-2.

Avslutningsvis...

Känns lite som en frustrerande förlust för grabbarna... får också känslan av att utvisningen i mittenperioden ledde till protester så därav dubbelutvisningen. Nu var jag inte på plats så jag vet inte hur det gick till utan bara en känsla jag fick. Hur som helst en förlust är alltid en förlust.

Nästa match spelas den 19 oktober när man tar sig ner till Skåne för att ta sig an Malmö. 

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J18

Så var det dags för nästa match för J18... den här gången så tog man sig upp till Gävle för att ta sig an Brynäs.

I mål för Färjestad står Filip Lundblad och i mål Johannes Persson.

Period 1

Det tog bara ett par minuter in i matchen innan Brynäs kunde göra matchens första mål (02:33 1-0 EQ mål-Linus Udd Hellgren, assist-Adam Bäckehag). Strax efter så drar Brynäs på sig en utvisning (05:20 2 min interference-Sebastian Miedema) men den utvisningen reder de ut. Några minuter senare så dra Brynäs på sig en utvisning igen (10:43 2 min crosschecking-Pontus Andersson) men i det efterkommande power play så lyckas Färjestad att göra mål (10:51 1-1 PP mål-Carl Jakobsson, assist-Filip Norberg). Så var matchen kvitterad! Men sekunder kvar av perioden så är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (19:58 2 min interference-Jacob Sandberg).

Perioden slutar 1-1. Resultat 1-1.

Period 2

Brynäs hade chansen att få spela power play men istället så drar de på sig en utvisning ( 00:00 2 min delay the game-David Olsson) så då blev det istället spel fyra mot fyra. Trots det så lyckas Brynäs ändå göra mål (00:51 2-1 EQ mål-Linus Udd Hellgren, assist- Marcus Westfält). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (02:55 2 min tripping-Rasmus Nilsson) men den utvisningen kan de reda ut. Resterande av perioden hände inget statistiskt sett utan den spelades av.

Perioden slutade 1-0. Resultat 2-1.

Period 3

Den tredje perioden blev ett ställningskrig. Brynäs som ville behålla sin ledning och Färjestad i jakt på kvittering. Några minuter in i perioden så börjar Färjestad med att dra på sig en utvisning (06:25 2 min hooking-André Fredriksson) men den utvisningen kan de reda ut. Sen händer inget noterbart förrän efter halva perioden och då är det Brynäs som tar time out (10:02 time out-Brynäs). Men ingenting händer så några minuter senare så är det Färjestads tur att ta en time out (18:32 time out-Färjestad). Strax efter tar Färjestad ut målvakten i jakt på kvittering, men närmre än så kom man inte.

Perioden slutar 0-0. Resultat 2-1.

​Avslutningsvis...

Det här känns som en snöplig förlust för Färjestad som nog gjorde allt i sin makt att göra fler mål. Men resultatet lyste med sig frånvaro. Men det är bara att glömma denna match och blicka framåt. 

Nästa match spelas idag den 16 oktober då man tar sig till Valbo för en match mot laget med samma namn.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad J20

Så var det dags igen för J20 att att ta sig söder ut och till det småländska mörka skogarna för att ta sig an HV71.

I mål för Färjestad står Olle Eriksson Ek och i mål för HV71 står Adam Åhman.

Period 1

Det tog bara en minut innan HV71 kan göra mål (01:02 1-0 EQ mål-David Gustavsson, assist-Filip Sveningsson). Några minuter senare så drar HV71 på sig en utvisning (04:45 2 min highsticking-Markus Svensson) och i det efterkommande power play så kan Färjestad göra mål (04:56 1-1 PP mål-Alexander Lenadersson, assist-Henrik Neubauer). Sen var det dags för Färjestad att dra på sig en utvisning (06:47 2 min tripping-Olle Eriksson Ek) men Färjestad hann inte bli fulltaliga innan de drog på sig ännu en utvisning (07:24 2 min hooking-Anton Brandhammar) och i det efterkommande power play så gör HV71 mål (07:53 2-1 PP mål-Markus Svensson, assist-Johan Malmborg & Filip Sveningsson). Några minuter senare så är det HV71 som drar på sig en utvisning (13:52 2 min holding-Rasmus Gustavsson) och då kunde Färjestad göra mål i sitt power play (14:10 2-2 PP mål-Henrik Neubauer, assist-Alexander Leandersson & Pelle Hedlund). Så var matchen kvitterad! Nästan ett par minuter senare så drar HV71 på sig en utvisning (15:48 2+10 checking from behind-Filip Sveningsson).

Perioden slutar 2-2. Resultat 2-2.

Period 2

Inledningsvis hände det inte mycket noterbart. När man passerat halva perioden så drog HV71 på sig en utvisning (10:46 2 min hooking-Erik Lilliecreutz). I det efterkommande power play så lyckas Färjestad göra mål (10:54 2-3 PP mål-Pelle Hedlund, assist-Jesper Norbäck & Henrik Neubauer). Strax efter så drar HV71 på sig två utvisningar på raken (13:22 2 min holding-Max Rapp). Sen kan man tro att de glömde den första utvisningen när de drog på sig nästa (13:45 2 min too many players). Och än en gång så gör Färjestad mål i power play (15:26 2-4 PP mål-Anton Brandhammar, assist-Fabian Zetterlund & Jakob Ringsby). Men så drog Färjestad på sig en utvisning (17:37 2 min tripping-Oskar Olsson) men istället för att förvalta sitt power play så drar HV71 på sig en utvisning (18:44 2 min highsticking-Lukas Johansson). men Färjestad ville inte vara sämre så några sekunder senare drar de på sig ännu en utvisning (19:06 2 min hooking-Herman Johansson).

Perioden slutade 0-2. Resultat 2-4.

Period 3

Andra perioden började med spel fyra mot fyra... men så fort HV71 blir fulltaliga så drar Färjestad på sig ännu en utvisning (00:52 2 min puck out-Anton Brandhammar) men utvisningarna kan reda ut. Några minuter senare drar Färjestad på sig en utvisning (08:26 2 min tripping-Mikael Hedlund) men det hindrade inte Färjestad ifrån att ändå göra mål (09:45 2-5 SH mål-Jonas Nyman, assist-Anton Brandhammar). Sen hände det inte mycket noterbart förrän HV71 tar en time out med ett par minuter kvar av perioden (18:07 time out-HV71). Det hjälpte då man lyckades göra mål strax efter (19:07 3-5 EQ mål-Markus Svensson, assist-William Romfors & Martin Jönsson). Med sekunder kvar så tog också HV71 ut målvakten men närmre än så kom man inte.

Perioden slutade 1-1. Resultat 3-5.

Avslutningsvis...

Det var en skön vinst... i en ganska så händelserik match. Dessutom så var det hela fem olika målskyttar till de fem gjorda målen. Bäst statistiskt sett var ändå Henrik Neubauer med 1 mål och 2 assist. Bra jobbat!

Nästa match spelas idag den 16 oktober när man tar sig upp till Göteborg för att ta sig an Frölunda.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments