Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för den matchen som markerar att man spelat halva säsongen. Den här gången tar Färjestad dam emot Leksand hemma i Kobbs Arena. När Färjestad mötte Leksand förra gången så vann man med hela 12-1.

I mål för Färjestad står Ellen Wilhelmsson och i mål för Leksand så står Julia Nilsson.

Period 1

Den första perioden känns lite avvaktande från båda lagen då det inte händer så mycket statistiskt sett. Det tog dryga sex minuter innan något noterbart sker och då är det Leksand som drar på sig en utvisning (06:33 2 min tripping-Emma Holm) men den utvisningen kan de reda ut.

Med dryga sju minuter kvar av perioden så kan Färjestad göra matchens första mål (12:41 1-0 EQ mål-Ella Albinsson, assist Julie Öiseth).

Perioden slutade 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

Färjestad startar den andra perioden md att dra på sig en utvisning (00:23 2 min holding-Felicia Meyer) men istället för att bara reda ut en utvisning så gjorde Färjestad mål (02:26 2-0 SH mål-Julia Pettersson).

Några minuter senare så drar Leksand på sig en utvisning (05:21 2 min illegal hit-Hanna Thyr) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter att Leksand blev fulltaliga så kunde Färjestad göra mål igen (08:45 3-0 EQ mål-Sandra Hedberg, assist-Josefin Lindström & Emelie Johansson).

I samband med det målet tar Leksand tid till att gå igenom sitt spelupplägg (08:45 time out-Leksand).

Men med 4 minuter kvar av perioden så kan Färjestad göra ytterligare ett mål (16:04 4-0 EQ mål-Julie Öiseth, assist-Ella Albinsson & Silje Holös). Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (17:25 2 min interference-Fia Larsson) men den utvisningen reder de ut.

Perioden slutar 3-0. Resultat 4-0.

Period 3

Den sista perioden var ungefär som den första där inte mycket hände statistiskt sett. Den första noterbara händelsen kom strax efter man passerat halva perioden och då är det Leksand som drar på sig en utvisning (11:32 2 min tripping-Linn Lindblom) men den utvisningen kan de reda ut.

Som avslutning av perioden är det Färjestads tur att dra på sig en utvisning (18:43 2 min illegal hit-Ellen Wilhelmsson) men även de kan reda ut sin utvisning.

Perioden slutar 0-0. Resultat 4-0.

Avslutningsvis... 

Så har man spelat av halva säsongen med den åttonde segern på raken, dessutom i en målsnål match i Färjestads mått mätt. Men nu är det bara att blicka vidare... Vill man ta sig till SDHL så måste man vinna alla matcherna. Och sen är det bara att öka sin insats om man även ska ta sig igenom kvalet.

Sen blir inte denna match sämre av att Ellen Wilhelmsson fick hålla nollan... sin andra nolla denna säsong. Bra jobbat!

Nästa match spelas den 16 december när man tar sig an Västerås borta.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Veckans spelare

Färjestad har nu spelat 7 matcher av 16 möjliga och man närmar sig halvtid av denna säsong. Den matchen spelas redan nu på lördag. Så i nuläget har man 9 matcher kvar och man sattsar hea tiden på att ta sig till kval och sen hela vägen upp till SDHL.

Men nu är det klart att Färjestad lånar in en spelare från HV71 i forwarden Sandra Hedberg, Samma spelare som även lånades i för en match i Färjestad redan förra säsongen. Inledningsvis så gäller lånet fram till årets slut.

Sandra Hedberg föddes i Karlstad 1991 och hennes moderklubb är Kristinehamns HT. Men efter några få matcher i Linköping som i Skåre kom hon till HV71 säsongen 2013/2014.


Hedberg är nu inne på sin femte säsong med HV71 varav tre av dessa säsonger i SDHL. Den här säsongen har hon hittils spelat 4 matcher i HV71 (SDHL) och 4 matcher i IF Troya Ljungby (dameetan södra). I den sistnämnda har hon gjort 2 mål och 2 assist. Men som det ser ut nu så ska Hedberg spela ett par i Färjestad till en början. Vad som händer sen återstår att se.

Här kan ni läsa mer om Sandra Hedberg på Eliteprospect.

Avslutningsvis...

Sandra Hedberg kommer att vara spelklar redan till lördagens match mot Leksand. Matchen spelas klockan 17:45 i Kobbs Arena. Hoppas det är många därute som har möjlighet och vägarna förbi för att heja fram våra eminenta damer till ännu en vinst.

Tack för att ni tog er tid... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det redan dags förmatch igen för Färjestad Dam... denna gång tar men emot Vansbro AIK IK hemma i Löfbergs Arena. Förra gången lagen möttes, då på bortaplan, vann Färjestad med resultatet 0-13, så ska det bli samma resultat även denna match.

I mål för Färjestad står Linda Glädt och i mål för Vansbro så står Malin Larsson.

Period 1

Den första perioden känns lite avvaktande då det inte händer så mycket statistiskt sett. Men efter knappa 4 minuter så är det Färjestad som drar på sig en utvisning (03:48 2 min tripping-Julie Öiseth) men den utvisningen kan de reda ut.

Nästa händelse kom några minuter senare när Färjestad kan göra matchens första mål (06:49 1-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Linn Peterson). Resten av perioden hände det inget noterbart.

Perioden slutar med 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

Det tog bara ett par minuter in i den andra perioden innan Färjestad kan göra mål (02:15 2-0 EQ mål-Ella Albinsson, assist-Therese Strömstad). Sen tog det bara några sekunder innan Färjestad kan göra mål igen (02:35 3-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Linn Peterson & Josefin Lindström).

När man närmade sig halva perioden så kan Färjestad göra ett mål till (09:24 4-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Linn Peterson). Och efter att man spelat halva matchen så har Jenna Smith gjort ett hat-trick.

Resten av perioden spelades av utan något statistik noterbart.

Perioden slutar med 3-0. Resultat 4-0.

Period 3

Om det inte hänt så mycket i matchen hittills så är det ketchup-effekt i denna period. Det tar några minuter men sen kan Färjestad göra 3 mål inom ett par minuter (03:14 5-0 EQ mål-Jenna Smith) (04:05 6-0 EQ mål-Delaney Middlebrook, assist-Jenna Smith) (05:10 7-0 EQ mål-Ella Albinsson, assist-Johanna Brink & Emma Lindgren).

Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (07:27 2 min slashing-Emma Lindgren) men den utvisningen reder man ut. Strax efter man blivit fulltaliga och precis passerat halva perioden så kan Färjestad göra mål (10:42 8-0 EQ mål-Linn Peterson, assist-Delaney Middlebrook). Strax efter så kan Färjestad göra ännu ett mål (11:09 9-0 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Silje Holös).

Så dryga minuten senare så kan Färjestad göra ytterligare 2 snabba mål (12:36 10-0 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Linn Peterson) (12:56 11-0 EQ mål-Jesefin Lindström, assist-Jenna Smith). Som avslutning av denna match så kan Färjestad göra ytterligare ett mål (19:29 12-0 EQ mål-Julie Öiseth, assist-Jenna Smith).

Perioden slutade med 8-0. Resultat 12-0.

Avslutningsvis...

Så ännu en målrik vinst för Färjestad... där man hade 7 olika målskyttar. Jenna Smith gjorde inte bara ett hat-trick utan 4 mål och 3 assist. Dessutom gjorde Lin Peterson 1 mål och 4 assist i sin debutmatch. Men även Julie Öiseth och Ella Albinsson gjorde sina första mål i Färjestadströjan. Men jag vill också ge stor cred till Malin Larsson som stod i motståndarkassen. Starkt att orka stå kvar hela matchen och rädda 75 av 87 skott.

Men nu är det bara för tjejerna att kämpa vidare... målet är givet - SDHL- och fortsätter man så här finns det givetvis en chans. Bra jobbat tjejer!

Nästa match spelas den 9 december när man tar emot Leksand hemma i Kobbs Arena. matchen spelas klockan 17:45 så har ni möjlighet, gå och stötta!

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Veckans spelare

Färjestad BK Dam ligger inte på latsidan... jobbet för att nå SDHL fortgår kontinuerligt. Därför har man nu stärkt upp truppen ytterligare för att förbereda sig för det som komma skall. Man har tagit in forwarden Linn Peterson som senast kommer från spel i Luleå HF.

Här får Färjestad in en spelare som har bra teknik, bra spelsinne, bra skott och rutin. Så hon kommer att komma in och bredda en redan bred trupp. 

Linn Peterson föddes 1994 i Mariestad där också hennes moderklubb finns i Mariestad BoIS. Säsongen 2009-2010 spelade hon i Hanhals IF som är en hockeyklubb i Kungsbacka. Men där stannade hon bara i en säsong.

Från säsongen efter så spelade Peterson i Leksand där hon kom att stanna i hela 5 säsonger. Där spenderade hon 115 matcher i den högsta ligan SDHL. Säsongen 2015-2016 spenderade hon i Gävlelaget Brynäs innan hon säsongen efter valde att spela i Luleå. Sammanlagt har hon spelat 212 matcher i SDHL. Dessutom förra säsongen var hennes bästa då hon 13 mål och 18 assist på 33 matcher.

Peterson har också haft äran att dra på sig den svenska landslagströjan några gånger. Ett par gånger för att delta i JVM men också vid ett OS.

Så härmed önskar jag Linn Peterson Välkommen till Färjestad... hoppas du ska trivas!

Här kan ni läsa mer om Linn Peterson på Eliteprospect och här kan ni läsa mer på Färjestad dams officiella hemsida.

Avslutningsvis...

Linn Peterson tog ett break från hockeyn i våras men säger själv att hon nu är sugen på att spela igen. Och det som lockade med Färjestad var deras ambition att ta sig upp till SDHL. Den som vill se Peterson i Färjestadströjan får ta sig till arenan när man tar emot Vansbro på hemmaplan.

Så nästa match spelas den 3 december när man tar emot Vansbro i Löfbergs Arena klockan 17:00... glöm inte att gå och stötta!

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Så var det dags för tjejerna att sätta sig på bussen för en tripp upp till Gävleborg för att ta sig an serietvåan Sandvikens IF. Men bara segrar i bagaget är det dags att försöka skörda ännu en.

I mål för Färjestad så står Ellen Wilhelmsson och i mål för Färjestad står Ida Winkler.

Period 1

Matchen började lite avvaktande så det tog några minuter in i den första perioden innan någonting hände statistiskt sett. men då var det Färjestad som gjorde mål (06:47 0-1 EQ mål-Fia Larsson, assist-Jenna Smith).

Några minuter senare så gjorde Färjestad mål igen (10:46 0-2 EQ mål-Malin Wong, assist-Delaney Middlebrook). Med dryga 5 minuter kvar av perioden så kan Färjestad göra mål igen (14:25 0-3 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Jenna Smith).

Perioden slutade 0-3. Resultat 0-3.

Period 2

I den andra perioden hände det näst intill inget statistiskt sett. Enda noterbara hände när man närmade sig slutet av perioden. Då drog Sandviken på sig en utvisning (09:28 2 min hooking-Ottilia Wigert) men den utvisningen redde de ut.

I övrig var det en period av ställningskrig där Färjestad var det bättre laget och kunde satta press på Sandviken.

Perioden slutade 0-0. Resultat 0-3.

Period 3

Bara ett par minuter in i den tredje perioden så kan Färjestad göra mål (02:25 0-4 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström & Julia Pettersson). Färjestad trampar på och kan några minuter senare gör ännu ett mål (06:34 0-5 EQ mål-Fia Larsson).

Med knappa sex minuter kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (14:14 2 min hooking-Emma Lindgren) men den utvisningen kan de reda ut. Strax efter så är det Sandvikens tur att dra på sig en utvisning (16:45 2 min hooking-Louise Laki) men även de kan reda ut sin utvisning.

Perioden slutar 0-2. Resultat 0-5.

Avslutningsvis...

Så ännu en match avklarad och ännu en vinst att stoppa ner i ryggsäcken... Sandviken spelade bra stundtals men Färjestad var ett nummer för stort vilket resulterade i en vinst. Dessutom så fick Ellen Wilhlemsson hålla nollan. Bra jobbat!! vill också påpeka att Ida Winkler som stod i Sandvikenkassen också gjorde ett bra jobb... utan henne hade resultatet förmodligen sett annorlunda ut.

Nästa match spelas redan den 3 december när man tar emot Vansbro i Löfbergs Arena. Matchen spelas klockan 17:00 så har ni vägarna förbi, gå och stötta!

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för hockey igen för Färjestad Dam efter ett litet uppehåll. Denna gång tar man sig an VIK Västerås HK ung... och denna match spelade Färjestad hemma i Löfbergs Arena.

I mål för Färjestad så står Lina Eriksson och i mål för Västerås så står Lotta Blylod.

Period 1

Matchen började med en rivstart och inom 7 minuter hade Färjestad lyckats göra hela 4 mål (02:03 1-0 EQ mål-Emelie Johansson, assist-Malin Wong & Delaney Middlebrook - 02:13 2-0 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Jenna Smith - 06:01 3-0 EQ mål-Felicia Meyer, assist-Emma Lindgren - 06:45 4-0 EQ mål-Malin Wong, assist-Emelie Johansson).

Så drog Västerås på sig en utvisning (07:21 2 min interference-Frida Petersson) men de han aldrig reda ut sin utvisning förrän Färjestad drog på sig en egen utvisning (08:33 2 min goalie interference-Malin Wong) men de båda utvisningarna reddes ut. Men strax efter så kan Färjestad göra mål igen (11:58 5-0 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Jenna Smith).

Men dryga tre minuter senare så gör Färjestad mål (15:32 6-0 EQ mål-Madelene Sundström, assist-Emelie Johansson) men i samma veva väljer Västerås att byta målvakt (15:32 målvaktsbyte Lotta Blylod-ut, Johanna Kallionpää-in).

Halvminuten senare så drar Västerås på sig en utvisning (16:04 2 min slashing-Jennifer Axelsson) men den utvisningen kan de reda ut. Ett par minuter senare kan Färjestad gör ett mål (18:10 7-0 EQ mål-Malin Wong, assist-Emelie Johansson & Johanna Brink). Som avslutning av perioden så drog Färjestad på sig en utvisning (19:59 2 min tripping-Delaney Middlebrook).

Perioden slutar 7-0. Resultat 7-0.

Period 2

Färjestad började andra perioden med att göra mål (01:00 8-0 SH mål-Jenna Smith & Josefin Lindström) trots att de var en man kort. Strax efter kunde Färjestad göra ytterligare två snabba mål (02:28 9-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Emelie Johansson & Malin Wong - 02:45 10-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström).

I samband med det sista målet väljer Västerås att ta en genomgång med laget (02:45 time out-Västerås). Strax efter så drar Västerås dock på sig en utvisning (03:33 2 min illegal hit-Aisha Sheikt) men även denna gång drar Färjestad på sig en utvisning i sitt power play (04:42 2 min slashing-Jenna Smith) men tillslut reds utvisningarna ut.

I resterande av perioden så gör Färjestad än fler mål, hela fem mål (07:35 11-0 EQ Emelie Johansson - 08:20 12-0 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström - 09:42 13-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas - 10:46 14-0 EQ mål-Delaney Middlebrook, assist-Josefin Lindström - 11:25 15-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas).

Avslutningen av den andra perioden så hände det ingen statistiskt sett.

Perioden slutar 8-0. Resultat 15-0.

Period 3

Den tredje perioden blir lite lugnare... Efter några minuter så kan Färjestad göra mål (03:31 16-0 EQ mål-Jenna Smith). Sekunder senare så drar Västerås på sig en utvisning (03:46 2 min tripping-Wilma fager) men den utvisningen kan de reda ut.

Strax innan halva perioden så gör Färjestad mål igen (09:00 17-0 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist-Jenna Smith). Strax efter så gör Färjestad ytterligare ett mål (11:23 18-0 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Jenna Smith & Madelene Sundström).

Resterande av perioden spelade av utan att något hände statistiskt sett.

Perioden slutar 3-0. Resultat 18-0.

Avslutningsvis...

Ja så vann man ytterligare en match med tvåsiffrigt resultat... Förra matchen vann man med 13-0 och denna match hela 18-0. Sanslöst! Och det är så svårt att i nuläget veta om de andra lagen är så dåliga eller om Färjestad faktiskt är så bra. Men det är ändå lite av en spännande resa de är inne på just nu.

Hur som helst...

Denna match innehöll hela 8 olika målskyttar varav Jenna Smith, Saga Thynell Nissas och Josefin Lindström gjorde ett varsitt hat-trick. Och Lina Eriksson fick hålla en nolla. Bra jobbat!

Nästa match spelas den 25 november när Färjestad tar sig upp till Gästrikland för att ta sig an Sandviken.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det dags för Färjestads damer att sätta sig i bussen för en bortamatch... denna gång tar man sig an Vansbro AIK IK. Och i denna match så möts de för första gången efter att Vansbro tagit sig upp till division 1 till denna säsong.

I mål för Färjestad så står Linda Glädt och i mål för Vansbro så står Malin Larsson.

Period 1

Denna period blev ett målkalas för Färjestad... Första målet kom efter lite drygt 3 minuter (03:16 0-1 EQ mål-Silje Holös). Sen tog det bara några minuter till nästa mål (06:39 0-2 EQ mål-Julia Pettersson, assist Silje Holös). Efter ytterligare ett par minuter gjorde Färjestad mål igen (08:44 0-3 EQ mål-Delaney Middlebrook, assist-Jenna Smith).

Nästa mål kom efter att man precis passerat halva perioden (10:46 0-4 EQ mål-Madelene Sundström, assist-Johanna Brink & Jenna Smith). Målkalaset fortsätter när Färjestad kan göra ett mål till (15:18 0-5 EQ mål-Malin Wong, assist-Saga Thynell Nissas & Henriette Behn).

Som avslutning på perioden så gjorde Färjestad ytterligare ett mål (18:49 0-6 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Madelene Sundström & Silje Holös).

Perioden slutar 0-6. Resultat 0-6.

Period 2

Den andra perioden börjar med att Färjestad drar på sig en utvisning (00:18 2 min interference-Jenna Smith) men den utvisningen kan man reda ut. Några minuter senare var det Vansbros tur att dra på sig en utvisning (04:07 2 min illegal hit-Helena Gustavsson) men även de kan reda ut sin utvisning.

Några minuter senare så kan Färjestad göra mål (07:58 0-7 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström & Delaney Middlebrook). Sen tar det lite drygt 6 minuter innan nästa notering kommer och då är det Färjestad som gör mål igen (14:11 0-8 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Madelene Sundström).

Strax efter kan Färjestad göra mål igen (16:53 0-9 EQ mål-Jenna Smith, assist-Josefin Lindström & Delaney Middlebrook). Knappa minuten senare så drar Färjestad på sig en dubbelutvisning (17:50 2 min roughing + 2 min abuse of officials-Felicia Meyer) men den utvisningen kan de reda ut.

Perioden slutar 0-3. Resultat 0-9.

Period 3

Och Färjestad fortsätter att göra mål och första målet denna period kom efter dryga 3 minuter (03:23 0-10 EQ mål-Josefin Lindström, assist-Madelene Sundström & Silje Holös). Men strax efter drar de på sig en utvisning (05:33 2 min slashing-Josefin Lindström) men även denna utvisning kan man reda ut. Några minuter senare kan Färjestad göra mål igen (09:05 0-11 EQ mål-Jenna Smith, assist-Madelene Sundström).

När man passerat halva perioden så var det dags för Vansbro att dra på sig en utvisning (13:13 2 min hooking-Emma Olsson). men den utvisningen reder de ut. Men Färjestad mattas inte av utan gör ännu ett mål (17:10 0-12 EQ mål-Saga Thynell Nissas, assist Henriette Behn).

Med en och en halv minut kvar av perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:27 2 min tripping-Emma Lindgren) men då kan Färjestad göra mål trots en man kort (19:46 0-13 SH mål-Jenna Smith).

Perioden slutar 0-4. Resultat 0-13.

Så vann även Färjestad mot Vansbro som har haft en tuff resa hittills spelat 3 matcher och förlorat dem alla. Att Färjestad skulle vinna var rätt troligt men att det skulle bli tvåsiffrigt? Färjestad hade hela 8 olika målskyttar där Josefin Lindström gjorde ett hat-trick + 2 assist, Jenna Smith gjorde ett hat-trick + ett mål och 2 assist och Madelene Sundström gjorde hela 4 assist. Bra jobbat!

Dessutom en stor eloge till Linda Glädt sin andra nolla denna säsong... Men jag vill också ge en stor eloge till Vansbros målvakt Malin Larsson som stod pall hela denna match. Starkt!

Nästa match spelas den 28 oktober när man tar sig an Leksand 2 igen, denna gång på borta plan.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Så var det äntligen dags för match för Färjestad dam igen... senaste matchen spelades nämligen den 23 september när man vann mot Västerås. Men den här gången så tog man emot tvåan i gruppen, Sandvikens IK.

I mål för Färjestad så står Ellen Willhelmsson och i mål för Sandviken så står Ida Winkler.

Period 1

Det tog inte många minuter förrän Färjestad kunde göra mål (03:39 1-0 EQ mål-Julia Pettersson, assist-Emma Lindgren). I resterande av perioden så hände det inte mycket statistiskt så den spelade man av utan några större händelser.

Perioden slutar 1-0. Resultat 1-0.

Period 2

I den andra perioden så började Sandviken med att göra mål (01:46 1-1 EQ mål-Jennifer Törnhult, assist-Thea Lööf). Sen dröjde det inte länge förrän Sandviken kunde göra ännu ett mål (02:42 1-2 EQ mål-Ottilia Wigert, assist-Linnea Reberg).

Direkt efter tekning så drar Sandviken på sig ett utvisning (04:44 2 min goalie interference-Beatrice Söderblom) men den utvisningen kan de reda ut. Ett par minuter senare så drar Färjestad på sig en straff men den får inte Sandviken någon utdelning på. I samma veva valde Färjestad att gå igenom sitt spel (06:38 time out-Färjestad).

Ett par minuter senare drar Färjestad på sig en utvisning (08:38 2 min illegal hit-Felicia Meyer) med den utvisningen reda ut. Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning igen (11:51 2 min tripping-Julie Oiseth) även denna utvisning kan de reda ut. Men Färjestad har svårt att hålla sig från utvisningsbåset och drar på sig ytterligare en utvisning (19:27 2 min slashing-Emma Lindgren) men Sandviken får ingen utdelning i detta power play heller.

Perioden slutar 0-2. Resultat 1-2.

Period 3

Den tredje perioden var det Färjestads tur att börja med ett mål (02:14 2-2 EQ mål-Jenna Smith) så var matchen kvitterad. Strax efter så drar Färjestad på sig en utvisning (05:26 2 min tripping-Amanda Helgöstam) men innan Färjestad hinner bli fulltaliga så drar Sandviken på sig en utvisning (06:06 2 min crosschecking-Beatrice Söderblom). Tillslut kan Sandviken reda ut sin utvisning.

När man passerat halva perioden så kan Färjestad göra mål (11:27 3-2 EQ mål-Therese Strömstad, assist-Josefine Lindström). Som avslutning på perioden så drar Färjestad på sig en utvisning (18:46 2 min crosschecking-Julie Oiseth) men den utvisningen reder man ut.

Perioden slutar 2-0. Resultat 3-2.

Avslutningsvis...

Så har man spelat endast 3 matcher sen starten men Färjestad har vunnit alla sina matcher hittills. Jag vet att jag sa liknande förra säsongen men det känns som om Färjestad ändå fått ihop ett vasst lag även denna säsong. Det bådar gott för framtiden.

Nästa match spelas redan den 21 oktober när man tar sig an Vansbro borta.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad

Likes

Comments

Postad i: Hockey

Att få ekonomin att gå ihop har blivit allt svårare för många lag runt om i Sverige... och då i synnerhet för damhockeyn. De får dras med ett ekonomiskt spöke som inget "medium" kan få bort. Svårast är det för de damlag som inte har stöttning av ett etablerat herrlag. Som till exempel Färjestad damlag nu har med just Färjestad. Tack vare det finns det mer resurser med utrymme, matcher och träning, men även ekonomi.

Men självklart här finns det mer att jobba på... det finns det alltid. Även om allt verkar bra för stunden finns det alltid utrymme att utvecklas och bli bättre.

För ett tag sen tog Sundsvall hockey ett tråkigt beslut att lägga ner A-hockeyn på grund av bristande ekonomi. Det resulterade också att man tog bort sitt damlag ur SDHL. Sundsvall konstaterade att de inte hade de sportsliga, organisatoriska eller ekonomiska förutsättningarna för spel i den högsta nivån.

Det är hemskt tråkigt varje gång man får höra detta... Detta gav dock ett nytt lag chansen i SDHL.

Götebrog HC hade nog precis vant sig vid tanken på att få spela i Division 1 ett tag till när de nåddes av nyheten att Sundsvall dragit sig ur högsta ligan. Då Göteborg hamnade på en tredjeplats i kvalet så var det självklart att de skulle få frågan om en plats i SDHL. De tackade ja. Och så fick man snabbt dra på sig en kostym numret större än man tänkt sig.

Men nu så står Göteborg i en ekonomisk knipa om de inte kan få in fler sponsorer... dessutom har de det tungt även sportsligt med en rad förluster. Nu kämpar de hårt med att få ekonomin att gå ihop och får de inte ekonomisk hjälp så kan det sluta illa.

Men jag tänker på hur Frölunda nobbade samarbete... om de nu hade tagit sig an Göteborgs damlag hade ekonomin kanske inte varit så illa. Men det kan vi inte få reda på eftersom de inte ville ha något samarbete. Så tråkigt för här hade Frölunda chansen att ta ett damlag under sina vingar och visa att man verkligen stöttar kvinnor inom idrotten. Här kan Färjestad damer med många andra damlag skatta sig lyckliga som har stöttning från ett SHL-lag. Men för Göteborg är det en ensam och mörk resa som kan sluta så illa som i konkurs.

Men det måste mera pengar in i damhockeyn. En åtgärd som måste göras är att få in än mera publik på matcherna... Och ja, damhockey är roligt (bara man inte jämför med herrarna). Skapa roliga evenemang kring matcherna som lockar. Dessutom skulle man kunna fixa tröjor, halsdukar och så vidare för försäljning som är just öronmärkt till damhockeyn. Ja det finns nog en hel del man kan göra, jag tog bara upp ett par exempel.

På tal om att gå på hockey, damerna har nu haft speluppehåll men i morgon är det dags igen. Så lördagen den 14 oktober tar Färjestad emot Sandviken i Kobbs Arena klockan 16:45. Så har ni möjlighet och vägarna förbi gå och stötta våra eminenta damer. Heja heja!

Likes

Comments

Postad i: Färjestad Dam

Med tanke på att damerna nu har speluppehåll så betyder det att de inte har spelat matcher... istället för att bara nöta träning så har man valde man i helgen som var att spela en liten miniturnering, om jag förstått det rätt, i Åmål.

Man spelade 3 matcher i 2x20 minuter.

Först spelade man mot Grästorp U16 där man vann med 6-1. 1 mål av Deleney Middlebrook, 1 mål av Josefin Lindström, 1 mål av Saga Thynell-Nissas och 3 mål av Jenna Smith.


Sen spelade man mot Åmål U16 där man vann med 5-1. 1 mål av Therese Strömstad, 1 mål av Emma Lindgren, 1 mål av Josefin Lindström, 1 mål av Deleney Middlebrook och 1 mål av Johanna Blomqvist.


Sist men inte minst så spelade man mot Munkfors U16 som slutade oavgjort 4-4. 1 mål av Saga Tynell-Nissas, 1 mål av Josefin Lindström och 2 mål av Jenna Smith.

*Hoppas att jag förstod mig på matchpappren nu annars får ni hojta till så får jag rätta till.

Baksidan med damhockeyn och att det inte spelas så många matcher under en grundsäsong, så risken för långa speluppehåll är övervägande. Då är det bra att damerna inte bara sitter och rullar tummar utan spelar matcher för att hålla igång.

Att spela mot pojklag kanske ses som lite för lite motstånd, men jag lovar att det är grymt bra träning för tjejerna. Här kan de lära sig att spela lite tuffare, för det kommer de att behöva om de nu ska ta sig hela vägen till SDHL.

Påminnelse - Nästa match spelas den 14 oktober när man tar emot Sandviken i Kobbs Arena klockan 16:45. Gå och stötta om ni har vägarna förbi.

Tack för visat intresse... Vi är Färjestad!!

Likes

Comments