Nu är jag förflyttad. Först ställde de in mig i dumburken vilket gjorde mig galet nervös. Sen förflyttade de mig till en annan värld. In i en box och sen kom alla mina nya vänner. Jag hälsade de välkomna när de kom in i mitt nya stall. Min nya polare Ross va inte riktigt lika social som jag, men han duger så länge!

Gnägg Denzel förflyttad Washington

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag händer det. Det jag länge fasat för kommer idag att ske...

Många kanske tror de är människoskötaren som ska flytta... Då tror ni fel! Det är jag! Jag ska idag under dagen få flytta till människoskötarens jobb. Detta för att bli något som konstigt som (jag citerar) "Inriden och uppfostrad". VAD i hela friden menar hon med det? Jag är väl uppfostrad? Så länge allt är på mitt vis, i min takt och innehåller så mycket bus som möjligt så är allt precis så uppfostrat och bra som jag vill ha det!

Vi får väl se vad jag egentligen tycker om detta. Bloggar med ikväll! Ni hänger väl med på detta äventyret?

Gnägg Denzel väluppfostrad Washington

Likes

Comments

Människoskötaren har idag packat å packat å packat. Köpt nya fina saker å fixat. Jag fick "springa av mig dumheterna" på ridbanan. Försöker likna en galopp häst när jag sjunker ihop så jag ser ut som en D ponny och sen springer snabbare än blixten. Nu är min största fråga... Vem av mammans barn är det som ska flytta hemifrån imorgon?

Gnägg Denzel ponnyn Washington

Likes

Comments

Snart händer det. Jag ska bort. Bort på ett äventyr jag aldrig tidigare varit med om. Eller jo en gång, men då blev det för alltid. Aldrig mer skulle jag komma tillbaka till det som var mitt gamla. Det nya, eller min nutid känns trygg. Jag kan rutinerna, sätter allt i system. Jag vet när allt sker och gärna när jag ber om det. På Söndag börjar ett nytt avsnitt... MISSA INTE DET!

Gnägg Denzel känns bekvämt Washington

Likes

Comments

Well, idag fick jag se en kul bild av min mamma. (Ägaren). Jag kunde inte undgå att reflektera över vad de skulle betyda... (Ni finner bilden nedanför)

Om nu min ägare är som mig personlighetsmässigt så skulle det alltså betyda att hon gillar att bli kliad i nacken, äta snö, tugga på grimskaft, slicka på marken, sprida ut maten i hela huset (boxen) och bita människoskötaren i rumpan när hon klär på henne.
Jag kunde inte heller undgå att tänka på vad hon inte skulle gilla i så fall tex. bli påklädd, inte få mat i exakt tid, ha kedjan när hon leds ut i hagen och inte bli pillad mellan bakbenen...

Får helt plötsligt en helt fantastisk bild framför mig...

Ägaren vill alltså helt enkelt springa runt naken utan kedja medans hon slickar på marken och äter snö. Hon sparkar på kylskåpet om hon inte får mat när hon vill... Hon häller spagetti i hela huset, tuggar på snören hon hittar och hon gillar att bita människoskötaren i rumpan...

Gnägg Denzel förstår precis Washington

(Bilden är från Agria Djurförsäkring!)

Likes

Comments

Det tog tid. Jag hörde henne men såg henne inte. Jag väntade. Jag sparkade. Jag krafsade. Jag gnäggade. Allt för att få henne förstå. Förstå att jag finns och jag är hungrig. Jag fick vänta till sist av alla med att få mat. Det kändes kränkande. Jag la öronen bakåt när jag såg henne för att markera att hennes uppförande inte va okej. Hon gav mig mat och helt plötsligt försvann alla tankar kring att jag va lämnad till sist. 🐴

Gnägg Denzel Lämnad Washington

Likes

Comments

Visst ser jag liten å söt ut när jag står i snön! 🐴😇

Likes

Comments

Jag har funderat över de här med skillnaden mellan människa och häst...

Finns de någon skillnad? Om man tänker relations mässigt alltså... Jag vet att min människoskötare ofta säger: "detta är mitt space, detta är dit." Eller "håll dig på din plats".

Jag tycker det är ganska skönt. Jag vet vad hon kräver av mig. Jag vet att om jag blir rädd, gör hon ingen "big deal" av de, så länge jag håller mig på min plats. Hon rättar mig direkt när jag tar ett steg för långt. Även fast jag testar varje dag. Det ger trygghet. I hennes värld måste det ge trygghet att veta att jag vet mitt space även om jag gärna provar varje dag att utöka det.

Allt handlar om respekt. Hon har respekt emot att jag väger 10 gånger så mycket som henne typ. Men hon har också respekt emot att lära mig nya saker i lugn och ro. Inte stressa på saker så jag blir skrämd eller orolig i onödan. Hon har respekt emot mina behov. Om hon inte hade det, hade hon varit korkad...

Detta handlar inte om rätt och fel i hästvärlden, detta handlar om att respekt för människan och hästen. Vi är stora, ni är små. Vi måste ha respekt för att kunna ge er trygghet. Ni måste ha respekt för att kunna ge oss trygghet.
Jag tror att allt handlar om hur vi behandlar varandra...

Gnägg Denzel va snälla mot varandra Washington

Likes

Comments

Om 1,5 vecka börjar jag grundskolan. De närmar sig med stormsteg och idag fick jag återigen att par nya stövlar. Denna gången i gummi. Känns bra att min packning inför skolan börjar fyllas! Ska bli kul! Vi ses väl?

Gnägg Denzel börjar bli stor Washington

Likes

Comments