Med mössan på sniskan under hjälmen har Iza nu ridit sin andra ridlektion ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Även om vi är lååångt ifrån att vara redo för Riks så måste planerna ändå börja rulla igång om vi ska åka. Propparna släpps i månadsskiftet jan/feb, som det ser ut nu så kommer det bli ett väldigt tryck på de platser som finns. Man har ända tills april på sig att anmäla sig, men risken är då att allt är fullbokat så jag vågar inte vänta så länge utan satsar på att anmäla oss direkt, har även tills april på sig att avboka om det skulle vara så att Indy inte är redo då.
Jag håller alla tummar och tår som går att hålla att vi faktiskt kommer iväg till vårat 3e riks och att vi får träffa alla underbara ridtravarvänner live igen!

Likes

Comments

Idag blev det ingen ridning, men var ju i alla fall tvungen att hälsa på Indy i hagen och han kom faktiskt självmant fram till staketet där jag stod. Det händer inte ofta, så när det väl händer så värmer det lite extra ♡

Likes

Comments

Nu är 2016 över och innan vi blickar framåt så gör vi en snabb summering av 2016.
I mars bytte vi stall (till nuvarande) och fick bättre träningsmöjligheter och lite mindre "stalltid", således mer tid för Indy. Sandra och Indy har under våren hunnit med två P&J, båda med bra resultat. Vi var iväg till riks i Trollhättan fick med oss några fina placeringar hem.
I slutet av sommarbetet så skadade Indy sig, så slutet av augusti, september, oktober, november och december har gått åt att åka fram och tillbaka till klinik, först för ryggen och sedan för en riktigt ful virkning av ena fram som resulterat i ett delvis trasigt ligamentfäste och ett överben (vi har ändå haft tur i oturen att ingen led är inblandad då skadan sitter mellan hoven och kotan) I december, mellan jul och nyår så blev häst (äntligen) friskförklarad! Bättre start på det nya året gick inte att få.

Likes

Comments

Efter flertalet veterinärbesök nu under sensommaren, hösten och vintern så blev Indy äntligen friskförklarad i onsdags när vi var på återbesök! Det känns verkligen toppen! Nu väntar ytterligare någon/några veckor i sjukhage för att han även nu behöver försöka låta bli att vrida/vricka om sin kota igen (veterinärens rekomendationer), det är även fortfarande väldigt knöligt ute så det blir nog bara skrittmotion ett tag till, men vi har fått ok för att sätta igång ordentligt. Bygga långsamt är det som gäller nu, så att allt håller ihop som det ska.

(Bjuder på en gammal bild på Indy och äldsta dottern)

Likes

Comments

Ja, vad säger man om den här bilden. Häst ser verkligen taggad ut, eller hur? Står och sover samtidigt som han tuggar/smaskar med bettet ;) Men jag kan säga att han tog igen det när vi red. Hästarna i hagarna hade fått något tokryck precis när vi skulle rida (självklart...) så Indy blev ju halvgalen, sprang de andra hästarna så skulle han också göra det. Att han hade en hemskt elak matte på ryggen som sa att han absolut inte får rejsa tillsammans med de andra blev han väldigt frustrerad över, så då blev det en massa bockar och studs på stället (skithäst). Efter en liten diskussion så var vi ändå överens om att vi (läs: han) skulle hålla oss på marken och tänka framåt och inte uppåt. Ungefär här så har de andra hästarna lugnat ner sig, i alla fall slutat springa, så vi kunde skritta vidare. Avslutade till och med ridpasset med att skritta med långa tyglar på en avslappnad häst. Det ni! Några dagar till, sen är det dags för ytterligare återbesök hos veterinären, hoppas på att han i alla fall kan komma ut i en vanlig/stor hage igen så han kan göra av med lite energi själv.

Likes

Comments

Igår hade vi en massa regn vilket resulterade i att det idag är isgata överallt. Det lockade inte att ge sig ut med en överpigg häst som inte alltid håller sig på marken. Så idag blev det "premiärtur" i ridhuset (första gången sedan innan sommaren) och det gick bra tills vi kom fram till spegeln som sitter på ena kortsidan, den var helt plötsligt jätteläskig! (Tönthäst) Det tog bra många varv åt båda hållen innan vi kunde skritta förbi ytan att Indy blev spänd och fladdrade iväg. l övrigt så var det den bästa ridturen sedan vi började rida i nya sadeln, han skrittade på friskt framåt men inget taktande eller luftturer. Duktig häst ♡

Likes

Comments

Idag har Indy fått hovarna fixade, så nu är de utrustade med både broddar och snösulor, vi är redo för snöiga uteritter nu.
Vi hade en kort premiärtur idag efter hovslagaren var klar, 25 minuters snurrande runt våran uteridbana och sjukhagar blev det.
I morgon blir det en lite längre tur dagtid. 

Likes

Comments