Jag är kanske hur långt som helst efter alla andra men nu har jag kommit på hur rogivande det är att sitta och färglägga i vuxenmålarböcker. Har en inplanerad resa till Ge-Kås lite senare i år och då blir det att shoppa på lite fler böcker och en större förpackning med pennor :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det dags för återbesök på Brunmåla. Fortsatt halt på höger fram vid framförallt låg böjning. Vilket var ganska så väntar med tanke på att ryggen fortfarande inte är helt bra än. Men ändå bra prognos då hältan var betydligt mindre än för två veckor sedan.
Ryggen var idag bättre även om den som sagt fortfarande inte är helt bra. En ny vända med muskelavslappnande i kombination med antiinflammatoriskt direkt i musklerna.
Även en ny vända med Metacam och nu fortsätta med promenader/longering/tömkörning i ytterligare två veckor tills det är dags för ännu ett återbesök.

Likes

Comments

Jag fick den här tjusiga bilden skickad till mig från en stallkamrat. Jag får väl vara tacksam att han inte ligger i den lerigaste delen av hagen.

Likes

Comments

Nu var det länge sedan jag skrev här, allt har varit bra fram tills för någon vecka sedan när Indy började bete sig konstigt vid ridningen. I skritten gick det bra, men så fort gångarten skulle bytas så blev han sur, sköt rygg (det såg ut som hela hästen blev 20 cm kortare i ryggen) och sparkade mot skänken. Förra veckan var vi en sväng till Brunmåla veterinärklinik för att kolla upp det här eftersom vi upplevt att det bara blev värre.
Väl där kändes han igenom, böjdes högt och lågt, sprangs med, visades under ryttare, blodprover togs och ryggen röntgades.
Resultatet blev att han var/är rejält halt höger fram vid låg böjning. Ridprovet behövde bara utföras i några minuter i skritt för att veterinären skulle se problemet.
Röntgen (som jag trodde skulle leda till att hästen blev utdömd, så illa var det...) visade en liten "broksklump" mellan två tornutskott precis bakom manken, vilket inte alls är relaterat till problemen, som sitter längre bak. I övrigt så såg allt jättefint ut.
Så veterinären gjorde bedömningen att problemet sitter i muskulaturen. Han hade så pass ont och muskulaturen var så spänd att veterinären hade svårt att ens känna på området. Han behandlades med muskelavslappnande och antiinflamatoriskt direkt i musklerna och en 10 dagars kur med Metacam.
Nu motioneras han från marken, tömkörning, longering och promenader tills på torsdag när det är dags för återbesök.

Likes

Comments

Jag älskar mitt djur... Jag älskar mitt djur...
Det blir att åka lite tidigare till stallet i morgon så jag hinner sanera honom innan vi ska träna.

Tack Sandra för bilden, även om jag hade mått lite bättre av att inte se den ;-)
#skrattarsåjaggråter #jagälskarmittdjur 

Likes

Comments

Nu är sommarbetet slut och det är dags att börja sätta igång och rida lite ordentligt. Men innan vi börjar så ville jag att bästa Maria (http://www.kvallshastohundhalsa.se/) skulle komma ut och gå igenom Indy. Hon hittade lite spänningar i halsen och bak vid korset, så det blev en behandling med först laser och sedan djupvågsmaskinen.

Nu är han fit for fight och i morgon ska Sandra och Indy rida en drsssyrträning för Evelina.

Likes

Comments

Idag har Sandra (för er som inte har läst bloggen tidigare så är det Indys medryttare/extramatte) varit och motionerat Indy och jag fick fin fina bilder skickade till mig ♡

Likes

Comments

Lite sommarrund har han allt blivit, men det blir ju så när det inte motioneras så mycket som det skulle behövas. Men nu har vi lite drygt tre veckor kvar på sommarbetet och sedan är det tillbaka till allvaret igen. Redan då kommer jag ligga i lite i träningen så vi verkligen är redo för tävlingssäsongen -18.

Likes

Comments

Idag har vi ridit våran tredje dresssyrträning och jag kan bara säga att jag är så glad över min fina häst! Vilken kämpe han är ♡ Trots att han inte alltid förstår vad han ska göra så försöker han alltid och när polletten väl trillar ner så går han som en klocka. 
Dressyr har aldrig riktigt varit våran grej men  nu har både jag och Indy fått mersmak, nu ska vi öva på det vi har lärt oss så långt och ladda om till nästa tillfälle.

Likes

Comments