Idag blev det ett nytt besök till Mustang för att än en gång prova ut en ny sadel. Det här är nummer fyra i ordningen sedan december. Nu hoppas jag självklart att den kan fungera liiite längre än bara en månad.

Nya sadeln blev en Crown

Provade, urvuxna och återlämnade sadlar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det finns ju inte mycket att äta i nuvarande hagen, men om lite drygt två veckor så är det dags för betessläpp och massor med gräs!

Likes

Comments

(Bjuder på en gammal bild då jag inte fotade idag)

Idag var det dags för ett nytt hovvis besök för att Indy skulle snygga till sina hovar. I och med att vi släpper på bete om ca tre veckor så valde jag att även plocka av bakskorna. Sommarn kommer att bli lugn och helt utan längre ridpass/tävling så bakskorna kommer förhoppnings inte behövas under den här tiden. De åker på till hösten igen när träning och tävling kommer igång igen.

Likes

Comments

Idag har jag, Sandra och barnen varit iväg en sväng till Mustang för att kolla in deras slutförsäljning. När det finns reavaror upp till 75% så är det värt att kolla in. De hade flera fina sadelgjordar, men vågade inte köpa någon sådan eftersom jag inte alls har någon aning om vilken färg det blir på nästa sadel. Men hur som så åkte vi därifrån med en brun förbygel (och en förhoppning om att vi hittar en brun hoppsadel när det är dags för det). Betalade strax över en hundring för den, så kunde inte låta bli. Vi kom även hem med fyra nya schabrak (för det behövdes ju verkligen (not...), men de var fina) Ett svart dressyr, och tre allround/hopp grått, vitt och svart. Alla fyra med en jättefin blingad kant. Ska försöka komma ihåg att fota i morgon så får ni se!
Hittade även ett nytt ridspö (välbehövlig) och en nummerlappshållare modell A4 och slutligen plockade jag på mig ett rosa band som bilen fick äran att bära #fuckcancer

Likes

Comments

Idag har vi varit och hämtat våran nya lilla familjemedlem. Namn är än så länge obestämt, men valet ligger mellan Elsa och Anna (och ja, barnen är frozen fans)

Likes

Comments

Alla katter måste ha den där perfekta lådan att ligga/sitta i. Sigge hittade en perfekt ute på balkongen 😍

Likes

Comments

Tada! Är inte alltid den snabbaste, men nu är min tdb äntligen uppdaterad. Nu står mitt gröna kort med och Indys vaccinationer. Nu ska det börja funderas på vilken klubb som det ska tävlas för nästa år 😊

Likes

Comments

Snart så har Iza avverkat sin första termin på ridskola. Som en liten avslutning väntar en liten "hopptävling" den 3/6.

Efter några ridlektioner så tuffade hon till sig och bestämde sig för att hon minsann också skulle rida på Indy! Tur att han är supersnäll när barnen försöker ratta runt honom på ridbanan.

Likes

Comments

Som flera har märkt så har det varit väldigt dåligt (om man kan säga det om icke existerande) med inlägg här i bloggen. Men tänkte bjuda på ett idag.

Med Indy så är det hyfsat bra, han har lite ont i sin rygg till och från. Men nu har vi tagit lite extra hjälp av en hästmassör som var ute häromdagen och släppte på lite spänningar. Vi har även fortsatt hjälp av Maria som har varit med oss under en längre tid som behandlar med laser, mickroström och nu senast med en stötvågsmaskin. Mycket händer med ryggmuskulaturen i och med de här behandlingarna och det märks framförallt sadelmässigt, vi är inne på våran tredje sadel sedan i December och vi har en ny tid för en ny utprovning bokad till den 9/6 eftersom nuvarande sadeln redan har blivit för smal. Jag räknar med att även den som provas ut då kommer behöva bytas ut efter någon månad/månader.

Tävlingsmässigt så har det stått helt still nu i och med att sadlarna inte har passat mer en någon månad åt gången och det blivit sporadiska uppehåll i ridningen i kombination med ryggsmärta. Så det är bestämt att det här med uppsuttna tävlingar får ligga lite på is fram till hösten, vilket betyder att det inte blir något Riks för oss i år. Jättetråkigt, men det som blir bäst för Indy. Hans rygg/välmående är prio ett.

Men vi har nu i vår varit iväg på en utställning anordnad av Ridtravarföreningen med bra resultat. Indy lyckades knåpa ihop 38 poäng, klass 1 och bra kritik. Jag är mycket nöjd med det då han på Riks förra året bara fick 33 poäng och inte ett bra ord i protokollet.

Likes

Comments