View tracker

Idag har vi varit på våran första "skrittur" med nya sadeln. Anledningen till "..." är för att Indy just nu är TOKPIGG och spenderade större delen av ridturen med att takta, det är ju såklart inte helt optimalt men i de lägena så får man välja sina strider, hellre att han går och taktar än att han bockar, reser sig eller fladdrar runt på annat sett så att han vrickar sig igen och skadan blir värre. Jag har en liiiten förhoppning om att han ska lugna ner sig något nu när han kan motioneras varje dag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Äntligen säger jag bara! Jag tröttnade på att leta, skicka och prova sadlar själv, så häromdagen ringde jag och bokade en tid för sadelutprovning på Mustang.
Men ändå var det inte helt lätt, vi provade
tio sadlar innan vi hittade den som bara var wow! Kan tilläggas att jag provade både dressyrsadlar och hoppsadlar i förhoppning om att hitta en av någon av modellerna som passade, och hör och häpna jag hittade faktiskt både en hopp- och en dressyrsadel. Dock så blev det bara köp av hoppsadeln då den egentligen låg lite över min budget. Men både häst och matte är lyckliga även om plånboken nu är tom.
Så numera rider vi i en brun Jeffries JMX!

Likes

Comments

View tracker

Nu plogas det för fullt ute på vägarna! Mycket välbehövligt, men tyvärr ingenting vi räknade med när vi åkte hemifrån. Så hoppas nu på att vi hinner fram till Kapellskär innan våran båt går.

Likes

Comments

Har nu provat ytterligare en sadel, den här gången en Ordo Equester Venus. Den låg toppen bra på när Indy stod still i gången, men tyvärr så "trillade den ner" och tryckte på manken när jag satt i sadeln. Verkligen jättesynd, det var verkligen en skön sadel och I verkade relativt nöjd trots att den inte låg optimalt. Ingen spänd och skjuten rygg som han alltid kör med när det är något han inte trivs med.
Letandet fortsätter...

Likes

Comments

Det blev sparsamt med shopping den här Svarta Fredagen, men jag klickade hem nya benskydd och en ny sadelgjord till Indy i alla fall. Hööks rea var verkligen under all kritik, typ tio reavaror och då bara till ryttaren. Horze däremot levererade! Mycket saker och en rea upp till 70%.

Likes

Comments

Nu när Indy får börja sättas igång så börjar nästa projekt, att hitta en ny sadel. Ingen av våra gamla sadlar passar längre! (De är till salu om någon är intresserad ;-) ) I och med han bara får skrittas så vill jag inte åka till sadelutprovare, bortkastade pengar när man inte kan provrida ordentligt. Han kommer under de här nästkommande veckor att muskla om sig också, så vill inte lägga dyra pengar på en sadel som kanske bara kommer att fungera i några veckor.
Så nu sitter jag och pluggar på sadlar, vilket är en hel djungel! Jag behöver en sadel som är rak i bommen, som har plats för både lång och hög manke, har en bomvidd som är normal mot vid och slutligen passar mig, så 17,5" i sitsen. Har haft en Globus Crincle dressyrsadel som har passat bra på Indy, den har dock blivit för smal i bommen plus att jag inte sitter riktigt bra i den. I hoppväg så har vi haft en R.Stenberg hoppsadel, den har också fungerat bra tills han blev ännu rakare i ryggen nu (den är åt det lite mer svängda hållet)

Jag har lånat hem en Santa Cruz Merina (hoppsadel) på prov och den fungerade inte heller, den finns bara i "hela" storlekar och eftersom Indy behöver normal mot vid så blev deras vida för bred och den låg och tryckte på och runt manken.

Har även provat en Bates Elevation cair (hoppsadel), den provred jag inte ens för att jag tyckte att den låg knasigt redan när I stod på gången.

I morgon ska jag prova en tredje sadel, denna gången en dressyrsadel, en Ordo Equester Venus. Så håll tummarna att den kanske kan passa.

Likes

Comments

Har lite kvalitetstid med våran lilla rädda Bundis ♡ Bundis kommer från Solgläntans Kattpensionat i Vallentuna och bor hemma hos oss som jourkisse. Han är född utomhus och kom först i kontakt med människor när han, hans syskon och mamma fångades in och hamnade på Solgläntan och därefter flyttade hem till oss.
Han bodde under soffan de första dagarna och kom bara fram på nätterna. Efter tre dagar hade Sigge (från Norrtälje katthem) lyckats locka fram Bundis från sin säkra plats under soffan.

Därefter har Bundis gått från klarhet till klarhet. Han är alltid framme nu (när han inte sover i en av garddroberna), han har lärt sig av den bästa, Sonja, att tigga när man är i köket och lagar mat. Han, tillsammans med de andra katterna, kommer springande när man kommer hem och öppnar ytterdörren. Han har under de senaste dagarna börjat söka lite mer kontakt, ligger gärna i sängen och nu idag så ligger han bredvid mig i soffan ♡ Nästa steg hoppas jag blir att vi får börja klappa lite.

Myspys tillsammans med Sigge som är Bundis stora trygghet här hemma ♡

Likes

Comments

Idag har Sandra hand om Indy, så jag är hästledig. Nu ska en massa annat fixas med som inte hinns med på vardagarna. Bjuder på lite bilder på våra missar. Bundis (svart) Sigge (grå/vit) och Sonja (sköldpaddsfärgad) ♡

Likes

Comments

Under gårdagens ridtur gick det tämligen vilt till. Jag brukade säga att Indy inte kan bocka, jag tar helhjärtat tillbaka det uttalandet. Igår var herrn nämligen mer i luften än på marken, han var lätt både i fram och under alla fyra. Tänk er en studsboll - studs - studs - studs - studs - och en matte på ryggen som frenetiskt försöker få häst, som är under igångsättning, att skritta lugnt och då tyckte häst att hans matte är skittråkig och i stället reser sig. Vi överlevde i alla fall utan ytterligare skador.

Idag var bästa Maria ( http://www.kvallshastohundhalsa.se/ ) ute i stallet och utförde en laserbehandlig och där fick vi faktiskt lite goda nyheter. Han har mycket mindre ont i sin rygg och är jämnare i sin muskulatur, så snart är vi tillbaka där vi var innan hans ben började krångla. Nu håller jag verkligen tummarna att vi kan få fortsätta att ha lite tur och att den här skadeperioden (som har varat i flera månader) äntligen börjar ta slut.

Likes

Comments

Barnens dagiskort kom häromdagen. I år blev båda barnen bra på sina kort så vi beställde ett stort kort på varje barn, som nu ska ramas in och sättas upp ♡

Likes

Comments