Tjeeenare! Jag vet att jag laddade upp en text alldeles nyss men den var faktiskt skriven i tisdags och den har inte viljat ladda upp innan nu. Så jag gör ett litet snabbt inlägg nu vad som händer.
I tisdags för jag och träna för Evelin på Brejk då om jag får kolla på dressyren lite till då han lätt springer med mig där så kan jag få vara med på en p70 på Botkyrka! Någon annan man ser som ska dit?
Vi har även börjat kommit igång med hoppningen med Gandalf! Då vi har chillat lite med den för honom för han inte tyckt d vart så kul. Det har blivit lite mkt för honom. Men nu när vi har köpt Brejk har han fått lite avlastning så han e lite piggare! Så i onsdags så hoppade jag honom och han var jätte fin. Jätte gullig ponny är han.
Sedan hoppade jag för Markus Westergren på torsdagen och Brejk var skiiiiiiit pigg och lite stark. Men det är bara kul tkr jag ahah.
I fredags fick min kompis låna Gandalf så vi och en till tjej i stallet red ut på stubb åkrarna. Såååå kul att man kan rida på dom nu det är typ det bästa som finns!
Idag blir det dressyr trim för Brejk och jag vet inte riktigt med Gandalf. Kanske blir lite trim där också.
Och jag veeeet 3 träningar på en vecka. Men det kommer absolut inte fortsätta så vi kommer dela upp det mer.
Första bilden bjuder jag på från Täby div2 Omg 1.
Ha det så braa <333 //Clara

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjeeeenare, Jag är tillbaka eget ett bra tag hehe. Varje dag nästan sen jag kom hem ifrån Runsten har jag tänkt på att " Jag måste skriva ett inlägg" men som ni ser har det inte blivit av hehe. Men Runsten gick suuuper och jag har blivit ännu mer kär fälttävlan. Brejk skötte sig galant och tyckte det var super roligt på terräng banan. Gandalf med. Jag fick igenom båda genom Runstenen. Jag och Gandalf har hoppat hinder vi aldrig skulle vågat i andra fall men när jag hade hoppat det en gång med Brejk så var jag så säker på att det går. Och Gandalf är helt orutinerad så litar han på mig och hoppar. Världens roligaste vecka och längtar till nästa år.
Jag konditionsträna båda hästarna men Gandalf går verkligen inte att få hans mage att försvinna eller en bra kondis 😫 Men vi kämpar på..
för en vecka sen var jag och tävla första omgången i div 2 dressyr på Täby ! Med mycket snål domare red vi på 63% och han var väldigt fin och jag var nöjd. Var bara piloten som kunde göra några grejer bättre. Och i lördags kom vi in genom reserv plats på Söderby också! Där var han sjuuuuuukt fin och jag rättade mig från förra helgen så då red vi ihop 66 % som räckte till en 2:A plats (LB:1) . Nu letar vi kanske någon LC:2 som är ganska roligt att rida men det år verkligen dåligt med det :/
Igår (söndag) så drog jag och Brejk på vår första tävling tillsammans! Det var en hopptävling och jag red LD LC. LD:n (80 cm) fick super fint lite fort i grundomgången men det lönade sig i omhoppningen då vi tog en fjärde plats! Jag debuterade omhoppning första gången på tävling också. LC var också debut för mig men inga problem för Brejk som ju har gått msvb (120?). Ett nedslag på en oxer som stod lite krångligt så han tog med sig bommen med bakhovarna. Jätte nöjd ändå! Nej nu måste jag gå av tåget till skolan, juste det är lite ovant med att skolan har börjar igen n. Aja Ha det så bra ! <33

Likes

Comments

Hej hej heeeej!! Jag e tillbaka ! Dock e det söndag 😅 Jag sitter i bilen Påväg till Runsten! Båda hästarna står i transporten allt är packat och så. Vi ska snart stanna och käka köpa lite godis oså. Okej nu är det lite senare och jag har käkat och köpt lite godis. Asså vi beställde 2 små cheeseburgare till mig och så fick vi tre så jag käkade 2 och en halv cheeseburgare (fett mkt för mig ahhaa) och så går min pappa o köper en glass t mig?! Ahahah köks två tuggor sen tog det stopp verkligen. Brejk käkade upp sitt hönät på 10 minuter i transporten när vi körde från stallet och till cirkel K (stav) och där vi åt så hungrig ponny haha ändå hade han fått sitt lunch hö hemma innan vi åkte. Och så måste jag säga att imorse satt jag och kolla i min mapp med alla mina dressyr protokoll. Längst bak fanns det lite gamla grejer från tävlingar på ridskolan te x när man skulle göra hästarna så fina som möjligt och så fick man poäng oså. Så hittade jag ett protokoll från en teori tävling. Alltså jag var väldigt liten då. Men då var man iaf i lag jag och 2 tjejer till. Då var det en fråga som det stod "Vad heter det hästen på benen i dressyr?" Då hade vi svarat " Bindor" HAHAHAH okej Asså kanske inte alls kul men jag tyckte det iaf.
Asså jag äääääääälskaaar hov1 !!! 😻😻

Okej slut på onödig fakta , torsdag tävlade jag ju. Asså han var som vanligt så jääävla fin på framridningen. Men inne på banan dog han helt och alltså det blev inga ökningar eller något så nja han gick it i jätte bra form heller så inte jätte nöjd men ändå slog jag mitt person bästa i LB:1 och fick 68% ! Och vann klassen!! På bilden ser han jätte fet ut jag vet men han är inte det och han står lite så också. Men om han hade samma framåt bjudning som hemma och på framridningen asså shiiiiit vad höga procent vi skulle få . Förresten så menade jag ofc LA:1 på andra inlägget inte LA:P1. Men jag börjar tänka lite på LA:1 och asså vi skulle klara av det lätt bara han inte dööör så inne på banan. Någon som har något tips för hur man ska göra?

Denna vecka vet jag inte hur mycket upd det kommer bli men dom sagt följ mig på min instagram för snabbare uppladdningar även videos och mer bilder ----> @claradevrient_
Hare så bra nu! <33

Likes

Comments

Jag är tillbaks! haha men måndag i idag och alltså det är inte långt kvar av sommarlovet nu. Själv börjar jag den 21, när börjar ni? Jag går bara någon timme första dagen. Och det känns som om jag inte gjort något haha men det har jag.

VAr hos frissan idag och gjorde inget kul med håret men tror jag ska klippa kort nästa gång.

Efter jag skrivit detta inlägg ska jag sätta mig och skriva en lista vad jag ska packa till ridlägret! Det börjar på måndag men vi åker ner till Runsten på söndagen för d e några fler som ska gör det osv. Någon som har varit på Runsten någon gång? Även där mkt av stjärnhoppningen har spelats in oså. Men nu är det ju 2 hästar att packa åt! Vi var en snabbis på hööks idag och köpte lite grejer. En ny grimma till Brejk och ett nytt grimskaft, 4 bruna boots med lite fluff på till Brejk. Två sånna här som skyddar lite mot flugor vet inte vad dom heter men man sätter fast dom på grimman. En hink (rosa ofc), två kedjor för jag fet att på runsten nua delen men nu ska vi visst vara i gamla delen men aja så finns det inte krubba eller vattenhink så måste ha ngt att hänga upp med. Vet dock inte hur det ser ut i gamla delen såå. Flugspray sedan var det inget mer tror jag. Kommer säkert på det när jag publicerat detta.. men kan tyvärr inte ta bild på allt du vi åkte till stallet direkt efter så hann inte ta bild.

Red lektion på båda idag (dressyr) och båda var suuuuper fina. På Brejk jobbar jag med att vara avslappnad och att han ska bära sig själv dp han blir som bäst då och gillar mer att göra så. Så sitta jätte avslappnad och vara mjuk mjuk i handen. Då det är väldigt koncentrations krävande från mig för när jag fick Gandalf nådde jag precis över sadelkåporna på dressyr sadeln och jag var tvungen och ta i så mycket. Jag rider liknade så nu och det ska jag inte göra. Vi har försökt och tränat bort det så jag liksom håller upp hästarna. Men det är sjuuukt svårt att lära sig om på en häst man har ridit på i samma sätt i 2 år liksom. Men det är ju mycket lättare att göra det på en helt ny häst. Så jag jobbar mycket med det med Gandalf och det blir riktiga framsteg bara på 2 veckor!. Idag trava jag fram i väldigt låg form och kunde ta fram handen och han var kvar i formen. Otroligt duktiga hästar idag och JAg och Gandalf taggar LB:1 på torsdag. Jag ska även repa lite LA:P1 då jag kanske fram över ska göra en program ridning i det programmet. För er som inte vet vad en program ridning är så är det att man åker till en domare och så rider man ett program och så hjälper domaren en. Så det tränar ci lite för.

Lägger in en bild på pack listan i nästa inlägg. Ha det så braa ! <33

Likes

Comments

Tjena tjena! Här sitter jag en vecka senare efter tävlingen hehe. Men på söndagen efter tävlingen så tänkte jag skriva men det blev inte av och så har jag tänkt resten av veckan.. Så jag har inte glömt bort o skriva utan bara inte fått det gjort. Jag har skiiit fina bilder från tävlingen på pappas kamera men han har inte fört över dom och jag vet inte hur man gör.. För det är ju också en viktigt del i bloggandet liksom finns bilder. Men i alla fall dressyren drar vi på 69 %. Han dog för skänkeln som vanligt inne på banan som gjorde att jag var tvungen att skära lite i hörnen i vänster galoppen och fick en jätte liten volt också i vänster galopp. PÅ framridningen kändes han super men så blir han trött direkt inne på banan. Men det går en då men vi skulle nog fått ännu högre om inte hästskrället blev så seg för skänkeln haha. Sedan direkt på hoppningen där allt sket sig. Han var fin oså på framhoppningen. Det var 75 cm så det tänkte jag att vi kunde traggla oss över. MEN jag hade lärt mig fel bana. Jag hoppar en bana på fyra fel då han e så dryg och stannar och gör nästan det på 2 hinder till. Men tror han har tagit det som en vana typ att stanna på tävling på 75 cm då han hoppar 1 m hemma som ingenting.. Men jag fick hoppa klart banan då dom säger att jag hoppat fel. Men jag räddade iaf min kompis som hade lärt sig samma bana som jag så hon hann lära om haha. Men som tur var så fick jag starta terrängen ändå men utom tävlande. terrängen var på eftermiddagen. 15 hinder tror jag. Jag var sist . Jag står där i startfållan och hör hut dom räknar ner sedan poff iväg. Några meter till första hindret som var en häck. Jag känner redan när jag kommer ivag hur han kommer stanna. Och det gör han. PÅ ett suuuper litet hinder som han kan kliva över. Jag blir ursinnig och bankar med skänkarna allt jag har och han hoppa! stillastående !! Jag flyger högt upp i luften och landar framför sadeln han fortsätter galoppera på hinder nummer två. Jag stoppar honom inte utan hoppar bak i sadeln utan stigbyglar och hoppar nästa hinder. Sedan fick jag koll på läget och han behövde en smisk på tredje (inte hårt alls utan så han liksom visste). Sedan fattade han vad han skulle göra. Det gick fortare och fortare hur längre in i banan vi kom. Och vi kom i mål! felfria! I fälttävlan finns en idial (stav) tid man ska försöka träffa. Och jag red bara 1 sekund för snabbt. Vilket innebar om jag inte hade ridit fel bana i hoppningen skulle jag vunnit!! men om inte om fanns.. Men nya tag och jag vill starta så fort som möjligt igen. Vill även lägga till att vi vet att han inte har ont för vi har kollat honom.

På torsdag ska jag och Gandalf starta LB:1 i Rånas. Några man ser?

I fredags hoppade jag även Brejk första gången! Det gick suuper och han e en som sjukt duktig häst!

Följ min instagram för mer snabbare uppdatering --> claradevrient_

Inte jätte nöjd med detta inlägg då jag skulle vilja skriva det lite bättre och finare bilder osv. Men ville uppdatera så for jag kunde nu så ni får stå ut hehe.

Justeee jag ska även klippa mig imorgon så vi får se på det händer något roligt med håret.

JAg ska fixa mer så jag kan göra bättre inlägg men det får bli såhär nu . Hare så bra! <33

Likes

Comments

Tjenare tjenare jag e tillbaks med lite nya saker att berätta! Brejk gick igenom besiktningen! (hästen på första bilden). Han kom i söndags kväll ca halv 11. Så nu är jag med 2 hästar! Brejk är en korsnings ponny från Gotland. Han har precis gått stil SM i fälttävlan. HAn har vunnit mhpc 2014. Han är en riktigt härlig ponny som redan börjar ta en plats i mitt hjärta <3 En helt annan häst att rida från Gandlaf så jag vänjer mig fortfarande.

På söndag gäller det ! Fälttävlan p70! Jag trimmade programmet och han skötte sig suuper. Men hans mage försvinner it även fast jag konditions tränar. Men jag har förstått att han inte är den lättaste att få bra kondis på. Jag rider ganska hårt varje pass men ändå. Haha aja jag får hoppas han e lite pigg. Då han ska tävla i alla grenar på en dag så jag kan nästan slå vad om att jag kommer rida för långsamt i terrängen men jag ska försöka!

Sista bilden fick ni en från Skåne också. Man ser min kompis i hörnet men aja. Jag ääälskade skåne.

Jag uppdaterar efter tävlingen så ser vi hur d har gått <3

//Clara

Likes

Comments

Förlåt för svin dålig upd oå bloggen från mitt håll!!!! Jag ska bli så mke mke mke bättre men tänkte berätta lite kort om de ja ghort hitills i sommar, ibörjan jobba jag oå karlshem läger 1 och efter de så var jag å Clara iväg å red islandshästar (finns ett inlägg om det) efter de var jag på ett kollo (östergården) ett tag och sen jobba jag ett till läger oå Karlshem (läger 5) och jag red mke walle och lady moy, sen i mellan allt detta har jag varit mke med kompisar, skoj skoj, men A iaf jag måste bli så mke bättre på att upd och TACK SÅ SJUKT MKE FÖR 220 läsare dagligen på våra inlägg!! Helt sjukt när vi inte lägger upp så himla mke så nu måste vi bli bättre :) kram kram // natta

Likes

Comments

Hejsaan ! Har igen ingen relaterad bild riktigt då min telefon ligger och uppdaterar.. Men ni får en härlig väldigt gammal bild på den första pay and riden jag red på Gandalf. Men som jag skrev i förra inlägget så sa jag ju att det kanske blev Falsterbo. Och det blev det! Jag tänkte att jag tar det från början lite så ni hänger med på noterna. Vi har bestämt oss att köpa en till ponny. Då vi ska bygga stall hemma men det kommer inte hända på ett tag för vi har en byggnad som typ är ett gammalt stall tror jag. Aja nånting så det kommer inte direkt iaf. Och då satt vi och kolla lite smått på hästar inte letade för fullt utan vi hade ett litet öga på vad det fanns för hästar ute. Då var det en häst tillsalu som stod på mitt klubb stall och ryttaren var med i stora wäaby (klubben jag e med i). Vi tänkte att den är värd att provrida. Lördagen 3 juni på dagen red jag final div 3 LB:1. (jag har även anmält mig att vara med i div 2 i höst dressyr alltså). Sedan drog jag och mamma till en snabb provridning på hästen jag gillade den direkt. Haken var att på måndag flyttade ägarna ner till Skåne. Och på söndagen drog vi till Grekland. Så inget kunde lösas då. Men nu Falsterbo veckan så tänkte vi väldigt spontant att vi drar ner till Skåne imorgon provrider hästar och går på Falsterbo. Så blev det! Klockan 05:00 ringde klockan och vi bar oss iväg mot Såne.. När vi kom fram chillade vi på campingen för nästa dag skulle vi på Falsterbo hela dagen och kl halv 6 skulle vi provrida hästen som vi red uppe i Stockholm. Hans namn e Brejk. Kändes lika bra och jag hade med mig min dressyrtränare och hon tyckte ponnyn verkade trevlig. Han är en fälttävlans ponny och hade precis gått stil SM i fälttvälan och kom 5:a. Med mycket krångel med en annan familj som också vile ha Brejk så har vi besiktnings tid kl 1 på fredag. Håll tummarna. Mer fakta kan ni få om Brejk om han kommer hem till oss.

Jag och Gandalf tränar förfullt för att få bort hans feta mage och han ska få lite kondis. För vi ska nämligen starta fälttävlan om ca 2 veckor. P70! riktigt taggad då jag aldrig startat fälltävlan och inte Gandalf häller. Vi hoppas på att det går bra!

Nu är telefonen klar så gör ett nytt inlägg men lite relaterade bilder. Hare så bra! //CLara

Likes

Comments

Tjenare ! Tog en random bild då jag inte fick upp någon som kunde relatera till texten. Just nu 21.41 sitter jag och lyssnar lite musik och tänkte göra lite Life upd hahah då jag glömmer o blogga men ska göra allt jag kan. Jag har iaf varit på ridläger och kom hem igår! Otroligt kul och fina människor. Det var fälttävlans läger. Jag och Gandalf har verkligen fasnat för det! Och till och med bokat in oss på en p70 den 29 juli. Otroooligt taggad då han verkar ha en sån rutin i terrängen. HAn har aldrig startat det ändå i hela sitt liv och gör allt rätt?! När man hoppar ner för kanster (stup som jag råka säga haha) så droppar han perfekt. Han för den där stora luftiga galoppen och han ligger bara och rullar under mig och jag kan stå och koncentrera mig på hinder. Håller bara på att träna på den där kluriga sitsen man ska ha. I startfållan blev han taggad för asså man avslutade lägret som en riktig terääng tävling där jag faktiskt kom tvåa på 49,5 straff. Men i startfållan han tagga upp lite sen bara stod han och lyssna på mig tills jag la galopp skänkeln och han for iväg. Otroligt rolig och han e så duktig. Vill verkligen tävla detta. vi står även på ett stall nu på sommaren där jag kan cykla dit. Det är bara att konditions träna till tävlingen och nästa läger v. 33 som också är fälttävlans. läger.

FAlsterbo! Dit har jag viljat åkt lääänge. Men då mamma och pappa har kört in hö när det är.. Men dom är klara och det kanske blir Falsterbo äntligen!! Riktigt taggad isf verkar sååå kul där. Aja hare bra! //Clara

Likes

Comments

Tjeeenare!! Clara här nu. Hade inte riktigt ngn passande bild så tog denna för tisdagens dressyrpass. Midsommar idag! Eller faktiskt midsommar dagen (03:37). Jag firar midsommar som alla andra nej men inget speciellt riktigt fest hemma hos oss. Just Nu är jag i full koncentration av att konditions träna Gandalf för att han ska orka bättre ridlägrerna jag ska på! Vecka 27 ska jag till säva ridcenter på fälttävlans läger (ska även ta kortet) så det kanske blir lite terräng tävlingar som typ på Åby i augusti. Någon som ska till Säva?. Jag har även tänkt att försöka konditions gröna mig själv för att fö bättre ridning. Så jag försöker springa. Vecka 33 ska jag på Runsten. Också fälttävlans läger haha. Ja lider är lite update. Ses i nästa inlägg!! Juste! Vi har även köpt ett tävlings skåp av en tjej i stallet. Har tyvärr inte tagit bild men kan göra det när jag e i stallet hur det ser ut! Jaja du ska jag sova godnatt //Clara

Måste även säga att jag försöker att lära mig hur man ska fp blogg inlägg lite roligare sånjust kund det nog ganska tråkigt

Likes

Comments