Tidigt idag styrde vi kosan mot Motala för familjemys med Toms föräldrar. Första stoppet, som vanligt, blev hos hans mormor och morfar för lite fika. Vilket nedrans oväder vi hamnade i. Blixt och dunder med hagel stora som golfbollar. Hundarna som också var med oss på resan fick sedan stanna där och få lite extra uppmärksamhet och kel. Sedan drog vi vidare mot Toms föräldrahem för mat och trivsel. Vi fick nys om att hans föräldrars plommonträd var alldeles överfullt så självklart snek vi till oss lite plommon. Eller ja, lite och lite.. Det blev 7kg totalt plus att vi har käkat ett gäng var också. Nu sitter vi här i bilen på väg hem och har lite magont, men det var det värt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Då har vi varit på vår första dag på öppna förskolan. Vi gick direkt till 0-5år-gruppen eftersom det inte känns någon idé att gå några enstaka gånger i den sida gruppen innan man flyttar till denna. Lily älskade iallafall öppna förskolan och hade fullt upp från början till slut. Hon var nog lite fundersam precis när vi kom eftersom det fanns så mycket saker att leka med och så mycket folk runtomkring. Men efter sångstunden så släppte hon loss lite. Vi satte igång med vattenlek vilket alltid går hem hos vår lilla dam. Sen försökte vi rita men pennorna hamnade bara i munnen så vi slopade detta ganska snabbt. Testen av förmiddagen blandade vi med lite käk, fika och fri lek. Lily hittade en ny kompis också.
Det var himla roligt att se hur Lily agerar runt andra barn och hur hon intresserar sig för andra och vad de gör. Sen trivdes hon ju himla bra så det var både en nöjd dotter och mamma som gick därifrån. Detta blir stående aktivitet på måndagar för oss!

Likes

Comments

Från och med nu blir det tidiga morgnar i detta hem. Lily var helt galen igårkväll och vägrade somna. Hon skrek och gnällde fram till 23.00 samtidigt som hon var supertrött. Hon är ju en riktig sjusovare denna lilla dam så nu ska vi testa om detngår att vända på hennes dygn. I värsta fall får man väl gå upp 05.00 på morgonen men hellre det än en lillskit som gapar hela kvällen.
Idag ska vi ut på nya äventyr! Det blir nämligen ett besök på låna förskolan för första gången för oss. Jag tänkte ju börja gå dit när Lily var mindre men hon var ju så mycket sjuk så det blev liksom aldrig av. Men nu minnsann har vi satt ett besök varje måndag på schemat. Ska bli spännande och roligt för Lily som jag hoppas kommer interagera med de andra barnen. Ha en härlig dag!

God morgon!

Likes

Comments

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut så börjar jag fundera lite på det kommer bli sen när Tom går tillbaka till jobbet. Visst det är ju 5 veckor kvar men jag börjar redan våndas lite. Det är ju så skönt när vi är båda hemma, som semester för mig också.
Har kommit fram till 5 saker jag vill försöka uppnå innan jag börjar jobba efter årskiftet:

1. Få till en bättre sovrutin för Lily så jag och Tom kan gå lite egentid på kvällarna.

2. Börja träna och stärka upp kroppen oh dessutom jobba bort ett antal kilon.

3. Testa nya maträtter och försöka komma ur "samma mat hela veckan lång"-träsket.

4. Få bättre mat- och mellanmålsrutiner för mig själv.

5. Få klart de sista småsakerna här hemma som vi bara lade åt sidan när det blev beboeligt.

Likes

Comments

Nu har vi äntligen köpt en bilbarnstol till Lily. Eller ja, för några veckor sedan haha. Hon hatade ju verkligen att åka i babyskyddet nu i slutet och hon satt inte alls bra i den. Jag hade redan tittat ut vilken vi skulle ha sedan en tid tillbaka så det var bara att åka till Babyproffsen och köpa den. Det är ju toppen att de hjälper en att installera stolen i bilen också! Det blev en BeSafe izi plus och den är ganska stor men har så bra funktioner. Det bästa av allt är att den håller till barnet är 5 år eller väger 25kg + har 3 olika lägen, vanligt sittläge, mellanläge och liggläge. Perfekt när man ska åka långt och barnet brukar somna. Både vi och Lily gillar den så vi kan varm rekommendera denna!

Likes

Comments

Det känns verkligen att vi är mitt inne i semestern. Eftersom jag och Tom är hemma 8 veckor ihop så ar vi ingen direkt brådska att hitta på något varje dag vilket verkligen märks denna vecka. Visst vi var på en liten tripp igår men annars har veckan bestått av mys hemma, både inne och ute. Sen har det ju blivit en hel del semesterdag här hemma, typ charkbricka och annat gott. Planen framåt är iallafall att gå ut och äta barnfria en kväll och eventuellt en bio efter, åka till Visingsö och ta oss till Motala en sväng. Vi får väl se om det blir lite andra småutflykter också om vi får tråkigt.
Vad har nu för tips på att göra under ledigheten?

Trött tjej från gårdagens utflykt.

Likes

Comments

Härlig dag vi har haft! Först tog vi oss till Gränna hamn för en lunch med @livetmedsally +familj. Det blev en Italiens restaurang, dock inte så italiensk mat, schnitzel. Vidare drog vi ut mot Uppgränna för att ta en fika på naturhuset. Va vackert det var där, både inne och ute. Det var som ett stort växthus där det växte allegron, melon, pumpa till gurka. Vi satte oss ute så vi såg den härligautsikten mot Vättern och Visingsö. På vägen hem blev det ett stopp för att titta på polkagristillverkning och köpa med oss några polkagrisar hem. Denna mysdagar avslutad hemma med lite vattenmelon till kvällsmat och några avsnitt av House som vi börjar kika på. Vad gör ni i dessa semestertider?

Likes

Comments

Vilken härlig kväll vi hade igår! Vi var ett stoet gäng med vänner som åkte till min mammas och pappas stuga för att bada och grilla. Det var roligt att vi lyckades få ihop så många av oss som faktiskt kunde och sen är det ju alltid trevligt att umgås oavsett vad vi än gör. När folket kom så bytte de om och badade en stund med barnen innan det vankades mat. Sen dukade upp långbord ute på altanen och käkade massa gott grillat. Sen blev det självklart lite kaffe och Gottis till det. Vi var inte hemma förän 23.30 och Lily var helt slut. Men en mycket trevlig kväll med fina vänner, kan man ha det bättre?

Det fick bli en "favorit i repris"-bild eftersom jag inte tog några bilder igår.

Likes

Comments

Ja nu är friden slut i detta hem. Lily har nu lärt sig att ställa sig upp mot saker. Hon älskar att ställa sig i sin säng och digga vilt med huvudet. Att ställa dig upp mot soffan är också en höjdare för då kan man nå alla förbjudna saker som mamma har där, typ tv-dosor, telefon och dator. Ingenting får vara ifred nu utan det är klabbiga barnfingrar på precis allt. Dessutom har hon börjar krypa mer och mer utan att falla platt på mage så hon drar ju gärna till alla sorters lådor gör att öppna och se vad som gömmer sig därinne. Nu får vi att göra framåt. Kommer bli svettiga veckor haha

Likes

Comments

Nu har tand 4+5 dykt upp och inte var det framtänderna där uppe utan vampyrtänderna som har börjat kika fram. Hon kommer ju se helfestlig ut när de väl växt ner en bit. Man märker att hon är mer kinkig vid denna tandsprickning än hon varit tidigare. Det blir mycket otröstligt panikgråt både dagtid och nattetid. Usch att man ska vara med om detta med alla tänder. Blir helt svettig av blotta tanken.

Allt som går att tugga på är gott just nu!

Likes

Comments