Personligt, Hemma

Efter att ha varit på visningar varje helg sedan maj/juni har vi äntligen skrivit på avtal för en 3:a med uteplats! Jag är nog inte ensam om att roa mig med att kika in på Hemnet då och då även när jag inte letade bostad. Men det ska bli så jevla skönt att slippa den appen nu. Även att ha helgen fri från visningar, att slippa bli besviken på objektet, förlora budgivning efter budgivning och känna att det är hopplöst, och att vi aldrig kommer hitta ett boende för oss (dramatisk och i-landsproblematiskt, jag vet). Inflytt sker 1/3 2018! Kervin bondade till och med jättebra med säljarna för mannen jobbade typ inom samma branch som honom. Men det återstår massa jobb så klart. Måste få min lägenhet såld, rensa i alla förråd och sälja/skänka allt som går m.m. Det är ändå en enorm lättnad. Jag har känt mig väldigt redo för diverse förändringar i år (apropå begynnande 30-årskris) och nu kan jag bocka av boendet. Har också kommit igång med jobbsökandet, så ja, har en massa på gång som förhoppningsvis distraherar mig från att vi går mot både mörkare och kallare tider.

Idag lyckades jag också ta mig till ett power yogan efter en månads långt träningsuppehåll. Tror inte jag använder min "core" (dess existens kan ifrågasättas) på rätt sätt för jag har fått lite ryggvärk på köpet. Men nu ska jag lägga en ansiktsmask innan läggdags.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hudvård, Hårvård

Tänkte att vi ska prata lite om oljor. Dessa fantastiska oljor. Jag började använda arganolja för ansiktet för kanske fem år sedan. Till en början funkade det bra men efter ett år så började jag få finnar av den så jag gjorde ett uppehåll. Senare introducerade min syster mig för jojobaolja och jag blev hooked och fortsatte utforska denna magiska substans.

Jag har blandhy men kan också få väldigt torra fläckar i ansiktet. Samtidigt som enstaka finnar gillar att hälsa på ibland. Tänka visa mina favvo-oljor just nu förutom kokosolja i badet och nozoil så här års.

Just nu använder jag denna cleansing oil från Caudalie. Ett par gånger i veckan så dubbelrengör jag ansiktet, först med olja och sen med tvålfri ansiktsrengöring för att inte torka ut huden. Har jag lite tid över så kör jag en 5 min ansiktsmassage eller så går jag bara crazy med min Luna Foreo. Efteråt känns huden mjuk och smidig men framförallt ren!

Jojobaolja använder jag på ansiktet efter serum men innan min vanliga ansiktskräm. Så här sent på hösten så använder jag den både morgon och kväll och smetar det över läpparna också istället för läppsyl.


Min nya hang-up är denna olja från Nuxe som jag förstår har varit mångas beauty-favorit länge. Den funkar jättebra på huden, absorberas lätt och luktar gott! På kvällen sprayar jag lite på min hårborste och kammar hårändarna, håret blir mjukt och glansigt. Ibland använder jag den också efter jag lockat det för att samla och återfukta lockarna lite.

Enjoil!

Likes

Comments

Personligt

Förra lördagen var jag här. Vad hände? Varför sitter jag i ett mörkt, regnigt och ruggigt Malmö igen? Vår smekmånad (läs: vecka) på Kreta var min första solsemester. Jag har aldrig suttit så still i en solstol så många timmar i sträck. Har liksom inte förstått tjusningen förut. Har alltid dragit likhetstecken mellan att resa och att utforska. Det tog ett par dagar innan jag verkligen kom ner i varv och landade med fötterna i sanden. Sen var det otroligt härligt att bara hänga vid stranden eller poolen en hel dag och inte känna några måsten. Ingen storstad. Ingen stress med att kolla upp trafik, biljetter eller var de BÄSTA restaurangerna låg och ingen stress över att missa något. Nej, total chill.

Idag har vi varit på visning av ett radhus. Vi letar större boende och blev dessvärre besvikna på huset för att jag slog huvudet i taket när jag nådde det översta trappsteget på andra våningen. Vill tillägga att jag är 160 cm lång... Sen var vi och hälsade på två barndomsvänner. Vi ska titta på ett hus mitt emot deras nästa vecka, där vet vi i alla fall att takhöjden räcker till. Nu är min gulliga man iväg på bio. Jag ska sätta mig med en kopp te och läsa andra boken i Neapelkvartetten av Elena Ferrante och kurera denna vad-gör-jag-här-känsla.

Go' sönda!


Likes

Comments

Personligt

Det sägs att 30 är det nya 20. 20-åren är till för att man ska lära känna sig själv, utforska världen och skaffa sig en utbildning. Så småningom så ska man påbörja en karriär, hitta en att dela livet med och börja fundera på vilket bostadsområde som kan erbjuda bäst skolgång till ens ännu fiktiva barn. Ja, detta är väl vad jag har föreställt mig - och gjort. Är mycket nöjd med det, men tack och lov så inser jag ju att det inte är slututforskat och lärdomarna har ingalunda sinat. Så jag tänker att jag ska tackla mina begynnande nya 20 så som jag gjorde när jag faktiskt skulle bli 20 med en blogg om allt och inget. Min första blogg startade jag när jag var 18 år, vilket var för 11 år sedan nu.

Bilden ovan förställer då mig när jag var 18 år gammal och posade för en reklamflyer för den bibelskola (!) jag gick på långt inne bland de småländska skogarna. Behöver jag ens säga att det hänt mycket under dessa år? Jag minns knappt vad denna jäntunge drömde om. Men jag är rätt så säker att hon inte drömde om att hon vid ålder 29 år, 7 månader och tre dagar skulle:

1. Vara en byråkrat inom statlig verksamhet.

2. Ha hoppat av kyrkan och betrakta sig själv mer som agnostiker.

3. Starta en blogg.

Om du har hamnat här och läser detta inlägg så är det mest troligt att du är någon jag känner. Men om så inte är fallet så; Hej!  Jag är 29 år, bor i Malmö, jobbar som byråkrat inom statlig verksamhet, varför jag i cyberspace föredrar att endast kalla mig -Pei. Jag är nygift med en riktigt gullig man och har en riktigt gullig liten pälskling som heter Mio. Intresserar mig för bland annat hudvård, resor, mat, fotografi, yoga, memes, gulliga djur, vänskap och feminism

Min gulliga man som jobbar med marknadsföring har sedan jag nämnt att jag tänker börja blogga igen, frågat ut mig om koncept, innehåll, kategorier, ämnen, plattformar och föreslagit research av diverse. Varpå jag röt att jag bara vill komma i gång och inte tänka för mycket. Ord jag med säkerhet kommer att ångra längre fram.

Så välkommen in till denna ännu odefinierade klump till blogg <3


Likes

Comments