Jag kommer ihåg det som om det var igår, min första mens. Jag var 9 eller kanske 10 år när jag låg hemma på vår röda plyschsoffa i vardagsrummet och hade ont i magen. Mamma hade piffat upp med kuddar och en röd/vit rutig pläd. Försökte titta på film men smärtorna i magen var outhärdliga, kunde inte koncentrera mig. Hade aldrig i mitt korta liv haft så ont i magen! Värre med åren skulle det bli. Jag minns att jag någon gång under dagen hade gått på toaletten för att upptäcka blod i underbyxorna. Jag hade ropat på mamma och hon kom skyndande in i badrummet och tittade till mig. Sedan skrattade hon och sa att jag hade fått mens. Jaha sa jag, hade pratat om det i skolan så det kom inte som någon chock.. Mamma visade mig hur man använder binda och berättade om tamponger. Men tampong ville jag inte använda då och nu i mitt vuxna liv så kan jag inte använda tampong då jag får ont av dem

Varje månad kom mensen, som ett brev på posten, smärtan blev värre och värre med åren. När jag var 15 år var det dags för mig att börja använda p-piller. Barnmorskan sa att det skulle underlätta mina smärtor Men det kan jag intyga er om att det inte gjorde. Jag låg nu och kallsvettades i kramper och illamående. Jag var hemma mycket från skolan, blev skickad till skolsyster som sa att: "mens gör ont. Alla kvinnor får ont vid mens, ta bara en ipren eller alvedon när du känner första lilla smärtan och gå till skolan som vanligt. För hemma från skolan behöver man inte vara!" Och eftersom jag trodde på henne så fann jag mg i denna smärta. Jag lärde mig att leva med den.

När jag var 22 år gammal, när jag hade träffat min man, slutat ätat p-piller och vi försökte bli gravida var jag tvungen att vända mig till sjukhuset. Efter en massa blodprover, gynekologiska undersökningar samt en titthålsoperation konstaterade läkarna att jag hade Endometrios. Då började nästa kamp....

På bilden ovanför ( bild lånad från Google ) kan ni se vilka symptom man ha /lida av när man lever med endometrios!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Det finns en blogg som jag av olika anledningar kan besöka flera gånger om dagen., En eller två av dessa anledningar till att jag besöker denna blogg flera gånger om dagen är: för att kolla nya inlägg och för att bara få njuta en smula! Jag har läst så gott som alla inlägg, både två och tre gånger, jag tröttnar aldrig. Denna blogg är som en kram, en varm, kärleksfull kram. Den är poetisk och vacker. Inspirerande. Bloggen jag pratar om är ingen annan än Kammebornia.se

Pia driver denna fantastiska blogg tillsammans med hennes tillika fantastiska man Dennis. Pia är helt fantastisk på att skapa vackra, mysiga och härliga stilleben och ta lika vackra och stämningsfulla fotografier. Tills dessa inlägg skriver hon poetiska, romantiska, varma, glädjefyllda inlägg. Alla inläggen är som en hyllning till livet, till familjen men framför allt en genuin kärleksförklaring till hennes man. Deras hem är inrett med nötta och skavda möbler, i varma och natur färg. En soffa i varmaste rött tillsammans med en fåtölj i mossgrönt. Böcker, fotografier, härliga plåtburkar, en vacker madonna i en salig blandning. Ligger en tanke i placeringen av dess saker - där får stå och vara vackra och blomma.

Matlagning, bakning, barfota dagar, picknickar, korgar, skog, natur, hav, stickning, kakor, fotografering, frukostar - detta är bara några av alla härliga ämnen man får läsa om. Man får även läsa om Pias och Dennis förkärlek till helgfrukostar och Melodikrysset. De fick mig att kliva upp tidigt, äta en god frukost och lyssna på Melodikrysset på helgerna innan sommaren, inte lika mycket nu längre, tyvärr.

Det är så fint att få läsa om hur Pia och Dennis fann varandra för lite mer än 7 år ( om jag inte minns helt fel ) - de fann varandra lite senare i livet.  Trots sjukdomar och förlusten av det gemensamma barnet och andra svåra saker de gått igenom så har de lyckats föra två familjer samma, skapat något otroligt vacker och innerligt tillsammans.

Tillsammans har de startat podcasten vid samma namn som bloggen - sök på youtbe. Podcasten handlar mest om Pias stora passion - stickning. Jag själv handarbetar inte men jag älskar att sitta och lyssna och se på dem. Deras samtal är så djupa, men även roliga. Så har du inget för dig så gå in och lyssna vetja. Det finns just nu 8 avsnitt ute.

Pia och Dennis finns även på Instagram, Pia går under namnet: Kammebornia och Dennis under: KingofKammebornia.

De har även skrivit en bok som heter Picknick - utflykter och inflykter.  Jag rekomenderar den varmt!

All kärlek och respekt till detta underbara par!

Likes

Comments

​God morgon!

Började dagen med att lämna Isaac på skolan. Efter många om och men så fick jag i alla fall i väg honom! Han ville vara hemma från skolan idag då han hörde att jag är ledig från jobbet. Han har svårt att förstå det där med att man måste gå till skolan varje dag - att det finns något som heter skolplikt. Det var ju annat förr när han gick på dagis ( ja jag använder det ordet fortfarande, även om det är kränkande för lärarna!  Men jag har så svårt att använda förskola! Vet ej varför, men dagis är alltid just dagis för mig! ) då var han ju hemma tillsammans med mig de dagar jag var ledig! Endast för att jag ville det och för att han inte skulle vara på dagis för länge om dagarna! Eller för många dagar i veckan. Men som sagt, vi kom iväg i alla fall.

Väl hemma så sitter jag nu i soffan och försöker göra ett 12 veckors schema till nya jobbet! Så himla svårt att veta nu hur man vill jobba nästa år. Sedan att hålla reda på alla timmar, räkna timmar. Oj oj oj. Man kan ju tycka att det skall vara lätt då man bara jobbar 50%. Men det var nästan lättare att en gång i tiden lägga ett schema på 100% på 12 veckor! Måste ta hjälp av maken när han kommer hem!

Likes

Comments

PsP

Midvinternattens köld är hård,
 stjärnorna gnistra och glimma.
 Alla sova i enslig gård
 djupt under midnattstimma.
 Månen vandrar sin tysta ban,
 snön lyser vit på fur och gran,
 snön lyser vit på taken.
 Endast tomten är vaken. 

Ja, en riktigt julnörd det är jag! Jag börjar redan i augusti att längta efter julen! Jag dagdrömmer om alla julklappar som skall köpas, alla goda pepparkakor, julkorv, köttbullar och sill som skall förtäras. Vitt landskap utanför! Snö i höga drivor och kyla som biter en i näsan. Och andedräkten som bildar moln när man andas. Barn som leker och bygger snögubbar, åker pulka och skrattar så de kiknar när det kittlar i magen. Varm choklad och limpsmörgåsar med ost på - man njuter av varenda tugga samtidigt som man fryser om handen, skridskorna klämmer om fötterna och benen är trötta efter allt skridsko åkande. Snöflingor, soliga dagar, blå himmel och snön som knarrar under fötterna! Har jag sagt att jag längtar?

Ps: Bilderna är lånade från Pinterest

Likes

Comments

​I somras packade vi in oss i vår bil och bilade ned till Göteborg och sedan över till Danmark. I sällskap hade vi mamma och Hans och tre av hans barn. En resa vi planerat till och från i ett halvår, en resa som vi i min lilla familj verkligen såg fram emot. Jag och min man har varit tillsammans i 17 år och gifta i 15 år och detta var vår första ordentliga semester tillsammans. Så vi var extra spända och förväntans fulla.  Vi hade bokat stugor i Aarhus på ett campingområde som hette Blommehaven som låg en bit utanför Aarhus stadskärna, ute i en skog som påminner om Sherwood skogen i England. Eller ja, det kan jag ju inte veta, men jag misstänker att Sherwood skogen känns likadan och är lika grön och tät eller vad säger man? Himmelriket på jorden i alla fall. Det var en underbar resa som visserligen fick ett tragiskt början. En resa som vi verkligen vill göra igen. Vilket vi planerar att göra igen nästa sommar! Fast 2 veckor denna gång. Och med större sällskap! Vi skall försöka få med min bror och hans fästmö och sedan så skall Hans äldsta dotter med familj följa med. Någon gång i början av nästa år så skall vi ringa och boka stugorna igen, boka färja över osv. Åh det skall bli så kul.

Besöka Friheden, Den Gamle By, Bilka och besöka den underbara stranden Moesgaard  vid solnedgången och mumsa på deras mjukglass. 

Åh jag längtar redan!


Likes

Comments

Denna helg har vi spenderat tillsammans med familjen. Lördagen bjöds det på dop i Hedemora. Så vid 10.45 träffade vi upp mamma och Hans vid Ica Väst. Vi samtalade med varandra och tog en nya luft innan vi satte oss i bilarna och på började vår resa. 1 ½ timmes resa låg framför oss, det är tur att man gillar att åka bil. Så länge man har bra musik i bilen och ett gott humör så fungerar allt. Efter en timmes bilåkande så stannade vi på en rastplats och sträckte på benen och mumsade lite på den medhavda matsäcken som mamma och Hans hade med sig. Kallt som sjutton var det, har så svårt att veta vad man skall ha på sig vid sådana här tillställningar, samt att det känns för tidigt att redan sätta på sig vinterjackan. Men ack så mysigt ändå med kylan. Jag är nog en av få som tycker om kylan. Sommaren är härlig men hösten och vintern är dem två underbaraste årstiderna anser jag. Efter en paus på 20-25 minuter så satte vi oss återigen i bilarna och fortsatte vår resa. Vi kom fram till kyrkan 30 minuter innan dopet skulle börja. Hans åkte till tågstationen och hämtade hans barn som kom med tåget ifrån Stockholm. Kvar var vi andra och kollade runt. Isaac och hans ena barnbarn lilla E hittade en stor lövhög som de lekte i. Jag och lilla E:s mamma K fotograferade  - som de fotogalningar vi är. Kul att träffa någon som alltid har med sig kameran och tar fram den hela tiden. Skönt  - för jag har känt mig så ensam tidigare. Många vänner och släktingar har alltid suckat när jag har kånkat fram min kamera. Jag har alltid haft fotografering som ett stort intresse, har fotat allt. Från lilla blomman till barn, julgranar, kottar osv. Jag är inget proffs direkt - glad amatör med andra ord. När det bara var fem minuter kvar så gick vi in i kyrkan och satte oss på raden längst fram. Allt för att se så bra som möjligt. Dopet var mycket fint och psalmerna var noga valda och passade den lilla tösen bra. Mycket skratt och mycket underbart fika så satte vi oss i bilen och åkte hem igen.

Idag söndag så har det varit en lugn och härlig dag tillsammans med familjen. Var lite svår startad med att kliva ur sängen i morse. Det tog emot att kliva ur den. Så varm och mysigt. Det är inte så varmt och härligt här hemma just nu! Värmen och varm vattnet försvann nämligen i veckan, varm vattnet är tillbaka men inte värmen. Dammsög och plockade undan, kollade fotografierna från i går, skickade över dem bästa till L - inte för att hon begärde det eller ens hade frågat om kopior. Men jag vet själv, jag ville ha så mycket kort som möjligt från den dagen då Isaac döptes. Alltid kul med extra kort från flera olika håll. Alla fotograferar ju inte samma saker. Mamma och Hans kom över vid 14 tiden, min bror och hans fästmö likaså. Det har blivit lite av en tradition det senaste året att vi samlas allihopa hemma hos oss och fikar och äter ihop! Väldigt mysigt och framför allt gott och roligt. Vårat kök är inte så stort för så mycket människor, vi har "bara" plats för fem personer runt bordet. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum! Heter det inte så? Mycket skratt och galenskap sker runt detta köksbord dessa söndagar vi kan träffas. Och jag älskar det Det var precis det här jag drömde om en gång i tiden. Jag bara älskart!❤

Må bäst och välkomna till min blogg! Hoppas ni kommer tillbaka!


Likes

Comments