View tracker

Helt orimligt egentligen men jag bestämde mig typ för att det fick bli vår idag? Städade lägenheten lite smått och tog sticklingar från en grön växt här hemma och satte i vatten (i min älskade E-kolv!) och det gjorde ju det mesta för stämningen. Sen fick jag färska tulpaner av Louise som tack för att hon fick låna vår bil en sväng. Tänk att den snart är här ändå, tulpansäsongen, vilket ju är det mest våriga man kan tänka sig.

Den här helgen har också bjudit på konstant dansande i 3 timmar på olika testa-på-klasser, garderobsgenomgång - målet är att använda ett oanvänt plagg om dagen annars rensas det bort, bananglassätande, sötpotatismoffande, tvättstugesysslan, gosakerbeställning och kokosyoghurtstartande.

Knäppt ändå att vårkänslan infunnit sig trots himlens försök att härma ett glas spökvatten blandat med cementpulver,

Likes

Comments

Har vi snackat något om sötpotatis tidigare? Här kommer i alla fall mitt life hack som jag levt på hela hösten och vintern. Tror även att 2017 kommer bli ett riktigt sötpotatisår. Jag fyller helt enkelt en hel plåt med sötpotatis och bakar i ugnen cirkus en timme. Precis sånt som jag gillar! Sen serverar man det med goda röror, räkor, fisktacos, göttfärs, köttfärs vad vet jag. Det bästa är att det går att äta till mellis, inte blir äckligt i kylskåpet (tydligen inte i frysen heller enligt klasskompis) och är dödsgott. Det är inte klokt att denna söta, mjuka, finfärgade knöl framhävs som ypperlig tex i paleosammanhang, jag tackar och bockar för det.

Som med många andra grönsaker börjar min relation till sötpotatis inte alls bra. Vi introduceras till varandra första gången i Kanada i någon friterad variant som jag inte alls kunde förstå hur alla älskade och pratade om hur sött och gott det var. Det där minnet har hängt kvar fram tills sötpotatis-strips-hajpen slog igenom. Inte förrän då vågade jag mig ut på den hala isen, köpte hem några sötpotatisar och rostade de i ugn. Sen hände något med min världsbild. Hur kunde ingen ha berättat hur underbart ljuvligt det smakar!? Tänk så många sötpotatisar min mag-och tarmkanal har gått miste om.

Det ligger ett gäng knölar i min ugn just nu och jag längtar redan ihjäl mig tills klockan ringer. Vi ska prata lite mer om sötpotatisen längre fram, för jag har en hel del andra recept jag vill dela med mig av. Men detta slår nog allt i och med sin enkelhet.

Likes

Comments

Det var så himla fint ljus ute idag när jag kom hem efter skolan. Lite dovt, stilla och rött. Ungefär som mitt state of mind just nu. Denna kursen vi läser nu är inte alls jobbig pluggmässig, nästan tvärtom. Nu när det kommer lite lediga stunder är det som att man inte vet hur man ska hantera dessa. Vi har under de senaste dagarna arbetat med Motivierande Samtal (MI) och basal kroppskännedom, vilket sätter igång ens hjärna på högvarv.

Det är ju helt fantastiskt på ett sätt hur dessa metoder kan påverka en så mycket men samtidigt blir jag helt knäpp i kolan av att tänka och känna efter så mycket i kroppen. Det väcker otroligt mycket jobbiga och också spännande känslor och tankar. En stor lärdom hittills blir att jag måste börja stolpa upp saker jag värdesätter i livet, saker som ger mig en "wow-känsla" och saker jag är bra på. Det är så himla lätt (för mig) att hoppa ner i den djupa brunnen och bara komma på negativa egenskaper eller saker jag vill bli av med eller förändra.

Ja, som ni kanske förstår är det mycket spretiga tankar i ett fullt huvud. Men det känns otroligt nyttigt att ta tag i det här en gång för alla. Just nu skulle jag bara vilja kunna trycka på en reboot-knapp för mig och hela hemmet. Ska försöka att bara bejaka den tanken istället. Godnatt hörrni.


ps. gör er själva en tjänst och säg minst 3 saker ni äger på innan ögonlocken får stängas för idag.

Likes

Comments

Igår skrev vi tentan till den jobbigaste kursen på hela programmet och avslutade i samband med detta vår första termin, tjoho! Det blev takeaway, dans på golvet, kort kvällspromenad till nästa lägga för att sammanstråla med fler klassisar och gött häng hela kvällen. När jag kom hem mitt i natten hade P värmt upp sängen, så jag somnade nöjd och belåten bums-pannkaka. Imorse sov vi länge och sen gick jag bara snabbt upp och fixade frukostbrickan för att sen krypa ner under täcket igen. Det var nog bland det bästa jag gjort på länge.

Mmm sojayoghurt, banan, kokosflingor, cashewnötter, jordnötssmör och nymald kardemumma. Ja tack.

Sen skrapade vi ihop en tråkig lunch med de lilla kylskået hade och erbjuda och jag begav mig ut på långpromenad i solen.

Att det redan är måndag i morgon känns för j*kligt. Frågan är mest vad vi gör åt kylskåpet nu? Jag känner inte direkt för att kriga och kryssa mig fram bland småbarnsfamiljer som också insett att det är måndag imorgon och kylen ekar tom. Jag tror jag återgår till netflix sålänge.

Likes

Comments

Stark stark på året här eller vad säger ni... Senaste veckorna har varit mycket sängliggande, involverat mycket snorpapper och ångest inför tentan och stress pga ledighetsbrist, vilket bara gjort allt värre. Men i onsdags blev det ändring på allt, då påbörjades pluggköttandet med Josefine och Josefin med massa god mat.

Bland annat denna bananpannkaksfrossa som vi gjorde igår. Åt mig proppmätt och blev helt parasympatiskt styrd de närmsta timmarna.

Asså jordnötssmör, sojakvarg, bär, färsk mango, cacao nibs, kokoschips osv <33

Jag har precis fixat ihop en raw bärpaj som jag ska traska iväg med för sista plugget inför tentan som är imorgon eftermiddag. Det är ju ungefär den sämsta tiden som man kan komma med. Skönt att man i alla fall får ledigt HELA söndagen innan nästa kurs drar igång. Tror jag ska äta mycket paj sen så jag blir lite sötare i blodet och mindre bitter, tackohej.

Likes

Comments

View tracker

GOTT NYTT ÅR!

Jag vet inte vart tiden eller orken har tagit vägen. Fick i alla fall lite tid att bara vila och andas när jag var hemma hos mamma och pappa i några dagar runt jul. Men sen dess har det snurrat på.

Vi har precis intagit pizzan ovan. Bara massa goa grönsaker och lite varmrökt lax som topping. Igår åt vi först trerätters hemma och sen festade vi loss hos en kompis till Pontus. Summa summarum hade vi det väldigt bra, hoppas ni också hadet det vad ni än gjorde. Idag har jag mest kämpat mot tröttheten och vid två serie-tittar-försök somnat bums. Men sängen har ändå blivit renbäddad och strax ska jag rena till mig själv i duschen för att sen äntligen få krypa ner och somna för dagen. Först tänkte jag bara dela med mig av lite tankar inför det kommande året.

  • Jag vill skriva mer, både här på bloggen och kanske lite vid sidan om. Perfekt att jag fick en dagboksvariant i julklapp där man ska skriva om sin dag på 3 minuter. Idag börjar jag!
  • Försöka se utbildningen mer som en del av livet och inte att det ska uppta varje vaken stund på ett ohälsosamt sätt.
  • Att 2017 ska bli ett bra bok-lyssnar år.
  • Att vi hittar en större lägenhet där det finns plats för vänner och middagar.
  • Att jag fortsätter med mina groddningsprojekt
  • Bli bättre på att träna rörlighet och få in det i vardagen
  • Åka skidor, är sjukt sugen på detta.
  • Gå på mer danspass

Sen vill jag alltid bli starkare i alla lyft, göra fler chins och dips osv. Fortsätta äta massa goda nya maträtter, att bloggen ska blomma och vara fin, att jag detta år ändå skulle kunde få ett bokkontrakt och att Pontan och jag fortsätter att vardagslyxa ibland.

Vad har ni för tankar kring 2017?

Likes

Comments

Julafton till ära startade jag dagen som Rebecca brukar göra, svepte ett glas vatten, pluggade i lurarna med podcast i öronen och begav mig ut på en springtur. Det var perfekt väder ute, lite sol och is i spåret och alla hästarna var ute i hagen. Avunnas  denna härliga rutin lite grann!

Nu är julgodis och lite veganska maträtter nerpackade, den svettiga kroppen duschad och insmord, läpparna röda och humöret på topp! Nu beger jag mig till släkt för matkoma och mys. GOD JUL till alla fantastiska människor där ute ❤

Likes

Comments

Imorgon är det fredag och ni kanske tänker ni äta julmat då också. Vill ni istället spara smöklökarna lite inför lördagen kommer här ett tips på ett bröd-fritt alternativ till bröd.

Vi har ju testat olika sorters kål och salladsblad att ha istället för bröd när det kommer till tacos eller hamburgare. Senast testade vi portabellosvamp. Jag har haft en idé om att ha det som själva hamburgaren men nu fick de agera bröd istället.

De fick tillagas lite i ugnen innan vi brassade på med pulled beef, grönsaker, picklad rödlök, avokado och syrad vitkål. Sicken smak hörrni. Vem tackar nej till lite extra naturlig umami? Testa, testa, testa.

Likes

Comments

Hur spenaderar ni dagarna innan julafton? Själv sitter jag i skolbänken tills det är kolsvart utanför fönstret och hjärnan är helt sprängfull med vasokonstriktion, pleuratryck, cellrespiration, EKG-kurvor och blodceller. Har fysiologin dragit igång eller vad? Jajemän då, vi kör ca 120 km/h på en 50-väg. Jag kör sista rycket imorgon och skippar fredagens föreläsning för att kunna road-tripa hem med Julia imorgon till Stockholm. På fredag tänker jag minsann julbaka det sista och inte ha rumpan sittandes i skolan. Där är jag ändå åter igen i mitten på nästa vecka. Får vi något lov eller paus efter den här tentan då? Nej skulle inte tro det, det blir tydligen allt vanligare att fysioterapeuter bränner ut sig så varför inte börja så tidigt som det går?
# bitter tjej som älskar fysiologi men också behöver julmys och borde gå och lägga sig nu

Likes

Comments

Jag har ju glömt att visa när jag hade snygga kålblommor (rosor) hemma. Vi har nu även övergått till att inte bara äta våra grönsaker utan också ha de som inredningsdetalj. Praktiskt om man blir lite hungrig osv.

Jag tycker i alla fall att de är kanonfina. Det var Pontus som köpte de, en vit, en gul och en lila. Kul grej!

Hur mycket kål ska ni äta under jul? Själv tänker jag nog frossa i goda grönkålssallader. Startade redan idag ,med en matlåda full med grönkål, morot, zucchini ingojsad i en gurkmeja-och basilikapesto. Tack sa smaklökarna och tarmen!

Likes

Comments