Semmelwraps in the making. Ni ser

Skål 1: 2 msk chiafrön stå och svälla ihop med 6 msk vatten

Skål 2: 3 msk durramjöl, 3 msk mandelmjöl, 1 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, lite salt och massa nymortlad kardemumma blandat med 1/2 dl kokosmjölk, 2 msk smält kokosolja och lite honung.

När chiafröna har svällt ta och blanda ihop skål 1 och 2.
Tryck ut fyra små runda bröd mellan två bakplåtspapper och skjutsa in de i ugnen, 100 grader i närmare en timme. Ha lite koll.

Ta ut, låt svalna lite och klicka på rejält med din mandelmassa (1 dl mandelmjöl, 3 msk kokosmjölk, lite honung och vanilj). Sen vispar du snabbt ihop kokosgrädde som du skedar på innan du rullar ihop din wrap och mosar in i munnen för de är så försvinnande goda. Tror inte ni kan förstå av bilden hur goda de faktiskt blev. Hamnade i chock själv vid första tuggan.

Tänker börja göra detta bröd som substitut för tunnbröd.


All creed till Mia och Lina, här hittar ni originalreceptet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland matchar man middagens grönsaker med veckans nagellack, det är ganska festligt. Det hände här om veckan för idag är nagellacket avskavt och vi äter en regnbågssallad till middag. Men ovan är alltså början till hacket för denna gamla godingen. En favorit som aldrig smakar fel. Här hittar du också ett annat mumsigt auberginerecept. Tänk att aubergine också var en sån där grönsak jag ogillade som ung. Tur att jag vet bättre nu!

Hörrni, den här veckan är lite som en sportlovsvecka pga

  • snö - check
  • sport - check, vi har faktiskt bara praktiskt träning denna vecka med fokus på att lära sig leda gruppass, superkul!
  • sovmornar - check, tex imorgon
  • varm choklad - snart check (ska göra mig en kopp på momangen)
  • omringas av sportklädda personer man tycker om - check, hela klassen osv

Likes

Comments

Har ni inte alltid velat ha ett bra recept på en grön-köttfärssås där det gröna proteinet är groddat för att bli mer näringsrikt och lättupptagligt? Då presenterar jag härmed mitt egna lilla ihopkok på mungböndsgroddsås med zoodles. Förutom lite planering med groddagar innan går denna fort som ögat att få ihop. Vi tar en kik.

ca 6 portioner beroende på hur mycket groddar som används. Jag hade groddat mungbönor, max 3 dl och det blev alldeles för mycket så allt användes inte.

1-2 lökar
vitlök, småla inte
2 motrötter
krossade tomater 1-2 pkt beroende på konsistens
kokosolja att steka i
salt, peppar
mängder med oregano och/eller andra goda kryddor
zucchini att svarva till zoodles

Stek lök och vitlöki kokosolja. Häll i dina krossade tomater, låt det bli varmt och häll då i dina groddar. Blanda ihop och kör några varv med stavmixern för att få groddarna lite mer färs-lika i konsistensen. Riv morötter, vänd ner och häll på dina örtkryddor. Då var det klart!

Svarva lite zucchini och ös på med groddfärssås. Toppa med några hela mungbönsgroddar. Varsågod att slurpa på.

Skulle vilja påstå att det är den bästa icke-köttiga köttfärsåsen jag ätit och gjort. Har snackar vi näringstät mat osv.

Likes

Comments

Så var det redan mars och vår och jag fattar inte varför jag har blivit en sån perdiodare när det kommer till närvaro här på bloggen. Har ju egentligten som vanligt mycket att säga men jag skaa nog försöka konkretisera lite mer vad det är jag vill nå ut med så det inte blir så spretigt. Som vanligt innan tenta eller examination får vi fysios för oss att göra något helt annat. Torsdag den 2 mars var ingen undantag. Vi gick och fikade på ett ställe som heter The Kitchen vid Skanstorgen. Så vi prickade rätt. Dreglade bara genom att se vad de andra gästerna hade beställt.


Alla tårtbitar, kakor, semlor och bakverk på bilden var veganska. Vi beställde en sak av varje och delade för att få smaka på allt. Mmmmmums



Semlan var nästan bäst pga när någonsin hittar man en semla som är vegansk som inte är i en egna kök? På tal om semla så gjorde jag semmelwraps på fettisdagen som blev kanongoa, men mer om det en annan dag.

Vi bestämde oss i alla fall för att luncha på denna fantastiska ställe redan nästa vecka. De serverar maten ur en fin träskål, hallå hur fint!? Dessutom, ser ni de gulliga udda kaffekopparna. Så himla mysig blandning av gammalt och nytt.

Väldigt bra invigning av marsmånad med andra ord.

Likes

Comments

Rödbetor, det finns en liten hatkärlek till denna rova. När jag var liten avskydde jag den men nu tycker jag den kan vara fantastisk god i rätt rätt så att säga. Men det här med att skala och hacka den, nej tack. Det blir rött överallt, helst på kläder och ställen man absolut inte vill ha rött stänk på. Men så såg jag det här med förkoka rödbetor på extrapris och tänkte, nu om någon gång ska jag väl ändå testa detta. Det känns ju helt galet att köpa annars. Ack så fel man kan ha. En onspirerande kväll när ingen hade någon idé vad vi skulle äta till middag kom jag att tänka på de där förkokta rödbetorna som låg i kylen och insåg att de skulle bli middagens räddare!

Lite hackelihack senare tillsammans med färsk spenat, hackad avokado och mandolin-skivad morot var middagen halvklar och med några fiskbitar i ugn blev den komplett.

Ser ni färgkombinationen eller? Den gör ju att även en oinspirerande kväll blir festlig. Likaså smaken. Bara att ringla på lite olivolja och strö över lite örtsalt. Från och med denna dag ÄLSKAR jag förkokta rödbetor. Dessutom är de ju kokta och sen nerkylda, perfekt för blodsockret och din tarmhälsa då den resistenta stärkelsen fungerar som prebiotika (mat för dina goda tarmbakterier), win win helt enkelt.

Likes

Comments


Det här med att ta en gruppbild i lite halvdåligt ljus en fredagskväll:

- Ni får inte se för stela ut!

- Le naturligt.

- Bara en bild till så att åtminstone någon blir bra.

- Nu kommer jag behöva överväga vem som tar minst illa upp att se lite extra härlig ut på bild eftersom någon har blinkar, blivit suddig på varje bild.


Ovan ser ni alltså en del av mina favvofysios. Glada och hurtiga som alltid (vi jobbar aktivt på att hålla alla fördomar om fysioterapeuter uppe osv).



Vi lagade i alla fall en dödsgod linsgryta med sötpotatis och aubergine. Receptet (hittas här) var för 4 personer, vi var 5 men bestämde oss ändå för att göra en dubbel omgång. Ångrar ingenting för på måndag tar Louise med sig två bamsematlådor som räcker till alla med all mat som blev kvar, tackobock. Sen påbörjade vi också projektet se-om-alla-avsnitt-av Sherlock Holmes.



Tänker att jag om några dagar ska laga en lika saftig omgång, frysa in matlådor (gör detta alldeles för sällan) och bara njuta när jag fiskar upp ur kylen vid ett senare tillfälle. Alla som säger att linser inte är gott eller säger att vegetarisk/vegansk mat är tråkig osv, här är grytan till er. Och slår inte era smaklökar små volter i munnen kan ni återgå till smaklös dennis"korv".

Likes

Comments

Igår efter att ha ätit min supergröna smoothie bowl sken solen som aldrig förr och alla bekymmer var som bortblåsta och jag dammade av solbrillorna. Med lätta steg  lämnade jag hemmet tryggt vetandes att middagen skulle vara klar när jag kom hem då jag satt på min slow coocker. Pulled chicken testades för första gången. Vilken succé, till och med utan recept och kryddor nerslängda i grytan i all hast. Solen väntade ju. Idag åt vi upp det sista. Nästa gång ska jag försöka att noggrant mäta och kontrollera livsmedelsinnehållet så ni också kan få njuta.
Imorgon ska vi tjejor börja om att se Sherlock Holmes och äta sötpotatis-och linsgryta. Längtar redan nu!

Likes

Comments

Igår hade jag som sagt massagekursprov och efter att ha masserat samt blivit masserad flera timmar per dag under de fyra senaste dagarna är kroppen ganska mör och trött. Så imorse låg jag kvar i sängen länge medan solen sakta med säkert började lysa in genom fönsterna. Nu sitter jag och skedar i mig en riktigt grön smoothie bowl innan jag tänker bege mig ut och sen sakta börja rulla in mot skolan igen.

I min mixer slängde jag ner en hel drös färsk spenat, fryst mango, en halv avokado (andra halvan åt jag vid sidan) lite grönt multipulver och havremjölk. Mix mix och häll upp. Jag toppade med kokos, cashewnötter och kakaonibs.
I originalreceptet hade de i lite grönkål också men släng i det du har hemma.

Grönt är en perfekt start på dagen för dina vänner i tarmen, kom ihåg det.

Likes

Comments

Jag vet inte hur ni firar, om ni firar, alla- hjärtans-dag men jag har nog slagit rekord som mest oromantiska personen senaste dagarna. Har nämligen varit borta hela helgen och kommit hem kl 22 både idag och igår då jag gått en intensivkurs i svensk massage. Jag har tagit den ihop med halva klassen och alla blev godkända på dagens slutprov, yey! Så nu är det bara att hojta till så kommer jag springandes med en helkroppsmassage. Ska bara sova ut ordentligt imorgon, ta hand om disken, handlingen, dammsuga, kolla mejlen och kanske börja kolla på det nya kursmateialet. Sen så.

Ta hand om er bland alla geléhjärtan och rosenblad.

Likes

Comments

Förra lördagskvällen packade jag lite grönsakshack, mandelsås och andra goa ingredienser passande en vårrullemiddag i en låda och traskade över med den till Alexandra som typ är granne till mig. Vad är ens definitionen av en granne, finns det ett bestämt intervall i meter? Hon bor i alla fall i huset knappt 200 meter bort från mitt och jag hade bjudit in mig själv för middag och mellomys.

Så bra grej att traska över med lite mat i en låda. Mer sånt i livet tack! Sen somnade jag nästan i hennes soffa innan jag tillslut gick hem till min säng igen. Igår missade jag typ halva mello innan jag kom på att det var lördag. Tur att det går att se i efterhand!

Likes

Comments