Hej på er!
Ikväll har jag provat cirkelformad för allra första gången, det var sååå jobbigt och tufft MEN kul. Alla som var på passet peppade varandra och ledaren gick omkring och pushade på. Det är en grym känsla att klara av något som man har funderat på länge. Jag var den enda nya på passet idag så ledaren presenterade sig och visade hur rundan på stationerna gick. Det var sex stationer som man körde tre gånger. Efter första rundan så var jag riktigt svettig, för det var verkligen jobbigt. Tre rundor var verkligen max här, det sög verkligen i benen som det låg fokus på idag. Jag var så glad och stolt efteråt att jag hade genomfört passet. Ni ska veta att för ett år sedan hade det varit omöjligt. Jag har sakta men säkert byggt upp kroppen jag har idag. Mina kilo jag tappat är fantastiskt och det bästa jag varit med om, så häftigt!
Nåväl, efter passet idag så blev jag så glad när flera i gruppen kom fram och gjorde High five och sa bra jobbat! Det betydde så mycket i den stunden, jag blev verkligen rörd! Fina människor som verkligen peppar andra och pushar på om man är trött. Eftersom jag jag gjort den här "resan" så känns det extra känslosamt.Jag känner mig verkligen som en i gänget när jag är på xercise, så grymma är dem!
Man känner sig alltid välkommen där och det finns någon träning för alla. Jag satt en lång stund och tog igen mig efteråt eftersom jag tagit ut mig så. När jag satt där så kände jag mig känslosam igen så som jag gör ibland när jag klarat något som hade varit omöjligt innan. Jag skrev till min coach Bettan och berättade vad jag upplevt. Det kändes viktigt att dela med mig av känslan jag hade där och då.
När jag återhämtat mig så avslutade jag kvällen med ett spinningpass som gjorde gott för kropp och själ.
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram Ullis

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 42 Readers

Likes

Comments

Hej!
Jag strävar hela tiden efter ett mål, men kan inte riktigt sätta fingret på det ibland. Jag är ju nöjd med det jag åstadkommit med min kropp och träning, men hela tiden vill jag nå någonting mer. Men nu funderar jag på att det är mer än ett mål jag har egentligen, flera små mål som till slut ska knyta ihop säcken. Jag mår bra nu och det fungerar bra med träningen, det gäller bara att fortsätta. Motivationen är hög och jag har ett driv i mig som gör att jag fortsätter testa ny sorts träning hela tiden. Jag kommer att få en bättre balans med min träning så småningom, ska bara hitta ett mönster som är bra just för mig. Kost och träning har blivit en naturlig del av min vardag och jag vill inte tillbaka där jag började.
Jag kommer lägga en hel del tid på min löpning och lära mig lite om tekniker.
Igår var jag nere i Åhus och sprang i Kronoskogen, det var perfekt väder för löpning. Efteråt körde jag backträning x8 och det var bra stigning på backen, även om det inte ser så ut på videon jag lagt ut här. De sista rundorna var riktigt tunga och det sög i benen, men jag gjorde det! Tur att jag är så envis många gånger, utan sen hade mitt liv sett helt annorlunda ut. Från Augusti förra året så har det hänt så mycket positivt att jag nästan inte tror det är sant. Så glad och tacksam.
Kram Ullis

  • 69 Readers

Likes

Comments

Hej
Jag började veckan med spinning! I Måndags morse tog jag ett pass med min coach på Xercise i Kristianstad. Bettan som hon heter är så grym! Ingen är så uthållig som hon. Vi som var på passet fick oss en riktig genomkörare. Att arbeta tungt den mesta tiden ger så mycket. Verkligen bra för konditionen. Jag känner att min uthållighet blir bättre och bättre. Min andning när jag tränar har blivit bättre och det behövs när jag ska springa tex. Spinningen var den första aktiviteten när jag började min "resa" Jag tyckte spinningen gav mig bra resultat för både kondition och viktminskning. Men nu kör jag lite styrka med eftersom jag tappat lite muskler längs vägen på min resa. Jag lär mig hela tiden nya saker om mig och min kropp, det är fantastiskt. Jag mår bra och trivs med mig själv för första gången på flera år. Jag vill hålla kvar vid den känslan resten av mitt liv.


Idag har jag haft en vilodag från träningen. Kroppen behöver återhämta sig lite. Det passade bra att ha återhämtningen just idag då det var handbollsmatch. Jag och min dotter var och tittade på IFK Kristianstad när dem spelade och vann! Svenska mästare är dem ju. Men det vara ganska jämnt hela matchen, så det var spännande. En bra avslutning på dagen helt enkelt.
Kram Ullis


Med coach Bettan på Xercise i Kristianstad

  • 94 Readers

Likes

Comments

Hej på er!
Idag var det ingen vanlig Söndag , utan det var första träningen för denna cheerleadingsäsongen. Vi har en nästan helt ny grupp som ska träna med oss i Ksc Navy Blue Stars⭐️
Det var fantastiskt kul att träffa både gamla som nya aktiva. Som jag skrivit innan så är jag lagledare i ett träningsdag i cheerleading.
Vi är fyra ledare i gruppen. Min dotter Ellen är en av coacherna och har själv varit aktiv i många år. Vi ser fram emot en fantastisk säsong där vi ska se till att våra aktiva utvecklas i sporten och att dem har roligt tillsammans. Det är en väldigt bra sammanhållning i föreningen och många av oss har varit med i många år. När min dotter tävlade så åkte jag runt med henne på både DM och RM/SM
Det är något speciellt med tävlingarna, jag kommer nog sakna det när det närmar sig vår och cheersäsongen har sin mest aktiva period.
Men just nu ska vi koncentrera oss på våra nya Navys som idag hade lite övningar för att lära känna varandra först och främst. Lär säkert bli något mer inlägg om cheerleadingen senare i bloggen. Ha en fortsatt fin kväll
Kram Ullis

  • 52 Readers

Likes

Comments

Hej
Idag har jag haft en vilodag från träningen, det kändes helt okej. Den enda som sätter gränser är du själv. Jag har börjat lära känna min kropp bättre sedan jag började med mer träning. Det är viktigt att känna av hur kroppen mår. Innan körde jag på i ett för högt tempo och då sa kroppen ifrån. Nu känner jag mina gränser bättre. Dels varierar jag träningen dels vilar jag mer emellan. Något jag behöver träna mer på är uthållighet, och det övar jag på under spinningpass och löpning. På spinningen är vi en grupp och då blir jag peppad av andra, men när jag springer är jag ofta själv och jag utmanar inte mig själv på samma sätt då som när jag är i en grupp. Ibland har jag sällskap av min partner och då orkar jag i regel lite mer också, så det är bra med sällskap ibland. Jag sätter kanske gränsen lite lågt när jag är själv men det kommer väl öka så småningom. Men ibland blir jag lite otålig, och vill ha resultat fortare än jag kan få. Jag kommer nå dit jag vill med träningen så småningom, det vet jag.
Your only limit is you
Kram Ullis

  • 72 Readers

Likes

Comments

Godkväll
Både igår och idag har jag tagit joggingturer , idag blev det 4,6 km och igår 5,3. Jag har helt och hållet låtit kroppen bestämma dessa dagar. Lugnt och fint tempo och ingen klocka. Jag försöker stämma av hur det känns i kroppen när jag är ute i spåret. Det brukar kännas lite tungt den första biten men sen får jag igång benen. Jag mår så bra efter en jogging/springtur, mycket piggare än jag var innan jag gav mig ut. Jag kommer inte jaga några tider när jag springer framöver utan låta kroppen vänja sig vid löpning. Det kommer nog ta tid men det är det värt.
Jag har fått en del tips av dem som håller på med löpning och det känns bra. Jag har verkligen tagit åt mig tips och råd. Om kroppen håller så tror jag absolut att jag kommer fortsätta att springa. Idag var det bra väder för att springa, lätt regn och lagom temperatur och då är det lättare att andas tycker jag. Det handlar ju om kondition och uthållighet med och den försöker jag successivt att bygga upp nu. Min kondition har ju blivit mycket bättre det senaste året men det är ju en färskvara och måste hållas vid liv. Det är så skönt att känna hur den blir bättre och bättre. Jag orkar mer. Jag känner mig riktigt lycklig just nu
Kram Ullis

  • 78 Readers

Likes

Comments

Hej
Sedan jag har börjat träna mycket och gått ner i vikt så är det som en helt ny värld öppnar sig. Vi lever i ett ytligt samhälle där utseendet spelar en stor roll. Nog betyder det väl mer hur man är som person och vilka värderingar man har! Jag har verkligen fått uppleva skillnaden från att vara kraftig till att vara smal. För det första så tyckte jag själv att jag var en sämre människa för vad jag vägde, men det är för hur man blir sedd av samhället. Jag får en annan uppmärksamhet nu. Jag tyckte inte om att visa mig så mycket. Jag gömde mig nästan för att jag skämdes. Det är så fel! Jag är samma person nu som innan, en varm och generös person som har en plats i mitt hjärta för alla bara det att jag har en annan kropp nu. Jag vet var jag kommer ifrån och det har gjort mig till den personen jag är idag.
Jag har blivit mer öppen sedan jag började träna och förändras i kroppen men det är för att jag trivs bättre med mig själv och inte för att göra andra till lags. De vännerna jag hade innan finns kvar, ja de allra flesta och några har tillkommit. Men jag hoppas att de vänner jag har och den nya världen jag upplever beror på hur jag är som person och inte för att jag är smal. Jag kallar inlägget för en ny värld för det är så det känns, en enorm skillnad. Det är svårt att ta in.
Kram Ullis

  • 97 Readers

Likes

Comments

Igår var det en superbra dag men idag är en sådan dag då jag tänkt mycket på hur det var innan jag började min resa till ett sundare liv. Jag var på gymet och körde löpning och styrka och det gick hur bra som helst men jag kunde inte känna mig riktigt nöjd ändå. Jag borde verkligen känna mig nöjd på alla sätt och vis men idag hamnade jag i en liten svacka. Jag vet vad jag presterat och det är fantastiskt bra. Alla mina värden är på topp och det finns inget att klaga på egentligen. Men det är i mina tankar jag inte riktigt hänger med ibland, vissa dagar känner jag mig inte fin och jag känner inte att jag har bra resultat. Det är inte riktigt bra att få,de tankarna och jag försöker få bort de så fort det bara går. Jag vet inte vad det beror på att jag får dessa funderingar ibland, men tror att det inte sjunkit in riktigt hur hårt jag jobbat med min kropp under året som gått. Man kan tycka att jag skulle vara nöjd och glad, men vissa dagar kan jag inte känna så. Tex så hade jag hyfsad tid när jag sprang idag med tanke på att jag börjat ganska nyligen med löpningen, styrketräningen gick bra och jag genomförde det som jag planerat, men ändå så fanns den där dåliga känslan som gnagde i mig. När det kommer över mig så håller det i sig någon timme men sedan brukar det avta genom lite bollande med mig själv och jag får tillbaka mitt positiva tänkande och peppar mig själv och tänker på allt bra jag gjort med min kropp. Jag är så glad för min familj , nära och kära, vänner och bekanta så hela tiden påminner mig om vilken resa jag gjort och gör. Det betyder så otroligt mycket för mig ska ni veta. Och att träffa andra som tränar och läsa om andra som tränar ger mig också mycket positivt. I det stora hela så är jag väldigt tacksam för vad livet ger mig just nu men man har rätt till sådana här "svackdagar" Allting kommer ifatt .
Kram Ullis

  • 198 Readers

Likes

Comments

Löpträning och backträning blev det idag. Vi hade riktig tur med vädret nere i Åhus och kronoskogen. Lagom sol och vind. Vi tog en löprunda i kronoskogen som är väldigt kuperat så det blev extra konditionsträning. Jag kände mig riktigt taggad när vi kom dit. Vi hade inte sprungit där förut så det var alldeles nytt för oss. Vi kände redan efter ett tag att det kändes riktigt bra och underlaget var perfekt. Det enda man får tänka på är att ha koll var man sätter fötterna, det sticker upp en del rötter i spåret. Man kunde välja lite olika längd på rundorna. Jag sprang nästan 3 km och det var lagom för mig första gången. Det kändes att det var nytt med alla backar för jag orkade inte lika mycket som när jag springer på plant underlag. Jag tog detta som en testrunda och nästa gång känner jag till terrängen. Min partner tog en extra runda eftersom han är en van löpare och vill springa lite längre. Det kändes så härligt efteråt när vi gjort vår runda. Vi hade bestämt att vi skulle backträna efter löpningen och det gjorde vi. Sex gånger och upp ner för en brant backe, det sög i benen haha men det var skönt ändå. Så för att vara första gången vi var där så var vi väldigt nöjda med träningen och kommer med all säkerhet att åka dit igen för både löpning och backträning. Jag tycker verkligen att jag varierar min träning och det kommer nog bli ett bra resultat.
När vi var färdiga med träningen slog vi oss ner på stranden med lite fika, det var riktigt härligt att sitta där och bara höra vågorna från havet. Inget annat var viktigt just då, den stunden. Jag kan gå och lägga mig och känna mig riktigt nöjd med denna helgen och dagen.
Kram Ullis

Likes

Comments

Hej på er!
Jag måste ju berätta att jag är aktiv som lagledare i en cheerleadingförening också. Intresset för cheerleading började 2012 när dottern Ellen började med sporten, sedan dess har vi varit fast i denna fantastiska sport. Ellen har tävlat flera säsonger men har nu lagt skorna på hyllan och coachar ett lag tillsammans med mig och två andra tjejer. Föreningen vi är med i heter Starlight cheer och vi finns på både Facebook och Instagram . Vårt lag heter Navy Blue Stars. Det är fantastiskt roligt att se de aktiva utvecklas i sporten. Det krävs mycket gymnastik, styrka och kondition och det är bra träning. Så utöver min egen träning så hjälper jag andra i denna härliga sport. Vårt lag är sideline cheerleaders till Kristianstad Predators som spelar amerikansk fotboll.
Kram Ullis

  • 116 Readers

Likes

Comments