Jag vaknade kl 16 igår, så det är väl inte konstigt att jag är vaken nu. Jag trodde J skulle väcka mig men nä. Han ville väl vara ensam och slippa frugan ett par timmar 😉
Jag skrev om mitt läkarebesök på facebook i fredags och en gammal bekant skrev till min att både hennes man (som tidigare var ingift i släkten) och deras son har autism och att ingen av dom får hjälp. Hon är från sydamerika från början och hon sa att hon aldrig varit med om sämre vård än i Sverige. Man får liksom ingen hjälp, trots att man har rätt till det eller behöver det. De har kämpat i åratal, men nä. I Sverige får du inte ett skit. Inte ens folk som har haft personliga assistenter får ju det längre.. Helt sjukt.

Hur som, jag spelade in samtalet med läkaren i fredags. Men av någon anledning blev kvalitén skit, så man hör inte vad nån av oss säger, vilket gjorde mig sur. För han sa vissa grejer som var helt "är du döv eller?". Han sa att han inte trodde att jag hade nån diagnos, men vi hade ju inte ens pratat om mina problem? Så hur fan kan han veta det? Han frågade ju bara om min familj. Och jag sa att ett flertal på mammas sida har adhd och add, som diagnos. Och ett flertal som inte har fått nån diagnos, men som man märker har adhd. Och genetiken gör väldigt mycket, speciellt om man inte har fått rätt stöd som barn. Och det har ju inte jag. Så chanserna är ju rätt så jävla höga. Men det jag är mest sur över, är att jag har inte fått göra en enda skattningsskala. Det är ett papper som går på några minuter. Där och då hade man ju kunnat se om det ens finns nån indikation på om jag har add/asperger eller inte. Men inte ens det kan de erbjuda. Jag har själv gjort det, och jag fick 29 av 41, vilket är en rätt stark indikation på asperger. Morsan smsade imorse att hennes pojkvän Dr T håller på att leta upp såna skattningsskalor åt mig, så jag kan testa och se samt hjälpa mig på andra sätt. För det är tydligen så man får göra idag. Du får själv göra det mesta av jobbet, för ingen annan tänker lyfta på arslet.

😜

Men i alla fall, med tanke på hur dålig inspelningen blev och jag vill verkligen ha hans grejer inspelade eftersom han sa såna ologiska saker så tänkte jag ringa psyk på måndag och lämna ett meddelande till honom och be honom ringa mig. Nu vet jag inte om läkare ringer upp patienter sådär, men eftersom ingen annan vet vad vi pratade om kan ju ingen annan svara på det direkt. Ska säga att jag har några frågor efter vårt möte och ifall han ringer (vilket jag hoppas!) ska jag säga typ: "Du vet den där listan jag hade, med problem uppskrivna? Vi gick ju aldrig igenom den, eller hur? För vi pratade mest om mina föräldrar, syskon och sånt?"
Om han svarar ja där, så bekräftar han ju att vi inte gick igenom min lista. Sedan kommer jag säga "Hur kan du då göra bedömningen att jag inte har varken ADD eller asperger om vi inte ens pratade om mina problem?". Och BOOOOM! Där åker han dit. För då har jag dels bekräftat vad han sagt och vad vi spenderade den här timmen på och dels påvisat vilken idiot han är. Så jag hoppas innerligt att han ringer upp. För då har jag det inspelat, med min call recorder att t.o.m läkare på psyk är idioter och inte vill göra ett skit. Sen ska jag även fråga varför han inte kan skriva remisser och vem som gör det. Ringer han inte upp däremot.. tja, då får jag väl nöja mig med min skitinspelning. Den är så brusig och våra röster är jättelåga. Jag har försökt ta ner program som städar upp brus, men det hjälpte inte direkt. Så jag ska försöka med det här, så får vi se. Man får ju inte vara dum. Wish me luck!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jaaa... Jag var ju hos den där specialistläkaren idag för att prata om en eventuell utredning. Gjorde vi det då? NÄ! Jag ska försöka fatta mig kort, för jag är så jävla trött på det här nu. Jag hade med mig en hel lista på problem jag ville ta upp och så fort jag visar den säger han "Det har vi inte tid med". Nähä, men vi har en timme till att prata om min familj? Om jag har syskon. Om jag pratar med mina föräldrar. Om jag har mor- och farföräldrar. Det har vi tydligen tid med. Bra prioriterat. Jag försöker om och om igen att ta upp saker på min lista, men han lyssnar inte. Och i slutet säger den här jäveln, den här "specialisten", att han inte tror att jag har en diagnos (samt säger "vad skulle en diagnos göra för nytta?". Öh.. RÄTT VÅRD KANSKE!?) utan att jag bara har en "sån" personlighet. Att vissa bara funkar så. Men att jag skulle behöva psykoterapi. För vad? Min "personlighet" eller? Sen tyckte han att jag skulle gå ut och göra sociala saker, trots att jag precis suttit där och berättat hur svårt det är för mig i sociala sammanhang för att jag alltid hamnar utanför, för att jag alltid känner mig malplacerad då ingen delar mina intressen, så jag är alltid den där "tråkiga" typen som ingen vill snacka med. Och att jag måste förbereda mig i flera dagar, ibland veckor, för att orka vara social i några timmar. Jag har aldrig varit med om ett sånt jävla flummeri! Det här är alltså öppenpsyk vi pratar om.
Han tyckte även att jag skulle tvinga mig ut och göra saker, när jag säger att jag inte KAN, då jag har noll motivation och att allt är svårt att göra. Att ta tag i saker. Det går inte. Det kan ta 8 timmar för mig att gå och ta nåt att äta, trots att jag är hungrig. Det kan ta upp till en vecka ibland innan jag har lyckats ta mig in i duschen. Men det är helt normalt för den här "specialisten". Han verkar inte ens ha hört talas om ADD, jävla idiot. Det här är liksom klassiska symtom på ADD (tillsammans med tusen andra symtom).

En seriös bild för en gång skull.

​Jag har nu betalat 1500-2000 kr på att få vård, som jag fortfarande väntar på! Jag vill fan kräva tillbaka mina pengar. Stämma hela skiten. Det får inte gå till så här. Jag är inte arg för att de inte vill sätta en diagnos på mig som jag tror att det är, utan jag är så jävla arg på att de inte lyssnar och ens kan tänka sig en utredning. Men det är för att det kostar pengar. Och de har inte såna pengar. Det är vad skiten handlar om. Så de försöker göra så lite som möjligt. För det brukar ju funka...
Jag har nu åter kontaktat patientnämnden och tagit upp det här besöket samt hört av mig till den privata kliniken igen. Ska kolla upp fler, för jag sätter inte min fot på öppenpsyk igen. Jag har inte tid förrän i typ januari ändå så.... Så jävla trött på deras skit. De kan dra åt helvete allihopa.

Likes

Comments

Det har varit välbehövligt att vara sjukskriven. Jag känner mig mycket gladare, piggare och lugnare. Jag har inte hjärtklappning eller oro i magen längre. Men samtidigt har jag alla vanliga problem som innan, haha. Kämpar fortfarande med att öppenpsyk ska skärpa sig. Har ej fått svar från avdelningschefen och har bett patientnämnden att gå vidare med det här. Sen så träffade jag min kontaktperson i måndags igen. Jag var på uruselt humör. Alltså, jag tror folk märkte att jag var arg, för folk undvek mig på gatan och fler än vanligt stirrade på mig, haha. Jag kände mig så jävla "nu eller aldrig" typ. Nu får jag som jag vill eller så kan de dra åt helvete allihopa. Kontaktpersonen är så skum med. Hon bara sitter och stirrar på en. Säger ingenting. Sitter bara och glor på mig med sina råddjursögon, vilket gjorde mig ännu argare. "Vad fan glor du på?" tänkte jag. Jag var där i mindre än 30 minuter och hon sa att vi nog inte behöver träffas mer tills vidare, haha. Skönt. Jag ska till en specialistläkare på fredag som ska göra en bedömning om jag behöver en utredning. Vi får väl se hur det går. Men jag tänker vara ärlig och säga att jag inte tänker sitta och vänta på ett beslut från dom i månader, för jag har redan slösat så jävla mycket tid. Jag frågade min kontaktperson om jag verkligen ska behöva vänta i 6 månader igen på att få komma till en psykolog, med tanke på att jag redan blev lovad det i början av året. Hon sa att de kanske får prioritera mig och det tolkar jag som att jag då isf får gå före i kön. Jag sa "bra, annars skriver jag ut mig som sagt. Jag har betalat över 1000 kr på ingenting. Jag har betalat för luft, eftersom jag inte har fått nån hjälp alls."

Inte nog med det så var jag i matbutiken efter besöket på psyk och jag blev ju inte direkt gladare. Två gamlingar står mitt i den trånga gången och pratar. Bryr sig inte ett skit om att folk försöker komma förbi. Det bildas kö runt dom, men de fattar inget. Och där kommer jag. Ångvälten. Arg och hatisk. Jag bara mosar in bland folk och fräser att de får väl för helvete flytta på sig och bete sig som folk! Haha. Sen när jag är på väg hem går en gammal gubbe framför mig och pratar i telefon. Ca ½ m ifrån mig snorar han ut en jävla kråka (ni vet, man håller för ena näsborren och "blåser ut" snoret på gatan, typ som att spotta med näsan) och den träffar mig nästan på benet. Gubben tittar på mig och jag stirrar som en tok på honom och är på väg att sprängas av ilska. Bara börja gapa på honom att han är ett jävla äckel, men han pinnar på så jävla fort efter att han såg mig så ögonblicket försvann. Synd. Hade varit skönt att få ut lite ilska.

Jaja. Idag testade jag mina nya tvålformar, färger och dofter. Var riktigt kul faktiskt! Jag trodde att jag höll på med det i en timme, men klockan gick visst väldigt snabbt. 3 timmar tror jag att jag höll på, haha. Skitkul!

​Vad tycks? Lite fräna blev det ändå! Jag tyckte att Super Mariotvålarna blev riktigt coola. Jag skulle nästan vilja börja sälja handgjorda tvålar. Men jag vet inte hur intressant det är för folk. Vem bryr sig om tvålar liksom? Kanske skulle gjuta nåt annat i formarna men vad? De är ju faktiskt rätt häftiga. Tvålar kanske skulle bli populära som prydnader? Haha. Jag vet inte. Jag gillar ju dock att pyssla och det vore kul om man kunde leva på det. Kanske börja göra smycken och liknande. Hade velat göra "natursmycken". Typ pressa löv och använda som hängen, göra små "världar" av mossa och svampar och göra ringar av eller liknande. Hade varit tufft. Får nog kolla upp det och se om det är möjligt. 

Nu ska jag slappa vidare.

Ps, nån som vill ha tvål? Haha.

Likes

Comments

Sitter och lyssnar på Opeths "Heritage"-platta. Inget märkvärdigt med det egentligen, men det var den platta som fick mig att orka leva det året (2012). Jag vet att jag har nämnt det året titt som tätt, men det är för att det har gjort ett sånt starkt intryck på mig. Jag kan liksom inte förstå hur man kan må så dåligt och överleva! Hur orkar man ta sig igenom den skiten? Det förvånar mig än idag faktiskt.

En av de bästa plattorna som någonsin producerats. Så jävla underskattat!
Den kryper in under skinnet på en efter några lyssningar
och texten är fan riktig poesi.

Det här är första gången jag lyssnar på just det albumet sen det året. Har inte riktigt pallat, då det frisätter så många minnen och känslor. Det gör det nu också, men musiken är så satans bra! Jag kom att tänka på den nu när Opeth släpper nytt igen. De är helt genialiska.

Tycker den här instagrambilden summerar året åt mig. Den togs 2012 och det enda jag gjorde då var att jobba, supa skallen av mig och sova/stirra in i väggen. Jag höll på att falla ner i ett alkoholmissbruk det här året, men jag hade förnuft nog att lägga av innan jag passerade den gränsen. Men jag spenderade alla mina pengar på alkohol efter att räkningarna var betalda. Det var antingen alkohol eller isolering som gällde. Satt hemma dygnet runt i 6 veckor utan att prata eller träffa någon. Bara satt där med min ångest och suicidala tankar dag ut och dag in. Klarade inte av att duscha, äta, tvätta, klä på mig, sova eller vara social. Jag bara glodde och planerade min död. Jag hade allt planerat, men jag lyckades alltid skjuta upp det till nästa dag. Fråga mig inte hur, men en liten röst i huvudet sa hela tiden "Vänta till imorgon". Det funkade ju uppenbarligen eftersom jag sitter här 4 år senare och kan berätta om det.

Självporträtt efter att ha legat i krig mot mina demoner en hel natt.
Man kan nästa ta på vanmakten och uppgivenheten som den utstrålar.

Det här året har satt sina spår. Nu vet jag vad min hjärna är kapabel till och det gör mig så rädd. Så fruktansvärt rädd. Jag är livrädd för att hamna där igen. Jag orkar inte känna den totala meningslösheten på det sättet igen. Jag känner alltid att livet är meningslöst, det är nåt vardagligt för mig. Men inte med den styrkan. Det där var orkanstyrka gånger tusen. Jag hade ju liksom allt planerat. Jag skulle gå ut i skogen och hänga mig. Jag skulle skriva ett avskedsbrev via bloggen, tidsinställa inlägget (så jag hann dö) och koppla det till facebook, så att folk åtminstone fick veta att jag inte fanns mer och för att mina katter inte skulle lämnas ensamma för länge. Vattnet i badkaret skulle stå på så de hade vatten och säcken med mat skulle stå öppen så de inte behövde gå hungriga. Det var min plan. Jag tog ibland promenader (de få gånger jag orkade ta mig ut) för att kolla in vilket träd jag skulle ta. Så långt gick det. Men jag genomförde det inte. Och det är nu man förväntas sig att jag ska skriva "och det är jag glad för", men är jag verkligen det?

Min favorit vad gäller självporträtt. Också från det här året.

​Jag kan svara både ja och nej på den frågan. Ja, jag är glad för att jag träffade J, att vi flyttade ihop, gifte oss och så. Men nej, livet är så jävla jobbigt. Varje dag är en kamp. Vissa dagar lyckas jag ignorera och undantrycka alla jobbiga tankar och känslor, men många gånger inte. Och jag tror inte folk fattar hur ansträngande det är att försöka låtsas vara normal. Man VILL vara normal. Folk tar depressioner för lätt ibland. Ungefär som att man är sjuk temporärt men många blir inte bättre, det är snarare så att man får lära sig knep för att orka andas. Minsta lilla motgång kan sätta igång alla möjliga saker i huvudet på en. Alla krav från samhället (som inte tar hänsyn till vad du är kapabel till) är så betungande. Du försöker att jobba, umgås, resa och allt som alla andra, men det är alltid nåt som skaver. Nåt som gör att du sticker ut eller gör så du inte känner dig hemma. Du känner dig otacksam som mår dåligt fast att du tror att du har allt. Folk som inte förstår hur det är att vara fången i en destruktiv hjärna. Som kommer med "välmenta" råd, trots att de inte har en aning om hur det är i ditt huvud. Har du då också problem med att uttrycka dina känslor och varför du känner dom, då är det ännu värre. Du kan inte förklara för någon hur du känner eller varför. Ibland vet man inte varför. Hjärnan gör som den vill och du kan inte leva utan den. Du kan inte separera dig från din hjärna. Du är fast. I ett köttsligt fängelse. Och folk som säger att det är fegt med självmord... Ni ska hålla käften och inte vara så arroganta. Fy fan, det är att skamma människor som mår piss.

Det krävs mod att våga avsluta sitt liv. Att ta det steget ut i ingenstans. Man vet inte om det kommer göra ont, vad som händer efteråt, hur lång tid kommer det ta? Det krävs även väldigt mycket vanmakt. Man ser ingen annan utväg än döden. Många vill inte dö, de orkar bara inte leva mer. Det är för tungt. Det är som att kvävas, man måste ut. Ut ur sitt eget skinn. Det är värre än döden. Därför tar man det steget. Det är inte fegt, det är nödvändigt. Och det är ignorant av anhöriga, tycker jag, att säga att det är själviskt att ta det steget. Som att personen gör det för att skada andra. Nej, det är för att fly. För att komma undan. För att orka. Det är en sorts paradox. Det är år 2016 och folk vet fortfarande ingenting om psykisk ohälsa, depressioner och självmord. Det om nåt är pinsamt och fel.

Likes

Comments

Jag har fått en brevvän! Känns både roligt och väldigt nostalgiskt. När jag var yngre träffade jag alltid på nordbor på utlandsresor och hade två brevvänner i Norge som jag skrev med rätt länge. Tror det höll på i några år, men sen glömde nån av oss att svara och allt rann ut i sanden. Så det är skoj att på vuxna dagar få hem handskrivna brev i brevlådan!

Så fint! 😄

Älskar "pyntet". Riktigt häftigt!

Jag satte mig ner på kvällen samma dag som jag hade fått brevet och lyckades skriva 5 sidor tror jag, haha. Om allt och inget. Pyntade med bokmärken, bilder och lite allt möjligt. Eftersom jag skrev på ett riktigt tjockt papper blev brevet enormt och såna kuvert hade inte jag hemma, så jag fick göra ett eget. Kan hända att min brevvän kanske inte ens får hem brevet utan måste hämta ut det, haha. Hoppas inte det!

Förutom det så hittade vi ännu en nice möbel, som vi var och hämtade idag för 400 kr. Det roliga är att den hör ihop med vårt matbord! Likadana fötter och likadant trä med mönster. Och ännu bättre, min yngsta morbror och hans fru ska göra sig av med en gammaldags soffa med exakt samma tyg som våra köksstolar samt två fåtöljer med samma utseende. De frågade om vi ville ha dom och jag sa ja direkt! WOHO! Nu ska vi bara få plats med allt med...

Snart är vårt kråkslott komplett!

​Det vi skulle behöva hitta nu är nån sorts sängram i samma stuk och ett par bokhyllor samt vitrinskåp. Och stora maffiga tavlor. Vi håller på att fasa ut möblerna vi bytt ut mot de nya. Så nu har vi inte bara ett köksbord med stolar att göra oss av med, nu har vi även en byrå. Men men, får se när de försvinner ur våra ägor.

Annars händer inte mycket. Jag är ju som bekant hemma, sjukskriven. På måndag ska jag träffa hon på psyk. Från och med nu tänker jag spela in alla såna möten, för jag har inget att komma med om de säger "Nä, det har vi aldrig lovat/sagt". Jag har inga bevis om det inte är infört i min journal. Så nu tänker jag sitta där med mobilen i händerna och spela in allt som sägs. Jag gjorde det när jag var hos läkaren, för vissa läkare är fan dumma i huvudet och säger väldigt ignoranta och opassande saker. Det är ett tips till er andra också, träffar ni myndighetspersoner, chefer, vårdpersonal osv, spela in! Går även att spela in telefonsamtal och spara. Det är typ det man får göra idag, när folk lovar allt möjligt till höger och vänster men inte gör ett skit.

Jaja, jag har inte så mycket mer att säga nu.

Likes

Comments

Gick till vårdcentralen imorse för att fixa med sjukskrivning. Jag har nog aldrig varit med om en segare vårdcentral! Jag tog min nummerlapp kl 7.58 och vi var typ 6 patienter i väntrummet men jag fick vänta i 40 minuter innan jag ens kom till receptionen... Människan bara stod där och skrev ut massa papper. Helt sjukt. Eftersom det var drop in fick jag först prata med en sjuksköterska som inte verkade fatta nåt. Jag vet inte om jag är otydlig eller om folk bara är tröga? Jag berättade att jag varit väldigt stressad under sommaren pga bland annat min patient som blev misshandlad av mina kollegor och att det blev så mycket snack om det (vissa ifrågasatte om det ens hade hänt och en del ifrågasatte min rapport.. Som de inte ens läst!) samt att jag vet inte vet beslutet. Kommer de tillbaka? Blir det rättegång? Eftersom patienten själv inte är så bra på att kommunicera verbalt hänger det ju på mig att vittna i så fall. Men jag har inte hört nåt. Sen nämnde jag massa annat också och att jag fått ångest pga det här.
Sjuksköterskan säger då:
- Jag skriver att du borde sjukskrivas i några dagar, sen får du träffa en läkare igen för uppföljning och då får ni väl prata om mediciner. För har man ångest behöver man ju nån sorts medicin.
- Men jag har ingen ångestproblematik. Jag får ångest av stress.
- Ja, men får man ångest är ju det en början på en depression.

Alltså, förlåt för att jag kanske låter arrogant nu men du jobbar på en vårdcentral där den psykiatriska och psykologiska kunskapen, generellt, är typ noll och jag är både utbildad och jobbar inom psykiatrin samt har haft depressioner sen jag var 11, jag vet nog när en depression är på gång. Hur som, fick gå ut i väntrummet och vänta på att få träffa en läkare. Och han var ju inte mycket bättre han heller.

​Känner mig instängd och äcklig i min egen kropp.
​Vill krypa ur mitt eget skinn och få sväva fritt.

Jag får återigen förklara varför jag vill bli sjukskriven och han förstår att det så klart sätter sina spår. Sen frågar han om jag har någon diagnos, varpå jag sa nej men att jag vill bli utredd.
"Ja, du skulle nog behöva det ja". No shit sherlock. I alla fall, så nämnde jag att nån inofficiellt nämnde att jag hade PTSD, men utan att ens träffa mig eller testa mig för det (skedde på vårdcentralen i Borås mellan min konaktperson och neuropsyk. De träffade mig alltså inte, utan gick bara på det jag hade berättat för kontaktpersonen där....) och att jag aldrig haft flashbacks eller mardrömmar osv. Gissa vad den här läkaren skriver i sjukintyget! ".... med diagnosen PTSD och depression.". Bah va? JAG HAR INTE DEN DIAGNOSEN! Det var ju bara nåt de slängde ur sig för att slippa utreda mig för ADD. Blir så trött. Nu kanske det kommer stå i min journal att jag har ptsd, när jag inte har det! Jag förklarade ju att jag fick den skitdiagnosen utan nån som helst grund eller utredning. Hur svårt är det för folk att lyssna? Mumlar jag när jag pratar?

Och så nämnde jag att jag har kontakt med psykiatrin här för att bli utredd men att de bara fuckar upp sig hela tiden och att jag funderar på att gå den privata vägen istället. Både sjuksköterskan och läkaren sa "Ja, men det är ju dyrt". Nej säger jag, inte om man skickar egenremiss eller får en remiss från psyk och dit. Finns det en grund till det, kostar det precis lika mycket som inom landstinget. Och båda ba "Nä, men det stämmer inte". Jag har ju för fan fått det bekräftat från företaget. I skrift dessutom! Ser jag dum ut? Låter jag dum? Eller vad är det? Verkar jag vara opålitlig? Jaja, jag blev sjukskriven till den 3 november till att börja med i alla fall. Fick en ny tid till en läkare den 1 november, för uppföljning. Pratade med chefen efter det och hon sa att det låter som att jag skulle må bra av att vila. Men jag ser inte fram emot att hon ska se att det står "PTSD" om mig.... Speciellt inte när det INTE STÄMMER!!!!!!! Dör ta mig fan.

Ringde och lämnade ett meddelande till min kontaktperson på psyk också. Så satans trött på att vänta på att få besked från dom ang deras misstag och planering. Sen så har jag skickat mail till deras chef om felen de begått, men inte fått svar. På fredag har det gått 2 veckor, precis så länge patientnämnden bad mig vänta. Hör han inte av sig innan fredag/lördag så tar jag kontakt med patientnämnden igen så får dom driva det vidare. Nu jävlar tänker jag krångla och vara jobbig som fan.

Likes

Comments

Igår fick jag lite pysselfeeling igen så satte igång med en grej som jag tänkt på hela veckan. J skrev ut bilder åt mig på sitt jobb, jag satt sen och skar ut bilderna, men papperet var inte det bästa. Kom på att jag hade svart tjockt papper i skrivbordet så ritade av mina utklipp och klippte ut.

Början på mina Disneycameos/silhuetter.

Limstiftet jag hade funkade ju inte på den här typen av papper, så jag fick ta superlim, haha. Nu sitter det i alla fall! Sedan tog jag min bokstavsstencil och skrev citat som hade med filmerna att göra. Blev rätt nöjd faktiskt! Hade först tänkt fylla i bokstäverna men jag orkade inte.

Det färdiga resultatet.

Jag ska nog göra fler, men då behöver jag flera ark av det där fina papperet som ser föråldrat ut. Har bara ett kvar. Hade ju velat ha nån med Odjuret och kanske Timon & Pumba. Men men. Ikväll ska jag nog klä om min lilla trälåda som jag har målat med färg. Blev inte så nöjd med det.

Förutom det så har jag köpt nya ljushållare. Som vanligt, haha. Jag vet inte hur många vi har här hemma faktiskt. Men det är ett par stycken.

​Jaja. Det händer inte så mycket här annars. Vi har suttit hemma och kollat på Arrow på Netflix. Imorgon ska jag ju egentligen jobba men det tänker jag fan inte. Ska se till att bli sjukskriven i veckan, så jag får vila lite.

Likes

Comments

Jag har haft ett litet uppehåll, från i princip allt. Det nu sommarens psykiska stress slår till. Jag pallar inte att jobba. Fick ångest så fort jag dök upp på jobbet i onsdags. Gick hem runt midnatt med gråten i halsen och nu tänker jag sjukskriva mig. Måste få en paus från hela skiten. Orkar inte mer. Jag måste samla energi för att stångas med psyk och få dom att fatta allvaret. Min kontaktperson där sa "Ja, du kanske har en diagnos. Det vet vi ju inte än, men jag tror du behöver prata med nån om allt i ditt liv. Du har ju växt upp utan omsorg". Och jag känner att nej, jag behöver inte alls prata. Jag har pratat med kuratorer och skit i 15 år. Jag lider inte av min uppväxt, jag lider av att psyk inte fattar. Jag behöver utredas, för om jag faktiskt har en diagnos och inte får rätt hjälp, hur tror de då att det här kommer sluta? Om jag inte har en diagnos, då kan jag gå med på alla möjliga sorters terapier (förutom KBT, det suger rakt igenom. Där snackar vi flum). Folk tror att allt kan botas med att prata om det. Jag har pratat och ältat hela mitt liv, har det löst nånting? Nej. Jag har gått i flummig jävla KBT där jag skulle "tänka annorlunda". Hjälpte det? Nej. Jag kan inte styra mina tankar. Det kan ingen. Det där är bara nån sorts skamtänk. Att man är "olycklig" för att man tänker "fel". Det är fan att skamma folk. "Om du bara tänkte RÄTT hade du inte mått dåligt". Dra åt skogen säger jag. Sån smörja. Blir man däremot hjälpt av KBT så säger jag hurra, det är bra. Men det är inte för mig. Jag blir bara arg, för det är så ologiskt.

Hur som. Pratade med en sjuksköterska på vårdcentralen och hon sa att det inte var nån mening för mig att boka in en läkartid, för läkaren hade bara sagt åt mig att vara hemma den här veckan, då man får vara hemma utan sjukintyg och att jag skulle dyka upp när den var över typ. Så jag får väl gå dit på deras drop in nästa vecka istället. Försökte förklara för henne varför jag kände som jag gjorde (eftersom hon frågade) men jag orkar inte säga allt till en person som jag dels inte har träffat och dels troligen aldrig kommer träffa. Vet folk hur jobbigt det är att behöva börja om hela tiden och berätta samma saker om och om igen? Den nya kontaktpersonen hade ju inte ens läst min journal verkade det som, så den timmen jag var där gick åt till att upprepa allt för sjuttioelfte gången. Liksom, läs innan så vi kan snacka om viktigare saker som jag behöver JUST NU. Förstår inte svårigheterna? Tänk om vi inte hade haft nån rapport på mitt jobb, skulle jag då gå till alla patienter och fråga "Jaha, varför är du här då?" och så skulle de behöva upprepa det till alla som jobbar där. Funkar ju inte. Läs på för fan. Jag väntar hellre 10 min extra om jag slipper spendera 40 minuter på att dra hela min livshistoria. Den är inte så rolig att upprepa gång på gång. Den sätter bara lös massa minnen som jag försöker glömma.
Men jag ska faktiskt ringa min kontaktperson och fråga vad hon har tänkt sig (då jag fått en läkartid tydligen) och om jag kan bli remitterad till en privat klinik. Det kan jag ju inte nekas, men säger hon nej så skriver jag ut mig. Så enkelt är det. Tack och bock för ingenting liksom. Hoppas skiten brinner ner. Jag måste sätta hårt mot hårt, för det gäller min mentala hälsa just nu. Jag är så nära avgrunden att om jag faller ner där igen, som jag gjorde 2012 (då kunde jag inte ens vara inne i köket om det låg en kniv framme, för jag fick såna starka impulser om att hugga den i magen på mig själv) då överlever jag inte. Jag var så nära att dö det året och jag har aldrig mått så dåligt innan. Jag vill inte dit igen. Det var inget trevligt besök om jag säger så...

Villfarelser

Jag tror på allvar att jag behöver dels en utredning men också en flytt. Ett miljöombyte. Jag behöver natur. Om jag hade bott mitt i skogen hade jag liksom varit tvungen att gå ut och röra på mig. Jag har en längtan till skogen varje dag, men jag har noll motivation till att gå ut då jag bor mitt i stan. Det är folk och ljud hela tiden. Och på natten vågar man ju fan inte gå ut, inte som det är idag. Det är ju knappt man vågar gå ut så fort det blivit mörkt (tacka fan för försvarssprej. Obs! Helt lagligt, till skillnad från pepparsprej). Än mindre knalla ut i skogen. Jag vill vakna upp till träd och vilda djur. Till tystnaden. Jag vill vakna upp med ro i själen. Jag kan nog inte få det på nåt annat sätt, för jag avskyr vårt samhälle och hela vår art. Skulle gå och bli eremit. Bosätta mig på nån jävla öde ö nånstans.

​Jim Carrey som Ace Ventura. Fortfarande två 
av mina favoritfilmer ❤

Likes

Comments

Jag älskar ju gammaldags inredning och jag tycker mig hitta massa möbler hela tiden som folk vill bli av med, men J säger nej till allt. Han gillar fulgamla saker, haha 😉
Han gillar 70-talet till exempel. Ja, ni hör ju vad jag får stå ut med... Själv är jag mer en romantisk historiker. Jag vill gärna ha saker från 1800-1900-talet eller tidigare. De där utsmyckade och tunga möblerna. Med snirkliga armstöd och lejonfötter. Hur som, igår hittade jag en matgrupp som jag föll pladask för och TRO DET ELLER EJ!!!!!!! men J tyckte också om det! Höll på att ramla ur soffan, haha. Han gick från "Nej. Nej. Fult. Usch. Nej. Nej. Nja. Nä" till "ÅH WOW!" och jag slog till fort som fan.

Jag är så kääääääär! Åh maj gadd! Det är tungt som fan, men fy fan vad vackert. Till och med det gula tyget faller mig i smaken, trots att jag avskyr gult. Vårt kök ser ju väldigt svenskt och modernt ut just nu, så vore skönt att få in såna här möbler istället.

​Så här ser vårt kök ut. Ganska standard med IKEA-möbler. Lagom tråkigt tycker jag. Vi har båda sagt att vi ska byta ut våra möbler till äldre och liksom få till den där gamla mörka inredningen man hade förr med träpaneler på väggarna, dunkel belysning och mörka färger. Jag älskar ju tunga draperier/gardiner och öppna spisar. Det hörs kanske att jag är född i fel århundrade? haha. 

Jaja, imorgon ska vi hämta våra nya möbler för 1000 kr och så försöker vi få sålt vår matgrupp. Men det går segt just nu, trots att vi har satt priset på 500 kr och de köptes för 1 år sen för 2000 kr. Borde ju locka folk men nä.

Likes

Comments

Idag tar vi det lugnt och bara är. Jag har städat Baals bur och försökte få till ett par bilder på honom, för han är så rolig. Men små hamstrar brukar inte direkt sitta still, så det blev mest suddiga bilder.. och det vill man ju inte ha! Så det fick vara. Men han blir alltid lika glad när jag har städat buren, eftersom jag brukar möblera om. Då måste han springa runt och kolla allt, fast att det är hans gamla grejer. Härligt när man kan göra såna små grejer för att någon ska bli glad. Nu ligger han dock och sover i sitt lilla bo.

Förutom det så har vi suttit på altanen och njutit i solen. Passade på att leka lite med kameran och det blev ju helt naturligt att låta J stå modell. Han tog ett par bilder på mig med, men jag är inte lika fotogenisk, haha.

Får väl se vad J säger om att jag publicerar massa bilder på honom bara sådär, haha. Men han ville att jag skulle ta bilder på honom med sina nya pipor, så det är därför han ser typ likadan ut på alla bilder, haha. Men jag tycker han är fotogenisk. Borde göra honom till en alternativ modell 😉

Själv är jag inte riktigt lika fotogenisk. Jag sitter mest där med mina dubbelhakor, bilringar och tjocka lår. Men det är ju så jag ser ut, det går inte direkt att gömma, haha. Glömde nämna mina sneda ögonbryn, hahahah. Alltså, mitt vänstra ögonbryn är helt förstört, så de är väldigt olika. Både vad gäller placering och tjockhet. Men jag skallade ett glasbord som 1-åring och spräckte ögonbrynet i mitten och längs med hela brynet. Så jag har typ 1½ ögonbryn, haha. Jaja, vad ska man göra åt det? Ärret sitter där det sitter och splittrar brynet i två delar.

Master of the Universe.
Och hans fina päls i solskenet.

​Jaja. Funderar på om jag ska pyssla lite idag eller göra tvålar? Jag har fått hem massa nya formar, så jag vill ju experimentera lite med färg och om man kan sätta små tvålar på större tvålar osv. Vet inte hur det kan gå, men vi får se.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw