Jag blir visst ledig en vecka till! Chefen frågade om jag ville vara ledig mer och jag tackar ju inte nej till det. Erbjuden semester är ju inte fy skam. Dessutom förlorar jag inga pengar på det heller då jag jobbat in massa dagar, plus att vi ska ha nån projektdagsak den 1 september. Det börjar redan 8.30 och slutar inte förrän 16.00.... Dryyygt! Förutom den dagen är jag ledig fram till den 6 september då jag hoppar in och gör ett kvällspass, bara för att vara snäll och hjälpa till. Det blir nog bra!

Ungefär hur jag har känt mig hela sommaren...
"Nä men jag mår bra, lite död bara..." haha.

Imorgon ska jag träffa mor och hennes karl i Göteborg och fortsätta vår museumturné genom stan, haha.Vi ska nog till medicinska museet skulle jag tro, då min mor gärna vill dit. Blir nog kul! Ska nog släpa med mig min kamera och fota lite. Var längesen jag begav mig ut bara för att fota. Inte för att jag är speciellt duktig eller kunnig, men man kan ju inte bli bättre utan att öva heller.
Jaja. På fredag åker vi till Kristianstad, då det är Expo Syd där på lördag. Får se vad vi kommer hem med för djur den här gången. Min geckoödla som vi köpte på Malmös reptilmässa mår bra och trivs. Vi har beställt terrarium från Danmark men det tar ett tag att få hit dom, då de i sin tur beställs från typ Italien eller nåt. Det är inte de där tunga glasterrarierna utan i plast, som man kan stapla på varandra samt lyfta hur enkelt som helst. Sedan tror jag J köpte två extra utöver de vi behöver till de djur vi redan har. Så vi kan faktiskt köpa på oss fler. Jag är sugen på grodor. Speciellt mossgrodor.

Vore tufft att ha nåt vattenlevande djur, för då kan man bygga intressanta miljöer. Hade t.ex velat göra en ö med mossa, grenar och sånt där och sen vatten runt om, så grodorna kan simma runt under ön. Men det kräver en hel del jobb dock. Är även sugen på blåtungad skink eller en ögonfransgecko.

​Det finns många tuffa djur att ha som husdjur! J lär väl komma hem med en ny orm så klart, haha. Han pratar mest om ormar, medan jag är mer inne på saker som springer runt och klättrar på väggarna. Han gillar lugna och enkla djur medan jag vill ha lite action. Våra personligheter märks i val av djur!
Vi matade geckon idag och han är så jävla söt. Älskar leopardgeckos ögon. Så himla fina och att de alltid ser ut att le, det är rätt mysigt. Han äter bra och det ska bli kul att inreda hans terrarium när det väl kommer.

Jaja, nu ska jag kolla på spökjägare, haha.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I fredags, runt kl 22.25 dog en av våra patienter. Hen var satt på palliativ vård (vilket betyder "vård i livets slutskede") så det var ju ingen chock, även om ingen av oss trodde att det skulle hända just där och då. Det var första gången för mig faktiskt. Jag har jobbat inom vården i 6-7 år nu och aldrig haft en patient som dött under mina pass. Inte en enda och då har jag ändå jobbat med ett x antal gamlingar över 100 år. Men jag fick lära mig hur och vad man gjorde när det inträffar, vilket var väldigt givande faktiskt. Vi bytte lakan i sängen, klädde henom med rena kläder, dukade ett bord med tända ljus, la en blomma på hens bröst och knäppte händerna över osv. Sedan kom anhöriga och sa farväl i princip.

Hur respektlöst detta än må låta precis när någon gått bort, så var det väldigt obehagligt att ta i en död människa... Iskall och slapp, samtidigt så jävla tung. Kände väldigt obehagligt att behöva hantera en död person. Men det måste ju göras. Sedan kom en vaktmästare och körde bort kroppen. Så det var starten på min jobbhelg. Kul liksom.
Men det har gått bra hittills ändå. Jag är på avdelningen under den jag spenderat hela sommaren på. Min avdelning öppnar först den 5 september. Två veckor försent! 😣

En liten selfie med min håriga bebis. Clown nr 1 och 2, haha.

Jag är faktiskt ledig nästa vecka, så jag har bara inatt kvar att jobba. Ska bli skönt med lite ledighet! Jag fick världens ångest igår på jobbet, helt utan anledning. Jag som inte känt av ordentlig ångest på år och dar. Men hepp, där kom den bara. Fattar inte varför. Det var som en gammal störig vän man avskyr som kom oinbjuden på besök. Inte så trevligt. Men det höll i sig i ca 1½ timme, sedan försvann det. Mycket besynnerligt. Det hade inte hänt nåt innan heller och jag hade inte känt mig obekväm, ledsen, deppig eller nånting. Den bara "tjingeling, här är jag!". Jävla as.

Min fina Dovahkiin ❤

Jaja. Inatt är vi bara tre stycken som jobbar istället för fyra. Men det ska väl gå bra, så länge en patient inte blir aggressiv. Hen slåss, sparkas och spottar då och hur kul är det?! Stark som fan också. Jag är den enda som egentligen kan ta henom om det händer, för den ena har en skadad arm och den andra är 7 månader gravid. Inte så bra om hon får ett slag eller en spark i magen. Så ja... ligger en del press på en om nåt händer.
Men just den patienten har sovit som en stock de senaste två nätterna samt varit väldigt trevlig vid läggdags, så det ska nog gå bra.

Hur som, jag ska nog gå och nana lite nu så jag orkar jobba igen. Imorgon efter kl 07 ska jag träffa chefen för första gången på över en månad. Har en del jag skulle vilja prata med henne om, men jag vet inte om det är så proffsigt att ta upp vissa saker. Man vill ju inte vara en back stabber mot sina kollegor men å andra sidan behöver jag hjälp med hur man hanterar vissa grejer. Jaja, löser väl sig.

Likes

Comments

Jag la ut den bild på Instagram om en bok som jag nyss köpt och börjat läsa. Jag har alltid velat läsa den, på svenska och nu när jag äntligen har en ville jag dela med mig av det. Så jag la upp bilden. Och det gick nog inte mer än ett par minuter så kom en kommentar, från en svensk man (fast han skrev på engelska... Trög eller?) där det stod: "And how did this photo come about?".

Bilden jag la ut med texten: "I've been wanting to read the Eddas for a long time
and finally found a book in swedish. I know most of the stories about the
Norse gods but it's still fun to read about them from the written source
of the icelandic sagas".

Jag besvarade hans kommentar med "What's your point? I can't take a selfie with a book I like without getting questioned?", vilket han inte besvarade och jag blockade. Seriöst, vad fan är det för en jävla kommentar? Tror han verkligen att han har rätt att ifrågasätta mig och bilderna jag postar? Tror han att hans åsikt är viktig för mig? Tror han att han har nån bestämmanderätt? Är han hjärndöd eller? Jag lägger väl ut vad fan jag vill och jag har rätt att göra det UTAN att bli ifrågasatt, dumförklarad eller på nåt sätt skammad. Det ska han skita i och gillar han det inte kan han ge fan i att titta. Det roliga var att han gillade bilden... Varför kommentera så då? Det är ju rätt uppenbart varför jag tog bilden, det framgår i texten. Så han ville liksom bara komma och spela allan ballan. Well, not happening fuckface. 

Likadant förra året när jag la ut en selfie med en cigg i munnen och önskade en glad midsommar. Direkt kommenterade en snubbe att det är äckligt att röka och så "okvinnligt". Och jag sa åt honom att dra åt helvete och att han är dum i huvudet om han spenderar tid på att kolla på bilder som han inte gillar samt skriver idiotiska kommentarer. Jag har all rätt i världen att röka cigg om jag vill och posta bilder. Gillar man det inte kan man kolla vidare. Ta lite fucking ansvar för fan. Vuxna människor som beter sig som småbarn. Väx upp. Min blogg, min instagram, min facebook osv är MINA plattformar. Kom inte hit och ifrågasätt mig, det är som att förolämpa mig i mitt eget hem och då åker man ut med huvudet före. Så enkelt är det.

Likes

Comments

Jag var änna tvungen att shoppa lite kläder kände jag. Och ett par skor, haha. Hoppas allt passar nu bara och ser någorlunda bra ut på mig.

Fint va? Köpte även en s.k "catsuit" som ska hålla saker på plats och dölja magen. Alltså, jag använder inte sånt i vanliga fall. Men ibland vill man få en "fin" silhuett utan valkar. Och då menar jag på mig. Hur andra ser ut skiter jag i, men jag vill gärna dölja det ibland om det går. Då känner jag mig lite bekvämare och friare, tro det eller ej. Men vi får se.

Jaja. Mitt vak blev borttaget idag, så nu sitter jag med resten av kollegorna och får umgås med patienterna som vanligt. Tråkigt! Jag hade det så skönt och bekvämt inatt, haha. Men jag är ju snart ledig till på fredag.

Likes

Comments

Holy cheesus, jag har hittills ett väldigt slappt pass på jobbet. Jag sitter vak hela tiden och behöver inte lyfta ett finger, så länge vaket sover vill säga. I normala fall byter vi av varandra varje timme men de jag jobbar med nu sa att jag fick göra som jag ville. Så jag sitter här och läser, löser korsord och fiser. Hoho, vad skönt! Behövde verkligen en sån här natt.

Haha. Snapchat igen. Önskade att man kunde lägga upp videor från instagram och snapchat här. Hade skrämt skiten ur er med kaninvideon!

Jag ska ju hit imorgon med, så blir en bra start på den här veckan. Har jag ännu mer tur får jag vara vak hela helgen med. Förtjänar fan lite lugn och ro på jobbet efter den här helvetessommaren. Vissa av de jobbiga patienterna har flyttat till andra avdelningar, prisa gudarna för det! 😁

Face swaps är fan bland det läskigaste som finns! Det är vad mardrömmar är gjorda av.

Likes

Comments

Ännu en helg slut. Min långa vecka på jobbet börjar nu och jag ska tillbaka till avdelningen jag har lidit på de senaste 6 veckorna.... Det är vak så jag ska dit inatt och imorgon natt. Sen vet jag inte hur det blir. Jag tänker inte ens fundera på hur det blir inatt eller i veckan för jag orkar inte. Det kommer väl gå skit, men har man haft det skit de senaste 6 veckorna lär man väl orka två nätter till? Nu är man ju typ vid målsnöret.

Jag och J prövade snapchat ihop... Skrattade så jag grät.

Annars så händer inte mycket här. Vi var hemma hela helgen och bara slappade. Morsan var förbi en sväng i lördags med sin gubbe. Vi hade väl egentligen tänkt gå på bio, men vi orkade inte. Ibland behöver man bara vara hemma och inte göra nånting. Återhämta sig och bara fisa runt.
Ni borde förresten kolla in videorna på min instagram, så ni får se mina hologramtavlor in action. Skräcktavlorna! Tycker att de är rätt roliga. Mina släktingar kommenterade videon på facebook och tyckte att det var mer skrämmande än häftigt, haha.

Hahahaha. Önskar att jag kunde få ett sånt skägg. Jag ser fan stilig ut!

​Jag går ju fortfarande och väntar på att öppenpsyk ska höra av sig. Men sen upptäckte jag en privat vårdgivare som utreder b.la ADD och att de har ett avtal med Västra Götalandregionen, så jag har skrivit ett brev till öppenpsyk där jag ber dom remittera mig dit istället. Jag har liksom väntat sen förra året på att nåt ska hända och det enda som hänt är ju att jag har pratat med två läkare och en sjuksyrra. På över 8 månader... Väntetiden till det privata stället är 2-3 månader och jag betalar samma som i öppenvården. Så jag hoppas att jag får komma dit nu, beror på vilken bedömning som görs på det nya stället. Men vi får se. Jag är trött på att vänta och tänker ta alla jävla chanser jag får ärligt talat. 

Jaja. Det var väl allt just nu.

Likes

Comments

Den äldre gubben som sålde sin mammas gamla möbler var här för ca 1 timme sen och lämnade av två stolar och två spelbord. Så himla fina och välbehållna! Jag betalade 600 kr, vilket kändes lite som ett rån. Men jag är glad, haha.
Nu hoppas jag bara att våra katter ger fan i möblerna. Speciellt tanten, då hon gärna river på trä. Kistan ute i hallen är hennes ständiga offer, men trät är så tjockt och bastant att hon inte lämnar några märken, haha.

Syns kanske inte så bra, men bordet har två skivor, så det kan fällas ut och spelas tärning på. Det andra bordet som inte är med på bild kan man lägga saker under bordsskivan. Så där har man nog förvarat spelbrickor, tärningar, kort och sånt.

J var sugen på att klä om stolarna, men det vill inte jag. Dels är det för mycket jobb med det på grund av alla nitar, dels är de fina som de är. Man ska behålla saker som de är helt enkelt. De har ju alltid sett ut sådär. Jag gillar dessutom den mörkgröna färgen. Passar fint till mörkt trä.
Det är en sak som är så tråkig med äldre möbler. Många ska måla om gamla skåp i vitt eller pastellfärger och det är fan synd. Mörkt trä är ju så charmigt, speciellt på gamla möbler. Jag gillar chabby chick, men då på nya saker som ska se gamla ut, inte gamla möbler som ska se lite modernare ut. Det är ju bara dumt. Så man får passa på när det finns dödsbon som städar ur hemmen. Man kan hitta massa fina grejer.

Prövar våra nya möbler, haha.

​Jaja, vet inte vad som händer idag. Det skulle ju regna men nu är det ungefär 20 grader ute och solsken... Kanske skulle gå på en pokémonjakt om vädret håller i sig. 
Min chef ringde igår och ville att jag skulle jobba... Jag sa nej tack, haha. Vad fan, jag måste få vara ledig mer än 1-2 dagar i veckan ibland. Lite sinnesro måste jag väl ha förtjänat?! Hon sa dessutom att jag skulle glömma smset hon hade skickat, varpå jag sa att jag inte ens fått nåt? Haha. Hon undrade vart hon hade skickat det, haha. Hon skulle höra av sig på måndag igen och meddela mig om vart jag hamnar under veckan som kommer, då vår avdelning fortsätter hålla stängt.

Likes

Comments

Fy fan. Igen. Som vanligt. Sista natten på "sommaravdelningen" avslutades med dunder och brak. Två patienter gick bananas med sina vanföreställningar så till den milda grad att vi fick brottas med den ena och tvångsinjicera den andre och sätta i mjukt förband ( vilket betyder att personen får sitta i en fåtölj med ett band runt midjan som låses fast bakom stolen). Tro det eller ej, men 80-åriga gamlingar kan vara både urstarka och viga som fan. Den vi brottades med är rena spindeln, kan fan ta sig ur allt. Väger som en fjäder men har muskler som en jävla oxe.
Sedan hade vi en tredje som prompt skulle ut och gå, fast hen inte kan gå och det är ju vårt jobb att undvika fallolyckor, så vi fick faktiskt sätta även den i mjukt förband då hen vägrade lyssna, plus att vi hade fullt upp med de andra patienterna på morgonen. Jag blev fasthållen av samma person som undrade varför hen satt fast i rullstolen. Jag svarade att det var för att hen inte skulle ramla ur, men det svaret blev inte accepterat så jag fick stå där och diskutera detta i säkert 10 minuter. Förstår inte hur jag orkade.

Fjantade loss på Snapchat den lilla stunden det var lugnt på avdelningen, haha. Schnyggt va?

​När vi brottades med den ena patienten ringde vår vikarierande sjuksköterska till avdelningen under oss för att vi lättare skulle kunna tvångsinjicera henom (vi behövde vara 4 som höll i och en som gav sprutan, så vi saknade en person) och då kom sjuksköterskan som var med oss natten innan. Och av någon anledning gör hon precis samma sak som vi redan gjort. Erbjuder patienten tabletter (patienten tar inte sina antipsykotiska tabletter vilket leder till enorm paranoia och panikångest) som hen så klart inte tar emot eller låtsas ta (gömmer under tungan och går sedan på toa och spottar ut, alternativt spottar ut på golvet när hen tror att ingen ser). Sedan erbjuds hen flytande medicin och det går ju inte. Vi har ju redan gjort det här, så varför ska den här sjuksköterskan börja om igen? Vi behövde inte hjälp med det, utan med att ge en spruta i skinkan. Sånt blir jag irriterad över. Det är avdelningen som larmar som bestämmer. De som kommer på larm för att hjälpa till, gör som de blir tillsagda. Det är hela grejen. För det är den larmande avdelningen som har all fakta, de andra har ju inte varit med under kvällen. Men men, efter många om och men gick den här bråkiga patienten och la sig ändå. 

Jag är så sjukt glad att det är min sista natt där MEN.... Jag fick reda på att vår avdelning, min älskade arbetsplats, inte kommer öppna förrän om tidigast 1 vecka... Vår avdelningen är en specialistavdelning som i princip tar emot patienter från hela regionen - så den är viktig! Men vi saknar sjuksköterskor på dagtid. Måste finnas minst två sjuksköterskor på dagpassen (av nån anledning... vi har bara 6 patienter, hur mycket kan dom behöva göra egentligen?). Så jag antar att personalen blir utplacerade på andra avdelningar tills vidare. Men jag har inte fått nåt besked från chefen, så jag vet inte om det är sant eller vart jag hamnar... Kommer säkert hamna på avdelningen ovanför som har hand om dementa gamlingar. Orkar inte fler gamlingar. Jag vill ha våra patienter! De är bäst!

Jaja... Det var allt för stungen.

Likes

Comments

Idag ska jag tillbaka till jobbet... Men det är bara inatt och imorgon natt kvar, sen är jag ledig till på måndag, då vår avdelning öppnar igen. Längtar så! Jag undrar vem fan det var som kom på den briljanta idén att slå ihop två avdelningars personal och flytta dom till en annan avdelning över sommar, med en annan avdelnings patienter... Det är ju som gjort för katastrof. Vi vet inte vart alla grejer finns eller den avdelningens rutiner. Vi kan inte ens patienterna. Så jävla dumt. Men det är dagens vård. Patientsäkerhet är inte så viktigt.

Jaja. Jag försökte redigera en bild så mitt hår skulle vara svart och rött, som Harley Quinn. Bara för att se hur det skulle se ut, om man vill cosplaya nån gång. Men nä, då ville ingenting sparas. Försökte flera gånger, men icke. Så fuck you då, skitprogram. Så jag (och ni) får helt enkelt tänka fram svart hår på ena sidan, haha.

​Jag gillar fan Harley. Nog för att hon ritas av män (även skapad av män. Men originalet är annorlunda än den nya versionen som jag läser, vars manus skrivs av en kvinna och hennes man) och alltid går runt lättklädd och framställs lite sexistiskt (hon är ju snygg och alltid sminkad, alltid med urringning osv) så tycker jag hon är grym. Som karaktär är hon stark och tar ingen skit, samtidigt som hon är lite galen. Vilket är befriande. Det är sällan kvinnor "får" vara knäppa och göra skumma saker. Det är helt ok för män att fjanta runt och göra sjuka saker, men gör tjejer det så är det inte kul. Därför gillar jag Harley. Hon är rätt sexuell också, vilket jag tycker är befriande. Det kan ju samtidigt tolkas som alla killars våta dröm, haha. Men hon är kär i både män och kvinnor, speciellt Jokern och hennes bästa vän Poision Ivy. Det är lite charmigt. Och så älskar hon djur och spöar elaka karlar. Dessutom är hon mycket för systerskap också. Hur bra som helst! haha. Sen finns det ju alltid djupare analyser att göra. Men det orkar inte jag. Just nu funkar det med en kvinnliga antihjälte, tills det i framtiden kryllar av kvinnliga superhjältar och skurkar. Jaja, nog om henne nu.

I helgen kommer hem gubbe förbi och lämnar av lite möbler som jag ska köpa. Sen vet jag inte vad vi ska hitta på.. Bio kanske? Suicide Squad har ju haft premiär och den vill jag se!

Likes

Comments

Fan, vilken jobbig helg... Jag orkade inte jobba inatt så jag sjukanmälde mig igår och sa att jag hade fått ryggskott. Det är ju inte helt osant, då jag lyfte en patient jävligt dumt, men jag hade kunnat jobba ändå. Men jag pallade inte. Vi har bara två nätter kvar på den här avdelningen med de här patienterna och det är ju gött, men fy fan... Vi fick in två nya patienter där en av dom gapade nonstop, oavsett vad vi försökte göra för henom. Bara gapade och gapade. Revs, nöps och skrek förolämpningar. Sen den andra kunde fråga tusen saker och sen skratta en rakt upp i ansiktet. Hen höll på med mig hela tiden. "Har du inga barn? Och är 28 år... HAHAHAHAHA. Är du barnhatare eller?" osv. Hela nätterna. Man orkar liksom inte. Plus ett xvak på det också, med en superparanoid patient som tror att vi ska döda henom. Alltså, ja, det är synd om dessa patienter. Inget snack om saken. Men vi i personalen är inte mer än människor heller, man orkar inte höra på det här i 30h på en helg. Nonstop. Jag visste inte om jag skulle gråta eller skrika. Den ena patienten försökte hålla de andra vakna och skulle hålla på och fråga vad de gjorde, trots att de sov eller försökte. Och vi var fulltaliga, så man vill inte ha 18 patienter vakna mitt i natten på tre skötare och en sjuksköterska. Det skulle bli kaos. Så jag kom hem och kände "fuck it. jag orkar inte".

Fjantade loss med snapchat igår, haha.
Satt och asgarvade åt mig själv.

Så igår somnade jag runt kl 18-19 på kvällen. Vaknade 00.30 av att det var kolsvart och J låg bredvid mig i sängen, haha. Jag trodde väl att jag skulle vakna till nån gång runt 22 och gå på toa eller nåt. Men nä, var helt utslagen. Gick på toa när jag väl vaknade och sen somnade jag igen. Gick upp när J gick till jobbet och här sitter jag nu. Vid 12 ska en tjej komma och träffa Toad. Det är inte den tjejen som bodde ute på en ö, för hon kom tydligen på att hon var allergisk och hade gått och tagit tester. Fast att hon haft katt i 16 år... Lite sent påkommet? Men jaja, jag ska inte lägga mig i det.
Mina katter vantrivs nåt så fruktansvärt och vågar inte gå nånstans. Tanten bor på en hylla i vardagsrummet och Lillen bor i sovrummet medan Toad äger hela lägenheten... Så tråkigt att det blev så. Men Toad flyger på mina katter så fort de vågar sig ner på golvet. Han gör det inte av elakhet, men ah.. det funkar ju inte.
Så jag hoppas att den här tjejen vill ha honom, för han är en jättefin katt. Bara inte ihop med mina.

Det här är så jävla konstigt. Av nån anledningen
ser jag ut precis som min morsa på den här bilden....
Är det olycksbådande?! haha. Seriöst!

Jaja, vi får se hur framtiden blir. Själv ska jag färga håret och duscha. Måste städa hos hamstrarna och göra fint. Funderar på att köpa mer sand och mat till dom. De har ju så de klarar sig ett par veckor till, men jag ogillar att få slut på saker innan jag köpt nytt, haha. Skulle även vilja ha fler hus och andra leksaker till dom, så man kan möblera om. De gillar ju hamstrar. Då känns allt som nytt igen! Gap har det jättebra i sin nya stora bur. Han gnager inte på gallret och grejer mer. Han är rätt nöjd med att få komma ut och springa i bollen. Han älskar den! Så fort den kommer fram kryper han in och springer i en halvtimme runt hela lägenheten, haha. Så kul. Sen får han god mat och är så nöjd.
Baal hatade att springa i sin motionsboll. Så han är mest i sin bur, men han verkar nöjd med det. Han börjar ju dock bli gammal, så det är väl kanske därför. Han sover, äter, springer i sitt hjul och sover lite till.

Hur som. Idag ska jag nog ge mig ut på min långa pokémonrunda! I fredags morgon gick jag 4-5 km innan jag la mig och sov inför jobbet. Tog alla pokéstops som fanns i närheten för jag hade inga bollar kvar, haha. Nu har jag väl 40 st i alla fall, så klarar mig.

​Hahahaha. 😉

Likes

Comments


Better Blogging Nouw