Idag är jag kanske extra besvärlig, men jag har verkligen inget tålamod med folk. Det är inte en sån där dag då jag är arg, som jag kan vara ibland. Utan det är bara en "tar ingen skit"-grej. Eller snarare, om jag är missnöjd så gör jag nåt åt det. Jag håller inte tyst. En "sån" person. Besvärlig. Lite jobbig. Ja, men ni vet?
Hur som, imorse när jag klev på bussen på korsvägen blippade jag kortet som vanligt och när jag var på väg att sätta mig, tjoade chauffören på mig och frågade om jag hade kort.
Jag svarade "Ja, jag har redan blippat det" och sen satte jag mig. Jag tror han ville att jag skulle komma fram och "bevisa" det. Men jag tänkte fan heller. Inte mitt problem om han inte har uppmärksamhet nog att se när någon lägger på kortet på kortläsaren rakt framför näsan på honom. Tänker inte knö mig förbi massa folk och göra om det jag redan gjort. Så jag sket i honom. Är det så viktigt för honom att se det, får han fan hålla koll då. Inte mitt jobb.

Sen så fick jag svart på gårdagens inlämning och jag blev sur. Samma lärare som var dryg mot mig via skolplattformen. Hon blir bara mer och mer störig och jag undrar vad fan hon gör där? Hon kan ju inte ens lära ut? Hur som. Så här skrev hon om min inlämning:

Är jag sur över ett G? Nä, absolut inte! Jag är nöjd bara jag blir godkänd. Spelar ingen roll om det blir ett G eller VG. Bryr mig inte så länge jag INTE underkänns i nåt. Men att hon skriver så där: "Lite kort", "bilder hade varit fint" osv är ju... jag vet inte vad. Det är alltså inget hon har sagt att hon förväntar sig. Inget heller om storleken på uppgiften heller. Vaddå "lite kort"? Jag skrev över 1½ sida, där jag svarade på 3 frågor som hon gett oss i uppgift. Vad ska jag skriva om mer? Och vad för typ av bilder vill hon ha egentligen?
Det är ju inte direkt standard att ha med bilder i skolinlämningar? Då får man ju vara tydlig med vad man förväntar sig av eleverna, men hon verkar inte kunna eller fatta det. Hon verkar inte kunna nåt alls, ärligt talat.

Jag undrar liksom hur skolan tänker. Får vem som helst börja hålla i lektioner? Gör de ingen koll innan? Den här personen är ju inte pedagogisk för fem öre. Hon är virrig och det är liksom ingen ordning på nåt. Ena dan säger hon att vi ska göra så här, för att nästa dag säga tvärtom....
Men jag skrev tillbaka faktiskt. Tänker dock ta upp detta med den ansvariga för utbildningen. Jag kanske är besvärlig nu, men alltså... Man får inte bete sig hur som helst och saker och ting måste göras på ett visst sätt för att vi ska få den utbildning vi har sökt in till och vi förtjänar en bra och kvalitativ utbildning. Punkt slut. Om jag måste bli besvärlig pga det, så fine. Bryr mig inte.

Är man inte nöjd, ska man klaga. Och måste man bråka för att få det man vill, då kan det vara värt det. I alla fall när det gäller nåt viktigt som utbildning, vård osv. Det är rättigheter man har. Och då ska man fan få dom också.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den där inlämningen i vårdjuridik ska ju vara inlämnad imorgon, men läraren hade lagt själva uppgiften på ett ställe (på skolplattformen) där man inte kan lämna in nåt. Så jag skickade ett meddelande till henne via plattformen och frågade om det gick bra att jag la uppgiften i "loggboken" istället och så förklarade jag varför jag inte kunde lämna in den där hon sa. Fick ett skitdrygt svar kl 23 igår, som gjorde mig så sur att jag fan inte kunde somna. Hennes svar var "Jag har ju sagt flera gånger att ni kan lägga den i loggboken". Jag svarade att jag inte var i skolan nåt förra veckan och att jag inte hade hört det. Sen avslutade jag med "Då är det väl inte konstigt att man undrar?". Egentligen hade jag velat vara lika dryg tillbaka, men det vågar man ju inte. Vi som elever är ju underordnade lärarna, så man tar ju emot mer än man borde. Jag tycker inte det är ok att svara på det sättet, speciellt inte när man är en lärare. Hon som alltid säger att vi måste vara supertrevliga mot patienten när vi kommer ut och ska jobba sen. Men mot oss är hon asdryg. Så ärligt talat, nästa gång hon drygar ska jag fråga om hon behandlar sina patienter på det sättet, för det är inte ok och att vi inte är hennes kollegor eller vänner, vi är ELEVER och i maktställning till henne. Blir så jävla trött. Det är inte första gången hon har varit dryg/otrevlig mot elever heller.

Fick hem mitt linne i fredags och är typ kär i det! Älskar det.
Älskar dock inte att Postnord lämnade paketet hängandes på min ytterdörr i fredags, när vi inte var hemma! Som tur var hängde det kvar där när vi kom hem i lördags. Så paketet har hängt där i över 1 dygn, fritt fram för vem som helst att ta det... Fan, ingen jävla ordning på skiten! Blev grinig på det....

Pratade med två andra i klassen idag som också fått otrevliga svar ifrån henne. Hon kan också vara väldigt snäsig IRL. Dessutom är hon virrig och kan ingenting. Ska man vara lärare är det väl bra om man kan nåt i det ämne man ska lära ut? Men det är flera som inte kan ett skit förutom att läsa studentlitteraturen innantill... det kan vi väl för fan göra själva hemma!? Ska hålla masken under de här två åren, men så fort kursutvärderingarna kommer så tänker jag ge vissa lärare bottenbetyg och när jag väl har en examen i näven, då ska jag klaga. Antingen till rektorn eller till högskolemyndigheten. Eller både och. Då står jag inte i maktställning till någon, jag behöver inte vara rädd för att "straffas" med dåliga betyg pga att jag klagar eller är "besvärlig". Hela utbildningen är fan bristfällig ibland och då har vi bara pluggat sen augusti i år. En del lärare har fått klagomål på sig sen tidigare pga sin attityd men ändå är de kvar. De är ju inte ens lärare egentligen, bara folk som jobbat inom yrket vi läser till... De kanske skulle gå en kurs i pedagogik och lärande?

Jaja, har mest suttit och pratat med J hela kvällen. Börjar kl 12.30 imorgon med klassråd och sen föreläsning, så behöver inte lägga mig riktigt än. Jag hoppas att surtanten inte kommer på föreläsningen. Hon kan stanna hemma tycker jag. Jävla virrpanna.

Likes

Comments

Igår kom vi hem från Östkusten efter vår snabbvisit hemma hos svärmor med familj. Det var fullt med folk där i fredags! Först åt vi pizza med svärmor, svärfar, svägerskan och hennes pojkvän samt deras hund. Sen när svägerskan med pojkvän och hund gick, kom J's halvbror på besök med fru och två barn, så det var full rulle till 11 på kvällen. Var helt slut i huvudet och J hade ju jobbat så han vad dödstrött.

Igår gick vi upp relativt tidigt och åkte iväg ut till kyrkogården där J's mormor är begravd. Ingen av oss hade sett hur graven såg ut efter att stenen hade satts dit. Det blev ju ett par tårar där så klart. J saknar sin mormor oerhört mycket och jag saknar ju henne med, men inte riktigt lika mycket som J, så klart. Han har ju haft henne hos sig hela livet fram till nyligen. Jag har bara träffat henne då och då under 5 år. Men det var lite tungt!
Sen gick J och hälsade på en gammal klasskompis som bodde precis bredvid, medan jag gick runt med kameran och fotade massor.
Sen åkte vi ut till mormors hus, där svärmor, svägerskan, hennes pojkvän och hund var. Vi tog en tur ut i skogen för att leta kantareller. När det var klart gick vi igenom huset och svärmor visade vad hon hade tänkt göra om, vilka saker hon ville behålla, vad vi kunde få osv.
Sen var klockan redan 14.30 och vi behövde åka hem, så det var ju bara att sätta sig i bilen och påbörja den 4 timmar långa resan hem. Tror vi var framme runt kl 18 eller strax därefter. J la sig innan halv 11 och sov som en stock. Jag var uppe lite längre. Men vi var helt slut i huvudet. Var full rulle nonstop!
Nu lär det dröja ett tag innan vi åker dit igen och då har väl troligen svägerskan fått barn... Får se hur det blir, då både hon och pojkvännen är väldigt unga. Spännande!

Fina Gosan ❤

Mossbeklätt staket på kyrkogården.

Kyrkan låg väldigt lantligt till. Mitt ute i skogen på en liten kulle, med åkrar runt om. Väldigt mysigt!

Kyrkfönster från muren.

Saknad 😔

Naturen ❤

Fina Cerni! ❤

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan. Vill läsa ut min bok om Johannes Cabal och börja med den tredje boken. Älskar Johannes Cabal som karaktär!

Likes

Comments

Imorse vaknade jag kl 04.30 av magknip delux. Fick springa och skita nonstop i ca 2½ timmar. Inte så trevligt! Senaste skiten var kl 07.00 och då visste jag ju inte om magen var klar eller ej, så jag stannade hemma. Ville inte bli akut skitnödig på en buss utan toalett i minst 1h... Då hade jag nog skitit på mig! Så jag sjukanmälde mig.

Jag har dock inte gjort så mycket. Mest slappat här hemma tills J kom hem. Då städade vi ur det ena förrådet inne i djurrummet. Vi har haft nån typ av mal där inne, så vi ville städa ur allt ordentligt för att se så att de var borta nu. Passade på att slänga våra gamla dvd-hyllor, städa upp bland hamstergrejerna och lite sånt. Skönt att få det gjort!

Imorgon ska vi fara iväg till Östkusten och hälsa på svärmor. Hon fyller år på tisdag, så vi ska dit och fira lite i förtid. Jag har inte varit där sen i mars/april nån gång, så det var änna på tiden. Blir dock bara en natt, sen åker vi hem igen. Går ju inte att lämna katterna längre än så!

Köpte ju nya leggings, ett linne och ett halsband förra veckan. Linnet var trasigt under ena armhålan, så den skickades tillbaka. Men ett nytt linne är på G. Resten var hur fint som helst, så jag vart nöjd!

Jag är lite sur på Postnord (vem är inte det?!). En av mina brevvänner skickade ett brev för snart två veckor sen, men det har inte kommit fram. Så hon skrev ett nytt brev och skickade det i tisdags. Än så länge har jag inte fått det heller, men har jag tur kommer det fram imorgon. Men nu är jag orolig över att mina brevvänner i USA har skickat massa brev som kommit bort... Jag har visserligen varnat dom i tidigare brev att om jag inte svarar inom 1-2 månader är det pga Postnord. Så jag hoppas att de kommer ihåg det! Blir så less på att man inte ens kan få hem sin jävla post... Hur jävla dålig får man vara egentligen? Dessutom har vi bara fått två räkningar och ett reklamblad på 2 veckor. Det är ungefär vad vi brukar få var 3e dag i normala fall! Ska man riskera att missa räkningar nu också? Pisspost. Hoppas de går under totalt.. Hellre inget postsystem alls än ett opålitligt!

Jaja. Jag har inte så mycket mer att skriva. Jag ska nog stanna uppe lite längre ikväll och läsa i lugn och ro. Jag sov så dåligt inatt (innan massbajsandet började). J låg och tryckte sin röv mot mig på ena sidan och Lillen tryckte sin röv mot mig på andra sidan. De turades om att fisa på mig och jag puttade på J, men han låg ju där som en död fisk... Sen armbågade han mig och luggade mig i håret. Efter det kom Lillen och började halvriva mig i ansiktet (han har inte förstått att man kan peta folk i nyllet UTAN klor....). Blev bara så trött, så jag låg mest och suckade högt. Funderade på att lägga mig på soffan, haha. Hatar när man blir sådär grinig. Får väl hoppas att man sover gott inatt.

Det får duga!

Likes

Comments

Jag har bara ägnat mig åt skolarbete denna vecka! Vi har haft inställda lektioner och hemuppgifter, så jag har inte varit i skolan nånting hittills, haha. Rätt gött faktiskt. Jag får uppenbarligen mer gjort hemma än i skolan. Jag ligger typ en vecka före alla inlämningar och sånt, vilket är riktigt gött! Igår gjorde jag klart en inlämning som ska vara färdig nästa tisdag, så den är det bara att skicka in. Inlämningen i anatomi ska vara färdig nästa torsdag, men den skrev jag klart alldeles nyss. Så det känns gött! Jag gillar att ligga lite före, för då får jag tid på mig att fundera på vad jag vill få gjort, hur upplägget ska se ut osv. Så här bra på att plugga har jag fan aldrig varit tidigare! Det är ju lite synd, men skönt ändå.

Förutom det så händer inte mycket. Jag har läst och bara slappat. Idag ska vi tvätta, jag måste duscha och hämta ut ett paket. Imorgon är vår enda skoldag och då står gruppdiskussioner i anatomin på schemat samt medicinsk terminologi. Vi flyttade den lektionen från måndag till torsdag denna vecka, av nån anledning. Jaja, men så kan det va!

Anatomiinlämningen, som bara ska bestå av 2 sidor text... Lycka till med det! Haha.

Inlämningen i vårdjuridiken.

Jag har upptäckt att jag uppenbarligen gillar att pynta mina inlämningar. Vet inte vad det beror på. Det är ju inget måste och påverkar ju inte betygen på nåt sätt, men av nån anledning vill jag inte bara göra allt rakt upp och ner. Vet inte om det kan vara en sån autismgrej. Jag ser ju detaljer överallt hela tiden, sånt som andra inte lägger märke till eller lägger nån speciellt vikt vid. Jag ser ju detaljerna före helheten. Så i en skog ser jag ett specifikt träd innan jag ser alla de andra eller på en målning ser jag kanske ögonen först innan jag ser resten av målningen. Eller vad det nu kan vara.
Spelar ju inte så stor roll egentligen, men lite roligt att tänka på tycker jag. Jag vet liksom vad mina grannar har i fönsterna, att en liten grop i marken har varit där i flera veckor eller att ett visst klistermärke har suttit på en lyktstolpe sen förra julen. Såna onödiga detaljer, men jag ser dom hela tiden. Överallt. Det är ju ganska underhållande! Samtidigt är jag asdålig på viktiga detaljer som datum, årtal, namn och sånt. Det är min add ihop med min autism. Jag kan liksom säga att världens blodigaste bröllop innehöll typ 10 dödsfall (en ramlade ur sadeln på sin häst, en annan ramlade ner för en trappa och dog osv), men jag kan inte säga var, när eller vem. Medeltiden nån gång i nåt jäkla land nånstans. Så funkar min hjärna. Det är udda.

Nåja, jag har annat att göra istället för att sitta här och flumma!

Uppgiften i anatomin, där vi skulle skriva om människans utveckling kopplat till antingen frakturer eller artros. Jag valde frakturer och skrev därför bara om skelettet i det olika åldersgrupperna.

Vårdjuridiken.

Detaljer, detaljer... det är viktigt!

Likes

Comments

Det är ju söndag idag, slödag! Jag har precis läst ut bok nummer två, så jag tänkte att jag kanske skulle tipsa om dom, ifall någon annan med samma sak skulle vilja läsa. De var bra, precis vad jag gillar.

The Dark Days Club handlar om Lady Helen som är en ung kvinna i London under 1820-talet. Hon och hennes bror har tagits hand om av deras aunt och uncle (vet ju inte om det är faster eller moster, farbror eller morbror), eftersom deras föräldrar dog när syskonen var små. Den allmänna bilden av Helens föräldrar är att, framför allt hennes mor, var landsförrädare och därmed en skam för familjen. Helen drillas hårt för att visa upp en perfekt yta av dåtidens bild av "kvinnlighet", för att kunna bli gift med en man som har titel och pengar. Men Helen är lite speciell. "Okvinnlig" enligt hennes uncle och hon känner att hon inte riktigt passar in. Sen börjar hon se, höra och känna konstiga saker. Börjar hon bli galen, precis som sin mor? Eller är hon inte en människa, som alla andra? Det är frågan..
Jag tyckte om den här boken. Författaren har fångat dåtidens syn på kvinnorollen på ett bra sätt och förmedlar atmosfären av just den eran, på ett trovärdigt sätt. Sen att hon har gjort Helen till lite av en rebell var ju inte heller fel direkt!

Den andra är ju Röd Måne. Den handlar om läkekvinnan Ingrid och hittebarnet Indra. Ingrid hittar Indra ute i skogen mitt i kalla vintern och bestämmer sig för att adoptera henne. De bor tillsammans på sin gård med sina pigor och en dräng samt alla djur. Indra är speciell på många sätt, hon lär sig snabbt och drömmer även sanndrömmar. Dessutom kan hon se de som har gått hädan och även föra samtal med dom. Men en dag slits idyllen itu, Ingrid anklagas för att vara häxa och Indra måste fly, annars lär hon också hamna på bålet. Hon tas till Stockholm där hon gör sig känd som en läkekvinna och får till och med chansen att bota Drottning Kristina flera gånger, från olika åkommor. Detta gör hennes liv mycket enklare, men det svider i ögonen på vissa...
Handlingen utspelar sig under 1600-talet, ungefär då när häxpaniken började blossa upp i Sverige men inte riktigt nått sin peak. Väldigt intressant och bra. Lite mysig tycker jag. Jag läste ut den ganska snabbt, för den var så spännande! Jag gillar hur Indra porträtteras som annorlunda, men utan att det på nåt sätt anses vara fel. Hon är annorlunda, men på ett bra sätt. Hon sticker ut hakan och går sin egen väg helt enkelt.

Nu ska jag börja läsa fortsättningen på nekromantern Johannes Cabal och se vad han hamnar i för problem den här gången.. I första boken var han tvungen att sköta Satans cirkus i ett år som ett vad, för att få tillbaka sin själ. Med sin bror som är vampyr, kan tilläggas, haha.

Likes

Comments

Den enda anledningen till att jag ens har koll på Idol är pga Chris Kläfford. Holy shit! Jag hoppas så jävla mycket att han slår igenom världen över, för hans röst är Himlen På Jorden. En sån röst får inte kastas bort! Fy fan alltså, ta över världen, din talangfulla jävel!

Likes

Comments

Nu är det äntligen helg för min del! Så jäkla skönt. Dagen gick bra dock. På anatomi hade vi en föreläsning om KOL, rökning och sånt. Den andra tjejen i klassen som också har autism (grövre än min) var så jäkla rolig, så hon fick hela klassen att skratta. Man märkte att hon hade en inre strid angående rökning och ställde massa frågor om det. Det var liksom lite gulligt på nåt sätt.
Sen efter vår första rast satt jag och kladdade lite i mitt block och min bänkgranne A sa "Har du målat en spindel?". Jag bara tittade på henne och sa "Det är ju för helvete ett öga...". Och vi började asgarva efter det. Samtidigt som vi försökte att inte skratta, eftersom det var mitt i lektionen. Varför är allt extra kul när man inte får/ska skratta?! På sista lektionen tog en av våra lärare upp det här med särskrivningar och visade exempel. Jag frustade till lite åt "lik stora ben", varpå A frågade om det var jag som hade skrivit så (läraren tog upp exempel från diktat som vi i klassen hade skrivit, men blandat allas särskrivningar så ingen skulle veta vem som skrivit vad) och jag gav henne ett snett ögat och sa "Nej, för tusan! Men lik stora ben... Har hen ben stora som lik eller hänger det två lik vid höften istället för ben?". Då började ju A skratta igen, som vanligt och jag kunde ju inte heller hålla mig! Så jävla jobbigt, haha. Så det har varit en rolig dag!
Dessutom fick jag en present av A imorse. Hon hade sett ett glas i form av en skalle (en sån som jag redan har), vilket gjorde att hon tänkte på mig så hon köpte den till mig! Så jävla snällt. Så jag blev jätteglad, även om jag hade en likadan. Gulligt av henne!

Bar min spetsklänning från Kina, idag. Var år och dar sen jag hade på mig den.
Fick väldigt många komplimanger (= pinsamt, haha)!

Jaja, jag ska snart skutta i säng. Är faktiskt rätt trött men vill läsa som vanligt. Jag är inne på bok nr 2 av de 5 jag köpte i lördags. Än så länge är den bra! Imorgon är jag ju ledig, som sagt. Men jag ska plugga lite. Måste göra instuderingsfrågorna i anatomin och kanske skriva ett par diktat med. Får se vad jag orkar med.

Hepp, det var allt för idag. Natti! 🌙

Likes

Comments

Satan, idag har jag fasen pluggat! Jag vaknade kl 9, gick upp och klädde på mig, besökte toan, tog en morgoncigg och sen satte jag mig framför skoldatorn och började skriva på grupparbetet i anatomi. När det väl var färdigt satte jag igång med inlämningen i IT och när jag var klar med allt hade det gått 5 jäkla timmar. Tiden bara flög iväg! Jag har aldrig pluggat så länge i ett kör, haha. Men det kändes bra!

IT-inlämningen. Den skulle b.la innehålla minst en tabell, ett par tabbar, en punktlista, bilder, olika format på texten och lite annat. Tyckte det blev rätt bra! Fladdermusramen runt om var inget krav, men ville ha det så la dit det!

Efter pluggandet läste jag lite i min bok, sen bestämde jag mig för att shoppa! Så idag blev det ett linne, ett par leggings, en ny patch till min ryggsäck samt ett halsband. Ibland måste man ju få skämma bort sig själv! Speciellt när man har gjort bra i från sig, för första gången i livet i princip.

Förutom det har jag duschat och varit ute på stan med Mister J och köpt mat. Vi var lata idag och orkade inte laga nåt.. Vi har såna perioder då vi nästan bara äter hämtmat, för att sen har en period med bara hemlagat. Vi har varit rätt slarviga med att laga mat ett tag nu. Men vi har båda varit rätt så skittrötta.

Imorgon har jag en heldag i skolan. Först anatomi på morgonen och jag antar att det blir nån föreläsning och sen en fortsättning på grupparbetet. Efter det har vi medicinsk dokumentation. Vet inte vad vi ska göra då, men jag hoppas på att få skriva fler diktat! Det är faktiskt väldigt roligt. Men vi får se.
Sen är det helg för min del. Skönt!

Likes

Comments

Jag var hos min psykiatriker idag. Han är så dryg. Han tror att han är såå rolig och smart, medan jag sitter där och himlar med ögonen inombords. Varje jävla gång jag är där säger han att han inte aaalls märker att jag har autism. Och jag känner lite... ska jag sitta och försvara mig eller testar han mig? Vad vill han ha sagt med det? Tror han att jag har fejkat mig till en diagnos eller? Jag förklarade då att jag maskerar mig och studerar andra hela tiden, för att sen kopiera allt de gör och säger. Då säger han: "Du vet att det är skillnad på män och kvinnor som har autism?" och jag svarar "Ja, kvinnor är bättre på att kopiera beteende och fejka än män". "Ja, precis" säger han. JA MEN DET VAR JU PRECIS DET JAG SA!? ÄNDÅ IFRÅGASÄTTER DU MIG!?!?!? Äru trög eller driver du bara med mig!? Och så ska han berätta anekdoter om sitt jobb eller andra patienter som inte hör till mig eller det vi pratar om... Blir så less. Han är SÅ DRYG. Sen är det väl för helvete skillnad på att träffa honom en gång var tredje månad i typ en kvart jämfört med folk man kanske träffar varje dag eller folk man har en relation till!? Jag måste inte "skärpa mig" och vara extra trevlig när jag träffar honom, för vi förväntas inte ha en relation annat än som läkare och patient. Så varför skulle han märka nåt, när jag inte är gravt autistisk?! Blir så irriterad. Ändå sa jag i början av mötet att jag är så less på att folk tror att alla med autism är som Dustin Hoffman i Rain Man. Psykiatrikern verkar ju också tro att alla med autism är likadana?! Ta dig i skitan liksom.

Så trött idag... ZzzzZzzzzZzzzz.

Han frågade också om min "stil" med piercingar, tatueringar och kläder var för att "dölja" mina autistiska drag (som han ju menar inte syns....?) och jag försökte att behålla mitt pokerface, fast jag egentligen ville skrynkla ihop hela nyllet och fråga om han var dum i huvudet (nej, jag är inte en trevlig person, jag kan inte hjälpa det. Jag är född otrevlig). Jag svarade nej och att jag alltid vetat, sen jag var 7-8 år, att jag skulle skaffa både tatueringar och piercingar när jag blev vuxen samt att jag alltid har haft en speciell "stil" och smak. Han verkar ju onekligen vara lite speciell själv...

Jaja, det går bra i skolan i alla fall. Jag har nästan fått full pott på varje prov/läxförhör hittills. Dock har jag gjort en hel del slarvfel, vilket irriterar mig som fan. Hade jag inte varit så slarvig hade jag fått full poäng varje gång. Men sån är jag!

Såg den tecknade bilden på en sida jag följer och var tvungen att skriva en kommentar om min finska mormor. En helt sann historia! Detta hände VARJE GÅNG vi bastade tillsammans, haha. Mormor was the shit, så att säga!

Nu är jag hur som helst ledig, men jag ska göra vår IT-uppgift imorgon. Vi ska skriva om ett intresse och göra massa tabeller och skit. Hon vill väl se att vi har hängt med på lektionerna. Var jätteskönt att slippa henne i måndags, haha. Hon får gärna ställa in fler lektioner!
Sen så har vi först ett grupparbete i anatomi som ska redovisas nästa torsdag och jag har inte hittat ett skit. Fattar inte hur det kan vara så svårt!? Jag har barndomen och vi ska skriva om den anatomiska och fysiologiska utvecklingen, men det finns ingenting. Blir så less. Visst, jag kan ju använda förnuftet och säga att hela kroppen växer, men vill gärna ha mer fakta, typ hur stor skillnad är det på lungorna hos en 2-åring jämfört med en 12-åring eller hur många tillväxtzoner har barn och när växer de samman? Finns knappt nåt att läsa om. Ändå var jag på sjukhusbiblioteket idag och jag hittade en bok på ca 600 sidor, varav kanske 100 var om hur barn växer de första åren.... Resten var bara om sjukdomar. Alltså, är folk helt ointresserade av barnkroppar eller vad är det frågan om!?
Sen har vi dessutom en individuell inlämning om samma sak; människans utvecklingsstadier. Kommer gå åt helvete!​
Jaja, jag gnäller på läraren sen. Jag tycker ju att hon skulle ha haft en genomgång om detta innan eller åtminstone gett oss tips på var vi kan hitta infon vi behöver för att göra ett bra jobb. Men nä, ingen jävla ordning på nåt. Blir less.
Hur ska vi kunna satsa på bra betyg om vi inte ens får chansen från början att göra ett bra jobb!?
DET är Boråsstandard. Ledsen om du är Boråsare och läser detta, haha. Men det är min uppfattning.

Nästa vecka är vi lediga även på tisdag, utöver onsdag och fredag som vi alltid är lediga. I alla fall ett tag till. Blir ännu en hemuppgift men det är gött.

Hepp, jag ska läsa lite nu innan sängdags.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw