Jag såg att Ödlis låg på sitt hus och sov så gulligt, så jag hämtade kameran. Men då vaknade han så klart, så jag passade på att ta några bilder med locket på lådan av. Lockade honom lite med fingret och ärligt talat... Han ser så jävla fotogenisk ut! Haha. Ser ut som ett par dejtingbilder för ödlor 😄
Han är så jävla sööööööööt. Jag döööööööööör. OMG!!!

​Alltså, hur kan man vara så bedårande!? Jag ville typ gråta av sötheten, haha. 
Vi har ju fått hem våra nya, jättestora terrarium nu, så vi ska försöka inreda det ena åt Ödlis så han får flytta in där så snabbt som möjligt. Ska försöka övertala J att åka och handla det vi behöver... Tror inte det kommer funka, men jag vill ha klart saker på en gång. Han ska alltid gå och dra på det i ett par dagar. Eller veckor. Om det inte gäller piptobak... Då är han snabb minsann! 😉

Jag är ledig i helgen. Tack och lov. Jag orkar inte vara på gamlingavdelningen mer. Jag höll på att gråta inatt, haha. Jag var så trött och less att jag hade lust att bara gå hem. En patient var uppe i två timmar och tjatade om samma sak om och om igen. Sen blev hen otrevlig, för att helt plötsligt vilja krama mig och skit. Pallar inte sånt. Sen hade vi ju våra två bråkstakar som bara skulle slå oss hela tiden. Så trött på det också. Jag vill inte gå till jobbet och få stryk så fort jag försöka hjälpa någon från att skalla golvet eller byta en nerskiten blöja. Det är inte mitt jobb. Jag ska ju inte ens vara på den jävla avdelningen egentligen och jag VILL VERKLIGEN INTE jobba med gamlingar. Där snackar vi om ett otacksamt jobb. Fy fan, man får bara skit hela tiden. Orkar inte. Och nästa vecka måste jag även jobba med sjuksköterskan som jag avskyr och som avskyr mig. Fan, min puls är konstant hög nu och blodtrycket har stigit som fan pga stressen. Suger penis.
Jag har ändå sagt till chefen att jag inte kan jobba med den människan, ändå sätter hon oss på samma avdelning när det finns typ 3 olika att välja på, tills vår avdelning öppnar igen.

Jaja, orkar inte tänka på det mer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ledig. Äntligen. Natten var väldigt lugn jämfört med de andra men det var ändå krävande. Vi behövde ju inte brottas och hålla på med någon patient i natt, tack och lov. Det vill man ju slippa så mycket som möjligt. Däremot har vi ju en patient som vägrar all form av vård. Vägrar all hjälp. Hen tar inte ens emot vanliga värktabletter eller ens sitt insulin. Och hen kan bli helt galen på nätterna. Kan liksom stå och skälla på folk helt random. Ibland ligger hen i sin säng och skäller rätt ut i tomma luften.
Så inatt kom hen ut från sitt rum och började vråla en massa. Alla var svin, äckliga och jag vet inte vad. Jag höll mig undan för jag tål inte sånt där, jag snäser tillbaka och det är inte alltid så bra, då det kan bli kaos. Jag vill helst inte få en snyting. Så de andra tog ju hand om henom. Min ena kollega hjälpte den här personen på toa och hen bara skällde och skällde. Till slut vrålade hen "HORKÄRRING!" till min kollega och jag ba:

Om nån undrar varför jag alltid har samma linne/tröja på mig
så är det för att det är mitt "myslinne" jag har hemma
när jag skrotar runt i mjukisbyxor och utan bh, haha.

Hen blev till slut tyst men började igen efter ett par timmar och då var hen på väg till toaletten med ett av sängborden med hjul på. Och jag frågade om hen ville ha hjälp, så hen slapp knö där inne med det där bordet (toan är inte så stor), varpå hen började skälla och hålla på. Så jag sa:
- Vill du ha hjälp eller?
- Nej, det vill jag fan inte! Gå härifrån!
- Men vad bra, slipp då. Du får klara dig själv.
- BRA! DU BARA LJUGER!

Det var första gången jag såg människan på typ två dar, så jag vet inte vad jag har ljugit om... Helst hade jag velat gapa tillbaka och liksom vara lika elak som hen var mot allt och alla, men det får man ju inte. Hen väckte ju dessutom halva huset, så vi fick sätta en i mjukt förband då hen började krypa runt på golvet i jakt på "sina pengar". Hen brukar hallucinera om krig, brinnande golv och lite allt möjligt.

Och så fort sköterskan hade rapporterat till dagpersonalen sa jag adjöss och pyste iväg med en jävla fart. Jag var ombytt och klar innan mina kollegor ens hade kommit ner till omklädningsrummet, haha. Den ena sa "Oj, vad snabb hon var idag då!". Japp sa jag och försvann. Nu när jag är ledig tänker jag ju inte sega mig ut därifrån, för jag kanske kommer dit snart igen.. Kanske fastnar där och får jobba där jämt. Hemsk tanke!

Det är sällan jag är på ett strålande humör men det var jag fan nu.
FRI! ÄNTLIGEN FRIIIIIII!!!

​Jag fick tyvärr jobba med en jag kallar för "Surkärringen". Hon vill gärna bestämma allt och tror sig vara fri från fel och brister, men pekar gärna ut andras. Och alla andra är så jävla artiga så ingen säger nåt utan nickar och ler lite falskt. Lite typiskt svenskt. Sjuksköterskan sa att när han jobbade med henne brukade han inte skämta eller skratta högt, för han visste att hon inte gillade det................
Seriöst?! Vad fan. Jag gjorde fan helt rätt i att döpa henne till surkärring. Jag sa att det där ska han skita i, för det är inte hans problem om hon inte gillar sånt. Och vill hon ha tråkigt kan hon väl ha det då, men hon ska ju inte få bestämma hur andra ska vara eller göra. Folk har gett henne lite väl mycket makt känns det som. Jaja, men så är det väl ibland.

Idag ringde jag öppenpsyk för 6e gången. Jag har ju inte haft kontakt med dom sen 1 maj och de har ringt mig, men jag jobbar ju natt och sover på dagarna, så jag kan inte svara. Eller ringa upp... Och förra gången jag ringde bad jag dom skicka en besökstid hem istället för att hålla på och ringa. De sa ok och efter det hörde jag inget. Det var väl för 1½ månad sen. Jag skickade ju även ett brev till dom för 1 månad sen där jag bad dom remittera mig till ett privat företag som utreder psykisk ohälsa. Inget svar från det heller.... Så idag ringde jag och sa att nu vill jag ha en besökstid eller en specifik dag och tid då de ringer mig, så vi kan bestämma en dag, för nu får det fan räcka. Och sekreteraren tog mitt meddelande, sen la vi på. Typ 1 timme senare ringde min (nya) kontaktperson (som jag aldrig har träffat tidigare) och så bokade vi in en dag nästa vecka. Äntligen.
Hon lät väldigt ung, vilket kändes udda. Men de unga brukar vara mer aggressiva och på, för att få saker att hända. Så det känns bra ändå! De har inte brutits ner ännu, de har ännu sin vilja att hjälpa och förändra kvar.
Så nu är jag ännu gladare! Hon sa att hon fick mitt brev förra veckan... Jag skickade ju det för en månad sen? Vart har det varit i tre jävla veckor?! Psykvården alltså... den är fan inte frisk.

Jaja, jag har väl skrivit tillräckligt nu tror jag.

Likes

Comments

Åh, det blev lite roligt alldeles nyss, haha. Så typiskt mig känner jag. Gick iväg till krimkramsbutikerna här i krokarna i jakt på formar i silikon som jag kan gjuta tvål i och det hittade jag. Köpte även en fin plåtetikett till morsans födelsedag, då hon fyller år nästa vecka. Jag var helt hundra på att hon fyller 50 i år. Men sen pratade jag med henne i telefon och då sa hon "Nästa år fyller jag ju 50" och jag tänkte "Ja jävlar ja!". Snacka om röta! Haha. Hade kunnat bli lite pinsamt annars... 😂
Och så la jag upp en bild på nätet på mina nya tvålar och så klart bad morsan mig ta med några nästa gång vi ses, för hon skulle gärna pröva dom. Gissa vad hon ska få i present?! Jag blev precis klar med den när hon ringde! Hahaha. Sjukt.

Så här ser presenten ut, fast utan etiketten nu då.
Sprang och bytte ut den snabbt som fan.

La i små hjärtformade kristaller lite huller om buller.
All tvål är inslagen individuellt i plastfolie. Annars blir det jävligt klibbigt.

Hittade cellofan och presentsnören inne på Nille, precis vad jag behövde! Blev en rätt stilig present ändå. Kanske inte den roligaste, men det är handgjort i alla fall. Tänkte även köpa en eller två trisslotter också, så blir det kanske lite roligare.

Andra försöket på tvålen. Behöver fler roliga formar!
Använde muffinsformar den här gången, utöver de andra.

​Tar nog med ett par stycken tvålar till min lillkusins födelsedag, ifall nån mer vill pröva. De luktar ju himmelskt i alla fall! Och jag har fortfarande sheasmör kvar, så kan nog göra ungefär lika många en gång till. Sen måste jag köpa mer. 
Om nån vill ha tvål, kan ni ju hojta till! Haha.

Likes

Comments

Jag är äntligen ledig! Jag har så ont i mina fötter och är så jävla trött att jag skulle kunna dö på fläcken. Det var en hektisk och svettig natt hos gamlingarna. Jag avskyr verkligen att jobba med gamlingar. Verkligen avskyr det. Jag är inte gjord för det, jag har redan jobbat med det i 4 år och jag mådde piss av det. Nu vill jag att min avdelning ska öppna så jag får jobba med mina patienter. De är så jävla goa och härliga.

Vi hade två som skulle slå oss hela tiden och en som vägrar all form av vård. Inte ens insulin får vi ge, utan det har vi fått göra med tvång (inlagd på LPT = lagen om psykiatrisk tvångsvård) och då har hen skrikit som en galning, trots att vi liksom har förklarat att vi bara vill ge en liten spruta i magen, men icke. Då blir vi slagna, sparkade och jag vet inte allt. Så hen härjade ju hela jävla natten. Skrek och gormade. Jag har noll tålamod med sånt. Jag höll på att be personen skärpa sig, visa lite respekt och hålla tyst för att det faktiskt fanns 11 andra patienter på avdelningen som försökte sova. Men så får man ju inte göra, så istället avlägsnade jag mig och kollade de andra patienterna istället. Jag pallar som sagt inte sånt. Och så har vi fått lyfta, bära och plocka upp folk från sängar, golv och jag vet inte allt. Jag svettades som en gris. Det bara rann om mig. Hade fan rövsvett ända ner till knäna i princip. Men men, vi överlevde i alla fall!

Hittade en tjock liten groda fullt synlig i terrariet när jag kom hem.
Han har blivit tjock och go nu!

​J upptäckte igår, när jag hade gått till jobbet, att Dovahkiin var lite lös i magen igen... Suck på det. Vet inte vad det kan vara nu. Kanske var vi lite för snabba med att dra igång med den vanliga maten/dieten igen, så får nog försöka begränsa det lite igen. Kanske bara hålla oss till hårdisar. Fast det är å andra sidan inte lika lättsmält som mjukmat. Mjukmat kan dock också krångla till det. Så vi får se lite hur det går framöver. Jag har annars medicin hemma för katter med lös mage, så om det behövs får vi ge honom det rätt in i munnen. Då får han i sig allt han behöver plus att magen får en lite paus. Hans rumpa ser dock mycket bättre ut än vad den gjorde när han hade ordentlig diarré. Både den kokta potatisen och kycklingen funkade bra för honom. Men vi får se som sagt.

Ikväll ska vi hämta ut mitt paket med sheasmör så jag kan börja göra nya tvålar igen! Måste träna lite mer och försöka göra bättre tvålar. De luktar helt himmelskt men jag har inte testat dom ännu, så vet inte om de är effektiva och bra att använda. Men jaja, who cares.
Nä, nu ska jag läsa lite innan jag sover ett par timmar.

Likes

Comments

De som känner mig vet att jag är en bokmal. Jag köper böcker rätt ofta och har börjat få ihop en ganska gedigen samling. Jag älskar gamla bibliotek som (rikt) folk hade hemma förr i världen. Meterhöga hyllor fyllda med böcker från golv till tak. Det finns få saker som gör mig lika glad och avslappnad som böcker.
Just nu läser jag Elisabet I av Anna Whitelock. Det är en sorts biografi/ett porträtt av "Jungfrudrottningen" som blivit en av våra mest kända kvinnor i historien. Den är väldigt målande med intriger, kärlek, moralpanik och religion, men allt är faktabaserat. Det är alltså ingen roman där författaren plockat lite här och där och gjort en höna av en fjäder. Hon har lyckats skriva en hel faktabok om drottning Elisabet men med ett helt annat flyt än generella faktaböcker. Den är spännande, precis som en roman!

Så här skulle man finna mig rätt ofta, om man kunde spionera på mig
här hemma. Helt uppslukad av någon spännande bok!

Elisabet I ​är den tredje boken jag läser på två veckor. Jag läste klart Borgia på ett par dagar, gick sedan över till Tutankhamens förbannelse (också en ren faktabok, titeln till trots) och nu är jag på Elisabet. Älskar när jag hittar så rätt i bokdjungeln! Jag vet ju vad jag gillar, men ibland råkar man ändå köpa nåt som är skrivet på ett sätt man inte tycker om eller så är handlingen alldeles för tråkig/rörig/konstig. Jag tror min hjärna pallar fakta och romaner, men inte så mycket annat, haha. 

Jaja, jag ska gå och lägga mig nu. Gör tredje och sista natten på jobbet innan helgen. Sedan kör jag två nätter från lördag till måndag. Blir nog bra!

Likes

Comments

Jag är vid liv. Har inte riktigt orkat sitta vid datorn nånting. Jag har mest legat i soffan och läst i mina böcker. Helgen gick förbi snabbt! Och vi gjorde ingenting, haha. Inatt sov jag nog i 15h så nu bör jag väl vara utvilad för den här långa jobbveckan. Jag ska vara på avdelningen ovan oss (vår avdelning öppnar inte förrän den 17 oktober... över 2 månader försent 😭) och jag ser inte fram emot det. Den avdelningen har bara hand om alla de värst dementa gamlingarna. De som är så jävla våldsamma och jobbiga. Orkar inte.. Men hoppas veckan går snabbt.

Annars har jag varit på två andra avdelningar i en annan del av sjukhuset. De har också hand om gamlingar men då är det mest de som är deprimerade, har ångest osv. Det har varit helt ok faktiskt. Fast förra veckan var det lite knasigt. En superdement gubbe (som inte ska vara där) kom och gav min kollega en bajskorv... Efter att han nyss pissat på någons rollator. En tant ville krypa till sängs med min andra kollega och började klä av sig. Kollegan visste inte vad fan hon skulle göra så hon gick ut ur rummet, haha. Ibland blir man helt ställd.

Senaste nytt på Snapchat, haha.

​Alla djur mår bra. Lillens diarré är borta, tack och lov. Vår albinoorm fick en stor råttbebis att äta igår och han var nog hungrig, för han knep den direkt. Och min ödla äter och mår han. Vi väntar ju på våra terrarium från Danmark, som borde komma snart. Ska bli kul att inreda åt Ödlis! Jag kom förresten på ett grym namn till vår groda: Frogge Froggelito! Hahaha. Jag verkar dock vara den enda som tycker att det är ett bra namn! 😄

Jag har fortfarande inte svarat min farsa. Eller ja, sen jag skrev att jag skulle fundera på det. Varje gång jag tänker att jag ska ge ett svar så får jag ångest. Skitskumt. Så jag låter det nog vara ett tag till faktiskt. Ibland behöver man ta tid på sig för att kunna komma fram till det som känns bäst. Jaja, jag har inte så mycket mer att säga.

Likes

Comments

Fick hem mina grejer från Panduro idag. Var ju tvungen att testa allt också, haha. Jag vet inte om jag är gjord för pyssel alltså... 2 av 3 grejer gick åt helvete. Det enda som gick problemfritt var att fylla akrylltavlan med löv.

Man kan byta ut motivet med vad som helst egentligen. Jag börjar med löv. När hösten kommer ska jag blanda så det blir fina färger! Sen prövade jag att göra tvålar och det gick väl sådär...
Det stod på förpackningen på tvålmassan att den ska smältas i ett vattenbad och smälter vid 54 grader, men får inte börja koka. Så jag stod där med min massa och väntade på att det skulle smälta, men då hade jag väl på för lågt så det hann ju torka på ytan... Herregud vad jag höll på. Ett vattenbad tänker ju jag är en kastrull med kokande vatten och en tallrik eller nåt över. Men som sagt, det gick ju skit. Istället la jag ner tvålmassan i små bitar i en fryspåse och sänkte ner i kastrullen. Då gick det ju tusen gånger snabbare.
Tvålmassan stelnar så jävla fort dock, så man hinner ju knappt hälla i den i formarna innan den är stel. Jobbigt om man då också ska ha i nån doft och färg... Åh, som jag kämpade. Men här är resultatet i alla fall:

Blev ju rätt bra ändå. De luktar gott och är väldigt mjukgörande. Mina händer stinker tvål just nu, haha. Använde upp ½ kg sheasmör så har skickat efter mer nu. Måste ju träna och göra fler! Sen köpte jag även ett kalligrafikit med pennor, bläck, träningsbok osv. Men jag blev fan galen på det. Man sätter i bläckampullerna i pennan och väntar på att bläcket ska rinna ner till spetsen. Gjorde det det då? Nä. J försökte hjälpa mig men det gick inte så bra. Till slut klippte jag sönder massa ampuller och hällde ut bläcket i en gammal färgburk. Man kan ju doppa pennorna i det, även om det inte är lika smidigt och bra som att bläcket kommer direkt från pennan. Men jag svor och höll på samt hade bläck över hela händerna.

Ungefär så här såg jag ut när jag höll på med
pennorna och bläcket....

Min far skickade meddelande till mig på facebook med samma text som han skickade i sms. Jag hade inte svarat för att jag inte visste vad fan jag skulle svara. Men skickade ett sms där jag skrev att jag måste fundera på det och att jag återkommer. That's it. Jag saknar inte den sidan av familjen. Jag vill inte vara en del av den heller. De gjorde alltid narr av mig och förnedrade mig. Allt jag gjorde var så jävla konstigt och jag var så konstigt att man inte ens skulle ta mig på allvar. Precis så var det. Vill jag sätta mig i den sitsen igen? Nej, det vill jag faktiskt inte. Jag är all in för att skämta och så, men då är det ju ömsesidigt och med en sorts kärlek i grunden till varandra. Det här var inte samma sak. Det här var bara att ha kul på min bekostnad. Och verkligen trycka ner mig.
Deras åsikter och värderingar är inte samma som mina. Vi är inte ens i närheten av varandra. Jag är inte så intresserad av att höra en massa skit som jag ändå bara kommer gå och irritera mig på. Men å andra sidan är jag nyfiken. Varför hör han av sig nu, 3 år senare? Tog han mig inte på allvar innan eller? I så fall vore det ju inte första gången. Vad tror han att vi ska kunna åstadkomma nu som vi inte kunde för 3 år sen? Jag är nyfiken på hur han tänker. Varför nu? Varför inte tidigare? Det är ju bara frågor han kan besvara, men jag vet som sagt inte om jag är redo. Om jag orkar, ifall det går åt helvete igen.

Bjuder på en bild på vår lilla spindel! Här blev han precis matad med en syrsa.
Och den åkte ner i magen väldigt snabbt.

​Jaja. Jag fick även hem ett julkortskit. Jag gör ju alltid mina egna julkort varje år och byter ut motiven, färgerna osv. Och istället för att börja leta efter sånt i december så köpte jag det nu på en gång, haha. Då har jag allt hemma när det närmar sig. På tal om det, snart dags att börja köpa julklappar. Jag är nästan alltid klar med sånt redan i november. Är man smart sprider man ut det över ett par månader, så slipper man vara så jävla fattig runt jul och i januari. Så börja redan nu med första klappen vetja! 

Likes

Comments

Tro det eller ej, men helvetet har fan frusit över! Jag fick ett sms från någon jag sa upp kontakten med för 3 år sen, som inte har hört av sig sen den dagen, förutom när jag gifte mig. Kan ni gissa vem?

Det är alltså från min far. Jag såg det direkt när jag läste smset, för han skriver på ett speciellt sätt. Men för säkerhets skull kollade vi upp numret och ja, det var han. Och jag är förvirrad. Vad fan gör jag nu? Bollen ligger ju hos mig. Jag vet inte om jag är redo. Jag vet inte om jag vill? Jag var rätt nöjd med att inte ha kontakt. Det bekräftade allt jag känt, att han aldrig riktigt har brytt sig. Och genom att säga upp kontakten tog jag tillbaka en del av min värdighet som han och hans fru stal ifrån mig redan som barn. Men nu är han där igen. Nu är han redo, så det hela skulle ju ske på hans villkor och det vill jag inte. Ska jag svara? Ska jag isf ställa krav? Typ att jag inte är intresserad av en fika med kallprat utan isf får det vara en stund av problemlösning. Han måste ta ansvar och ge mig upprättelse. Men kan han det? Är han ens kapabel till det? Det vet jag ju inte förrän jag ser honom öga mot öga, men om det inte blir som jag vill, som jag behöver och kräver, pallar jag med besvikelsen? Pallar jag med att återigen, ha gett honom en chans? Jag vet fan inte om jag klarar det. Jag har nog med bekymmer känner jag. Jag är redan psykiskt sönderstressad som det är.

Det är nu jag även känner mig rätt utelämnad. Jag har ingen att vända mig till och fråga om råd egentligen. Jag har ju J, men han har aldrig varit i den här sitsen. Hans föräldrar är fortfarande ihop och de har kontakt titt som tätt. Jag har min morsa, som kanske ringer 1 gång i månaden för att berätta vad hon ska göra, sen lägger hon på. Jag kan inte fråga henne. Jag kan inte fråga min andra släktingar heller, ingen av dom är ett skilsmässobarn. Inte mina kusiner heller. Jag är ensam. De vet hur jag har haft det, men det räcker ju inte för att få välgrundade råd. Känner oro och lite lätt ångest. Jag vill bara leva mitt liv ifred. Jag vill inte ha några bekymmer. Jag är någorlunda stabil nu och vill inte att golvet ska öppna sig för mig, så jag slukas av den Bottenlösa Avgrunden. Där har jag redan varit på besök ett antal gånger och stannat under en lång tid. Det var inte så trevligt.
Seriöst, vad fan gör jag nu!?

​Ps, bara av att skriva det här inlägget ökade min puls till 98 slag/minut (normal puls: 70 slag/minut) och min andning blev ansträngd. Så stressad blir jag av det här. Och så lätt blir jag psykiskt stressad nu för tiden....

Likes

Comments

Igår begav vi oss ner på stan. Jag ville till Panduro och köpa lite pyssel. Men jag tycker det är svårt att hitta när man väl är i butik. Hela sortimentet finns ju inte alltid i butikerna. Så jag beställde på nätet sen i stället, haha. Vill göra egen tvål och lite sånt där. Men hur som, jag köpte 3 böcker för 100 kr. Som hittat!

​Märks det att jag gillar historiska böcker? Haha. Köpte även två tavelramar för 20 kr/st. Kändes också som hittat! Sen blev det den sista Hellboynumret i den här serien. Kändes ju rätt trist... Jag älskar just den här serien men jag får hitta nån annan nu. 

Jaja. Dovahkiin mår bra. Han äter fortfarande kokt kyckling och idag ska vi koka mer. Han får mat flera gånger/dag så får vi se hur det går. Han luktar lite fis ibland så magen är fortfarande inte helt ok. Tänkte ringa till Agrias Veterinärslinje imorgon och kolla läget. Det tar oftast över 1 vecka innan magen har återhämtat sig men jag vill inte heller ta onödiga risker/chanser. Han är ju pigg och sig själv, men ändå. Får se vad de säger där. Annars är det lugnt här. Vi läser och fiser. J har varit hemma hela veckan nästan pga att han blev sjuk och jag har ju semester. Så man får passa på att ta det lite lugnt.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw