Header

Hej på er allihopa!

I förrgår så ringde jag till Studio S i Linköping och fick prata med Mirela därifrån, jag frågade om hur man gick till väga för planering om tatuering hos dom och hur man kunde få ett upplägg utöver pris och sittningar. Hon bad mig maila studion och infoga bilder jag vill hänvisa till så skulle dom höra av sig!
Så jag gjorde som hon sa, och nu väntar jag bara på svar!

Det jag planerat att göra är en hel B&W sleeve på vänster arm med grekisk mytologi!
Vill ha Medusa, Athena, Afrodite, Poseidon, Hercules och ett citat från Zeus inbyggt snyggt på armen.

Jag längtar redan även fast absolut ingenting är planerat att göras inom snar framtid, men jag längtar då jag redan ser ett färdigt resultat nästan och med Studio S rykte, resultat och personal så KAN det inte bli annat än dunder!


Vill bara tatuera mig hela tiden, det enda som hindrar mig från det är ekonomin just nu haha :(


Hoppas eran Fredag är toppen.

Puss!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det börjar närma sig prov nu, inför körkortet.

Och jag är SKITstressad angående det då det känns som jag kommer kugga 46 gånger på både uppkörning och uppskrivningen innan jag klarar det.

Det som jag är mest stressad och kanske lite irriterad på är att det direkt inte finns något bra tips på plugget inom det teoretiska förutom att nöta, nöta, nöta på elevcentralen och att läsa igenom boken x antal gånger för att verkligen få till det bra.

Det jag personligen tycker är svårast är väl dessa hastighetsbegränsningarna beroende på släp, vikt och att även kunna vad som är rätt med brutto vikt, totalvikt etc på fordon och tillkopplat släp.
MEN, jag lär ju iallafall få körkort, någongång.

Frågan är ju när.


TILL SAKEN

hittade iallafall ett tips på en random hemsida (kommer ej ihåg) från okänd insändare där personen förklarar i punkt och pricka via steg (1, 2 & 3 etc) hur det bäst går till.
Tänkte dela med mig ifall det är fler än bara lilla jag som har fullt upp med massa till körkortet eller bara känner sig stressad angående det svåraste ( att lära sig teorin, tycker jag iallafall.)

Steg 1 - Läs boken.

Det finns ingen ”mirakelkur” för att lära sig teorin. Oavsett hur tråkig den kan se ut, eller hur mycket det kan kännas att ta till sig, så kommer du ha behövt läst boken för att kunna ha en rimlig chans att klara provet.

Ha ett kollegeblock tillgängligt. Skriv upp allting som du anser viktigt att komma ihåg, men var extra noggrann att skriva upp följande saker:
Datum (Dubbdäck krav/förbud, besiktningsdatum baserat på regplåten, etc etc)
Vikter (Tjänstevikt, bruttovikt etc. Skriv förklaring till alla vikter så du själv förstår.)
Släpvagnar (Denna fick vara en egen kategori då du med stor sannolikhet kommer få en sådan fråga på provet. Notera hastighetsgränser, hur mycket den får vara lastad med, etc etc.
Datumzoner (Vilket datum får man stå på vilken sida av vägen? Det här är en fråga som oftast kan ragga åt sig ett gratispoäng på provet, och sådana chanser får du inte missa)Se även till att verkligen lära dig hur skyltarna är utformade,betydelsen på dom flesta, och tilläggstavlor. Speciellt tilläggstavlor, då vanliga tentafrågor består av en bild på oftast en P-skylt, med ett antal tillägg.

En del personer säger saker exempelsevis att dom ”inte lär sig genom att läsa”, eller att ”det är svårt att ta till sig information i boken”.
Detta kan förvisso vara sant för vissa, men det är inget argument för att skippa boken. Även om du inte kommer komma ihåg alla datum, alla regler och dylikt så kommer du lära dig vad tyngdpunkten läggs på angående teorin.

Steg 2 - Gör övningsprov.
Nu är det dags att göra några övningsprov.
Det är viktigt att dessa övningsprov är uppbyggda tämligen likt det riktiga provet, för detta kommer bestämma mycket av vad du kommer lägga tyngdpunkten på under ditt pluggande, och det är även viktigt att du gör åtminstone fem stycken - så att du vet att du fått med dom flesta övrgripande delarna.

Hur som havre, efter varje prov du gjort så skriver du upp vad det var du inte kunde.
Du kommer snabbt märka att du börjar få en liten lista, bestående av antagligen ganska spridda ämnen.
Syftet med den här delen är delvis att hitta dina svagaste områden, men delvis även att se vad du är starkast i.

Viktigt: Se det inte som ett misslyckande att ha många punkter uppskrivna. Tvärtom så vill jag påstå att det är målet med denna övning. Skriv upp allting som du har haft fel på, det viktiga är bara att du rangordnar pluggandet så att det du oftast har fel på åtgärdas först.

Steg 3 - Fatta tag om boken igen.
Efter att du gjort dina fem prov, studera listan och se vilka områden som förekommer på listan, samt
hur ofta dom förekommer.

Om vi leker med tanken att du gjort fem prov, och haft fel på tjänstevikt/bruttovikt fyra gånger samtidigt som du klarat av alla frågor som har med skyltar att göra, så kan man anta att du kommer tjäna mer på att plugga på just tjänstevikt/bruttovikt.

Detta selektiva pluggande kommer spara enormt mycket tid åt dig, och hjälpa dig att i mycket större grad kommer ihåg det du läser.
Det kommer vara lättare att gå igenom det andra gången, för nu vet du ungefär vad som frågas efter på uppskrivningen, samt att du enbart läser utvalda kapitel - Du kommer då märka att det är lättare att hålla fokusen uppe.
(Med det sagt, självklart ska du inte vara rädd att läsa igenom boken från början till slut igen, det ger självklart bra kunskap och kommer gå fortare och enklare)

Steg 4 - Mängdträna provfrågor.
Ifall du har följt instruktionerna hit så kan vi konstatera följande:
> Du har läst igenom hela boken en gång, och vet någorlunda hur den är uppbyggd.
> Du har tagit åtminstone fem övningsprov, och har fått veta dina svaga områden.
> Du har läst igenom utvalda delar av boken igen, och till bästa förmåga åtgärdat dina svaga områden.
Detta kommer innebära att du nu har en väldigt duglig koll på teorin.
Att fortsätta skumma igenom boken kommer nu inte ge så värst mycket, då du redan kommer vara bekant med det mesta och därmed tappar du tidseffektivitet - och i sin tur - orket att plugga.
För att nu utmanas igen så bör du göra så många prov du kommer över. Frågorna är oftast väldigt lurigt uppbyggda, och många alternativ kan anses vara ”korrekta”.
Denna mängdträning kommer vänja dig med att välja mellan flera svar som verkar rimliga, och du kommer få utmana din kunskap igen.

Fortsätt att läsa på dom saker du ofta har fel på, så kommer du snart märka att allting egentligen är jävligt lätt.

LYCKA TILL!

Drömbil förövrigt 🌹

Likes

Comments

🎼 De lite finare låtarna jag kan komma på just nu, värt att lyssna på iallafall. Jag älskar dom.🖤

Likes

Comments