Nu är vi färdigpackade och ska snart åka till flygplatsen. Ikväll är vi tillbaks i Rio och det ska bli så.jävla.skönt! Vi ska bo på lyxhotell, ligga på takterrassen och dricka capirinha i två dagar. Sen bär det av hem till Sverige igen.

Hej då Alter do cháo!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland analyserar vi våra prover på golvet i receptionen..

..och ibland festar vi till det och dricker 51 ice samtidigt 😄💃

Likes

Comments

Dagen började med oväder, som nästan alla dagar här ;) Vi vaknade dessutom skruttiga båda två med halsont och lite feber. Så vi jobbade på i väldig fart för att få åka tillbaka till staden och hotellet. När vi väl var tillbaka gick vi till affären för att köpa gottis, sen köpte vi helande stenar på torget och gosade katt. Sen gick vi till hotellet och kollade på Snuten i Hollywood 2 och vilade ❤

Nu ska vi analysera prover som vanligt innan middag och Snuten i Hollywood 3. På återseende!

Likes

Comments

Idag har vi satt ut våra kammare för tredje och sista gången. Skogen vi är i nu är jättefin och ser verkligen ut så som man föreställer sig djungel ☺

Det var oväder i natt och ett träd hade blås ner precis där vi behövde åka. Men våra badass båtkillar hoppade ur båtarna och började hugga ner trädet med machete 😄 En av killarna fick skorpioner på sig! Men han klarade dig undan att bli stucken som tur var.

Vi jobbade extremt långsamt idag. Vi börjar bli riktigt trötta i våra huvuden av att aldrig vara lediga. Men vi har samtidigt kul och är väldigt glada över att få möjligheten att uppleva detta äventyr.
På vägen tillbaka till hotellet pajade motorn på vår båt. Så vi hade lite fikastund med kex och mango tills en annan båt kom och hämtade upp oss.

Nu ska vi analysera dagens prover och sen köpa helande stenar på torget!

Likes

Comments

Hejhej!
Vi befinner oss i Santarém vid floden Rio Tapajós. Det här är tredje och sista platsen vi ska jobba på. Vi har haft väldigt långsamt internet, under flera dagar hade vi inget alls, och ingen mobilteckning så vi har inte kunnat blogga. Men på detta hotell verkar deras wi-fi funka bra ☺

Snart ska vi iväg och mäta träd på vår utvalda provtagningsplats. Imorgon sätter vi ut våra kammare för sista gången.

Likes

Comments

Just nu analyserar vi dagens metanprover på hotellet. Eftersom vi inte kan bära med alla maskiner till skogen får vi ta med oss proverna därifrån i vialer och sprutor.

Vi blev klara med all provtagning väldigt fort idag, så vi bad vår båtchaufför att köra oss till delfinerna 😄 Vi såg både rosa amazonasdelfiner och "vanliga" delfiner!

Vår sengångare-kompis var där idag också ❤

Likes

Comments

Igår och idag har vi börjat med fältarbetet. Igår skulle området märkas ut och vi fick i uppdrag att mäta omkrets på träd. Ca 400 träd skulle mätas, och alla träd har tusen stora spindlar på sig. Vi fick dessutom hjälp av en, förmodligen senil, gubbe som ville mäta samma träd om och om igen.. Men! Idag fick vi sätta ut våra fina kamrar och ta prover 😄 Så nu arbetar vi självständigt och den senila gubben måste göra precis som vi säger (hehe).

Den bruna klumpen där uppe är en sengångare!

Floden området ligger i heter Solimôes och ligger vid staden Manacapuru som vi bor i. Solimôes är den första av tre floder som vi ska göra provtagningar i. Idag när vi åkte tillbaka till staden såg vi delfiner ☺

Likes

Comments

Nu är vi framme i Manaus! Vi flög först till Brasilia och sedan till Manus. Det var samma pilot som flög båda planen, han var den bästa piloten nånsin! När vi landade i Manaus kändes det inte ens när hjulen gick i marken! Nu ska vi äta mat och ta oss till hotellet.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN var det fint väder och vi var lediga = vi kunde besöka Jesus! Vi tog metron bort till Copacabana där man köper biljetter till en minibuss som kör en fram och tillbaka. Även bilfärden var en upplevelse i sig, med fin utsikt och slingrig väg uppför berget. När vi, efter ca en timme, var framme förstod vi inte riktigt var vi var. Vi förväntade oss att statyn skulle stå där men istället fanns bara en affär med souvenirer. Sen fick vi syn på en hiss och tänkte att man självklart skulle ta den upp till Jesus, så vi sprang dit.. trodde vi. Helt plötsligt hade vi gått förbi hissen och kunde verkligen inte förstå hur vi skulle komma till den. Istället hamnade vi vid en entre och blev lotsade till en ny minibuss, DÅ fattade vi att man åkte vidare upp för berget och att vi inte ens var nära målet än. Efter nästa biltur var vi i alla fall framme vid den fantastiska Jesusstatyn! Även utsikten där var fantastisk. :)

Likes

Comments