Duka fint till jul men både granris, äpplen och mycket ljus.

Att lägga äpplen i en liten glasskål kan vara ett fint pynt till en juldukning, men även att lägga granris som en slinga i mitten av bordet och ställa ljushållare och äpplen på kanterna av det gör att det pyntar upp det lite mer och gör det ännu mer juligt och väldigt stilrent och vackert.

Att ställa ett vinglas med ett dricksglas bredvid kan vara fint även till de som inte dricker alkohol. Var inte rädd för att ställa på för mycket på bordet, speciellt inte glas. Glas har oftast en transparent färg och gör att det inte tar så mycket plats, jag valde även transparenta ljuslyktor som gör att det känns fräscht och luftigt.

Att ta en annan färg på tallriken än vad duken är kan också vara ett bra tips för att få en lite brytning i hela dukningen.

Att fästa servetten i en fin servettring som du kanske till och med har gjort själv kan också vara ett bra tips.

//Ha en toppen bra jul!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Gör dig servettringar av gran nu till jul eller till nyår. Det blir juligt, vintrigt och även väldigt fint!

Dessa funkar även till en dukning utanför julen också om du väljer några andra servetter så kan du även ha det till nyår.

Hur gör du då?

Jo, du ta granris och ett brunt snöre (funkar med andra snören välj efter smak) sen så snurrar du dem som en ring och virar snöret runt så att det fastnar som en ring. Sen så är det bara att pynta och göra fint! Enkelt och bra.

Likes

Comments

Här får du ett tips och lite inspiration på en enkel bäddning det går fort när du kanske har bråttom på morgonen och du behöver inte använda dig av mycket tyger.

Ett bra sätt att bädda enkelt kan vara att bädda utan överkastet. Har du ett påslakan som är dubbelfärgat så kan det vara värdigt fint att ha det utan något överkast på. Genom att bara vika ner kanten högst upp på täcket så kan det bli mycket fint, lägg både sovkuddar och prydnadskuddar synligt På den högra bilden så har du lite tips på hur du kan göra med kuddarna. .

Likes

Comments

Tips på en enkel och väldigt fin adventsljusstake.

Du gör den genom att ta en rektangulär skifferstensskiva & sedan så sätter du på 4 stycken stora blockljus & sätteri 4 stycken aluminiumsiffror. Tillslut så kan du pynta &göra den mer julig eller vintrig genom att lägga på lite "granris", kanske också sätta på någon liten tomte.

Detta är bara ETT exempel på en vacker adventsljusstake, men är du kreativ så kan du komma på 100-tals andra & göra din alldeles personliga.

Likes

Comments

Välj fil

Mys till det där hemma nu i juletiderna och bygg dig ett personligt pepparkakshus.

Gör en mall & en deg och var kreativ & lek med din fantasi.

du kan även om du vill när du är klar pynta med lite tomta och kanske lägga in en ljusslinga så att det ser ut som om någon är hemma.

Likes

Comments

Naturen är fin passa på att mysa till det med lite ljus när mörkret har dragit in över landet andas in både ljus och natur. Piffa denna fina sänggavel med massa mysiga kuddar!!

Likes

Comments

Här har det en smart lösning på något som alltid försvinner mejl och pennor och små prylar gör dej små lappar och samla små prylarna i korgar eller burkar och sätt på en lapp på vad det är i så har du koll sen.

Likes

Comments