Har haft grymt mycket i veckan så har helt glömt bort och uppdatera. Jag har i alla fall hunnit virka en del. Jag hittade en video på youtube på ett mönster till en grytlapp som jag fastnade för :) är inne på min fjärde nu och det känns som att jag kan göra hundra till ;)

jag har sökt videon men jag hittar den inte igen så jag kan inte länka men om någon är intresserad kan jag sätta ihop ett mönster :)

Jag har också börjat på ett hemligt projekt som jag inte kommer visa förrän det är klart :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har haft en grym söndag! Vi åkte och hämtade min sambos son på förmiddagen så han fick skruva i sin bil. Jag fixade fika, bakade bullar igår, och sen satt vi ute i solen och drack kaffe :) helt underbart.

Givetvis fick virkningen följa med ;) Jag köpte ju nytt garn igår men nu är nystanet slut så får snällt vänta tills jag köpt ett till. Jag köpte bara ett nystan då det är första gången jag jobbar med det och vissa garner trivs man inte med. Men detta garn är nog en ny favorit! Ett riktigt fint garn!

Så jag kan verkligen tipsa om NOVITAs usva (som förövrigt betyder dis;)).

När solen gått i moln och pojkarna började bli otåliga på att komma igång med bilen passade jag på att gå in och plocka och fixa lite. Sen var det dags för middag, idag blev det currykyckling med bulgur. Alltid kul när maten uppskattas! :)

Nu har jag landat i soffan och känner mig lite rastlös när garnet tog slut.. ;) Kanske ska ge mig på något av mina ofärdiga projekt? Vi får se. Först ska jag koka kaffe och göra fruktsallad till kladdkakan som står och väntar på att ätas upp ;)

Hoppas ni har haft en fantastisk helg!

Likes

Comments

Finns det något bättre än och köpa nytt garn?! Jag köper ofta garn i Finland. Allt sockgarn och ullgarn köper jag där. Dels för att priserna är så mycket bättre och för att, sju bröder, som jag brukar sticka sockar av är otroligt behagligt. Både att sticka med och att ha på fötterna.

Nu har vi ju bara 4 mil till Torneå där jag köper mitt garn och det är sällan jag åker dit enbart för garn.

I Finland kostar ett nystan Sju Bröder 150 gram 4,25 euro, alltså drygt 40,- men i Sverige får du betala allt mellan 60-80,-. Stickar och virkar man mycket är skillnaden ganska stor i slutändan.

Den här gånger köpte jag dock ett garn från Novita som heter usla, färg 862. Det är ett blandgarn med 75% ull och 25% polyamid. Vad det ska bli av det får ni se sen ;) Det är 100 g och kostar 5,50 euro.

Likes

Comments

Min älskade lillasyster (som bara är 21) älskar ugglor! Så som den fantastiska storasyster jag är, virkar jag givetvis en uggla till henne ;) Det tog lite drygt 5 timmar kanske med ögon, montering och stoppning.Jag har använt mig av det här mönstret som bas;

http://svartahusets.blogspot.se/2014/03/monster-pa...
men jag har gjort vissa ändringar. Fjädrarna på magen och vingarna t. ex. har jag gjort lite annorlunda :)Jag har använt ett av mina favorit garner när det kommer till virkning. Nämligen HJERTE blend/tendens färg 9790 virknål 3.
Näbben har jag sytt av ett annat garn som blev över från ett annat projekt.Jag har stoppat den med vadd och som tyngd i botten använde jag stenar. Inte stenar från diket utan såna där stenar man kan ha i vaser eller nåt som prydnad ;)Undrar ni något så finns jag här! Nu ska jag fortsätta med ett nytt projekt. Stay tuned!
Likes

Comments

Hittade dom här söta knappblommorna och blev helt förälskad! Dom är ju så himla fina :) Ska höra mig för om någon har gamla knappar som jag kan få och sen ska jag producera knappblommor som aldrig förr ;)
Tänkte använda dom som dekor på, ja vad som helst egentligen. Väskor, sjalar, vantar, koftor det är bara fantasin som sätter stopp! :D Perfekt att få bort restgarner som ligger kvar från diverse projekt.
Vad använder du restgarnerna till?

Likes

Comments

Alltså dessa projekt! Har en massa kul på gång men det känns som att jag borde slutföra något av dom för att göra plats för nya projekt ;)
För närvarande har jag 3 par strumpor på gång som ska stickas, en virkad filt av mormorsrutor och en sjal som också ska virkas klar. Sjalen har jag just börjat med så det är väl ingen fara på taket. Den borde va klar imorgon :)
Ska fota sockorna så får ni se, har komponerat ihop mönstrena själv, mest efter vad jag haft för garn hemma så har ni några frågor så är det bara fråga! :)

Likes

Comments

Är inne i en virkperiod nu och har hunnit med en massa kul! Stickningen får vänta ett tag ;)
Har i alla fall virkat två jätte söta nallebjörnar. En till min kusins dotter och en till min kompis som snart ska få sitt andra barn :) Dom är så roliga att göra! Och lätta.

Likes

Comments