Hemma hos mig, Köpa möbler

Oh herre! Nu har vi äntligen bestämt oss för en säng och beställt den. Det är en 180 kontinentalsäng från Furniturebox i en väldigt ljusgrå färg, exakt vad vi var ute efter då rummet blir så mycket ljusare och fräschare med en ljus säng. Dessutom är den väldigt hög vilket är så skönt. Älskar gaveln då den är lite annorlunda än dom vanliga quiltade och insydda sänggavlarna, den är väldigt modern. Längtar sååå mycket tills vi får den och som tur så är det väldigt snart. Vi åker utomlands idag i en vecka och när vi kommer hem så kommer den!

Furniturebox har alltid så himla snygga möbler som inte andra möbelbutiker har, dock så har dom nästan inga fysiska butiker och givetvis inte allt utställt i dom få butiker som finns. Men man blir aldrig besviken.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varje gång man sitter och kollar på inspiration så vill man bara göra om sitt hem helt och hållet. Drömmen är ju att ha ett gigantiskt stort hus med rum att inreda i olika stilar, det hade vart så underbart.

Likes

Comments

Hemma hos mig, Tips

Lampa från Ellos

Båda från Mio

Vas från Cervera och bricka från H&M Home

Tavla från Mio

Lampa från Mio

Hemma hos har vi ett genomgående tema. Det är ljust och luftigt med små detaljer och prydnader här och var i olika former och färger men en sak som är återkommande är guld. Det är guldiga föremål utplacerade lite här och var i lägenheten för att få ett sammanhängande tema, som ni ser på bilderna, det finns såklart mer, men detta var bara lite exempel. Guld ger ett lite mer exklusivt och lyxigare intryck. Man ska dock tänka på att inte använda sig utav för mycket guld. då det bara blir för mycket och det är inte snyggt. Guld går att matcha med nästan allt, trä i olika slag, grå metaller och svarta metaller, glas och även sten.

Likes

Comments

Hemma hos mig, Tips, växter & blommor

Den bästa typen av inredning är väl ändå växterna och blommorna som man inreder med. Man kan fylla ett hem med hur mycket prydnader som helst men det är ändå något speciellt att använda sig utav växter. Ett hem kan vara jättesnyggt inrett men utan växter blir det väldigt dött och opersonligt, enligt mig. Har man växter och blommor så blir det genast mycket mer liv och hemtrevligt.

Gröna växter finns det massvis av i olika former och storlekar. Utbudet är enormt och är ibland även in investering då vissa växter lever kvar i flera år. Man kan ha dem placerade i fönster, på möbler och även på golv. Sedan finns även dem växter som blommar. Det tillför det där lilla extra i inredningen. Vissa väljer en helt stilren inredning och då passar det bäst med helgröna växter men för den som gillar liv och färg passar kanske blommande växter bättre. Det roligaste är väl nästan när man har vaser att fylla med buketter. Det kan man hela tiden ändra och byta efter säsong och stil. Det är verkligen en levande inredning.

För den som gillar att förnya sig och ändra är detta ett bra tips. Genom att flytta omkring växter och blommor eller byta ut dem gör faktiskt rätt mycket och kan ge en helt ny look och känsla.

Likes

Comments

Favoriter, H&M Home, Inspiration, Tips

Här är bara några av mina nya favoriter från H&M Home.
Jag önskar på riktigt att H&M betalade en för att shoppa hos dem eftersom jag är besatt och skulle kunna beställa hem hela deras sortiment varenda gång.
jag klickar in på hemsidan. Man blir aldrig besviken och dom har den perfekta inredningen till alla rum och områden.
Som tur är så öppnades den första H&M Home butiken här i Göteborg förra månaden (självklart överlycklig).
Men som sammanfattning så är detta rena drömmen för en inredningsgalning som mig.

Likes

Comments

Inspiration, Hemma hos mig, Köpa möbler

Nu är vi på jakt efter en ny säng.
Vi är ute en efter en kontinentalsäng i 180cm. Det finns så många att välja mellan. Vi vill ha en ljusgrå med en gavel som det händer någonting på, typ quiltad. Men det finns så många olika varianter och nyanser på grått så valet är jättesvårt. Det har jag ju bildbevis på ovanför. Trademax och Furniturebox har väldigt mycket snyggt och till väldigt bra priser dessutom. Det är dock jättekul att leta säng och åka runt och provligga dom. Tycker alltid att köpprocessen är roligast när det kommer till att köpa nya möbler.

Likes

Comments

Inspiration

Det här är stilen jag gärna går efter och inspireras av för att sedan gör det till mitt eget och hitta liknande inredning och möbler. Självklart hade jag ju velat ha världens största hus med massa rum för att kunna inreda allt precis som på bilderna. Hade vart sååå kul.

Likes

Comments

Hemma hos mig, Inspiration, Tips

Vårt badrum har väldigt neutrala och naturnära färger, ljusgrå klinkers och vitt kakel med grå/brun skåp under handfatet. Det gör det väldigt enkelt att inreda badrummet och kunna variera stilen efter det man själv tycker är snyggt. Ännu en gång låter jag detaljerna göra jobbet med små färgklickar här och där. Tvålpumpen och tandborstmuggen är i grönt diamantsglasimmitation med gulddetalj vilket blir den perfekta lilla unika klicken i badrummet, jag älskar dom och går att matcha med nästan allt. Jag beställde dom båda från H&M. Sedan är det kul att även variera på handdukarna. För det mesta så kör jag på grått i olika nyanser eller väldigt ljusa färger men får någon vecka sedan så satt jag inne på H&M och kikade (såklart) och fick syn på dessa ljusrosa handdukar och såg att dom dessutom var på rea så jag kände att jag bara var tvungen att klicka hem ett set med dom. Just att dom är ljusrosa tycker jag blir en cool detalj och ännu en ny look i badrummet. Det som är så kul när man har ett badrum i neutrala färger är att man kan ändra stilen på badrummet genom att bara variera handdukarna och dom små föremålen såsom tvålpump osv.
Likes

Comments

Hemma hos mig, Inspiration, Tips

Här en liten inblick på vårt vardagsrum. Som jag sagt i tidigare inlägg så låter jag detaljerna göra jobbet med olika typer av dekorationer och prydnader, lite guld lite blommor och lite växter. Jag växlar gärna på växter, flyttar omkring dom eller efter ett tag byter ut dom. Mycket för att hålla inredningen i liv och relevant. En återkommande sak i alla tre bilder är "vagnen" eller "hyllan på hjul" eller som vissa kallar den, "betjänten". Det är en av mina favoritmöbler som blir en perfekt detalj och gör sig väldigt snyggt i vardagsrummet. Istället för att köra på traditionella möbler såsom hyllor eller liknande så är detta en lite mer roligare möbel för att bryta den annars så fyrkantiga inredningen av möbler. Färgen på den är "antikmässing" men jag vet inte, den ser inte riktigt ut som mässing utan någon mer naturlig färg vilket bara gör den ännu snyggare.


Möbeln hittar ni här: Hylla på hjul, Morris

Likes

Comments

Hemma hos mig, Tips, Inspiration

Jag var för någon vecka sedan inne på Lagerhaus och fick syn på dessa snygga hyllor som är triangel formade och dessutom var helt nyinkomna i sortimentet. Självklart var jag bara tvungen att slå till och köpa två. Jättesnyggt tillskott på vardagsrumsväggen bredvid TVn som innan var tom. Simpel och enkel detalj. Köpte även till glasburken och den lilla guldiga vasen som extra detaljer. kaktusarna kommer från IKEA och dom hade jag redan hemma men har nu fått ett nytt hem på en av hyllorna. Ett tips om man köper dessa hyllor att man måste balansera ut dom med detaljer så dom sitter där dom ska eftersom man endast fäster dom med en spik och dom sitter löst annars.

Hyllan hittar ni här: Hylla TRESLikes

Comments