Cats, Horses, My life, School, Nature

Hej!

Hoppas ni har det bra i höstkylan. Jag försöker skriva här samtidigt som jag håller en svart liten tornado borta från min mat. Kryddade min mat med peppar och chili i hopp om att hon ska låta bli att provsmaka min mat, men kattungar är som de är. Jag döpte henne till Stingray eftersom hon kurrar lika högt som en sportbil och enligt mig är Corvette Stingray de snyggaste sportbilarna, hon lever upp till sitt namn och far omkring i hela lägenheten (golv till tak) som en liten sportbil. När hennes energi tar slut så kraschar hon bredvid mitt tangentbord och somnar med huvudet på någon random olämplig tangent...

Spenderade hela dagen i stallet med möten från 11 - 12:30 ungefär, trevligt med inspirerande föreläsare och att alla hästägare fick möjligheten att träffas efter föreläsningen och diskutera allt möjligt kring stallet.

Hästarna gick in tidigt idag då det är kurser på klubben och jag valde att rida lite hoppning ute i paddocken. Fick hjälp av min otroligt duktiga skötare Elsa att värma upp Shiba och att justera hindren när jag och Shiba hoppade. Shibas självförtroende verkar lite lågt just nu så jag jobbar lite lugnare nu med mindre krav på henne och beröm i överflöd när hon gör något rätt. Beröm är något jag tror är otroligt viktigt vid träning av djur och speciellt unga djur.

Igår skrittade jag och Shiba ut en runda vilket var skönt både för henne och mig. Jag skippade sadeln igår och red barbacka då Shiba har fått som knölar framför där sadelgjorden ligger. Det var inga problem att rida ut på henne utan sadel men benig unghäst och benig rumpa var inte den bästa kombinationen kan jag intyga.

Nu ska jag fortsätta plugga statistik, har ca 5 kapitel att läsa ikapp och övningarna ska vi inte ens prata om men jag har fått fokusera på den andra kursen för att lära mig bokföringens grunder. Hoppas ni får en trevlig kväll med en kurrade kattunge i knät.

God natt!
// Sandra


Shiba 💗

Stingray 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Cats, Horses, My life, School, Fibrous dysplasia

Hej!

Sitter och väntar på att min mat ska bli klar i mikron, djupfryst matlåda tar ett tag att tina tyvärr. Har haft stora smärtproblem och migrän nu i flera dagar och har fortfarande lättare flimmer på vänsteröga men värken har börjat lätta. Lyckades sova rätt bra trots en sportbil till kattunge som var mer vild än tam här i lägenheten, just nu gräver hon sig till Kina i kattlådan.

Vädret svänger väldigt idag och jag släppte ut hästarna med regntäcken i morse då det vräkte ner i omgångar, gissar att Shiba är rätt varm nu när solen tittar fram men hon får nog snart komma in, inte jag som tar in idag.

Glömde ringa vårdcentralen i morse så får försöka komma ihåg att göra det imorgon, har flera kotor som klickar fram och tillbaka i svanken och jag får kramp i ryggmusklerna hela tiden. Hoppas att min skelettmedicin är oskyldig till ryggproblemet men får väl se när jag väl kommer ihåg att ringa VC. Där fick sig TV-kontrollen en åktur av Stingray... Inte lätt att koncentrera sig när en liten filur river hela lägenheten ^^

Nu ska jag äta och se om det dämpar värken i skelettet en aning och sen försöka mig på inlämningsuppgiften i Externredovisning A, önska mig lycka till! =P

// Sandra och Stingray

Likes

Comments

Horses, My life, School, Training, Cats

Hej!

Sitter just nu och dricker te samtidigt som jag säkerhetskopierar min mobil. Den segar som sjutton så tänkte felsöka den efter jag säkrat upp allt innehåll, har inga planer på att köpa en ny mobil då denna har fungerat bra hittills så hoppas det bara är lite problem med mjukvaran.

Idag ska jag rida igen i en blandgrupp så Shiba får prova på lite äkta markarbete. Jag hoppade henne en sväng förra veckan och det gillade hon så målet att kunna rida kluns och duns 15/10 känns inte omöjligt. Tänkte vara lite lat idag och låta henne ha all behåring utsläppt då jag inte vill rida markarbete i lindor och mina leder är inte på humör för att fläta idag. Ska försöka ta en bild och lägga upp på instagram ikväll om hon inte är allt för skitig. Vår instagram för hästarna är @stallrisgarden

Jag ska strax försöka läsa klart kapitel 5 i "Den nya affärsredovisningen" så jag kan påbörja inlämningsuppgiften. Måste ladda ner Visma innan jag kan göra den men det borde inte ta så lång tid så det får vänta tills jag är redo att påbörja uppgiften. Känner att jag har ett bra grepp om moms och det men har väldigt svårt för att komma ihåg skillnaden på kredit och debit, någon som har tips på hur jag skiljer dem åt?

Irma verkar ha något knäppspel idag, hon far omkring som en liten kattunge och leker på golvet och igår kväll var hon mer i ansiktet på mig än på sin egna kudde bredvid mig. Tur hon är söt, speciellt när hon kissat på mina skor igen... Jag får nog flytta kattlådan och se om det hjälper för börjar bli trött på att göra ren mina Converse.

Nu ska jag stoppa nosen i boken och se om jag blir något klokare, ha en bra dag!
// Sandra

Likes

Comments

Dressage, Horses, My life, Training

God kväll på er!

Jag kom precis hem från stallet och ännu en lärorik ridlektion på Shiba. Hon har nu koll på båda galopperna och klarar av både samlad skritt och trav med mer än godkänt resultat. Hon är en väldigt speciell häst med hög intelligens. Idag stod det skänkelvikningar på schemat och hon har redan lika bra pli på dem som ridskolehästarna.

Det kanske mest intressanta med Shiba är att hon tittar hur de andra hästarna gör och gör sen likadant själv. Hon har haft krångligt med höger galoppen och jag har sett att hon gärna tittar på de andra hästarna när vi värmer upp och av. Efter hon tittat på de andra så lyckas hon många gånger själv med uppgiften. Jag ser fram emot när vi kan göra vår första "pay and ride" på ridklubben. Vi övar på LC:1 och förhoppningsvis sitter det programmet bra tills det är dags att börja tävla på klubbnivå.

Nu ska jag äta något, ta en dusch och sen tippa omkull i sängen för klockan åtta imorgon vill hästarna ut. God natt!
// Sandra

Likes

Comments

Horses, My life, School, Pälsvård, Training

Hej!

Sitter med huvudvärk i överflöd och tittar igenom vilka datum jag har tentor på. Jag måste komma igång mer med statistik kursen som jag inte alls får något grepp om. Jag förstår matematiken i kursen men när boken är på engelska så tar det mycket längre tid att läsa och det har ofta slutat med att jag läser kurslitteraturen till den andra kursen istället. Jaja bara jag får bot på den här eländes förkylningen så går det nog lättare att tänka!

Idag hade jag utsläpp av hästarna, vi är 3st som hjälps åt vilket är väldigt skönt då jag t.ex. inte behöver stressa ner till stallet nu för att ta in Shiba. Har börjat klippa Shiba igår och idag tog vi andra sidan så imorgon ska jag göra klart magen på henne och bakbenen/rumpan. Försöker få till en hyfsat jämn täckes klippning men jag är kanske inte den mest begåvade frisören så bara det inte är allt för hackigt blir jag nöjd. Shiba tycker maskinen är spooky så jag får stå så hon inte ser den när jag klipper för annars står hon inte stilla, är ett under att jag inte rakat mig själv när jag stod med huvudet upp och ned och klippte Shibas mage.

Nu ska jag dricka ännu mera vatten och försöka läsa klart kapitel 3 i externredovisnings litteraturen och efter det ska jag gå ner till stallet och kolla till Shiba. Hoppas ni har en bra dag i solen!
// Sandra

Gammal bild på Shiba som jag tycker om, speglar hennes snälla och nyfikna personlighet så bra! 💗

Likes

Comments

YouTube
sandralarssonforgivesmile