Header

En skön helg tillända.

I fredags hade vi riktningsdag med jobbet som, för den som ville, avslutades med bowling och käk på Olearys och en del god öl. :) Jag åkte dock hem strax efter 21. Dels för att min sambo jobbar helg så han ville inte hämta senare och dels för att min sambo jobbar helg så jag ville inte va bakis och själv hemma med barnen. och så skulle ju dom till mormor och morfar runt lunch.

I lördags blev jag ju barnfri då barnen även sov över hos mormor och morfar. Sambon jobbar till 18 men igår bokade jag in vänner istället. Det var energi som jag var i stort behov av! Spelkväll och mycket skratt, bästa medicinen! :)

Idag sov jag sent och har sen spenderat dagen med att titta på några fler kurser på Moderskeppet och börja testa lite praktiskt. Somnade en stund ute på altanen. Så himla skönt! Fåglar som kvittrar och skog som svajar.


Jag har fått upp lite nytt på väggarna. Allt av mig.

Houses no2, Raven, Hornbagge, Guldbagge och utan namn. De tre sista är original och resten är print.
Alla går att köpa. :) Tusch, blyerts, akvarell.
En Raven i storlek 30x40 kostar t.ex 199:- +frakt.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har jag skaffat mig ett gratis medlemskap på Moderskeppet i 7 dagar. Men av vad jag sett hittills (jag har t.ex lärt mig lite mer ingående om min Wacomplatta och grunderna i Illustrator) så kommer jag nog förlänga det sen. Jag ska lära mig allt! 😊 Nåja, det som är viktigt för mig iaf. Jag borde ha gjort det för åratal sedan. 😊

Efter gårdagens pass på löpbandet är ljumskarna ngt alldeles fruktansvärt ömma och benhinnorna va nog inte riktigt redo. Blev ngt bättre av att jag stretchade men idag fick jag skippa det där passet. Kör imorgon igen, kanske inte lika "hårt" på bandet men inklusive styrkan.

På fredag har vi riktningsdag på jobbet och spenderar em/kväll på Olearys med bowling och käk. Ju mer jag tänker på det desto mindre sugen på öl blir jag... För det sabbar ju min träning 😅 Får väl se vart det slutar.

Känner mig nöjd med min första kalkering. Den är inte "klar" men övningen var mest för att behärska ritplattan i sig. Känner att jag har rätt bra koll. Nu vidare med en fördjupning av Illustrator. :)

Likes

Comments

Puh, det tar på krafterna att vara ledig iaf. Känns nu när jobbet är igång igen. Har dock märkt av att träningen gör skillnad, fräsarna är inte lika tunga längre. 😂

Tidigare idag körde jag ett pass på löpbandet. Gick snabbt med några inslag av löpning 1 min åt gången. Körde 45min.
Sen åt vi. Men jag kände mig inte nöjd, kände mig inte klar, kroppen var liksom fortfarande pigg. Så jag körde 10 min intervaller och en hög styrkeövningar också så nu känns det bättre. Nu kan jag gå in i duschen med gott samvete. 😊

Likes

Comments

Påsken kom och förstörde lite för mig. I 2 dagar har jag bara struntat i att träna. Idag ska jag dock ta tag i det igen, har LÄNGTAT (fattar ni hur sjukt?!) efter att köra intervaller. Jösses. Saknar känslan i kroppen efter utfört pass.

Påsken har annars vart lugn. Besök av vän i fredags som jag inte träffat på evigheter och på påskafton va svärfar här och vi åt Jansson, köttbullar, ägg osv. Idag ska vi till mina föräldrar och äta detsamma så sen är man väl ganska nöjd med den maten för den här gången. Ses till jul igen. 😂
Barnen fick måla påskägg och leta påskägg i trädgården så dom va bra nöjda sen också.

Likes

Comments

Dagen är fullsmockad. Efter jobbet hinner jag knappt hem, sen går vi hela familjen på bio. Efter det ska vi troligtvis gå på Proppen och någon gång ska jag hinna träna. Jag sov dryga 4h i natt. Jag var för pigg för att somna. På det känner jag lite i halsen nu. Hoppas det är tillfälligt.. Någon timme eller så för jag har inte tid för att liva sjuk nu.

Vågen visar efter en veckas träning - 2,5kg 👍💪
Bara att kämpa på! 😊

Likes

Comments

Så, då var dagens pass avklarat.
Sammanlagt 20min intervaller och styrkeövningar på det. 💪😅
Det kändes lite i både benhinnor och jumske men inte tillräckligt för att inte slutföra.
Det gick ju inte fort men jag joggade och dag 7 är avklarad!

Nu chillar vi i soffan, jag och Olle. Pappa och Arvid är ute på flygklubben och jobbar.

Imorgon ska vi på bio med barnen efter jobbet och troligtvis Proppen på kvällen om det hinns med.

Likes

Comments

Sen lunch avklarad men ännu ingen träning.
Jag känner ett sug efter löpning så när Per kommer hem ska jag nog göra det ett försök. 😊
Kroppen har dock vart väldigt trött sen igår. Jag genomförde passet men inte alls med den glädje och energi som jag känt tidigare och betydligt lugnare. Idag känns det lite likadant. Jag är liksom trött. Även lite trött i huvudet och det är nog där i problemet är. Dålig sömn.
Hoppas det går bättre inatt för nu vill jag bli pigg igen. Kanske kan lite "löpning" hjälpa?

Likes

Comments

Än så länge går jag bara i snabb takt men jag har fått öka på den snabba takten 2 dagar i rad nu. 💪👍😅 Snart dags att börja jogga, i intervaller till en början. SÅ skönt att va igång och känna att det ger resultat. Vågen visar - 1 kg redan. Nu kan det givetvis variera från dag till dag och det kommer hända mest nu i början med vätska som lämnar osv men det är skönt att ha en indikator på att det gör skillnad eftersom det inte syns på kroppen... Än! Jag har ju bara kört i 5 dagar. Men snart ska jag börja jämföra före- och efterkort för förmodligen händer det mer än vad man ser själv. 😀
Saknar inte godis alls. Känner inte ens ett sug. Men glass hade vart gött nu när värmen börjar komma. 😊
Jag äter annars som vanligt folk. Ingen diet. Men jag har slutat äta choklad och popcorn varje dag och sånt.
Jag tänker inte förbjuda glass men jag tänker spara på tillfällena.

Nu va iaf dagens pass avklarat. Barnen fick åka med bästemostern på Bio i eftermiddag så jag får väl städa. Sen, när jag vart ute i det fina vädret lite först.

Likes

Comments

Mamma och barnen är ute och går med hunden och jag tar igen mig lite. Vi har rensat ur lite i garaget, mamma hade några lådor här också så vi ska köra iväg lite till Gengåvan.
Snart ska vi träna. Mamma tog inte med några träningskläder för hon hoppades nog slippa, men ikke! Hon får väl köra lugnt men ngt val har hon inte.. hehehe.

Jag kom på mig själv med att sitta och bli sugen på att springa, ni vet en lyktstolpe i taget för det är på den nivån jag är, men ändå. Va fan hände liksom? Min inställning har ju varit att jag behöver vänta tills jag tappat några kilo till iaf. Får la se hur länge jag kan stå emot. Kanske är det för att vi inte fått dagens pass gjort än men nog är det bra att känna suget. Men jag ska nog kämpa på med mina halvtimmes pass tills nästa PT-pass för jag misstänker att det kommer bli ett tungt flåspass.. och sen kan jag nog dra igång med lite eget flås. Inte bra att skynda för fort.

Kommer på mig själv med att sitta/stå och spänna magmusklerna typ hela tiden också. Ngt som satt sig i ryggraden under dessa pass tydligen. Blir påmind om hur det är att känna sig smal. Tycker alltid det är så när man börjat träna att man, när musklerna börjar existera igen så känner man sig smalare än vad man är när man tittar i spegeln. Man kan lura sig själv.

Jag har också redan börjat ana en minskning på vågen. Då har jag faktiskt ätit ganska bra också, det har blivit lite fika men ingen stor mängd och i jämförelse med hur jag åt förut så är det en rejäl förbättring mot när jag kunde trycka i mig en chokladkaka om dagen, plus popcorn varje kväll och ofta ngt mer. Igår åt jag en bulle.
Det är sååå mycket lättare att äta bra när man tränar. Jag känner åtminstone inte samma sug efter godis eller andra nyttigheter. Och när man har ett mål så är det betydligt lättare att avstå. Tidigare har jag nog inte känt lika starkt för detta, jag har liksom inte orkat psykiskt att ta tag i det eller stå emot suget ordentligt..
Nu känner jag att jag kommer fixa detta, nu har jag hjälp, någon som kommer träna med mig 2ggr/vecka så jag inte tappar fokus igen.
Som det känns nu skulle det bara behövas en dag i veckan men så är jag bara inne på dag fyra. Jag vet att det kommer behövas 2 ggr senare för att jag inte ska tappa fokus så jag börjar där och drar ner på det om ett tag istället.

Nu ska jag fortsätta röja lite och njuta av det fina vädret tills det är dags för en genomkörare. Tänk att jag längtar faktiskt efter att maten ska sjunka ner så man kan dra igång. :)


Likes

Comments

Tänker inte ropa hej än.. inte heller lägga ute några "före-bilder" förrän jag har "efter-bilder" men Jag har börjat träna, igen! Och nu med PT 2 ggr i veckan och själv de andra dagarna. Känns bra, jag känner mig pepp men helt sjukt seg i benen efter de första två passen. Jag vet ju av erfarenhet att jag kan komma igång och träna bra men att det brukar rinna ut i sanden om jag inte hinner träna ngn dag eller två eller tre. Så därav kör jag nu med PT, för om jag börjar närma mig sanden så har jag snart ett PT-pass som drar igång mig igen. Har bett henne vara hänsynslös och inte ta ett nej. Jag vet ju att jag inte kommer ångra det efteråt, även om man många gånger under passen hellre vill lägga sig ner och dö. :)

Det är också bra med PT för att, lets face it, man tar ALDRIG ut sig så hårt som man kan göra när någon flåsar en i nacken. Nu flåsar hon inte så mycket, mest jag som gör det... men ändå. Ännu bättre är att hon finns här i Stöpen, så jag behöver inte åka någonstans, bara gå och köra. Bra!!

Nu ska jag trycka i mig det välförtjänta mellanmålet som jag borde ätit för en timme sedan egentligen.
och på lördag ska jag tvinga med mamma på passet! Wish me luck! :)Likes

Comments