Header

Äntligen är den här - solen och värmen - så man kan sitta i soffan ute på altanen och stirra in i skogen istället för att behöva se folk gå förbi utanför fönstret hela tiden när man chillar i soffan. Hade inte skogen varit där hade vi aldrig köpt huset, det ligger egentligen alldeles för centralt för min smak. Men eftersom man vintertid är mest inomhus så går det bra... Jag känner mig jätteobekväm när jag försöker få ordning på framsidan och folk går förbi, så baksidan är guld värd. Ja, optimalt hade ju vart att inte ha någon granne alls och helt tyst och lugnt.
Jag stör mig jättemycket på Mariestadvägen när det blåser åt fel håll men på baksidan är det ändå ganska lugnt.
På altanen kan jag verkligen slappna av och att ta hand om trädgården, alltså det trodde jag ju inte för 10 år sedan att jag skulle tycka så mycket om det. Det är lite av båda, både ett hus på mindre ort, så man slipper den värsta stressen och på-landet-känsla på baksidan. Smidigt för barnen att kunna gå till kompisar och för oss som kommer slippa skjutsa överallt när dom blir större. Smidigt med gångavstånd till affär, skola, dagis men ändå känslan av att bo själva på baksidan. Optimalt hade vart 0% insyn men man kan visst inte få allt i denna värld även om jag gärna vill tro det

På eftermiddagen var vi hos min mormor och morfar och firade hans 79e födelsedag ute på deras altan, som alltid. Nu är våren officiellt invigd. 😊
På kvällen tände vi grillen för att fira morgondagens födelsedagsbarn med lite god mat och en öl. Eftersom Per jobbar helg igen och då imorgon är borta 10-10 (idag 6-6) så fick vi tjuvstarta idag.

Imorgon ska vi va ute hela dagen hoppas jag! Sakta men säkert får vi ordning på altan, potatisland och allt annat som ska fixas nu inför utesäsongen. Det känns liksom som att man börjar leva igen. 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu ska jag iväg på mitt första årsmöte i Volvo konstklubb.
Jag ska bli suppleant. Är helt ny men hoppas få lära mig mycket. Jag är inte speciellt insatt i konstvärlden förutom att jag själv målar då.
Det är körigt nu, behöver skaffa mig en almanacka känner jag. 😊

Likes

Comments

Det finns inget som är så avslappnande som att påta i trädgården! Om man inte får för sig att gräva ett potatisland... 😅
Känslan att ta sig igenom det och ta några extra spadtag fast man egentligen är helt slut.. Det gick inte fort och ryggen föll ihop, jag såg nog ut som Quasimodo det sista. Mer än vanligt. 😊 Men alltså, känslan i kroppen nu när man börjar känna sig stark, man kan ana att det fanns muskler en gång. 💪 Jag har en liten del kvar att gräva upp sen är vi redo för potatissäsongen! Ska även trycka in lite annat smått och gott som morötter, persilja, sallad, rädisor.

Nu längtar jag. Idag är det så svinkallt så det får vänta lite, det sista.

Likes

Comments

Jag borde gå in och städa lite också men alltså, min kropp är helt mör nu efter en massa grävande.
Har länge filurat på om och vart jag ska ha ett potatisland, förra året fick det bli provisoriskt i en pallkrage.
Men eftersom jag lite på automatik köpte sättpotatis igår, ganska mycket dessutom, så blev jag lite tvungen att gräva ett nytt land... Så idag gick jag ett ryck och började gräva. Tänker att jag kan sätta lite annat också, morötter osv. 😊
Jag överväger att plocka bort pallkragarna mot växthuset, kan nog bli bra. Men idag tänker jag inte gräva mer, tror jag.

Fick hämta barnen tidigt för Olle hade jätteont i ena örat, så nu väntar jag på att Närhälsan ska ringa så får vi se om han får komma in och kolla läget. På dagis hade han visst skrikit konstant ett bra tag. När jag kom va han lugn, har gråtit och tagit sig för örat några gånger hemma också men det märks inte nämnvärt att han skulle ha ont så vi får väl se om dom tar emot oss idag.

Har haft lavendel och rhododendron för övervintring i en pallkrage, snart dags att plocka fram några krukor till lavendeln. Har haft två på trädäcket tillsammans med en palmaktig sak.
Min rhododendron har följt med i några flyttar i kruka. Förra sommaren fick den en plats men samtidigt som någon kom hit och tog jordgubbsplantor så hade någon också ryckt upp den busken, den låg liksom plötsligt på gräsmattan istället. Funderar på om jag ska Sätta tillbaka den på samma ställe eller lösa det på annat vis.. Varför är det så svårt med mitt och ditt?

Likes

Comments

Idag har jag börjat vårpyssla lite ute. Synd att det blåste typ storm men det var ändå ganska behagligt ute. Det stora problemet va ju att saker och ting blåste iväg. 😊
Igår köpte jag billiga penséer på Plantagen. 10-pack för 30:-, köpte två, så idag har jag tvingat fram några ställen att plantera på. Hoppas kunna fortsätta imorgon. Glömde ta kort men det kommer nog en annan dag. 😊.
Är ju så gött för själen när det äntligen blir vår och man kan påta i trädgården, då mår jag som bäst! Det är terapi om nåt. 😊 Alltid i början är jag superfokuserad.. Men sen i juli någon gång, jag tror när den riktiga semestern drar igång och grönsaker börjar bli mogna, då börjar jag tröttna, glömma vattna osv. Då är jag på väg in i höstmode. 😊
Nåja, tills dess mår alla växter finfint.
Jag har ju ev. Ett murprojekt på gång intill huset, en ny köksträdgård. Får se om det blir ngt av det i år eller ej.
Har iaf börjat förgro lite. Salladslök, persilja, basilika, petunia och potatis. Resten får vänta i någon månad! 😊

Likes

Comments

På senare tid har jag börjat dra ner på min medicinering. Jag tyckte att jag i många fall blev så "känslokall" av den.
Men med facit i hand behöver jag den.
Nu jobbar huvudet och hjärtat på högvarv, jag blir tröttare än tröttast och ångest och obehag låter mig inte få en lugn stund. Jag sover, massor! Jag är verkligen trött hela tiden..
Jag måste börja ta medicinen på fylldos igen för jag pallar inte att stå ut med det jobbiga..

Jag vill bara sluta vara så trött....

Likes

Comments

Har gått på högvarv det senaste, jag tror pga att jag håller på att dra ner på min medicin. Jag har haft fullt fokus på att måla för att annars har det varit kaos och rörigt och jag har inte haft kontroll på något 8ch ångesten har smugit sig på. Per har tagit barnen. Idag sov jag, typ hela eftermiddagen. Jag tror pga att allt det röriga liksom tog ut sin rätt. Jag vill gå och lägga mig igen men ska hålla mig vaken tills barnen har somnat iaf.
Imorgon är en ny dag.
Överväger att sluta dra ner på medicinen om detta fortsätter. Bara att fokusera på att skriva här fast jag sitter själv i soffan uppe, i lugn och ro, är skitsvårt, tankarna flyger iväg och jag känner mig lite suddig i sinnet.

Om någon undrar exakt hur kaotiskt det är så är detta vad jag gjort, på två dagar.
+lagat mat och nattat barn mm, för Per har inte haft barnen själv på heltid, om än väldigt mycket.

Likes

Comments

I födelsedagspresent fick jag bl.a pengar att handla vad jag ville för så igår begav jag mig till Jula och införskaffade några Kettlebells, mattor att lägga ut på golvet, en balanskudde och tiidtagarur. Jag glömde säkert ngt.

Hittade det gamla träningsschemat jag använde när jag va med på Mammashape. Jag blev sjuk när jag höll på med det så jag skrev ut och fixade ordning en lista som jag skulle köra lite senare istället men det va drygt 3 år sedan... Nu har jag äntligen kommit igång med det igen.

Egentligen ska det göras varje dag men mitt mål just nu är istället minst 3 dagar i veckan, blir det mer är det ett plus. Jag har tränat två ggr redan denna veckan, men helgen är ju så fullsmockad med grejer så lika bra att va ute i god tid när energin finns.
Skönt, och jag känner mig redan piggare och starkare trots att det egentligen inte är några tunga övningar än, det blir tyngre för varje gång dock.
Dessa övningar är speciellt anpassade efter nyblivna mammor och stärker bäcken och bål bl.a, det är jättebra! Även fast jag inte kan räknas till "nybliven" mamma längre😊

Likes

Comments

Nu har jag fått “klart“ både webbshop och Portfölj. Ellerja, klara kommer dom aldrig bli men dom är redo nu för att bara ta emot nya print, tavlor, ljusstakar, kuddfodral och besökare, layouten är jag nöjd med nu. 😁

Och lagom tills dess var det dags för vårens Bomässa i Mariestad. Jag var så trött så mycket slängdes upp på väggen bara för att jag ville få upp det så någon vidare helhet fanns ju inte. Får bli bättre på det till nästa gång. Men det var såå roligt att hänga, knyta kontakter med både konstnärer och kunder, att få höra att det man gör är fint boostar ju självförtroendet en del, bra grej! 😊
Såå kul att träffa alla konstnärer igen!

Vilken urladdning! Tröttheten idag är inte av denna värld.

Likes

Comments

Idag har jag spenderat dagen i skolbänken och fortsätter så i två dagar till.  Huvudet är inte riktigt redo för heltid än men det får gå i några dagar. Det är ju alltid roligt att lära sig nytt, även om just detta är repetition.  Jag gick samma utbildning 2007 men sedan dess har jag vart ifrån både Volvo Och robotar under några år så en repetition välkomnar jag. Det är roligt.

Ska man göra ngt ska man göra det ordentligt.

Haft finbesök av Anna,  Evelina och lille William.  Arvid är såå bebissugen och ville verkligen underhålla Wille..  Olle,  not so much.  😂

Likes

Comments