Header
View tracker

Idag fyller min syster 30!! :)
Så igår hade vi kalas för släkten hos oss som har lite bättre plats.  Dom bjöd på god mat och tårta. Grattis än en gång! Hoppas Aron har tagit väl hand om dig under dagen!!  :)
Idag var det också planeringsdag på förskolan så jag och barnen va Hemma.  Olle fick ju lite feber efter kalaset igår så det va ju tur i oturen. Idag har han vart feberfri men hostar ju endel fortfarande.  Ja, det gör vi alla men jag fick åka in till vårdcentralen på eftermiddagen och inhalera lite för jag har tagit så mycket av min astmamedicin men det släpper inte.. Har så svårt att andas.  :( Det släppte i en timme iaf,  det va skönt att kunna andas utan problem en stund iaf.
Jag hoppas det släpper snart nu så jag inte missar festen på fredag,  bara jag kan andas
normalt så är ju inte hostan några problem..

Barnen fick lite nya kläder av mormor häromdagen och hon ville se kort,  så:

Likes

Comments

Kämpar mot sockersuget. Eller egentligen inte sockersuget utan mer vanan i sockersuget.  Bara jag äter bra och med max 3h mellanrum är det lätt (nu) men ibland drar det ut på tiden och då får jag kämpa för att inte ta till godis,  kakor eller annat för att egentligen ha ngt att göra.  Sockret har inte bara varit ett sug att övervinna utan ett sätt att fördriva tiden också.  Men nu börjar jag känna mig piggare.  Jag har ont i huvudet men är piggare.
Jag äter långt ifrån den hälsosammaste maten men jag äter och det är mat!  Nu hoppas jag bara hostan ger med sig,  jag blir andfådd av att resa mig,  svårt att ta djupa andetag.  Min astmamedicin löser upp skiten i lungorna men det sitter så långt ner att jag inte får upp allt.  Och detta trots att jag inte fuskat med den långtidsverkande på ett tag. Jag får ju inte ta hur många doser som helst.
Jag är sjukt peppad att sätta igång med min träning i vårt hemmagym men inte så länge jag knappt kan andas stillastående.

Har du någon gång plötsligt känt att du ser klart på saker och ting?  Som att det du levt dig igenom det senaste mest är suddigt och oklart men helt plötsligt känns allt bara självklart.  Beslut är plötsligt lätta att ta och du ser allting klart och tydligt.. Där är jag nu.  Så skönt!!  :) 👍

Va på massage idag också,  så himla skönt.

Likes

Comments

Det finns spännande planer för framtiden.  Inget jag kan avslöja än men förhoppningsvis ganska snart.  :) I slutet på februari hoppas jag dessutom att du ska ha möjlighet att se mina nya tavlor IRL.  Mycket snart ska jag visa upp några nya tavlor som är på g i detta nu.  Har så många idéer så medans de torkar mellan varven får man börja på nya,  så man inte glömmer bort hur man tänkt, vilket just nu resulterat i många på g,  inte så många klara :)
Det här med att hitta sig själv i konsten är svårt,  vet inte om jag kommit dit än,  en hel del är ju fortfarande experiment som kanske eller kanske inte blir bra.  När man ser På andra som liksom hittat sin nisch och gör typ liknande saker hela tiden kan man på ett sätt bli avundsjuk, men samtidigt tror jag inte att jag någonsin kommer kunna göra så många i samma stuk för då tröttnar jag ju.  Då ligger det ingen känsla bakom,  bara löpande band måleri.. Iaf om jag skulle göra det.  Jag testar och testar,  olika tekniker,  olika hantverk,  olika storlekar...

Tigern nedan är inte klar men är redan en favorit. En ny version på en gammal tavla jag gjorde för 10-15 år sedan.  ❤️

Likes

Comments

Ny dag,  nya möjligheter.  Barnen slåss om en liten låda(..!) som båda två vill krypa in i men bara en får plats. Såklart.

Arvid vill hjälpa mig att måla tavlor 😊 så han har målat mängder med star wars teckningar.  Och,  så bra han är på det!  Så jag har tänkt lägga in dom i datorn och fixa till dom i illustrator så vi kan printa dom. Bara jag kan hitta kabeln till ritplattan, hur kan en sån försvinna liksom?

Annars bjuder dagen på fika hos min mormor och morfar och jag är sugen på att börja plocka ner julen och välkomna "våren"!  Som alltid den här tiden på året.  Och när allt är nerpackat och tulpanerna fått sig en vas så inser jag att det är långt kvar till vår... Våren är ändå min favorit. ❤️

Likes

Comments

I den näst intill outhärdliga värmen av toalettens gamla tak sitter jag och läser en bok. Tacksam såklart över att vi har den här värmen i ett annars kallt samhälle... Det är den första boken jag haft ro att läsa på flera år. Ett behov av att skriva av mig här fick bli en paus och jag uppmuntras att göra så i boken, så, bäst att lyda.
Jag har valt en bra bok som första bok på länge, en som gett mig smällar på käften och klappat mig på huvudet, gett mig skratt och gråt och jag har inte ens läst hälften än.
Den bekräftar att Jag tänker rätt men också när jag tänkt fel.
Målen blir tydligare och vägen dit likaså, för jag lär mig hur jag ska göra. En del saker är ju så självklara att man borde kommit på det själv, en del har jag kommit på själv och en del uppvaknanden har jag fått.
En bok jag rekommenderar alla att läsa utan att ens ha läst klart den.

Så blir du FRAMGÅNGSRIK

Av: Stefan Ekberg

Likes

Comments

View tracker

Har påbörjat en serie,  får se hur många tavlor det blir innan jag tröttnar..  😂
Forrest kallar jag den,  av uppenbar anledning. Den har hittills 3 tavlor varav en är långt ifrån klar och en vilar fram slutresultatet i mitt huvud innan jag kan avsluta den. De två övre är dom som är klara/mest klara och ca 50x70 cm.
Den nedre är det lång kvar på men man kan ju se idén iaf.  Den är större,  ca 70x90.
Jag har lite planer för som,  men alla är till salu om det intresserar någon.

Nu hoppas jag på mindre huvudvärk imorgon så jag kan gå till jobbet imorgon.  Det börjar ju kännas sjukt att jag inte kan hålla mig frisk.  Nåja,  barnen har också vart sjuka och orsak till att jag vart hemma,  men ändå.

Likes

Comments

Ni vet när man köper de dyra tuschpennorna med minimal spets och det är exakt den som ett barn får tag i och förstör,  trycker upp spetsen så långt det bara går... 3 gånger.

Jag vaknade med en huvudvärk from hell.  Alvedonen hjälpte föga så jag får nog slänga in en Ipren snart också.  Sen julafton har det inte varit mycket annat än sjukdom här. Barnen har börjat hosta och Per är dålig han med.  Hoppas det ger med sig snart.  Både Per och jag vill ju inviga vår nya gym-TV men är rädda att vi bara förvärrar om vi kör nu. Jag saknar styrkan i kroppen.  Jag saknar att inte orka vad jag brukade orka.  När saker som aldrig tidigare känts tunga plötsligt är det.
Vi ska bygga på utbudet med skivstång och lite vikter också,  med tiden. Men först ska de börja användas.  :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Sitter i bilen under Maxi. 2015, 2016... 2017!
Ja, sjukdom visar verkligen hur viktig man r för folk. Eller oviktig.
Speciellt när man själv inte har orken att ta tag i ngt, och skulle behöva både pushas och får sitta i soffan en hel dag utan att göra något och utan att behöva känna att man inte duger. Inför högtider och annat som ska vara roligt sitter jag ofta här, i bilen utanför Maxi, med gråten i halsen och känner mig värdelös. Det dröjer nog en liten stund innan jag går in och planlöst vandrar runt i butiken. Jag skulle vilja ha en nyårsklänning men om jag provar en mår jag dåligt för att jag är tjock och inget sitter som det ska. Jag skulle vilja pynta nyårsfest hemma men vad är meningen med det, en dag, och vi är själva. Jag skulle vilja laga god mat men just nu är jag mer sugen på att steka korv. För vad är meningen liksom? Jag är jättetacksam för sambo och barn men, nu ska jag svära i kyrkan, det är inte roligt när det bara är vi, jämt. Aldrig, ta mig fan ALDRIG gör vi ngt Annat än att äta själva och jag är så jävla less på det. Det finns tydligen dom som tycker att man aldrig behöver träffa andra än familjen men jag är inte en av dom. Jag är heller inte en av dom som fixar att träffa folk varje dag men på nyår ska man inte sitta själva hemma. Jag hatart!!!
Jag blir lika förbannad och ledsen varenda jävla år och jag är så trött på det!

Snart ska jag borsta av mig,  gå in på Maxi och le åt folk,  om jag träffar någon jag känner ska jag säga att allt är finnemang och att vi ska ta det lugnt på nyår i år och att det ska bli skönt...

Likes

Comments

Jag och Arvid har bakat en citroncheesecake ikväll. Imorgon ska den få ett täcke av passionsfrukt. Godare än glass var provsmakarns dom, och det är ju bra. Vi har köpt hattar, tutor och kött som ska serveras med potatisgratäng... Till mig och Per. Barnen äter ju inte sånt gott så dom får väl pommes.
Pga förkylningen from hell har jag vart så slö (och bitter) så jag har varken orkat eller velat göra ngt. Jag hade ju tänkt måla. Jag orkar inte men blir så stressad över att jag inte orkar så det hade nog vart lättare att bara görat.
Nu ska jag försöka få lite sömn.

Likes

Comments