Header

Det har stannat upp.Viktnedgångrn alltså. Men jag vet åtminstone varför... jag har tränat mindre och ätit sämre. Har vart två riktiga skitveckor, uppblåst i magen och seg i huvudet. Jag har iaf tränat lite, inte tappat det helt. Igår körde jag ett sjukt jobbigt pass med Martina, det tog på hela kroppen men framförallt benen fick sig en ordentlig genomkörare.
I tisdags körde jag en 5km runda, sprang 2km av dom i något högre tempo än tidigare. Tänkte ändra upplägget lite nu. Springa runt 2km och öka tempo istället, eventuellt gå några km utöver. När jag kommer upp i lite bättre tempo ska jag börja öka distansen igen. Jag vill ja lite mer fart i benen. I dagsläget släpar dom ju typ i marken. Det ska bli ändring på det! ;)

En bild från tisdagens löpning. Hoppas hinna med samma runda idag efter lite midsommarförberedelser.

Nedan en del av våran trädgård just nu, älskart.

I helgen hade vi kalas för Arvid. Barnkalas, discokalas.  18 glada barn (inkl. mina egna två) skulle underhållas i 2 timmar och det gick över förväntan. Vi hann dock aldrig med tävlingarna vi planerat men barnen verkade ha roligt ändå. Alla fick önska 2 låtar innan så det skulle finnas ngt för alla. Blev mycket Markus&Martinus, Dollystyle och Sean banan. :)

På kvällen åkte vi till Mariestad och firade min bror som fyllt år i veckan.

Ursäkta disken men blev så nöjd med de här hyllorna, har velat ha det sen vi flyttade hit och nu blev det äntligen av. Satte dom i skåpet istället för att förstöra kaklet, köpte till S-krokar för att få bra höjd. Såå skönt att inte ha diskmedel och sånt stående på bänken. Mycket lättare att hålla rent och torrt!!
Passade på att köpa detta när jag beställde ny säng till Arvid från Ikea, visar resultatet en annan dag, blev jättenöjd.
Nu ska jag shoppa inför midsommar. :)

Glad midsommar till er alla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tjaaa, nu går det sådär med viktnedgången denna veckan. Men det är ok, för i lördags blev det en spontantur till Olstorp. Skulle egentligen bara hängt på förfesten och tänkte jag kunde köra men sen löste det sig plötsligt med skjuts hem och öl så jag hängde med ut! Va superkul, va precis vad jag behövde tror jag. Det har vart tungt i huvudet det senaste. Söndagen bestod iaf av att trycka i mig en massa skit och röra mig minsta möjligt, det känns att det har påverkat, har inte riktigt haft samma ork som innan. Även fast jag fysiskt orkat springa både längre och i högre tempo än tidigare så har inte psyket vart lika starkt.

Jag har snyggat till i växthuset också, och grävt upp lite extra planteringsyta samt satt ut tomat- och gurkplantorna. Ser fram emot skörd. De första potatisarna blommar nu så snart dags för smakprov!

Efter jobbet idag har jag en del ärenden att beta av. Astmamedicin ska bl.a plockas ut, anbars tar den slut lagom till midsommar. Som vanligt när det är långledigt. :) Sen städa och pynta lite inför Arvids discokalas i helgen. 15 barn blir det sammanlagt inkl. mina barn. Jag lär somna gott på kvällen. ;)

Likes

Comments

Idag har det gått framåt! Började dagen med att väga under 100! 99,9kg för att va exakt vilket också innebär att jag fick min första belöning, nya löparskor! Som jag längtat. :) Gav mig av till spåret runt lunch och satte ännu ett delmål, ett löpmål. Sprang min första kilometer i ett streck! och varvade resten med intervall.  Blev så glad så jag firade med ett extra varv och gjorde en repris, för att se så det inte va en tillfällighet första gången! ;) Gick så bra, hade jag valt mellanspåret (1,6km) hade jag nog orkat hela vägen för jag fick äntligen känna på den "andra andningen" men eftersom jag tog den långa med en överjävlig backe efter 1,5 så tog det stopp där.
Kom på mig själv med att känna mig så glad efter, det va en så härlig känsla att det gick så bra.Ser fram emot nästa gång! :) Då ska jag testa att bara köra mellanspåret och se om jag orkar springa hela vägen.

Bra dag och långledig nu. :)

Likes

Comments

Har vart på väg in här flera gånger men gett upp när jag insett att kag inte skrivit på länge och har en del attskriva igen. Träningen t.ex, den går sådär just nu pga halsont.
Jag trotsade detta idag av ren frustration och gick 45min men några inslag av jogg. Det kändes bra. Gick inte speciellt snabbt men jag joggade ändå ganska långa sträckor utan att bli helt slutkörd. Är orolig för halsen nu men jag tog det faktiskt ganska så lugnt så jag tror det går bra. Hoppas jag.

För några dagar sedan va jag 0,3kg ifrån 100. Det är nära nu. Belöningen när jag kommer under 100 är nya löparskor. Dom har jag redan köpt för dom va nedsatta till halva priset +20%ig rabatt som jag fick av syrran. Så jag va tvungen att fuska lite och köpa dom då. Men jag har inte använt dom än mer än att jag gick lite i dom samma kväll, för att känna så dom inte va för stora/små. Dom passade bra. Testade några sekunder på löpbandet, det va som att springa på moln i jämförelse med mina gamla så nu längtar jag.
Pga halsontet har det ju inte blivit så mycket tränat, så även om jag fortfarande ätit bra med inslag av gofika i helgen så segar det lite. Håller tummarna för imorgon eller i övermorgon måste jag väl ändå va där!!

Hm.
Jag börjar misstänka att det är tomaterna som är orsaken till det halsonda, hoppas verklugen inte att det är så men det kom ju ungefär samtidigt. Ska nog testa att va utan tomat någon dag eller två, kanske.

Förra veckans resultat ☝️☝️☝️

Imorgon är det dags igen!! :)

Likes

Comments

Fick för mig att rensa ur växthuset förut, skulle jag inte gjort! 4 inhalationer senare och det är ändå tygnt i bröstet. Inte så jag behöver ngn sjukvård, tro mig jag vet när det är dags, men såpass att kag hostar och tar djupa andetag för att få i mig tillräckligt med syre. Det här kommer gå över under dagen, det är redan bättre men kunde jag inte bara låtit bli liksom? Det va ju inge så att jag inte visste att det skulle bli såhär...

Igår på jobbet kände jag mig också superkonstig, fick huvudvärk, blev trött, lite tugnt med andningen.  Trodde det va vädret, de va klibbigt, kändes som åskan skulle komma när som osv. höll i sig även hemma en stund. Visst hade det kunnat va vädret, det kanske det va till viss del men när jag kände samma sak på jobbet idag insåg jag att det berodde på en ny sorts "isprit" som vi har för att rengöra blocken, skär osv med. Det va på prov. Den luktar jävlar, fick huvudvärk, svårt att andas, kände mig trött, jättetrött. Testade att sluta använda den och 1h senare kände jag mig som normalt igen. Sen står det då att man inte ska andas in den. Bra kombo, verkligen.

Är annars förskolans dag idag så dit ska vi ikväll, Per är och lär ngn flyga just nu sen ska jag försöka klämma in ett besök på stan däremellan för att fixa det sista inför Blekingeresan i helgen. Bröllop och dä. Om bara den tunga andningen ger med sig ska jag försöka hinna träna ikväll också.

Våran lille kille känner av allergi nu också, ögonen svullnar igen men nu har han fått medicin som fungerar mot det, bra där!

Nu ska vi fixa mellis! :)

Likes

Comments

Idag fick vi reda oss själva med träningen och så bra det gick! Vill höll fokus och körde på riktigt bra! Det va asjobbigt me  ändå lättare än tidigare, jag kände mig jättetrött i benen efter gårdagens pass men kördehårt ändå och framförallt flåsövningarna kunde jag öka tempot på.

Idag hann vi
60sek x10styrka
60sek x6flås
30sek x10styrka
och en armhävning. ;)

Såhär glad kan man va efter ett pass! :) Lånade bilden av Jenny, hoppas det går bra?? :)

Ikväll är det "Proppen". På billingen, men även här i Stöpen, så vi ska upp dit med barnen. Jag hänger med Olle så får Per och Arvid springa valfri längre runda. Nåja, Olle kanske också vill springa men vi tänker ta det lugnare. :)

Likes

Comments

Dagen började med fotboll för min stora men sen...Hela gårdagen va mest bara slö...Per jobbade ju och vädret va tråkigt om än ganska skönt.  Jag va springsugen men inte på att köra löpband. Arvid ville också springa, han tjatade hela dagen men det hade ibte blivit ngt vidare effektivt eftersom Olle totalvägrade men inte kan lämnas själv pga 3år gammal. Så, vi käkade när pappan kom hem och sen fick vi vänta in att matkoman skulle släppa. Så strax efter 20 gick jag och Arvid ut och sprang lite i skogen. 2 varv joggade jag hela rundan med en kort paus emellan. 3e varvet sprang Arvid själv och jag tog tid. 4e varvet ville han springa varvet åt andra hållet så då hakade jag på. Sprang dock bara en kort bit pga blivit kall och onda benhinnor så jag ville inte riskera ngt. Arvid sprang ifrån mig.  Sen sprang han vilse. Han tappade bort vägen in i skogen så han tog vägen hem istället. Tur jag såg honom på håll annars hade jag nog letat efter honom än! 😂

Bra med en mini-PT. Igår ut i skogen och idag kom han tidigare och sa "ska du inte gå ner och springa lite nu?". Jag funderade ett tag på att ta vilo dag pga att benhinnorna ändå gjorde ganska ont igår men på väg in i duschen ändrade jag mig.  Om jag säger till andra att det är lika bra att svettas innan när man ändå ska duscha måste jag ju leva efter det själv! Och ska man på kalas är det ju trevligare för alla om man tränar innan dusch faktiskt. Efteråt lär jag inte orka.

Idag ändrade jag lite i träningsschemat och la det längsta flåset sist istället för mitt i. Så 7min uppvärmning, styrka, 13min flås. När jag prgrammerade passet skulle jag ha lutning på "gå-intervallet" och plant när jag sprang. Första halvan blev rätt, men sista råkade jag lägga lutningen på springet. Jävel va tugnt!  Men jag klarade det om än halvt död så jag fortsätter så. Snart ska jag programmera så jag springer mer än går osv. Lugnt och sansat ska jag öka.

Nu dusch och kalas! :)

Likes

Comments

Först ett varv i spåret med sporadiska bitar jogg när jag och Olle kom för långt ifrån Per och Arvid. 😂 Iaf 2.2km eller va det nu är i tillfälliga liiite pulshöjande sträckor.
Hade egentligen tänkt springa men jag va så hungrig så jag tog en kycklingsallad på vägen hem och då vart det plötsligt lite tätt inpå att springa spåret själv. Jag hade dessutom glömt nycklarna (fick jobba i träningskläder och låneskor idag) när jag stressade iväg imorse så jag hade inga springskor och ingen vattenflaska för dom hade jag givetvis också glömt hemma.

När Per och Olle gick till affären kom jag och Arvid på att vi skulle springa lite så vi gick ut i skogen bakom huset och körde 4 varv. 1a och 2a gick jag några korta sträckor. Blev dessutom lite vila mellan varven men inte länge. 3e varvet joggade jag hela varvet utan att gå!! :) Det va ca600-650meter per varv så jag är så nöjd!!

Sista varvet gick jag.
På grund av att jag sprang i mina gåskor i spåret tidigare på dagen, som inte är så bra dämpade har jag haft lite ont i benhinnorna. och jo man ska ta det lite lugnt då men jag läste någonstans att bara det inte gör ont när man går så är det lugnt så jag lever efter det! :)
Iaf, så chillade jag lute sista varvet pga ont. Så smidigt att bara kunna gå utanför dörren för att springa i skog! och så härligt med alla fåglar som kvittrar. Idag har varit en sån där superhärlig dag utomhus som man borde ha alla dagar.

Likes

Comments

Liiite besviken är jag men så måste jag väl tänka på att jag bara vart hård med kosten i 3 dagar och muskler väger mer än fett.

Veckans händelser: -3,5cm och -1kg.

Bara att köra hårt nu, i den här takten är jag ju ändå "normalviktig" i höst, det är ju helt ok egentligen men jag vill att det ska hända nu liksom. Hmm. Får jobba lite med mitt huvud.

Likes

Comments

Regn!! Jag som skulle köra varv 2 i spåret för det här året och så ska det regna! :( Vet inte om jag ska trotsa det eller springa på bandet, vill ju inte blir sjuk nu när det flyter på så bra. Men jag va så sugen på att köra spåret idag...

Imorse vägde jag in mig och i eftermiddag ska jag mäta omkretsar, det ser jag iaf fram emot! Återkommer med resultatet lite senare! :)

Likes

Comments