Header

Idag kom jag ner till delmål nummer 2!

Minus 10kg, och -15cm runt magen. Detta trots dåligt med träning och glass var och varannan dag, men nu är nog semesterresorna över för denna gång och vi ska fokusera mer på att greja hemma.

Jag måste dessutom komma igång med min tovning och målning.  för om en månad är det dags för Skördefest i Hajstorp  nummer 1 och två veckor senare nummer två. Jag och mamma kommer ställa ut ihop.

Här ett smakprov på en drömfångare, men vi säljer även tomtar/vättar i olika storlekar, realistiska tovade skulpturer av olika små djur, lampor, kuddar, plädar mm och jag kommer ha med mig en del print dessutom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har målat lite nytt i dagarna. Passande för barnrum framförallt. Det började med en dag på stranden, en unge hade med en badboll och så fick det bli, fast hos en pingvinunge istället.
Det går bra att köpa ett print i storlek 21x30, maila denvarbra@gmail.com
150:- +frakt exkl. ram och passpartout.

Alexander heter han, den fick Arvid döpa.

Har även påbörjat flygplan nummer två, den som heter SE-IIN och bor på Skövde motorflygklubb.

Likes

Comments

Äntligen träning, och det blev ett hårt (nåja, allt är relativt) pass. Helt slut nu men det känns så skönt. kroppen är så avslappnad, huvudvärken jag hade innan börjar ge vika. Jag har vart så spänd i käkarna det senaste, därav den jävliga huvudvärken som kommer till och från kan jag tro.  Det och dåligt med vatten men det ska rådas bot på nu.

Idag inledde jag med intervall 30sek gå 1min jogga i sammanlagt 10min x2
Har ökat tempot lite. Det va ett tag sen jag stod på löpbandet så det va spännande att se hur det skulle gå... och det gick lätt! Sist jag körde dom intervallerna orkade jag knappt 10 min i det tempot.
Nu blev det 20min intv, 20min styrka och sen 10min intervall igen. 👍
Imorgon blir det nog uteträning men först ska vi till Sommarland efter jobbet så vi får väl se vad jag orkar efter det. 🙄

3 dagar kvar till semester! Ska bli skönt att va LEDIG och inte sjukskriven som det annars är om jag är hemma hela dagen. För psyket är det en jävla skillnad.
Har vart hemma en del det senaste. trodde först att det kanske blev för att jag kommit av mig med träningen för det hjälper massor mot orken. Sen kom jag på att det ju faktiskt vart väldigt mycket det senaste- barnkalas, midsommar, släktkalas, barnen har sommarlov, trädgårdsgöra, sug och ångest över att jag inte målar och inte tovar plus ångest över att jag inte tränat osv. Kanske är det inte så konstigt att vissa dagar bara inte funkar. Att jag har huvudvärk, inte kommer upp ur sängen. Inte orkar liksom.
Det va någon som beskrev det så bra, jag har nog sagt det förr men det är värt att säga igen, ni vet det här med att ta sig i kragen, som man gör i såna här situationer i vanliga fall, men just nu finns ingen krage att ta i! Inte helt sant, en liten krage börjar jag bygga upp men när det blir för mycket så dras den liksom undan tillfälligt och man får försöka ta det lugnt och invänta att den studsar tillbaka igen. Jag har nog lite svårt för att bromsa mig själv i tid. När man mår bra  och det finns en liten kragflik att greppa vill man liksom få så mycket som möjligt gjort på en gång, Passa på. Det är väl egentligen exakt så man inte ska göra. Jag vill nog för mycket. Tänker för fort, är 10 steg  före i huvudet och blir stressad för att jag inte hinner med och då blir kanske inget gjort istället och så blir jag ännu mer stressad över att jag inte hinner med.
Det syns säkert minimalt.

Nu måste jag sova, stressad över det med. spänningar i käke och nacke. Det löser sig nog...

Likes

Comments

Vi har firat vår nyblivna 6-åring med släkten också, med ett spontant kalas lite tidigare än vi först tänkt oss. men det är la då det blir bäst? Arvid va glad över alla presenter iaf. Vi köpte några spel, cyklop och lite annat smått och gått

Igår åkte vi på roadtrip med min syster och barnen till Wassbacken, Göta kanal, utanför Töreboda. Det är så fint utmed kanalen, någon gång ska jag cykla utmed...
Vi åkte trampbåt och åt glass. Hoppade över minigolfen för vi insåg att det troligtvis skulle ta hela dagen.. Åkte hem sen, badade lite i poolen, ellerja. inte jag me  Anna och Arvid iaf och sen grillade vi när Per kom hem från jobbet.

Idag va tanken först att åka på Loppis i Ullervad men jag insåg att jag inte ville åka dit med två barn... även om jag skulle mött upp mamma där så kändes det inte värt det. men Arvid fick gå bort till "nya" grannen och hälsa på för första gången och dom "klickade" kan man säga. Hade superkul. Så mycket att Arvid inte ens ville att dom skulle spela tv-spel när det föreslogs av kompisen som gärna ville det. Jag höll på att tappa hakan när han inte ens blev övertalad utan dom lekte istället. och sprang mellan husen för att få se Alla leksaker och prylar som den andr har. :) Kul att dom bor så nära med.

Igår sprang jag in i en gammal granne från radhusen som inte heller trivdes där och också har flyttat, då började tankarna vandra och när man nu jämför mellan att bo vägg i vägg i ett radhus och att bo grannar i hus, det är som natt och dag. Jämfört med att bo i radhus är det ju privat att bo i lägenhet till och med. Där kan man åtminstone vänta med att gå ut i trapphuset om det är någon där. Jag fick ångest över att barnen ville ut på lekplatsen varenda dag, jag ville verkligen inte gå ut dit. Pga en granne. Inte pga deras katter, som dom tydligen tror, det va ett olyckligt sammanträffande att dom hade katter som gick in i vårat hus och upp bland våra sängar och va äckliga samt bajsade över hela lekplatsen, i min trädgård osv. Flera gånger försökte jag komma överrens för barnens skull men lika många gånger så gick det inte pga den där personen.. Vi ville flytta till hus hela tiden, men vi fick liksom en spark i röven pga den där.
Jag trivs inte på våran framsida i huset heller, pga att folk går på vägen och kan se vad jag gör, om det så bara är att gå till bilen eller slänga sopor, som alla gör.. Bara att le och säga hej eller titta ner i marken och låtsas inte se. Vi får nog överväga lite buskar till framsidan så man kan känna sig lite mer "skyddad" Älskar dock baksidan, som är insynsskyddad och privat. Hade häcken vart en meter högre hade man t.o.m vågat sola toppless.
Där kan jag slappna av! På baksidan i radhuset hörde man vad som sades 3 dörrar bort. Hatart.

Nu måste jag sova så jag kommer upp i tid till jobbet. 1 vecka till semesterrr! :)

Imorgon drar jag igång med träningen "på nytt". Jag har ju inte slutat men det har blivit alldeles för mycket uppehåll. Tre veckor utan något vettigt fokus. Snart nere på 96kg och -10kg sammanlagt, det får ju firas på ngt vis.
I dagsläget har jag sedan april gått ner 8 kg och ca11cm runt midjan! 🤗💪👏👏👏

Likes

Comments

Det har stannat upp.Viktnedgångrn alltså. Men jag vet åtminstone varför... jag har tränat mindre och ätit sämre. Har vart två riktiga skitveckor, uppblåst i magen och seg i huvudet. Jag har iaf tränat lite, inte tappat det helt. Igår körde jag ett sjukt jobbigt pass med Martina, det tog på hela kroppen men framförallt benen fick sig en ordentlig genomkörare.
I tisdags körde jag en 5km runda, sprang 2km av dom i något högre tempo än tidigare. Tänkte ändra upplägget lite nu. Springa runt 2km och öka tempo istället, eventuellt gå några km utöver. När jag kommer upp i lite bättre tempo ska jag börja öka distansen igen. Jag vill ja lite mer fart i benen. I dagsläget släpar dom ju typ i marken. Det ska bli ändring på det! ;)

En bild från tisdagens löpning. Hoppas hinna med samma runda idag efter lite midsommarförberedelser.

Nedan en del av våran trädgård just nu, älskart.

I helgen hade vi kalas för Arvid. Barnkalas, discokalas.  18 glada barn (inkl. mina egna två) skulle underhållas i 2 timmar och det gick över förväntan. Vi hann dock aldrig med tävlingarna vi planerat men barnen verkade ha roligt ändå. Alla fick önska 2 låtar innan så det skulle finnas ngt för alla. Blev mycket Markus&Martinus, Dollystyle och Sean banan. :)

På kvällen åkte vi till Mariestad och firade min bror som fyllt år i veckan.

Ursäkta disken men blev så nöjd med de här hyllorna, har velat ha det sen vi flyttade hit och nu blev det äntligen av. Satte dom i skåpet istället för att förstöra kaklet, köpte till S-krokar för att få bra höjd. Såå skönt att inte ha diskmedel och sånt stående på bänken. Mycket lättare att hålla rent och torrt!!
Passade på att köpa detta när jag beställde ny säng till Arvid från Ikea, visar resultatet en annan dag, blev jättenöjd.
Nu ska jag shoppa inför midsommar. :)

Glad midsommar till er alla!

Likes

Comments

Tjaaa, nu går det sådär med viktnedgången denna veckan. Men det är ok, för i lördags blev det en spontantur till Olstorp. Skulle egentligen bara hängt på förfesten och tänkte jag kunde köra men sen löste det sig plötsligt med skjuts hem och öl så jag hängde med ut! Va superkul, va precis vad jag behövde tror jag. Det har vart tungt i huvudet det senaste. Söndagen bestod iaf av att trycka i mig en massa skit och röra mig minsta möjligt, det känns att det har påverkat, har inte riktigt haft samma ork som innan. Även fast jag fysiskt orkat springa både längre och i högre tempo än tidigare så har inte psyket vart lika starkt.

Jag har snyggat till i växthuset också, och grävt upp lite extra planteringsyta samt satt ut tomat- och gurkplantorna. Ser fram emot skörd. De första potatisarna blommar nu så snart dags för smakprov!

Efter jobbet idag har jag en del ärenden att beta av. Astmamedicin ska bl.a plockas ut, anbars tar den slut lagom till midsommar. Som vanligt när det är långledigt. :) Sen städa och pynta lite inför Arvids discokalas i helgen. 15 barn blir det sammanlagt inkl. mina barn. Jag lär somna gott på kvällen. ;)

Likes

Comments

Idag har det gått framåt! Började dagen med att väga under 100! 99,9kg för att va exakt vilket också innebär att jag fick min första belöning, nya löparskor! Som jag längtat. :) Gav mig av till spåret runt lunch och satte ännu ett delmål, ett löpmål. Sprang min första kilometer i ett streck! och varvade resten med intervall.  Blev så glad så jag firade med ett extra varv och gjorde en repris, för att se så det inte va en tillfällighet första gången! ;) Gick så bra, hade jag valt mellanspåret (1,6km) hade jag nog orkat hela vägen för jag fick äntligen känna på den "andra andningen" men eftersom jag tog den långa med en överjävlig backe efter 1,5 så tog det stopp där.
Kom på mig själv med att känna mig så glad efter, det va en så härlig känsla att det gick så bra.Ser fram emot nästa gång! :) Då ska jag testa att bara köra mellanspåret och se om jag orkar springa hela vägen.

Bra dag och långledig nu. :)

Likes

Comments

Har vart på väg in här flera gånger men gett upp när jag insett att kag inte skrivit på länge och har en del attskriva igen. Träningen t.ex, den går sådär just nu pga halsont.
Jag trotsade detta idag av ren frustration och gick 45min men några inslag av jogg. Det kändes bra. Gick inte speciellt snabbt men jag joggade ändå ganska långa sträckor utan att bli helt slutkörd. Är orolig för halsen nu men jag tog det faktiskt ganska så lugnt så jag tror det går bra. Hoppas jag.

För några dagar sedan va jag 0,3kg ifrån 100. Det är nära nu. Belöningen när jag kommer under 100 är nya löparskor. Dom har jag redan köpt för dom va nedsatta till halva priset +20%ig rabatt som jag fick av syrran. Så jag va tvungen att fuska lite och köpa dom då. Men jag har inte använt dom än mer än att jag gick lite i dom samma kväll, för att känna så dom inte va för stora/små. Dom passade bra. Testade några sekunder på löpbandet, det va som att springa på moln i jämförelse med mina gamla så nu längtar jag.
Pga halsontet har det ju inte blivit så mycket tränat, så även om jag fortfarande ätit bra med inslag av gofika i helgen så segar det lite. Håller tummarna för imorgon eller i övermorgon måste jag väl ändå va där!!

Hm.
Jag börjar misstänka att det är tomaterna som är orsaken till det halsonda, hoppas verklugen inte att det är så men det kom ju ungefär samtidigt. Ska nog testa att va utan tomat någon dag eller två, kanske.

Förra veckans resultat ☝️☝️☝️

Imorgon är det dags igen!! :)

Likes

Comments

Fick för mig att rensa ur växthuset förut, skulle jag inte gjort! 4 inhalationer senare och det är ändå tygnt i bröstet. Inte så jag behöver ngn sjukvård, tro mig jag vet när det är dags, men såpass att kag hostar och tar djupa andetag för att få i mig tillräckligt med syre. Det här kommer gå över under dagen, det är redan bättre men kunde jag inte bara låtit bli liksom? Det va ju inge så att jag inte visste att det skulle bli såhär...

Igår på jobbet kände jag mig också superkonstig, fick huvudvärk, blev trött, lite tugnt med andningen.  Trodde det va vädret, de va klibbigt, kändes som åskan skulle komma när som osv. höll i sig även hemma en stund. Visst hade det kunnat va vädret, det kanske det va till viss del men när jag kände samma sak på jobbet idag insåg jag att det berodde på en ny sorts "isprit" som vi har för att rengöra blocken, skär osv med. Det va på prov. Den luktar jävlar, fick huvudvärk, svårt att andas, kände mig trött, jättetrött. Testade att sluta använda den och 1h senare kände jag mig som normalt igen. Sen står det då att man inte ska andas in den. Bra kombo, verkligen.

Är annars förskolans dag idag så dit ska vi ikväll, Per är och lär ngn flyga just nu sen ska jag försöka klämma in ett besök på stan däremellan för att fixa det sista inför Blekingeresan i helgen. Bröllop och dä. Om bara den tunga andningen ger med sig ska jag försöka hinna träna ikväll också.

Våran lille kille känner av allergi nu också, ögonen svullnar igen men nu har han fått medicin som fungerar mot det, bra där!

Nu ska vi fixa mellis! :)

Likes

Comments

Idag fick vi reda oss själva med träningen och så bra det gick! Vill höll fokus och körde på riktigt bra! Det va asjobbigt me  ändå lättare än tidigare, jag kände mig jättetrött i benen efter gårdagens pass men kördehårt ändå och framförallt flåsövningarna kunde jag öka tempot på.

Idag hann vi
60sek x10styrka
60sek x6flås
30sek x10styrka
och en armhävning. ;)

Såhär glad kan man va efter ett pass! :) Lånade bilden av Jenny, hoppas det går bra?? :)

Ikväll är det "Proppen". På billingen, men även här i Stöpen, så vi ska upp dit med barnen. Jag hänger med Olle så får Per och Arvid springa valfri längre runda. Nåja, Olle kanske också vill springa men vi tänker ta det lugnare. :)

Likes

Comments