Header

Fick för mig att rensa ur växthuset förut, skulle jag inte gjort! 4 inhalationer senare och det är ändå tygnt i bröstet. Inte så jag behöver ngn sjukvård, tro mig jag vet när det är dags, men såpass att kag hostar och tar djupa andetag för att få i mig tillräckligt med syre. Det här kommer gå över under dagen, det är redan bättre men kunde jag inte bara låtit bli liksom? Det va ju inge så att jag inte visste att det skulle bli såhär...

Igår på jobbet kände jag mig också superkonstig, fick huvudvärk, blev trött, lite tugnt med andningen.  Trodde det va vädret, de va klibbigt, kändes som åskan skulle komma när som osv. höll i sig även hemma en stund. Visst hade det kunnat va vädret, det kanske det va till viss del men när jag kände samma sak på jobbet idag insåg jag att det berodde på en ny sorts "isprit" som vi har för att rengöra blocken, skär osv med. Det va på prov. Den luktar jävlar, fick huvudvärk, svårt att andas, kände mig trött, jättetrött. Testade att sluta använda den och 1h senare kände jag mig som normalt igen. Sen står det då att man inte ska andas in den. Bra kombo, verkligen.

Är annars förskolans dag idag så dit ska vi ikväll, Per är och lär ngn flyga just nu sen ska jag försöka klämma in ett besök på stan däremellan för att fixa det sista inför Blekingeresan i helgen. Bröllop och dä. Om bara den tunga andningen ger med sig ska jag försöka hinna träna ikväll också.

Våran lille kille känner av allergi nu också, ögonen svullnar igen men nu har han fått medicin som fungerar mot det, bra där!

Nu ska vi fixa mellis! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag fick vi reda oss själva med träningen och så bra det gick! Vill höll fokus och körde på riktigt bra! Det va asjobbigt me  ändå lättare än tidigare, jag kände mig jättetrött i benen efter gårdagens pass men kördehårt ändå och framförallt flåsövningarna kunde jag öka tempot på.

Idag hann vi
60sek x10styrka
60sek x6flås
30sek x10styrka
och en armhävning. ;)

Såhär glad kan man va efter ett pass! :) Lånade bilden av Jenny, hoppas det går bra?? :)

Ikväll är det "Proppen". På billingen, men även här i Stöpen, så vi ska upp dit med barnen. Jag hänger med Olle så får Per och Arvid springa valfri längre runda. Nåja, Olle kanske också vill springa men vi tänker ta det lugnare. :)

Likes

Comments

Dagen började med fotboll för min stora men sen...Hela gårdagen va mest bara slö...Per jobbade ju och vädret va tråkigt om än ganska skönt.  Jag va springsugen men inte på att köra löpband. Arvid ville också springa, han tjatade hela dagen men det hade ibte blivit ngt vidare effektivt eftersom Olle totalvägrade men inte kan lämnas själv pga 3år gammal. Så, vi käkade när pappan kom hem och sen fick vi vänta in att matkoman skulle släppa. Så strax efter 20 gick jag och Arvid ut och sprang lite i skogen. 2 varv joggade jag hela rundan med en kort paus emellan. 3e varvet sprang Arvid själv och jag tog tid. 4e varvet ville han springa varvet åt andra hållet så då hakade jag på. Sprang dock bara en kort bit pga blivit kall och onda benhinnor så jag ville inte riskera ngt. Arvid sprang ifrån mig.  Sen sprang han vilse. Han tappade bort vägen in i skogen så han tog vägen hem istället. Tur jag såg honom på håll annars hade jag nog letat efter honom än! 😂

Bra med en mini-PT. Igår ut i skogen och idag kom han tidigare och sa "ska du inte gå ner och springa lite nu?". Jag funderade ett tag på att ta vilo dag pga att benhinnorna ändå gjorde ganska ont igår men på väg in i duschen ändrade jag mig.  Om jag säger till andra att det är lika bra att svettas innan när man ändå ska duscha måste jag ju leva efter det själv! Och ska man på kalas är det ju trevligare för alla om man tränar innan dusch faktiskt. Efteråt lär jag inte orka.

Idag ändrade jag lite i träningsschemat och la det längsta flåset sist istället för mitt i. Så 7min uppvärmning, styrka, 13min flås. När jag prgrammerade passet skulle jag ha lutning på "gå-intervallet" och plant när jag sprang. Första halvan blev rätt, men sista råkade jag lägga lutningen på springet. Jävel va tugnt!  Men jag klarade det om än halvt död så jag fortsätter så. Snart ska jag programmera så jag springer mer än går osv. Lugnt och sansat ska jag öka.

Nu dusch och kalas! :)

Likes

Comments

Först ett varv i spåret med sporadiska bitar jogg när jag och Olle kom för långt ifrån Per och Arvid. 😂 Iaf 2.2km eller va det nu är i tillfälliga liiite pulshöjande sträckor.
Hade egentligen tänkt springa men jag va så hungrig så jag tog en kycklingsallad på vägen hem och då vart det plötsligt lite tätt inpå att springa spåret själv. Jag hade dessutom glömt nycklarna (fick jobba i träningskläder och låneskor idag) när jag stressade iväg imorse så jag hade inga springskor och ingen vattenflaska för dom hade jag givetvis också glömt hemma.

När Per och Olle gick till affären kom jag och Arvid på att vi skulle springa lite så vi gick ut i skogen bakom huset och körde 4 varv. 1a och 2a gick jag några korta sträckor. Blev dessutom lite vila mellan varven men inte länge. 3e varvet joggade jag hela varvet utan att gå!! :) Det va ca600-650meter per varv så jag är så nöjd!!

Sista varvet gick jag.
På grund av att jag sprang i mina gåskor i spåret tidigare på dagen, som inte är så bra dämpade har jag haft lite ont i benhinnorna. och jo man ska ta det lite lugnt då men jag läste någonstans att bara det inte gör ont när man går så är det lugnt så jag lever efter det! :)
Iaf, så chillade jag lute sista varvet pga ont. Så smidigt att bara kunna gå utanför dörren för att springa i skog! och så härligt med alla fåglar som kvittrar. Idag har varit en sån där superhärlig dag utomhus som man borde ha alla dagar.

Likes

Comments

Liiite besviken är jag men så måste jag väl tänka på att jag bara vart hård med kosten i 3 dagar och muskler väger mer än fett.

Veckans händelser: -3,5cm och -1kg.

Bara att köra hårt nu, i den här takten är jag ju ändå "normalviktig" i höst, det är ju helt ok egentligen men jag vill att det ska hända nu liksom. Hmm. Får jobba lite med mitt huvud.

Likes

Comments

Regn!! Jag som skulle köra varv 2 i spåret för det här året och så ska det regna! :( Vet inte om jag ska trotsa det eller springa på bandet, vill ju inte blir sjuk nu när det flyter på så bra. Men jag va så sugen på att köra spåret idag...

Imorse vägde jag in mig och i eftermiddag ska jag mäta omkretsar, det ser jag iaf fram emot! Återkommer med resultatet lite senare! :)

Likes

Comments

Styrka: planka, grodhopp, axelpress armar i sidled, knäböj med hopp, reversed crunch, en annan press med armar framåt i 90grader, knäböj, ligga ner och rotera med benen, samma fast kryssa med benen, plankan upp å ner på armbågarna x60sek och x30sek
Flås: höga knän, springa i sidled, springa kors och tvärs, stepup, änglahopp, burpees.
×60sek och x30sek

Alltså jag har noll koll på vad saker och ting kallas men det blir en bra träning ändå. Det är rätt bra med PT-pass  ändå. Vi vart ganska glada att vi pratade för mycket under vilan så vi inte hann med 60sek cirkel sista varvet. 30sek räckte gott och väl!! Men det är iaf gött att man märker skillnad från förra gången. Framförallt i att orka hela vägen.

Imorgon är det väg och mättajm igen!! :)

Likes

Comments

Jag har inte legat på latsidan trots att det gått några dagar här. Träningen går jättebra nu och jag har börjat hålla lite koll på vad jag äter med en app. Vart ska man egentligen ligga på för kaloriantal gör att tappa några kilon då och då?
Helt 0,5-1kg i veckan.
Det är ju skitsvårt!
Jag har ju börjat mäta mig och väga mig. På fredag är det dags för nästa mätning och jag försöker få igång en "förbränningsdiet".
Just nu ser mina dagar ganska lika ut gör att göra det så lätt som möjligt
Frukost 1ägg, 1 äggvita. 2 knäckebröd.
Mellanmål 1 banan (+kvarg med hallon dom dagar vi tränar med PT)
Lunch  Spaghetti och köttfärsås idag
Mellanmål Olika  ägg eller banan eller kvarg eller propud osv.
Middag typ som lunchen.
Trycker i mig några nötter eller så på kvällen om jag blir  hungrig.

Idag va jag på jobbet sen fick jag för mig att skippa löpbandet och springa spåret istället. Gick dit och tänkte att jag joggar varannan gatlykta men det slutade med att jag joggade 3-6 lyktor, gick 1 och sen 3-6.. förutom i de  värsta uppförsbacken, där nöjde jag mig med att gå. Satte mig ner när jag kom i mål, i kanske 2min. drack vatten osv. sen haltade jag därifrån för mina fötter började värka. Som vanligt när jag blir kall men jag kände inget när jag sprang. 
Åkte iaf hem och körde igenom mitt styrkepass också. Ser fram emot att springa spåret igen. Ska se till att ha med allt till jobbet så jag kan ta det på vägen hem hädanefter men imorrn kör vi PT-pass igen! :) Nästan så jag känner att jag inte har tid med det när jag har så bra flyt på min egen träning men det är roligt och skönt med dom passen, det blir som ett kvitto på att min egen träning funkar när det går bra på PT-passen!

Likes

Comments

Igår körde vi cirkelträning här hemma i trädgården. Svettigt och varmt men effektivt. :)

Programmet jag kör själv är jag inne på dag 5 och ny övning nr2. Jag kör då 7min flås, 3 styrkeövningar, 7min flås och resterande övningar, 7-8 stycken. Mycket fokus på bål och bäcken och de små musklerna jag inte visste fanns och flås, för att jag ibte har någon kondition.. även om den ny börjar infinna sig igen.

Delmål 1a är att jogga 5min i sträck till en början. Det är tugnt med ca 35kg övervikt men jag närmar mig!

Delmål 1b är att gå ner under 100kg.

Under min första graviditet kom jag upp i ca 99,7kg sen kom han ut. Tyckte ju att jag kunde att gått över 100 för att ha gjort det någon gång i mitt liv... Nu när jag är där är jag inte lika sugen på att väga så mycket...
men så är det också därför jag tar tag i det nu. Psyket är tillräckligt med i matchen nu för att jag ska kunna klara att hålla i och ta mig hela vägen.
Det är dessutom extra bra och viktigt att jag tagit hjälp med träningen och roligt att det är två till som är med så vi kan peppa varandra.
Väldigt bra att vi kan köra häromkring så man slipper åka iväg och va borta 2h för att träna i 1h och ändå få en riktig genomkörare 1ggr/vecka. Resten av veckan kör jag ju eget pass och än så länge fungerar det bra.
Jag tar ut mig bra på både styrkan och konditionen tycker jag. Konditionen börjar jag märka av i vardagen att den blivit bättre men även styrkan om än inte lika tydligt.

Hittills har jag tappat 3kg.
Jag mätte lite omkretsar förra fredagen också så imorgon är det dags igen. Syns det inte på vågen så syns det förhoppningsvis där. :) Om inte redan så om en månad men mäta ska jag göra så jag håller koll. :)

Likes

Comments

Skönt att träningen ger resultat! Det djävulska backen upp till omklädningsrummet som varit jobbig sen jag va gravid senast börjar kännas ganska lätt även med lite fart i benen. Jag orkar stå och gå längre på jobbet.
Jag känner mig inte lika trött i huvudet.
Så idag tog jag mig friheten att ha en vilodag eftersom huset och gymmet/tv-spelsrummet till och från va ockuperat av Arvid och hans kompisar. och för att vi imorgon ändå kör nästa PT-pass och jag vet vad som väntar. Tyckte jag kunde fått unna mig lite vila inför detta så jag tog min avslappningsmedicin för att kunna somna lättare sen och satte mig i soffan och myste med barnen framför barnprogram... men alltså, rastlösheten som infann sig gick inte att stå emot.  Jag blev tvungen att springa av mig lite! och vips så va ett av de bättre hittills passen gjorda! 💪

Skulle bara åka till affären och handla förut men pga solen råkade jag åka förbi Rosenlunds trädgård också. Ville se hur långt blommorna kommit! och då fick det följa med några Pelargoner hem också för att göra lite fint på altanen. :)

Glömmer ju helt av inomhus när man kan va ute hela dagarna...

Likes

Comments