Lilla sonen längtar efter sin födelsedag. Han fyller år sist i familjen och ganska nära jul. Hela året har känts orättvist när alla har fått fylla år utom han. Nu önskar han sig en gräddtårta och fina presenter.

Det är skönt att ha saker att hänga upp sig på. Först sonens födelsedag och sen jul. Höstens mörker kryper in på skinnet. Den kalla luften. Minusgraderna som gör att jag får skrapa isen från rutan. Det ska nästan bli skönt med snö, bara för att det ska lysa upp en aningen i mörkret.

Men man ska akta sig för vad man önskar. I ungefär samma sekund som jag önskat snö skrek Aftonbladets löpsedel ut att det var en vargavinter på gång. Monsterkyla. Jag gillar varken kyla eller monster. Den mest olyckliga kombinationen.

Jag gillar värme. Jag gillar att sitta på en uteservering och känna solen i ansiktet. Jag älskar havet och stranden. Jag njuter av ljummen luft på de sköna sommarkvällarna. Jag älskar vårregn och sommarregn och högsommarens mullrande åska. Jag älskar jordgubbar med vispgrädde och kaffe på balkongen.

Men nu är det slut på den varan för det här året. Jag är glad över de soliga dagarna. Jag bäddar sängen med mitt tjockaste täcke. Jag fyller soffan med filtar och eldar ljus. Förbanna inte mörkret, tänd ett ljus....

Jag var på ICA Maxi igår. De har försiktigt börjat plocka fram adventssakerna. Jag stod en stund och tummade på ljusslingor och julstjärnor. Tänkte att det här lyser nog upp fint hemma.

Fast först ska vi fira födelsedag. Sonen ska bli ett år äldre. Min pojke. Världens finaste unge ska firas att han blivit ett år till. Sen jul. Sen nyår. Sen är det bara en transportsträcka mot vår

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments