För alla er som nyfiket undrat hur den där bovetgröten smakade kan jag säga att det var ingen höjdare. Jag börjar mer och mer inse att det nya, glutenfria livet kommer antingen innebära ett jättehål i plånboken eller total avsaknad av allt jag gillar. Det känns som värsta svackan och matlagningen har gått från att ha varit roligt till ett enda meck och krångel.

Vad händer annars då? Jo jag tar snabbversionen, nyklippt hos bästa frissan i stan, Zimone på Lártist. Diskmaskinen har pajat och jag handdiskar efter 6 pers. Det är pansar-is på bilen varenda morgon, jag har kokat århundradets vidrigaste kaffe som jag bjöd mina nära å kära på ( kändes nästan giftigt starkt) , jag har en väninna som kommit ut som lesbisk ( no surprise, å vi älskar dig ) och det snöar å snöar och snöar så jag tror att jag kommer att förlora förståndet. Å så börjar jag jobba. Kommer bli roligt att komma tillbaka till kollegorna.

Men eftersom jag har en liten "gud va jag är less på vintern"- dipp nu så försöker jag hålla humöret uppe. Tänder ljus å lyssnar på bra musik. Åker å simmar för att det är skönt. Å så tänker jag att snart är den långa eländiga vintern slut!!!

Jag drömmer mig dagligen bort mot våren. Längtar efter takdropp och fågelkvitter.Jag köper tulpaner i långa banor, visst är det underbart att få en bukett, krispiga tulpaner!
Det här var Maln förra sommaren.... Så himla härligt!

Och Iggesund...Jag vet inte när vi badade så mycket som vi gjorde förra sommaren. Hoppas på att kommande sommar blir lika solig och varm och underbar som den förra.

Idag har jag och Micke suttit å diskuterat lite runt båten. Jag tänker att om tre månader så kan vi nog sjösätta. Tre månader.. Det är inte jättelänge. Vi har pratat om vi ska måla om i år eller nästa år och det pirrar i magen av bara tanken... Vad jag längtar! Så även om det fullkomligt vräker ner snö idag och det knappt gick att skrapa rutorna så håll hoppet uppe! Snart är det vår!!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi överlevde årets ( statistiskt sett) fattigaste dag. Nu ska fattigdomen i Sverige minska. Bara de som är fattiga på riktigt kvar. Vi normalfattiga som klantat till det runt jul och nyår är troligtvis åter på banan.

Så för att vara lite kapitalist så gick jag idag och köpte en burk kokosolja. Det är inte ett nytt påfund egentligen. Däremot är det väldigt hippt och nu ska jag haka på trenden.

Det är en ganska stor burk med massa olja. Dock i fast form. Och denna olja ska vara det nya, fantastiska mirakelmedlet. Det ska man kunna  använda som komplement till tandkräm för det ska tydligen skydda tänderna och vara aktivt mot karies. Det ska också funka som hårinpackning. Man masserar in i håret, sover med det en natt, dagen efter schamponera å ska man få fantastiskt lent prinsessehår,.

Jag har däremot köpt den för att använda det i ansiktet. Min kompis Åsa blandar en mix på bikarbonat och kokosolja å använder som ansiktsmask. Min andra kompis Annika blandar en mix med kokosolja och strösocker och får då en fantastisk ansiktsscrub. Själv ska jag prova båda. Mycket billigare än att köpa dyra tuber. Om det funkar vill säga. Det känns riktigt bra just nu. Ekologisk olja dessutom för att vara lite extra snäll mot mig själv och naturen. Nu ska det bli kul att testa och se om det ger resultat.


Det andra jag har köpt idag är krossat bovete. Min mage mår inte alls bra av gluten och jag har tröttnat på kokt ägg till frukost. Nu ska vi prova att koka bovetegröt å se om det är ätbart. Glutenfritt å bra. Å bara å hoppas att magen tar glädjeskutt. Funkar bovete så har jag förhoppningsvis hittat ett livsmedel som kan underlätta enormt här hemma.

Ni andra som har bra tips på glutenfritt får gärna dela med er av alla tips. Nötter och mandelprodukter har vi fått utesluta. Men vad finns det mer? Bomba gärna på med alla roliga tips, för att köpa glutenfri pasta osv är väldigt dyrt. Så alla tips tas tacksamt emot! Och har ni andra tips runt kokosoljan så dela gärna med er av dem också!Likes

Comments

Japp, januari då. Tre månader kvar innan det börjar bli snöfattigt, jummen sol på balkongen och fågelkvitter. Idag är det uppenbarligen årets ekomomiskt fattigaste dag, dagen innan barnbidraget i januari. Vi kommer att överleva den här dagen utan bekymmer. Vad som inte överlevt är mina nyårslöften. Jag har redan fuckat upp några av dem​.

Kompis: Tjena! Ska vi ses till veckan?

Jag: Jag har lite svårt judt nu. Mycket måsten och jag är skittrött.

Kompis: Jaha... Jamen nån liten lucka har du väl?

Jag: Joo, visst. Men jag skulle faktiskt behöva sova ikapp lite.

Kompis: haha, man kan inte sova ikapp, det är en myt.

Jag: Ja fast i vilket fall. Det är lite meckigt för tillfället.

Kompis: Fast jag blir lite less för du tackar alltid nej nu för tiden.

Jag: Ja, men jag är lixom sjukskriven för att jag är UTMATTAD. Barnen och familjen måste få komma först.

Kompis: Jamen jag har en ide. Jag kommer till dig. Jag köper med lunch!

Jag: Tack för erbjudandet, men jag måste verkligen sova.


Å så var vi där igen. Jag ger mig in i diskussioner. Jag känner att jag måste förklara mig. Jag får dåligt samvete för att jag säger nej. Å så blir jag så sjukt less på mig själv för att jag fegar, tvekar, försöker vara snäll, hitta andra lösningar. Och de gånger jag säger Nä, bad timing så är jag rädd att folk ska bli sura och arga. Varför?????

Papp Björn säger att jag måste bli TYDLIG. " Åååå du är så himla otydlig. Å så har du för ljus röst.. Då funkar det inte. Du säger att du är tydlig men det är du inte. Du har svart bälte i otydlighet. Ta din fiskleverolja så kommer allt å bli bättre"

Så stå upp för mig själv-löftet har skitit sig. Inte ta på mig för mycket-löftet också. Förra veckan hade jag nåt inbokat 6 dagar av 7. Viktiga saker visserligen men ändock. Det har gått inte fullt tre veckor in på det nya året. Det här är nog ta mej f*n världsrekord.  Tur det finns 49 veckor kvar så jag har tid att ändra på det.


Likes

Comments