Ja, jag lever. Med tanke på att jag inte har gjort någon uppdatering sedan november 2014 så kan man ha börjat undra.

Jag lever, men jag har inte haft ork till att skriva i bloggen. Numera studerar jag på högskolan.
Sedan jag började har i stort sätt alla mina helger varit fyllda med alkohol. De första två veckorna var de fest, många, okända, fulla människor som visar sig vara väldigt sociala och gör allt för att få mig att känna mig som en i gänget.

Men jag dricker för att inte tänka på mitt liv eller omvärlden.

Man kan kalla de första veckorna av högskolan för 'smekmånaden' och nu har jag kommit hem. Nu börjar varje ledig dag i min säng där jag tvekar på om jag över huvud taget ska stiga upp eller inte. Varje helg vaknar jag och tänker "När stänger systemet?" "Vem kan jag tänka vill supa med mig ikväll?"
"Jag vill egentligen inte träffa den personen, men det är en ursäkt för mig att dricka alkohol".

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Odin Olsen Andersgård mobbades i skolan under flera år.Trots att hans mamma slog larm flera gånger gjordes ingenting. En dag orkade Odin inte mer och tog sitt liv.Han blev bara 13 år.

Likes

Comments

Nästan varje inlägg som jag skriver här, vill jag inleda med "det här är det värsta jag någonsin hört". Jag slutar inte förvånas över hur sjuka vissa människor är. 


Artikeln som jag lägger upp nu handlar om en sjuårig flicka med Typ 1-diabetes, hon bär en insulinpump för att mäta hennes blodsockernivå och på grund av den har hennes familj fått utstå anonyma brev och telefonsamtal om att flickan måste byta skola då kvinnan som ringer påstår att den stör resten av klassen. 

För er som inte vet är diabetes en sjukdom som man antingen föds med (typ 1) eller kan utvecklas under åren (typ 2), den försvinner aldrig. Diabetes resulterar i att man har för hög sockerhalt i blodet och om man inte får behandling vid rätt tillfällen kan den leda till döden. 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19622669....

Det är en mamma till något annat barn i flickans klass som ringt och sagt till flickans föräldrar att hon måste byta klass. En mamma, en vuxen människa, troligen omkring 45år. Vad den mamman gör är att visa sitt/sina barn att det är okej att kränka människor för deras "speciella" behov.

Att mamman (så som jag tolkar det) avbröt läraren för att berätta om de anonyma samtalen berättar även för mig att skolan inte tar sådana här saker på tillräckligt stort allvar. Jag skäms över Sveriges skolor. Jag skäms över de människor som inte kan diskutera något de anser som ett problem utan att vara anonyma. Jag skäms över vuxna människor som inte förstår ordet livsviktig.

Likes

Comments

- Jag brukar inte våga gripa in så här. Men alla andra bara satt där.Länken handlar om en Sandra, 19år som ryckte in då hon såg fyra andra tjejer verbalt misshandla en annan tjej. Gör mig öerhört lycklig att läsa det.
Däremot blir jag mindre lycklig, snarare gråtfärdig över att fyra tjejer gav sig på en ensam tjej med down- syndrom, och att ingen vågade ingripa förutom Sandra.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2510150-massivt-stod-for-sandras-insats

Likes

Comments

Vad är skönhet enligt dig?

Visst ska man vara smal, blond, blåögd med en rak näsa och fylliga läppar. Man ska ha lagom ljus hy och perfekta lockar, eller helt platt hår. Sotsvart ögonlock, 100 lagar svart mascara, tunn svart eller brun eyeliner, naturliga röda läppar och markerade kindben. Acne och pormaskar går inte att tala om, om du är vacker har du aldrig haft sådana blemor. Man ska vara (som kvinna) ungefär 170cm lång med långa ben och markerad midja, om du är kvinna ska du inte heller ha några direkt synliga muskler, det är manligt! 

Det är inte många procent av sveriges befolkning som ser ut så. Jag vågar påstå att det inte är över 5%. Men trots det är det dem skönhetsideal som vi lär våra barn att följa, som ungdomar plågar sig själva för att uppnå, och troligen inte bara dem. 

Det är inte många ungdomar jag känner till som ens kan lämna huset utan ett lager smink. Jag sminkar mig långt ifrån alla gånger, och oftast när jag väl gör det så har jag endast mascara och ett läppstift med en svag rödbrun färg som knappt syns på mina läppar. 

Lyssna på låten här under, du som kvinna, våga lämna huset utan att sminka dig och glöm alla skönhetsideal. Stå för hur vacker du är utan att hänga framför spegeln i en timme och unna dig den extra kakan! Om du som man läser det här, ser du en kvinna utan smink, ge henne komplimanger. Tala om för henne att kvinnor är vackrare utan smink och erbjud henne den sista kakan, du vet att hon vill ha den!


Likes

Comments

Jag har varit frånvarande, ouppmärksam, icke deltagande i försöket att göra Sveriges befolkning mer införstådda i hur en mobbad människa lever, och allmän fakta rörande mobbing. 

Jag loggade även in på min facebook- användare för första gången på ett bra tag, hade två vänförfrågningar varav en hade skickat ett meddelande till mig där han skrev att han ville vara min vän och hjälpa till och stoppa mobbning. Han var en äldre man, och jag blev glad när han skrev "Jag tror inte jag mobbade någon i skolan utan var mera ett stöd", äldre människor brukar ofta få dåligt samvete över hur de behandlade någon illa under deras skoltid.

Mobbing under 1950.
"It started in about the seventh grade, usually by the boys with all the testosterone. You know, the ones who were already shaving and had hair in a lot of places most of us didn’t have any of, but of course wanted. I know there were bullied because I was one of those that got bullied a few times."

Bullying in the 1950s

Likes

Comments

Hittade den här låten nu, en riktig tänkar- låt...

 


Likes

Comments

"Det var mitt under en inventering som en av cheferna plötsligt ryckt registreringsdosan ur handen på henne med orden ”det där kan du inte”. Linda gick då till den chef som gett henne dosan. Men i stället för stöd undrade de i rummet vad hon skulle med den till. Linda blev helt ställd och försökte skoja till det med att fråga: Litar du inte på mig? Vilket fick högste chefen att brusa upp och med hög röst ropa: Nej det gör jag inte! Ge henne ingen jävla dosa!"

 

http://www.aftonbladet.se/halsa/article11829423.ab

Likes

Comments

Hur hittar man en helt ny umgängeskrets? Har idag fått reda på att den som jag minst förväntade mig skulle vara fördomsfull, tydligen avskyr mig och vill mig allt ont.
Har alltid haft tanken att "överlev, i gymnasiet kommer allting att ändras och du kommer hitta så många nya vänner" så blev det inte. Nu har jag tanken att "har jag inte hittat några vänner under gymnasiet kommer jag aldrig att göra det, gå och dö"

Jag vill fråga alla jag känner "vad tycker du om mig, svara ärligt!" beroende på svaren jag skulle få skulle jag bestämma vad jag skulle göra. Problemet är att jag litar inte på människor i min omgivning, och jag tror att jag skulle få "du är en helt underbar människa! Det gäller bara att lära känna dig, du är jättefin" Det är inte sanning, så mycket vet jag.

Likes

Comments