Imorgon har vi bott här ett helt år. Ett helt år sedan flyttlasset från Gävle gick till Gremmelgård. Jag har med handen på hjärtat inte ångrat en enda gång att vi flyttade hit. Jag trivs ända in i själen och de här är mitt hem.

Igår hade vi en heldag på stan. De gick bra förutom att jag blev så trött de sista timmarna att jag hade kunnat somna stående. Vi åkte först på shoppis och där fyndade vi hundratals grejer känns de som. Nelly fick bland annat en tunnel av sin momma. Hon tyckte den var hel festlig. Jag tycker den tar för mycket plats. I sommar åker den ut för utomhuslek. Men nu är de roligt att se henne krypa i den, så jag ger upp en del av mitt golv för min dotters lycka. Jag är en så storsint mamma. hehe.. Sen åkte vi ner på stan och träffade min syster. Käkade på All star och gick sedan på stan för de var kvällsöppet och massa erbjudande. Jag köpte min vigselring och jag är så nöjd. Sen lånade jag hem två par skor som jag ska prova till klänningen. Ett par i guldskimmer och ett par bruna. Jag hade nästintill bestämt mig för ett par skor. Så provade jag dom igår och då är dom alldeles för smala för min breda fot. Så jag blev så himla besviken.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God dag! Jag har känt mig rätt trött och sliten. Tror att allt börjar komma ifatt mig. En matt känsla inombords samtidigt som jag försöker trappa ner på morfinet. Vi har rätt mycket beroende sjukdom i vår släkt och därför har jag stor respekt för läkemedel. Nu är mamma ute med hundarna och Nelly sover i vagnen. När hon kommer tillbaka ska vi in på stan för att åka på shoppis med frida och hennes småkillar. Äntligen!

Ikväll är det kvällsöppet på stan, vi ska gå med min storasyster. inte för att jag ska köpa något. Utan mest för att det kan vara trevligt att hänga lite. Hoppas att jag inte blir sådär dödstrött som jag har blivit de andra dagarna. Igår var vi som sagt på BVC. Nelly har tydligen växt 2 millimeter på två veckor och gått upp ett halvkilo. Vi mätte om henne två gånger, men förmodligen måste något ha blivit galet sist dom mätte henne. Annars var hon en frisk 10 månaders bebis som reser sig härmar osv. Nästa gång är det dags för vaccinet igen.

Likes

Comments

Jag kan inte göra så många vettiga uppgifter och är rätt handikappad när de kommer till sköta bebis och hushållsuppgifter. Så idag gick jag igenom mina och Jimmys papper. Samt stökar på med min sjukskrivning. Jag förstår uttrycker "de krävs ett heltidsjobb att få vara sjukskriven." Läkaren lovade att kontakta mig i måndags och nu ringde jag upp till avdelningen och då frågar hon "hur sjuk känner du dig." Eh jaa vad ska jag jämföra med? Jag har en bebis som jag inte kan ta hand om själv och vår familj klarar sig inte om Jimmy ska vara föräldraledig och jag sjukskriven. Sen att hålla på med försäkringsbolag, jag får utslag bara jag tänker på de.

Trist inlägg. Det är något fel i mitt hönshus. Jag har misstänkt att det är skator som är inne och snor ägg. De ligger fjädrar där som jag inte tycker hör hemma till någon av hönsen eller tuppen. Eller jo tuppen passar de in hyfsat på, men inte riktigt. Jimmy tror inte på mig. Men de har varit så lite ägg där jämfört med vad jag brukar få. Funderar helt allvarligt på att köpa en övervakningskamera så jag får se vad som försiggår där.

De snöar och är skitväder. Jag försöker tänka tillbaka till vår Greklandsresa. För att strö lite extra salt i såren.

Likes

Comments

Igår satt jag mer eller mindre hela dagen av och till med att skriva bröllopskortsadresserna. Nu ska jag fästa frimärken och sen off off you go. De känns med ens lite mer verkligt för jag gav ett kort till min granne igår och när gubben hennes kom förbi igårkväll för att jaga med Jimmy tackade han ja för dom båda. Alltså nu är de liksom på riktigt! Sången i kyrkan är klar, pappa har ordnat och den karamellen tänker jag suga på lite. Kan avslöja dock att hen är kunglig hovleverantör av musik. Flådigt värre ska de vara i Häggenås kyrka.

Det gick bra att plocka agrafferna igår, de känns som att det var sista steget i den här processen och nu är de bara läkningen kvar. Jag och mamma har gått igenom flera kartonger med kort. När jag ser kort på mig själv som liten kan jag se så mycket likheter med Nelly. Mamma säger ofta att vi har lika minspel. Jag har alltid tyckt att hon har varit mest lik sin pappa. Men efter att ha sett korten kan jag bli böjd att hålla med.

Likes

Comments

Klockan 15.00 idag ska jag in till hälsocentralen i lit för att plocka mina agraffer som har längst magen. Jag har en bild på hur de ser ut och jag tänkte lägga upp den här. Men nu när jag tittar på den så vet jag inte om den kanske är alldeles för äcklig. Det är tur att jag tycker de ser coolt ut med ärr. För de här kommer sträcka sig längst hela magen. Nu är mamma ute på en löptur, Nelly sover i vagnen och jag tänkte brygga mig en kopp kaffe. Igår kom min moster hit med ett lass minnessaker. Vi har lånat förvaringsutrymme av dom och nu behövde dom tillbaka de. Så igår gick vi igenom massa kort. Ett kort på mamma som jag inte kan sluta skratta åt. (Eller fler kort) Jag hittade två av mina dagböcker och det som stod där var främst om kompisar och killar. Men även hur arg jag var på min storebror. Retstickan numero 1.

Jag har hittat två nya tuppar för er som undrar. Nu har jag dåligt samvete över Kevin. Så jag ska kolla runt om ingen vill ta över honom. Tror att han bara har valt ut mig eftersom han tror sig ha högre rang än mig. Så tror han skulle passa bra hos en annan familj. Men vad vet jag.

Likes

Comments

Godmorgon, eller god förmiddag. Mamma och Nelly kom och väckte mig vid 9. Då hade jag ont så jag låg kvar en liten sväng medan värktabletterna gjorde sitt. Klev sedan upp till ett färdig dukat frukostbord. Igår frågade jag om hjälp angående min tupp i en hönsgrupp på Facebook. Jag var rädd för att jag skulle möta många besserwissrar. Men jag blev bara kallad för att inte vara djurvän en gång och några andra spydiga kommentarer. Men annars var de flesta väldigt förstående. Jag har förstått nu att när jag sprang därifrån av rädsla gjorde jag alla fel som går att göra by the book. Jag skulle tydligen tagit tag i honom och visa vem som bestämde för fjärdefän har rangordning. Men inte tusan vågar jag de med en halvmeterhög tupp som är förbannad. De alla verkar vara rätt eniga om är att när dom väl har börjat med de beteendet så går de inte att få ur dom. Så jag har skrivit på nya tuppar och de verkar som att jag eventuellt kan få tag i två styckna som redan går ihop. Vilket vore drömmen. Jag tycker ändå de känns riktigt sorgligt att göra oss av med vår fina Kevin och de är den här processen som är de värsta med djur. Men som flera har skrivit så när de är mycket barn på gården så är det inte värt att chansa. Vi har så mycket barn här på somrarna och jag skulle aldrig förlåta mig själv om han attackerade någon när jag vet om att han har ett aggressivt beteende.

ga

Såja, nu ligger iaf Nelly och sover i vagnen. Mamma tror att hon är en städerska och inte är här för att enbart hjälpa med Nelly. Så hon plockar och far. Hon kanske är rädd för att somna om hon sitter still? Idag ska jag ta mig iväg på en promenad.

Galet suddig bild. Men de är inte de lättaste att få på dom här två samtidigt.

Likes

Comments

Igår hade jag en helt okej dag. Tills jag mitt på dagen valde att gå ner till hönshuset. Jag skulle hämta in ägg, och märker att det var ovanligt lite ägg. Tidigare på morgonen hade jag släppt ut dom. Så jag gick in i hönsgården för där har dom ett litet hus. Tänkte om dom lagt några där. Då jag går in och böjer mig lite lätt (läs mycket) ansträngt. Från min högra sida, anmärk på att jag är blind på mitt högra öga så jag ser inte, utan jag känner bara. Hur tuppen flyger på mitt ben, jag blir livrädd och han jagar in mig i hörnet längst bort från ingången. Jag skriker allt vad jag har efter Jimmy. Han fortsätter attackera och jag springer ut samtidigt som jag är böjd för vi har tak på hönsgården. Men han ger sig inte, jag fortsätter skrika och skrika. Jag springer upp till huset och då har jag så mycket puls och har spänt hela kroppen. Vridit och vänt så jag har så sjuhelsike ont. Jag proppsa på yxan direkt, Jimmy försvara honom och menar på att det var för att han hade varit där ute och snickrat idag och att det var dålig tajming. Han fick leva över natten och lever än faktiskt. Jag gick ner idag men litar inte tillräckligt på honom att han får gå lös på gården. Vilket gör att hela hönsflocken blir drabbad och de är egentligen inte ett liv jag vill ge mina höns, att dom aldrig ska få gå lös för att jag är rädd för tuppen. Just nu när jag är nyopererad vågar jag inte gå in alls till dom själv eftersom att jag blev liggande hela gårdagen pga av hans attack och fick ta extra smärtstillande. Tuppfan..

Idag har jag tagit de lugnt och försöker att vila igen mig. Känner mig slut i hela kroppen i varje cell. De har vi visserligen varit intensiva veckor och nu när jag är hemma slappnar jag nog av. Jag hängde iallafall med mamma och Nelly på affären och hon fick åka som en stortjeja i kundvagnen. Lite skämmigt känns de när mamma får göra allt och jag står bredvid som ett mähä, men så är de just nu.

Likes

Comments

Det är ett företagande att vara sjuk. Intyg hej och hå. Jag har inte heller fått in sjukintygen och har inte fått någon information hur länge jag ska vara sjukskriven. Så måste försöka få tag på vården, ni vet hur lätt de är. Skulle boka tid till att ta bort mina agraffer på magen. Stod 1:a i kö i en halvtimme. Mellan halv 10 och 10. Jag gissar på en liten fredagsfika. Men vad vet jag. Nu ska jag sluta klaga. För en liten stund iallafall.

Jag har gjort iordning vår Facebook grupp inför bröllopet. Jag kom på den briljanta idén att istället för att skriva all information på inbjudningskorten (vilket gjorde att det blev jätte fult) så gjorde jag en grupp där gästerna kan gå med och få info ställa frågor osv. Så idag har jag försökt att sammanställa lite och snart när jag orkar ska jag skriva adresser och skicka iväg korten. Vi skickade ut en save the date sms så förhoppningsvis vet folk redan om att de ska bli bröllop. De känns skönt med bröllop efter all den här röran. Vi behöver någon kul att se framemot. Jag längtar verkligen tills vi är gifta, tills vi delar efternamn hela familjen.

Likes

Comments

Igår kväll blev jag utskriven. Dagen igår var den absolut segaste sen jag blev inskriven. Förmodligen för jag hade målet i sikte, ljuset i tunneln osv. Vi åkte till Apoteket i lillänge. Jag in för att köpa en kasse smärtstillande och Jimmy in för att köpa en kasse kvällsmys, han gick på Ica alltså. Inte Apoteket, de hade varit konstigt. Jag hade föreställt mig att hela gården skulle jubla. Kommer hem och Folke spelar svår. När jag satte mig i sängen strök han runt och ville inte hälsa. Jag var alldeles för slut för att gå ner till hönsen. Hulda blev däremot glad när hon kom in från promenaden. Tills hon såg Folke. Då blev hon glad för att Folke var hemma. Folke kom efter en stund kan jag med glädje meddela.

Idag låg vi i sängen och kollade på vikings. Ända tills mamma kom hit. Jag sprang... eller gick så fort jag mäktade med ner till dörren och då kommer först världens mest glädjesprudlande hund inspringade. Roxie, jag har aldrig sett en hund som blir så glad för att se sina ägare som hon. Hon skriker bokstavligen och klättrar. Efter henne kommer mamma bärande på världens bästa bebis. Herreminje vad jag har saknat den tjejen. Hon har växt så mycket på den här veckan. Älskade Nelly. Jag förstår inte vad jag gjorde innan hon fanns. Hon är påriktigt meningen med mitt och jimmys liv.

Nu är mamma och Nelly nere och äter. Jag får inte lyfta henne och de känns så svårt. Som tur är kommer mamma vara här tills läkaren säger att de är okej att lyfta igen. Jag ligger på soffan och kollar på lyxfällan.

Likes

Comments

På onsdagar är det operationsdag, vilket gör att alla läkare opererar och i sin tur leder de till att jag inte kommer bli utskriven fören om några timmar. Jag måste passera röntgen innan jag får åka hem för jag har ont i lungan. Jag har inte vågat packa ner mina grejer än för jag är rädd att dom kommer säga att det är bäst att jag stannar en natt till.

Jag och Jimmy fortsätter att kolla på Vikings och den serien är så bra! Vi är inne på sista säsongen så jag har verkligen ingen aning om vad vi ska se efter den här. Ladgerda är min favorit och när vi tittar så blir jag nästan sådär ni minns när en var liten och sa "den där vill jag vara". Bara de att jag är snart 26 och sa till Jimmy "Jag är Ladgerda"

Likes

Comments