Igårkväll åkte Jimmy och jobbade en liten stund vid 7. Jag badade Nelly sen satte vi oss i soffan. Och hon somnade pangbom. Så mysigt. Sen kom Jimmy hem och så kollade vi återigen på the 100 och jag var vaken ganska länge ändå. Nelly vaknar ca två gånger på natten för mat. Sen kan de bli någon fler gång för att stoppa tillbaka nappen. Men hursomhelst får jag ändå rätt bra med sömn. Minns när hon var typ någon vecka och jag frågade Frida med gråten i halsen "kommer de alltid vara såhär" och hon lovade att de skulle bli bättre. Hon hade rätt. I början vaknade jag av varenda rörelse och hade svårt att somna om.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det var så trevligt att träffa Elin. Vi åt lunch och pratade i flera timmar. Sedan gick jag och skaffade mig ett skydd till min iphone. Jag har haft ett x antal iphones och alla har jag spräckt skärmen på. När min förra telefon var ny hade jag haft den i ett par dagar och sedan sprack skärmen.

När jag ringde Jimmy påväg hem så frågade jag vad han gjorde. "jag är ute och jagar fågeljävlen". Då har en rovfågel varit och tagit en höna av mig. Eller egentligen var det mammas höna mimmi. Känns så tråkigt men å andra sidan var jag förberedd på att de skulle hända förr eller senare. Nu när vi går mot dessa tider och maten blir mindre för rovfåglarna. Jag drog iaf till Jula och köpte hönsnät. Nu ska vi göra ett riktigt tag åt dom. Vi fick tipset om bärnät men huva, det var inge bra.

Detta är inte ens min första höna som går bort, trots min korta tid som hönsmamma. Första dog dagen när vi skulle in och föda Nelly. Då gick Jimmy ut och skulle stänga in hönsen medan jag ska vagga mig ut till bilen. Så tar de en väldans tid, tillslut kommer han med dyster min och säger. " Saga Norén är död". Hönan hette Saga Norén, mest för att hon aldrig kom in i hönsflocken och var en otroligt egen höna. Han var så nervös för att säga de för han visste inte hur jag som var en hormonbomb skulle reagera.

Ikväll har vi tagit ned nordens tall för att rovdjurssäkra. Nu ska de bli säkrare än alcatraz.

Likes

Comments

Som jag sa igår så har jag köpt nya hönor. Och den här väntan med att dom ska lägga sina första ägg. Det är som att vänta på tomten eller nått. I somras gick vi här och vankade av och an på att vår nya flock skulle ge oss ägg. Vi la dit några köpeägg i redena för att hönorna skulle veta vart dom skulle ägga. Varje dag spratt de till i hjärtat när jag kollade redena för att sen förstå att de var dom äggen vi planterat där. När våra ägg äntligen kom så trodde jag att det var Jimmy som jävlades. Men känslan. Ojojoj. Ha ha

Likes

Comments

Igår blev de the 100 hela kvällen mer ett glas vin. Jag somnade i soffan i vanlig ordning. Jag har redan sett den serien. Men jag tittar om nu och Jimmy har inte sett den. En udda grej! Jag gillar att kolla om på serier när de gått en tid. Jag tycker om att vara förberedd på huvuddragen av de som ska hända. Sen har jag dåligt minne så mycket är som att kolla på en ny serie.

Nu dricker jag kaffe och kollar på Nyhetsmorgon. Idag ska jag in till stan och träffa en kompis på ek fika. Hon väntar bebis så spännande! Hon var min chef på mitt extrajobb i gymnasiet och sen pluggade vi både medie och kommunikationsvetenskap på högskolan. Hon gick året över mig 😊

Likes

Comments

För ca 2 snart 3 veckor sen hämtade jag hem 5 nya höns. Dom har inte riktigt blivit accepterade utav resten av gruppen än. Men de kommer väl. Iallafall så brukar jag släppa hönsen fria på gården när jag är hemma. Idag var Jimmy hemma och släppt dom löst. Sen startade han grävarn i närheten av dom. Dom blev såklart livrädda så han har fått gå och försöka locka in dom. Måste ha sett roligt ut. Iallafall.. varje kväll stänger jag hönsluckan och räknar in dom. Så är det alltid en som inte fattar grejen utan sitter och trycker bakom soptunnan, varenda kväll. Så väntar hon på att jag ska lyfta in henne hon nästan stryker sig som en katt.

Likes

Comments

Idag hittade jag inte ett enda fynd. Trots det så lyckades jag bränna pengar. Jag storhandlade mat och köpte en frostvakt till hönshuset. Bajjan fyndade ändå på shoppas. Malin kom också dit, hon hade inte heller varit där förut. Vi drack kaffe och fikade. Idag kom äntligen min nya telefon. Min gamla hade sprucken och batteriet laddade ur direkt. dessutom blev korten värdelösa. Ikväll har jag och Jimmy dejtkväll. Dom ser rätt annorlunda ut nu jämfört med förut. Nu slår vi oss ner i soffan och somnar vid 10.Likes

Comments

Idag är det tisdag. Vilket betyder att det är min dag då jag går in all in som mammaledig. Först har vi babyrytmik på kyrkis. Nu är det sista gången idag, men jag och Frida ska ändå komma på något stående som vi har på tisdagar. Sen brukar vi gå på shoppis. Det är ett ställe där folk hyr skåp och sedan säljer. En väldigt bra loppis som passar föräldraplånboken. Jag lyckas alltid hitta något billigt fynd, speciellt till Nelly. Dagen ska spenderas med Frida och Bajjan. Jag är lite orolig för Bajjan, hon har aldrig varit på shoppis... 😉 egentligen skulle vi göra handavtryck på barna efter shoppis. Men vi sköt på de till nästa vecka.

Jag älskar älskar älskar dig Nelly

Likes

Comments

Idag satte jag upp utebelysning på hönsgården. Det ser så mysigt ut nu. Jag älskar verkligen när det blir mörkare ute och jag kan tända ljus. I år när jag dessutom har en hel gård att få i julstämning är som en dröm. Apropå de röda ljuset i hönshuset. Det är värmlampan som ger ett sånt där ljus. Och häromkvällen skulle Kristoffer följa med mig ner dit. Då säger jag. "De ser ju ut som en bordell där nere".. "jaaa" svarar Kristoffer, "det ser ut som ett mysigt SPA eller nått". Misstänker att han inte vet vad en bordell är.

Likes

Comments

Jag kom helt på mig själv idag att jag har glömt att söka till en kurs nästa år. Jag hann ju inte skriva c-uppsatsen i våras eftersom Nelly var planerad 7 juni och samma vecka skulle opponeringen ske. Så jag sköt upp de till nästa år. Men såklart är jag tvungen att söka kursen ändå nu i oktober. Det känns som ett helt annat liv de där med skolan. Men de ska bli skönt att få den avklarad så jag sedan har min kandidat i medie och kommunikationsvetenskap. Kursen var iallafall öppen för sen anmälan så de ska nog inte vara några problem.

Nyss åkte svärmor härifrån. Hon sov här inatt för hon hade ett möte i Strömsund, och påväg tillbaka till Lillhärdal stannade hon på middag. Egentligen borde jag gå ut och kratta klart eftersom jag redan påbörjat de. Men Jimmy tog traktorn och skulle tömma slaktrenset på slakteriet. Och jag orkar inte springa med skottkärra. När jag var i vecka typ vilken-dag-som-helst-kommer-hon så fick jag för mig att kratta. Då hade vi inte någon traktor kan tilläggas! Så jag gick fram och tillbaka, dagen efter kom jag på att de räckte med att gå med gräsklipparen och insamlaren. Men jag var ju fortfarande tvungen att springa och tömma stup i kvarten. Och vi har rätt stor gräsmatta och de är en bit att gå när jag är längst bort och samlingshögen för gräset är längst bort.

Medan jag satt och blogga blev det mörkt. Synd! ;)


Likes

Comments

För fem år sedan ringde min mamma till mig och sa att vi var tvungen att ta bort vår hund Linus. Jag hade flyttat hemifrån till Stockholm och hade ingen möjlighet att säga hejdå, de gick för fort. När Jimmy sen åker på jakt i Härjedalen på helgen ringer jag honom och säger nu ska vi skaffa hund. Jaja säger Jimmy. Han var väl medvetet även vid de där laget att när jag bestämt mig. Så har jag bestämt mig. Tre dagar senare efter rekat hela blocket åkte vi till Järfälla för att titta på Roxie. Idag för exakt 5 år sedan och det blev mer än en titt. Vi tog med henne hem där och då. Påvägen hem fick vi åka förbi maxi (det enda som var öppet för de här var på kvällen) köpa hundmat koppel osv. Vi var noll förberedda. Dagen efter skulle vi båda på jobbet. Jag på ett kontorsjobb och Jimmy körde hjullastare i Solna då. Roxie fick följa med Jimmy på jobbet och charma alla bygggubbar.
Roxie är så härlig på alla sätt och vis. Hon är otroligt bekväm och morgontrött vill inte gå ut i dåliga väder utan vänder i dörren. Hon är en riktig primadonna, har det fastnat typ ett löv i pälsen så går hon inte ett steg fören någon har tagit bort det. Och nej, de går inte att vänta ut henne. Hon är inte jätte förtjust i andra hundar. Hon har två kompisar som hon leker med. Alla andra ratat hon. Hon trivs så bra här på gården. Har aldrig sett henne såhär lycklig. Kan vara för hon hatar koppel. Sen vi flytta hit så kan jag ärligt säga att jag inte vet vart hennes koppel är. Vår lilla gårdshund.

Likes

Comments