View tracker

Nu har vi stoppat älgkorven och Jimmy ska gå ut och hänga upp den i snickeriet. Idag när Jimmy kom hem skyndade jag och tog med hundarna på en promenad. Rätt trevligt att iaf få gå halva promenaden i dagsljus. Påvägen tillbaka så tittade jag på våra spår. Roxie viker inte av många steg från min sida. Däremot när vi såg färska älgspår var det hon som blev mest exalterad. Hulda blev mer exalterad för att Roxie var exalterad. Sen hoppade de ut ett rådjur så jag näst intill fick hjärtinfarkt.

Nu är det dags för middag och varken jag eller Jimmy orkar göra någonting. Så de lutar åt risgrynsgröt och en macka.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är huset rent i en kvart. Snart är de hundkiss och leksaker överallt igen. Mitt i städningen kom två bibliotekarier på besök. Jag hade helt glömt att dom skulle komma. De är ett nytt projekt för att få oss småbarnsföräldrar att läsa mer för våra barn. Det satsningen hade de gjort på bvc upptagningsområde i Lit. Så dom kom och gav Nelly tre böcker. Jätte roligt projekt och än bättre för oss som fick böcker. Så kommer dom tillbaka en gång till när hon är närmare året och sedan vid 1 och ett halvt år.

Morbror Kenny har inte kommit än och det är så det är med honom. Han har alltid tusen grejer att göra på liten tid. En helt annan sak. Hönsen har inte velat gå ut ur hönsluckan sen snön kom. Idag lämnade jag ytterdörren öppen. Dom har gått ut på bron och jag hoppas att dom vågar sig lite längre ut. Jag saknar så mycket att de som springa runt på gården.

Likes

Comments

View tracker

Idag fyller min skatt 6 månader. Hon är en så självklar del av mitt liv att jag minns inte hur det var när hon inte fanns. Men ändå känns de som att det har gått så otroligt fort.

Grattis min älskade bebis på halvårsdagen. Jag är så glad att just jag får vara din mamma.

Likes

Comments

Nelly har börjat sova på mage. Jag har ju bara bvc uppmaningar om att bebisar inte får sova på mage på grund av psd. När Nelly kom till världen var psd de enda jag tänkte på. Jag har förstått att det är helt normalt att oroa sig för det. Men minns speciellt första dagen när vi kom hem. Då la vi henne i vaggan, Jimmy gick ner och jag till Nellys rum. Som är vägg i vägg med våran. Plötsligt stod mitt hjärta still och jag sprang in till vaggan. När hon låg där och sov så lugnt fick jag ännu mer panik. Ska den här underbara lilla lilla människa vara i vårt hem och beroende av att vi tar hand om henne? Så började jag storgrina och Jimmy försökte trösta. Helt lönlöst såklart för jag var inte så med i gamet och full i hormoner.

Men åter till ämnet. Idag ska jag stor städa huset och sedan kommer min bror hit. Han är uppe på en blixt visit så jag trodde inte ens att vi skulle hinna se honom. Vilket är ännu en större anledning till att städa eftersom han är allergisk mot Hulda.Jag önskar så mycket att dom bodde närmre, Nellys gudföräldrar.

Likes

Comments

Jimmy tar långt ifrån ledigt varje gång när jag är in på sjukhuset. Men däremot brukar han göra de när de är något speciellt. Idag hade han tagit ledigt, eller så ledigt han kan ta som egen företagare. Det är konstigt, för dom här dagarna brukar ändå på något konstigt sätt bli bland de mysigaste. Vi åkte först in på röntgen och sedan spontana vi och åkte på Lidl köpte frukost och åkte förbi hos Frida. Sen blev de kirurgen. Där fick jag varken bu eller bä. Han ska anmäla mig till en videokonferens med Umeå som dom ska ha på tisdag. Där ska dom gå igenom mitt fall och sen ska vi ta de där ifrån. Jag blir så less, jag vill veta om de är god eller elakartad och inte vara här i ingenmansland. Sen får vi sitta i väntrummet i 30 minuter så jag hinner få riktigt med puls innan vi får komma in.

Sen tog vi en lunch på arctura. Bara vi tre och ingen stress till någonting.

Likes

Comments

Nu är det tredje dagen på rad som jag åker in till stan. Denna gång slipper jag köra iaf. Tomten har varit hos oss inatt. De är spår efter renar sol leder in till skogen. Sen har någon ätit upp gröten och lämnat en julklapp i julstrumpan vid Julias säng.
Nu är vi påväg och ska lämna Julia på dagis. Sen är hela familjen med. Jag ska först till röntgen och sen är de några timmars glapp till jag ska till kirurgen. Så då ska vi ta en promenad med hundarna och äta lunch någonstans.

Likes

Comments

Idag har jag hunnit med mycket. Jag drog in till stan för att ta blodprov. Hittade ingen parkeringsplats så snurrade runt sjuhundrasjuttioelva gånger. Efter det blev de en sväng förbi Frida Nicke och Theodor. Där var redan Sara Rasmus och Milton. Drack kaffe och snackade lite skit. Sen vidare till dagis för att hämta Julia. Julia går på mitt gamla dagis så de känns rätt roligt att vara där. Jag minns de så stort, men nu är de så litet. Sen till Moffa och sen hem.

Julia säger så roliga saker och resonerar så härligt. I bilen hem säger hon.

Julia- Nelly är så söt, sötare än mig

Jag- Nej ni är precis lika söt, för ni är släkt då blir de så.

Julia- Jaa jag och Nelly är kusiner, men man skulle kunna säga att hon är min lillasyster. För jag tycker om henne lika mycket som min mamma tycker om dig. Jag älskar faktiskt Nelly.

Sen blev de pepparkaksbak och i all hast kom vi ju på att vi glömt berätta för tomten att Julia är här i natt. Så vi fick koka gröt och ställa ut så att han ska hitta henne.

Likes

Comments

Till frukosten hade jag den här utsikten. Jag hoppas att jag alltid kommer uppskatta Gremmelgård och hur vackert det är här. Speciellt när himlen spelar ett färgspel. Idag ska jag hämta min systerdotter på dagis. Hon ska få bestämma vad vi ska göra. Jag tänkte att vi kanske skulle baka, kolla på en film och kanske göra någon god middag. Vi får se vad min lilla primadonna bestämmer sig för. Hon är för go Julia. I helgen var hon hos min mamma och när hon ska sätta på sig strumporna så upptäcker hon att de är för små. Då utbrister hon "menååå dom här ä ju för smååå, jag måste ju ge dom till Nelly." Sen pratar hon som skrållan i saltkråkan, eller är de stina? Gulligt låter de iaf.


Likes

Comments

När vi flyttade hit så hade vi brevlådan precis vid infarten. Då hämtade Jimmy posten varje dag han kom hem från jobbet. I somras ringde posten och tjata och gnata att vi skulle flytta brevlådan. De var till och med en sur postgubbe upp på gården och hotade med att inte lämna posten om vi inte flyttade den. Så tillslut vekna vi. Det var tydligen en fara för dem att stanna bilen vid vår brevlåda, fast Jimmy grävde ut än mer så de blev som en busshållplats. Än för oss att promenera på e:45 utan trottoar för att hämta posten.
Hur som haver brukar de bli så att de samlas post några dagar och sedan hämtar vi. Igår hämtade jag in posten och finner då ett brev från sjukhuset, jag ska tydligen ta blodprov innan min röntgen imorgon och de helst en vecka innan. Jaaa dom ringde även och sa detta men jag har helt glömt bort de och blev påmind av de med brevet igår. Så nu ska jag in och ta blodprov,

Likes

Comments

Nelly är nu 7320 gram och hur lång hon var minns jag inte. Men hon ligger precis på kurvan, lite nedanför på längden. Vad de nu ska betyda.. Efter den vanliga kollen så fick hon vaccinet. Nelly gråter sällan sådär hjärtskärande som sagt och mitt hjärta gick sönder. Men efter en stund var de som bortglömt. Nu får vi se om hon får feber och så.

Efter bvc till något betydligt roligare. Shoppis! Idag fyndade jag för 147 riksdaler och fick bl.a med mig 4 hyllor och en sänglampa till Nelly. Vi använder inte hennes rum för mer än byte av blöja och kläder. Men snart är de ju dags så lika bra att börja när de är billigt. Jag är för färglada rum. Jag det blir roligare med glada färger och roliga figurer, Ett disneyrum helt enkelt.

Snart kommer Auntie B och Jonas hit. Jag har väntat sen klockan 15 när jag kom hem.

Likes

Comments