Header

Nu är den klar! Mitt livs första demo, som jag spelat in på egen hand. Den har sina brister, men tanken finns där. Låten har jag skrivit själv för något år sedan, men det blev aldrig av att jag spelade in den då. 

Till alla yngre tjejer, och min lillasyster.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har under en tid gått och funderat över ifall jag skulle prova att färga mitt hår grått. Så... Jag gjorde det!
Jag blandade ihop färgen själv med svart, vitt och lila - och så körde jag! Känns helt okej faktiskt, och lite kul med ny färg.

Likes

Comments

Hej!
Nu är det faktiskt så att jag är klar med att spela in alla instrument i min demo - förutom basen! Min bas befinner sig 30 mil härifrån, i mina föräldrars hus, så frågan är om jag inte får ta mig upp dit och hämta den. Hur som helst! När förkylningen släppt helt, vilket den bör göra snarast, så är det sången som gäller. Lead och körer. Det här blir kul! Jag är taggad, då detta är första gången jag spelar in egen musik. Jag har spelat i band förut, och vi spelade in låtar i studio och så, men detta är första gången jag gör något på egen hand. Därför tar det sin lilla tid.

Jag tog också en så kallad "selfie" för första gången på år och dagar, eftersom jag tyckte att mitt smink blev extra fint igår! Jag och min sambo åt middag med hans föräldrar på Lilla Torg, och det var så trevligt.

Här är den, jag är glad också, haha

Likes

Comments

Nu är det äntligen på G! Idag har jag lagt lite gitarrslingor och lite piano. Målet är väl att ha en klar demo innan månadens slut. Jag håller på att spela in en av mina egenskrivna låtar, och wow - vilken tid det tar! Äntligen verkar tekniken vara med mig.
Med alla grejer som behövs för att endast lägga grunden blir det rätt stökigt. Men det är det värt. Anteckningsblock, pennor, keyboard, ljudkort, gitarr, dator och en väldans massa sladdar. Och såklart ett glas vatten så att man inte blir ett russin.
Stay tuned! Jag jobbar på det :)

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Jag är förkyld. Igen. Jag hann väl vara frisk i 2 månader eller något. Jag hoppas att den här blir mindre långdragen än den förra.

Idag har jag varit ensam hela dagen. Min sambo jobbar 12-timmarspass och hela Malmö sover efter valborgsmässoafton, förutom alla som firar första maj. Det blev inget första maj-firande för mig idag. Som sagt är jag förkyld, så jag har bara hållit mig hemma. Tagit det lugnt. Spelat dator och unnat mig en ansiktsmask. Heja alla som var där ute, dock! Upp till kamp!

Hur som helst. Jag har börjat fila lite på idén kring min demo. Jag har bestämt åtminstone en låt att ha med på den. Den är skriven av mig. När allt runt omkring är klart så kan kanske min blogg uppfylla sitt egentliga syfte. Jag är åtminstone en bit på traven.

Nu skall jag upprätta en journal inför den sista uppgiften på högskolan denna terminen - att handlägga ett ärende.

Likes

Comments

Contains affiliate links

I förra veckan beställde jag nya hudvårdsprodukter, och jag måste verkligen rekommendera detta märket!
Natura Siberica heter det. Deras produkter innehåller massor av vitaminer och antioxidanter som skyddar huden. Dessutom är deras produkter naturliga.

De har produkter för allt från torr till fet till känslig hud. Dessutom har de hårprodukter också!

Jag fick prova på dem när jag gick på en ansiktsbehandling för några veckor sedan, och bestämde mig då för att skaffa mig dem. Jag är verkligen helnöjd!

Här kan du läsa mer om deras produkter:
http://www.naturasiberica.se/

Och här hittar du produkterna jag beställde, för min yttorra kombinationshy:

Serum
https://fyndiq.se/search/?q=natura siberica&search=show_all#7105906-natura-siberica-sophora-japond-face-s

Dagkräm
https://fyndiq.se/search/?q=natura+siberica&search=enter#7105904-natura-siberica-sophora-japoni-day-cr

Ansiktstvätt
https://fyndiq.se/product/590965-natura-siberica-cleansing-mousse/?search=product&q=natura siberica foaming

Likes

Comments

Här om dagen fick vi här hemma ett ryck och åkte in till Ikea 1 h innan det stängde. Besöket resulterade i 2 nya hyllor! Kul, tänkte vi. Bra också, med mer utrymme för förvaring. Inte skulle vi veta att väggen var ett rent h×lvete att borra i.

Jag är nöjd med resultatet, men aldrig i mitt liv att jag sätter upp något mer på den väggen.

Likes

Comments

Jag har haft en ledig morgon, och ägnat den till att plantera om örter och beskära pelargoner. Katten, som heter Caesar, tyckte dessutom att det var mycket spännande och ville gärna vara med på ett hörn. Snart lär blommorna komma på pelargonerna också. Vad gäller ananasen i glasburken på hörnet så är jag dock ytterst tveksam om någonting kommer hända med den.

Det är någonting som är väldigt tillfredsställande med att peta i jorden. Det känns som att många av ens bekymmer försvinner för en stund. Det är så coolt att man ploppar ned ett frö, och med tid, omvårdnad och tålamod så kommer något upp. Jag tror att det är bra för sinnet, på något sätt. Lite terapi i hemmaform.

Likes

Comments

Som jag nämnt tidigare så studerar jag till socionom. Just nu går jag termin 3 på socionomprogrammet - juridikterminen - vilket innebär att om allt går som planerat tar jag min examen i juni 2019.

Socionomprogrammet är kul! Vi får prova på en hel del olika områden, allt från områdesbeskrivningar, till placeringar av barn till migration. Just nu går jag den sista juridikkursen, som går ut på att skriva en utredning gällande ett valt ämne som kan vara antingen barnplaceringar, LSS, ekonomiskt bistånd eller adoption.

Mitt mål, eller kanske till och med min dröm, är att tillslut utbilda mig till psykoterapeut och arbeta med barn och unga. Det är såklart ett par år tills jag når dit, men med målet i sikte skall det nog gå som på räls. Jag förstod redan när jag var 14 år att jag i framtiden ville arbeta med barn och unga som kämpar med psykisk ohälsa eller har det tufft hemma. Det var dock först när jag var 17 som jag fick höra talas om vad en socionom gör. Innan dess hade jag siktet inställt på att bli psykolog. Socialt arbete är någonting som verkligen startar en eld i mig. Jag har under hela min tonårstid varit politiskt aktiv och kämpat för feminism och anti-rasism, och människors lika värde. Därav kände jag att socionom var någonting för mig redan direkt. Det var aldrig någon tvekan om vad jag ville när jag tog studenten. Jag ville hjälpa barn och unga som har det tufft.

Jag sökte in till socionomprogrammet direkt efter att jag tog studenten. Jag kom in, men i Kalmar, och efter ett halvår där så kände jag att Kalmar inte riktigt var staden för mig. Jag pendlade 2 h dit och 2 h hem varje dag, och jag hade inte riktigt ro att fortsätta med det. Att dessutom samtidigt ha pojkvännen 30 mil från mig var en situation som inte fungerade. Så jag bestämde mig för att ta chansen och söka mig till honom istället - till Malmö. Intagningspoängen var högre, och jag var orolig att jag inte skulle komma in. Jag anmälde mig till högskoleprovet och gjorde det för första gången på hösten 2015. Jag hade inga höga förhoppningar. Till min stora förvåning visade sig resultatet vara bra, och det fick mig en plats på socionomprogrammet i Malmö. Jag grät av lycka.

Nu är jag här, snart halvvägs! Att jag dessutom fick möjligheten att flytta ihop med killen som är min sol är dessutom ett enormt plus. Jag mår bra nu! För första gången, och det är på riktigt! Allt går om man bara vill. Keep running.

Likes

Comments

Hej!
Som rubriken lyder - Vem är jag, och vad gör jag här på nouw.com? Jo - såhär är det.

Jag heter Denize, som ni ser överallt på sidan, och jag är 20 år och pluggar till socionom. Jag jobbar också inom LSS. Jag bor i Malmö tillsammans med min fästman och vår katt. Mina största intressen är musik, katter, smink och politik. Och så gillar jag att lyfta tunga saker.

Hur som haver! Min tanke med bloggen är att jag skall ladda upp min egen musik (covers och egenskrivet), skriva av mig angående saker som händer i världen (kalla det politik om du vill), samt då och då något om vad som händer i mitt liv som socionomstudent, sambo och 20-åring. Äh, jag gör det för skojs skull!

Så, vi hörs förhoppningsvis rätt snart! Lägger in en bild på katten också, just for fun. 

xx

Likes

Comments