Header

Idag är det midsommarafton, och jag sitter i busshållplatsen och väntar på bussen till jobbet. Faktiskt så har jag kjol idag på jobbet, dagen till ära.

Klockan 15.00 slutar jag dock, och då blir det hem och göra sig iordning för kvällen! Det blir nämligen besök av några vänner, och det skall bli så kul. Vi ska ha middag, och för att hinna med allt har jag dukat åtminstone hälften redan innan jobbet. HAHA! Jag har också bakat en midsommartårta som jag skall dela med mig av, förutsatt att den blir god.

Svenska traditioner som midsommar fick mig också att vilja prova en annan fornnordisk tradition - nämligen mjöd! Så det skall jag undersöka ikväll.

Vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En aning kryptisk rubrik, känner jag. Dock har den sin förklaring.
I söndags åkte jag "hem" till min gamla hemstad, av en tråkig anledning - nämligen en begravning. Det var rätt tufft, men samtidigt väldigt fint. Precis som det skulle vara. I måndags åkte jag sedan hem till Malmö igen.

Onsdagen, eller gårdagen då, ägnades åt en arbersrelateras kurs i Enteral Nutrition. Det var intressant och lärorikt! För er som inte vet vad Enteral Nutrition (eller EN) är, så är det näringstillförsel via sond. Det kan vara genom näsan, eller genom en gastronomi av något slag - exempelvis en knapp på magen. Det är ett alternativ när man av olika anledningar inte kan få i sig tillräckligt eller ens någon näring via munnen. Genom sonden kan man då få näringslösning och läkemedel.

Åter till rubriken. Det är nämligen så att jag åker till hemstaden imorgon igen, men denna gången tillsammans med katt och sambo, och i ett gladare sammanhang. Vi skall träffa våra familjer, och gå ut och äta med min mamma ❤️ Det skall bli kul! Mer om det senare!

Jag har nya ögonfransar också (se bild)!

Ardell Soft Touch Black 150

Likes

Comments

Idag gick jag upp 5.40 för att äta frukost med min sambo innan han gick till jobbet. Vi vaknade dock upp utan vetskapen att det spöregnade ute, och han behövde ta bussen. Så, det blev en kopp kaffe och ingen frukost istället. Jag har "semester" i två veckor just nu, och jag kan tycka det är rätt skönt att gå upp tidigt på lediga dagar, så det gjorde ingenting.

Idag har jag en vän som kommer på besök efter lunch! En vän jag inte träffat på 2,5 år! Det skall bli så roligt ❤

Men innan dess skall jag träna och städa lite. Så, det passar alldeles utmärkt att jag gick upp tidigt. Caesar (katten) blev också glad av att få sin favoritmåltid - frukost - lite tidigare.

Likes

Comments

Idag är det Sveriges Nationaldag, och det har jag firat på så sätt att jag har lagt en ansiktsmask och ätit rabarberpaj. Hittade färska (!! I MALMÖ !!) igår, så då fick det bli möjligen världens godaste pajsort.

Är det någon som har funderat på varför det är just den 6:e juni som är Sveriges Nationaldag? Faktum är att den bara varit nationaldag sedan 1983. Innan dess var den 6:e juni "Svenska flaggans dag", då det var detta datum år 1523 som Sverige blev ett fritt rike, Gustav Vasa valdes till kung och Kalmarunionen bröts. Sedan 2005 är dessutom nationaldagen en helgdag! Svenska Flaggans Dag i sin tur började dessutom inte firas förrän år 1916, och tanken var från början att den skulle infalla på hösten. Men efter ett antal politiska diskussioner hit och dit så bestämdes det att den skulle infalla den 6:e juni, då man ville knyta den till att Gustav Vasa valdes till kung och riket blev fritt. Så, en gammal tradition är den ju inte precis. Firar ni nationaldagen?

Nåväl. Nog om det.

Jag skaffade nyligen två nya smycken till min septumpiercing! Jag var så trött på de jag hade förut, då jag tyckte att de var lite för stora i innerdiameter. Mina gamla var 10 mm, medan de nya bara är 6 mm. De sitter mycket bättre på mitt ansikte. Och så är det ju kul att ha några att variera med!

Likes

Comments

Idag var en väldigt bra dag. Röd dag ju, så både jag och min sambo var lediga. Vi började dagen lugnt, och jag solade lite på balkongen. Efter lunch gick vi ut på stan och tog varsin drink och delade på en nachotallrik.
Vi tittade lite i butiker, bland annat en djuraffär - och då fick lite kattgräs följa med hem.

När vi kom hem planterade vi kattgräs, och tro det eller ej - ananasen jag nämnt tidigare har lyckats få rötter, så den planterade vi också. Det lär väl ta 100 år innan det kommer någon frukt på den, om det ens gör det. Men det är kul det här med växter! Det känns lite som att bo i en djungel.

Jag har också lämnat in min sista uppgift för terminen, så allt känns bara så skönt och lugnt.

Likes

Comments

Nu är den klar! Mitt livs första demo, som jag spelat in på egen hand. Den har sina brister, men tanken finns där. Låten har jag skrivit själv för något år sedan, men det blev aldrig av att jag spelade in den då. 

Till alla yngre tjejer, och min lillasyster.

Likes

Comments

Jag har under en tid gått och funderat över ifall jag skulle prova att färga mitt hår grått. Så... Jag gjorde det!
Jag blandade ihop färgen själv med svart, vitt och lila - och så körde jag! Känns helt okej faktiskt, och lite kul med ny färg.

Likes

Comments

Hej!
Nu är det faktiskt så att jag är klar med att spela in alla instrument i min demo - förutom basen! Min bas befinner sig 30 mil härifrån, i mina föräldrars hus, så frågan är om jag inte får ta mig upp dit och hämta den. Hur som helst! När förkylningen släppt helt, vilket den bör göra snarast, så är det sången som gäller. Lead och körer. Det här blir kul! Jag är taggad, då detta är första gången jag spelar in egen musik. Jag har spelat i band förut, och vi spelade in låtar i studio och så, men detta är första gången jag gör något på egen hand. Därför tar det sin lilla tid.

Jag tog också en så kallad "selfie" för första gången på år och dagar, eftersom jag tyckte att mitt smink blev extra fint igår! Jag och min sambo åt middag med hans föräldrar på Lilla Torg, och det var så trevligt.

Här är den, jag är glad också, haha

Likes

Comments

Nu är det äntligen på G! Idag har jag lagt lite gitarrslingor och lite piano. Målet är väl att ha en klar demo innan månadens slut. Jag håller på att spela in en av mina egenskrivna låtar, och wow - vilken tid det tar! Äntligen verkar tekniken vara med mig.
Med alla grejer som behövs för att endast lägga grunden blir det rätt stökigt. Men det är det värt. Anteckningsblock, pennor, keyboard, ljudkort, gitarr, dator och en väldans massa sladdar. Och såklart ett glas vatten så att man inte blir ett russin.
Stay tuned! Jag jobbar på det :)

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Jag är förkyld. Igen. Jag hann väl vara frisk i 2 månader eller något. Jag hoppas att den här blir mindre långdragen än den förra.

Idag har jag varit ensam hela dagen. Min sambo jobbar 12-timmarspass och hela Malmö sover efter valborgsmässoafton, förutom alla som firar första maj. Det blev inget första maj-firande för mig idag. Som sagt är jag förkyld, så jag har bara hållit mig hemma. Tagit det lugnt. Spelat dator och unnat mig en ansiktsmask. Heja alla som var där ute, dock! Upp till kamp!

Hur som helst. Jag har börjat fila lite på idén kring min demo. Jag har bestämt åtminstone en låt att ha med på den. Den är skriven av mig. När allt runt omkring är klart så kan kanske min blogg uppfylla sitt egentliga syfte. Jag är åtminstone en bit på traven.

Nu skall jag upprätta en journal inför den sista uppgiften på högskolan denna terminen - att handlägga ett ärende.

Likes

Comments