Hej alla gamla och nya läsare!

Som rubriken lyder så börjar snart äntligen denna säsongens tävlingar. ÄJag har anmält mig till en inofficiell tävling på Säffle ridklubb den 6 maj, till klasserna V5 och t8. Sen 21 maj är det tävligen på idjas hemma plan i Arvika som jag ska va med i. Efter det bär det av till kil för ytligare tävling sen får vi se vad sommaren bjuder på 😄

Det känns lagom att börja med enkla grenar när vi inte varit iväg sen sista tävligen förra året. Filippa har utvecklats nått såpass på bara någon månad vilket är hur kul som helst.

Lillen har blivit avmaskad och avlusad och ska rakas imorgon vilket jag tror kommer gå bra då han är så cool och lugn.

På lördagar har jag insläpp i stallet och gör 9 nät var tredje dag på ca 30 min 💪🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godmorgon, först vill jag bara säga att jag är ledsen för att det inte blir inlägg varje dag och att det varierar mellan de olika dagarna.

Jag har fullt upp nu när lillen har flyttat hem då han måste stå på Box och lägga på sig. Filippa går ju på lösdrift och sen hjälper jag även till med navve som står på Box. Inte nog med det så ska jag göra 9 nät var tredje dag och ha insläpp i stallet på lördagar. Men vad gör man inte för sina djur?💪🏼

Filippa har och sköter sig nått såpass bra, hon är nog de snällaste sto jag någonsin har träffat. Igår galopperade vi på volt i ridhuset vilket hon tyckte var kul men jobbigt såklart 😅

Ikväll blir det lektion med Tessan pga förhinder igår så jag återkommer ikväll hur det gick! :D

Likes

Comments

I lördags åkte vi och hämtade spike (lillen) som nu kommer bo hos mig :D

Likes

Comments

Godmorgon! Som ni vet skulle Filippa skos i onsdags och veterinär besiktas i går.

I onsdags tänkte jag passa på att rida Filippa innan skoningen, del för att det skulle bli sent annars och för att göra av med energi innan. Det gick superbra, men resultatet av det blev en sko mindre då hon trampa av den i galopp på volt.. så jag fick avsluta ridpasset innan jag var färdig. Tur i oturen så kom ju hovslagaren senare på kvällen.

Nåväl.. igår så åkte jag till stallet vid 8 för att ta in Filippa låta henne torka och äta ( lösdriftshäst )
Jag planerade och fixade inför morgondagen ( kommer mer om det ) när Filippa åt och väntade på veterinären, han kom en halvtimme senare pga ärende innan men själva besiktningen.

Filippa skötte sig utmärkt och med allt ua så gick hon igenom vilket resulterar att hon ska bli MIN på riktigt nu! :D

Imorgon åker jag iväg kl 07,00 på en roadtrip med Anna och Caro mer om det får ni veta imorgon! :D

Likes

Comments

Godmorgon på er, hoppas er vecka har börjat bra! Jag ligger tyvärr hemma och är sjuk. 😴

Idag tänkte jag skriva varför och när jag började rida mina hästar genom åren och mitt mål med ridningen och Filippa 🐴

Jag började rida runt 6års ålder på ridklubben i Åmål, alltså Åmåls ridklubb. Det var vanlig häst och jag visste inte ens att islandshästar fanns, jag red nog där tills jag var 9 kanske? Sen så flyttade Bessa islandshästar till tösse och jag började såklart rida där då jag bodde nära och efter en avkastning på ridklubben ville jag rida mindre hästar vilket passade bra med islandshästar..haha.
Jag red några år hos Sofie som äger stallet i tösse och efter ett tag tyckte hon jag behövde en egen häst så jag fick en av hennes hästar på foder, Hrisla. Vi utvecklades massor men tyvärr behövdes hon som turridningshäst till sommaren och jag behövde ett nytt projekt. År 2013 köpte jag ett islandssto som heter elfva. Hon var bara sutten på ca 10 gånger och vi kom långt och ut på tävlingsbanorna. Tyvärr passade hon inte som den tävlingshästen jag ville ha så jag sålde henne vidare till Eskilstuna där hon har det toppen bra och bor idag. Idag har jag Filippa som jag inte har köpt än men ska veterinär besikta på torsdag och därefter köp.

Under den här tiden har jag även tränat Filippa och hennes syster freyja samtidigt som jag hade elfva. Jag tränade en häst som var till salu som hette rivolta då hennes ägare inte hade tid och idag rider jag även navve för Tessan.

Idag är mitt mål med ridningen och med Filippa att hon ska visas även om hon inte är en första klass häst, bara för skojs skull och för att jag ska få så mycket erfarenhet av allt som går 💪🏼 vi tränar för fullt och förhoppningsvis så kan jag plocka fram hennes pass till sommaren och då ska jag försöka mig på att visa henne sommaren därpå.

Allt går bara man kämpar på, kram på er 😘

Likes

Comments

God eftermiddag på er!
Filippa har haft lite halv vila de senaste dagarna, vilket har varit skönt för både henne och mig, har longerat lite mellan vilodagarna vilket är nyttigt för henne då hon drar ut i ett varv..

Både jag och Filippa har fullspäckat schema denna veckan, på måndag börjar skolan igen efter APL, och jag har fotbollsträning på kvällen. På onsdag blir det nya dojjor för Filippa men får bli utan brodd och sulor den här gången, torsdag ska Filippa vetrinärbesiktas och jag ska iväg på Tabata på kvällen. På lördag blir det förmodligen en roadtrip och äventyr med Anna!

Likes

Comments

Godmorgon, idag är redan redan dag 2 på sportlovet. Det kommer gå så fort vilket är tråkigt men ändå skönt med 1 veckas "semester" från skolan.

Jag har somsagt varit på APL i 4 veckor så har ju inte varit i skolan på hela februari. Har massa planer inför veckan men får se om det håller.

Igår kom äntligen min älskling hem från hans semester på Teneriffa vilket var tur för jag hade nog inte stått ut med att sakna honom mer haha.. Ha en fortsatt bra dag och ni som har sportlov ta vara på tiden :D

Likes

Comments

Den har dagen är nog verkligen inte min, började med att gå upp när alarmet ringde, duscha och sen klä på mig, för det första så har jag INGA byxor, men hittade ett par i garderoben som jag kan ha, endast med skärp..

Springer runt i huset som en yr höna och letar efter mitt skärp, men icke.. då säger mamma att pappa har slängt det.. åh det sket sig ju. Klockan rann iväg och jag hittade ett par andra byxor, men när jag sättet mig i bilen så spricker ju såklart byxorna..

Hoppas resten av dagen går i andra tecken så blir det nog bättre. Ska rida lektion för Tessan sen och hoppas på bra resultat. Ha en bra dag på er, jag ska bara försöka överleva dagen 🤝

Likes

Comments

Hej och välkomna, hoppas ni haft en bra start på veckan!

Idag tänkte jag skriva om de olika hästvärldarna och hur man blir bemött.. Jag som själv har och tävlar min islandshäst märker stor skillnad på tävlingsplatsen jämfört med dressyr eller hopptävling för ''storhäst''. När jag kommer till tävlingsplatsen där jag ska tävla min islandshäst så blir jag OFTAST väldigt bra bemött, alla hjälper alla om något skulle vara ett problem och man känner verkligen inte den pressen av att det måste vara perfekt. Jag har lagt märket till att det oftast är mer hundar och barn med på islandshäst tävlingar än ''storhäst'' tävlingar.

Kan det vara pga islandshästens psyke? Även om det finns storhästar som är stabila i psyket och inte reagerar för ett konstigt ljud så finns det även islandshästar som inte är trygga i sig själva. Dock är ju islänningarna kända för sitt psyke. Men bara för att de är lugna och stabila innebär det inte att de är lika lugna vid ridningen. De flesta hästar som jag själv ridit är trygga, lugna och säkra på marken, men när jag som ryttare kommit upp på ryggen så gör de allt de kan och är positiva och arbetsglada och jobbar tills de ramlar ihop.

Till skillnad från när jag är på storhäst tävlingar så känns allt mycket mer seriöst och allvarligt. känns inte som man har något gemenskap, men det kanske också beror på att det är svårare att lyckas och ta sig någonstans när man tävlar stora hästar. Konkurrensen är mycket tuffare! Islandshästtävlingar är mer begränsade, det finns inte lika många som tävlar och det finns färre tävlingar

Även fast det är så olika typer av hästraser och grenar så har vi mycket att lära av varandra. Alltså en häst är en häst oavsett vilken ras och man har olika mål med sin häst men grund ridningen är den samma. Genom att rida grundridning vilket innebär att jag har stöd på yttertygeln, rundar hästen för innerskänkeln och så vidare på islandshästar kan ge mycket mer positiv effekt än vad man faktiskt tror. Jag tycker att vi borde ta del av ''storhäst'' världens dressyr träning till våra islandshästar.


Likes

Comments