View tracker

Ledsen för att jag inte lagt upp något här på ett par dagar. Jag har verkligen haft fullt upp.

Jag har legat hemma i 1 1/2 vecka i lunginflammation och öroninflammation. Men nu är jag tillbaka i skolan och ska ta tag i det jag missat. Stressigt..

Har tagit/tar hand om Navve, min ena tränares häst då hon är bortrest. Vilket resulterar i att jag har två hästar att sköta om och motionera vilket tar dubbelt så lång tid.
Filippa har blivit rakad igen, otroligt skönt! Igår och idag är det kurs i stallet för isländska tränaren Erlingur Ingvarsson, blev bara 1 lektion denna gången men vi fick mycket bra tips. Dels hur jag ska rida för att få mer aktion och swung.
Idag är det träning på klubben i Åmål inför årets julshow, där islandshästarna ska få en egen liten uppvisning. Fast Filippa får nog stanna hemma.
Så den tionde ska vi till klubben och visa vår bästa gångart - tölt.

På onsdag ska vi sko, med brodd och sulor vilket ska bli skönt så jag kan komma ut på vägarna igen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 0 readers

Likes

Comments

View tracker

Shoppat hela dagen! Härligt, men fyfan rent ut sagt vad slut jag är, inte lätt att gå runt på Ullared med öron och lunginflammation 👍🏻 imorgon blir det ännu mer shopping och hemfärd!

Idag firar jag och min pojkvän 1år tillsammans! Helt underbart! Han fick ett morgon sms som löd "Du är en sjukt underbar pojkvän som jag aldrig kommer lämna, oavsett vad som händer! Jag släpper dig aldrig. Du är den personen som jag älskar mest av allt. Våra minnen är oslagbara, vi har gjort mycket roligt tillsammans. Vi har skrattat, gråtit, bråkat, varit osäkra på fortsättningen, tvivlat, sagt och gjort saker vi ångrar. Men Christopher, du är ljuset i mitt mörker. Du lyser upp mina dagar som ingen annan. Jag trodde aldrig jag skulle hitta någon som dig, någon som verkligen ger allt för sin flickvän, utan dig är jag bara en på miljoner. Du accepterar mig för den jag är, oavsett hur jag ser ut tycker du ändå jag är fin. Du är min skatt och jag låter dig verkligen inte gå till någon annan. Jag kommer alltid finnas vid din sida vad som än händer, kommer alltid stötta dig till 100%. En sekund utan dig är en evighet. Dagarna med dig bara rullar förbi, vi har så roligt ihop, jag vill alltid det ska vara vi! Jag vill dela mitt liv med dig, jag hoppas du förstår det och vill detsamma. Du förstår nog inte själv hur fantastiskt du är och vad mycket du betyder för mig! Du är min största kärlek. Kan verkligen inte sätta ord på hur mycket jag faktiskt älskar dig, även om jag inte alltid visar det. Det pirrar i magen varje gång du kysser mig med dina mjuka läppar. Du å jag tillsammans! ❤️ Grattis på 1 års dagen älskling ❤️"


Åh nu vill jag bara hem å mysa med min älskling! 💕

  • 6 readers

Likes

Comments

View tracker

Frukost för mig! Ligger hemma idag med, får nog bli läkaren sen! Blir säng/soffmys med min "lilla" kisse katt idag!

Filippa får vila fram till på tisdag, planen var att raka henne igen men det får vänta lite! Igår orkade jag iallafall ta mig dit och hälsa på henne. Hon kom springandes till mig när hon fattade att det va jag! Alltså vilken häst 😍 skulle ju ha ridit lektion för Tessan imorgon men får nog ställa in den också..

Ikväll blir det se på idol med lite fredagsmys, (om jag inte är hos läkarn förstås) men vem tror ni åker ut? Och vem tror ni tar hem allt?

  • 11 readers

Likes

Comments

Hej alla 😁
Har haft en jobbig natt. 40 grader i feber så jag fick duscha i kallvatten emellanåt eftersom tabletten inte hjälpte. Tillslut orkade jag somna och idag är jag fortfarande febrig. Blur alltså vara hemma och plugga idag om jag orkar med det!

Ska iallafall försöka ta mig ut till stallet idag men Filippa får vila idag med! Det förtjänar hon verkligen! Hon gör alltid sitt bästa, alltid glad och positiv och utvecklas fort! 😍

  • 16 readers

Likes

Comments

Åh så typiskt. Jag har varit sjuk hela dagen började igår.. Har feber, huvudvärk, ont till förbannelse i öronen och fryser så jag bara ligger och gråter. Har iallafall fått iordning på en ny header och jag är super nöjd! Vad tycks?
Min onsdag var inte så lyckad med andra ord! Skulle ha ridit Filippa ett lugnt pass och träna en unghäst men.. vad ska man göra! Blir alltså vara hemma hela dagen och ta det lugnt! 😍
Är verkligen skönt att bara få ta det lungt för en gång skulle men är rastlös.. :/ hur har eran onsdag varit? 👍🏻

  • 19 readers

Likes

Comments

Galoppvolten är en superbra övning för hästar som har svårt med galopp!
Igår fick Filippa arbeta med övergång galopp-trav galopp-trav för att kunna arbeta och stärka sin galopp!
Jag hade plockat fram och satt upp en volt på 16 m och haft henne lös inne i volten och tränat! En superbra träningsmetod!

I veckan ska jag även göra Galoppvolten uppsuttet och i helgen ska jag rida för Tessan och även raka Filippa 👍🏻

Ska man använda sig av volten så använd tunga boots.

  • 23 readers

Likes

Comments

Haft problem med att logga in här på bloggen därav dålig uppdatering. Igår red jag ett pass i ridhuset och vi kunde galoppera utan bots 😍 vilken jädra lycka! Dock var det bara långsidorna men ändå! Tog även våra första galoppsteg på volt utan bots! 👍🏻 idag blev det uteritt på en något taggad häst, rider ju tyvärr inte ut så ofta så hon tycker det är kul. Idag blev hon dock lätt uppstressad, blev rädd för ingenting strax före ett ställe som alltid är mycket bröte på vilket alla reagerar på. MEN grannarna låg ju i buskarna å tog löv så Filippa for iväg med mig på ryggen! Härligt.. eller inte! Men det gick bra!

Tycker ni ska följa oss på Instagram där det blir en annan typ av uppdatering! Puss på er 😘

  • 24 readers

Likes

Comments

Att rida islandshäst för mig är mycket svårare än vad jag först från början trodde. Från att gå från storhäst som jag gjorde till islandshäst var inte det lättaste. Islandshästen är känslig för viktrörelser, viktförändringar som storhästen inte märkte av kan få islandshästen att tappa balansen och spänna sig i hela kroppen.

Sen är inte en islandshäst som en vanlig tregångare utan har en eller två gångarter till att klara skilja åt och hitta mer balans.
Många islandshästar har svårt med sin galopp, speciellt femgångshästar som börjar som ridhästar med att gå fram i skritt och passtaktig tölt. Det känns som att hästarna nästan är lite rädda för att galoppera för att de inte har balans, inte ens utan ryttare på ryggen. Till och med i hagen blir galoppen fyrtaktig och osäker.

Jag tror att alla som rider islandshästar älskar tölt, kanske har jag fel? Men då finns det betydligt lättare raser som man kan välja istället, då man även får mer "rena" gångarter. Har du en femgångshäst kan det vara en stor utmaning att hitta trav. Det kan vara svårt att få hästen hålla balansen. Traven (ska vara) tvåtaktig med bra sväv.

Så vill du som ryttare ha en stor utmaning tycker jag absolut du ska skaffa dig en islandshäst!

  • 30 readers

Likes

Comments

  • 32 readers

Likes

Comments

Pågrund av snökaos kom inte min mobil igår.. Trist men vad ska man göra. Hoppas den kommer idag! Har kollat massor på videon från tävlingen och vi har en hel del att träna på inför nästa tävlings säsong. Igår fick jag iallafall tillbaka mina stallskor jag bytte storlek på så i em/kvällingen blir det inviga dom och ta ett pass i ridhuset. blev ju ingen ridning igår eftersom jag väntade och väntade på mobilen..

Med förkylning och huvudvärk blir frukost för mig och mysa med katten framför tven innan jag ska med min brors tjej till stan och lämna barnen på dagis.

Bjuder på en bild från i tidig höstas.

Likes

Comments