Header

✨Gott nytt år på er!✨

Hoppas att ni hade en bra nyår med familj, släkt o vänner, god mat och dryck och fyrverkerier. Fast det är ju detta med fyrverkerier, alla tycker vi så olika. Vi smäller av fyrverkerier, det gör vi. Vi har katt, men han är inte så jätte rädd.
Jag tänker skit mycket på de stackars djuren, men det är inte bara djuren som är skotträdda. Det finns även människor som är rädda för de höga ljuden t ex. Så det är inte bara djuren som är rädda. Jag läste faktiskt någonstans, att från och med näst år kommer det att sluta sälja fyrverkerier, vilket jag kan förstå. Men liksom, det har ju varit en tradition i alla dess tider att man smäller av fyrverkerier. Jätte tråkigt tycker jag, om det nu skulle försvinna.
Vad tycker ni angående fyrverkerier?

Min nyår har varit underbart, firat med familj, mormor och morfar och pojkvän. Super mysigt. Ätit god mat, druckit gott. Även firat min bror som fyller på nyårsafton. Vi har sen några år tillbaka haft tre rätters på nyår, det har blivit som en tradition för oss att ha tre rätters. Och alltid samma rätter varje år.
Till förrätt har vi räkröra på antingen rostat bröd eller i sådana krustader.
Till huvudrätt har vi hasselbackspotatis, Oxfilé, hemmagjord rödvinsås och brysselkål.
Till efterrätt har vi vaniljpannacotta och varma bär ovanpå.
Och självklart glömde jag ta bild på maten..
Och till brorsans kalas på förmiddagen blev det kakor och tårta, det gamla vanliga man äter på kalas haha.

Hade ett perfekt avslut på 2017, men en ännu bättre start på 2018!❤
Okej, 2017 har varit ett hektiskt år, mycket som hänt osv, men det ska man inte grubbla på hela livet eller hur? Bara att blicka framåt och tänka att det kommer bli bättre med tiden,

God fortsättning på 2018!❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Är jag den enda tjejen som älskar hårprodukter? Jag verkligen älskar allt som har med schampo, balsam, hårspray, värmeskydd, hårolja och göra etc etc. Älskar att testa och hitta nya produkter. Jag har en del hårprodukter, men det jag älskar mest och testa och prova ut är håroljor och leave-in krämer och sprayer av alla dess slag.
Men om jag ska vara helt ärlig så köper jag håroljor endast för de luktar gott typ hehe. Nä, inte riktig så men. Jag älskar när håret luktar gott och ser lent och mjukt ut.
Jag är den som har slitet hår, stripigt och allmänt förstört efter alla dessa gånger jag har blekt, färgat, plattat, lockat, fönat osv. Mitt hår har blivit så förstört. Tappar grymt mycket hår! Det har blivit tunnare. Hade ganska tjockt hår innan. Men nu!!🤨😱 Jesus christ!!!😭

Men nu plattar jag aldrig mitt hår längre. Innan gjorde jag det varje dag. Nu plattar jag det endast till finare tillfällen; jul, nyår, kalas etc etc. Jag köper bättre schampo som är anpassat för mitt hår. Jag har i oljor osv i håret. Jag låter mitt hår självtorka osv.

Gud vad jag gled in på ett helt annat ämne än vad inlägget egentligen skulle handla om😂🤭
Det jag skulle komma fram till är att jag har klickat hem 4 nya hårprodukter som jag ska testa ut.
Alla är från Cocopanda, en hemsida som förmodligen alla känner igen, men det var faktiskt första gången jag beställde därifrån. Jag har varit inne en massa gånger och kikat men aldrig skickat iväg en beställning. Men nu kände jag att det var dags. Då blev det hårprodukter av alla dess slag.

Klickade hem:
• Orofluido Beauty Elexir. Denna luktar gudomligt! Den luktar vanilj!!!🤩😍
• S-Factor Flat Iron Pray. Denna luktar också gudomligt. Den luktar bokstavligt godis!!!
• SP We’ll Luxy Oil. Luktar gudomligt!!
• Revlon 10 in 1. Denna luktar verkligen sommar!
Ni märker att jag gillar ordet gudomligt va?!🤭😁

  • 71 Readers

Likes

Comments

Efter allt som hänt med hjärtstoppet osv har jag inte vågat leva normalt. Jag kan leva normalt tills jag känner något i områden runt hjärtat, runt min S-ICD, under brösten, på brösten etc. Har blivit så jävla nojjig och blir orolig för minsta lilla, men det är ju inte så himla konstigt eller hur?

Kommer jag någonsin komma utomlands?
Kommer jag någonsin våga mig längre än till Linköping?
Kommer jag någonsin kunna åka till Göteborg?
Dessa frågor ställer jag mig själv ständigt. Kommer jag verkligen kunna leva normalt igen, kommer jag vara trygg?
För jag känner mig inte riktigt trygg, den känslan går upp och ner hela tiden. En period är jag trygg och avslappnad, medan en annan period är jag otrygg och inte avslappnad, jag går runt och spänner mig hela tiden och alltid tänker mig det värsta.
Alla läkare och alla runt om mig har sagt att jag kan leva normalt. Ja, och det vet jag. Men jag måste ju vara trygg med det också. Men det är ju lätt för de att säga när dom själv inte sitter i den sitsen. Det är ju samma sak om en nykterist säger till en alkoholist, m,en det är väl BARA att sluta. Det är inte bara och bara. Det är en jävla process de går igenom, likaså som jag gör just nu. Det går inte p ett kick att sluta med allt eller göra saker o ting racerfort.

Många tror/säger att det bara är o leva normalt. Men jag ska säga er att nej, det är inte BARA att och leva normalt. Det är en jävla process och gå igenom och bearbeta. Detta hände liksom nyligen, man kan tycka att det var ett tag sen men det hände liksom för bara några månader sedan. För mig är det fortfarande färskt.

Jag kan inte slappna av, har varit avslappnad tills jag känner av nått. Då får jag världens panik och tror och inbillar mig det absolut värsta. Vilket är skadligt att hålla på så. Det tycker jag själv, men det är inte så lät att vara 19 år, haft 3 hjärtstopp och hjärnblödning och bara släppa allt och let it go. Jag funkar inte så. Jag måste bearbeta allt och acceptera allt.
För mig är det inte och bara leva normalt, att kunna åka iväg osv.
Jag kommer inte längre än till Linköping, jag kan sträcka mig till Mantorp. Men inte längre, jag är inte redo. Kommer jag någonsin vara redo?

Om jag ska fortsätta hålla på såhär kommer mitt hem bli mitt fängelse. Det har jag fått sagt till mig, jag förstår ju att alla vill mitt bästa men det är jag som sitter i den sits, jag känner själv ifall jag orkar eller inte. Och det får folk acceptera, likaväl som jag accepterar dom osv.
Jag vet att jag måste utsätta mig för det jobbiga för att det ska bli lättare, men jag kan inte göra allt på samma gång, kan inte gör allt på en gång. Jag måste få ta den tid jag behöver. Jag vill ta allt i myrsteg, ta det i min egna takt så jag känner mig trygg. Jag kan inte ha folk som är på mig hela tiden och tjatar på mig vad jag ska göra och inte göra, då blir jag bara förbannad.


Men nu sen jag kom hem från sjukhuset efter sammanlagt 50 dagar så har jag ändå varit ute osv, gått runt i affärer osv. Men sen i efterhand så har jag blivit slappare, orkar inte göra nått. Jag behöver minst en promenad, då mår psyket och kroppen bäst. Nu har jag faktiskt varit ute och promenerat osv. Tagit egna initiativ att gå ut på en promenad.


Likes

Comments

Ja, ni läste rätt. Har köpt en julklapp till mig själv, eller ja, två julklappar. Jag tycker man får göra det ibland. Jag tycker jag är värd att unna mig lite saker nu efter allt som hänt. Jag ska så småningom unna mig en tid hos frissan för att fräscha upp håret inför jul och nyår. Blir inte direkt någon stor förändring, ska bara toucha upp det tråkiga jag har på mitt huvud just nu.

Hur snygg är inte denna väskan? Klickade hem den för ett tag sen från Campadre. Kan länka sidan nedan.
Älskar verkligen den sidan, dom har allt från kläder, väskor, inredning etc etc. Jag kommer absolut beställa mer därifrån. Recommend Recommend!
Väskan kostade endast 799:-. Den har kostat över 2.000:-. Skapligt kap eller hur?😍

Sedan blev det också en parfym från Ariana Grande. Har börjat älska hennes parfymer, dom luktar sååå gott. Lite sött men ändå inte barnsligt sött utan, kvinnligt sött. Förstår ni vad jag menar haha? Det enda ''dåliga'' är att det är sån liten flaska, endast 30ml. Det var det enda som fanns där jag köpte den. Den kostade lite över 300:-, minns ej exakt pris hehe.

Likes

Comments

Lyckligt ovetande så har jag haft 2 hjärtstopp, 2014 och 2016. Och överlevt bägge gångerna, mitt hjärta har hoppat igång av sig själv, fantastiskt. Änglavakt skulle jag vilja kalla det.
Ingen kunde någonsin tro att jag fick hjärtstopp båda gångerna jag svimmade.
Första gången sa de att det var blodtrycksfall och att jag fick en lätt hjärnskakning. Åkte in med ambulans, fick åka hem samma dag.
Andra gången svimmade jag ståendes, i samma badrum och föll rakt bakåt, klappade i huvudet i badkarskanten. Åkte in akut med ambulans, låg inne i 8 dagar. Fick reda på hjärnblödning, skallfraktur och hjärnskada.
Tredje gången, som förhoppningsvis är den sista. Satt på toa hemma och svimmade, åkte också in akut med ambulans. 23 dagar första omgången, va hemma i 2,5 vecka. Sen ytterligare 27 dagar. 50 dagar sammanlagt på Kardiologen.

Känns så sjukt att säga att jag både haft hjärtstopp och hjärnblödning i så tidig ålder. Jag är alldeles för ung för detta känner jag. Som nittonåring ska man inte behöva gå igenom detta som jag har gjort. Men men, nån gång ska det väl drabba någon. Vilket blev jag. Känns overkligt att säga att jag tekniskt sätt varit död i några sekunder. Och sedan vaknat till liv igen. Helt sjukt alltså!😨 Om jag inte hade haft min S-ICD idag har jag inte levt vid det här laget. De hade kunnat alltså hittat mig död på badrumsgolvet, vilket också känns sjukt när jag tänker efter!😨


Likes

Comments

Vad ska jag börja? Jo, jag kan börja med att tala om att detta kommer vara ett rörigt inlägg, har så mycket som jag vill skriva, ingen röd tråd alls i detta men vafan. Jag orkar inte skriva så jävla noga alltså.
Jag kan börja med att säga att jag hann vara hemma i 2,5 vecka efter 23 dagar på Kardiologen. Svimmade hemma på toan, åkte akut in med ambulans. Låg inne på akuten i ett antal timmar. Höll på att tuppa av där med, min hjärtfrekvens gick upp till 150!!!! Blev skickad till avdelningen. Kom in en söndag och på onsdagen kom de från Boston som är företaget och läste av min ICD, de läste även av min Reveal på söndagen med de såg inget. Så när onsdagen väl kom var det dags för avläsning. Det stod bara mest o pratade med varandra, och sen hörde jag och mamma:
''Det var tur att hon hade sin S-ICD. Och givetvis började ju vi undra vad som hade orsakat svimningen.
VI hade ju våra aningar, och även när jag väl vaknade efter jag hade svimmat, på badrumsgolvet att jag var lite öm över bröstet/hjärtat där kablarna går till hjärtat, mina kablar sitter ju under huden bara och inte i artärerna till hjärtat.

Ja, mer fick vi inte veta av det läkarna sa när det läste av min S-ICD.
Men sedan fick vi svaret som vi hade trott. Jag hade ett hjärtstopp, ett hjärtstopp i över 30 sek. Mitt hjärta hade rusat så mycket att hjärtat hade bara stått och vibrerat. Men som tur var/är att min S-ICD kickade igång hjärtat. Det var därför jag vaknade så snabbt och blev snabbt pigg. Om jag inte haft min S-ICD hade jag inte suttit här idag.
Jag satt alltså på toan och gjorde mina behov, sen kände jag bara hur allt blev suddigt framför mig. Kände att nu är jag på väg att svimma, så jag satte huvudet mellan knäna och sen blev allt svart. Jag vaknade på golvet, började sakta vakna till. Framför ögonen såg jag kakelväggen och dörren till badrumsdelen. Insåg att jag hade svimmat, ropade på mamma och sa att jag hade svimmat. Jag själv var jätte chockad, och de hörde hon på min röst, var jätte upprörd.

Detta hade man ju aldrig trott. Att jag, JAG skulle få hjärtstopp.

Alla dessa undersökningar jag gjort under mina sammanlagda 50 dagar på kardiologen har man kommit fram till att jag lider utav Arytmi, jag har så kallade VES.
VES (ventrikulärt extraslag) uppstår om ett ektopiskt fokus i kammarna avfyrar en impuls, innan nästa sinuspuls, som lyckas aktivera kammarna.

Jag har gjort två ablationer i Linköping. mina blev inte lyckade eftersom mina dubbelslag valde att avgå när de förde in katetern i hjärtat. Dom försökte trigga igång det genom att göra som en pacemaker gör. Men nej. De ville inte. Men efter 7 timmar båda gångerna på operationsbordet så lyckades dom bränna en del, dom brände så aggressivt att de inte vågade mer.
Mina dubbelslag har lett till hjärtrusningar som sedan ledde till hjärtstopp. Jag hade alltså farliga dubbelslag som kom från vänstra kammaren, de som håller ihop klaffarna, mina kom från den där muskeln. (se bild nedan)

Det som har gjort att det blivit såhär är mina dubbelslag, jag har haft farliga dubbelslag, de kommer så tätt och de är många, de kommer när hjärtat är som känsligast. Dubbelslagen har gjort att hjärtat rusat om sedan ledde till hjärtstopp. Och det var de det sa innan också. Att jag kan få hjärtstopp.

Innan vi fick reda på allt var jag lyckligt ovetande. Vi visste ingenting om att jag hade farliga dubbelslag som kunde sluta i hjärtstopp. Men tydligen hade jag det, olyckligt nog..

Men jag har ett stort, starkt och friskt hjärta, det är bara det elektriska det är fel på.

Likes

Comments

Kände att det var dags för nya dofter. Dessa är gudomliga!! Dessa två är presenter till mig själv, för har varit med om så mycket. Så det var jag värd tycker jag.

Älskar båda dofterna! Båda är sjukt goda! Båda är söta i doften medan den från YSL är lite tyngre.
Lite synd bara att flaskorna är så små😱 ville haft i fullsize😰 men men. Inte så mycket att göra åt😁

Yves Saint Laurent - Black Opium Floral Shock: 795:-
Ariana Grande - Ari by Ariana Grande: 349:- (tror jag)🙄😬

Så tips till er som gillar söta dofter men som ändå är något lite tyngre. Båda passar till vardags och fest. Men jag använder endast Ariana's till vardags och Black Opium på lite finare tillfällen😌 Men man gör som man själv vill.

  • 235 Readers

Likes

Comments

Efter att man spenderat 19 dagar på Kardiologen vill man bara åka hem..
Ablationen blev inte av för min hjärtrytm såg fin ut, inga dubbel/extraslag. Så den ska göras vid ett senare tillfälle. För de ansåg att det var onödigt att gå upp i hjärtat när det ändå inte kommer hitta nått.
Så nu ska jag operera in S-ICD:n på onsdag, sen på torsdag får jag komma hem.

Min älsklig var här i helgen med, så mysigt att ha honom här! Blir alltid så stark när jag är med honom. Så jobbigt det va att släppa taget om han😭😓💔 Vill alltid ha han hos mig.

Så nu är det bara att vänta och vänta😒

  • 299 Readers

Likes

Comments

10:e dagen på sjukhuset. 2 av 4 saker gjorda. MR är klart och det väntar vi svar på.
Så nu är det bara 2 ingrepp kvar, ena är att de ska upp i ljumsken och upp till hjärtat för att döda de eventuella celler som gör att min hjärta slår de dubbla slagen. Och sen operera in en ICD, en hjärtstartare.

Det är så segt att ligga på sjukhuset, speciellt på helgerna, för de händer ju ingenting.

Får hålla tummarna att jag kommer hem snart, börjar tröttna på det här med sjukhus...!!
O jag saknar min pojkvän så!!! Men som tur är kommer han imorgon!!! Längtar efter honom så!!!❤️

  • 325 Readers

Likes

Comments

Mitt huvud blev bara tyngre och tyngre. Och jag såg bara hur det blev grumligare och grumligare framför mina ögon. Jag märkte hur jag började hyperventilera och började gråta av ren panik. Var okontaktbar under de 10-12 sekunderna.

"Du måste packa ner dina grejer för du ska läggas in"
Jag i värdens chock och i tårar försökte lugna ner mig i väntan på morsan som kom farande ner för gatan.

Så började min tisdagsmorgon. Jag höll på att svimma.

Och nu vet vi vad som är orsaken, det är mitt hjärta. Under de 10-12 sekunderna så var mitt hjärta okontrollerbart, fick en sån hjärtrusning.

Detta är 5:e dagen jag ligger inne, uppkopplad dygnet runt. Får inte röra mig utanför avdelningen. Gjort undersökningar. Röntgat lungorna, arbetsEKG. Och imorgon och veckan därpå väntar ännu mer undersökningar såsom; magnetröntgen, CT röntgen, genundersökning. Och sedan knyta ihop säcken för att sedan få inopererad en hjärtstartare.

"Ditt hjärta kan stanna när som helst"

Så mycket information på en gång.
Men så här ligger jag, inlagd på kardiologiska kliniken och bara väntar att få komma hem.

Och nu skulle jag har varit på stranden på Rhodos egentligen, men istället ligger jag i en sjukhussäng på kardiologiska kliniken😩

  • 366 Readers

Likes

Comments