Vardag, SKOLA

- Sätt dig på rätt plats. Att sitta på rätt plats är väldigt viktigt för mig eftersom jag jag koncentrera mig bättre på vissa platser. Jag pluggar som allra bästa vid matbordet eller skrivbordet om jag pluggar hemifrån eftersom det brukar vara bäst ljus och stället man är mest produktiv vid. Sitter jag t ex i sängen eller soffan för att plugga slutar det vanligtvis med att jag blir trött.

- Skaffa dig en kalender. Detta är bland det bästa man kan ha eftersom du lätt kan skriva ner allting som du behöver göra och man glömmer inte heller bort något då. I min kalender skriver jag upp bland annat vad jag plugga med, hur länge, hur mycket jag ska få gjort under en specifik dag samt träningar osv. Jag brukar även skriva to-do lists där jag skriver allting jag ska göra under en dag och det rekommenderar jag även stark! Designa din egen almanacka och välj själv omslag och layout, innehåll och startmånad. Du kan också välja att lägga till personliga datum mm HÄR på personlig almanacka.

- Ha det städat och organiserat. Att sitta vid ett stökigt skrivbord eller matbord får mig inte alls till att bli fokuserad. Se till att plocka undan onödiga saker som ligger runt om kring dig eftersom det lätt kan vara störande. Sen är det även bra att ha ordning bland papper, böcker och sådant.

- Sätt upp egna mål. Genom att sätta upp mål blir man mer motiverad till att plugga eftersom jag gärna vill uppnå sina uppsatta mål. Däremot är det viktigt att tänka rimligt och förstå vad som är realistiskt för dig. Börja med små mål i taget och fortsätt sedan uppåt! Har du t ex svårt för ett ämne kanske du inte kan räkna med ett A, men då får man försöka ta det i mindre steg och jobba sig uppåt.

- Gör egna prov och frågor. Innan jag ska ha ett skriftligt prov eller en muntlig redovisning brukar jag själv göra egna frågor och prov som jag skriver på datorn. Detta gör jag för att vara så förbered som möjligt inför provet och jag tycker det fungerar jättebra.

- Se till att förstå. Ibland sitter man länge med en uppgift fast man egentligen inte riktigt förstår vad som ska göras i uppgiften och man drar istället ut på den. Se till att fråga direkt när du inte förstår vad som ska göras och även vad som förväntas för att nå det mål du satsar mot.

- Skjut inte upp saker. Det kommer bara göra det ännu jobbigare för dig i slutändan så försök att börja direkt med uppgiften när du får den trots att du har ca fyra veckor på dig. Genom att börja i tid hinner du även kolla igenom den och få respons vilket leder till ett bättre resultat och mindre stress.

- Tänk inte negativt. Det är lätt att tänka negativa tankar när det kommer till skolan, men det blir faktiskt enklare av att tänka positivt. Försökt att göra det roligare än vad det är genom att vara på ett bättre humör. När jag tänker att jag är jättedålig på något så går det bara sämre och när jag tänker tvärtom går det mycket bättre!

- Förbered dig. Innan lektioner och föreläsningar kan det vara bra att förbereda sig inför vad som kommer att tas upp på lektionen. När vi har mattelektioner i skolan brukar jag ofta kolla på videos om det vi ska ta upp på lektionen och då förstår man lättare vad läraren pratar om.

- Plugga på ditt sätt. Alla lär sig på olika sätt och därför är det viktigt att du vet hur du lär dig bäst. Är det genom att diskutera, läsa böcker, lyssna eller att skriva själv? Jag själv lär mig bäst av att kombinera alla sätten och sedan försöka sammanfatta ihop allt jag har lärt mig med egna ord. Men att lära ut andra är även ett bra sätt eftersom du då berättar det du kan för någon annan.

- Se till att du har energi och är pigg. Otroligt viktigt för att kunna prestera bra och koncentrera sig! Se till att du har ätit något och inte känner dig hungrig när du pluggar och det gäller även sömnen. Sov ordentligt så du är pigg dagen därpå och orkar med skoldagen.

Likes

Comments

Jul

Igår firade vi min gammelmormor som fyllde 80 år, vid fem tiden åkte jag, min kille, min mamma, pappa och lillebror till Korrö där vi skulle möta upp en del av släkten för att sedan äta julbord tillsammans. Det var så otroligt mysigt samt att det va riktigt god mat!

Likes

Comments

GLOSSYBOX

Tänkte göra en liten mini recension om Glossybox. Till och börja med så kan jag berätta att boxen skickas hem till dig i slutet av varje månad, dom väljer ut produkter som dom tror skulle passa dig baserat på vad du fyllt i i din skönhetsprofil. Förutom produkterna innehåller boxen även en inspirerande GLOSSY Mag vilket är Glossybox egna tidning. Det bästa med boxen tycker jag är att man får chansen att prova smink från helt nya märken.

Något som också är riktigt positivt med Glossybox är att man också får fina lådor man kan spara och kanske slå in egna paket med i framtiden samt att produkter man får och kanske inte använder kan man ge bort i present!

Jag tycker absolut att det är värt att prova! jag har fått två boxar nu och blivit lika nöjd varje gång. Det finns ju liksom inget bättre än att komma hem till ett paket i brevlådan en gång varje månad, jag är alltid lika spänd och nyfiken på vad man ska få i månadens box. Produkterna man får är oftast i miniversion vilket kan vara bra då man kanske inte vill använda en hel produkt första gången man ska använda den och inte riktigt vet hur produkten funkar för en själv.

En box kostar 139:- i månaden och det är värt om man känner att man vill prova på nya grejer. Om ni skulle vara intresserade utav att t.ex. prova en box kan ni göra det genom att klicka HÄR. Där kan ni läsa mer om hur det funkar och andra kunders recensioner.

HELT KLART VÄRT PENGARNA.

Den senaste boxen jag fick♛

Denna box vilket var oktober 2016`s box så fick jag:

UNANI - Illuminating Milk Cleanser

Jag tycker att nyansen är jättefin men den håller inte så jätte bra på läpparna och det gäller att inte vara torr om läpparna för då blir det inget bra. Den var lätt att applicera, gick snabbt in i huden.

MERCI HANDY - Hand Cleansing Gel

Den har mjukgörande pärlor som ska hålla händerna mjuka samt att den är otroligt smart då de kommer i en liten och praktiskt tub och om jag inte minns helt fel så kunde man få antingen en rosa eller en blå hand gel, Jag fick den blå iallafall och denna produkten älskar jag verkligen! Den doftar så otroligt gott och doften håller verkligen hur länge som helst på händerna.

WHITE NOW GLOSSY CHIC - En tandkräm som ger dig omedelbart vitare tänder

Jag gillar verkligen denna tandkrämen då den är jätte fin både till tandkräm och förpackning, Sen har den även en god smak. dock kan tandborsten bli lite blå i och med att tandkrämen är mörkblå och glittrig.

TRIFLE COSMETICS - Lip Parfait Buttery Lip Cream ‘Nude Rose’
Nyansen på läppstiftet är jättefin och känns också lite mysigt med en förpackning av papp, Läppstiftet har dessutom en mysig doft men de håller inte så jätte bra på läpparna och det gäller att inte vara torr om läpparna för då blir det inget bra resultat.

CETAPHIL – Facial Moisturizer

En intensivt mjukgörande och återfuktande ansiktskräm för torr och känslig hud. Om jag ska vara ärlig så har jag faktist inte testat denna produkt mer än att jag lagt den på handen då den ändå kändes hyfsat återfuktande men så mycket mer har har jag inte att säga om den.

AXE Signature Oud Wood & Dark Vanilla

Som bonus fick jag även denna parfym som jag inte riktigt är så jätte förtjust i. jag har en liten hatkärlek till denna doft och har inte så jätte mycket att säga o den.

fyra utav sakerna jag fick i the bold box ♛TRIFLE COSMETICSMERCI HANDY, WHITE CHIC, UNANI

Likes

Comments

HOME INSPO
Älskar den här inredningsstilen. Så himla fint! Längtar tills jag skaffar lägenhet så jag kan inreda och fixa precis som jag vill! Jag tycker att det är riktigt kul att sitta och kolla på inspiration till mitt framtida hem! Det är så härligt att sitta och planera i sitt huvud hur man vill att det ska se ut när man flyttar hemifrån. Bilderna är tagna från pinterest och det finns så himla mycket fina inspirationsbilder där! Jag blir alltid lika sugen på att flytta hemifrån ♛

Likes

Comments