Postad i: Innan USA

​Nedräkningen har ju pågått ett tag nu men det är verkligen nu som det börjar kännas så där på riktigt. Det är också mycket blandade känslor just nu, ena sekunden vill jag åka nu nu nu och andra vill jag helst stoppa tiden lite men det ska bli så spännande.

Jag har mejlat och fått ok på att bo i en tvårums"doorm" så det känns skönt och bra. Annars skulle jag ha delat med tre stycken andra och det känns lite too much. Speciellt eftersom att det är så lång tid. Så nu känner jag mig lite lugnare i nervositeten över vilka man kommer dela rum med, för nu är det bara en person. 

Annars händer det inte så mycket. Jag jobbar mina sista jobbpass (eller just nu är jag hemma sjuk, men annars), skriver med dom jag ska åka tillsammans med (dessutom fått reda på att jag kommer flyga tillsammans med tre andra tjejer) och snart lär jag väl typ börja packa så att jag slipper göra det i panik. Vet inte alls hur jag ska lyckas packa för nio månader på 23 kilo men det löser sig nog! Tycker ju typ att det är svårt att packa för en månad och nu är det liksom alla årstider.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

I onsdags var det äntligen dags att träffa några av dom som ska till samma skola som mig i USA. Jag var så nervös innan men herregud vilken bra eftermiddag/kväll det blev.

Vi blev inte så många av alla typ 10 (? Inte helt säker på exakt hur många vi är som åker från Sverige eftersom alla åker från olika flygplatser osv) st som ska åka från Sverige. Men det var ändå kul och spännande!

Sen efteråt hängde jag med en av tjejerna och vi gick och fikade och satt och snackade. Så himla kul!!! Dessutom så blev man så peppad av den kvällen! Nu hoppas jag att dom här sista tre veckorna ska gå snabbt!

Dessutom är jag nu nästan klar med flytten av alla saker och har redan nu flyttat hem till min familj för nu är det typ bara städning kvar. Ska bli så skönt att ha flyttenöver och kunna fokusera tankarna mer på USA och umgås med alla här hemma!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Och jag skriver i anteckningar på mobilen. "Denise när du står där på Times Square. Kom ihåg alla dom dagarna när så mycket känts för svårt i år eller där i maj när du aldrig trodde du skulle våga göra något DU vill igen. För fasiken vad du krigat för att komma hit där du är nu."

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Så kom dagen när jag skulle till ambassaden. Herregud vad jag varit nervös inför att åka dit för visumintervjun, nu i efterhand känns det som att det var helt i onödan. Jag har nu nämligen ett godkänt visum och intervjun gick hur bra som helst, woho!

Många papper att fixa och frågor att svara på har det varit innan och det jag var mest nervös över var nog att jag skulle ha råkat missa något.

När jag kom dit var det kö utanför ambassaden för att ens få komma in på området. Efter ett tag fick vi i alla fall stå som i en glasbur, självklart var idag typ kallaste dagen på länge, så det var väldigt skönt.

En timme tog det innan jag kallades fram till första huset och fick visa pass, prickas av från en lista, visa skosulorna och sen fick gå in för säkerhetskontroll plus även lämna min mobil.

Efter det fick jag äntligen komma in i hus nummer 2 och där fick jag först gå fram till en reception för att lämna alla papper och sen sätta mig ner för att vänta på själva intervjun. Där satt vi drygt 30 personer som alla ville söka visum för att komma in i landet, utan någon mobil och med amerikanska tavlor på väggarna. Annorlunda känsla i rummet, helt klart.

Efter ca 30-45 minuter sa dom mitt namn och att jag skulle till bås nummer 5. Där frågade hon som gjorde intervjun hur jag mådde och vart jag skulle. Den innan mig hade fått sitt visum nekat så gissa om jag var nervös där innan?! Jag fick även göra fingeravtryck och sen efter det ställde hon frågorna "hur ska du betala skolavgiften", "hur läge ska du vara i USA" och "vad ska du plugga". Allt på engelska såklart. Sen berättade hon att mitt visum var "completed" och jag fick gå ut till hus ett för att få tillbaka mobilen och sen var det klart.

Nu måste jag bara vänta i en vecka innan visumet kommer på posten. Så skönt att visumet är färdigt!! Så häftigt att vara där på amerikanska ambassaden dessutom!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Vet att uppdateringen här inte är den bästa men det händer inte så mycket just nu inför USA mer än att jag väntar på intervjun på amerikanska ambassaden nästa vecka. Så nervös inför det men det ska nog gå bra hoppas jag!

Och samtidigt peppar jag med framtida klassisar inför nyårsafton på Times Square med 2017's ball drop, att vara högst upp i Top off the rock, att fira Thanksgiving, att ha första lektionerna och ja bara allt. Vill helst bara att tiden ska gå lite snabbare, men nu är det ju faktiskt bara några veckor kvar tills jag står där på Arlanda.

Tills dess är det mest jobba och packa som gäller. Plus hinna spendera lite extra tid med alla nära och kära och sen till slut säga hej då. Tycker redan det där med att säga hej då känns typ bläää, men samtidigt så ses vi ju sen igen!

Nu, mot ett kvällspass på jobbet.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Igår blev jag klar med alla papper kring visumet och det är så skönt! Nu återstår ett besök på amerikanska ambassaden och sen är visumet helt färdigt!

51 dagar kvar till mitt avresedatum. Jag skriver med mina framtida skolkamrater typ varje dag och det är så kul! Så härligt också hur alla är så peppade i vår meddelandegrupp! Love it!

Och förutom det så är jag nu tillbaka på jobbet sen i måndags och ska jobba helg nu i helgen.

Lite mer än 1.5 månad kvar nu alltså. Jag måste snart börja packa ihop min lägenhet och börja pricka av listan på saker att göra innan jag åker iväg.

Herregud Denise. Snart är det dags.

Likes

Comments

Postad i: Äventyr

Jag har nog aldrig gått så mycket som jag gjorde under den här London-resan. Men hela resan var bara helt fantastisk. Saknar det redan.

Promenader längs Themsen, timmar i olika parker, crepes med nutella, musik längs gatorna, mysiga restauranger, Harry Potter Studio tour, magisk musikal och självklart dom mest turistiga sevärdheterna. Bara bäst helt enkelt.

Här får ni några av stunderna i bildformat.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Så har jag äntligen semester. För även fast jag bara jobbat några enstaka pass sen jag kom hem från Florida så känns det så välbehövligt. Kanske för att tankarna är överallt och ingenstans just nu. Kanske för att tankarna mest kretsar kring New York. Så inte för att jag inte trivs på jobbet, för det gör jag, men för att det bara blir för mycket tankar ibland och då behöver jag pausa.

Och så fort jag har slutat jobbet går jag in och skriver med mina framtida New York-klasskompisar. Känns så sjukt att kunna sitta och chatta med människor som jag kommer bo tillsammans med på ett campus i New York. Jag har dessutom fått kontakt med en till som åker från Sverige, så det känns jättekul!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Jag jobbar mina tre sista pass innan jag får semester igen. Sex dagar kvar tills jag åker till London. Ännu en stad jag älskar. Även den staden som det skulle blivit om det inte blev New York.

Ser så fram emot att gå runt längs gator med fina hus, att gå i parker och självklart se alla sevärdheterna också.

Livet.

Nu ska jag sova. Sen upp om några timmar igen för att åka till jobbet. Och sen hem till min älskade farmor och farfar. Fint. Minst sagt.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt
Trots att det nu gått några timmar sen allt blev klart så känns det fortfarande som en dröm. Som något som är för bra för att vara sant. Kanske allra mest för att det var detta jag drömde om när jag som 13 åring hade New Yorks skyline på mina lakan och amerikanska flaggan mest överallt. Men kanske också för att jag trodde att det var helt omöjligt. Att det aldrig skulle gå. Nu är det bokat. Färdigt. Jag ska flytta till New York. Jag ska leva min dröm.
 
När vi kom ut från kontoret kändes det nästan som att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Om tankarna gick i tusentals kilometers snabbhet igår så var det liksom ännu galnare idag. 
 
Jag måste typ skriva det några gånger för att fatta:
Jag ska till New York.
Jag ska till New York.
Jag ska till New York.
 
Tack för att du fortsatte Denise.

Likes

Comments