vardagligt

Genast efter jobbet tog jag tåget till Åbo. Som rubriken säger så va vi alla fyra samlade jag, Sofia, Linda och Kika. Blev en tortillakväll med mycket prat eftersom det var jätte länge sen vi alla sågs. Nu sitter jag på tåget påväg hem. En lyckad kväll, tack fina ni!

Likes

Comments

vardagligt

Hej på er! Känner att jag har allt för mycket fritid nu när jag inte kan gymma. Förhoppningsvis kan jag i slutet på veckan. Är ännu lite snuvig och hostan har heller inte släppt. Sitter på soffan och rullar tummar som bäst, kan inte ens laga mat eftersom det blev kvar från igår, trist! Men ikväll skall jag åka iväg på lite ärenden, mer om det kanske lite senare!

Likes

Comments

husbygge, vardagligt


Ungefär dessa prylar kommer ni hitta hemma hos oss. U - Soffan är redan inskaffad (exakt som på bilden). Ett svart stort vitrinskåp samt svart 8 personers matbord. Ett vitrin har jag redan köpt som jag skall piffa upp, måla och byta handtagen på. Lampar är drömmen, vet inte vad jag skall göra för den är skitdyr haha..

Bilden här till vänster beskriver vårt lilla vardagsrum nere i "källaren" . Ett ställe var man skall kunna sitta oh mysa vid takkan efter bastun. Det som vi verkligen vill med källaren är att det inte skall förbli en potiskällare, sjukt mycket jobb men det kommer bli fint!

Likes

Comments

mode, tankar

Något av det sorligaste jag sett på länge.. Kolla denna dokumentär och fundera två gånger nästa gång du går i butiken, behöver du verkligen det där 8€:s plagget du hittade i H&M? Denna dokumentär ändrade min synvinkel på shopping totalt. Främst det hur alla stackars människor blir behandla och påverkade. Men också det hur mycket det påverkar miljön är helt sjukt! Med det här menar jag inte att jag kommer sluta shoppa, men i alla fall undavika att köpa sånt som bara blir i skåpet. Tycker det är bra att man är medveten om hur hela proccesen igentligen går till! 


http://truecostmovie.com/


Likes

Comments

hälsa, tankar

Idag har jag varit på läkarbesök. En sjuksköterska tog emot mig och jag berättade hur svårt jag har haft med andningen. Hon var jätte trevlig och noggrann. När vi hade pratat klart traskar läkaren in och ber mig blåsa i peffmätaren (i dethär skicket) kom till knappa 300. Då borde det ringa några klockor i hans huvud men nej. Han hade inte hört min story och tyckte att jag bra kan vänta tills jag blir frisk och sedan besöker en astmaläkare som kan skriva ut en starkare medicin. Vad är idén med det? Jag klarar mig bra till vardags med den jag har men nu när jag är sjuk behöver jag starkare pipa för att kunna andas. Märkte dock att sjuksköterskan inte var av samma åsikt som honom men hon har inte sista ordet.

Dessutom tog de inte emot mig igår då det var som värst, jag kunde bra vänta tills idag, inget akutfall. Nä inget akutfall då luften tar slut för att man hostat så längre att du inte har krafter att andas in längre, vilket slutar med panik. Har varit tvungen att överdosera min vanliga pipa vilket har orsakat spänningar i bröstet men hellre det än att vara utan luft.

Alltså är man någonsin nöjd efter att man ha besökt hvc? - Nej (skönt att få avreagera sig lite även om det kanske inte spelar någon roll)

Likes

Comments

hälsa

Har börjat det nya året med att ligga hemma, det är länge sen jag varit såhär sjuk. Feber, hosta och svårigheter med andingen. Som de flesta vet har jag astma och nu har jag inte haft de rätta medicinerna föt att kunna andas normalt. Finns ingen obehagligare känsla än när du tror att luften tar slut. Men det är tydligen inte en tillräckligt bra orsak för att få läkartid. Måste ringa imorgon pånytt och hoppas på att det finns en tid för mig. Blir såå arg! Hoppas jag på något sätt lyckas överleva natten.

Något positivt med att jag luggit hemma några dagar är att jag tagit beslutet att lära mig spanska på Babbel.com. Jätte bra sida, kostar en liten slant men har länge velat lära mig. Har dessutom grunderna från skolan så det har gott riktigt bra hittills, roligt tidsfördriv!

Likes

Comments

vardagligt

Kvällen började vi med det årliga fyrverkeriet i Pojo. Alltid roligt att vara där, så häftigt varje gång! 

Sedan körde vi iväg till Gammelboda där vi åt gott, spela sällskapsspel, bada bastu och spela Flipper, så roligt! Vid tolvslaget var vi och skjuta lite raketer och skåla för det nya året.

Likes

Comments

Alla härliga sommarkvällar med mina favoritflickor

Kos resan som var så lyckad på alla sätt!

Stunderna med hela gänget samlat

Alla ripoga utekvällar

Alla tunga/roliga/stressiga timmar i huset

4 - års dagen

Vår lilla Bernie 🐰

Likes

Comments

vardagligt

Denna vecka har jag spenderat 2 kvällar i  Serendi med Kika och Sofia. Så mysigt att sitta där och snarvla skit.

Så glad att fredagen äntligen är här, verkligen slut i kroppen. Är så otroligt trött hela tiden även fast jag sover 10 timmar varje natt, rör på mig 1,5 timmar dagligen och äter tillräckligt ofta. Har varat ända sedan October så börjar lite fundera vad som är fel.

Imorgon är det redan nyår.. alltså varför måste tiden gå så fort? Får panik när jag tänker på att det börjar ett nytt år, är inte alls redo haha. Tänker inte heller lägga upp några mål eller löften för det nya året. Hade inte några nyårslöften förra året heller och året blev super! Har helt enkelt märkt att det man lovar sig själv blir ändå inte blir av! 

Likes

Comments