Det är så mycket som har hänt sedan jag återvände från USA. Först och främst så var jag bara hemma i två veckor, efter det åkte jag till en kompis i Belgien och vi besökte bl.a Frankrike. Efter åtta fullspäckade dagar så bestämde jag mig för att åka direkt från Bryssel till Turkiet för att hälsa på min bästa tjejkompis som bor där. Efter en månads resande kände jag mig trött på att fara och flänga haha, så jag bestämde mig för att åka hem. Väl hemma så fick jag gå på intervju för reseledare och jag blev även erbjuden jobb, men jag kände faktiskt att det inte var något för mig just då. Jag är lite trött på att resa och jag som aldrig trodde det skulle vara skönt att vara hemma, tycker faktiskt att det är just det.

Just nu så avviker jag väl lite från normen, jag har flyttat hem igen och har fått en timanställning. Men jag trivs. Jag vet att jag kommer utbilda mig i framtiden igen men det kommer nog dröja iallafall minst 2 år. Just nu är min plan att spara pengar och ta dagen lite som den kommer. I vår vill jag iallafall åka tillbaka till USA på semester och nästa höst/vinter blir det kanske en flytt till Australien, vem vet. Jag är den personen som alltid kör mitt egna race och gör det jag själv känner för, vad andra tycker och tänker spelar inte mig någon större roll.

Ha de gott, så hörs vi när vi hörs...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 378 readers

Likes

Comments

Herregud vad tiden har gått fort! Om 12 dagar sitter jag på planet mot Köpenhamn..

Just nu känns det som att alla här har blandade känslor, man vill hem till Sverige samtidigt som det känns tråkigt att lämna sitt hem här i USA. Det kommer iallafall bli tungt att säga hejdå till alla underbara människor man har lärt känna här! Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra när jag kommer hem, men förhoppningsvis så blir jag inte hemma i Sverige allt för länge.

Det kommer iallafall att bli full rulle när man kommer hem. Min bästa tjejkompis tar examen... Min brorsdotter fyller snart 2 år... Min syrra har flyttat till ny lägenhet... Sen har jag fyra andra kompisar som också har flyttat till olika ställen... Någon bor i Stockholm, någon i Kristanstad, någon i Hässleholm och någon har t.o.m flyttat till Turkiet. Ja det är mycket som har hänt sedan augusti! Folk har skaffat nya jobb, vissa har skaffat nya relationer och vissa har avslutat gamla relationer...

Det är mycket som har hänt här sedan jag uppdaterade sist också. Saga har varit på besök och bott hemma hos mig i 6 veckor, det har varit Springbreak samt Deltopia, och jag har varit på ceremoni och fått diplom för bra betyg i skolan. Denna veckan har jag också haft premiär för One Acts i skolan, där jag spelar en utav huvudrollerna i en 30 min pjäs, imorgon är det dags för andra och sista föreställningen och sen nästa vecka är det finals week!

Vi ses och hörs snart mina vänner ❤️

Likes

Comments

​Nu har jag varit här i 6,5 månad och nu är det bara lite mer än 3 månader kvar, ångesten börjar komma krypandes nu. Jag har förälskat mig i Santa Barbara och alla härliga människor här och jag känner mig inte redo att åka hem. Jag börjar nu tänka på om jag ska stanna ytterligare en termin? Nej, jag kan inte bestämma mig för framtiden ännu.

Nu har vi varit lediga från skolan både fredag och måndag och jag har haft några riktigt bra dagar. På torsdagen började vi med att titta på Fifty Shades of Grey premiären och den var så grymt bra! Efteråt firade jag och Malin med Fifty Shades of Grey vin, som var hur gott som helst! Sen I fredags fyllde min ena roommate 25 år så vi överraskade henne med frukost och paket och sen kom hennes kompisar hit och bjöd på tårta. På kvällen hade vi fest här och det var trevligt. Sen på lördagen åkte jag och några tjejer till LA för att festa, vi var ca. 14 tjejer totalt och vi blev bjudna på förfest hos en promoter som bjöd oss på champagne och fruktbuffé och sen gick vi ut på 1oak där vi hade bord och gratis dricka. Senare på kvällen dök både Wiz Khalifa och Leonardo DiCaprio upp på nattklubben! Efteråt drog vi på efterfest i Beverly Hills. På söndagen åkte vi till Malibu Beach och sen bar det av hemåt igen till Santa B. 

Förövrigt så går skolan bra, det är väldigt mycket just nu och stressigt som vanligt men det är lärorikt! Har bl.a. haft mitt första tal i Public Speaking och på Voice and Diction har vi framfört våra första Shakespeare monologer med underscore music. På Advanced Acting håller vi just nu på med monologer och på Intermediate B har vi framfört lite scener och monologer.

Nu räknar jag ner dagarna till Saga kommer hit igen.. och Spring Break såklart! 

Hoppas alla har det bra hemma i Sverige, vi ses den 21e maj.

Likes

Comments

Då var man redan inne på andra terminen. Denna terminen kommer bli fullspäckad med plugg men jävligt lärorik!

Såhär ser mitt schema ut:
Mån 12.45-15.05 (Advanced Acting)
16.00-18.20 (Voice & Diction)
Tis 09.35-11.55 (Intermediate Acting B)
Ons 12.45-15.05 (Advanced Acting)
16.00-18.20 (Voice & Diction)
Tors 09.35-11.55 (Intermediate Acting B)
Fre 08.00-11.05 (Public Speaking)

Det kanske inte låter mycket men tro mig, hela mitt schema för denna terminen är redan fullt av läxor!!!

Jag kommer att ha monologer och scener i både Advanced, Intermediate samt Voice & Diction. Dessutom kommer jag att behöva skriva mina egna tal och framföra muntligt samt svara på frågor på Public Speaking. Men eftersom att jag verkligen vill jobba med TV så känner jag att jag måste passa på med så mycket som möjligt som gynnar mig inom det innan jag åker hem! För den 21e maj åker jag hem till trista Sverige.

Det är många som frågar mig vad jag ska göra härnäst, jag tar en dag i taget just nu. Försöker njuta så mycket här som möjligt! Jag kommer att åka hem och hälsa på släkt, vänner etc. Men nej jag kommer inte återvända till Sverige och bosätta mig. Jag kommer nog på något ska ni se!

Haadeee

Likes

Comments

I fredagskväll åkte jag och Louise till New York. Vi landade runt 7 på morgonen och åkte direkt till Belvedere Hotell i Manhattan. Runt klockan 9 gick vi till Centralpark och efter det gick vid till Naturhistoriska museet! På söndagen så gick vi på Times' Square och sen tog vi tunnelbanan till SoHo och sen på kvällen åkte vi till Rockefeller center. På måndagen tog vi tunnelbanan till Empire State Buildning och sen tog vi färjan över till Staten Island för att kunna se Frihetsgudinnan. På tisdagen åkte vi till Brooklyn och gick över Brooklynbridge tillbaka till Manhattan för att gå till Wall Street och Chinatown samt Little Italy.

Måste faktiskt säga att jag älskar New York! Bra shopping, mycket sevärdheter och fina gamla byggnader. Vill gärna åka dit igen fast under en varmare årstid. Usch och fy för regn och snö! Nej imorgon ska jag lägga mig vid poolen och njuta av att jag är tillbaka hemma i Santa B.

Haadeee

Likes

Comments

2014 går mot sitt slut och det har varit minst sagt ett händelserikt år.

Jag slutade jobba på Skånetrafiken i Kristianstad och började jobba på Skånetrafiken i Lund istället. Jag ansökte till Santa Barbara City College och flyttade till egen lägenhet. Istället för att skaffa gymkort så började jag och min bästa tjejkompis på Krav Maga träning i Hässleholm, vilket inte höll i sig till terminsavslut. Jag flyttade hem igen och började min planering till USA.. Till sommaren räknade jag ner dagarna och i juli månad så slutade jag på mitt jobb. I början på augusti flyttade jag och sedan dess så har ett nytt kapitel i mitt liv öppnats.

Jag har insett att drömmar och målsättningar är viktigt och att lyssna på sig själv är viktigare än vad alla andra tycker och tänker. Jag har blivit mer självständig och lärt känna massvis med nya människor! Jag har också insett vilka som är ens riktiga vänner och att livet i Hässleholm inte är något för mig. Jag har rest till min drömstad Los Angeles och ska börja mitt nästa år med att uppleva New York.

Jag har blivit mer positiv som människa och ser inte allt på svart och vitt. Jag har insett att jag klarar mig bra själv och inte behöver vara beroende av någon annan. Jag har också lärt mig att leva i nuet, att inte ha ångest och tänka på allt gammal och dåligt.

2015 för mig är relativt ovisst. En del av mig vill stanna här i USA, en annan del vill uppleva Australien och en tredje del av mig vill bli reseledare. Den som lever får se!

2012 har för mig varit det bästa året fram tills nu, detta senaste halvåret har gett mig så mycket som människa! Jag har vuxit extremt mycket som person på bara fem månader. Saker som betydde väldigt mycket för mig innan, saker som både sagts och gjorts betyder ingenting längre. När jag ser tillbaka på vilka problem jag hade innan så inser jag hur patetiska de var, små bagateller egentligen som kunde förstöra ens dag.

Jag går nu in i 2015 med öppna armar. Jag lever för mig själv, upplever en dröm jag har haft sedan jag var 17 år och det mina vänner, det är sann lycka!

Likes

Comments

I lördags åkte jag och Saga till Hollywood, vi checkade in på fyrstjärnigt hotell vid Hollywood Boulevard. Samma dag så gick vi på Walk of fame och kollade runt i lite butiker och senare på kvällen så åkte vi till Griffith Observatory för att kolla på utsikten, som var fantastisk!

På söndagen gick vi upp tidigt på morgonen, vi gick på vax museet som ligger mitt i Hollywood. Vid klockan 11 på förmiddagen åkte vi på 2h guidad tur genom Hollywood, ner till Beverly Hills och route 66. På den guidade turen så fick vi se massa kändishus! Sen åkte vi till Universal Studios. På Universal Studios så åkte jag och Saga alla åkattraktioner och det var skitkul! Massa 4d haha.. Sen åkte vi såklart på turen som går bakom kulisserna och jag fick se Wisteria Lane från Desperate Housewives!!!!

I måndags bestämde vi oss för att åka till Santa Monica pir och vädret var jättefint med strålande sol och uppemot 26 grader men när vi kom fram till piren så hade dimman dragit in över stranden! Väldigt synd men det klarnade under någon timme och då åkte vi parishjulet och tog bilder. Senare på kvällen gick vi och åt på Hard Rock Café.

Och sist men inte minst så åkte vi tillbaka till Griffith Observatory i tisdags för att ta bild vid Hollywoodskylten och se den fina utsikten i dagsljus, och sen bar det hemåt till Santa Barbara igen för att fira jul.

Haadeee

Likes

Comments

Finals är äntligen över och jag är så stolt över mig själv! 😃

Förra fredagen hade vi teaterföreställning med min ena teaterklass och det gick super. I onsdags hade jag min ena final där jag fick göra en scen och i torsdags hade jag min andra final där vi visade upp våra monologer. Och sist men inte minst så lämnade jag in mitt arbete för Writing for television!!!! Och sen i fredags kollade vi på våra final scenes på Acting for the Camera!!!

Nu är det över och jag är lycklig! Sex veckors ledighet ska firas!

Igår hade vi avslutningsfest hos oss och det kom riktigt mycket folk och jag hade riktigt roligt, skrattade så jag fick ont i magen. Så tack alla som kom och gjorde kvällen till den bästa!

Imorgon åker de flesta hem, sorligt. Men något positivt är att jag ska hämta min älskade Saga på flygplatsen. Det ska bli så himla roligt att få träffa henne igen, dricka vin och snacka skit haha.

Hoppas alla har en god jul och ett gott nytt år!

Haadeee

Likes

Comments

Detta inlägget är tillägnat alla er som ska flytta hit, för det finns en del saker att tänka på här i USA.

- Drick inte alkohol öppet på gatan och gå framförallt inte med en öppen ölburk eller dylikt. Om polisen ser er blir det böter och eventuellt AA möten.

- Gå inte mot rött. Om polisen ser er så blir det böter och eventuellt rättegång.

- Få godkänt i alla ämnen så ni inte tvingas åka hem efter en termin!

- Kolla upp vilka lärare ni har innan och läs recensionerna (www.ratemyteachers.com)

- Ta med sängkläder, framförallt påslakan då amerikanarna inte använder det.

- Tjejer, ta med rull deodorant! Det finns inte här.. haha

- Ta med jeans och tjocktröjor, vädret är väldigt skiftande här.

- Välj helst inte fredagslektioner, de flesta är lediga då och väljer att festa på torsdagar.

- Leta boende i tid. Självklart kan det lösas på plats men har man otur så kostar det både tid och massvis med pengar.

- Ni kommer att få hemlängtan men det kommer att gå över!

- Åker ni ensamma så var inte oroliga! De flesta är i samma situation själva.

- Kom med ett leende på läpparna och framförallt, ha kul!!!


Likes

Comments

Har lärt känna en underbar tjej från Gävle, hon heter Malin och fyller 21 år i januari. Hon och jag läser samma teaterkurser tillsammans och vi ska även flytta ihop till samma lägenhet nästa termin. Det komiska med Malin är att hon också har två småhundar tillsammans med sin pojkvän och de har varit tillsammans i 4 år och hennes pojkvän är en kopia av min. Jag och Malin har även planer på att resa till Los Angeles efter nästa sommar för att gå på auditions.

På fredag är det dags för scholarship tävling, där 10 utav 30 kommer att vinna 1000 dollar var! Jag och Malin ska vara med och tävla, vi ska göra en monolog från en pjäs (ett längre tal) som en jury ska bedöma. Jag är nervös men samtidigt förväntansfull! Hade varit så himla kul att för en gångs skull vinna något. Sen i helgen ska jag och Malin även vara med i ett filmprojekt, en skräckfilm och om tre veckor ska jag vara med i en parodi om "Brokeback mountain". 

Vi har även börjat komma igång mer på teatern nu, vi har blivit filmade när vi gör monologer och olika scener. Sen på "Acting for the camera" blir vi också filmade i olika scener som vi senare kollar på inför hela klassen. Jag har insett vilken stor skillnad det är på teater och acting, varenda rörelse och blinkning syns så tydligt i kameran medan man måste "över agera" på en teaterscen. Nu har vi förövrigt passerat halva tiden i skolan och vi har även börjat komma igång mer på "Writing for television". Snart är det dags för final project där vi ska komma på en idé till en serie och skriva tio sidor av ett avsnitt i manus (typsnitt) samt skriva lite om nästföljande fem avsnitt.

Jag och Malin har även varit och kollat på teater utanför skoltid, "The Heiress" hette den. Man blir så taggad av att se andra på en riktigt scen, jag längtar tills den dagen man själv får stå på en scen inför massa människor!

Nu ska vi kolla på "Svenska Hollywood fruar". 

P.S 
Glöm inte besöka Malins blogg haha
www.malincecilia.se

Likes

Comments