Har tänkt väldigt mycket på sistone, som den djupa personen man är med alla tankar som snurrar konstant i huvudet.. haha

Iallafall så stör jag mig väldigt mycket på människor, jag vet att det inte är bra och att det är något jag måste jobba på. Men seriöst, måste så himla många vara så negativt inställda till precis allt?

Du frågar vart jag har rest, vad jag jobbar med, vart jag bor, vad jag har för hobbies. Jag svarar artigt. Och sen kommer det. En jävla massa frågeställningar och åsikter.

Varför har du gjort si, varför vill du göra så? Är det inte bättre om?

Sluta. Jag har inte bett om din åsikt. Jag kommer inte med pekpinnar på vad du gör eller vill göra. Jag har gjort som jag alltid har velat och kommer alltid att göra.

Men tänk så mycket mer givande ett samtal hade varit om du ens hade låtsats vara positiv. Jag lovar, det hade lett till så många fler trevliga samtal.

Folk ska ha så mycket åsikter på hur man ska leva och inte, vem man ska leva med och inte, när man ska leva fullt ut och inte.

Nej, pessimister är inget för mig! Tack och hej 😁

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är sämst på att uppdatera. Inte ens när jag levde livets liv och reste tog jag mig tid till att uppdatera, men bättre sent än aldrig.

Efter Australien kände jag mig som sagt klar och reste därefter till Asien. Jag besökte bland annat Indonesien, Malaysia och Thailand. Nu såhär i efterhand orkar jag inte direkt återberätta men solen sken, jag fick mitt d-vitamin och jag återvände hem till Sverige i början på januari.

I dagsläget känner jag mig väldigt trött men förhoppningsfull! Jag har för er som inte vet, alltid lidit utav en väldigt snabb ämnesomsättning. När jag var yngre tog jag blodprover för hypertyreos eftersom att det är ärfligt och ligger i släkten, men eftersom att jag låg på gränsvärden så ville inte doktorerna sätta in någon behandling. Trots att jag inte fick vara med på idrotten på gymnasiet för att min vilopuls låg i 120, trots att jag för 2 år sedan fick svimningsanfall och trots att jag i största delen av mitt liv har lidit utav undervikt och en jävla trötthet. Men skam den som ger sig!

Förrförra veckan fick jag iallafall panik och ringde min vårdcentral, eftersom att jag är trött på att vara trött och eftersom att jag tappar en hel del hår. Vad får jag till svar? Jo, att vården är valfri och eftersom att jag mått dåligt sen januari så är det såklart inget akut!

Tack och hej kände jag då, jag ringde nästa vårdcentral och fick mer eller mindre hjälp direkt. Några dagar senare efter mitt besök ringer min doktor och säger att mina värden inte är så bra, jag har för låg ämnesomsättning och behöver medicin. För låg ämnesomsättning!? Ja, tydligen så har min sköldkörtel gått på högvarv så pass länge nu att den lagt av?

Ja, är man inte trött allmänt så blir man ju ännu tröttare på sjukvården. Jag har under största delen av mitt liv känt att något har varit fel, och gått på diverse undersökningar, men inte fått någon direkt förklaring eller hjälp. "Det är stress Denise, du måste sluta stressa!" Ja, och man blir ju inte stressad utav att inte veta vad som är fel...

"Du inbillar dig Denise, det är inget fel på dig, du är hypokondriker. " Nej, nej och åter nej.

Jag säger bara en sak, ingen känner sin kropp bättre än vad man själv gör. Lita på din magkänsla, alltid.

Likes

Comments

Australien, Australien, Australien...

Jag tar det från början.

Australien är ett land jag har velat besöka sedan jag bodde i USA, jag kommer ihåg den kvällen jag satt ute på balkongen och berättade för alla att jag hade bestämt mig för att åka dit. När sommaren kom och studierna avslutades så hade jag fortfarande tankar på att fly Sverige och flytta till Australien. Sommaren gick och mina planer blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, så jag höll Australien i min tanke men förflyttade den lite åt sidan för ett tag. Tiden gick och ett år senare så hade jag bestämt mig, det var nu eller aldrig!

Men.. Ja det finns faktiskt ett men.
Desto mer tiden gick och desto längre jag befann mig hemma i Hässleholm så lärde jag mig att uppskatta saker och ting. Förr har jag alltid hatat Hässleholm och velat fly Sverige, men så är inte fallet längre. Jag trivs. Jag har alltid trott och tänkt att jag ska bo utomlands eller i en storstad, men jag vill inte det, det är inte jag längre.

Jag trivs så bra med att spela Bingolotto en söndagkväll och äta gott, gå ut på promenader och kolla på film. Jag tycker om naturen och när det luktar skog!!

Lite flummigt inlägg.

Men sammanfattningsvis så vill jag bara säga att jag känner mig klar. Australien är avbockad ifrån min bucket list och jag känner mig nöjd! Jag har sett och gjort allt jag har velat.

Med detta vill jag bara ha klarlagt att människor och drömmar förändras med tiden. Och det viktigaste av allt, lita alltid på din magkänsla och gör det du själv vill. För det finns ingen annan som känner det DU känner och ingen annan som tänker det DU tänker.

LEV VÄL
MÅ VÄL

Likes

Comments

Nu har det gått fyra veckor sedan jag lämnade Köpenhamn, fyra veckor med avkoppling.

Måste säga att jag älskade Cairns som var över alla förväntningar! Så fin natur däruppe och vädret var perfekt under hela vistelsen. Vi åkte ut till barriärrevet en dag och snorklade, sen åkte vi upp med skyrail genom regnskogen till Kuranda där jag matade en känguru och fick hålla i en koala. Sen åkte vi även ut till Palm Beach en dag och Crystal Cascades där vi badade i perfekt temperatur. Sen sista dagen åkte vi ut till Fitzroy Island som var helt galet vacker, med korallstrand och klarblått vatten!!

Nu har vi varit i Brisbane sen i onsdagskväll och än så länge så gillar jag denna staden. De har en vattenpark mitt i stan där man kan ligga och sola, och tempot är lite lugnare här jämfört med Sydney. Vi ska vara här fram till onsdag, efter det åker vi vidare till Gold Coast där vi ska stanna en vecka. Sen flyger vi till Melbourne den 30e november där vi ska vara några dagar.

Efter 6 veckor i Australien kommer jag att känna mig klar, så då blir det ett nytt land med nya äventyr!

HA DE

Likes

Comments

Nu är jag äntligen här, som jag har väntat och längtat!

Redan när jag bodde i USA så gick mina tankar kring att flytta till och jobba i Australien. Nu, snart två år senare så ligger jag här vid en strand i Sydney och har det gött! Men tankarna och planerna har förändrats en del. När jag bokade resan så fixade jag work & holiday visum för att kunna jobba, nu när jag väl är här så känns inte det så relevant längre. När man flyttar utomlands för att t.ex jobba eller studera så skaffar man en vardag, man gör samma saker som hemma med sina rutiner och man blir fast på ett och samma ställe under en lite längre period.

Jag vill bara njuta av ledigheten just nu, inte känna någon stress eller press över något. Jag vill bara resa, se olika stränder, olika platser och olika länder. Det är inte dagarna som räknas av hur länge du är borta utan egentligen är det upplevelserna, mängden saker du hinner se och göra. Detta är första resan jag gör då jag redan känner lite hemlängtan, misstolka inte detta fel nu, jag älskar att jag åkte och att jag är här! Men jag ser faktiskt fram emot att komma hem och hem kommer jag att komma när jag känner mig klar! Men när det är, det kan jag inte förutspå.

Förövrigt så gick resan hit bra. Vi flög först den 22e oktober till Bangkok där vi spenderade 3 nätter på femstjärnigt hotell och hade det allmänt lyxigt. Den 27e landade vi i Sydney och sen en vecka tillbaka har vi bott i North Narrabeen hos en familj som hyr ut ett litet hus. Senare idag ska vi åka vidare till New Town för att bo där i en vecka och efter det flyger vi vidare upp till Cairns för att åka ut till Barriärrevet. Efter det har vi även bokat in Brisbane en vecka samt Gold Coast veckan efter!

Sen får vi helt enkelt se vart det bär av :)

Ha de gott, så hörs vi när vi hörs!!

Likes

Comments

Det är så mycket som har hänt sedan jag återvände från USA. Först och främst så var jag bara hemma i två veckor, efter det åkte jag till en kompis i Belgien och vi besökte bl.a Frankrike. Efter åtta fullspäckade dagar så bestämde jag mig för att åka direkt från Bryssel till Turkiet för att hälsa på min bästa tjejkompis som bor där. Efter en månads resande kände jag mig trött på att fara och flänga haha, så jag bestämde mig för att åka hem. Väl hemma så fick jag gå på intervju för reseledare och jag blev även erbjuden jobb, men jag kände faktiskt att det inte var något för mig just då. Jag är lite trött på att resa och jag som aldrig trodde det skulle vara skönt att vara hemma, tycker faktiskt att det är just det.

Just nu så avviker jag väl lite från normen, jag har flyttat hem igen och har fått en timanställning. Men jag trivs. Jag vet att jag kommer utbilda mig i framtiden igen men det kommer nog dröja iallafall minst 2 år. Just nu är min plan att spara pengar och ta dagen lite som den kommer. I vår vill jag iallafall åka tillbaka till USA på semester och nästa höst/vinter blir det kanske en flytt till Australien, vem vet. Jag är den personen som alltid kör mitt egna race och gör det jag själv känner för, vad andra tycker och tänker spelar inte mig någon större roll.

Ha de gott, så hörs vi när vi hörs...

  • 911 Readers

Likes

Comments

Herregud vad tiden har gått fort! Om 12 dagar sitter jag på planet mot Köpenhamn..

Just nu känns det som att alla här har blandade känslor, man vill hem till Sverige samtidigt som det känns tråkigt att lämna sitt hem här i USA. Det kommer iallafall bli tungt att säga hejdå till alla underbara människor man har lärt känna här! Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra när jag kommer hem, men förhoppningsvis så blir jag inte hemma i Sverige allt för länge.

Det kommer iallafall att bli full rulle när man kommer hem. Min bästa tjejkompis tar examen... Min brorsdotter fyller snart 2 år... Min syrra har flyttat till ny lägenhet... Sen har jag fyra andra kompisar som också har flyttat till olika ställen... Någon bor i Stockholm, någon i Kristanstad, någon i Hässleholm och någon har t.o.m flyttat till Turkiet. Ja det är mycket som har hänt sedan augusti! Folk har skaffat nya jobb, vissa har skaffat nya relationer och vissa har avslutat gamla relationer...

Det är mycket som har hänt här sedan jag uppdaterade sist också. Saga har varit på besök och bott hemma hos mig i 6 veckor, det har varit Springbreak samt Deltopia, och jag har varit på ceremoni och fått diplom för bra betyg i skolan. Denna veckan har jag också haft premiär för One Acts i skolan, där jag spelar en utav huvudrollerna i en 30 min pjäs, imorgon är det dags för andra och sista föreställningen och sen nästa vecka är det finals week!

Vi ses och hörs snart mina vänner ❤️

Likes

Comments

​Nu har jag varit här i 6,5 månad och nu är det bara lite mer än 3 månader kvar, ångesten börjar komma krypandes nu. Jag har förälskat mig i Santa Barbara och alla härliga människor här och jag känner mig inte redo att åka hem. Jag börjar nu tänka på om jag ska stanna ytterligare en termin? Nej, jag kan inte bestämma mig för framtiden ännu.

Nu har vi varit lediga från skolan både fredag och måndag och jag har haft några riktigt bra dagar. På torsdagen började vi med att titta på Fifty Shades of Grey premiären och den var så grymt bra! Efteråt firade jag och Malin med Fifty Shades of Grey vin, som var hur gott som helst! Sen I fredags fyllde min ena roommate 25 år så vi överraskade henne med frukost och paket och sen kom hennes kompisar hit och bjöd på tårta. På kvällen hade vi fest här och det var trevligt. Sen på lördagen åkte jag och några tjejer till LA för att festa, vi var ca. 14 tjejer totalt och vi blev bjudna på förfest hos en promoter som bjöd oss på champagne och fruktbuffé och sen gick vi ut på 1oak där vi hade bord och gratis dricka. Senare på kvällen dök både Wiz Khalifa och Leonardo DiCaprio upp på nattklubben! Efteråt drog vi på efterfest i Beverly Hills. På söndagen åkte vi till Malibu Beach och sen bar det av hemåt igen till Santa B. 

Förövrigt så går skolan bra, det är väldigt mycket just nu och stressigt som vanligt men det är lärorikt! Har bl.a. haft mitt första tal i Public Speaking och på Voice and Diction har vi framfört våra första Shakespeare monologer med underscore music. På Advanced Acting håller vi just nu på med monologer och på Intermediate B har vi framfört lite scener och monologer.

Nu räknar jag ner dagarna till Saga kommer hit igen.. och Spring Break såklart! 

Hoppas alla har det bra hemma i Sverige, vi ses den 21e maj.

Likes

Comments

Då var man redan inne på andra terminen. Denna terminen kommer bli fullspäckad med plugg men jävligt lärorik!

Såhär ser mitt schema ut:
Mån 12.45-15.05 (Advanced Acting)
16.00-18.20 (Voice & Diction)
Tis 09.35-11.55 (Intermediate Acting B)
Ons 12.45-15.05 (Advanced Acting)
16.00-18.20 (Voice & Diction)
Tors 09.35-11.55 (Intermediate Acting B)
Fre 08.00-11.05 (Public Speaking)

Det kanske inte låter mycket men tro mig, hela mitt schema för denna terminen är redan fullt av läxor!!!

Jag kommer att ha monologer och scener i både Advanced, Intermediate samt Voice & Diction. Dessutom kommer jag att behöva skriva mina egna tal och framföra muntligt samt svara på frågor på Public Speaking. Men eftersom att jag verkligen vill jobba med TV så känner jag att jag måste passa på med så mycket som möjligt som gynnar mig inom det innan jag åker hem! För den 21e maj åker jag hem till trista Sverige.

Det är många som frågar mig vad jag ska göra härnäst, jag tar en dag i taget just nu. Försöker njuta så mycket här som möjligt! Jag kommer att åka hem och hälsa på släkt, vänner etc. Men nej jag kommer inte återvända till Sverige och bosätta mig. Jag kommer nog på något ska ni se!

Haadeee

Likes

Comments

I fredagskväll åkte jag och Louise till New York. Vi landade runt 7 på morgonen och åkte direkt till Belvedere Hotell i Manhattan. Runt klockan 9 gick vi till Centralpark och efter det gick vid till Naturhistoriska museet! På söndagen så gick vi på Times' Square och sen tog vi tunnelbanan till SoHo och sen på kvällen åkte vi till Rockefeller center. På måndagen tog vi tunnelbanan till Empire State Buildning och sen tog vi färjan över till Staten Island för att kunna se Frihetsgudinnan. På tisdagen åkte vi till Brooklyn och gick över Brooklynbridge tillbaka till Manhattan för att gå till Wall Street och Chinatown samt Little Italy.

Måste faktiskt säga att jag älskar New York! Bra shopping, mycket sevärdheter och fina gamla byggnader. Vill gärna åka dit igen fast under en varmare årstid. Usch och fy för regn och snö! Nej imorgon ska jag lägga mig vid poolen och njuta av att jag är tillbaka hemma i Santa B.

Haadeee

Likes

Comments