PULLED VEGO BURGARE MED UGNSROSTADE GRÖNSAKER, MAYO OCH AVOKADO Jag försöker ofta planera middagarna i förväg och avskyr att stå i affären utan en susning om vad kvällens middag ska bli för något. Idag hamnade jag där ändå och kanske var det lika b…

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

SALTY CARAMEL BITES Salty caramel bites, jordnötskakor, snickersbitar - oavsett namn så är de goda! Perfekta till mellanmålet eller kvällskaffet. Sötade med dadlar, något jag bestämt trodde att jag avskydde, men efter att ha tagit en tugga av dessa…

Likes

Comments

RÖDBETS- OCH MOROTSSOPPA Jag älskar färgglad mat! Det är precis som att allt smakar bättre då - om det är en vacker syn för ögonen så blir smaklökarna glada. Rödbetor ger en fin rosa-röd färg som gör att maten ser mer aptitlig ut. Dessutom går det …

Likes

Comments

GRÖT PÅ RÅGFLINGOR, TRANBÄR OCH STJÄRNANIS En välsmakande och mättande gröt som passar bra i juletider. Och tranbär är så himla gott! INGREDIENSER (2 portioner) 1,75 dl rågflingor 0,25 dl havrekli 1 dl torkade tranbär 1 stjärnanis 0,25 tsk salt 4,5…

Likes

Comments

SPAGHETTI MED LINSFÄRSSÅS Enkel att laga och billig för plånboken! På med lite växtbaserad parmesanost eller ketchup. INGREDIENSER (4 portioner) 2,5 dl röda linser 400 g krossade tomater 5 dl vatten 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 lagerblad 1 tsk torka…

Likes

Comments

KÅLWOK MED ZUCCHINI En lättlagad wok med grönkål, svartkål, purjolök och zucchini. Serverades med bulgur och en sallad bestående av paprika, gurka och tomat. Går lika bra att använda couscous, quinoa eller ris istället för bulgur. INGREDIENSER Grön…

Likes

Comments

JORDNÖTSGRYTA MED SÖTPOTATIS En god jordnötsgryta med sötpotatis och tomater. Fyllig och mättande. Serveras bäst med kokt ris. INGREDIENSER 250 g jordnötssmör (osötad, utan bitar) 100 g tomatpuré 2 tomater 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 grönsaksbu…

Likes

Comments

ÄRTSOPPA En grön och fin ärtsoppa på en grå och kall höstdag. Till den serverades rågbröd med Oatly påMackan, på tok för tjocka tomatskivor och nymalen svartpeppar. Mums! INGREDIENSER 4 dl frysta ärtor 2,5 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong 1 msk basi…

Likes

Comments

ÖRTIGA KRUTONGER Örtiga krutonger med smak av vitlök som tillbehör till pastarätter, soppor etc. INGREDIENSER 6 skivor ljust bröd 2 msk olivolja 1 riven/pressad vitlöksklyfta 1 tsk torkad rosmarin Salt och svartpeppar GÖR SÅ HÄR Skär brödet i tärni…

Likes

Comments

PARMESANROSTAD BLOMKÅL Ugnsrostad blomkål med växtbaserad parmesanost som tillbehör till middagen! INGREDIENSER 1 liten blomkål Olivolja Chilipulver Salt och svartpeppar 1 dl riven, växtbaserad parmesanost GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 225°C. Ta fram bl…

Likes

Comments