Idag har jag varit ledig, inför en hektisk jobbhelg. Jag hade inriktat mej på att åka till Sunne Jaktmässa. Såg verkligen fram emot de. Min man hade också tagit en ledig dag, för att umgås med sin fru. Han tyckte inte att någon jaktmässa var något alternativ, det är nämligen bara jag som är intresserad av jakt i hushållet. Men han har trots allt lovat mej i nöd och lust.

Vi åkte ändå mot Sunne och hoppets låga lyste svagt. Väl på plats så hade himlens alla portar öppnat sig och min älskade konstaterade att i regn skulle han inte stå ut en sekund på detta ställe. Utan jacka och utan paraply. Jag insåg att nej. En sur och blöt ointresserad man skulle inte bli något speciellt trevligt sällskap. Imorgon jobbar jag 7-21 så jag får inrikta mej på nästa år. Då kanske jag kan åka dit båda dagarna, eftersom jag vet att jag är ledig. 🌸

Nåväl, vi åkte till Stöpafors för att äta mat på Dinner 45 istället. Väl där så fick vi klara besked om att alla bord var reserverade men vi fick gärna sitta ute och äta - i snålblåst och skyfall. Men det tar minst en timme innan ni får maten. Okej, tack. Men vi avstår nog just idag. Vi åkte till Torsby istället.

I Torsby valde jag matställe och jag hade möjligtvis förskönat stället något sedan jag var där senast. Men maten var perfekt, hamburgare och strips när den är som bäst. När vi sitter och äter i godan ro så ser jag plötsligt att det blir slagsmål på andra sidan gatan. De slår och sparkar hejdlöst. Jag ser mej omkring och undrar, vad ska vi göra nu? Mannen som precis lagat vår mat förklarar på dålig svenska hur det ligger till. Det är bara en turk och en arab som driver en pizzeria tillsammans. De brukar göra så. Okej. Jag sneglar lite tvivlande bort mot männen. När den ena fått rejält med stryk och tröjan hängde som två trådar över kroppen så joggade den andra iväg. Mitt på blanka da'n. Vad ska man säga...

Vi fortsätter vår färd mot Mormors Glasscafé. Får varsin glass-skulptur serverad och konstaterar att det var väldigt gott om än lite mäktigt.

Åker hem och fixar en smörgåstårta åt en granne. Nu tror jag bestämt att vi ska fortsätta vår nyttiga diet med våffelkväll och hemlagad sylt av alla dess sorter.

Lugnast är det i hemmets trygga vrå... 😉 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har varit i Norge på mini-semester några dagar. Jag tyckte att Myskoxe-safari var ett måste när vi nådde Dovre fjäll. Min man tyckte däremot inte att det var en lika bra idé...

Jag hade föreställt mej hur dramatiskt det skulle bli på serpentinvägarna på Trollstigen. Men vi höll huvudet kallt ända fram till färjan som skulle ta oss till Geiranger. Lars lyckades med de omöjliga att låta bilens cd-spelare mata in biljetten likt en cd. Några kissnödiga sekunder uppstod, innan jag räddade upp situationen med att hämta en pincett ur bagaget. Phu...

När vi nådde Geiranger så platsade vi inte längre bland allmänheten. Men det var mysigt med picknick på kajkanten. Ett paket kall kôrv kan rädda vilken slagen hjälte som helst. Vårt hotell var för fint för oss vanliga dödliga. Men vi fick ett bord längst inne i ett hörn och åt historiens dyraste buffé, men det var å andra sidan väldigt gôtt.

Tack Norge för en härlig tur. Storslagen natur och fint väder. Men ännu en gång bekräftas att borta är bra, men de himmelska bergen i Allstakan bäst!! ✌

Likes

Comments

Ett avslutat kapitel...

14 augusti 2009 köpte jag mitt första hus, 22 år gammal. Jag ville bo i Allstakan med mina voffsingar Hugo och Hampus - Det var den enkla anledningen. Många beskrev mina handlingar som ren idioti. Unga flickor köper sig inte hus på egen hand. Jag kan såhär i efterhand hålla med, men skulle inte kalla mej idiot. Jag kanske är västra Värmlands största "stönbleg" men skulle inte för allt i världen erkänna de.

Trots att det stundtals blåst hårda vindar och jag tyvärr inte är speciellt händig så har jag klarat denna resa galant. Det är mycket tack vare min pappa visserligen. Bakom varje framgångsrik kvinna står en stöttande pappa. Trots allt så är det just pappa som plogat snö och grusat på vintern. Han har också haft ständig jour när det gäller pelletspannan som ibland stoppat vid olämpliga tillfällen och hjälpt mej starta gräsklipparen när den strejkat.

Jag erkänner rakt upp och ner att man klarar sig mycket bättre med en händig man vid sin sida. Både jag och huset i sig mår bättre av de.

Jag överlämnar nu Solbacka i en annan familjs händer. 

Likes

Comments

Vi firade aldrig vår 1 åriga bröllopsdag den 19 juni. Omständigheterna gjorde att det inte passade. Hela bygden låg i sorgdvala eftersom vår granne Sylvia var försvunnen och återfanns ett par dagar senare avliden.

Vårt första år som gifta har gått vansinnigt fort. Men vi har hunnit med väldigt mycket också. Förhoppningsvis blir de många fina år tillsammans.

Mina föräldrar har om jag inte minns fel varit tillsammans i 42 år och gifta i 32 år. Helt vansinnigt många år.

Mina svärföräldrar Ove och Margareta slår däremot alla rekord. De firar guldbröllop och gifte sig i Gunnarskogs kyrka den 24 juni 1966. Femtio år som gifta. Detta ska vi fira på Kalasmakeriet i Gräsmark idag. Imponerande att hålla ihop så länge. Äktenskapet är ingen dans på rosor alla dagar.

Likes

Comments

Köpte mej ett par nya skor idag. Ett par Asics. Jag har aldrig tidigare haft ett par skor i detta märke förut. Men jag tänkte att det kanske var på tiden. Jag tog den dyraste modellen, mest för att de var finast i färgen. Dämpning och löpsteg är något som jag inte förstår mej på. Skulle aldrig ställa frågan i en sportaffär heller. Eftersom jag inte precis är någon synonym till sport. Kanske rent av raka motsatsen.

De lustiga i hela historien var kanske ändå personalen på Intersport i Arvika. Som var så serviceinriktade så att de behandlade mej lite som en maratonlöpare. Åtminstone en blivande maratonlöpare. All heder åt dem. Det var troligen både första och sista gången jag upplevde den känslan.Trots att alla kunder som köpte skor fick detta träningsprogram, så måste jag ändå le lite extra över att jag fick de. "Bli en bättre löpare" - Förvisso är det inte så mycket som ska till för att uppnå de målet. 😉

Som min gympalärare på gymnasiet sa när han läste av ett slags diagram över kondition. Jo men Catharina. Du har ju faktiskt bara dålig kondition, det finns de som har jättedålig kondition också. 👍 Jag tar med mej alla coaching-tips när jag ska testa mina nya fina skor. Är osäker på om jag har något löpsteg överhuvudtaget. 

Likes

Comments

Jag jobbar inom vården. Jag trampar på hårda golv hela dagarna. Fram och tillbaka. Cirkulationen i min kropp är i tillägg nästintill obefintlig. Det tar en hel dag för blodet att ta sig upp från fötterna. Jag kanske överdriver en liten smula. Men det är nästan hela sanningen.

En dag när jag kom hem från jobbet så la jag mej på soffan med benen högt uppefter taket och fick världens snilleblixt. Hur vore det att testa stödstrumpor? Men vad i hela helsike. Hur gammal är du egentligen? Det var frågan jag ställde mej själv. Även syster yster och min kära mor skakade i huvudet och tyckte jag var knäpp. Som så många gånger förut. Men vem brukar alltid ha rätt?

Sagt och gjort. Men vart köper man stödstrumpor? Apoteket naturligtvis, alla "gamlingar" köper strumpor på Apoteket. Gick in på Apoteket i Arvika och visst hade de stödstrumpor där. Längst framme vid kassan. Jag stod där med hundhuvud och kände mej mycket obekväm. En kassörska tittade kanske inte snett på mej, men det kändes så. -Behöver du hjälp? undrade hon. - Nej tack, det behövs inte. Inte alls. Jag ryckte åt mej två par i en storlek jag trodde att jag hade och gick till kassan. Äsch, jag får läsa vad det står när jag kommer hem. Storleken var rätt, jag behövde inte byta.

Mina fantastiska stödstrumpor, eller kompressionsstrumpor om man så vill, visade sig vara det bästa jag köpt. Nästintill. Jag jobbar inte gärna en dag utan dem. Mina ben är pigga som lärkvingar när jag kommer hem. Men jag köper numer mina strumpor på nätet. Det finns så väldigt många fina. Här nedan finns ett urval som jag har i min strumplåda nu.

Strumporna ökar inte bara cirkulationen utan motverkar även åderbråck. På frågan varför man inte ska använda stödstrumpor på jobbet finner jag inte några svar. Var snäll mot dina ben, det lönar sig. Oavsett ålder.

Tack för mej...;-)

Likes

Comments

Fantastiskt väder, välkommen våren!! Känns som det finns hopp om livet. Är ledig idag. Passade på att putsa alla fönster och skura golven. Som djurägare är det nästan hopplöst att ha rena golv och fönster vid den här tiden. Speciellt när de sätter tassarna mot rutan och krafsar när de ska in. Man råkar nästan säga KATTJÄVEL lite väl högt när de smäller upp leriga tassar på rutan. Man längtar lite till frusen mark, men bara lite.

Jag sitter alltså här i min fåtölj och väntar på att golvet ska torka. De har visst redan torkat, men jag sitter kanske kvar fem minuter till. Radion har stått på hela dagen och min hjärna måste ifrågasätta och bearbeta informationen som strömmar ut ur den. Ibland stänger jag av radion för att vara ifred. Tystnaden är verkligen underskattad.

På radion ger de öl och vin-tips inför påsk? Jaha, varför då 2016? Men de kanske inte behövs påminnas om att cirka 400 000 barn i Sverige har en förälder som har problem med alkohol. Kanske är det än fler under storhelgerna eftersom det plötsligt är okej att vara full flera dagar i sträck.

Jag har inget emot alkohol, men dricker otroligt sällan nu för tiden. Tråkigt att se hur mycket elände det ställer till med. Även om jag också kan tycka att det är ganska oskyldigt att dricka ett par glas vin när man är ledig och inte som någon i min närhet menande påstod. -Afterwork är synonymt med fulla alkoholister. Nej, lagom är bäst...

På tal om elände så hörde jag också om en person som ville dubbla priset på godis. Pengarna skulle tydligen finansiera vården av överviktiga. Någon kontrade med att de borde i så fall göra samma sak med alkohol. Nej, just precis. Det skulle ingen människa acceptera i dagens samhälle.

Dubbelmoralen lyser klart ...

Nej, skärpning folket. Trots att det inte är någon som behöver betala för mina extrakilo, eftersom jag bär dem själv. Så tror jag inte att det är någon mening med att höja priset på varken godis, alkohol eller annan frosseri-vara. Om man har ett begär efter något så behöver man nog jobba med de på andra plan. Dessutom får man unna sig onyttiga saker ibland, eller ganska ofta egentligen. Så länge man inte skadar någon av sitt beteende.

Nu har de visst gått en halvtimme. Bäst att slänga upp gardinerna.

Hejsvejs!! 😘

Likes

Comments

Jag står och väntar på hissen. Det finns två hissar bredvid varandra. När jag väntat en stund så kommer en klunga med fyra personer och ställer sig bredvid mej och väntar de också. Hissen plingar till och dörrarna öppnas. Klungan tränger sig in i hissen. Jag blir stående utanför hissen och konstaterar att jag inte får plats. Hissen blev full. En av flickorna i hissen tittar upp på mej. Jag ser att hon konstaterar att de tog hissen mitt framför mina ögon. Men hon slår bort blicken och dörrarna glider igen.

Jag tog nästa hiss upp och ställer mej utanför en dörr. Personerna bakom dörren börjar inte jobba förrän kl 08.00. Vänligen vänta om ni inte avtalat annan tid. Jag väntar utanför dörren eftersom klockan inte slagit åtta. Två andra individer ställer sig bredvid mej och väntar. Den ena kvinnan trampar otåligt i fötterna. -Har någon sagt till dej att vänta utanför? frågade hon mej. Nej, jag bara läste vad som stod på dörren, svarade jag lite försiktigt. Kvinnan himlar med ögonen och tar några långa kliv fram till dörren. Hon rycker upp den och går in. Jag svansar efter och känner mej dum. De har faktiskt ett väntrum innanför dörren. Men varför skriver ni onödig information på dörren då?

Livet som väluppfostrad är sannerligen inte lätt. Jag lovade mej själv ytterligare en gång att ta för mej och klampa på. Istället för att enbart be om ursäkt för att jag existerar. Jag om någon vet att jag kan både slänga käft och ta plats. Men när det kommer till kösystem och rättvisa så agerar jag enligt ordningens alla regler. Jag blir så jävla trött på mej själv.

I väntrummet hör jag en röst fråga efter mitt namn. Jag reser mej upp och hon utbrister fascinerat och högljutt -Du var minsann en stor och ståtlig kvinna!!

Men va fan. Det enda sätter jag kan ta plats på är att vara 1,80 cm lång. Kan ni sluta tala om för mej att jag liknar Kebnekaise. När någon väl visar lite engagemang i min närvaro så måste min längd kommenteras. Istället för att protestera ler jag lite snett. Mjo, visst är det så.


Likes

Comments

Idag är mina små juveler i olycksfarmen 10 veckor och snart är det dags för dem att flytta till sina nya hem. Det var aldrig några problem att finna bra hem åt dem. Jag marknadsförde dem hårt till en början och det visade sig att intresset var så stort att Hedvig skulle kunna ha fått fler kattungar. Som om inte sex stycken huliganer vore nog.

Jag har faktiskt aldrig någonsin räknat mej själv till en kattmänniska. Det har varit hundar för hela slanten. Jag skulle inte vilja påstå att jag blivit en galen kattkärring heller. Även om dagens åtta katter kan ge en antydan om de. Som tur är så ska sex av dem snart flytta.

Det var en dag i oktober 2013 som jag bestämde mej. Den herrelösa katten jag sett under en veckas tid skulle få flytta in. En granne hade försökt få tag på en eventuell ägare utan resultat. Hon var inte i sitt bästa skick. Pälsen var ovårdad och hon var smal som ett snöre. Jag tog henne till veterinären för att råda bot på öronskabb och annat smått och gott. Vid denna tid var också mina fina vänner Hugo och Hampus i livet. Jag använde mej av allitterationsprincipen och därför fick den röda kattkraken namnet Hedvig. Min barndomsidol Hedvig Höök i serien "Från A till Ö" var inspirationskällan.

Jag visste inte om Hedvig var steriliserad. Men jag skulle väl ha kunnat räkna ut med lilltån att en person som lämnat sin katt vind för våg inte heller skulle ta henne till veterinären i sådant syfte. Men det var inte förrän den 13 juni 2015 som jag fick informationen svart på vitt. Det var samma natt jag och Lars sov första natten i vårt nya hus i Storbäcken. Det var också samma dag som Prins Carl Philip gifte sig med Sofia Hellqvist. Hedvig födde två kattungar. Det var bara den ena som överlevde. Den sköldpaddsfärgade katten fick helt sonika namnet Sofia.

Sofia blev kvar hos oss i Storbäcken. Det fanns aldrig någon tvekan angående den saken. När Sofia blivit tillräckligt stor för att klara sig själv så skulle jag ta med Hedvig till veterinären för att sterilisera henne. Det blev aldrig av och den 19 november 2015 så födde hon nästa kull. Denna gång var vi inte helt oförberedda. Hedvig såg nämligen ut som en öltunna.

Bilderna ovan visar Hedvig dagen före hon födde. På den andra bilden är kattungarna 1 vecka gamla. Att se ett liv utvecklas är något utav det häftigaste jag vet. Oavsett om det är människor eller djur så är det helt makalöst hur ett litet knyte kan födas för att sedan steg för steg utvecklas till en självständig individ. Trots att kattungarna nu vid 10 veckors ålder är otroligt busiga och nästintill gangsteraktiga, så är de verkligen söta. Jag kommer att sakna dem när de flyttar. Samtidigt som lättnaden är total. Nu efter att de flyttar så kommer jag att boka in en veterinärtid åt Hedvig. Men jag tror att Sofia ska få en chans i framtiden. Lite häftigt är det väl ändå med tre generationer.

Det är inte fritt utan att dessa små sötnosar har förbrukat åtskilliga mängder kattmat och kattsand. Skulle kunna göra världens reportage om Ever Clean. Men konstaterar bara att man inte ska snåla på kattsand. Mycket dyrare, mycket bättre. Som allt annat som går att köpa för pengar.

Jag tror att Hedvig tycker att det ska bli skönt när de flyttar. Men frågan är om inte storasyster Sofia kommer att sakna dem. Hon fick några syskon att leka med tillslut.

Likes

Comments

Kärleken spirar på morgonpromenaderna. Men kanske inte av den anledningen ni tror. Jag blir så glad och varm i hjärtat över att se alla fräscha glamorösa oemotståndliga Mercedes w124 kombis som går som taxibilar här på Kanarieöarna.

Saknaden över min fina älskade vän Mercedesen väcker starka känslor. Han delade glädje och sorg med mej i över sju års tid. Det var ett vackert förhållande som sorgligt nog tog slut. Man glömmer aldrig en sådan trogen vän. Hoppas du minns våra upptåg med glädje, den glädje vi upplevde bland olja, svett och tårar.

Så när jag nu fick se dina fina släktingar här borta i bilarnas paradis så tänkte jag ta en liten käck fin somrig bild, för att hedra minnet av min gamle vän. Jag blev så inspirerad av alla fina Mercedeser så jag råkade hamna ett kvarter för långt från civilisationen.

Där ett stenkast från de vanliga turiststråket mötte vi två pundare. Pundare utan pengar. De yrade om uteblivna arbetstillstånd och längtan efter frukost. De hade troligen inte duschat på någon vecka och om jag får gissa så var det inte ägg och bacon de ville ha till frukost. Knarkare bakom flötet är inte vad vi vanligen brukar prata med. Min man försäkrade dem om att vi inte hade några pengar och vi stegade iväg som två gaseller.

Det är efter sådana händelser man inser vad som skulle kunna ha hänt. Vad hade vi gjort om de hade dragit kniv eller något annat som brukar hända på film. Vi konstaterade att det är bra att vara byggda som ett par rejäla skogshuggare. Eller ryska hockeyspelare som de brukar hävda på mitt jobb.

Just i detta nu sitter Lars och blir oerhört provocerad av några skåningar som pratar alldeles för högt och upprepar ordet pippifågelen tusen gånger om. Snart ställer han sig nog upp och drar näven i bordet och skriker att - Dä ä väl för helvete é Duve!!

Annars har vi de otroligt gött!! Längtar bara lite hem till Aschtaskogen...


Likes

Comments