Header

Den här bloggen var för länge sen förlorad eftersom det blev mars, vilket med andra ord betyder att allt blev lite sämre och energin till saker som detta försvann. Detta är något jag i och för sig inte har sörjt över jättemycket, men nu kände jag att jag vill börja blogga lite igen, vilket jag då gör!


För er som inte vet vem jag är, heter jag Ada och är bosatt i den nästan obefintliga orten Mantorp som inneboende hos min kära faster och farbror. Detta är för att jag är born & rasied i Ödeshög vilket otroligt nog är ännu mindre än Mantorp och ligger mitt ute i ingenting som gör det till en ganska oattraktiv pendelstad. När man då har valet att få sova 1,5 timme längre på morgonen i Mantorp än i Ödeshög... då gör man det.

Efter denna långa utläggning som inte ledde till nånting kanske ni undrar varför jag är så intresserad av att pendla? såklart finns det ett enkelt svar med det också. Jag går på gymnasium i ytligare en stad. närmare bestämt estet musik programmet på Folkungaskolan i Linköping. Här går jag i andra året och trivs otroligt bra!! Det är där allting händer och det är en sån stor del av mitt liv.

Jag hoppas ni vill följ med här på bloggen ett tag, har så mycket att se framemot nu i höst och är såå taggad!! och det ska bli så kul att dela det med er!


Kram  och puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

På min gata i stan.... ganska nära mig iallafall eftersom jag bor mitt ute på en åker finns det ett hus som går under namnet spökhuset av en ganska rimlig anledning.

Det ser ut som ett.

För några år sen var det en fotograf som fotade de kusliga huset och genom skuggor, ljus eller övernaturliga ting såg det ut som en kvinna i  fönstret. (Detta var inte självklart dock, men det man vill se ser man oftast). Efter det var det många som ville se denna spökbyggnad med egna ögon, övertygade om att de skulle komma direkt till en skräckfilm. Det blev mycket spring runt huset och på grund av det spikades dörrar & fönster igen vilket bara resulterade till än en kusligare scen.

Innan jag flytta till Linköping åkte jag förbi detta eländiga hus varje dag med skolbuss och när jag var där idag, en mulen trist dag då nästan en gullig sommastuga ser obehaglig ut var det en väldig stor skillnad från vad jag var van vid. Allt sly, alla buskar och träd var nerhugna och där stod nu bara det tragiska hus helt naket och kalt som jag var så van vid att bara glimta mellan löv och grenar. Det såg så ensamt ut så jag nästan blev ledsen. Skorstenarna var borta och tegenpannor hölls på att tas bort så jag antog från det att det snart skulle rivas.

Jag kunde bara inte låta bli att springa ut med kameran som tursamt var med och dokumentera spökhuset som snart skulle bli ett riktigt spökhus.

Likes

Comments

Detta är något som jag tycker är så fint på ett sådant simpelt sätt. Det kallas kubhylla och är i princip vad det låter som, kuber eller lådor som man bygger ihop till en hylla. Det finns inga rätt eller fel, man bestämer helt själv, hur det ska se ut, vad man ska ha i och vart. Golvet eller väggen.

Jag är lite sugen att ha det över mitt skrivbord, med pyssel, pennor, böcker och pärmar. Tror även det skulle passa jättebra att ha över en större yta av vägen och kasta ut alla billyhyllor och byråar.

Hiss eller diss?

Puss o kram skumbanan!

Likes

Comments

Idag fick denna gullegris den stora rollen som Dagens bild! Hans namn är Hubert (eller Hubbe som han oftast kallas) han är verkligen en av de finaste katterna jag vet och han historia är bedårande.

Ingen riktigt vet hur gammal han är, första gången jag träffa honom var en sval sommarnatt efter en kväll i Linköping, Pappa och Ebbe hade pysslat om hästarna och fixat med katterna. När de var ute i stallet märkte det att något inte stod rätt till. Katterna oroliga och bråkade med varann som de aldrig brukade göra. Mitt i detta kaos hördes ett litet pipande som inte kunde komma från någon annan än en liten kattunge. Efter lite letande hittade de en tovig, undernärd liten bebis som var rint 4 veckor gammal. De ringde till mig och berättade den stora nyheten som väntade när jag kom hem.

När jag väl kom hem sen hade de fortfarande inte listat ut vem modern var. Ingen ville se något av denna lilla plut som nu var helt övergiven. Vad skulle vi göra? Vid det här lagret var det nästan beckmörkt ute, vi kunde ju inte lämna honom ute, han skulle aldrig klara sig. Men skulle vi ta hand om honom? Han var fortfarande för liten för att äta mat och behövde den näring som mamman kunde ge honom. Jag ville helst ha honom i sängen och beskydda honom för allt ont. Det gick förstårs inte så tillslut kom vi överens om att han skulle bo i stor flyttkartong i köket med filtar och gömställen.

Det första jag gjorde dagen efter var att gå upp vid 7 för att mata den lilla tussen. Jag hade en liten spruta/flaska som jag fyllde med rumstempererad mjölk och mata honom. Detta älskade han och jag fortsatte med det med ca 4h mellanrum. däremellan knarkade jag alla kattböcker jag hittade. Han hade blivit mitt lilla barn och jag hade blivit hans nya mamma. I två veckor fortsatte vi på det här sättet, började ge honom mat, fick honom att dricka ur skål istället för flaska och tog med hobom överallt. När vi åkte och bada vid vår sommarstuga tog vi kartongen och katten i knäet i bilen så han kunde sova i ett rum i sommarstugan och vi kunde mata honom där. Han blev verkligen vårat barn, vi såg honom växa upp och övergå från en rädd, desperat litet kattunge till en trotsig ungkatt som älskar att bita i fingrarna och göra det han inte får göra. Som att sova i min säng när jag är allergisk. Men sånt får man ta med en bebis som Hubert.

Puss o kram skumbanan!

Likes

Comments

Nu ligger jag här i min säng och funderar på vad jag nyss har gjort, var detta verkligen bra? Att starta en blogg genom att titta på andra nystartade blogger och vips så har jag en egen liten blogg utan att ens ha hunnit reagera på vad som hänt.

Det känns som om jag har fått ett litet barn jag måste ta hand om, väldigt spännande men ett ansvar. Detta är ju förstårs väldigt barnsligt och underligt för bloggen varken skriker eller dör om hen inte får mat.

Just nu får detta vara mitt barn, och ett löfte till mig själv att ta hand om detta barn, vissa kärlek, omtanke och nya intryck från världen.

Självklart får ni följa med här på bloggen och se vad livet ger en ganska patetisk krullhårig 16 åring som är osäker på det mesta. Det blir kul. Det blir bra. Det blir alldeles.. alldeles... alldeles underbart!

Tack för mig, hoppas verkligen vi ses.

Puss o kram skumbanan

Likes

Comments

Min instagram @adahultberg