Header


Jag är igång igen - men du hittar mig HÄR istället!​

PUSS

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Det har ekat ganska tomt här den senaste tiden, med flit. Jag är liksom mättad. Mättad på hela den här grejen.

Jag är en person som har behov av att uttrycka mig. Jag älskar att skriva av mig och jag älskar att dela med mig. Men jag vill inte dela med mig längre. Jag är nöjd.

Jag har alltså tagit beslutet om att sluta blogga. Jag kommer att skriva av mig, när jag behöver. Men inte här och inte med syftet att levererar. Det kommer att helt ske på hobbynivå. På mina villkor, precis där och då jag känner att jag behöver det.

Jag säger alltså här och nu Bye bye, i Love you! (senaste meningen som jag lyckats lära Isabel, haha) och kanske möts vi igen eller så gör vi det inte. Tack och hej för mig liksom.

Instagram är platsen där viktresan kommer att fortsätta att dokumenteras på; @dendarmamman.se och för er som faktiskt känner mig privat så finns jag och allt som det innebär under den låsta profilen @alexandraalkanius

Ni är och har alltid varit världens bästa följare, ta hand om er - PUSS

Likes

Comments


Dom där älskade barnen alltså. Mitt hjärta svämmar över bara jag tänker på dom. Mina tjejer. Det finns så mycket likheter i dom redan, även om Angelina bara har hunnit bli 10 veckor.

Men alltså, tio veckor?! Hur hände det där. Det har gått så fort sen hon kom. Tiden med henne i magen var ännu värre en tiden under graviditeten med Isabel men sen dagen hon kom har den totalt sprungit iväg. Två döttrar alltså. Det är helt galet. Galet underbart.

Idag vägde hon in på 4800g och har hunnit bli 58 cm lång. Hon närmar sig mittenkurvan tillskillnad från sin syster som länge låg några streck över. Jag visste att hon hade växt, men jag tippade på knappt 4500g så det var en positiv överraskning. Om några veckor är det dags för sprutor och då hoppas vi att hon passerat 5 kilo.

Fem små ynka mjölkpaket. Så lite men ändå så mycket. Vår älskade mini.

Coolast i stan är hon också, jävlar alltså. Dom där två gjorde vi bra!


Likes

Comments


Idag ska Angelina få vägas och mätas på bvc hade jag tänkt. Ska bli intressant att se hur mycket hon väger nu, hon börjar kännas tung. Just nu ligger hon i min famn och sover.

Min förkylningen är seg och vägrar ge med sig. Den är mycket bättre dock, så med en stor drös med tur kanske vi är fit for fight för F1 i morgon eller på fredag. Jag är så taggad fortfarande! Men behöver komma igång känner jag. Det finns alltid den där lilla risken att allt rinner ur sanden när man hamnar på hold lite och det har jag varken lust eller tid med.

Nästa mål är ju att komma under 90. Till den 3 April har jag ju bestämt att jag har på mig och det är tyvärr några kilon kvar tills vi kan bocka av även det delmålet.

Men vi börjar med att ta reda på om mini har vuxit och sen hoppas vi på framgång på förkylningen till i morgon.


Likes

Comments


Nu kära vänner har jag äran att bjuda in till en härlig "kom igång" eftermiddag med allt ni kan tänka er att vilja veta om fitnessboxarna C9, F1 och F2! Det blir en eftermiddag i härlig pepp anda med smakprov, utlottning och goodiebags - OCH DET ÄR SÅKLART GRATIS!

Var? Märsta, norr om Stockholm
När? Söndagen den 3 april
Tid? Klockan 15:00

Det finns begränsat antal platser så det gäller att anmäla sig i tid. Senaste datumet för anmälan är dock den 28/3. Så dra med dig en vän eller kom och bli vän med oss - Kan jag, så kan du komma i form och nu peppar vi varandra!

HOPPAS VI SES!
Maila din anmälan till Alexandra.foreverfit@gmail.com
Likes

Comments


Vilken helg vi haft. Jag har blivit dunder förkyld. Igår bröt det ut totalt, det va ju så soligt i lördags så jag var ju lika korkad som man är varje år och tog vårjackan. Att man inte lär sig. Så fort solen går ner (eller man råkar befinna sig i skuggan) så är den där vårjackan alldeles för kall ju. Jaja, vi hade iaf en riktigt kul lördag.

Gårdagen bestod av att fixa ärenden, dansen (bilden är från när Isabel bokstavligt talat är på språng in till dansen) och den återkommande veckohandlingen. Och sen gick den till att vara dunder-mega-jag-dör-snart förkyld dårå.

Tidigt i morse åkte Andreas till London för jobb och vi är gräsänklingar igen. Det känns inte svårare med två barn längre. Jag antar att man växer in i rollen. Det är ju lite som att vi alltid varit fyra nu.

Så, måndag - BRING IT!

Likes

Comments


DET ÄR BUBBEL- BRUNCH LÖRDAG!

Det är spännande det här med att vara småbarnsförälder. Spontanitet när det gäller egentid är svårt. Idag är vi fyra mammor som ska hänga i stan och ha bubbel-brunch! (bokat sen typ 2 månader tillbaka, haha)

Innan jag hade barn så var jag spontaniteten själv. Allt jag gjorde var spontant. Ingenting var heller särskilt genomtänkt. Det var nog hahaha bra för både mig och världen att vi skaffade barn. Hälsosamt, haha.

Så, nu kör vi!
BUBBEL-BRUNCH LÖÖÖÖRDAG!


Likes

Comments


Det plingade på dörren tidigare idag och där väntade det här fina budet - Jag älskar att få bud!

Det var fyllt med fräscha grönsaker, lunch låda och produkter från Quorn. Visste du att vi i Sverige slänger 54 kilo mat och dryck per person varje år? Det sägs att en barnfamilj kan spara 3000-6000 kr varje år genom att äta upp all mat som vi normalt slängde. Vi är bäst på att köpa för mycket mat. Vi hinner inte tillaga den innan den blir dålig eller så lagar vi alldeles för mycket mat och inte riktigt äter upp allt som blir över. Jag slår vad om att vi tillhör den familjen som kan spara 6000 kr per år. Det är ju tragiskt när man tänker efter. Men Quorn utmanar mig nu till att ta tillvara på allt i budet, vilket jag tänker försöka mig på!


Quorn filerna blev det till kvällsmat ikväll. Tillagade dom med ett medföljande recept som blev riktigt gott. Vi äter väldigt sällan vegetariskt hemma, så det borde vi också bli mycket bättre på. Äter ni mycket vegetariskt?


Tack för det fina budet, tankeställaren och inspirationen till att förbättra Quorn!

Är ni sugna på receptet så hojta till ;)

Likes

Comments

Jag känner mig trött och väntar bara på att någon hemsk influensa bryter ut i min kropp. Jag är förkyld, utan att det syns. Ni vet när halsen gör ont, huvudet är tungt och man känner sig ständigt matt. Men på samma gång så känner jag mig fylld av energi och lycka. Livet spelar oss små spratt ibland.

Idag har jag kvalitetstidat med mammor i Mall of scandinavia. Räksallad till lunch, mysig shoppingrunda och mycket prat. Man behöver sånt ibland. Kvalitetstida med andra kvinnor.

I morgon hoppas jag att jag kan åka och hämta min F1 Box. Sen hoppas jag att förkylningen bara lägger ner och sen kör vi - Jag vill inte tappa min motivation!

Likes

Comments