Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Texter

You did it, you freakiii'n did it. Du tog dig ur den onda cirkeln. Du fixade det. Det tog tid men nu står du här som den starka jävla individ du var innan cirkusen kickade igång. Du behöver ingen kvinna eller man för att känna att ditt pussel är helt, du saknar ingen pusselbit längre för du har äntligen lyckats komplettera hela dig på egen hand. Du har helt fria händer att ta avstånd från det där som förstörde dig inifrån & ut och denna gång lyckades du. Du föll inte tillbaka som tidigare utan du stod upp och insåg äntligen att fan jag är värd så jävla mycket bättre.

Likes

Comments

När man ligger där om natten och känner hans kraftiga andetag i nacken och hur han håller om dig hårdare än nånsin när han sover & man tänker för en mille sekund att "fyfan vad lycklig jag är", då är allt bra & morgondagen är långt bort.
När morgondagen väl dyker & vardagen kommer ikapp en, när verkligheten slår en hårt i ansiktet och alla bekymmer & alla orosmoment poppar upp omedvetet så tänker man för några sekunder att "vad håller jag på med?" Vad har du gett dig in på? Han sårade dig. Du måste sätta stopp innan det är försent." Men tänk om den där mille sekunden av lycka utklassar de där sekundrarna av oro & bekymmer & man tänker för några sekunder att "det kanske kan vara värt det, men bara kanske".

Likes

Comments

Tjej vs Kille - flickvän vs pojkvän

Tjejen. Flickvännen. Hon ska spela svår. Hon ska backa undan. Hon ska leka off & det är killen som ska fånga henne.

Men om?.....

Killen. Pojkvännen. Han ska spela svår. Han ska backa undan. Han ska leka off & det är tjejen som ska fånga honom.

Vad gör man då? Då står man där i ingenmansland som en hjälplös själ? Som två hjälplösa själar med murar & fasader höga som Mount Everest.

Känslorna gömmer sig under fasaderna & murarna men ingen vågar. ingen vågar riva ner den andras fasad & mur. man backar. man blir off. man spelar svår. Det är ingen som fångar någon. & till sist så står man där hjälplös & fast i en ond cirkel och spiral fylld av frustration och känslor.

Likes

Comments

Skärp dig

Skärp dig. Ta dig samman. Vad håller du på med? Ändra tankesätt nu. Pronto. Du förtjänar det bästa av det bästa. Låt inte de negativa tankarna ta över. Det är lättare sagt än gjort, jag vet. Men du är bra. Du är du & med all rätt. Byt ut "jag duger inte" mot "jag duger mer än väl".
Det som en gång förstörde dig kommer inte åt dig längre. Fastna inte i det gamla utan gör om och gör rätt. Förvänta dig det värsta men hoppas på det allra bästa. Hantera med och motgångar. Gräv inte ner dig. Aldrig någonsin. Stå upp & stå upp stark. Ligg inte där i sängen eller stå där på jobbet och bryt ihop. Skärp dig. Du är fantastiskt och inget ska någonsin få dig körd i botten igen. Aldrig någonsin så skärp dig & ta dig samman & framför allt ställ dig upp starkare än aldrig förr. Tillsammans är vi starka men ensam är också alltid stark. Du är stark & så jävla fantastisk på alla sätt och vis. Förträng aldrig den rena sanningen.

Likes

Comments

Hjärta eller hjärna?

Vi människor vet djupt inne i oss själva vad som anses vara rätt och vad som anses vara fel. Vilka beslut och ageranden som bör fattas i olika situationer men.. ändå på något konstigt jäkla vänster så följer vi inte alltid de ageranden och beslut som bör tas utan vi agerar helt tvärtemot.

Hjärta & hjärna? 2 stora ting som hjälper oss men som också stjälper oss nått så inåt helvete.
Vi är smarta men samtidigt så dumma.
Vi är vetande men samtidigt så ovetande.

Vad bör prioriteras? Det säkra före det osäkra? Ska hjärnan styra där hjärtat hamnar i bakgrunden? Eller ska hjärtat vara i fokus där hjärnan får backa några steg?
Fokus hamnar på vad som gör oss minst ledsna i slutändan? Vad som gör oss minst besvikna och förkrossade?

Dilemman uppkommer 1 2 3 gånger och felaktiga beslut tas 1 2 3 gånger där hjärtat oftast får agera boss men vad fasiken ska man göra när man mår minst lika dåligt av att ta det beslut som egentligen är rätt där hjärnan är boss nr 1.

Vem har egentligen rätten att tala om för dig vad som är rätt och fel. Vem bestämmer vad som är rätt och fel? Är det du eller din omgivning som avgör vad som blir bäst för dig.

Åsikter kan tas in 1 2 3 gånger men när det väl kommer till kritan så är det du som ska fatta besluten där du antingen kommer att göra val för att våga vinna eller val för att våga förlora.
Det finns inget rätt eller fel beslut utan det är hur du i slutändan hanterar det val du valde att göra som kommer att påverka dig i rätt eller fel riktning.

//J

Likes

Comments

Du är bättre än så

Våga aldrig någonsin klanka ner eller klandra dig själv. Du är bättre än så. Du är bättre än hon eller han. Du kanske inte resonerar eller tänker så för tillfället utan hela din värld har fallerat rakt framför dina fötter.
Men det är ren sanning. Du gjorde allt. Du visade dina framfötter. Du spenderade varje sekund på dygnet för att pressa ut det yttersta ur dig själv för att allt skulle bli 100% bra. Du gjorde ta mig fan allt som stod i din makt. Så vet du vad. Du är bättre än så.
Hon eller han kan inte komma åt dig längre. Tillåt inte de negativa tankarna att ta över din kropp och förstöra dig från insidan och ut. Du är bättre än så. Du är allt & lite till. Glöm aldrig att du gav allt & att det var good enough det var bara inte good enough för henne eller honom. Din tid kommer. När hur var är oförutsägbart men när det smäller då vet du att hittat rätt.

Likes

Comments

TOMHET

Tomhet inombords & utåt. Utstrålning utåt och värme inombords.
Vart tog det vägen?
någonting saknas och fattas... någonting stämmer inte och kroppen skriker efter svaret på pusselbitarna till helhetspusslet.

Känslokall men samtidigt så skör.
En tuff fasad med en instabil insida.
Hur kunde detta hända?
Ovetande men samtidigt ändå vetande.
Naiv & dum men samtidigt ändå smart.
Kluven men samtidigt ändå bestämd.

Tomheten?? Den har inte alltid funnits där. Tomheten på känslor, tomheten efter hon eller han, tomheten på bitarna i det fungerade helhetspusslet.
Situationer. händelser. trauman.
Det skapar den individ och människa som saknar sitt helhetspussel.

Den mörka tunnel som skapats förblir mörk.
Tror vi. Men & det finns alltid ett men.

Ljuset i tunneln existerar och när ljuset väl visar sig vare sig det är imorgon, nästa vecka eller månad så kommer pusselbitarna till varje individs helhetspussel att finnas i slutet av tunneln.
Ett steg i taget. Ett steg närmare att fylla det tomrum som en gång förstörde en.

//J

Likes

Comments

Otillräcklig eller tillräcklig?

Ni vet den där känslan, känslan att inte känna sig tillräcklig trots att man ger och gav sitt allra yttersta i varje situation, den där känslan som uppstår när man inte känner sig 100% duglig till varken det ena eller det andra. 

När den där temporära känslan av otillräcklighet sakta men säkert börjar övergå till en permanent känsla som man dras med varje dag i och med att man får bekräftat gång på gång att det man gör inte är good enough.
100% agerande och slit övergår till 90%, 80%, 70%... 60%... tills botten är nådd. Men till vilket pris?

Tillåt inte otillräckligheten komma ikapp och krossa er på detta vis, tillåt inte hon, han eller dem att tränga sig in i ert tankesätt eller ert sätt att vara och se på er själva för den där hon, han eller dem som skapar denna hemska självbild och känsla hos er är inte rätt personer att ha omkring sig.

Ingen människa kommer att visa på tillräcklighet i deras ögon för att ingen människa är en omänsklig robot utan några som helst brister och känslor som kan uppfylla alla deras existerande höga & sjuka krav.

Det är inte oss själva vi ska klandra. Det är hon, han eller dem som vi ska ge skulden. För vet ni vad vi är tillräckliga det krävs bara rätt människor för att ta fram den fina självbild och känsla som du förtjänar.

Likes

Comments