Pyret

Hjälp. Hur hamnade jag här? Jag som var fast beslutsam om att jag inte skulle gå över tiden. "Jaja, många går över tiden, men det gäller inte mig. Inte jag inte!". Eller, jo det gjorde det ju minsann. Nu är jag den där blivande, mentalt frustrerande mamman som gått över sitt bf-datum med hela 5 dagar. Som varje morgon vaknar med en besvikelse över att han, vår lille prins, minsann inte kom inatt heller. Förnuftet säger såklart att det är vanligt att gå över, eller att man inte ens gått över förrän man passerat 43+0, men det är ju det mentala som sätter sprätt i huvudet. Ena dagen känns överkomlig och jag kan lunka på och känna mig positiv och kanske till och med njuta av lugnet, men sen kommer den andre dagen likt en käftsmäll och jag känner misstro till kroppen. Att kroppen liksom inte fattar galoppen.

Idag är en sådan dag. Vaknade ledsen, tyckte allt kändes hopplöst och ville bara känna värkarna komma nu, nu, nuuuuu. Få säga "jaaaaa" till värkarna, som vi läst på om i alla dessa olika böcker och förlossningspoddar.

Men i det tuffa kan jag även se det vackra (när jag tittar bortom min bitterhet), att jag och Kim får möjlighet till några sista dagar att bara vara just Kim och Susie och inte pappa och mamma som vi sedan kommer vara för resten av våra liv. Jag kan titta serier, blenda min smoothie på högsta effekt så det rungar i lägenheten och slappa i soffan till Nyhetsmorgon och tända ljus.

Så vad ska jag försöka ta med mig av den här dagen? Hitta fokus på det positiva. Försöka planera in saker och mål som gör mig glad. Exempelvis att jag ska få gå på Lindex babyshower i morgon här i Malmö, som hostas av Jessica Almenäs och Nina Campioni tillsammans med min preggo-partner in crime, Ellen. Det är rätt fint ändå <3.

Likes

Comments

Pyret
Ofattbart att äntligen vara här efter 9 månaders längtan ❤️
Idag vill jag hylla oss - jag älskar oss. Vi är det bästa teamet och jag är så tacksam över att få ha delat den här graviditeten med Kim- min stora kärlek i livet ❤️ Snart blir vi tre och vi är så förväntansfulla 🙈
Försöker njuta av lugnet, sista tiden av graviditeten, min fina mage som jag kommer sakna jättemycket - den har ju blivit ett med mig. Vi pratar, myser, skrattar och är nervösa om vartannat. Men mest känner vi oss bara redo nu för att ta emot vår lille bebbe med en öppen famn 💙 Så mycket kärlek för dig redan, bebbe 👶🏼

Likes

Comments