Helgen blev jättehärlig. På den icke-normativa relationsfronten är det strålande sol och uppfriskande regn! 😍 Det blev biljard på Uppsalas kulturnatt, fika i Botaniska trädgården, ett spännande besök på landsbygden och en massa bus. Jisses vad kul vi hade!

Den här veckan är det fullt upp på jobbet och jag måste fatta en massa beslut. Dels om hur jag ska möblera om. Dottern och jag har egentligen vuxit ur lägenheten, men vi ska försöka dela av sovalkoven så att dottern får ett rum där och jag ska ta över hennes sovrum. Frågan är bara hur vi ska dela av.

Glas är snyggt men dyrt och lite för knöligt att återställa när dottern flyttar så småningom. Man kan skruva fast skärmar, ställa skärmar, skärma av med hyllor, gardiner, draperi och allt möjligt. Vi kanske kunde mura upp en vägg, kasta sten i glashus eller fylla alkoven med vatten och leka akvarium... möjligheterna är oändliga... Vi skulle kanske kunna dela av rummet med ett akvarium, så får katten nåt att pyssla med om dagarna... om han har lust...

Jasså, inte det...?

Botaniska, var det ja..

Och mitt i alltihop borde jag söka tjänsten som jag vikarierar på nu. Det är inte någon lätt uppgift. Att ansöka om tjänster på statliga institutioner är nästan svårare än att åka till månen. Själva arbetet är inte jättesvårt, när man har lite fallenhet för det och relevanta kunskaper, men att skriva själva ansökan... I världen utanför universitetet dokumenterar man inte sitt eget arbete på det viset som universitetet nu tycker att man borde ha gjort. Chefer i min bransch skriver inte pedagogiska intyg enligt alla konstens regler. Man får vara glad för ett simpelt tjänstgöringsintyg och möjligen ett positivt betyg och en ännu mer positiv referens. Systemet bygger på att universitetet är sin egen lilla bubbla där de som är inne får verktygen att bli kvar. Men utanför bubblan är mina akademiska meriter inte särskilt uppskattade. Nåja, nu ska ju inte jag klaga. Jag har ju en fot inne och har ju redan visat att jag har klarat det där basala akademiska grundkravet för att söka just den här tjänsten. Jag sitter bara och sliter mitt hår över ansökan...

Och det blir stressigare på jobbet ju längre in på terminen vi kommer... Så vill jag ens ha jobbet egentligen? Det är betydligt lugnare på mitt gamla jobb, som jag är tjänstledig ifrån. Men där finns det andra svårigheter.

Men okej, det här är kul och det finns många fördelar. Så länge jag inte går i väggen, förstås. Men jag får se till att ta bort väggen innan jag springer in i den... ta vägen genom dörren istället... eller skaffa mig mykoplastiska egenskaper. (Mykoplasma är en bakterie som saknar cellväggar.)

Om sanningen ska fram är jag på rätt plats nu och borde bli kvar... De senaste dagarna har bekräftat det...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments