Header
View tracker
LIVSSTIL, MODE, MAT

Hej igen!

Idag tänkte jag skriva om 9:ans bal som jag hade innan sommarlovet. Det var väldigt, väldigt kul. Alltså roligare än jag hade tänkt mig faktiskt. Hela processen inför balen var också kul. Jag fick leta efter skor, klänning, kuvert väska, smycken, smink och beställa en tid hos frisören för hår uppsättning. Smink och smycken hade jag redan, så det kryssade jag av check listan.

Min klänning som jag hade på mig den dagen hittade jag ''last minute'' typ. För jag hade tänkt att köpa en klänning från en amerikansk sida, men klänningen var super dyr! Så när jag ville beställa den, sa mamma, är du säker på att du vill spendera så mycket pengar på en klänning? Och då börja jag tänka efter, och jag ville inte det. Men då blev jag stressad för det var ungefär 2 veckor kvar. Mycket tid skulle man tro, men inte för mig haha. Men jag hittade en ny jätte fin klänning på Zalando och jag blev glad då. Jag hittade också mina klackskor på Zalando där klacken ungefär var 7 cm lång, och jag hittade min väska där. Allt var redo nu. Jag testade också några sminkningar på mig själv och valde den som jag tyckte om mest. Några dagar senare var det skolavslutning, och efter skolavslutningen gick jag direkt till frisören. Där satte frisören upp mitt hår, och lockade resten av håret. Jag fick små pärlor i håret också. Sen åkte jag hem för att fixa kläder, smycken och sminket.

När det var dags blev jag såklart lite nervös, vi samlades ungefär 17:45, och där stod alla pyntade vagnar som man skulle sitta/stå i på vägen dit vi skulle ha balfest. Varje klass hade en egen vagn, som man pyntad med klassen. När vi kom fram åt vi god mat, vi fick en huvudrätt och en efterrätt. Sen fick vi en mini show av en DJ som klädde ut sig till Britney Spears och sjöng, det var lite roligt. När det blev lite senare på kvällen började folk dansa, och det kom upp gamla låtar som man då kunde sjunga med, och nya vart man då kunde dansa och hoppa. Kvällen fortsatte med mycket dans, skratt och några tårar eftersom att alla mina vänner skulle gå åt olika håll. När kvällen var slut hade jag ont i fötterna, men det var värt det! Här kommer lite bilder.

Kram, Demi.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
LIVSSTIL, MODE

Hej!

Så idag tänkte jag bara berätta lite kort om min sista skolavslutning på högstadiet. Det var inte så speciellt eftersom att det brukar vara samma varje år. Rektorn ger ett tal, elever visar upp deras talanger och några 9:or får stipendium. Stipendium ges ut till några elever som lärare tycks har gjort nånting bra. Det kan vara att man är en god kamrat, har höjt sina betyg eller pluggat på väldigt bra.

Jag var lite nervös när det blev dags för stipendium utdelning. Jag vet inte varför... Kanske för att jag ville få en, eller för att jag kände på mig att jag skulle få en. Jag fick iallafall ett stipendium, och jag blev väldigt förvånad måste jag säga. Så då var jag tvungen att gå upp till min mentor och hämta den längst fram i kyrkan. Det var stipendium för att plugga på ett kreativt och engagerat sätt. Jag fick 500 kr!

Så här stod det exakt: ''Demi har visat stor ambition och genom målmedvetenhet och kreativitet brutit språkliga barriärer som lett till att hon nått nya höjder i sin klättring uppför betygsstegen''. Jag blev glad, såklart. Jag blev också nöjd med mina betyg. Sen fick vi gå hem, och göra oss redo inför kvällens bal. Men jag gick till frisören först runt klockan 13:00. Men om det skriver jag nån annan dag. Här kommer lite bilder på vad jag hade på mig.

Kram, Demi.

Likes

Comments

View tracker
LIVSSTIL

Hej!

Idag tänkte jag berätta lite kort om min syster studentbal och om studenten. Detta skedde någon gång i juni. Iallafall så har min syster tagit studenten i år och jag är väldigt stolt över henne. Jag tänkte att jag ville visa några bilder från hennes bal och studenten. Just nu är min syster ute och reser, hon vill se så mycket som möjligt av världen innan hon börjar plugga igen. Här kommer lite bilder.

Kram, Demi.

Likes

Comments

LIVSSTIL, RESANDE

Hej!

Så under våren 2016 åkte jag med min demokrati grupp från skolan till Polen. Vi skulle vara där 5 dagar och uppleva massvis, framför allt koncentrations och förintelse läger från andra världskriget och staden Kraków. Måste påpeka att smarta jag tappade min mobil dag 3 i toaletten och den gick sönder... Alla mina bilder var därför borta men jag fick några bilder av mina kompisar. Därför kan kvalitén på alla bilder inte vara de bästa men aja.

,Vi bodde på ett ganska dåligt vandrar hem... Om jag är helt ärlig så har jag inte många bra minnen från denna resa. Jag mådde inte bra, det var ett dåligt vandrar hem, dålig frukost, min kompis och jag gick om med fel personer i 3 dagar och min mobil gick sönder. Kommer inte kunna gå i den djupaste detaljen eftersom att det var så länge sen jag åkte på denna resa men ska försöka skriva det mesta. Iallafall så bodde jag med 3 andra tjejer i ett rum, jag kände ju dom så det var ganska kul ändå. Nästa morgon åkte vi tidigt med bussen till lägret Auschwitz I, det var ganska chockande att se att riktiga människor har blivit behandlade och bott sådär... Efter det åkte vi till ett ännu större läger som heter Auschwitz II-Birkenau som var så stort att efter 4 timmar hade vi inte sätt allt. Väldigt otroligt att se faktiskt.

En annan dag gick vi igenom små städer som visade historia om andra världskriget och lite sånt. Vi var också på Schindlers list museum och såg massa intressanta saker om andra världskriget, judar, Hitler och mera. Vi gick också till en synagoga och till en judisk begravnings plats. Vi åt också på en judisk restaurang vilket var intressant. Vi besökte också staden Kraków och det var en mysig stad. Dagen vi var där var det Polens nationaldag så det var lekande barn och en stor marknad. Jag köpte några fina presenter åt familjen där. Den näst sista dagen mådde jag mycket bättre eftersom att min kompis och jag bestämde att inte vara med de människor vi hade umgåtts med och det var mycket roligare. Vi fick gå runt själva I Kraków. Min kompis och jag shoppade lite, käkade lunch, gick lite mer och som avslutning åt vi en glass i parken. Sen gick vi till en mat affär och köpte frukost/godis för på morgonen och till resan hem.

Som avslutning av hela Polen resan gick hela gruppen på en fin restaurang och lite senare på kvällen hade vi ljusceremoni för judarna under andra världskriget, vi släppte alltså ljus i vattnet efter att vi hade berättat om en jude och deras liv under andra världskriget. Den kvällen umgicks min kompis och jag med jätte sköna personer och jag ångrade mig att vi inte umgicks med dom alla dagar. Dag 5 var det dags att åka hem igen, och även om jag hade sätt mycket intressant tyckte jag det var ganska skönt att få åka hem igen. Det var Polen resan, nu kommer lite bilder Vill bara påpeka att jag är tjejen med vit töja och en bulle eller en beige jacka och keps, haha. Detta är bilder som jag har fått låna av mina kompisar.

Kram, Demi.


Likes

Comments

INFORMATION

Hej!

Vad kan jag säga? oj... Jag har inte skrivit på jätte länge. Kan säga att jag inte fick ett positivt kick när det var dags att skriva ett blogg inlägg igen. Så jag slutade att skriva... Jag ville att min blogg skulle var äkta. Att jag tyckte om vad som hänt, vad jag skrev. Men eftersom jag inte gjorde det, slutade jag.

Fast nu fick jag den lilla kicken i mig att skriva igen. Det beror på flera saker. Det är höst, och jag älskar hösten. Jag blir mer kreativ på hösten på grund av alla fina färger. Mycket har hänt som jag verkligen vill skriva om. Och en kompis till mig bloggar, hon gav mig lite inspiration till att blogga igen. Så jag sa till mig själv varför inte? Så nu kommer jag skriva lite då och då igen. Jag vet inte för hur länge, men vi får se.

Iallafall tänkte jag först skriva om massa gamla saker som har hänt detta året. Eftersom att jag verkligen vill dela detta med er läsare, och att jag själv kan gå tillbaka och läsa mina minnen. I alla inlägg som kommer kan jag berätta att jag tänker skriva om min resa till Polen, 9:ans skolavslutning, min systers studentbal, 9:ans bal, sommarlovet, min resa till Nederländerna, frisören, gymnasiet och om hösten. Vi hörs!

Kram, Demi.


Likes

Comments

LIVSSTIL, MODE, NATUR

Hej!

Så för några dagar sen hade jag en avslappnande dag. Allt blev bara för mycket med all plugg och nationella prov. Det är skönt att jag bara har ett nationella prov kvar att göra nu, sen är allt klart. Iallafall så bestämde jag att jag bara ville läsa en bok och ta det lugnt. Så det gjorde jag.

Även fast det var molnigt var det väldigt varmt ute, så jag satte mig ute och läste. Jag slappnar verkligen av när jag får sitta och bara fördjupa mig i en sak, som en bok. Naturen hjälper också verkligen för mig. Jag älskar att lyssna på kvittrande fåglar och vinden som blåser mot mitt ansikte. Just nu läser jag Harry Potter and The Philosopher's Stone, alltså den första boken. Jag har bara fyra kapitel kvar och sedan ska jag börja läsa den andra boken. Eftersom att jag gillar Harry Potter filmerna väldigt mycket tyckte jag det blev dags för böckerna också!

Kram, Demi.

Likes

Comments

INKÖP

Hej!

Min nya mobil har finally kommit! Det är en IPhone 6s i färgen guld. Jag tycker att den är jätte fin och jag är super glad! Det enda jag behöver är ett skal för vill verkligen inte att den ska gå sönder. Så jag har köpt en ny mobil för att jag behövde det, det är inte så att jag bara ville ha det nyaste av det nyaste.

Jag behövde en ny mobil eftersom när jag var på en resa till Polen med en demokrati grupp från skolan tappade jag min mobil i toaletten när den låg i bakfickan. Jag hade försökt att rädda den genom att lägga den i en påse med ris, den funkade ungefär 3 timmar och sedan dog den. Det var inte alls kul för att alla mina bilder från Polen resan är borta nu. Jag hade bilder på när vi va i Aushwitz och Birkenau lägren, jätte intressant och super tråkigt att bilderna är borta. Men min kompis har skickat massa bilder som jag kan välja några ifrån och kanske berätta om på min blogg.

Kram, Demi.

Likes

Comments

MAT, LIVSSTIL

Hej!

Idag är jag ledig från skolan eftersom dom som går i 6:an nu ska ha besök på min skola som är för 7:or, 8:or och 9:or. Det är rätt skönt faktiskt. Så idag ska jag spendera min dag med en nyttig smoothie, tända ljus och filmmys. Jag tänkte berätta hur man gör en god, nyttig smoothie.

Du behöver: en blender, ml mått, en kniv, ett glas och ett sugrör.

Ingredienser:

1 Banan.

2 dl Frysta blåbär.

Lite yoghurt eller mjölk.

Gör så här: Skär bananen i små bitar och lägg i blendaren. Häll sedan i frysta blåbär och till sist lite yoghurt eller mjölk. Mixa sedan allt. Om du vill ha det sötare kan du tillsätta vanilj socker eller glass. Häll det sedan i ett glas med ett sugrör och njut!

Kram, Demi.


Likes

Comments

LIVSSTIL, NATUR

Hej!

Idag när jag kom hem från skolan och var påväg in var jag bara tvungen att stå ute ett tag, det luktade bara så gott av hägg. Det är verkligen en av mina favorit vårblommor. Dom är både väldigt fina och luktar gott. Men för du som har allergi mot blommor, eller pollen är våren inte lika skön. Därför har jag några lösningar för just den som har det.

1. Köp konstgjorda blommor, då kan du njuta av blommorna utan att få någon allergisk reaktion.

Här kan du hitta några fina konstgjorda blommor.

2. Köp doftljus, då kan du njuta av doften utan att behöva krångla med blommor eller allergier.

Här och här hittar du några doftljus.

Kram, Demi.

Likes

Comments

MAT, LIVSSTIL

​Hej!

Igår var det Eurovison 2016! Jag kollade från början till slutet och hade det mysigt med tända ljus och några snacks. Om ni inte vet så vann Ukraina, själv tyckte jag att England och Nederländerna var bäst. Idag är det söndag och för de flesta är söndag en avslappnande dag, men inte för mig. Jag har läxor, förhör och prov att träna till. Men, men. Hoppas ni har en bra söndag.

Kram, Demi.

Likes

Comments