Tänkte visa upp några bilder från min och Sibbes fotoshoot igår, fastän de allra flesta säkert börjar bli trötta höstiga landskap (fast varför sku man egentligen tröttna på de!?). Meen jag visar ändå!

PS. Ser ut på bilderna som att Cilla är värsta proffsmodellen, men låt er inte luras, hon är verkligen ingen charm att ha framför kameran.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er, och glad fredag! Denna vecka alltså! Den började med att Mano drog på sig feber och förkylning (eller det gjorde han redan i söndags) så vi har spenderat veckan med att försöka kurera honom. Blev också lite sjuk, men ingenting jämfört med honom, så det har varit mitt jobb att sköta hemmet och sjuklingen.

Har kokat ihop flera huskurer, bland annat denna ingefärsshot. Smakar kanske int så jäääättebra, men ifall den nu motverkar att jag drar på mej nån dunderförkylning så tar jag gärna en shot varje morgon!

Nu i helg ska vi mest vila, vara ute lite (om int de regnar hela helgen) och se på formula. Spännande liv haha.. Men hoppas i alla fall ni får en riktigt bra helg vad ni än hittar på! ♥

Likes

Comments

Hej på er! Igen ett tag sen sist. Har haft ganska jobbigt och stressigt, bland annat med att fammo gick bort. Allt kring begravningen var riktigt tungt och tog mycket energi, men känner nu att jag saktat men säkert får tillbaka lite ork igen. Det är ju ny månad, så tar vi nya tag med ny ork! Och kanske nya orken gör att jag kikar in här lite oftare!

älskade fammo ♥

Likes

Comments

I helgen hade vi en liten inflyttningsfest för att fira vårt nya hem. Alla mina kompisar förutom Nora var antingen sjuka eller nån annanstans än Vasa, så det var mest Manos kompisar på plats hehe (och Nora).

Vi flyttade i augusti och är riktigt nöjda med lägenheten. Den är absolut den finaste vi haft hittils. Tänkte visa ett par bilder på lägenheten så att ni som inte sett den får se lite hur det ser ut här.

Inte den bästa kvalitén på bilderna, men ni ser ju i alla fall hur det ser ut! Här kommer vi nog trivas bra!

Likes

Comments

Hej på er! Som de flesta av er som kikar in här redan vet så var jag och Mano på resa till Tallinn tidigare i veckan. Har nog funderat ett tag på att vi sku fara på nån kortare resa nu i höst, och så blev det en spontanresa till Tallinn. Resan var riktigt bra, skönt att få komma bort lite från allt.

Tänkte visa lite bilder från resan, tyvärr är de flesta tråkiga bilder på byggnader haha, ingen av oss tycker riktigt om att stå framför kameran. Önskar man sku vara lite mer modellig, och kunna visa upp lite outfitbilder, mennn såhär är det nu! Enjoy

På väg tillbaka till hotellet från superalko med väskan full med vin - Helt slut efter att ha kånkat på alkoholen

Tillbaka i Hesa

Blev en snabb träff med Manos kusiner Hanna och Elina innan vi tog tågot tillbaka till Vasa. Roligt att hinna catcha up lite!

Äntligen återförenad med vår fluffiga säl ♥

Likes

Comments

Hej på er! Vill tipsa er om en dokumentärserie som finns på SVT Play och som heter 30 liv i veckan. Första avsnittet sändes redan i April så antar att många av er redan har hört om serien (och förhoppningsvis också sett den), men ifall ni inte har så får ni höra (eller läsa) nu!

Det är i alla fall två kvinnor, Anne Lundberg och Sofia Helin, som möter och intervjuar personer runt om i Sverige som på något vis har en koppling till självmord. Det kan bland annat vara anhöriga, tidigare självmordsbenägna personer, överlevare och experter. Det som dessa två kvinnor vill är att dels själva få en större inblick i psykisk ohälsa men också att skapa awareness (va e de på svenska?) kring ämnet. Vi har kommit en bra bit på vägen men fortfarande kan det kännas tabu att prata om.

Det är ändå så att någon begår självmord var sjätte timme i Sverige. I Finland var det fråga om 731 självmord år 2015, vilket blir ungefär ett självmord var tolfte timme. Med tanke på dessa höga siffror är psykisk ohälsa verkligen något värt att satsa på.

Vi har nu i Finland äntligen fått igång Suicide Zero, någonting som funnits i Sverige innan, men som nu också kommit till Finland. Organisationen strävar efter att minska på antalet självmord samt öka medvetenheten kring ämnet. De har en grupp på Facebook och även ett Instagram-konto, så där kan ni kika in ifall ni vill veta mera.

Jaa-a, detta blev ett ganska långt och djupt inlägg, men sånna får det väl vara emellanåt. Jag tycker vi alla borde bli bättre på att våga prata och våga fråga. Vi ska ta hand om varandra, och om det enda men orkar är att ta hand om sig själv, så satsar man på det! Amen ♥

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas ni har det bra! Jag har det helt okej, har varit lite jobbigt på sistone och sen har det inte hjälpt att bo bland sopsäckar och flyttlådor. Har som tur nog hunnit få mycket mera ordning på lägenheten än vad ni ser på bilderna, men finns fortfarande en hel del att göra.

Är i alla fall riktigt nöjd med nya lägehten. Det bästa är väl att äntligen få ha diskmaskin haha.

Har mellan uppackning och städning farit ner till vattnet med Cilla för att se lite annat än lägenheten och stan. Tänk vilken tur vi har som bor så fint. Att man kan bo i centrum men ändå ha vattnet typ 4 min bort. Lyx!

Har också hunnit umgås mycket med kompisar över helgen vilket har varit välbehövligt. Tacksam för alla de fina vänner jag har ♥

Likes

Comments

Tänkte bara lämna er här med en bild på denna underbara skapelse som jag bjöds på tidigare i veckan. Pasta, pesto, spenat, halloumi, tomat. Voilá, himmelrikets måltid!

Likes

Comments

Hej på er! Jag har hunnit vara hemma i Finland i fem dagar nu efter att ha varit på två veckors resa till England. Känns på sätt och vis som att jag har varit hemma längre, men samtidigt har jag knappt hunnit med något alls! Kan kanske ladda upp nå bilder senare i veckan från resan, ifall någon är intresserad hehe. Hade det i alla fall riktigt bra där och längtar redan tillbaka.

Trots längtan tillbaka är det förstås skönt att vara hemma också. Skönt men kaotiskt eftersom vi böt lägenhet medan jag var i England. Längtar tills man börjar få mera ordning på saker här i lägenheten, meen det går framåt i sakta mak!

Kan visa bilder på lägenheten också sen när det börjar bli lite mera klart!

Likes

Comments

Här kommer lite bilder från två helger sedan då Oliver och Tilda var och hälsade på från Göteborg. Hade dem i Vasa i fyra dagar, varav ena dagen spenderades på villan för att fira Rasmus konfirmation (Manos kusin). Var rikitigt härligt att ha mina små älsklingar med mej en helg. Längtar tills de kommer nästa gång!

Likes

Comments