Kyckling

Här kommer ett recept på pestokyckling som är otroligt enkelt och väldigt gott. Efter ett par hektiska dagar på jobbet ville jag laga något enkelt utan några konstigheter. Därav detta recept. Tyvärr hann jag inte fota, var för hungrig ☺️

Pestokyckling

4 kycklingfiléer
2 msk färdig pesto
Soltorkade tomater
2-3 dl Créme fraîche
1/2-1 dl mellangrädde
Salt & peppar
Olivolja
Citronsaft

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela varje filé i 4 delar, lägg i en ugnssäker form. Salta & peppra.
Blanda ihop pesto, soltorkade tomater, créme fraîche, grädde, salt, peppar och en skvätt citronsaft.
Häll lite olivolja över kycklingen och därefter pestoblandningen.
In i ugnen 20-30 minuter.
Klart!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sötsaker, Bakverk

I somras bakade jag den här ljuvliga blåbärskakan efter en lyckad runda i skogen. Receptet kommer från lindasbakskola.se och den blev så god. Ett plus var ju helt klart att den var superenkel att göra. Jag skippade mandeln då det inte fanns hemma. Till serverades vaniljvisp.
Klicka på bilden så kommer du till receptet.

Likes

Comments

Glass, Sötsaker

Gårdagens efterrätt var en riktig hit. Kexsmulor, banan, vaniljglass & kolasås. Ni hör ju själva, så himla gott.
Koka egen kolasås; socker, ljus sirap, grädde och en klick smör. Vill man ha saltkola så i med en nypa flingsalt. Sen är det bara att varva alla ingredienser i ett glas. Smula sönder digestive i ett glas, i med lite skivad banan, en kula vaniljglass och på med kolasås. Vill man kör man ett varv till. Sen är det bara att njuta!

Likes

Comments

Pasta

Ikväll serverades pasta i vårt hem. Till gjordes en pastasås med lufttorkad skinka & zucchini, väldigt smarrigt!

Recept

Valfri pasta, gärna tagliatelle
Olivolja
1 Zucchini (är den superstor som vår var så använd halva)
1-2 Vitlök
Lufttorkad skinka, vi använde serrano
1 burk Créme fraîche
Mellangrädde
Rivet citronskal
Svartpeppar & salt

Koka pastan enligt anvisningarna. Gör under tiden såsen. Skiva zucchinin i 1-2 cm tjocka skivor, halva eller kvartar. Skiva vitlöken tunt. Fräs zucchini och vitlök i olivolja på medelvärme i några minuter. Dra isär eller skär skinkan och fräs med någon minut. På med créme fraîche & grädde så det blir såsigt. Krydda med svartpeppar och rivet citronskal. När pastan är klar, häll av den men spara ca 1 dl av vattnet. Häll i pastan och lite av pastavattnet i såsen. Rör runt och smaksätt med salt om det behövs. Servera med parmesanost.

Likes

Comments

Sötsaker

Den här hallon & saltlakritsmarshmallowsen är så god. Testa den! Receptet kommer ifrån Ica.se. Den är väldigt kladdig att hantera men jag lovar att när den väl är klar så är den så värd allt kladd.

Hallon & Saltlakritsmarshmallows

Florsocker
150 g turkisk peppar
300 g marshmallows
2 påsar á 170 g geléhallon

Häll ut florsockret i en form*, ca 25 X 30 cm. Florsockret måste täcka botten på formen ordentligt.

Lägg lakritskaramellerna i dubbla fryspåsar. Krossa dem fint med botten av en kastrull eller en brödkavel.

Blanda marshmallows och geléhallon i en stor glasskål. Smält i ca 2 1/2 minuter i mikrovågsugn på 750 watts effekt.

Vänd runt det smälta godiset till en jämn smet. Blanda i lakritskrosset och häll upp smeten i formen med florsocker. Jämna ut smeten. Låt kallna i kylen.

Skär längs kanterna för att få ut marshmallowsen ur formen. Vänd den och lägg ovansidan i sockret så att den blir lättare att klippa.
Klipp bitar med en sax och doppa kanterna i florsocker. Förvara i rumstemperatur.

* Jag använde bakplåtspapper istället för bara en form.

Klicka på bilden ovan för att komma till receptet

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon! Hoppas ni har en mysig lördagsmorgon. Vi har precis ätit frukost. Älskar frukost, bästa måltiden, speciellt helgfrukost.
På helgerna brukar vi oftast lyxa till det med någon smaksatt yoghurt och juice. En sådan enkel grej som gör att hela frukosten känns lyxigare.
Hela familjen hjälps åt med att duka fram ägg, yoghurt, müsli, juice, bröd, gott pålägg & kaffe. Mysig!

Likes

Comments

Glass

Kvällens efterrätt bestod av kladdkaka och den här sjukt enkla chokladglassen. Allt du behöver är vispgrädde och kondenserad mjölk med smak av choklad. Den är ganska tjock i konsistensen men går alldeles utmärkt att göra glass med. Vill man kan man vispa till den lite så den blir lösare innan man blandar ihop den med grädden men det behövs inte.

Vispa 5 dl vispgrädde men inte för hårt. Klicka i chokladen och blanda runt. Antingen kan man vispa lite försiktigt med elvispen. Annars funkar en vanlig ballongvisp bra. Frys in ca 5 timmar. Sen är det bara att njuta!

Likes

Comments

Pasta

Är det någon jag gillar så är det enkel och smidig mat. Gärna få ingredienser. Sen gillar jag pasta, pasta är så sjukt gott! Jag lagar mycket pasta, i olika former och med olika smaktillbehör. Den här pastan var supergod och supersmidig. Try it!

Pasta med Salsiccia

Valfri pasta
Olivolja
Färsk salsiccia
Körsbärstomater alt soltorkade tomater (eller varför inte båda)
Örter (jag använde fryst basilika & persilja, men ta gärna färska om ni har)
Mellangrädde

Koka pastan enligt anvisning. Gör under tiden såsen. Snitta upp korven och ta ut färsen. Stek färsen i olivolja. Hacka upp färsen något då den ofta är hårt packad. Halvera tomaterna och stek med en stund. Häll på grädde och finhackade örter. Låt puttra en stund. När pasta är klar, spara lite av pastavattnet och häll av pastan. Häll i pastan och vattnet i såsen och rör om. Servera med parmesanost!


*Fördelen med att använda färsk korv som färs är att den redan är gott kryddad. Vill man ha mer krydda så tillsätter man självklart det.

Likes

Comments

Pasta, Vegetariskt


Måste tipsa er om den här sjukt goda mozzarellapastan med aubergine. Så enkel och så god. Vegetarisk är den dessutom. Testa den och njut!

Mozzarellapasta med aubergine
4 port

400g pasta, gärna penne
1 aubergine
2 vitlöksklyftor
1 burk med krossade tomater / körsbärstomater på burk
1 mozzarella
Basilika
Olja
Salt & peppar

Koka pastan enligt anvisningarna. Gör under tiden såsen. Skala och tärna auberginen. Fräs den några minuter i olja, salta & peppra. Det är viktigt att auberginen blir mjuk och genomstekt. Pressa i vitlök och fräs ytterligare. Häll på tomaterna och låt puttra några minuter. Finhacka basilikan. När pastan är färdigkokt, häll av pastan och spara lite av pastavattnet, ca 1 dl. Häll pastan i auberginesåsen tillsammans med basilikan och pastavattnet. Rör runt och bryt i mozzarellan. Servera!

Gott att servera till är en enkel ruccolasallad. Smaksätt ruccola med olivolja, balsamvinäger & flingsalt.

Likes

Comments

Pizza

Hur gott är inte pizza? Supergott! De här pizzorna gjorde vi för några veckor sedan och de var så goda. Speciellt den med paprika & lök, en ny favorit. Pizza är verkligen enkelt att göra och det går att toppa med typ precis vad man vill. Här använde vi färdig pizzabotten & tomatsås, det blir inte smidigare än så.

Pizza nr 1

Skiva paprika & lök, fräs i smör/olja, utan att det tar för mycket färg, tills det är mjukt. Krydda med salt, peppar, spiskummin & chiliflakes.
Ta ut pizzabotten och bred ut tomatsåsen, toppa med riven ost och paprikablandningen. Vi klickade även ut Créme fraîche med smak av paprika & chili. In i ugnen 10-15 min. Njut!

Pizza nr 2

Skiva tomat, hacka basilika, pressa vitlök. Blanda ihop med olivolja och salt.
Ta ut pizzabotten och bred på tomatsåsen, toppa med riven ost och de marinerade tomaterna.
In i ugnen 10-15 min. Toppa med ruccola. Njut!

Likes

Comments