Header

Som ni säkert redan vet vid det här laget är jag helt mål-tokig! Jag vill ha nya mål hela tiden och jag gör allt möjligt till ett mål. Ett mål för mig behöver inte vara något större man ska åstadkomma, utan det kan vara exempelvis att man (denna veckan) ska tvätta två maskiner och storstäda lägenheten. För mig känns det alltid mycket bättre att kalla det för ett "mål", det gör också att man känner sig otroligt lyckad gång på gång - att man ständigt klarar nya mål och kan stryka saker från sin lista fortare att man fyller på den. För mig som är en relativt lättstressad person fungerar detta superbra, det hjälper mig att få struktur i vardagen och det blir inte lika "rörigt". Jag får alltid mer gjort om jag skriver upp det på en lista som jag kan stryka, konstigt det där Därför tänkte jag i början på varje vecka dela med mig av mina mål för veckan till er, ibland kanske det är småmål som att städa lägenheten och ibland kan det vara större mål. Sen kommer jag följa upp detta i slutet på veckan för att se hur det har gått, kanske skulle det vara smart att ägna söndagar åt att utvärdera sina gamla mål och måndagar åt att fylla på nya inför veckan?

(Se mina mål för veckan under bilden)

Mål för denna veckan: 

 • Städa undan julen, bort med allt julpynt och alla julsaker!
 • Göra färdigt sista uppdraget i samhäll samt plugga inför tentorna
 • Städa lägenheten
 • Ringa ang valpkurs för Alfons
 • Jobba med bloggen, fixa med inlägg och fota

Kram Isabella 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Good morning!

Jag är precis hemkommen från jobbet och jag är helt färdig & även lite irriterad om jag ska vara ärlig... Jag gjorde ett nytt set fransar igår och det kostar ju ändå en del, men nu har jag veckan ut på mig att ta bort fransarna för att få jobba där jag jobbar nu. Självklart förstår jag att det har med hygien och göra, men det är fortfarande irriterande att jag inte fick någon information om detta innan jul eller på första mötet - utan knappt tre timmar efter att jag har fått fransarna gjorda och måste nu kosta på detta ännu mer, bara för att ta bort något jag har haft i några dagar...haha. Låter bitter nu, men tänk er att ni ger en tusenlapp till någon som bara eldar upp den mitt framför ögonen på er, lite så det känns faktiskt (överdramatiserar ev detta lite hihi). Har iallafall bokat in en ny tid den 29:e på grund av att vi ska iväg på födelsedagsfirande och då vill jag vara lite extra snygg, så då får jag se fram emot det!

Och återigen - jag är fullt medveten om att det är av hygiensjäl och jag är absolut inte bitter på någon specifik person, utan på att det föll sig så dumt med att jag precis preciiiiis hade gjort fransarna bara några timmar innan så jag blev väl lite besviken antar jag. Hade bokat in en tid för att fylla på naglarna också i samma veva, men vilken tur nu i efterhand att jag skippade det! Hade varit ett evighetsjobb att ta bort både naglar och fransar. Gelnaglar eller långa naglar generellt sett är ju ganska självklart att det är ohållbart i mejeribranschen, men ögonfransar kunde jag helt ärligt inte tänka mig att det skulle vara ett problem eftersom de sitter kvar tills mina riktiga ögonfransar lossnar. Jag tänkte väl att det måste vara lika ohygieniskt att tappa sin riktiga ögonfrans ner i någon produkt som en lösögonfrans, bara det att en riktig inte syns lika väl. Alla tappar sina ögonfransar, och nya växer ut. Är fruktansvärt noga med rengöring av både gelnaglar och fransar då jag själv tycker att det kan bli lite ohygieniskt, brukar stå med tops och handsprit för att komma åt riktigt ordentligt under naglarna haha.

Hur som haver fick jag tag på en tid (tack gode gud!!) denna veckan för att ta bort fransarna, fick även boka av tiden för påfyllning då i februari och istället boka in en ny tid för nytt set den 29:e. Camilla som gör mina fransar måste tycka att jag är krånglig som få vid det här laget, ska nog vara tacksam för att hon fortfarande vill göra mina fransar över huvudtaget efter allt mitt krångel - skämt åsido, hon är riktigt duktig och jag är lika nöjd varje gång jag går därifrån. Därför kändes det lite extra surt att behöva ta bort dem nu när jag inte har haft förlängning på så länge.

Planen för ikväll är att laga lite mat, är vrålhungrig! Sen måste jag sätta mig ner och plugga en stund samt greja med bloggen lite. Jag skulle även behöva plocka ner julsakerna, har inte gjort det än, men det känns inte som att det är prio riktigt heller när man har plugg att göra. Imorgon ställer jag klockan återigen på 04.30 för att gå upp till jobbet, så därför tänkte jag inte vänta jättelänge med att sova heller. Kvällsgos med det här charmtrollet på bilderna nedanför står också på schemat, samt en rejäl promenad!

Kram Isabella 

Likes

Comments

Boyfriend jeans 

Detta är vad jag har på mig idag - en grå stickad tröja och blåa "boyfriend-jeans".


Detta är ett tidsinställt inlägg då jag är på jobbet vid det här laget (helt ärligt har jag varit på jobbet i 2,5 timma när detta publiceras), har ju inte berättat för er än att jag just nu går en utbildning på tre veckor på mitt nya jobb! Känns jätteroligt, trivs verkligen med detta och bra betalt är det också vilket bara är ett stort plus. Jag har väldigt varierande arbetstider och det tycker jag bara är bra, blir lite för enformigt för mig om jag skulle jobba "nine to five" varje dag... Då får jag ju också mycket mer tid över till bloggen och andra saker. Efter jobbet blir det nog att plugga lite då jag har några tentor i veckan, sen ska jag nog mysa ner mig i soffan och fixa lite med bloggen! Jag kan tycka att det är ganska skönt faktiskt att börja såhär tidigt, för då går jag upp 04.30 ungefär och det är få som går upp så tidigt. Man kan ta sin lilla stund att sitta i soffan, äta frukost, dricka kaffe i lugn och ro och kolla på "Det Okända" innan hela stan är vaken. Tar dock en stund innan jag kommer upp ur sängen, är inte världens mest morgonpigga! Finns endast ett minus, som jag delar med mig av i inlägget som kommer upp i eftermiddag. Stay tuned!

Kram Isabella 

Likes

Comments

MICHAEL KORS 

Såhär ligger det till: Förra julen, när jag fyllde 18, fick jag bland annat den här klockan från Michael Kors som jag hade önskat mig. Tyvärr var själva bandet på klockan var för stort, och det är ju en ganska enkel grej att bara gå iväg med och fixa till men det har liksom inte blivit av. Har alltid glömt den hemma när vi åker till Skövde eller Marieberg... Men nu, äntligen, har jag fått hjälp med den! Personligen tycker jag att det ser väldigt stilrent ut med klocka, det blir en avgörande detalj som man både kan klä upp och klä ner. Lite som med örhängen om vi ska dra en parallell, det blir liksom det där lilla extra till outfiten.

Kram Isabella

Likes

Comments

Mina nyårslöften 

Jag har några olika generella mål för 2018 som jag tänkte dela med mig av, samt tips på hur du gör för att uppnå dina!

 • Få bloggen att växa
  Under det kommande året vill jag få bloggen att växa och nå ut till en större publik. Då krävs det först och främst att jag har disciplinen till att sitta flera timmar om dagen och redigera bilder och skriva. Sen är det ju så att man har bloggtorka i perioder, men då får man komma på andra intressanta saker att skriva om eller kanske rent av ta en paus i några dagar för att samla fokus och ideér? Jag har flera olika mindre delmål i den processen, för att inte bli helt sönderstressad.
 • Sluta snusa
  Jag har snusat nu i drygt tre års tid och jag vill verkligen sluta. Det var helt klart ett bland mina sämsta beslut någonsin, att börja med sådana dumheter. Det är ju så otroligt dumt att överhuvudtaget börja. Jag har alltid intalat mig själv att jag inte blir beroende av något och att jag bara kan sluta när jag vill, och det tog nästan ett år innan jag blev beroende och kände att jag inte klarar mig utan snus. Det förstör tänder och tandkött och skulle det vara slut på snus hemma blir jag huuur grinig som helst haha! Sen går inte snus ihop med träningen riktigt heller, enligt mig. På den här fronten tror jag inte att nedtrappning fungerar, det är nog bäst att bara sluta tvärt.
 • Ta tag i träningen igen
  Allvarligt, jag mådde såå mycket bättre psykiskt under den perioden jag tränade som hårdast. Dels för att man fick chansen att rensa tankarna och bara fokusera på någonting annat en stund. Men också för att kroppen var ju såklart helt annorlunda, mycket mer muskler och mindre fett. Inte för att jag egentligen har speciellt mycket fett på kroppen för tillfället, men jag saknar muskelmassan och styrkan/uthålligheten. Jag var även mycket mer disciplinerad och hade lättare för att fokusera på en sak under en längre period, nu blir det mest ett flackande tycker jag mellan allt möjligt. Ena minuten får jag för mig att storstäda lägenheten och nästa minut ska jag plugga, vilket resulterar i att det ligger grejer överallt 😳 För att uppnå detta måste jag dels bli mer disciplinerad, planera in en måltid cirka två timmar innan jag ska till gymmet och bara besluta mig för att gå dit varje kväll.
 • Spara pengar
  Mitt sista "generella mål" är att spara pengar. Det behöver inte vara någon stor summa, men ändå att man lägger undan lite pengar varje månad. Dels för att ha till oförutsedda utgifter som att kyl och frys skulle gå sönder eller att bilen bara ger upp en vacker dag. Men också för att det alltid känns skönt att ha lite pengar undanstoppat, kontrollfreak som jag är så har jag ju faktiskt på så vis kontroll över OM-situationen. Tanken är att pengarna ska gå till mitt och Daniels framtida hus, sen har vi en lägenhet att sälja också som redan täcker upp för kontantinsatsen plus att vi sparar pengar tillsammans på ett separat konto varje månad. Men vi har ganska stora krav på ett hus, och vi vill flytta till "drömhuset" så därför krävs det lite mer.

Så gör du för att hålla dina!

Brukar du haspla ur dig nyårslöften fem minuter innan tolvslaget, men sen har svårt att hålla dem resten av året? Här kommer lite tips på hur du kan bära dig åt för uppnå dina mål! • Gör en punktlista
  Vad vill du åstadkomma? Skriv ner vad du vill förbättra/åstadkomma under det här året, gärna i punkformat för att göra det ännu tydligare. Jag har tre punkter med tre tydliga mål, även en lite mer utförlig beskrivning av målet och mina tankar kring det för det är vad som funkar bäst för mig. Människan behöver tydlighet för att fungera och åstadkomma saker, utan tydlighet blir det rörigt och i slutändan blir ingeting gjort.

 • Sätt upp rimliga mål och ställ inte för höga krav på dig själv
  Att ha höga mål är jättebra, men då måste du också ha lite tid på dig. Har du som mål att tjäna 30 000kr i månaden måste du inse att det kan ta ett tag, du bör ha ett halvår/år på dig för att planera och genomföra. Stora projekt kräver längre tid, och därför kan du inte bli besviken på dig själv om du inte uppnår det du vill på tre månader. Sätter du upp för höga mål kommer stressen öka, känn därför av hur höga mål och hur många mål du klarar av att ha. Sätt upp rimliga mål där du har tid på dig och där psyket orkar med! Självklart ska man drömma och ha höga ambitioner, men checka av hur pass realistiska dina mål är jämfört med tidsbegränsningen du har satt upp för att inte känna dig misslyckad.
 • Planera
  Hur ska du ta dig dit? Genom att planera och sätta upp flera olika delmål i din process blir det enklare för dig att nå ditt mål. Ett av mina mål det här året är att få bloggen att växa och då planerar jag mina inlägg, hur bilderna ska se ut, vilka bilder som ska vara i vilka inlägg och hur jag ska disponera min tid varje dag. Men även saker som vilken målgrupp jag vänder mig till med bloggen, hur jag gör för att nå ut till dessa och ställen att fotografera på. Driver man en blogg med inriktning på kläder och mode - planera dina outfits! Planera vilket outfit du ska fotografera vilken dag och platsen du ska vara på, ordna så mycket som möjligt innan så att du är förberedd.
 • Ha ett slutdatum
  När ska du vara klar? Ha alltid en deadline, det gör det lättare att planera. Har du exempelvis som mål att ställa upp i en bikinifitness-tävling i december 2018, sätt då upp en deadline för när du ska sluta bulka och börja deffa och håll dig till det du har skrivit ner. Få även in planeringen i det med att göra iordning matlådor som passar ditt kaloriintag, så att du inte står där vrålhungrig och köper skräpmat som förstör för dig. Mitt slutdatum för målet att få bloggen att växa är i december detta året, det är för att jag vet att bloggen inte kommer att växa sig så stor som jag vill över en natt. Det krävs planering och hårt jobb. Jag fungerar iallafall så att har jag ingen deadline drar jag på det hela tiden, främst vad det gäller tråkiga saker som ska göras som städning eller skolarbete..
 • Följ upp!
  Få in som rutin att följa upp dina mål minst en gång i månaden. Det gör att du dels ser om och i så fall vad du behöver justera. Kanske hittar du andra sätt att jobba på som är ännu mer effektivt? Jag som har jobbat med network marketing vet hur viktigt det är att följa upp saker och ting, utan uppföljning vet man inte vad som behöver förbättras och då utvecklas man inte. Har du som mål att få bättre kondition kommer du nog ganska snabbt märka att din kondition har blivit bättre och att du orkar mer, men bara för det kan man inte strunta i uppföljningen - gå istället tillbaka och kolla hur du tränade och hur ofta, för att se om du kan justera något eller om du ska fortsätta i samma bana.


Kram Isabella 

Likes

Comments

- Jag lider av en extrem clownfobi. Så när trenden kom med clowner som härjade fritt här i stan kan ni ju tänka er vem som inte gick utanför ytterdörren samt drog ner alla persienner när det började skymma ute. Usch!

- Jag är en person som gärna gör allt annat än att sova på nätterna. Jag bloggar, pluggar, planerar, gosar med Alfons, lagar mat (?!?!), shoppar och kollar igenom hela Youtube. Extremt effektiv och kreativ på nätterna. Och det vet ni ju själva hur det är när man får massa olika ideér till bloggen från ingenstans, då måste man sätta igång direkt innan allt försvinner

- Hela mitt liv fram tills för typ ett år sedan har jag haft ett temperament utan dess like, jag blev hur arg som helst för minsta lilla och till råga på allt var jag extremt långsint och kunde sura i flera dagar. Men det senaste året har det hänt något, vad vet jag inte, men helt plötsligt blev jag en mycket mer harmonisk människa. Konstigt hur man kan förändras utan att ens vara medveten om det?

- Enda sen jag var liten har jag haft ett mindset för att driva min egen business, efter några år blev drömmen sann när jag började jobba med Nuskin. Efter att jag trappade ner på den verksamheten har jag tagit upp bloggandet igen och jag har hela tiden nya affärsidéer i huvudet som bara väntar på rätt tillfälle!

- I vissa situationer har jag lätt för att bli rastlös, det ligger lite i min personlighet tror jag. Om jag är på jobbet exempelvis och är klar med min uppgift, då går jag genast och kollar om det finns något annat jag kan göra för jag avskyr att sitta still. Det positiva med det är att jag får väldigt mycket gjort, men folk i mig omgivning tycker nog att jag borde sätta mig ner och ta det lite lugnt ibland haha

Kram Isabella 

Likes

Comments

God morgon! Jag tänkte visa upp några av julklapparna jag fick, med tanke på att jag fyller år på julafton också så kan det hända att jag blandar ihop vad jag fick i present och vad jag fick i julklapp. Fanns ju lite annat fokus den dagen än att lägga sådant på minnet, så därför lägger jag upp lite så som jag minns det.

Jag har varit på jakt efter ett snyggt tidningsställ i snart två år, men aldrig hittat något som jag har fastnat för. Men detta fick jag av mina föräldrar i julklapp, såå snyggt och precis min stil! Nu är den pusselbiten äntligen på plats, och nu är jag på jakt efter snygga/stilrena tidningar att ställa där i. Vet ni vart man kan få tag på det? Hit me up!

Shoulder bag from Guess 

Jag fick även en axelremsväska från Guess som jag har önskat mig jättelänge, skönt att ha lite variation och lite att välja mellan när man ska iväg någonstans. Utöver detta fick jag kläder, pengar, bäddset och massa andra grejer. Supertacksam för allting!

Kram Isabella 

Likes

Comments

Good morning 

Igår hade vi bara en lugn hemmakväll med lite godis och film, ganska skönt att ha det så ibland också. Man behöver ju inte hitta på saker varje ledig stund som blir över. Idag har vi inga som helst planer förutom att göra klart att-göra-listan som vi (tro det eller ej) påbörjade igår med lite tvätt av kläder, städning i köket, packade upp resväskorna samt lite småplock här hemma. Idag ska vi städa, fortsätta tvätta och greja med sådant. Kanske skulle man passa på att fota lite idag också? Sen ska jag även åka bort till mina föräldrar en sväng och lämna en försenad julklapp till mamma, blir såå irriterad - beställde julklappen typ två veckor innan jul, blev garanterad att den skulle komma den 22:a men fick ett sms om att den fanns att hämta ut på Ica efter nyår... Snart är det även dags att börja fundera på födelsedagspresent till lillebror som blir 14 nu i januari, han älskar allt som har med datorer att göra men själv är jag värdelös på sådant. Tur att man får experthjälp av sambon!

Kram Isabella 

Likes

Comments

Hej på er!

Nu tänkte jag tipsa om mina absoluta favoritskor under vinterhalvåret, varma och bekväma att gå i när man är ute på lite längre promenader. Med tanke på att jag är ute och går väldigt mycket nu sen vi skaffade Alfons vill jag ju helst gå i tennisskor året runt. Men det blir lite kallt på vintern, så därför införskaffade jag mig dessa kängor! Jag köpte dem på Stadium om jag inte minns helt fel, och svart funkar ju till allt. Den enda nackdelen är att de är lite låga, de går inte upp så högt vilket gör att det lätt kommer in snö - men å andra sidan behöver man ju inte kliva runt i snödrivor heller 😄

Kram Isabella

Likes

Comments

Twitter
beelladeleuran