Åh, hej på er!

Förlåt för att uppdateringen varit sämst idag. Direkt efter lunch åkte jag till skolan för att göra en teknikuppgift, och efteråt gick jag till banken, sen till Natta och vid 17:20 åkte jag, mamma, pappa & Tobbe och handlade. Vi kom hem för typ halvtimme sedan, så det blev sen middag. Ska dricka kaffe alldeles strax, och senare ikväll tänkte jag testa ett nytt te vi köpte idag - mintte! Något som lär passa mig alldeles utmärkt. Det var ett grönt te också, älskar gröna teer. Kan ju inte vara dåligt? Uppdaterar er om det sen!

Kom till skolan vid 13:15 i alla fall, och teknikuppgiften var att löda. Visst heter det så? Haha, Jaja! Det var det jag gjorde i alla fall. Lyckades hamra fast spikar utan att skada mig, det borde väl ändå vara något? Pluspoäng till mig i alla fall, som är världens klantigaste människa. Skämde ut mig idag när jag skulle till tåget, herregud.. kan inte ens föreställa mig synen alla måste fått. Önskar jag kunde beskriva också, alltså det var så pinsamt! Haha!

Nej men nu ska jag fixa kaffet. Morgondagens planer uppdaterar jag er om imorgon! För min del är det jätteskönt att den här tisdagen är över, den har varit lite känslig.

Hur mår ni?

Likes

Comments

För ett år sedan hade jag läst texten på bilden, skrattat och scrollat vidare. Aldrig att den smärtan jag kände då skulle gå över. Jag kände aldrig att det aldrig skulle vara värt det. Det visste jag ju sedan tidigare, att det kan göra så fruktansvärt ont, men det kommer inte alltid göra det. Men det var annorlunda nu, för nu kände jag att mitt psyke inte orkade. Att jag inte orkade.

Jag tänker inte skriva om panikattacker, ångest och en känsla av maktlöshet. Även fast det var just det jag kände, och vad jag nu i efterhand förstår var det som gjorde dessa sju veckor fruktansvärda. Den smärtan jag kände för ett år sedan är inte den typen av smärta man sedan läser fina citat om. Det var den typen som bara gjorde ont, för att sedan få mig att växa och förstå.

Vilket den gjorde - den fick mig att växa och den fick mig att förstå. Min envishet användes till det bättre och jag fick bevisat för mig själv att det går. Oavsett hur ont det gör nu, hur ont det har gjort och hur ont det kommer att göra. Lidande är aldrig förgäves. Även om det ibland känns så. Under året som gått har det varit perioder då jag inte varit på topp, precis som det är för alla, men jag lever med ett kvitto på att allt går över. På att man alltid klarar det man tror är omöjligt i stunden; för nu sitter jag här, ett år senare, och förstår varför jag var tvungen att gå igenom de där sju veckorna på dygnsvården.

Jag är fortfarande sjuk. Jag går fortfarande dagvård på samma ätstörningsklinik som jag gått på i flera år. Men jag är inte samma person.

Under dessa år har det gått upp och ner, fram och tillbaka och man har blivit starkare och man har brustit. Och det är just därför jag inte är samma person, för man blir starkare och smartare av sina fall. Jag må låta klyschig, men jag vet inte riktigt hur jag ska formulera det på ett annat sätt. Det jag är mest tacksam för är hur min självständiga sida och min envishet förstärktes. På dygnsvården handlar det mycket om eget ansvar, vilket för mig gav allt en balans i mitten av all maktlöshet. Det egna ansvaret blev nog min grej att ha kontroll över - att fixa middagarna, att köpa maten och att göra den. Att sköta mig så jag kunde åka hem på permission under helgerna. Envisheten och självständigheten gick lite hand i hand.

Dock klarade jag mig inte helt ensam, hur gärna jag än ville. Det är inte min starkaste sida att ta hjälp, eller ta emot hjälp, när jag behöver - men nu var jag tvungen. Med hjälp och stöd av min familj, och min behandlare jag hade kvar i Danderyd på dagvården så tog jag mig igenom det värsta. Jag visste att min familj väntade på mig hemma, och att platsen i Danderyd var där så fort jag var redo. Ingenting försvann. Jag insåg alltså att hur stark man än är, hur självständig man än är - så klarar man inte allting själv.

Jag är glad att jag inte gav upp. Tänk om jag hade gjort det och svikit mig själv, min familj och mina vänner? Jag är inte den personen som sviker eller ger upp, så det var nog egentligen mer än självklart att jag inte skulle göra det den här gången heller.

Hade jag gett upp hade jag inte fått uppleva alla fina sommardagar förra året, jag hade inte fått träffa nya vänner i gymnasiet, jag hade inte fått se Saga & Elliot växa upp, jag hade inte fått leva det liv jag gör nu. Jag hade inte fått känna känslan av att jag klarade det. Jag är som sagt fortfarande sjuk, men jag lever inte längre ett sjukt liv. Jag isolerar mig inte, jag begränsar mig inte och jag lever faktiskt nu. Hittills har 2017 varit bland de bästa åren i mitt liv, även om delar av det har varit tuffa. För ett år sedan trodde jag inte att jag skulle komma bort från Huddinge. Men det gjorde jag. Och jag är så tacksam, glad och stolt att jag kan läsa den första bilden nu och förstå vad det betyder. Förstå att det ibland måste få göra ont. Skrapsår är bara temporära, jobbiga för stunden och ibland lämnar dom ett ärr - men det läker. Precis som vi gör - vi läker också.

Man klarar det. Det gör man alltid.

Likes

Comments

Hej på er, har ni haft en bra måndag och en bra kväll?

Min måndag har i alla fall varit bra! Var på kliniken vid 10, åkte därifrån efter lunch och fixade håret. Det tog cirkus 3,5h med håret, så efter det åkte jag direkt hem i ösregn och en kyla som faktiskt påminde om höstkyla.. inte så kul väder, men det har inte gjort mig något då jag bara varit inomhus idag! Har ni påverkats av vädret?

När jag kom hem åt jag middag, drack kaffe, gick till Ellie, drack kaffe (hehe) och lyssnade på hennes tal inför hennes nationella prov imorgon. Har saknat henne massor. Vi bor liksom.. max 30 sekunder ifrån varandra, men vi har ändå inte träffats på hela april tror jag. Kanske en eller två gånger. I alla fall! Det var kul att få träffa henne igen!

Nu ligger jag i alla fall i sängen efter att ha tagit en värktablett. Har en nästintill outhärdlig mensvärk, och jag har aldrig mensvärk så jag vet inte ens om den här är ''illa'' eller inte egentligen, och jag har inte rätt att klaga då jag (..hittills) haft enorm tur med just det. Evigt tacksam. Tack kroppen.

Nu ska jag nog titta på ett avsnitt av Unga Mammor, har fastnat helt för det! Förhoppningsvis kollar jag bara på ett nu, måste verkligen försöka somna så tidigt som möjligt då jag ska in till kliniken till frukost imorgon.. sen är det skola, bank & storhandling på schemat! Vi hörs!

Likes

Comments

Wihooo! Efter idag blir det inget mer långt hår! Taggataggatagga!

Ska alltså klippa mig idag, om det inte framgick haha! Åker till salongen vid 12:55 tror jag, har tid 13:30. Är taggad! Jag är verkligen trött på mitt hår nu, det är långt, slitet och tråkigt. Dock är jag en sån som tröttnar typ direkt och vill göra om - men har varit ganska duktig det senaste året. Bara färgat två gånger på 14 månader, det är väl bra? Eller?

Har fastnat för det ljusare och kallare i håret, så kommer inte bli mörkhårig i alla fall! Ska nog behålla det ljusa. Men vi får se vad resultatet blir, helt enkelt! Jag är typ lika ovetande som ni är. Åh, spännande!!

Likes

Comments

Jag älskar att spara bilder på Snapchat. Oftast är det internskämt, en bild tagen bara för att, eller selfies haha! Nej men vissa snap-bilder känns mer personliga än de man tar med kameran. Känns lite som att med kameran är det mer seriöst, haha, förstår ni hur jag menar?

Hur som helst! Tänkte dela med mig av några sparade bilder. Det består mest av filtret med klockan, har ett litet tvång med att se när jag somnar, bilder med Saga & Elliot, och helt... skeva (?) bilder. Och med vänner såklart! Dessa bilder är från september-nu!

Bild 1 är när jag försökte få med Ellie, men hon är nästintill omöjlig att få på bild. Slutar alltid med något liknande. / Bild 2 är när jag & Stina fick vara sminkmodeller åt två tjejer i en sminktävling med(?) Sephora. / Bild 3 tog jag med mainly för att det är mitt favoritfilter, haha! Och för att jag var så less den dagen. Jag kanske bör säga att jag var på kliniken den dagen.

Mina favoriter.

Hos Annas pappa när vi hade våran failade ''photoshoot'', haha!
Jag, Anna & Anna drog en spontanare till Donken mitt i natten - jag var rastlös och dom var hungriga. Perfekt kombo!
Bild 1 är tagen för en eller två veckor sedan när jag & Granberg åkte till MOS och köpte plocksallad, haha, den där melonen var så(!) god! / Bild 2 är bara en random selfie jag tog hos Lovisa förra söndagen om jag inte minns fel! / Bild 3 är ännu en bild jag tagit bara för att. Det är fönstret vid köket på jobbet!
Båda dessa är från när jag, mamma, pappa & Tobbe storhandlade i mars, I think. Märks det att jag gillar navigationsfiltret också? Hehe.

Jag har även en massa bilder på Trasslis. Vet inte varför jag alltid säger Trasslis? Lite störande. Nej men, Trassel tror typ att hon är en knähund, så en massa gosbilder finns det.

Och ja.. vi avslutar väl med två bilder från skolan! Första bilden togs efter vi konstaterat att dockans kropp var lik min, men den saknade ju ett face - så det fixade vi. Andra bilden togs verkligen bara i farten ut från bildsalen, hehe!
Så ja!! Det här är ju en liten inblick i vad som finns på min Snapchat. Kanske inte världens roligaste alla gånger, men jag är en sån person som tar bilder på nästan allt. Hur ser era minnen på snap ut?

Likes

Comments

Hej på er!

Jag trodde jag skulle vakna upp sliten, trött och seg. Men nej! Har faktiskt förvånansvärt mycket energi idag. Kom hem vid 02:30 inatt och somnade strax innan 03:00, väntade ju på Natta som slutade 1,5h efter mig. Nog om tider nu, blir så mycket siffror haha!

Jobbade i caféet igår fram tills att jag skulle börja fixa inför bröllopet där vi serverade, plockade undan, och såklart - diskade. Det tar liksom aldrig slut med disk, man känner att det blir mindre och mindre men när man vänder sig om är det tre nya berg. Men det flöt på igår! Så det kändes bra!

Vaknade vid 08:30 och gick upp för att äta frukost och dricka kaffe (!!), morgonkaffet är det bästa kaffet. ;) Har inga större planer för idag än att duscha, plugga lite och städa lite. Som jag nämnt tidigare är söndag min fixar-dag, hehe!

Uppdaterar er senare! Hade ni en bra lördag igår?

Likes

Comments

Ber om ursäkt för att uppdateringen inte ens existerat idag.

Jag hade möte med min syv i skolan vid 10:00, vi skulle fixa med intyg och så inför gymnasievalet. Hon har varit en klippa med det här! Verkligen! Har haft lite mailkontakt med henne och hon har hjälpt mig med att få rätt intyg och allt till ansökan, min syv i min gamla skola var inte speciellt bra.. så det har varit en enorm lättnad att haft någon som vet vad dom pratar om!

Vi satt och pratade lite om vad jag vill gå för linje, vart och fyllde i en lapp med olika saker. Har ju som sagt inte gått första året på gymnasiet nu som jag egentligen ska. Börjar nu i höst, men det blir verkligen bäst så! Hade inte blivit bra om jag gått ettan nu, men nog om det!

Tog en promenad hem då ingen buss passade in, och gick nästan direkt till Jocke för att vara med Saga & Elliot! Har inte träffat dom sedan söndags(!!!) och jag längtade sönder mig efter dom. Älskade minisar. Gick förbi kiosken där jag bor och köpte två godis-askar till Saga, hihi.
Jag åt lunch där, sen lekte jag lite med Saga medan Elliot sov, och myste med Elliot medan Saga sov haha! Men jag har varit helt slut i kropp och sinne idag känner jag. Vet varför nu dock, älskade kvinnokropp! <3 känn ironin..
Kanske därför jag var lite bitter igår också, haha, det är liksom inte likt mig! Känner att det här inlägget inte heller har en så positiv vibe. Men är som sagt bara galet trött, inget annat! Jobbiga är dock att jag är svintrött, men kan inte somna. Äsch!

Morgondagens planer är enkla - jobb. Börjar 12:30 och slutar 00:00. Så imorgon lär det tyvärr eka tomt här då jag inte har någon ork att skriva några tidsinställda inlägg just nu! Får se om jag kanske får mer energi senare utfall att jag inte kan somna, eller efter jag pluggat matte! Det är lite mina planer när jag inte kan somna; plugga. Pluggar alltid bäst på kvällen!

Men ville säga hej på er! Hoppas ni haft en fin fredag och att ni får en superbra lördag! Uppdaterar er kanske en snabbis imorgonbitti, annars skriver jag på söndag! Ta hand om er och ha en toppenhelg! <3

Haha, Saga började hålla på med mitt hår mitt från ingenstans när hon låg i soffan och vilade. Skrutt!

Likes

Comments