mosaandersson@mosaandersson

CSN kommer på fredag så nu är det bara dagar kvar innan kylen och frysen kan fyllas på igen med massa gott. Frukt,grönsaker, kött, kyckling.. lista kan göras lång!

Men tills dess använder vi oss av det vi har hemma. Omelett fick det bli till lunch och en pyttipanna gjord på kyckling,bacon, potatis och broccoli var det. Blev riktigt gott faktiskt!

Kraaam på er alla! ❤

Likes

Comments

Helgen kom lägligt och jag gjorde en paus i pluggandet. På fredagen var den sista föreläsningen slut vid 12 och jag åkte då direkt iväg och jobbade. Tror inte jag har berättat det här på bloggen men jag extrajobbar just nu på ett dagis här i Örebro. Superkul är det faktiskt! Men efter det tog jag i alla fall helg!

Lördagen bestod sedan av klippning följt av att snabbt åka hemåt för att göra sig i ordning för finsittning. Som en avslutning på introduktionen har man alltid en finsittningen där man käkar 3-rätters middag och det är sedan följt av lite uppträdande och så. Vidare gick vi sedan till RItz nattklubb. Kvällen som helhet var riktigt trevlig. Var så kul att få träffa alla igen och uppträdandena som var var av högsta skrattklass haha!

Söndagen gick jag och Jonte och såg på bion " A cure for Wellness", vilket är en blandning av en skräck och thriller. Jag skulle absolut rekommendera den då den hade en bra story. Sen att jag bitvis hade händerna för ögonen är bara jag som är känslig för diverse saker, haha!

Det var en snabb summering av min helg och hoppas din också hade något guldkorn som förgyllde. Nu väntas ännu en vecka med föreläsningar och eget plugg. Farmakologin som vi har nu är riktigt intressant faktiskt och jag lär mig så mycket. Man börjar se samband i mycket och ja jag trivs helt enkelt väldigt bra på detta program.

Ha det bra så länge, kram ❤

Likes

Comments

Träning och att hålla igång har tack vare min föräldrar alltid varit en del i mitt liv. Detta är något jag är mycket tacksam för på många sätt då det gett mig den energin jag haft under mitt liv samt lärt mig kicken man får efter ett riktigt skönt träningspass, och hur man sedan längtar efter att få den kicken igen.

Har nu under några veckors tid varit sjuk fram och tillbaka och den senaste veckan känt mig någorlunda frisk. Dock har en djävulsk hosta stört mig dag som natt vilket gett upphov till dålig sömn och orkeslöshet i vardagen. Har dock tagit mig ut på några löpturer trots detta men som ni säkert kan gissa er till gjort hostan värre...

Idag var dock en av dom bättre dagarna och jag kände verkligen att nu är det påväg uppåt, så jag bestämde mig för att träna.

Jag behövde få motivation igen och pratat med en arbetskollega om en "Murph" vilket fick mig att öppna ögonen.

En Murph innebär att man:

Springer 1 mile (1,6km)

Gör 100 pull-ups

200- push-ups

300 squats

Springer sedan 1 mile (1.6km) som avslutning.

Detta gör man sedan på tid.

Detta fångade mitt intresse då jag såg en motivation i passet i sig. Alla övningar som finns i passet handlar om vardaglig styrka, det kan sedan vidare motivera mig till att köra styrka då jag nu vet ungefär vilka muskelgrupper det handlar om. Vidare kan jag sedan använda mina tider jag får och jämföra månad för månad. Detta är något som känns rimligt för mig och uppnåeligt, vilket jag tror är det viktigaste när man ska hitta motivation till träning.

Detta pass ska man egentligen ha en tyngdväst till om man hade, men inget jag känner att jag klarar av för tillfället. Jag klarar heller inte av en pull-up utan får köra ryggdrag med vikt och sedan arbeta upp min styrka.

Utan viktväst och 20kg i vikt på ryggdragen (så får man öka på) gjorde att jag genomförde detta på tiden 50:09 min.

Så nu är det bara att arbeta uppåt!


Bild från en härlig löptur i det fina vädret!☀

Likes

Comments

Har under den senaste månaden haft full snurr i mitt huvud och min pluggstruktur har verkligen fått ställas på prov.

Har som tidigare inlägg beskriver haft en väldigt upptagen månad. Efter jullovet hemma drog introduktion igång för nystudenterna och den har pågått nästan varje kväll under tre veckors tid med diverse aktiviteter samt fester. Detta varvat med en vanlig tenta samt omtenta har varit en hel del att stå i. Dock ångrar jag ingenting. Eller jo att jag inte fixade den omtentan jag gjorde på första försöket såklart. Men pratar såklart om introduktionen för nystudenterna.

Under mina första veckor här i Örebro i höstas innebar introduktionen en kickstart för mig rätt in i universitetslivet. Det var under introduktionen jag träffade en stor del av de vännerna jag fortfarande umgås med, jag fick en bra start in i det sociala livet samt en bra överblick av den nya staden jag skulle plugga och bo i.

Att nu under vårterminen själv få vara fadder och bidra till dessa superroliga veckor är inget jag ångrar överhuvudtaget. Jag har haft en så rolig tid tillsammans med alla som bidragit, kommit närmare många av de involverade, växt som människa samt även lärt mig att lägga upp plugget på ett mycket bättre sätt än innan. Tid var något jag hade brist på under dessa veckor vilket fick mig att börja planera bättre och jag kan idag se tillbaka på min höst och se alla fel jag gjorde under mina studier då. Skulle ett inlägg med lite enkla studietrick vara något fler av er vill ha? Jag är långt ifrån expert på det men jag kan kanske bidra till något.

Jag fick under dessa introduktionsveckor åka hem på grund av att en person som stod mig väldigt nära hamnade i en olycka. Dock klarade denna person sig bra men behövde hem och träffa denna personen och fick då samtidigt även se mina vänner och familj.

Framöver är det nu en tenta i utvecklingspsykologi som gäller imorgon. Vi har tillsammans ett gäng varvat plugg med skitsnack denna helg och det känns helt ok. Efteråt blir det lite god mat med vännerna för att få släppa loss lite.

Jag ser i alla fall ljust på denna termin. En massa ny kunskap att få ta in, roliga aktiviteter med Jonte planerade framöver, flera roliga skoldagar med mina underbara vänner här, vännerna från Falun kommer om några helger. Enda minuset är väl att det kommer att dröja några veckor till tills jag får träffa familjen men har iaf det att se framemot också... <3


Jag är så glad över att jag fått tid och inspiration till att börja blogga igen så nu får ni börja kika in här igen.!


Suddiga bilder men men... <3

Likes

Comments

Varit en paus i bloggandet och det kommer nog inte bli mycket uppdaterat framöver heller då tenta, omtenta (japp ni hörde rätt..) och introduktionen för nystudenterna snart drar igång kommer ta mycket av min tid. Kan i alla fall uppdatera er på lite som hänt sedan jag bloggade sist.

Under julen och nyår var jag hemma i älskade dalarna på ett "jullov" som blev två veckor. Vi åkte hem tidigare än planerat då min älskade katt sedan 14år tillbaka blev dålig och vi fick lov att ta bort henne, så tråkigt och ledsamt men hon var så pass dålig att hon har det bättre nu.. ❤

Och förutom en släng av förkylning och feber under några dagar var det riktigt kul att få en längre tid hemma och få träffa alla, släktingar som vänner. Jobbade även lite på mitt gamla jobb på lasarettet så det var riktigt kul att få träffa alla där. Ser jobbet med helt andra ögon redan trots att man knappt gått en termin än. Det vi lärt oss får jag ett sammanhang i och jag har större förståelse för varför vi gör som vi gör på jobbet.

Örebro i all ära men ska efter introduktionen se ifall man kan få till en ytterligare längre "ledighet" om så bara på dagar och sköta plugg hemifrån där och samtidigt kunna träffa familjen och vännerna.

Nu laddas det om framför Göta kanal efter en heldag med plugg och även omladdning för kommande vecka som till större del kommer bestå av plugg.

Likes

Comments

Dom morgnar man har tid är alltid Nyhetsmorgon ett måste ❄️
Hoppas ni får en trevlig lucia

Likes

Comments

Varvar plugg med handling inför veckan, planering av vårens introduktion, eventuellt jobb på gång, köpa böcker till vårterminen och träning till kvällen. Mycket nu men mycket roligt som väntar också! Bara dryga veckan kvar tills vi åker hemåt och får spendera över en vecka med familj,vänner och ännu mer snö.

Njöt av en lunchpromenad medans lite ärenden gjordes nu under dagen ❤️

Likes

Comments

Att vara hemma några dagar gav riktig energi och var så mysigt att få träffa alla igen! Också haft en tenta nu i veckan som kan ha gått hur som helst och sen haft lite kvällsfikamys med mina goa Örebrovänner.💕

Nu har äntligen vi fått det lite mysigare i lägenhet, mycket ljus och lite mer juligt, så mysigt med december! ❄️

Likes

Comments

Det är fredag, äntligen! Kanske inte möjligtvis för att det är helg eller man är "ledig",för eftersom det är tentapluggsvecka som pågår har jag mycket tid hemma. Nej just för att
jag idag ska åka hem till Dalarna!❤️ sitter i skrivande stund på tåget och om några timmar när det här publiceras är jag äntligen hemma.. dock blir det en liten Överraskning då mamma och pappa tror jag kommer hem ikväll hehe..

Min vecka som varit hittills har då som sagt bestått av tentaplugg.. gått upp tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagarna och bara suttit och läst läst läst...

Har dock också hunnit med datenight med Jonte på pinchos och sett hockey Örebro-Leksand tillsammans med Jonte,hans pappa och Maria som kom och hälsade på!

Nu ska jag återgå till boken min.. ha det gott! KRAM

Likes

Comments

Första adventfirandet i en egen lägenhet och nog var det lite speciellt.. inte få vara hemma med familjen och fika och få det julfint.. men dagen löste sig bra ändå..

Jag var lite nere eftersom det inte var samma i lägenheten här som hemma, vi har inte hunnit köpa något julpynt ännu så försökte fixa till det med extra mycket ljus men kändes ändå inte som hemma.. och att inte få till den där juliga känslan gjorde hemlängtan ännu mer påtaglig.. då överraskar han mig, pojkvännen min💕. Han hade åkt iväg i ett annat ärende men med sig tillbaka hade han julmust,pepparkakor och saffranslängd, så gulligt och dagen blev faktiskt riktigt mysig! Vi har också pensionärat oss lite och kört Bingolotto, riktgt mys!

Bjussar på en fin FaceTime bild på Lukas ❤️

Godnatt alla fina människor där ute och glad 1:a advent ❤️

Likes

Comments