Personligt

Tenta på fredag känns väl sådär, men det som håller mig igång är tanken på att vi snart åker hem till Dalarna för ”jullov”...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Personligt

Tentaplugg med Siri är vad min dag bestått av. Väldigt skönt att plugga med någon just idag och diskutera igenom det vi ska kunna. Varit lite seg denna helg och inte riktigt haft motivationen så var toppen att Sira kom.

Nu sitter jag och Jonte på bussen ner till stan och ska gå på ”O helga natt” (tillsammans med resten av Örebros befolkning, haha). Är någon form av julshow tror jag så det blir mysigt. En bra avslutning på denna 2:a advent liksom.

Likes

Comments

Personligt , Bara mys

Vaknade tidigt denna morgon... hade svårt att somna om så lika bra att gå upp tänkte jag. Tror att det är lite pluggstress som ligger över en och gör hela kroppen lite smått orolig.

När jag är i den här bubblan är verkligen små mysstunder med Jonte guld värt. Igår kollade vi på en film, gjorde så god mat (lax, potatis i ugn, sallad, sås...) Muuums alltså! Sådana stunder får mig att varva ner vilket betyder väldigt mycket.

Idag blir det nog en sväng på stan med Jonte för att handla julklappar. Vill nog också få något bakat idag samt hinna med lite plugg!

Ha en bra dag mina fina läsare ❤️

Likes

Comments

Personligt

Bibblan med Issa under förmiddagen blev det. Vi diskuterade lite allt möjligt som kommer på nästa tenta. Skönt att få ”prata av sig lite” och bara tänka högt om allt, eller hur jag ska beskriva det.

Efter den akuta scenarioträningen (som förövrigt var riktigt lärorik och bra upplagt) så gick jag hem och väl hemma var jag helt slut. Vi beställde mat och enda sedan jag kom hem har jag degat i soffan framför ”Mamma Mia”.

Blir en tidig kväll här följt av plugg imorgon!

Likes

Comments

På tal om den känslomässiga bergochdalbanan jag tog upp häromdagen så kan jag återigen sätta din i perspektiv men då den senaste veckan. I och för sig skulle jag kunna beskriva hela sjuksköterskeprogrammet som en känslomässig bergochdalbana men nu tar vi en vecka i taget.

Förra veckan fick jag besked om att jag klarat 2/3 praktiska examinationer, vilket alltså innebär att jag måste göra om en. Var lite deppigt att få det svaret men var en liten sak jag hade missat så det känns okej då jag bara kan träna på den och sen faktiskt fixa det när det sen är dags för omeximination.

Bergochdalbanan åkte sedan upp igår då vi fick tillbaka en av två tentor vi gjorde för ett par veckor sedan. Det var en tenta som kändes helt okej tyckte jag men var ändå osäker på hur det skulle gå, underkänt eller godkänt? När jag sedan fick svaret igår så skrek jag rätt ut. Jag fick ett VG (vilket är högsta betyg på universitetet) och jag vart så i chock. Snacka om att verkligen få motivationen tillbaka igen.

Men nu måste jag ta mig upp från soffan och filten och snabbt packa ihop och klä på mig något. En förmiddag i biblioteket väntar följt av "akut scenarioträning" på KTC framåt eftermiddagen.

Likes

Comments

Personligt

En föreläsning om Akut omhändertagande stod på schemat idag 8-12. Väldigt intressant och man fick begreppen ABCDE satta i ett verklighetsbaserat perspektiv. Har sedan en akut scenarioträning senare i veckan som även det kommer att beröra dessa begrepp vilket känns riktigt kul och intressant!

Efter skolan gick jag till biblioteket och satt där fram tills nu när jag kom hem. Satte mig i den tysta delen och fick då faktiskt några riktigt bra pluggtimmar trots eftermiddag och man lätt är lite seg och okoncentrerad. Lånade också två böcker som berör några av ämnena som kommer på nästa tenta. Har böcker men kan ibland tycka att det är skönt att ha saker förklarat på olika sätt.

Resten av dagen kommer bestå av lite plugg till, säkert göra tentalappar/frågor till mig själv då det är rätt så skönt när hjärnan inte orkar läsa såhär på eftermiddagen.

Kram ❤

Likes

Comments

Nu kommer jag skriva om något riktigt flummigt kanske ni tycker, vi får se haha. Men jag skapade denna blogg till stor del för att skriva ut mina tankar och funderingar och så får det bli även denna gång.

Har funderat ett tag på bloggar rent generellt och vad som väljs att skriva ut på många av dom. Vi skriver om våra dagar, träning, om allt vi hunnit med, det vi inte hunnit med, snygga klädesplagg vi köpt, inredning ja ni vet, vardagen. Och det tycker jag om. Jag tycker om att se andra människors vardag, få inspiration till inredning eller träning eller bara få ett filmtips. Jag gillar det faktum att jag kan välja att läsa detta eller inte och jag gillar verkligen att möjligheten finns. Sen att man behöver skapa distans och förstå att för många bloggare är endast bilden just där och då den fina verkligheten och den verkligheten som finns utanför bloggen är en annan. Men det ska jag inte prata om idag haha.

Nej jag började bara tänka på något så flummigt som känslor. Hur mår jag under en dag? Vad är det som får en att må bra eller vad är det som får en att må dåligt?

Många dagar så "summerar" vi vid dagens slut upp till bra, dålig, jobbig, stressande, toppen osv... Men vad har egentligen hänt med mig idag?

När jag börjar gå till mig själv så märker jag hur känslolivet bara går upp och ner, och förmodligen gör det ju det för dom flesta, men nu kan jag endast relatera till mig själv. En morgon kan vara stressig, en föreläsning kan vara riktigt bra och jag blir på bra humör, för att sedan kolla på något ledsamt klipp och så sjunka ner och bli lite ledsen. Vidare kan känslan av att f¨å komma ut i friska luften ge en ro och sen efter det få ta en dusch även så. För att sedan komma in och man ser disken står där 2 dagar och en djup suck dras. Haha känner ni igen er?

Och när dagen sedan tar slut ska den summeras. Den summeras oftast inte till alla typer av känslor utan man väljer ju ofta ett eller två ord. Ungefär "lite stressig", "bra", medans den varit allt det där och lite till men det väljer vi inte att berätta. Vi väljer att prata om våra dagar och det vi hunnit med men vi väljer inte att stanna upp, känna efter och tänka: Vad har min kropp åkt för känslomässig bergochdalbana idag?

När man tänker efter, vad gör egentligen vi med våra kroppar? Vi utsätter dom för sådan påfrestning fysisk men framför allt psykiskt, samtidigt som vi även vet att det psykiska välmående även påverkar det fysiska.

Förstår ni vart jag vill komma?

Det jag menar är att vi vill att våra kroppar ska fungera som maskiner dagligen. Dom ska orka springa runt på jobbet, handla, städa osv... Men vi stannar aldrig upp och känner efter, vad skulle kunna få mig att må bra? Vi ger inte vårt psykiska välmående den kraft, kärlek och uppskattning den skulle ha behövt för att ge det fysiska välmåendet den boosten den behöver för att vara vår dagliga maskin.

Vi behöver stanna upp i vår vardag med en kopp te eller kaffe, ta 10 djupa andetag och känna efter: "Vad behöver min kropp idag?"


Likes

Comments

Och där var den dagen slut, jäklar vad tiden går fort om dagarna ibland alltså, haha!

Min dag bestod som tidigare av skola 8-15 där vi pratade pediatrik eller läran om barnsjukdomar som det också betyder. Var en intressant föreläsning på så sätt att man fick lära sig om barn och hur deras kroppar fungerar, hur dom reagerar på sjukdom samt hur mycket dom vet och förstår vid vissa åldrar vilket jag tyckte var nyttigt. Sen var föreläsningen lite knepig på så sätt att inte allt som står som "kursmål" var med vilket gör det lite svårt att veta vad man egentligen ska kunna och lägga extra krut på. Men får kika vidare på det senare i veckan när jag går igenom föreläsningen igen.

Efter skolan gick jag och Issa en promenad tillsammans till affären. Vart sedan hem och bakat bröd, chokladbollar och diskat. Jag och Jonte la oss sedan och kollade på filmen "It"som jag inte sett förs än nu och trots att jag blundande ett x antal gånger så var det faktiskt en bra film.

Nu har jag bara grejat lite med matlåda inför morgondagen och "snyggat upp" lite hemma för att få ro i min själ. Vad knäppt det lät men kan tycka det är skönt att ha plockat lite hemma, tagit upp lite kläder, städa undan reklam och fixa sängen exempelvis är lite småskönt innan jag tar kväller.

Idag är det också min älskade pappas födelsedag så Grattis grattis grattis igen Pappa, jag älskar dig! ❤

Inte julpyntat så mycket i lägenheten sen jag flyttade hemifrån men det beror mestadels på att vi åker hem över julen. Dock är det ju väldigt mysigt med julpynt tycker jag så lite smådetaljer har det fått bli. En liten röd duk, hjärta i fönstret och lite andra smågrejer pryder just nu lägenheten sådär 20 dagar innan julafton.

Likes

Comments

Sådär då sitter jag i soffan hemma i Örebro igen efter en helg hemma.

Varit en rätt så stressig helg och inte riktigt hunnit med det jag vill riktigt... allt ska klämmas in på 2,5 dagar och trots att jag åkte hem en dag tidigare än jag brukar så räckte inte tiden till...

Men snart är det jul och får jag lite mer tid på mig.

Dalarna bjöd i alla fall på snö i MÄNGDER, det var verkligen så himla fint! Försökte få bilder men som vanligt går det inte alls att beskriva i verkligheten.

Såklart ska Lukas få en plats i detta inlägg!

Nu: frukost innan skola mellan 8-15 är vad som står på schemat för dagen. Så måste sleva i mig gröten innan det är dags att cykla med Issa!

Likes

Comments

Bara mys

Första avsnittet av julkalendern har Maja (min syster) och jag kollat på tillsammans med frukost i soffan. Macka med julskinka och senap blev det så nu börjar julstämningen komma smygande.

Dagens planer är lite fortsatt soffhäng, plugg och promenad med Lukas.

Likes

Comments

mosaandersson@mosaandersson