En rolig midsommarhelg är nu över och fort gick det!

Fredag: Jobbade alltså natt, natten till midsommarafton. Sov några timmar innan det var dags för att göra sig i ordning. När jag vaknade hade familjen hämtat hem en liten misse som dom bestämde sig för att skaffa för några veckor sedan, så nu är det fulla huset med en leksugen katt och hund

Först var det middag hos farmor och farfar som innehöll MYCKET god mat, lekar och gott sällskap. Jag älskar verkligen när man kan samlas med familj och släkt och bara umgås, något som inte händer så ofta.

Åkte sedan in till stan och vidare till Jonte och en massa annat folk och festade där hela kvällen och in på småtimmarna.

Lördag: En väldigt trött dag som innehöll bakiskäk, kattmys, godis och bakishäng med filmmys.

Söndag: Jonte och jag sov länge och sen så var dagen igång. Jag skjutsade hem jonte, hälsade på mormor och midsommarfikade, kollade på min kusins fotbollsmatch och sen hem och käkade innan det var dags för nattjobb.

Nu: En seg måndag har det varit. Jag sov till 14 och har sen bara varit hemma och hängt med katt och hund. Ska snart ta mig ut på en tur med Lucas så man kommer igång lite i alla fall, men annars är det bara hemma som gäller resten av dagen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Glad midsommar säger en trött Moa som precis avslutat ett nattpass. Sova några timmar nu är det som gäller innan det blir midsommarfirande hos farmor och farfar följt av ytterligare firande med Jonte och lite vänner. Godnatt säger jag och hoppas ni alla får en bra dag! 🌸

Likes

Comments

Igår när jag satt på jobbet kommer det där mejlet. Mejlet som man väntat på de senaste tre veckorna. Mejlet om tentan... Den sista tentan vi gjorde och som vi igår fick tillbaka resultatet på. Med en klump i magen skrollar man sakta ner på mejlen för att få resultatet och alltid med lite lätt magont... Jag tror att enda sedan jag för första gången fick underkänt på en tenta så har jag tappat lite tron på mig själv. Och detta trots att jag kunnat svara på mycket, men ändå ligger det något där bak som känner och gror inom än, det kanske inte gick så bra ändå. Detta tar sedan över mig och under dom där tre veckorna man går och väntar på resultatet så snurrar det så mycket tankar inom en... "Jag får säkert underkänt" "hur ska jag klara av det då?" "Jaja det är bara att kämpa på, man får plugga lite extra bara" och "har andra fixat att ta tag i eftersläpande tentor så kan jag" osv...

När man sedan får resultatet och det står GODKÄNT så hoppar ju hjärtat till ett extraslag, jag skrek nästan i fikarummet och var nästan nära på att gråta. Där hade verkligen en sten släppt och nu är jag klar med allt inför termin tre, sån lycka alltså!

Så igår blev det att "fira" lite lätt och jag drog direkt efter jobbet ner till affären och köpte glass för att bjuda familjen på. Jag köpte då en mjölkfri glass till mig som även är vegansk. Inte provat just detta märke och tror att det är ganska nytt? Eller så har jag bara missat det haha! Provade i alla fall denna och den var helt okej. Smakade rätt så mycket mandel och lite åt en "vuxensmak" som man hade sagt om man var liten haha. Men den får absolut bra betyg och kul med lite andra smaker än de gamla vanliga vanlig,jordgubb,päron och choklad!

Likes

Comments

Har nu gjort några pass på jobbet och det är skönt att vara tillbaka. Jag vet inte om jag nämnt vad jag faktiskt jobbar som? och hur det kommer sig att det blev där, så jag tänker mig att jag tar och berättar det lite kort nu.

När jag gick gymnasiet gick jag Vård & omsorgslinjen på Kristinegymnasiet. Tack vare att jag gick där blev jag utbildad undersköterska och i utbildningen ingick också praktik. En av mina praktiker var på Kirurgen på Falu lasarett, och jag fick därefter ett sommarjobb där. Sommarjobbet förlängdes och jag jobbade heltid där i drygt ett år. Innan jag sedan flyttade till Örebro med Jonte och började plugga till sjuksköterska.

Det är också på kirurgen jag jobbar i sommar och det känns så bra. Så bra att få vara med mina gamla arbetskamrater igen, så kul att få arbeta med det jag älskar och roligt att kunna ta med det vi lärt oss de senaste året på programmet till jobbet sen.

Så det var lite kort om hur det kommer sig att jag gör som jag gör just nu i denna del av livet.

Och på tal om jobb så är det de som står next up på dagens agenda! Kram

Likes

Comments

Två pass på jobbet är gjorda och det är så kul att vara tillbaka! Var lite orolig först för att man glömt rutiner osv men än så länge har det gått bra och så skönt att komma in i rutiner, träffa arbetskamraterna och helt enkelt att få jobba praktiskt och ha en paus från plugg.

En ny favorit i garderoben är denna jeanskjol inköpt från Gina. Passar till så mycket och perfekt att ha till ett helt vanligt linne, en t-shirt eller som jag har på bilen en body! TIPS TIPS TIPS!

Likes

Comments

Frukost ute i den fina solen fick det bli. Nu ska jag och Lucas bara sitta här och ta det bara lugnt innan det är promenad som gäller följt av min första arbetsdag för sommaren!

Mackor, kaffe och mammas goda rabarberkräm fick bli min frukost idag 👌🏻

Likes

Comments

Torsdag och just nu sitter jag tillsammans med Jonte,mamma och pappa och kollar på damfotboll, Sverige - USA. Trots underläge för tillfället är jag väldigt glad. Glad över lov och att jag faktiskt haft några lediga dagar med vänner och familj, bara tagit det lugnt, sovit och tränat.

Var under dagen idag till jobbet och hämtade ut lite nödvändiga saker som krävs inför sommaren plus skrivit på lite papper. Var så roligt att få träffa alla igen och inse att vi kommer få en hel sommar ihop!

Men innan jobb väntar nu en helhelg med vännerna och falu folkfest. Nu mina vänner nu laddar vi för snart är det helg! ☀️

Likes

Comments

Senaste dygnet har bestått av fixande av mitt rum plus ett litet extra krypin jag ska ha till då jag jobbar natt och behöver sova ifred. Har också packat upp resten. Träffade mina saknade vänner igår för en eftermiddag på stan med fika,shoppande och fixa båt till helgens roligheter.

Det känns verkligen så skönt att vara hemma nu alltså!

Nu: Påväg och ska kolla på fotbollsmatch för lillsyrran.

Kram ❤️

Likes

Comments

mosaandersson@mosaandersson