mosaandersson@mosaandersson

Varit en paus i bloggandet och det kommer nog inte bli mycket uppdaterat framöver heller då tenta, omtenta (japp ni hörde rätt..) och introduktionen för nystudenterna snart drar igång kommer ta mycket av min tid. Kan i alla fall uppdatera er på lite som hänt sedan jag bloggade sist.

Under julen och nyår var jag hemma i älskade dalarna på ett "jullov" som blev två veckor. Vi åkte hem tidigare än planerat då min älskade katt sedan 14år tillbaka blev dålig och vi fick lov att ta bort henne, så tråkigt och ledsamt men hon var så pass dålig att hon har det bättre nu.. ❤

Och förutom en släng av förkylning och feber under några dagar var det riktigt kul att få en längre tid hemma och få träffa alla, släktingar som vänner. Jobbade även lite på mitt gamla jobb på lasarettet så det var riktigt kul att få träffa alla där. Ser jobbet med helt andra ögon redan trots att man knappt gått en termin än. Det vi lärt oss får jag ett sammanhang i och jag har större förståelse för varför vi gör som vi gör på jobbet.

Örebro i all ära men ska efter introduktionen se ifall man kan få till en ytterligare längre "ledighet" om så bara på dagar och sköta plugg hemifrån där och samtidigt kunna träffa familjen och vännerna.

Nu laddas det om framför Göta kanal efter en heldag med plugg och även omladdning för kommande vecka som till större del kommer bestå av plugg.

Likes

Comments

Dom morgnar man har tid är alltid Nyhetsmorgon ett måste ❄️
Hoppas ni får en trevlig lucia

Likes

Comments

Varvar plugg med handling inför veckan, planering av vårens introduktion, eventuellt jobb på gång, köpa böcker till vårterminen och träning till kvällen. Mycket nu men mycket roligt som väntar också! Bara dryga veckan kvar tills vi åker hemåt och får spendera över en vecka med familj,vänner och ännu mer snö.

Njöt av en lunchpromenad medans lite ärenden gjordes nu under dagen ❤️

Likes

Comments

Att vara hemma några dagar gav riktig energi och var så mysigt att få träffa alla igen! Också haft en tenta nu i veckan som kan ha gått hur som helst och sen haft lite kvällsfikamys med mina goa Örebrovänner.💕

Nu har äntligen vi fått det lite mysigare i lägenhet, mycket ljus och lite mer juligt, så mysigt med december! ❄️

Likes

Comments

Det är fredag, äntligen! Kanske inte möjligtvis för att det är helg eller man är "ledig",för eftersom det är tentapluggsvecka som pågår har jag mycket tid hemma. Nej just för att
jag idag ska åka hem till Dalarna!❤️ sitter i skrivande stund på tåget och om några timmar när det här publiceras är jag äntligen hemma.. dock blir det en liten Överraskning då mamma och pappa tror jag kommer hem ikväll hehe..

Min vecka som varit hittills har då som sagt bestått av tentaplugg.. gått upp tidigt för att få ut så mycket som möjligt av dagarna och bara suttit och läst läst läst...

Har dock också hunnit med datenight med Jonte på pinchos och sett hockey Örebro-Leksand tillsammans med Jonte,hans pappa och Maria som kom och hälsade på!

Nu ska jag återgå till boken min.. ha det gott! KRAM

Likes

Comments

Första adventfirandet i en egen lägenhet och nog var det lite speciellt.. inte få vara hemma med familjen och fika och få det julfint.. men dagen löste sig bra ändå..

Jag var lite nere eftersom det inte var samma i lägenheten här som hemma, vi har inte hunnit köpa något julpynt ännu så försökte fixa till det med extra mycket ljus men kändes ändå inte som hemma.. och att inte få till den där juliga känslan gjorde hemlängtan ännu mer påtaglig.. då överraskar han mig, pojkvännen min💕. Han hade åkt iväg i ett annat ärende men med sig tillbaka hade han julmust,pepparkakor och saffranslängd, så gulligt och dagen blev faktiskt riktigt mysig! Vi har också pensionärat oss lite och kört Bingolotto, riktgt mys!

Bjussar på en fin FaceTime bild på Lukas ❤️

Godnatt alla fina människor där ute och glad 1:a advent ❤️

Likes

Comments

Med en riktigt härlig utgång igår har man under dagen känt sig lite sliten.. Men plugget väntar inte och med en tenta om nästan 1 vecka så behövs alla veckans dagar användas. Tog mig ner till skolan och sätt där några timmar, fick kanske inte väldigt mycket gjort men men lite läsande blev det iaf.

Likes

Comments

Är och kommer alltid vara en mammagris/vara hemma med familjen människa, vilket gör att hemlängtan smyger sig på någon gång varje dag. Det behöver inte nödvändigtvis vara att bo hemma igen för jag trivs väldigt bra i en egen lägenhet. Utan det är mer känslan av att jag inte bara kan åka hem till dom en eftermiddag bara sådär.. Känns i alla fall skönt att jag snart åker hemåt igen plus att det över jul kommer bli lite längre än en vecka som jag ska vara där.

Livsfarligt att kolla tillbaka på bilder men här får ni, min älskade familj. <3

Likes

Comments

Mycket förändras när man flyttar och inte minst när man byter stad. Man får börja ta ansvar,lösa sina problem själv (utan att be mamma om hjälp heeela tiden utan bara ibland hehe), ingen kommer att fixa maten åt dig utan det gäller att ha lådor klara och vill du ha varor till maten gäller det att du fixar dom själv trots en jobbig dag i skolan. Man har också en helt ny ekonomi och slantarna får vändas på, speciellt 3 dagar innan CSN haha! Trots att ansvarstagande inte varit något problem innan så har man fått höja det ett steg längre och ens beslut och handlingar ligger endast på en själv. Jag har såklart sådan tur att jag och Jonathan är två och hela tiden kan hjälpas åt med allt, men helt klart förändras man. Man träffar nya vänner, får nytt perspektiv på livet men framförallt man testar hela tiden något nytt vilket jag verkligen känner stor respekt men också lycka för.

En väldigt liten sak som förändrats men som jag här om dagen började tänka på när jag kollade igenom bilder är mitt hår. Jag har i flera år strävat efter att fått ett långt hår vilket dock varit svårt när mitt verkligen är så skört och lätt blir slitet om jag inte klipper det ofta. När jag flyttade hit gick jag till en frisör en kompis tipsade om och efter att hon fått klippa av en bit efter en slitsam sommar insåg jag att jag faktiskt gillade det kortare. Håret kändes tjockare,fräschare och blev lättare att ta hand om.

Vad tycker ni om min lilla "förändring"? Bättre? Sämre?

Långt?

Kort?

Likes

Comments