Jag har insett att jag tycker det är hemskt tråkigt att skriva en blogg om mig själv. Tråkigt som satan. Jag tycker inte att det jag skriver själv är intressant och då är ju hela meningen med att ha en blogg borta! Nu ska jag försöka få den till det jag vill. Jag vill få igång det som jag skapade den till och det namnet står för. Att folk ska kunna skicka in sina egna texter. Sedan kommer jag även försöka prata med slumpade människor, fråga dem lite frågor m.m. som gör det till en blogg som inte handlar om mig. Sedan kommer jag troligtvis skriva artiklar och krönikor, för det älskar jag, men det är iallafall lite intressantare än ett inlägg om vad jag gjorde igår.

Försökte ladda upp en ny header men bakgrunden blev inte transparent så jag blev väldigt ledsen och laddade istället upp en bild på Orust som får vara där tills jag fixar till headern jag vill ha.

SKICKA GÄRNA IN TEXTER OM NI VILL YO.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu så sparar jag pengar till tre stora äventyr, samt några mindre saker som jag behöver (läs vill ha, inte behöver). Men det där med sparande är verkligen inte lätt för alla! Inte minst för mig. Men eftersom jag har en del jag måste få ihop så har jag satt upp lite regler för mig själv.

1. Det kanske grumligaste och viktigaste när det kommer till att kunna spara är att ha något att spara till! Det är ju inte kul att spara sina pengar när man inte ha något att spara till. Det känns ju hemskt tråkigt. Men när man vill ha den där speciella saken, uppleva något eller kanske redan börja spara inför att man flyttar hemifrån. Då blir det så otroligt mycket lättare. Så det första är att hitta något att spara till.

2. Varje månadslön/studiebidrag jag får så väljer jag att flytta en summa pengar till mitt sparkonto. Det kontot är inget som jag kommer åt via mitt kort och därför använder jag inte dem pengarna. Toppen toppen för då saknar jag dem knappt. Men viktigast av allt för att få detta att funka är att sätta undan pengarna det första man gör när man får studiebidraget eller lönen varje månad. Annars blir det lätt så att man ändå spenderar dem på massa saker under monaden och vipps så har man bara 50 kr att sätta in på sparkontot när månaden är slut. Och vi vill ju ha mer än så! Jag har valt att ha en minimum summa på vad jag sätter in varje månad. Den ligger på 500 kr. Gärna mer om jag kan. Men detta får man ju såklart bestämma helt själv!

3. Detta är det som jag är sämst på men försöker att verkligen bli bättre på hela tiden. Och det är att inte slösa pengar på onödiga små måltider! Ät i bamba (eller matsalen), det må vara äckligt ibland men gott för plånkan. Ta med mellanmål hemifrån istället för att köpa mellis på 7eleven som rånar ens plånbok varje gång man går dit p.g.a. hemskt dyra priser. Sedan ska man verkligen försöka att skita i den där godsaken som lockar. Det kommer vara värt det när man spenderar pengarna på det man har velat under all tid!


Vad mitt sparande ska gå till:
LONDON

Jag och min bro Kajsa har bestämt att vi ska ta oss till London under sportlovet som är i Januari. Jag ser så hemskt mycket fram emot det verkligen. Jag har aldrig tidigare varit där så det ska bli spännande att se. Det är perfekt med för mig som inte är super förtjust i att åka skidor. Jag ser nästan mest av allt fram emot att besöka Harry Potter World och köpa en trollstav där, hehehe.

BIARRITZ, FRANKRIKE

Min plats är bokad. I juli drar jag iväg till Frankrikes västkust i två veckor för att lära mig surfa! Jag kommer åka ensam men förhoppningsvis lär jag känna en massa underbara människor på campet. Gud vad jag ser fram emot det!

ASIEN & OCEANIEN

Vad kan man säga... TAGGA!!! Efter gymnasiet så drar jag och Nadjis iväg. I månader ska vi vara iväg och backpacka runt. Upptäcka fantastiska platser och njuta av livet fullt ut. Ni har ingen aning om hur mycket jag längtar. Vet att det är ett tag kvar men för en sådan resa är det lika bra att börja samla. :D

Sedan har jag en del småsaker som jag vill köpa med. T.ex. en stor världskarta att sätta upp i mitt rum, scrapbooking pyssel till fotoalbumet jag håller på med och lite annat smått och gott. Men det är en himla massa jag måste få ihop och även om det kanske känns som lång tid kvar så går det mycket fortare än man kan tro! Har ni något speciellt som ni sparar till just nu?

Likes

Comments

Människor har blivit belönade med en hjärna. En hjärna som är kapabel till otroligt mycket mer än vad vi förstår. Varför inte då ta och använda denna fantastiska hjärna och fylla upp den till brädden med kunskap och färdigheter?

Detta kan låta konstigt vid första tanken, men det finns få saker som är mer tillfredsställande än att lära sig nya saker. Att få känna den där lättnaden när något som man undrat länge över faller på plats. Eller när man äntligen får kläm på den saken som man har försökt att lära sig under en evighet. Man tänker inte så mycket på det när det väl händer, men jag slår vad om att ni förstår vad jag menar när jag nämner det. T.ex. känslan av att klara av ett mattetal som man har kämpat med under lektionen får en att känna sig så otroligt nöjd och ja faktiskt, tillfredsställd.

Jag älskar att lära mig nya saker. Jag kan nog ärligt påstå att det är något av det bästa jag vet. Det är dock nästan lite farligt, för jag vill bara lära mig mer och mer hela tiden, men jag har inte riktigt tid att lära mig allt på samma gång. Men jag ska inte klaga. Jag har en stark vilja att lära mig som tar mig otroligt långt och jag uppskattar det väldigt mycket. Det gynnar mig väldigt mycket i livet att inte vara rädd för att testa på saker som jag inte kan och att våga ta tag i utmaningar. För det spelar ingen roll vem man är, utmaningar kommer man alltid att stöta på. Så det är lika bra att man ser dem med positiva ögon. Att man ser dem som något otroligt lärorikt. För det är det med. Man kan aldrig ha för mycket kunskap, erfarenheter eller färdigheter. Tänk på det nästa gång lektionen är lite tråkig, livet är lite jobbigt eller när du inte riktigt vågar göra den där saken som du så gärna vill göra, men inte riktigt vågar för du inte vet om det kommer gå bra. Skit i det! Till och med den som är bäst började på botten.

Några av de saker som jag vill lära mig just nu:

1. Prata 100% flytande engelska 2. Surfa 3. Spela ukulele 4. Bära tre tallrikar på en hand 5. Prata bra spanska 6. Flair bartending 7. Longboarding 8. Bli grym på att sminka 9. Massa geografi saker...

... Och mycket mer! :D


Berätta, vad vill DU lära dig??

Likes

Comments

Igår så var jag på Liseberg med min underbara syster Ida! Hon hade fått två inträdesbiljetter + två åkpass från sjukhuset så då var hon så gullig och böjd med mig. Jag blev riktigt glad för det var riktig längesedan jag var där faktiskt. Åkte flera nya saker som var fett roliga. Jag är en av dem personerna som vill testa allt, det spelar ingen roll hur läskigt det är. Sen så åt vi såklart den obligatoriska sockervadden. Den fick vara med på många bilder men den var så blå, fin och fluffig! Blev lite annat gott med såklart. Vi åt en vegetarisk buffé, lite godis och en underbar våffla. Åh älskar verkligen våfflor. Eller älskar allt sött och gott rättare sagt. 

Blev galet stolt med för min sockervadd bild som jag la ut på WeHeartIt har fått över 1000 hearts. Goals <3 Hahaha. Om ni vill följa mig där så sök bara på personer-Emelie Guth så borde jag ploppa upp.

Likes

Comments

På min gymnasieskola så har vi en massa roliga föreningar som man kan gå med i om man vill det. T.ex. så har vi en som heter Dumbledores armé. Och eftersom jag är en riktig Harry Potter nörd så måste ju jag vara med där. Det finns inget annat. Iallafall så hade vi vårt första möte i går. Då var det såklart insortering i elevhemmen haha! Vi fick svarar på en del frågor innan hatten sattes på våra huvuden och berättade vart vi skulle hamna. Gissa vart jag kom? Slytherin of course, hehehe. Ska jag vara ärlig så är jag inte förvånad över att det var där jag hamnade och jag är inte heller besviken. Slytherinare är trots allt jävligt balla. Jag menar, två av Harry Potters viktigaste/bästa karaktärer är från Slytherin. Snape och Malfoy.

Om ni vill veta hur hemskt nördig jag är när det kommer till Harry potter så kan jag berätta att jag har läst alla böcker (på svenska) ca 4-5 gånger. Sedan har jag även läst två stycken en till gång fast på engelska. Och jag är verkligen sugen på att läsa alla på engelska med! Jag ÄLSKAR böckerna. Det är helt jävla galet hur fångad jag blev av dem. Kommer nog aldrig tröttna eller sluta älska dem böckerna.

Något som jag måste göra snart är att åka till London och besöka Harry Potter World där. Sedan vill jag även köpa en stav, och då vill jag ha Draco Malfoys stav. Sedan så vill jag verkligen tatuera in ett litet dödsrelikerna tecken någonstans på kroppen. Det är inte en ovanlig tatuering, men Harry Potter har varit en stor del i mitt liv så jag anser att jag absolut borde skaffa det. Åh vad sugen jag blev på att göra det nununu. :(

Har någon av er läst böckerna? Eller kanske sätt filmerna? Eller kanske båda? Vad tycker ni isåfall om den? Vilken karaktär är er favorit?

Likes

Comments

Hej käraste läsare. Hoppas ni har haft en fet dag. Min har varit lång men samtidigt snabb. Har ätit tre bakelser i skolan idag och sparrissoppa till middag så jag är väldigt nöjd. Men nu ska vi hoppa över till helt annat ämne! Nämligen TABU.

Det finns så mycket jag har att säga när jag hör det ordet. Så många frågor, så mycket åsikter, så mycket jag vill ha sagt. En del saker är mer tabu att prata om kvinnor emellan än män emellan. Sex till exempel. Jag har upplevt att män pratar mycket mer öppet om sex än vad kvinnor gör. Och det är ju as konstigt eftersom sex är as kul och något som alla har?!?! Sedan finns det ju ämnen som är tabu bland alla och som samhället väljer att se bort från, men som inte försvinner bara för det. Psykisk ohälsa är ett bra exempel på det. Det finns mycket, men nu behöver jag DIN hjälp.

Vad vill du prata om mer öppet men känner att du inte riktigt kan göra det? Det kan vara något av nedanstående eller något annat som inte står med. Det kan vara allt från "ont vid sex" till "jag mår dåligt men kan inte prata om det" saker. Så kommentera på vad du tycker är tabu men ändå vill att vi ska kunna prata om!

Likes

Comments

Sitter vid mitt skrivbord.

The Weeknd i mina öron.

Kan inte låta bli att sjunga med högt.

Skulle ljuga om jag sa att pluggandet går bra.

Skulle ljuga om jag sa att jag bryr mig.

Skulle ljuga om jag sa att jag blir ledsen för det.

Varför slösa bort tid på att vara ledsen över en sådan skitsak. 

Det finns en himla massa saker som är viktigare.

Att vara lycklig är ett bra exempel. 

Så fokusera på att vara lycklig. 

Resten kommer att hänga i av sig själv. 

Våga backa, våga misslyckas, våga göra om, våga satsa, våga släppa taget, våga leva för dagen, våga skita i allt, våga våga, våga vara lycklig. 


Likes

Comments

Idag så började jag min utmaning. Jag ska nämligen vara vegetarian i en månad (minst). Jag är väldigt nöjd med att jag valt att göra detta och jag ska kämpa för att klara det. Jag kommer från en restaurangfamilj där kött är en stor del av maten men jag får helt enkelt hitta andra saker att äta istället. Jag väljer främst att skippa köttet för att det hjälper miljön väldigt mycket, men såklart också p.g.a. de hemska förhållandena djuren får stå ut med. Djuren står ut med så himla mycket lidande under sina liv som bara är till för att de ska bli mat. Nej, jag tycker det är hemskt och orättvist. Jag kommer säkerligen sakna det helt galet mycket. Men jag ska stå ut. Dock har jag tänkt att om jag fortsätter att käka vegetariskt efter denna månad så ska jag ändå tillåta mig att äta lite fisk ibland. Men så sällan som möjligt då jag är väldigt rädd om fisken med som på vissa håll håller på att försvinna. :(

En sak som jag har tänkt på en del är hur otroligt lite kredd vegetarianer får. De väljer bort en stor del av deras näringsinnehåll och det är as grymt eftersom det gynnar miljön och djuren sjukt mycket. Men istället för att man får höra ett "Åh vad duktig du är!" så är nästan alltid reaktionerna istället något liknande med "Va?! Varför då? Det är ju superkonstigt". För det första så är det inte det minsta konstigt att man väljer att vara vegetarian. Vi konsumerar otroligt mycket mer kött i denna värld än vad vi egentligen behöver. Vi behöver inte kött i vår kostcirkel (med ett fåtal undantag som kan behöva det). Vi klarar oss utmärkt utan det. Det går att få i sig proteiner på andra sätt. Sedan så gör vegetarianer en stor skillnad miljömässigt. Det är ju as bra?! Egentligen så borde man ifrågasätta varför man äter kött när det är så dåligt mot miljö och djur istället för att ifrågasätta vegetarianer. Så nästa gång du träffar en vegetarian. Ifrågasätt inte eller försöker få personen att äta kött igen, för då är du rent ut sagt dum i huvudet. Beröm personen istället för att den gör att jorden bevaras lite längre.

BILDBOMB PÅ VEGETARISK MAT FRÅN WEHEARTIT

Likes

Comments

Under Göteborgskalaset i somras så kom denna härliga människa och hälsade på Göteborg. Ola Salo heter han som säkerligen många av er redan vet. När jag var liten så var jag ett galet stort fan av The Ark så jag kände att jag verkligen var tvungen att gå när jag ändå hade chansen. Det var verkligen inte något som jag ångrade. Han var så bra och härlig verkligen!! Spelade flera av mina favoritlåtar från The Ark tiden och jag fick en massa nostalgi känslor. Inta bara det att han är otroligt bra på scen så tycker jag att han är väldigt jordnära och fin som person med. Han säger otroligt bra saker som verkligen går rakt in i hjärtat. Jag tycker att ska man ha någon att se upp till så är absolut Ola Salo en perfekt person för det.

​Tack Ola för att du kom till Göteborg och för att du är så jävla härlig. Tack också till Nadja som följde med mig <3

Likes

Comments