1 Hur gammal är du ?
svar : 25 år

2 vad har du för intressen ?
svar. jag gillar att fota

3. Hade du kunnat tänka dig att byta skola ? Om ja varför ?
ja jag hade mått bra av att få byta skola när jag gick där. jag hade absolut kunnat tänka mig en skola där ingen känner mig eller äns vet vem jag är.

4 hur många tror du är mobbade i Sverige i dag ?
30 tusen kanske

5. Vill du vara annonym ?
Ja

Likes

Comments

nu har jag skapat en youtube kanal där jag tänkte att jag i bland ska berätta andras historier och mina egna.

https://m.youtube.com/watch?v=NSkWJo38VEk

Likes

Comments

Det började i förskleklass. Då blev jag kallad Klossen och Persikan. Jag heter Jessica Justyna Klos. Det förklarar mina ökennamn. Det gick mot 3:an då jag hittade en bästa vän. Men då flyttade vi självklart. Vi flyttade långt. Ja började i en ny skola och blev efter ett år nedtryckt varje dag i klassen på olika sätt. All ilska som jag samlade på mig. Allt jag höll inom mig. Det krävde mycket. I sjuan så blev jag retad för att jag inte hade mobilen till skolan och var då enligt folk ”fattig” En och samma person var på mig länge. Anklagade mig för min mammas död. Min mamma dog när hon var 26 år. Jag var bara två veckor när hon dog. Men självklart tar jag åt mig och började lägga skuld på mig själv. Jag började skära mig i smyg och skolka. All ilska tog jag ut på mig själv. Jag fick ångest om nätterna och kunde inte sova. Det gav resultatet att jag alltid var trött och deppig.  Mina beetyg sjönk från topp till botten. F i nästan alla ämnen. Jag lyckades sluta med att skära mig men började igen i slutet av sjuan. Då fick även folk reda på det så jag fick hjälp att sluta. Nu har jag precis börjat åttan. Jag tänker ge det en ny chans. Tänker sikta på betyg.  Och jag mår bättre. Inte helt bra men mycket bättre. Och det är tack vare vissa personer. Ja vill tacka min mattelärare och min förra eng/sv lärare. Tack! Xoxo Jessi

tjejen som skriver valde att inte vara annonym :)

Likes

Comments

det som jag minns är att det började när jag började sexårs, jag hade nyss flyttat till en ny stad & började sexårs redan där blev jag utstött och det fortsatte med åren, folk ville inte vara med mig dem mobbade mig dem retade mig, jag var annorlunda. jag hade svårt att få kompisar jag gjorde allt för att få kompisar gav dem saker osv.. mobbningen fortsatte jag hade 2 vänner. men det var bara ibland. åren gick och detta höll fortfarande på. jag var inte som alla andra men dem på skolan sa att jag bara va omogen för min ålder när mamma trodde jag hade någon diagnos, åren gick och mobbningen höll fortfarande på. när vårterminen i 6:an började så fick jag nog det gick inte längre jag orkade inte längre jag sa att jag skulle ta mitt liv då var där en i min klass som sa till läraren och läraren ringde min mamma som ringde bup och vi fick gå till bup då började man också utreda mig och jag blev sjukskriven hela vårterminen i 6:an och fick även diagnosen Damp och sen när jag skulle börja i 7:an så började jag i en mindre grupp och då började rykten om att jag gick i särklass spridas men så var inte fallet, folk höll på om att vi gick i särklass jag vågade kanppt gå ut i skolan utanför vårt klassrum för folk kollade snett skrattade och dumförklarade oss.. jag kämpade mig igenom 7,8 & 9:an det var tufft, sedan när jag skulle börja på gymnasiet så började jag på ett 4årigt program för folk med en funktionsnedsättning, det var ett väldigt bra program, men under den perioden hade jag 2 vänner och jag hade mycket i skolan och jag var med vänner dygnet runt så jag blev slutkörd och gick in i vägen jag orkade inte längre så jag blev sjukskriven sen dess har jag varit sjukskriven på halvtid så nu har jag ett anpassat schema utefter hur mycket jag orkar men jag orkar inte så mycket jag har ingen kraft och jag mår fortfarande jätte dåligt över vad som hänt i mitt liv jag får jätte mycket ångest när jag stötter på dem människor som mobbade mig.

❤anonym

Likes

Comments

Jag har under en längre tid varit utsatt för mobbning men de har gått upp och ner i bland har de varit bra.

Dem första åren i skolan blev jag mobbad för min övervikt men jag kämpade och lyckades.

Sen bytte jag skola när jag skulle börja 4an , men mobbningen fortsatte även där. Jag blev mobbad på samma sätt över min övervikt, de mobbade mig för att jag blev vän med folk som dom inte gillade. Jag mår dåligt för de än i dag .

Men nu när jag börjat en ny skola i gen går de relativt bra, men denna vecka har varit ganska jobbig , men jag tror inte att de är mobbing. De handlar om att de sagt att jag är kär i en kille bara för att jag fråga efter hans och en annans Instagram. Och helt ärligt jag har känslor för den killen men jag är inte dricker stört kär i honnom :)
#anonym

Likes

Comments

jag ser att de blir fler och fler som läser mina inlägg. Kanske vill ni dela med er av era händelser. Kanske har ni mobbar någon eller kanske blivit mobbade? jag skriver gärna om er berättelse på sidan hör gärna av er. ni är givetvis anonyma. :)

Likes

Comments

mobbning är aldrig okej är en nystartad Instagram för dig som är intresserade över att följa mitt nya projekt. jag hoppas att jag tillslut kommer att nå ut till alla genom detta jag önskar att flera får se och kanske tillochmed berätta sin historia anonymt eller med namn


https://www.instagram.com/p/BJ3FtSFjZFS/

mobbningaraldrigokej_ är insta namnet

Likes

Comments

Att varje dag fundera på hur man ska bli accepterad av de människorna som varje dag skadar en att var den som inte har en ända att prata med är de jobbigaste som finns. Att de i bland ska behöva gå så långt att man funderar på att ta sitt liv.
Att man får känna sig dålig varje dag är inget ett barn ska behöva leva med.

Jag har funderat länge på om de berättar för sina föräldrar eller om dom bara är tysta och säger att allt är bra.

frågan är hur man kan som ett litet barn vilja trycka ner en person till botten. att man som barn vill förstöra någon annans liv med. allt handlar om att föräldrar behöver se dessa barn som mobbar kan jag tro i bland. Varför får inte dessa barn som ställer till de för andra byta skola.

Likes

Comments