Header

Jag måste börja detta inlägget med att be om ursäkt för att jag skriver detta nu. Sedan KM har jag lyckats dra på mig en feber och halsont och jag ligger just nu och vilar upp mig i min säng. KM var sjukt. Lördagen startade klockan 05.45 när jag smög upp till Laura ifrån trappuppgången. Vi åkte till stallet fram mot 07.00 och en hoppning på Sackarina stod på spel. Klockan 08:00 gick vi banan och allt kändes med tiden, bättre och bättre. Under framridningen kändes allt bra. Hon var taggad, fin men hade ändå ett bra tempo. Jag lät henne galoppera av sig så att hon inte skulle bli för het inne på banan. Jag startade som nummer fyra. Min ända plan inför tävlingen var att låta henne springa på och styra noggranna vägar. När jag väl kom in på banan hann jag testa en galoppfattning och tog en stor volt innan hindret. Jag fick startsignalen och kom direkt på hinder nummer 1. Hela banan flöt på bra, hon hoppade fint och jag stod i två-punkt-sits i princip hela rundan. Jag blev felfri och var nöjd. Klappade om en glad häst och lämnade av henne till andra startande. Vårt samspel räckte till en andraplats i lektionshäst-klassen. En nöjd Majken lämnade LCR och taggade inför en härlig dressyrdag.

Jag är så fruktansvärt nöjd med Sackarina och jag ser fram emot en hoppträningen på henne på fredag. Snart kommer ett inlägg om dressyren upp!

//Majken

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå!

Jag är fortfarande sjuk och jag sitter fortfarande och väntar på startlistan inför tävlingen på söndag... Men, en god nyhet, är att Majken fick sin starttid imorgon och fick även sitt förstahandsval! Så jag ville (ifall jag inte kan komma vilket jag hoppas att jag kan) önska henne lycka till imorgon i hennes hopprunda på Sackarina! Nu har jag tänkt och funderat så mycket över söndagen att jag faktiskt inte ens är nervös. Fast vem vet, det kanske kommer? Men jag ska i alla fall försöka tänka på det sättet som jag skrev i inlägget häromdagen! Jag har även *trumvirvel* anmält mig till en Pay&Ride *återigen trumvirvel* på Lille Bus! Ahhh, antagligen en riktigt dålig idé då Lille Bus är livrädd för dressyrstaket, men jag vill testa vad jag faktiskt kan. Det är väl så man ska göra, testa sina gränser, utmana sig själv...? *nervöst skratt* Jaja, nu ska jag plugga lite matte (jo minsann, Channa är produktiv även när hon är sjuk!)

Kram!

//Channa

Likes

Comments

Hallå bloggen.
Ja, toppform är jag då inte i. Vi har haft sjukt mycket läxor och prov, eller ja, vi har fortfarande sjukt mycket läxor och prov och det har verkligen tärt på mig, så i dag släpade jag mig igenom halva skoldagen (ville inte missa my beloved engelskalektion, plus att jag ville få mitt prov tillbaka) men gav upp efter halva dagen. Så sen ungefär tolv har jag varit hemma och sörplat te. Kan ju inte ens tröstäta med de förbaskade gummibanden mellan mina tänder.. Imorgon har jag ett jättestort matteprov och jag känner mig verkligen inte redo, så har fett mycket ångest över det. Har också en idrottssuppgift jag inte på långa vägar är klar med, på tisdag har jag en labbrapport som ska vara inlämnad, på onsdag har jag spanskaprov - och så fortsätter det... Usch, ni som är yngre - njut. Åttan är förjävlig. Har hittills mest kollat serie, men även kollat om klippen från ridpasset igår. Är fortfarande jättenöjd, men när jag ser på klippen märker jag att jag nog kan samla upp honom ännu lite mer i traven och även få mer ös bakifrån. Tur att jag har ett pass kvar! Måste ju verkligen bli frisk till KM, dock är det på söndag, så jag tror det inte är någon fara med tanke på att detta bara berodde på att jag var utbränd. Majken har även skrivit två superba inlägg, så bläddra ner till dem om ni inte läst dem än!

Kram!
//Channa

Likes

Comments

Hej!

Så. Jag tror att de flesta med stort ridsportsintresse har hört. Ännu en gång har lite av en katastrof bullrat upp med Douglas Lindelöw. Igår stängdes han av under två månader på grund av misshantering av sin 7-åring. Han hade tydligen under en tävling i september, gjort en miss under en klass och sin ridning efter misslyckandet hade uppfattats som straffridning.

Detta inlägget handlar inte om Douglas och jag vill inte rikta det någon en speciell ryttare. Jag tycker bara att det är sjukt att ridningen har bildat så mycket egoism och så många ryttare som inte behandlar sina hästar på rätt sätt. Jag tycket att det går över en viss gräns när sporrar skär in i oskyldiga hästar och när spön används mot hästen istället för "med" hästen. Men frågan är vart gränser sätts för allmänna ryttare. Vart tar bestraffning och den lite för stora viljan slut?

Alla vill lyckas med sina hästar och alla kommer alltid att vilja ha mer och mer. Har man lyckats, höjer man självklart ribban och tar ett kliv framåt. Det är helt naturligt. Jag är en av de på amatör-nivå som alltid vill bli bättre och alltid på något sätt vill kunna tro att om jag klarar detta så är det klart att hästen klarar det. Då måste man kanske ta en tankeställare och säga åt sig själv att lyssna på hästen, det behövs. Men istället för att tvinga en häst utan kunskap att ta ett steg framåt, får man dela upp målen i mindre bitar och kanske själv våga ta steget istället. Jag tycker att alla ryttare borde ha mer förståelse för sin häst och faktiskt relatera till en själv. Ibland finns det saker som man som människa inte vågar. Då går man kanske inte all-in och blir man framtvingad, blir saken för det mesta bara sämre. En knuff framåt är samma sak som ett extra slag med spöet och lite grövre sporrar.

Missförstå mig inte. Jag ser inget fel i att använda extra hjälper. Det som jag anser vara fel är när hjälpmedel börjar missbrukas och användas på fel sätt. Ridsporten skulle kunna vara något annat om inte varenda ryttare hade varit individuellt, extremt tävlingsinriktade. När jag säger alla, vill jag inte dra alla över en kant. Jag menar de som är på elitnivå men kräver mer och mer av hästar som vissa inte klarar mer och mer. Vad jag menat med detta inlägget är väll främst, har ni hört uttrycket "behandla andra som du själv vill bli behandlad.", det gäller inte bara människor utan handlar om djur och allt levande egentligen. Det är iallafall hur jag resonerar.

Ha en bra dag!

/Majken

Likes

Comments

Hej på er!
Eftersom att vintern börjar krypa sig in så smått, tänkte jag lägga upp ett par bilder från värmen som jag tog för ett tag sedan. Lätt det finaste ekipaget jag fotat på detta sättet - grymma modeller.

Bilderna är på finaste Hedvig, ägare av hästen jag rider då och då, och hennes häst som såldes vidare för ungefär en månad sedan. Som Hedvig sa; "..nu har min prins fått en ny prinsessa" . Därför tyckte jag att detta var en så härlig fotodag som jag nog aldrig kommer glömma, jag satte minnena på plats.

Här kommer de underbara bilder på finaste ekipaget. Fotona är tagna med min "Nikon D3200" och jag är väldigt nöjd med bilderna. Cred till dem för hur fina de är tillsammans.
Tommy & Hedvig.

/Majken


Likes

Comments

​Hejhejhej!

Ja det är faktiskt en glad Channa som nyss dunsat ner i sin skrivbordsstol framför datorn, för dagens pass på fina Lille Bus var helt amazing!! Idag var det dressyr- tack och lov - vilket ju är min starkare sida i jämförelse med hoppning, hehe.. Idag skulle jag också rida Bus igen vilket är ett extra plus. Enligt schemat skulle vi rida delar av dressyrprogram, vilket kanske inte är världens roligaste grej men jag antar att det är bra träning inför KM på söndag (Gosh jag är körd). 

I skritten var han väl framme för skänkeln och skrittade på i bra tempo, han slöade inte och när vi kortade tyglarna stretade han inte emot vilket är en bra start. Idag kändes han dock lite stelare än vanligt, ganska motvillig i sidorna och han kom inte igång direkt som han brukar utan det tog mycket jobb innanför spåret med hans yttersida för att se till att mjuka upp den. Han är svagare i vänster så speciellt hans vänstra sida ansträngde jag mig extra för att få lösgjord, nästan lite mycket då jag glömde högern.

Vi började jobba med hörnpasseringarna, detta är inget Bus har speciellt svårt för då han är en snäll och känslig ponny som gör som man ber. I traven hade jag som vanligt lite trubbel med att rida honom till bettet då han som vanligt hellre gick och tippade på tå och det kändes som att vi aldrig riktigt kom hela vägen fram till lösgjordheten utan han gjorde mest som jag sa och inget mer. Vi skulle öva extra mycket på vägarna i programmet LC:1 och att vara noggrann så övningen idag var enkel; trava fram till C, fatta galopp, ett varv på mittvolten och sedan bryta av innan F. Då var det alltså mycket fokus på detaljerna innan och efter volten.

Han var aningen kaosig i höger galopp som han kan bli ibland (han tänker bara på att galoppera och när han inte får det blir han stressad och spänner sig) men det blev i alla fall aldrig så illa att jag förlorade kontrollen utan det var mest att se till att bromsa honom när han stack efter galoppen, haha. Mot slutet slappnade han av aningen mer och och gjorde inte popcorn-dansen innan galoppen i alla fall.. I vänster varv gick han faktiskt riktigt fint! Han blev rundare och mjukare i galoppen (han galopperade absolut inte på tygeln eller något, men han hade mer fokus framåt och var avslappnad, och jag kunde börja samla honom på yttern så smått, men det gick knappt utan att han bröt av) och jag såg till att lägga in ett skrittavbrott i travsträckan där jag jobbade honom på tygeln några steg, försökte plocka med det i traven och på så sätt få honom mer avslappnad i galoppen vilket också funkade bra. 

Efter galoppen gick han som en dröm. Verkligen, han var så himla fin! Sakta men säkert började han sänka halsen och höja ryggen, och när jag plockade lite till höger så gick han framåt i en fin avslappnad form. Verkligen det finaste en ridskolehäst har gått med mig på ryggen hitills! Jag behövde inte rida vartenda litet steg utan han höll sig i sin form och på slutet var han galet mjuk och fin i båda sidorna, var avslappnad och fram bakifrån och han bröt sig inte loss när jag bytte varv eller gångart. Sedan fick han långa tyglar och massor, massor av beröm! Älskar verkligen att rida den ponnyn, vi funkar bra ihop och han är riktigt söt! Det skulle vara en dröm att få rida honom halva nästa termin (ska nämligen börja i en grupp med endast två hästar/termin)! But dream on, Channa... Det var allt för mig idag, ska kolla med Majken om hon kan tänka sig skriva något snart. Stora kramar!!

//Channa

Otroligt suddig men man kan i alla fall se konturen av hans steg! Ingen dressyrform direkt, men för att vara Busen är det fantastiskt! Och framför allt för att vara mig, haha...​

Likes

Comments

Hej! Förlåt.. Glömde bloggen helt.. Då jag bara gjort massa läxor idag och fixat med annat (ska ta upp innebörden av annat sedan) och jag vet att Majken också har haft mycket att göra så har bloggen fått lida. Jag själv har mest skrivit en jäkla massa uppsatser, pluggat kemi och haft en liten ångestattack om ett kommande matteprov. Tack och lov så är det terminens sista, så får jag ett medelbra betyg så får jag förhoppningsvis ett bra betyg i slutbetyg. Mycket betyg hit och dit... Har även mitt sista spanskaprov (mitt sååååå älskade ämne) och mitt sista NO-ämne; kemi. Också ett ämne som ligger mig så nära om hjärtat.. -.- Har dock en bra känsla om mina betyg i år, fast vem vet vad lärarna tänker?

En del av annat är att min mentor har tvingat mig vara med och starta ett band som ska uppträda på skolavslutningen med några andra i min klass. AHHH. Jag älskar som sagt att sjunga, men framför hela skolan med en hårdrock-låt? Oh dear god, I'm dead. Kommer bergis sabba upp mig och sjunga fel text och falskt och hamna ur takt och sen kommer jag inte kunna visa mig på skolan under resten av min skolgång. Yippie. Så skicka era böner till mig, tack. Och så sista delen av annat. Idag var jag hos tandläkaren och de satte in gummiband mellan tre par av mina tänder. Jag ska nämligen få tandställning (inom en månad ska själva rälsen på) och jag är otroligt negativ. Men jag har inte riktigt något val. I alla fall tryckte de in gummiband mellan tre par av mina tänder; två gummiband i min vänstra överkäke och ett gummiband i min högra överkäke. Smärta. I alla fall när jag tuggar. Kommer leva på nudlar ett tag framöver. Nudlar och te. Och självömkan. Basically; Channa lever inte livet just nu. Imorgon ska jag i alla fall rida Lille Bus igen, det kommer bli superroligt! Nu ska jag gå och lägga mig, så vi ses kära läsare - förhoppningsvis tittar Majken in också!


​//Channa

Likes

Comments

​Som ni kanske redan vet av Majkens inlägg så är det mycket snart dags för KM på vår ridskola - och jag ska vara med. AHHHHH. Jag kommer (surprise surprise) vara med i dressyren där jag kommer rida programmet LC:1, vilket jag redan kan, så det är inte vad jag är stressad över. 

Grejen är den att så fort jag kommer in på en dressyrbana blir jag typ inkapabel till att fatta galopp. Speciellt i höger går det aldrig. Jag fattar verkligen inte. Det ser alltid klumpigt och fult ut och min sits som brukade tjäna in i alla fall lite poäng är nu helt fruktansvärd. Förra mästerskapet slutade bra för mig - en tredjeplats faktiskt - men den var riktigt oförtjänt. Jag fick ingen högergalopp och hela programmet kändes otroligt klumpigt i allmänhet. Så det var en stor jäkla dos med tur. Aldrig att det kommer hända igen, inte med de duktiga ryttare som är med i år.

Men grejen är den att jag alltid glömmer mig när jag kommer in på dressyrbanan. Jag stelnar till och tänker bara på galoppen och glömmer resten av ridningen. Vilket leder till ett allmänt dåligt resultat. Jag tror jag kommer få rida en lite smått slö ponny vid namn Monette på tävlingen, men man vet ju aldrig, och risken är att jag slutar använda halvhalterna för att samla upp henne vilket kommer leda till att hon slafsar sig igenom hela programmet. 

Jag går in med dåliga tankar och spänner mig. Och jag tror många gör samma sak. Men (hur pjoskigt det än låter) man måste våga tro på sig själv. För ofta är man rädd att ju högre man flyger desto längre faller man - ju mer man hoppas desto värre känns det när man misslyckas. Och det är sant. Men det är värt det. För ifall du går in med tanken att nu jäklar ska jag rida som Charlotte Dujardin, ger ditt yttersta, yttersta bästa - då kommer det gå så bra som det kan. Men om du inte vågar, om du tror att du inte är så pass bra, då kommer det inte heller gå så pass bra. Istället för att rida in på banan och tänka "Ånej, jag sabbade upp halten" tänk istället "So what? Gjort är gjort. Nu ger jag allt för att göra nästa punkt så bra som möjligt!". Kaxa upp dig lite, var överdrivet självsäker, intala dig själv att du är det - bar du inte glömmer att rida! Man ska inte skrynkla ihop sig till en boll och ge upp det första man gör när hästen sätter sin hov på banan, men inte heller ska du anta att det kommer gå vägen; utan inse att ifall du rider som att detta vore allt så kommer du kunna med säkerhet veta att jag gjorde mitt allra bästa!

Jag är inte en mästare på pepptalks, men så här kommer jag försöka tänka i framtiden när jag rider mina program - och jag ska göra mitt bästa för att tänka så på söndag. Håll nu tummarna för mig allesammans!

Likes

Comments

Här är några av de bilder jag tog i Åstorp!


​Riktigt söt häst man får vara med och ta hand om! 

//Channa

Likes

Comments

Många i min ålder har måndagsångest - men inte jag! Börjar skolan klockan tio idag, spanska femtio minuter, klassråd en halvtimme, SO en timme och sen lunch och efter det slutar jag - ca 12:45 om jag äter lunch i skolan. Pretty damn nice! Idag ska jag dock ta vara på denna extratiden och a) göra min kemiläxa på tiotalet sidor b) skriva en SO-uppsats c) plugga matte inför ett kommande prov och slutligen d) lämna in ett idrottsarbete om muskler och hur man använder dem i fysträning (sååå intressant) och sen ska jag fika med mina kompisar på Espresso House. Ska även redigera de bilder jag tog igår, så ska ni få se dem sen! Och vad hände med vädret?? När jag var i Åstorp och kollade väderleksrapporten sa den att den skulle vara en minusgrad idag och sen skulle temperaturen bara stiga. Ja, så går man upp och uppdaterar sig lite och vips; -8 grader!! Jag kommer dö... Jag är i alla fall sjukt taggad på att ha photoshoots nu när vi har snö; så de som är intresserade för höra av sig! Detta var bara ett snabbt vardagsinlägg, blev ganska inspirerad av helgens tävlingar så ska skriva ett tankeinlägg sen men det hinner jag inte nu.
Hej så länge!
//Channa

En liten bild på Laura och hennes Rut

Likes

Comments